PDA

צפייה בגרסה מלאה : כיסוי סלולרי

gasgas
28-06-20, 21:42
אהלן,
בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי מטייל יותר ויותר לבד. גם רכב בודד וגם לבד ברכב....
יודע ומכיר את הסיכונים - לא על זה הדיון.

אממה, בטיול האחרון מצאתי את עצמי הרבה זמן ללא קליטה סלולרית.
האם יש מפות כלשהם שמציינות היכן יש קליטה סלולרית בשטח???

אלעד

weref
28-06-20, 21:51
יש את פרויקט sos wifi, בעיקר בנחלים בגדולים.
אולי יש שכבה במיפוי ישראל/קקל

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

נדב42
28-06-20, 21:56
אני מטייל הרבה ברכב בודד, אין לי מפה כזו, אבל יש לי כמה טיפים אחרים:

1. קנה סים בינלאומי של סימלס וטען אותו במעט כסף. סים ישראלי לא יתחבר לך לספק שונה מזה שאליו אתה מנוי, סים בינלאומי יתחבר לכל מי שהוא יצליח לקלוט.

2. מכשיר קשר קבוע טוב, 25-50 וואט ואנטנה ארוכה וטובה.

3. מכשיר קשר ידני טוב, עדיף כזה שאפשר לחבר לו אנטנה ארוכה. זה בנוסף לקבוע.

4. תמיד, אבל תמיד, דאג שיהיה חבר (עדיף ג׳יפאי בעצמו) שידע באיזה אזור אתה נמצא, מתי אתה אמור ליצור שוב קשר ביציאה מהשטח, וכמובן שהחבר עצמו צריך להשאר בזמינות גבוהה.

5. תוכנת שיתוף מיקום כלשהי שמקושרת לחבר מהסעיף הקודם. גם כאשר אין קליטה באופן כללי, מדי פעם יש הבלחות ואז המיקום האחרון שלך מוקלט ונשמר.

6. אם נתקעת ואין קליטה, קודם כל שלח מסרון רגיל וגם ווטסאפ (או כל מסרון אינטרנטי אחר) עם מלוא הפרטים. אם תהייה הבלחת קליטה, המסר יועבר. חשוב להבין שמסרון רגיל עובר על פרוטוקול שונה מווטסאפ, והזמינות שלהם לא אחידה, לכן לשלוח בשניהם.

7. מפות נייר ויכולת התמצאות בעזרתן ...

יש כמובן אמצעים לוויניים למיניהם, אבל זו כבר עלות שוטפת גבוהה משמעותית.

assafy
28-06-20, 21:57
לא יודע היכן אתה נוהג לטייל שרק עכשיו שמת לב לזה אבל ברוב הטיולים שלי אין קליטה סלולרית. בטח כשבדרום.

omri_t
28-06-20, 22:32
נדב- זרקת כאן כמה עצות מאוד חכמות.
תודה לך!

asafk
28-06-20, 22:34
מכשיר איתור לוויני זול משמעותית מטלפון לוויני. זה רק לחירום כמובן.
ומי שיכול להרשות לעצמו - טלפון לוויני כבר לא יקר כשהיה, עדיין יקר בסדר גודל יחסית לסלולר - וזה הפתרון האולטימטיבי.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

mrivel
28-06-20, 22:36
5. תוכנת שיתוף מיקום כלשהי שמקושרת לחבר מהסעיף הקודם. גם כאשר אין קליטה באופן כללי, מדי פעם יש הבלחות ואז המיקום האחרון שלך מוקלט ונשמר.

יש המלצה לתוכנה כזאת? (יש לי אייפון)

gasgas
28-06-20, 22:39
אני מטייל הרבה ברכב בודד, אין לי מפה כזו, אבל יש לי כמה טיפים אחרים:

1. קנה סים בינלאומי של סימלס וטען אותו במעט כסף. סים ישראלי לא יתחבר לך לספק שונה מזה שאליו אתה מנוי, סים בינלאומי יתחבר לכל מי שהוא יצליח לקלוט.

2. מכשיר קשר קבוע טוב, 25-50 וואט ואנטנה ארוכה וטובה.

3. מכשיר קשר ידני טוב, עדיף כזה שאפשר לחבר לו אנטנה ארוכה. זה בנוסף לקבוע.

4. תמיד, אבל תמיד, דאג שיהיה חבר (עדיף ג׳יפאי בעצמו) שידע באיזה אזור אתה נמצא, מתי אתה אמור ליצור שוב קשר ביציאה מהשטח, וכמובן שהחבר עצמו צריך להשאר בזמינות גבוהה.

6. אם נתקעת ואין קליטה, קודם כל שלח מסרון רגיל וגם ווטסאפ (או כל מסרון אינטרנטי אחר) עם מלוא הפרטים. אם תהייה הבלחת קליטה, המסר יועבר. חשוב להבין שמסרון רגיל עובר על פרוטוקול שונה מווטסאפ, והזמינות שלהם לא אחידה, לכן לשלוח בשניהם.

