PDA

צפייה בגרסה מלאה : אפשר לחתוך ולחבר?

gilur
19-06-20, 09:22
129759

צינור ימני - בחלק של האלומניום יש חור. אפשר לחתוך את תחיל צינור הגומי ולהלביש אח"כ עם האלומניום עם באנד ברזל?
אופציות אחרות ?
(לסקרנים - זה צינור שמן של משאבל הגה בפרייבט)

asafk
19-06-20, 09:55
חלילה. זה צינור לחץ.
קנה מפירוק או חדש.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

gilur
20-06-20, 19:25
חלילה. זה צינור לחץ.
קנה מפירוק או חדש.
אסף.

תודה. אחפש בתחילת השבוע.

בשביל ללמוד, אני רוצה להקשות עליך:
הצינור הזה יוצא ממשאבת ההגה. שם הקצה שלו הוא גומי והוא מתלבש גל המשאבה, מחוזק עם באנד.
אם זה ככה, למה אי אפשר לעבור באמצע האלומניום חזרה לגומי וחוזר חלילה?
(בכל מקרה, יוחלף בחדש כמו שהצעת)

מוטי ג.
20-06-20, 20:45
השאלה, האם זה צינור הלחץ או החזרה, אם חיברו עם בנד בצד אחד, כנראה שזה צינור חזרה

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

נדב ש.
20-06-20, 20:57
129759

(לסקרנים - זה צינור שמן של משאבל הגה בפרייבט)

אין קשר לסקרנות, אם אתה רוצה לקבל תשובות מדוייקות ונכונות אתה צריך לספק כמה שיותר מידע מראש....

asafk
20-06-20, 21:23
אני אענה בשתי תשובות. הראשונה - מעשית. אני לא יודע למה היצרן החליט לשים בנד בצד אחד ולחיצה בשני. אני יודע שכל יצרני הרכב- קמצנים. ובנד יותר זול. אז אם מישהו מסופרי האפונים החליט להשתמש בחיבור יקר יותר - אני לא אעשה אחרת.

השניה - נדבר רגע על הידראוליקה. וזו השערה שלי בלי להכיר את ההגה הספציפי. אם מדובר בצינור עודפים הרי שהוא מחזיר עודפי שמן למיכל - ושם הלחץ אטמוספרי. אז לכאורה זה לא צינור לחץ. בחיים האמיתיים, עם זה, הצינור בעצמו, כפי שנלמד שוב ושוב בדרך הקשה - מהווה מפל לחץ. יש בו התנגדות. כלומר יש בצד אחד שלו לחץ גבוה מהצד השני, בתנאים מסויימים של ספיקה מסויימת. למשל ברגע בו יש פולס לחץ שנפרק מהמסרק הגה - בצד אחד של הצינור נדחף שמן בספיקה גדולה, אולי רגעית. בצד השני של הצינור מיכל בלחץ אטמוספרי. הצינור מהווה התנגדות. אולי הוא בקוטר טיפה קטן מדי מכדי להעביר את כל אותה ספיקה בלי התנגדות ובלי מפל לחץ בכלל. אז נוצר בצידו הראשון לחץ. והלחץ הזה הופך לכוח , והמקום החמור ביותר, עם ההתנגדות הגדולה ביותר, הוא היכן שהקוטר הוא הקטן ביותר וגם יש שינוי כיוון בזרימה. כלומר במחבר. לכן, אולי, בחר היצרן להשתמש במחבר לחץ בצד הזה, למרות שבצד השני לא.

אסף.

שמעון.פ
20-06-20, 23:45
תוכל גם לפרק את הצינור ולגשת לבית מלאכה
של מוצרי הידראוליקה שייצרו לך צינור חדש.

gilur
21-06-20, 12:57
אסף, אהבתי....
הצינור השני אכן מתחבר למשאבה עם הברגה נורמלית ולא באנד. לא ייחסתי לזה מחשבה.

מסתדר עם העובדה שזה הלוך וחזור.

-->