צפייה בגרסה מלאה : פורד ברונקו החדש נחשף
https://youtu.be/41NgpmYVJQI (https://youtu.be/41NgpmYVJQI)
גירסה לבאחה 1000
https://youtu.be/5Mx6gCPPUrI
עוד אחד:
https://www.youtube.com/watch?v=pogURuysz1I
https://www.automag.co.il/ford-bronco-israel-4/
נראה לי שיסתדר קצת יותר טוב במשלט...
Sent from my iPhone using Tapatalk
השוואה על הנייר ברונקו - רנגלר, למעט עניין הסרן החי הקדמי הברונקו מנצח בכל פרמטר לדעתי, זויות מרכב, מרווח גחון וצמיגי 35"!:
https://www.youtube.com/watch?v=MQeo0tSaQCE
נראה פגז, המפרט פגז, הלוואי שיגיע לארץ. 2 דלתות, המנוע הקטן, ידני בבקשה, עם אפס שיפורים. זה הרכב שלי לפנסיה.
אין דיזל, אבל עד שתצא לפנסיה כבר יהיה
למעט המתלה הקידמי הנפרד, המפרט של הברונקו פשוט נהדר.
לא מבין מדוע בחרו בתצורה של סרן חי אחורי עם מתלים קידמיים נפרדים (הוזלת עלויות פיתוח / התנהגות כביש משופרת ע״ח שטח / אחר)?
גלריית התמונות הראשונה מפורד:
1300801300881300871300861300851300841300 8313008213008113008913009113009213009313 0094130095130096130097130098130090130099
1301021301081301071301061301051301041301 0313010013010113010913011113011213011313 0114130115130116130117130118130110130119
עוד
130123130122130121130120130124130125
עוד
כמה באמת ריאלי שיביאו לכאן את הברונקו? למישהו יש מושג מושכל? אני אפילו לא מדבר על הגרסא עם ה35" אלא הרגועה עם הצמיג ה"קטן".
היבואן לישראל מתכוון ברצינות מאוד להביא אותו. הוא יעשה כסף טוב, והתחרות אולי תוזיל מעט את הרנגלר. אני קצת סקפטי לגבי המחיר, אבל זה אחלה כלי, למרות המתלה העצמאי. בכביש זה ייתן יתרונות גדולים מאוד
geva dover
14-07-20, 10:28
https://www.youtube.com/watch?v=MQeo0tSaQCE
תודה.
יבוא מסודר (אפילו של הגרסה החלבית) פותח פתח לא רע לייבוא מקביל במפרטים מעניינים (מי אמר יריב קלר ברוך).
כמה באמת ריאלי שיביאו לכאן את הברונקו? למישהו יש מושג מושכל? אני אפילו לא מדבר על הגרסא עם ה35" אלא הרגועה עם הצמיג ה"קטן".
לדעתי ראלי מאוד. יש בהחלט שוק לרכב מסוג כזה
השוואת נתונים על הנייר (הברונקו מנצח כמעט בנוק אאוט):
130126
רוביקון סטוק ללא שיפורים מול ברונקו סטוק, נראה לי נוקאאוט תוסיפו שקט נפשי מול רשויות הרשע, לא צריך לשפר, לא צריך לדאוג לקומבינת צמיגים 35,
טסט יעבור עם חיוך, רכב שגם יתנהג בטוח על הכביש עם צמיגים כאלה.
תוסיפו לזה מוניטין אמינות גבוה יותר מול הקומבינה עם פיאט.
נראה לי win win
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ברלי, אני כבר מזמין כסא לידך בנסיעת המבחן...
רוביקון סטוק ללא שיפורים מול ברונקו סטוק, נראה לי נוקאאוט תוסיפו שקט נפשי מול רשויות הרשע, לא צריך לשפר, לא צריך לדאוג לקומבינת צמיגים 35,
נראה לי win win
מעניין יהיה לראות כיצד ה IFS והפעמונים ייתמודדו עם צמיג בקוטר 35" אלא אם כן שתלו שם את ה IFS של הרפטור....
