צפייה בגרסה מלאה : טנק צנטוריון ליד הבריכה באורחה
כ 150 מ' צפון מערבית לבריכה באורחה עומד טנק צנטוריון נטוש צמוד לדרך ( ציר הנפט) שמובילה לבריכה . משהו מכיר את סיפורו של הטנק?
כל רמת הגולן מלאה בטנקי שוט במצבי צבירה שונים. חלקם בתור מטרות וחלקם בתור סוג של אנדרטאות.
ספציפית באיזור הג'וחאדר, תל פארס, סאקי, 116 וכו' היו קרבות קשים במילחמת יוה"כ של גדוד 53 מחטיבה 188 אשר בלמו בגופם כוחות סוריים גדולים בהרבה.
למתעניינים מומלץ לקרוא את הספר "על בלימה" של אבירם ברקאי.
כבוד ויקר לנופלים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200630/e61af72ee378cc33f024e441239baf95.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
+1 לספר של אבירם, תיעוד מצמרר של התופת
Sent from my iPhone using Tapatalk
עושים היסטוריה פרקים 254, 255א, 255ב, 256, על חטיבה 188, מרתק.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הטנק הספציפי נראה תקין ולא נראים עליו סימני ירי . כל טנק כזה אם השתתף בקרבות יתכן ומאחוריו סיפור מעניין שראוי לספרו.
הטנק הספציפי נראה תקין ולא נראים עליו סימני ירי . כל טנק כזה אם השתתף בקרבות יתכן ומאחוריו סיפור מעניין שראוי לספרו.הטנקים שלחמו היו טנקים פעילים ולא סתם הושארו בשטח.
הטנק שבתמונה שצילמתי, אשר אני מאמין שזה הטנק שאתה מדבר עליו הינו שוט סימן ב' או ג' מאחר ואפשר לראות את הקופסה של המט"ל סרוג שלא היה ב73. גם אפשר לראות את ההברגות של הבלטנים.
אחרי שהשוטים יצאו משירות בתחילת שנות ה90 וממילואים בתחילת שנות האלפיים, פוזרו הרבה מהם ברמת הגולן.
אני מדבר מידע אישי מאחר ואני מהמחזורים האחרונים ששרתו על שוט.
יש המון סיפורים על הקרבות. מרתק לשמוע גם את הפודקסט של רן לוי אבל הספר ממש מקיף ותוכל למצוא שם תיאורים ברמת המחלקה והצוות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200630/c6349498e245c85ebe431576aa926b22.jpg
boaz avrahami
01-07-20, 00:02
איפה האנדרטה הזו שבה יש אזכור גם של חטיבה 7 וגם של 188 באותה נקודה ממש?
סינדיאנה?
חושניה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איפה האנדרטה הזו שבה יש אזכור גם של חטיבה 7 וגם של 188 באותה נקודה ממש?
סינדיאנה?
חושניה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94האנדרטה נמצאת בצומת הג'וחדר (אורחה).
זה לא סמל של חטיבה 7 אלה של גדוד 53 (סופה).
מבחינה היסטורית חטיבה 7 קדמה ל188 (ברק). גדוד 53 הוצא מחטיבה 7 והיווה את הבסיס לחטיבת שיריון 188, לכן הסמל שלו נושא עד היום את המוטיבים של חטיבה 7.
במלחמת יום כיפור חטיבה 188 מנתה רק 2 גדודים - 53 ו74. גדוד 71 נבנה בחופזה מערב רב של טנקיסטים מבית ספר לשיריון, באלי"ש ועוד מקומות ובעצם לא היה שייך לחטיבה מסויימת. רק לאחר המילחמה בהקמה מחדש של 188 צורף אליה כשהמג"ד הראשון היה יוני נתניהו.
בזמן המילחמה היו איזורים וקרבות שבהם כוחות של 188 ו7 נלחמו ביחד, למשל בעמק הבכא. לא ידוע לי אם יש אנדרטה אחת לשניהם.
לאחר המלחמה היה דם רע בין 7 ל188, בעיקר בגלל החלטות שבמידה מסויימת היו גם סירוב פקודה של יאנוש בן גל מח"ט 7, החלטות שעלו בחיי אדם (של 188).
האנדרטה נמצאת בצומת הג'וחדר (אורחה).
זה לא סמל של חטיבה 7 אלה של גדוד 53 (סופה).
מבחינה היסטורית חטיבה 7 קדמה ל188 (ברק). גדוד 53 הוצא מחטיבה 7 והיווה את הבסיס לחטיבת שיריון 188, לכן הסמל שלו נושא עד היום את המוטיבים של חטיבה 7.
במלחמת יום כיפור חטיבה 188 מנתה רק 2 גדודים - 53 ו74. גדוד 71 נבנה בחופזה מערב רב של טנקיסטים מבית ספר לשיריון, באלי"ש ועוד מקומות ובעצם לא היה שייך לחטיבה מסויימת. רק לאחר המילחמה בהקמה מחדש של 188 צורף אליה כשהמג"ד הראשון היה יוני נתניהו.
