PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קנייה של ג'יפ ראשון

ניק גפני
04-07-20, 13:41
אהלן,

מחפש להתחיל את המסע. מתכן להחליף את האיביזה 2018 שלי לרכב אוכל חולות ואבנים:p.

אז פירוט לפי חוקי הפורום:

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? עד 45
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? חיובי

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? קוף, בחורה יפה ואולי עד 2 חברים

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 8000 לשנה לא כולל שטח, לדעתי 700-1000 שטח
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? רכב יום יומי, אבל יש פתרונות לרכב מושבת
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? נתחיל במוסכים ונלמד לאט לאט
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? זמין למוסך

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? בהתחלה רגוע ולא מעלה צין, לאחר צבירת נסיון בנהיגה נתחיל להתפרע לאט לאט
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? ניסוין מועט, חוויתי בעיקר ג'ימני של חברים כולל נהיגה בהם, ולנד קרוזר 99' - איתו עשיתי את מעלה צין (פחד אלוהים מי שנתן לי לנהוג)
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול) - צין

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - לא משנה, לדעתי אוטומאט יהיה נעים יותר
ב. מנוע דיזל/בנזין - לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) אין בעיה לארוך, קצר יותר קורץ
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? עד יד 3

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? ללא נעילה, אהבתי את הטרופר 2003, אהבתי את הפאגרו קצר, ויטרה קצר - משש לא באלי לי ג'ימני... בעיקר בגלל הגודל...

הקיצר עדיין לומד, מצאתי את הפורום הזה אז מנסה את מזלי בלקבל קצת עצות ולשמוע מהניסיון שלכם.

תודה,

ניק.

erezgur
04-07-20, 13:52
ברוך הבא,
התשובה הנפוצה וכנראה גם הנכונה היא ג'ימני - רכב שטח אמיתי וגיבור, עלויות אחזקה יחסית סבירות. החיסרון הגדול ביותר שלו - לא מתאים למשפחה או 4 מבוגרים וגם פחות נוח לנסיעות ממושכות עם הרבה קמ - לא רלוונטי לתנאים שציינת.

נ.ב., מעלה צין קל וגם הרבה רכבי ליסינג עולים אותו.... מעניין לאיזה מעלה התכוונת.

** עריכה - רק לאחר שכתבתי ראיתי את המשפט האחרון שרשמת. Suv יפני מבוגר כמו שציינת יהיה כנראה יקר משמעותית לתחזוקה. אתה יכול לרכוש הסרטון הזה ג'ימני צעיר יותר וזה משמעותי.

נשלח מהנייד

Yaki5500
04-07-20, 15:42
נראה לי שדרושה הגדרה ברורה יותר של דרישות השטח לפני שאפשר להמליץ על רכבים פוטנציאלים כי מעלה צין זו דרך כבושה ונוחה לנסיעה כך שאם נסעת במקום מפחיד כנראה זה לא היה מעלה צין.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

assafy
04-07-20, 15:43
אולי הוא התכוון לזיק?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

ניק גפני
04-07-20, 17:30
אולי הוא התכוון לזיק?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

צודק, מעלה זיק...

נמרוד
04-07-20, 17:56
לא בא לך אבל התשובה היא ג'ימני. כל דבר אחר במחיר דומה יהיה ישן יותר ויקר יותר לאחזקה. מצד שני, אם בא לך משהו אחר, למה לא. ג'יפ ראשון זה רכב שמתגלחים עליו כדי ללמוד מה באמת מתאים לך.

hadtomer
06-07-20, 21:32
היי.

ראשית חשוב לי לציין, אני לא יכול "לייעץ" לך על רכב שלא היה בבעלותי. ידע תאורטי זה נחמד כשאתה בא לקנות מטבח. לא אוטו. אני כן יכול לייעץ לך על מה שכן יש לי- ליברטי. אם היתי יכול היתי מעלה תמונה אבל בגלל שאני לא יכול- אז הנה- זה הרכב

https://www.youtube.com/watch?v=V9JMoSmFYQM

הרכב הספציפי שלי שמופיע כאן מצויד בנעילה אחורית, מוגבל החלקה קדמי, יחסי העברה וכו וכו- אבל זה סתם בגלל שאני משוגע ואני אוהב את הקטע של "יופי שיש לך רוביקון, עכשיו קבלללל". אתה לא חייב את כל זה ואתה יכול בהחלט להביא רכב סביר מאוד באזור ה45 אלף וככל הנראה הוא גם יהיה מוגבה ונעול אחורה.