נראה לי win win
+++++1
עם כל אהבתי למותג ג'יפ ניתן לאמר בשלב זה "המלך מת יחי המלך החדש.."
130126
ומה עם מהלכי מתלים?..
+++++1
עם כל אהבתי למותג ג'יפ ניתן לאמר בשלב זה "המלך מת יחי המלך החדש.."
אל תמהרו להספיד את הג'יפ. בינתיים אנחנו לא יודעים איך זה יעמוד בהתעללות בשטח (לעומת הרנגלר שהמתכון הבסיסי שלו לא משתנה יותר מדי), וצריך לראות אם שוק השיפורים יצליח ליישר את הברונקו מול הרנגלר. זה לטעמי יהיה המבחן האמיתי.
זה נראה פגז גם יסע ככה וממש לא הייתי מתנגד לאחד, אבל זה הייפ ראשוני של תרבות הצריכה שעקומתו תתיישר בחודשים הקרובים... תזכרו איך התלהבנו מהגלדיאטור ועכשיו...
130126
לא בכל פרמטר
יש לו בורר מצבי נהיגה...
מסכים לגמרי שגם הברונקו לוקה במיחשוב יתר (ע"ע הלנדרובר החדש) ובורר מצבי נהיגה אלקטרוני ומפוקח מחשב לא מבשר טובות.
גם ניתוק המייצב הקדמי שנעשה הידאולית יהיה מפוקח מחשב (מחשב יחליט מתי לחבר מחדש?)
רק מקווה שנעילות הדיפ' יהיו אכן לגמרי נשלטות על ידי הנהג .
רק מקווה שנעילות הדיפ' יהיו אכן לגמרי נשלטות על ידי הנהג .
130128
130128מה זה הכפתור האמצעי?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שאלה טובה. זה כנראה הcutting brakes שראו בסרטון טיזר, מאפשר בלימה של כל גלגל אחורי בנפרד כדי לאפשר פנייה הדוקה.
כן זה היגוי אחורי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא רואה כפתור לניתוק ה swaybar או שזה נשלט אוטומטית?
הייתרונות של הברונקו כסטוק די ברורים, למעט זה שאין סרן חי מלפנים.
השאלות העיקריות יהיו:
1. שוק שידרוגים אפטרמרקט - יקח שנים להגיע לכמויות השידרוגים שקיימים לרנגלר.
2. אמינות בשטח, לא שהרנגלר מככב, אבל מחלות הילדות ונקודות התורפה ידועות וניתן לטפל בהם.
3. כמה קל יהיה להכניס 37 או 40 במקום ה- 35. זה כמובן קשור גם בחלקי אפטרמרקט. וכמה רכיבים נוספים צריך להחליף כדי לתמוך בהם.
4. ברונקו העתיקו הרבה דברים אבל שכחו (או אולי בכוונה) לאפשר לחלון הקדמי להתקפל.
5. לדעתי המנוע המוגדש הוא לא יתרון בשטח ובתנאי מזג אוויר חמים
6. בארץ כבר יש לא מעט מומחים לרנגלר במוסכים וגם אנשים פרטיים. יקח זמן ללמוד ולהכיר את הברונקו לעומק.
7. והכי חשוב: מתי יעשו לברונקו "חזית זועמת" ANGRY GRILL כמו שמוסיפים לרנגלר :-)
8. ובקרוב, ה"מבין השכונתי", זה שקנה ברונקו ושם בצידי מכסה המנוע מדבקות RUBICON.
בקיצור, תחרות זה טוב לנו הצרכנים.
מה זה הכפתור האמצעי?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מקטין רדיוס סיבוב ע"י בלימה של גלגל פנימי (יש בLC200 כבר כמה שנים).
https://youtu.be/CacIlFaXph0
מזמן לא התרגשתי ככה מפרסומת.
