התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך יבאתי מחו"ל חלק חילוף בצורה חוקית (ערכת הגבהה) ללא בעיות.

yuv_c
04-07-20, 19:23
החלטתי לכתוב מדריכון קצר ליבוא חלקים מאחר וראיתי שחלו התקדמויות בנושא מטעם רשות המסים ומשרד התחבורה.
מה שכתוב כאן כנראה לא רלוונטי למי שמשתמש בחברת שילוח או EMS מאחר והם דואגים לכל הדברים האלה (או לכל הפחות יוצרים איתכם קשר). זה כן רלוונטי למי שמייבא חבילה בדואר רשום רגיל.

כמו כן אני מתייחס כאן לערכת הגבהה אבל זה רלוונטי לכל חלק חילוף שמותר ליבא לארץ.

אז לענייננו: הזמנתי קפיצי הגבהה של EIBACH לארץ.

לפני שעשיתי את זה בדקתי מה הדרישות לשחרור מהמכס של הפריט הזה.

הייתי מצרף קישור לדרישות משרד התחבורה אבל הקישורים האלה משתנים כל הזמן יחד עם הדרישות. פשוט חפשו בגוגל "דרישות יבוא אישי מוצרי תעבורה" ותמצאו את המסמך הרלוונטי והעדכני ביותר. יש מלא מסמכים ישנים, קחו את המסמך רק מאתר של משרד התחבורה או המכס.

אצלי זה נראה כך יחד עם כל הדרישות:
129996

סה"כ צריך שתהיה תעודת TUV 751 או מיליון דברים אחרים. לכן דיברתי מראש עם המוכר והסברתי לו שהוא חייב להדפיס את התעודה הזו ולשים אותה באופן גלוי על החבילה.

קפיצי הגבהה הם גם בולמים, לכן ביקשתי ממנו שידפיס את מה שצריך כדי ליבא בולמים לארץ (תעודת ISO 9001 של החברה במקרה שלי).

בידקו לאיזו קטגוריות המוכסים יכולים לחשוב שהפרט שלכם יכול להיות שייך אליהם ותכסו את התחת של עצמכם.
גם לא יזיק לכוון את המוכר מה לכתוב על הקופסא (ערכת הגבהה יכולה להיות Shock absorber for cars במידה ואין למה שאתם מנסים ליבא תעודת TUV או את הדרישה המדויקת. תהיו יצירתיים).

לאחר שהפריט יגיע לארץ תתחילו לעקוב אחריו באתר של רשות המסים. אפשר גם באתר של דואר ישראל (אבל כנראה שזה לא יעזור יותר מדי). יש למכס אחלה מערכת (ברצינות) שהיא הדבר הכי לא מוכר במדינה וזה חבל.

קישור למערכת איתור חבילות של המכס - לחצו עלי (https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/he/UrlHash/CargoSearch?hash=83nX5~Z686DpSk6HyGSsUj5 NCRdUGoikvIucc7w4a74GSXWtFENqnCBAHSSXfzo 3z4EkLQ5gnyNR519rZmeHwjIVe%2BbOrWMbEtNYX un5InyjkaaLcF3gopnWAg3GyMYk)
במידה והקישור שבור חפשו בגוגל "שאילתת איתור מטען של מינהל המכס".

חשוב שתבינו שעד שהמכס לא משחרר לכם את החבילה יתכן ולא יתעדכן לכם כלום באתר מעקב המשלוחים של דואר ישראל, מאחר וזה לא הגיע עדיין לטיפול של הדואר.

הסטטוס של המשלוח אצלי לא עודכן בערך שבוע-שבועיים. לאחר מכן עודכן שהפריט מחכה לבדיקה של המכס.

שבוע לאחר מכן ראיתי במערכת של המכס שהפריט הגיע, נבדק, הוגשו מסמכים ע"י הגורם המטפל (דואר ישראל במקרה שלי) והמכס סיים טיפול אבל הפריט לא משוחרר.

129997

תחת השדה "האם ניתנה הוראת שחרור מהמכס לגורם המטפל" היה כתוב לא.

הסיבה - היה קיים חוב למכס (ניתן היה לראות את זה תחת השדה "האם קיים חוב למכס" שהיה כתוב בו כן).

תעבירו את העכבר מעל ה-i בשדה "האם קיים חוב למכס" ויש שם קישור לתשלום באתר של רשות המסים. (https://www.gov.il/he/service/payment_of_import_taxes) במידה ואין חפשו "תשלום מיסי יבוא".
שימו לב שמופיע לכם בשאילתה שהגשתם את מספר האסמכתא שהגישו עבורכם.

כדי לשלם את החוב אני בחרתי באפשרות של "הזדהות עם מספר אסמכתא בלבד" שמופיעה לכם באתר התשלום.

מהרגע ששילמתי באופן מידי ניתנה הוראת שיחרור מהמכס - הסטטוס " האם ניתנה הוראת שחרור מהמכס לגורם המטפל" השתנה ל"כן" והקפיצים שוחררו והם בדרך אלי.