לא שזה קריטי- אבל אם זיק מהווה קנה מידה מבחינתך- הרכב הספציפי הזה עלה את זיק מספר פעמים בשמחה ובששון בלי יותר מדי דרמה. בסרטון הוא עולה את מה שנקרא מעלה זרון. הוא מכיל 4 נפשות וציוד וטפו טפו טפו הוא לא מתקלקל הרבה. הסמל מקדימה-אם זה משנה לך-הוא של ג'יפ. ויש לו שוק אפטרמארקט נרחב.

geva dover
07-07-20, 10:34
תשמע, זיק הוא לא פרמטר לכלום. הוא מעלה קשה ומעיק ואני אומר לך בתור אחד שגר 10 דק נסיעה בשטח ממנו...
עליתי וירדתי אותו יותר פעמים ממה שאני יכול לספור ב2 הידיים ביחד עם ההילקס הגיבורה שלי ז"ל.
אני כן יכול לייעץ לך מניסיון עם כמה רכבי שטח ( טראנו קצרה, היילקס 95 ועכשיו פראדו ארוכה) גימני הוא פתרון זול במיוחד אם אתה יחסית צעיר כמוני (21-30). אם אתה מחפש משהו שהוא קצת יותר נוח ומרווח קח בחשבון שהבנק יאהב אותך קצת פחות אבל הם הרבה יותר נוחים ומפנקים בשטח.
במחיר של 45 אתה יכול למצוא כמה פראדו 99 שמגיעים גם נעולים אחורה אבל לצערי הם זקוקים לקצת אהבה
טרופר אחלה רכב וקצת יותר זולים
אני מציע לך אולי להסתכל על ליברטי, או גרנד ויטרה, ויטרהXL7 עד שנת 2006. טראנו אחלה רכב רק צריך לבדוק אותו הרבה אבל הרבה יותר טוב..
אתה גם צריך לחשוב קצת קדימה, כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב, אם אתה מתכנן ללמוד בקרב, אם אתה מתכוון להתחתן ועוד כל מני הוצאות כבדות או הכנסות נמוכות שצופנות לך בעתיד.
אם יש לך עוד שאלות אז אני מוזמן לדבר איתי בפרטי ( אני מאמין שאנחנו בני אותו גיל בערך)

asafk
07-07-20, 19:13
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D11 6616&share_tid=116616&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

למכערה פראדו 99' משופצר לטיולים.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נמרוד
08-07-20, 07:58
וגם זה נראה מעניין מאד:

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D11 6620&share_tid=116620&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

נמרוד
08-07-20, 09:54
וגם זה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116589

פאג'רו ספורט רכב לא מוערך מספיק, עם פוטנציאל. המחיר המבוקש שם לא ריאלי, אפשר לסגור על הרבה פחות. ושוב, כל זה בהנחה שממש לא בא לך ג'ימני כמו כולם.

geva dover
08-07-20, 10:08
לא יודע מה איתכם אבל לא הייתי ממליץ למישהו שמחפש ג'יפ ראשון היילקס שנת 95.
פראדו כן, פאגרו ספורט אולי בתנאי שהוא ידני או בנזין, כמו שציינתי לו מקודם יש המון אפשרויות כמו ויטרה או XL7 עד 2006, טרופר וכו' שיענו לו על הצרכים הראשוניים.
בכללי שיכיר איתם את עולם השטח ומשם שיתקדם למפלצות או רכבים ספרטנים וגיבורים.

ש01
08-07-20, 13:04
מצטרף להמלצה על הסוזוקי XL7.
היה כזה לחבר (גם אצלם ג'יפ ראשון)
מפתיע במרווח פנימי וביכולות השטח.

למיטב זכרוני גם האחזקה היתה זולה.

הוא עבר מהXL7 2005 ללנדקרוזר באותו מודל.
הוצאות האחזקה, בניגוד לדעה הרווחת, דווקא עלו..

erezgur
08-07-20, 13:50
הוא עבר מהXL7 2005 ללנדקרוזר באותו מודל.
הוצאות האחזקה, בניגוד לדעה הרווחת, דווקא עלו..
לא חושב שיש דעה רווחת שאחזקת ל"ק נמוכה מאחזקת גרנד ויטרה...

נשלח מהנייד

zerez
08-07-20, 16:52
לא חושב שיש דעה רווחת שאחזקת ל"ק נמוכה מאחזקת גרנד ויטרה...

נשלח מהנייד לא החזקתי אף פעם גרנד ויטרה אבל כן החזקתי סוזוקים כולל ג׳ימני והיום אני מחזיק לנד קרוזר.
אם אחזקה של גרנד ויטרה יותר יקרה מלנד קרוזר זה מאוד יפתיע אותי.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

איל מ
08-07-20, 17:40
שניכם אומרים אותו דבר

Yaki5500
08-07-20, 17:55
שכן שלי מחזיק xl7 מלוקקת רכב באמת יפהפה. הוא אומר שה-v6 קצת מועד לנזילות ומצריך עירנות אבל מעבר לזה הוא ממש מבסוט מהרכב

Yaki5500
08-07-20, 18:00
אבל הוא לא מתאים לזיק אם זיק חשוב

-->