אסף.
גם ניתוק המייצב הקדמי שנעשה הידאולית יהיה מפוקח מחשב (מחשב יחליט מתי לחבר מחדש?)
אם הבנתי נכון, זה הרבה יותר מסתם ON\OFF זה משהו שיודע לעשות "תעלולים" כמו ה ACE של הדיסקו, כלומר לשחק עם רמת הקישור בין הגלגלים עד כדי הטיה מתקנת של הרכב בשיפוע צד למשל.
לא ראיתי את זה בפעולה בשום סרטון, אבל היה איזה הסבר מעורפל באחד הסרטונים.
וזה מסביר את המפוקח מחשב.
השאלה הגדולה בכל המערכות האוטמטיות, האם יש איזה מעקף פשוט, שמאפשר לנהג לקחת פיקוד?
זה נכון למערכת הזו, ונכון לכל שאר המערכות כמו נעילות ובקרת החלקה ובקרת מהירות בירידה.
אפשר לנתק מייצב תחת עומס (גלגל באוויר) - וזה לא פשוט - לזה כנראה צריך מערכת בקרה. ההחלטה מתי לחבר מחדש- כנראה כשהרכב עומד ישר.
מידות גלגלים בין 30" ל 35". חבילות שטח. מה שיפה אפשר להזמין את התיבת העברה ידנית ולהוסיף 'רק' גלגלים 35 ומיגונים. לא חייבים את הכל כולל הכל. אבל אפשר.
אסף.
היתרון הכי גדול מול הרנגלר, יתרון שלא מופיע בשום טבלה, הוא שעד להודעה חדשה - אין אופציה לפגוש אותו במילואים.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
GodsFather
14-07-20, 20:15
https://youtu.be/CacIlFaXph0
מזמן לא התרגשתי ככה מפרסומת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkעשו עבודה יפה.
מניח שאני לא היחיד שהבחין ב"זוגיות" שמגיעות מהחלק האחורי כשהרכב דוהר בבאמפים. והם עוד משווים את זה לכלים שמשתתפים בבאחה וב koh...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
היתרון הכי גדול מול הרנגלר, יתרון שלא מופיע בשום טבלה, הוא שעד להודעה חדשה - אין אופציה לפגוש אותו במילואים.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkלך תדע
למגדים יש רנגלרים בנזין ....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
נראה נהדר עם צמיגי 35 והכנפונים. פחות טוב בגרסאות הבסיס. חשבו על המון פרטים קטנים וסה"כ בטוטאל זה משהו חדש וטוב לחלום עליו. בעולם של קרוסאוברים דוחים שכולם דומים לזה לזה, מגיע שאפו לפורד על ההליכה נגד הזרם.
לגביי ההשוואות מול רנגלר רוביקון:
אני עוד לא השתכנעתי שמנוע טורבו קטן ועצבני זה מתאים לשטח יותר ממנוע אטמוספרי גדול עם תגובות ליניאריות יותר וככל הנראה גם אמינות ועמידות עדיפות בתנאים חמים ומאובקים. סמל"ת מביאים את הרנגלר רק בגרסת 2.0T אבל בסופרג'יפ יביאו לכם כל גרסת מנוע שתרצו - גם 3.6, גם 3.0 דיזל. ואם בקרוב יהיה גם V8 עם 450 סוסים.... זול זה לא יהיה, אבל במועדון המיליון עוד 100,000 לכאן או לכאן לא משחקים תפקיד ולנוכח פרופיל הלקוחות הממוצע, אני חושב שה-V8 יימכר יופי כאן.
אמינות: מי החליט ש"מוניטין האמינות של פורד עדיף על הקומבינה עם פיאט"?...
