התחברות

צפייה בגרסה מלאה : לא שטח - קיה ספורטז GT או לא?

avi1
13-06-20, 14:31
מחפש רכב משפחתי שיחליף את ה CX5. תקציב כ K120-130.
חשבתי על קיה וההתלבטות היא בין דגמי ה GT ל2000 סמ"ק אטמוספרי.

שמעתי אמירות על הטורבו הלא אמין ועל צריכת דלק של 1:7. מצד שני, אוהב את רמת האבזור ואת ההספק לעומת ה2000. אם ללא הטורבו, אז אפשר גם יונדאי כי זה אותו הרכב.
אשמח לשמוע יותר מידע ממי שמכיר.

avi1
14-06-20, 09:57
לפי שטף התגובות אני מבין שהרכב לא נפוץ בקרב הקהל ואולי זה אומר משהו

danob
14-06-20, 15:13
לפני חצי שנה הייתי בהתלבטות דומה, התכוונתי לקנות ספורטאז' GT אבל אחרי שקראתי כמה כתבות על בעיית ההתחממות של הגיר (ראה שרשור מקביל בפורום הזה) החלטתי ללכת על ה-CX5 החדשה (2018).
החסרון העיקרי שלה הוא מערכות בטיחות פסיביות (מובילאיי) לעומת אקטיביות בקיה וכנראה צריכת דלק קצת יותר גבוהה.
היתרונות, נוחות נסיעה, אמינות (גיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי...הכי אולדסקול שיש) וכנראה גם סחירות ושמירת ערך טובה יותר (יש מיליון ספורטאז' למכירה בכל רגע נתון לעומת מעט CX5).

ליאור

avi1
15-06-20, 21:11
אני על CX5 2018 ליסינג ועוד מעט מסתיים החוזה. לא מחדש. הרכב אחלה אבל אוהב דלק.
המחירים שלהם בשמיים בגלל יצחק לוי שמחזיק אותם גבוה.

לגבי הגיר, האם הבעיה קיימת גם בדגמים עם המנועים האטמוספריים?

danob
17-06-20, 13:28
למיטב ידעתי (קריאה באינטרנט...) לא.
ה-GT עם מנוע הטורבו הגיע עם גיר רובוטי עם מצמד יבש ולכן הוא מתחמם (בעיקר בזחילה)
המנוע האטמוספרי הגיע עם גיר פלנטרי 6 הילוכים ונחשב מאוד אמין, גם הגיר וגם המנוע. היה לי אותו ביונדאי IX35 במשך 3 שנים (ועוד שנתיים אצל חמי) ללא בעיות.

אתה באמת חושב שתקבל צריכת דלק טובה יותר בקיה? תחשוב שוב.
אם צריכת הדלק חשובה לך לך לכיוון ההיבירידיות כגון CHR.
האוטו שלנו משרת בעיקר את אשתי ונוסע מעט יחסית לכן צריכת הדלק מהווה עבורי שיקול משני.
לעומת זאת, הנוחות (וכן...מה לעשות שאנחנו חיים בישראל...אז גם הסחירות ושמירת הערך) חשובות לי יותר ולכן בחרתי במזדה.

ליאור

avi1
17-06-20, 14:47
לא מחפש חסכון בדלק, רק ציינתי עובדה שהמאזדה הרבה יותר בזבזנית מהפרסומים.
לא עולה על היברידית

-->