שימו לב שבמידה ולא תעקבו אחרי המשלוח באופן אישי - יתכן והוא יתקע שם בלי שתקבלו אף הודעה ותאלצו לשלם אגרות איכסון.

כמו כן יתכן וחסרים לכם טפסים והמערכת הזו תדע לתת לכם כתובת מול מי להתנהל (בית מכס רלוונטי, גורם מטפל וכו').

סה"כ נשמע מסובך אבל צריך שלושה דברים - לבדוק מה הדרישות, לדבר עם המוכר שידפיס את כל המסמכים הרלוונטיים ולעקוב אחר המשלוח פעם ביומיים. לא הגשתי בקשה מראש לשחרור של הפריט מהמכס - הדואר עשה זאת עבורי כשהחבילה הגיעה אליו.

מקווה שעזרתי.

omri_t
04-07-20, 19:38
ראשית תודה.
לא הכרתי את המערכת של המכס.

מנסיון העבר, המכס מחליט איך ומה שבא לו.
כבר כמה פעמים החשיבו בולם כערכץ הגבהה ואז אתה כבר "בסרט" אחר של מעבדה וכו'
נראה לי שכאן הלך לך "חלק".
לי היו כאמור כמה פעמים מריבות עם המכס. בחלקן ניצחתי ובחלקן לא.

boaz avrahami
04-07-20, 20:00
גם אני לא הכרתי את המערכת של המכס.
לגבי השאר, יש שם אי דיוקים.

המסמך הקובע לצורך יבוא הוא המסמך המכונה דרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה שנמצא בלינק הבא:

https://www.gov.il/he/departments/policies/import-policy

אם אתה מביא ערכת הגבהה יש לך עוד דרך ארוכה עד שתקבל אישור להתקין אותה ברכב גם אם יש לה תקן.
לכל הפחות תצטרך לעבור דרך מתקין מאושר.

לעומת זאת, על מנת ליבא בולמים או קפיצים לא נדרש שום דבר.
תביא וזה יאושר במכס לאחר בדיקה של נציג משרד התחבורה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200704/bf972b0cd5188f056886d9543259df3e.jpg

מה שאני מנסה לומר זה שיבוא הוא מקצוע בפני עצמו. יש לפעמים מספר דרכים לסווג פריטים כלשהם. אותו פריט לשימוש שונה יסווג אחרת והמגבלות בהתאם.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

YoavR
04-07-20, 23:03
אם אתה מביא ערכת הגבהה יש לך עוד דרך ארוכה עד שתקבל אישור להתקין אותה ברכב גם אם יש לה תקן.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

בועז, אם כל הכבוד למשרד התחבורה הישראלי, רשויות המכס לא מכירות "ערכת הגבהה". אין פרט מכס כזה. זה לא קיים מחוץ למוחם הקודח של פקידי משרד התחבורה.

בכל מקרה אתה מיבא בולמים וקפיצים. אלה הילדים וזה שמם...

zivo
04-07-20, 23:06

המסמך הקובע לצורך יבוא הוא המסמך המכונה דרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה שנמצא בלינק הבא:

מה שאני מנסה לומר זה שיבוא הוא מקצוע בפני עצמו. יש לפעמים מספר דרכים לסווג פריטים כלשהם. אותו פריט לשימוש שונה יסווג אחרת והמגבלות בהתאם.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
(לשם שינוי, אני מסכים עם בועז).
לא מבין מאיפה הקביעה "שקפיצי הגבהה הם גם בולמים", לא רק שזה שגוי, זה ממש להזמין צרות.
ואני אוסיף הרהור - למה לא קפיצים (לרכב) בלבד, למה הגבהה?
בניגוד לתהליך של הרישוי של הרכב, בצו המיסים (מה שבועז תמיד שם פה שיש וויכוח) בסעיף של קפיצים, בולמים וכריות אוויר, אין התייחסות \ דרישה לגבי הגבהה, הנמכה, צבע, משקל.......
קפיץ לרכב! פשוט ומונע צרות.

My two cents

boaz avrahami
04-07-20, 23:08
בועז, אם כל הכבוד למשרד התחבורה הישראלי, רשויות המכס לא מכירות "ערכת הגבהה". אין פרט מכס כזה. זה לא קיים מחוץ למוחם הקודח של פקידי משרד התחבורה.

בכל מקרה אתה מיבא בולמים וקפיצים. אלה הילדים וזה שמם...

יואב,
אין לי איתך מחלוקת בעיקרון אבל אם קיט כזה של בולמים וקפיצים יוצג לבודק המכס כערכת הגבהה אז הוא כנראה לא ישוחרר.
עם כל הכבוד למו היבוא החופשי, בסוף פקיד משרד התחבורה משחרר פיזית את מה שלא משוחרר קולקטיבית.

הסיווג הוא דבר חשוב מאוד בתהליך ואני מניח מתשובתך שלא קראת את הודעת פות״ש.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

YoavR
04-07-20, 23:27
יואב,
אין לי איתך מחלוקת בעיקרון אבל אם קיט כזה של בולמים וקפיצים יוצג לבודק המכס כערכת הגבהה אז הוא כנראה לא ישוחרר.
עם כל הכבוד למו היבוא החופשי, בסוף פקיד משרד התחבורה משחרר פיזית את מה שלא משוחרר קולקטיבית.