חיטוט קצר בפורומים אמריקאים מעלה לא מעט טענות לאמינות מנוע ה-V6 בנפח 2.7 טורבו. לא יודע לגבי ה-2.3 טורבו, אבל בתנאי שטח מאובקים וחום ישראלי אני סומך עליו בערך כמו על ה-2.0T של ג'יפ/אלפא. אותו קונספט בדיוק, תפוקה דומה, כנראה ביצועים דומים (וטובים) וכנראה גם רגישויות דומות של טו-מאץ' טכנולוגיה מיותרת והרבה סטרס על נפח קטן (דלק 98, צ'ק-אנג'ין כל יומיים).
גיר: יש לרנגלר גיר ידני. זה רק היבואן הישראלי שמתעלם ממנו.
אצל יריב אפשר להזמין גם ידני. יותר מזה? הידני מגיע מהיצרן רק עם מנוע 3.6, זו גרסת הבסיס והיא זולה יותר, מה שנראה לי אישית כמו השילוב הטוב ביותר.
סרנים: לרנגלר סרן קדמי חי ולברונקו IFS. סיי-נו-מור. אנחנו יודעים מה אנחנו מעדיפים.
צמיגים: צמיג 35 מקורי מהיצרן!!!..... וואו. חזון אחרית הימים.
אני כבר מדמיין את גאוני אגף הרישוי/תקינה במשרד התחבורע היהודי תולשים בייאוש את שארית שיערם המקליש ומנסים למצוא סיבות מהתחת לא לאשר את זה - ויש להם היכן למצוא אותן - אל תשכחו שאצלנו הכל לפי תקינה אירופית פוליטיקלי-קורקטית ועלולה להיות כאן בעיה. אני לא אתפלא אם זו אופציה בשוק האמריקני בלבד שלא תגיע לאירופה.
אפטרמרקט: כן, לרנגלר יש יתרון עצום כאן לא רק על הברונקו אלא על כל רכב אחר בעולם. שטח ולא שטח.
אבל רגע, הברונקו רק הוצג זה עתה.... סבלנות, תנו לו לתפוס... אני בטוח שמהר מאוד יהיו קטלוגים מטורפים של צעצועים עבורו.
לגבי ייבוא הברונקו לישראל?..... אני יותר מאשר אשמח אם דלק-מוטורס אכן יחרגו ממנהגם וירימו את הכפפה הזו.
עד כה זה יבואן שמין המפורסמות שמכוניות מעניינות/ספורטיביות/צמיגי 35/גיר ידני - היו מעניינים לו את האשך.
לא שיש לו משהו נגד זה, אבל גם אין לו כלום בעד. זה יבואן שטורח להביא רק את מה שיוכל לדחוף במאסות לציים הגדולים - משפחתומטיות/קרוסאוברים, גיר אוטומטי בלבד, צבעים חולים, אפס חשק. מבחינת דלק, מכוניות זה כמו גרביים, טמבלפונים או תריסים.
אבל הפעם יש יבואנים מקבילים שיכולים לעשות כאן מכה יפה, איילון, אוטומקס, מי אמר סופרג'יפ?...... :rolleyes:
אולי זה יעיר את דלק מהאפאטיות שלהם.
בקיצור - רק שיגיע ומהר!
רוביקון מול ברונקו, סופ"ש ארוך.... מבחן השוואתי מגן עדן. כזה שלא רוצים להחזיר את המכוניות.
אם כבר מדברים על דגמי היבוא המקביל, העדיף בעיני , הייתי עד לכך שיריב קלר מפעיל את האחריות הכלל עולמית של Jeep ארה״ב, על משהו שהיבואן הרשמי בארץ היה מוציא לך את הנשמה, האמריקאים לא שואלים שאלות, פשוט מחליפים, מדהים. השאלה אם גם פורד יספקו את השרות הכלל עולמי לא דרך הנציג הרשמי שלהם פה בארץ.
פורד מנסיוני יצרן מצויין בכל מה שקשור לשירות- וכן, גם גלובלית.