7. מפות נייר ויכולת התמצאות בעזרתן ...

יש כמובן אמצעים לוויניים למיניהם, אבל זו כבר עלות שוטפת גבוהה משמעותית.

תודה על הטיפים!!
אלעד

נדב42
28-06-20, 23:01
לא עשיתי סקר, אחד החברים כבר השתמש באפליקציה "life360" וחברתי אליו. לא הכי מומלצת בעיני, רצה ברקע גם כשמכבים וגוזלת סוללה ..

אני וגם החברים חיים בעולם החופשי - אנדרואיד.

ד ו ר ו ן
29-06-20, 00:18
לא יודע היכן אתה נוהג לטייל שרק עכשיו שמת לב לזה אבל ברוב הטיולים שלי אין קליטה סלולרית. בטח כשבדרום.
לסלקום יש קליטה טובה בהרבה בדרום ביחס למקבילים, רוב הזמן אפשר לפחות להוציא הודעת טקסט שלא צריכה רשת נתונים.

וזה בכל זאת הנגב.
אם אין קליטה ליד הרכב בוואדי, עולים ברגל קצת ומוצאים.

mrivel
29-06-20, 06:47
לא עשיתי סקר, אחד החברים כבר השתמש באפליקציה "life360" וחברתי אליו. לא הכי מומלצת בעיני, רצה ברקע גם כשמכבים וגוזלת סוללה ..

אני וגם החברים חיים בעולם החופשי - אנדרואיד.

תודה.
בדקתי לגבי אייפון:
יש פיצ'ר מובנה בשם find my iphone
בתוכו יש תכונה בשם offline mode שמאפשרת לראות את המקום הידוע האחרון. היא כבוייה בדיפולט וצריך להדליק אותה.

(לגבי העולם החופשי, אני לא פאן-בוי של אפל, אבל מאוד אוהב את הסדר והנקיון באייפון, והאינטגרציה השקופה עם מק)

נדב42
29-06-20, 07:30
גם באנדרואיד יש פיצ׳ר מקביל. רק תוודא שהחברים שמגבים אותך מורשים, יכולים, ויודעים לעקוב אחריך באמצעותו בפועל, כי ברגע האמת לא יהיה לך איך לתת להם הרשאות גישה למידע ...

zivo
29-06-20, 09:15
תודה.
בדקתי לגבי אייפון:
יש פיצ'ר מובנה בשם find my iphone
בתוכו יש תכונה בשם offline mode שמאפשרת לראות את המקום הידוע האחרון. היא כבוייה בדיפולט וצריך להדליק אותה.

(לגבי העולם החופשי, אני לא פאן-בוי של אפל, אבל מאוד אוהב את הסדר והנקיון באייפון, והאינטגרציה השקופה עם מק)

וצריך לתת לאחרים את הפרטים של החשבון האישי :-(
לוואטסאפ יש יכולת כזו.
דרך אגב, בהגדרה \ הסכם, כל כביש 10 מכוסה פרטנר.
( זה לא אומר, ששאר הדרום לא מכוסה טוב יותר ע"י סלקום).

בוזי
29-06-20, 10:03
הרבה טלפונים יודעים לקבל שני כרטיסי סים.
במחירים של היום, שווה להסתובב עם יותר מסים אחד של חברות שונות. יש גם כרטיסי פריפייד שלא עולים כסף בשוטף ויכולים להיות שימושיים במקרה חירום.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נדב42
29-06-20, 11:16
לא ציינתי בפירוש - הסים של סימלס (קונים ב- "למטייל") הוא כזה - תשלום מראש בלי תשלום קבוע. הוא גר אצלי בארנק ...

asafk
11-07-20, 11:20
https://expeditionportal.com/we-test-the-new-bivy-stick/

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 18:26
אסף, זה נראה מצוין, עם דמי שימוש סמליים-17$ לחודש.
יש אפשרות לייבא את זה לארץ בדרך המלך? או שמשרד התקשורת יתקע את זה?

raanan
03-08-21, 19:25
https://expeditionportal.com/we-test-the-new-bivy-stick/

אסף,
"מהחפירות" שלי ברשת, הביקורות נותנים לו ציון נמוך ביחס למתחרה ZOLEO
צריך לוודא שיש לו מקלט GPS מובנה.
בנוסף אין לו סדר עדיפות של wifi , רשת סללורית, לווינים
ואימייל ומספר קבוע.

רענן

mrivel
03-08-21, 19:39
בווטסאפ יש אופציה ל - share live location
למכשירי ספוט למיניהם יש אפשרות לשלוח סמס רגיל ולא רק אות מצוקה. בתכל'ס הם הכי אמינים במקרה של מצוקה במקום מרוחק.
למיטב זכרוני מעבר לעלות המכשיר המנוי השנתי בסד"ג של $100 (לא בדקתי מזמן)

-->