הסיווג הוא דבר חשוב מאוד בתהליך ואני מניח מתשובתך שלא קראת את הודעת פות״ש.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לא כתבתי את מה שכתבתי מתוך חילוקי דעות. אני בסה"כ מציין ומדגיש עוד זוית לסיפור.
קראתי את הודעת פות"ש. מתוארת שם חוויה אישית, חד-פעמית ואני לא באמת יודע איך להתיחס להודעה.
למעט כמה דוגמאות בודדות, רוב ספקי הקפיצים/בולמים לא מציינים עליהם בשום צורה איזו שהוא ניסוח דומה ל"ערכת הגבהה". ברוב המקרים אתה באמת קונה פשוט קפיצים ובולמים.
גם היבואנים בארץ לא מיבאים "ערכות הגבהה". זה תיוג שנעשה בארץ בהקשר של אישור המקט"ים מול משרד התחבורה לצרכי אב-טיפוס לאישור הגבהה ברשיון הרכב.

בכל ההקשר של יבוא, הנושא הזה לא קיים.

yuv_c
04-07-20, 23:28

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לא הבנתי איפה האי דיוקים, זה בדיוק מה שכתבתי.

ודווקא למי שפספס את זה קיימת קטגוריה במכס לערכות הגבהה כמו שניתן לראות בתמונה בשרשור.
זה לא סותר את מה שכתבתי ואולי הובן לא נכון:
במידה והמוצר שהזמנתם יכול להיות שייך לשתי קטגוריות מכס שונות, כמו ערכת הגבהה (שהיא גם בקטגוריה של בולמים), בקשו מהמוכר שיצהיר על זאת שקיימות עבורה פחות דרישות או מס.
לא התייחסתי כאן לנושא הרישוי וההתקנה כי זה לא רלוונטי לדיון.
מותר לך ליבא כל ערכת הגבהה בעולם כל עוד היא עומדת בדרישות של המכס, ולא רלוונטי אם היבואן ביצע עבורה בדיקת מעבדה בארץ או לא.
התקנה זה סיפור אחר.

boaz avrahami
04-07-20, 23:30
לא הבנתי איפה האי דיוקים, זה בדיוק מה שכתבתי.

ודווקא למי שפספס את זה קיימת קטגוריה במכס לערכות הגבהה כמו שניתן לראות בתמונה בשרשור.
זה לא סותר את מה שכתבתי ואולי הובן לא נכון:
במידה והמוצר שהזמנתם יכול להיות שייך לשתי קטגוריות מכס שונות, כמו ערכת הגבהה (שהיא גם בקטגוריה של בולמים), בקשו מהמוכר שיצהיר על זאת שקיימות עבורה פחות דרישות או מס.
לא התייחסתי כאן לנושא הרישוי וההתקנה כי זה לא רלוונטי לדיון.
מותר לך ליבא כל ערכת הגבהה בעולם כל עוד היא עומדת בדרישות של המכס, ולא רלוונטי אם היבואן ביצע עבורה בדיקת מעבדה בארץ או לא.
התקנה זה סיפור אחר.

מה הפרט מכס ( HS Code) לערכות הגבהה?
זו אחד האי דיוקים.
למיטב הבנתי אתה בכלל לא מסתכל במסמך הנכון

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

omri_t
05-07-20, 06:33
אם המוכר מצהיר על בולם או קפיץ
אז אתה יכול, במקריות, להיכנס לקטגוריה שאינה ערכת הגבהה.

אם הצהיר אמת , ואם האיש במכס קיבל זאת... פילוסופוה ומזל...

As_ma
28-12-21, 19:29
אשמח לעזרה
אני רוצה להזמין קפיצים לטרקטורון ולפי מה שראיתי צריך iso 9001
אם אין לי מה אפשר לעשות?

bazz270
29-12-21, 06:40
לרוב הם לא מבקשים iso ביבוא אישי. זה כלול בCOC של תיק ייצור לפריט ביבוא מסחרי.אבל אם יבקשו (הם יכולים)עליך להציג iso של מפעל,אם יש גם בקשה לscope אז גם.אין דרך חוקית אחרת.

boaz avrahami
29-12-21, 07:24
אשמח לעזרה
אני רוצה להזמין קפיצים לטרקטורון ולפי מה שראיתי צריך iso 9001
אם אין לי מה אפשר לעשות?

בטבלה 3 מצויין iso9001 או מקורי.
Iso זה מסמך שיצרן הקפיצים או המשווק שלו אמורים לספק לך אם קיים להם

bazz270
29-12-21, 07:26
אם זה יצרן רציני זה יהיה באתר שלו.

haggaigi
12-01-22, 23:25
היי,
האם משהו הצליח באחרונה לייבא עצמאית ערכת קפיצים ובולמים לרכב שטח מארה"ב?
ר עלמדוב ייבוא מחנות מסודרת, ערכה של אולדמן לגרנד צ'ירוקי WK.
תודה לעונים.
חגי

-->