אבל נחכה ונראה.
אסף.
רוביקון מול ברונקו, סופ"ש ארוך.... מבחן השוואתי מגן עדן. כזה שלא רוצים להחזיר את המכוניות.
עזוב, זה מבחן שכולם יעשו.
אנחנו נעשה ברונקו מול אואז פטריוט! זה מעניין!
(לא באמת מעניין אבל יכול להיות בידור איכותי)
אסף.
יש לו שבע גרסאות מהיצרן.
מעבר לשיכלולים שהועלו כאן, דווקא הגרסא הבסיסית (נקראת... Base) יכולה להיות משמעותית פה בארץ, במחיר הנכון.
איבזור בסיסי, חישוקי פלדה, יכולת שטח מספיקה למשפחה המטיילת וכנראה איכות נסיעה טובה משל הרנגלר ספורט.
אם הוא יעלה כמו או פחות מלנדקרוזר בסיסי או רנגלר ספורט, הוא יהיה להיט.
לגבי האפטר מרקט - ברור שלא לברונקו ולא לאף רכב אחר יש שוק מוצרי אפטר מרקט כמו שיש לרנגלר
אבל, לברונקו יש כבר עכשיו רשימה של 200 אביזרי אפטר מרקט מקוריים של היצרן ! אני גם די בטוח שמהר מאד השוק האמריקאי ייצר מגוון לא קטו של מוצרי אפטר מרקט לברונקו.
עוד הערה קטנה בעניין הפטר מרקט של רנגלר VS ברונקו.
לרנגלר בדורות הקודמים היו חסרים דברים מאאאד בסיסיים שממש חייבו מוצרי אפטר מרקט כמו למשל ידיות אחיזה, צירים שמחזיקים את הדלתות ואת דלת תא המטען פתוחה, מדרך או "דוושה מתה" לרגל שמאל, סוגרים נורמליים למכסה המנוע ועוד.... לעומת זאת לברונקו כמעט ולא חסר כלום כבר בגרסה הבסיסית
ישבתי על היוטיוב להכיר את הרך הנולד, והתמלאתי אושר גדול לראות שהוא מכוון בול אל חובבי השטח ישר מהקופסה.
אצבע משולשת ליצרנים שיוצאים מהסגמנט הזה בתירוצים עלובים שאין שוק ואיכות הסביבה ואמייאת.
לא סתם 35", עם בידלוק אמיתי מהיצרן ... חוקי לכביש.
פנומנלי!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
https://youtu.be/_C1qoRZJ-fc
האמת שאפו
הציבו רף מאוד גבוהה בהאזנה לצרכי הלקוחות
עם כל הכבוד למפרט של הברונקו ולפוטנציאל המבטיח, המתלה הנפרד מקדימה הוא עדין פשרה שנובעת, לדעתי, מהסתמכות על מכלולים קיימים (F150) והוזלת עלויות הפיתוח.
חוץ מזה, יש את נושא ההיסטוריה והשיפורים העקביים המבוצעים תדיר על בסיס הדגמים הקודמים.
פורד לא היתה בשטח אמיתי כבר הרבה מאוד זמן...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200715/f9aeb16cafc9c897823dcab2298ed776.jpg
לא סתם 35", עם בידלוק אמיתי מהיצרן ... חוקי לכביש.
פנומנלי!
לא מדוייק. הבידלוק לא חוקי לכביש בארה"ב. אז החישוקים המסופקים יכולים להיות גם חישוקי בידלוק, טבעות הבידלוק מסופקות בנפרד והקונה אם יחליט ירכיב טבעות הבידלוק על דעתו ועל אחריותו.
וכן זה בהחלט פנומינלי וציון דרך לרכבי השטח בארץ עת שניתן יהיה לרכוש רכב שטח חוקי וכשר למהדרין בארץ עם צמיגי 35" בלי טובות של משרד התחבורע!!