בזמן המילחמה היו איזורים וקרבות שבהם כוחות של 188 ו7 נלחמו ביחד, למשל בעמק הבכא. לא ידוע לי אם יש אנדרטה אחת לשניהם.
לאחר המלחמה היה דם רע בין 7 ל188, בעיקר בגלל החלטות שבמידה מסויימת היו גם סירוב פקודה של יאנוש בן גל מח"ט 7, החלטות שעלו בחיי אדם (של 188).
מעניין ומלמד, תודה.
מכירים איזה מסלול טיול בצפון ,בדרגת קושי נמוכה, שמוביל או במהלכו יש איזה טנק כזה שאפשר לטפס עליו? רוצה לקחת את הילדים לצפון בחודש הבא לטיול.
תודה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
יש בעמק הבכא, באתר זכרון.
נגיד לכל פרייבט באשר הוא.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ממליץ לטייל בטל סאקי,סעוד סיפור גבורה של לוחמים ממלחמת יום כיפור.
במקום ישנו מוצב עם תעלות ותצפית על סוריה וטנק שנישאר מהקרבות .
ישנו גם הסבר מוקלט על הקרב .
ממליץ לטייל בטל סאקי,סעוד סיפור גבורה של לוחמים ממלחמת יום כיפור.
במקום ישנו מוצב עם תעלות ותצפית על סוריה וטנק שנישאר מהקרבות .
ישנו גם הסבר מוקלט על הקרב .
הכניסה לתל סאקי מצריכה תאום , ראיתי בגוגל שיש שערים נעולים ?
חברים, אילו טנקים שנפלטו ממערך הממילואים בסוף שנות התשעים, תחילת שנות האלפיים....
מכירים איזה מסלול טיול בצפון ,בדרגת קושי נמוכה, שמוביל או במהלכו יש איזה טנק כזה שאפשר לטפס עליו? רוצה לקחת את הילדים לצפון בחודש הבא לטיול.
תודה
אתה יכול לעבור דרך הבריכה באורחה, הצנטוריון צמוד לדרך.
אני לא ממש מכיר. די טירון בטיולים ותכנון מסלולים. עד היום הייתי נלווה או עושה מסלול לפי ספר.
אתה יכול לעבור דרך הבריכה באורחה, הצנטוריון צמוד לדרך.
זה ליד ארבל ?
( זה מה שמוצא לי עמוד ענן )
הטנק הספציפי נראה תקין ולא נראים עליו סימני ירי . כל טנק כזה אם השתתף בקרבות יתכן ומאחוריו סיפור מעניין שראוי לספרו.
חלק מהטנקים הוצבו ברמת הגולן בשנים האחרונות בנקודות שונות כחלק מהיערכות של פרויקט "בעקבות לוחמים", וחלק מהרצון להדגיש "נקודות ענין" ברמת הגולן, החלק החשוב הוא נקודות הענין ולאו דווקא הטנקים עצמם.
מפת הטנקים ברמת הגולן השתנתה מאז שאני פה לא מעט..
זה ליד ארבל ?
( זה מה שמוצא לי עמוד ענן )
חח
זה ליד ארבל ?
( זה מה שמוצא לי עמוד ענן )לא!!!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/f11f1ec5d18a8a5bdc1081b01c53423f.jpg
תודה
תודה
בחניון הגדס"ר מול הכניסה לעין זיוון, עומדים שרמן ואיזה תותח נגרר.
אם אתה ממשיך רגלית 200 מטר מזרחית לשרמן, עומד שוט.
תודה
מה תודה..היית רציני? שני מטר משם איבדת טיסן לפני שנה-שנתיים..
שני מטר משם איבדת טיסן לפני שנה-שנתיים..
מדהים איך יש דברים שאתה כן זוכר... 🤣🤣🤣
מה תודה..היית רציני? שני מטר משם איבדת טיסן לפני שנה-שנתיים..
יותר כמו לפני 10 שנים ...
אבל אני לא מכיר את השם של המקום.
את הטיסן הטסנו מצנובר.
חלק מהטנקים הוצבו ברמת הגולן בשנים האחרונות בנקודות שונות כחלק מהיערכות של פרויקט "בעקבות לוחמים", וחלק מהרצון להדגיש "נקודות ענין" ברמת הגולן, החלק החשוב הוא נקודות הענין ולאו דווקא הטנקים עצמם.
מפת הטנקים ברמת הגולן השתנתה מאז שאני פה לא מעט..
חח
יש הסבר אחר , אבל לא לכאן
תודה
אנדרטת חטיבה 7 בכיכר בצומת קצרין על כביש 87. נגיש לכל פרייבט.
יש שם T34, שרמן, שוט ומרכבה סימן 2.
קצת מוזנחים ומתקלפים, אבל ניתן לטפס עליהם ולשחק בהם (רצוי בהשגחת מבוגר).
ממש ליד יש חורשה עם שולחנות וספסלים.
תוכלו לשבת בצל ולעשות קפה.
תוכלו לשבת בצל ולעשות קפה.אחלה. לקצרין אני יודע להגיע[emoji23]
תוכלו לשבת בצל ולעשות קפה.
מקום יפה.
לא רחוק משם נמצא גם אתר מעיינות עדן..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.