פורד מנסיוני יצרן מצויין בכל מה שקשור לשירות- וכן, גם גלובלית.
אבל נחכה ונראה.
אסף.
אני רק אגיד מילה אחת.
POWERSHIFT...
https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_PowerShift_transmission
שירות? קודם ניתן לבית המשפט להחליט
חיטוט קצר בפורומים אמריקאים מעלה לא מעט טענות לאמינות מנוע ה-V6 בנפח 2.7 טורבו. לא יודע לגבי ה-2.3 טורבו, אבל בתנאי שטח מאובקים וחום ישראלי אני סומך עליו בערך כמו על ה-2.0T של ג'יפ/אלפא. .
במה הם שונים מתנאי חום ואבק במדבריות ארהב?
עם כל הכבוד למפרט של הברונקו ולפוטנציאל המבטיח, המתלה הנפרד מקדימה הוא עדין פשרה שנובעת, לדעתי, מהסתמכות על מכלולים קיימים (F150) והוזלת עלויות הפיתוח.
חוץ מזה, יש את נושא ההיסטוריה והשיפורים העקביים המבוצעים תדיר על בסיס הדגמים הקודמים.
ולמה ב F150 יש IFS? מה הם ניסו לחסוך שם, מאיפה הם לקחו עבור ה F150?
ובכלל, לכולם היה סרן חי מקדימה, ובכל זאת, הרוב פיתחו ועברו ל IFS.
זה פשוט יותר נכון ומתאים למכוניות האלו.
זה זול יותר, ונותן התנהגות כביש טובה יותר.
וכן, זה קצת פחות טוב בשטח.
אבל בסה"כ, זה הדבר הנכון.
אתה שוכח את הראפטור כרכב שטח אקסטרים נטו.
לא חושב שיש משהו מקביל של יצרנים אחרים.
ורכבי העבודה שלהם מהנמכרים ביותר בארהב, עובדים בשטח כל השנים.
https://youtu.be/Axbo18cnW9Y
בחור משעשע סקוטי קילמר הזה, אך די נכון מה שהוא אומר על היצרנים האמריקאים
מי שפרסם את התמונה הזו, לא ממש יודע היסטוריה.
פורד ייצרו את הג'יפ המיתולוגי של מלחמת העולם במקביל לג'יפ.
נקרא Ford GPW...
כן, כיף איתי במסיבות ...
זיו:
ברגע שלוקחים רכיבים/מכלולים קיימים ועושים בהם re-use, חוסכים עלויות פיתוח משמעותיות...
להבנתי, המעבר למתלה קידמי נפרד בטנדרים של פורד (ובכלל), נבעה מהצורך לשפר את איכות הנסיעה בכביש (בפועל ע״ח השטח). הטנדרים של פורד כבר מזמן לא משמשים רק כרכבי עבודה, חלקם אפילו לא מריח שטח...
להבנתי לברונקו לא פיתחו מתלה חדש, מיוחד.
דורון:
הרפטור רכב נפלא (נהגתי בו) אך לא מתוכנן ולא משמש לאתגרי עבירות כפי שעושים עם הרנגלר (לא חוצים איתו את הרוביקון...)
אומי:
אתה צודק, פורד אכן היו שם בתחילת הדרך
דורון:
הרפטור רכב נפלא (נהגתי בו) אך לא מתוכנן ולא משמש לאתגרי עבירות כפי שעושים עם הרנגלר (לא חוצים איתו את הרוביקון...)
אתה טוען שהראפטור אינו רכב שטח?
או שאתה משנה את ההגדרות כדי שיתאימו לטיעון הקודם..
ע״ע מה שאומי כתב.
אתה טוען שהראפטור אינו רכב שטח?
או שאתה משנה את ההגדרות כדי שיתאימו לטיעון הקודם..
ע״ע מה שאומי כתב.
ממש לא.
טוען שלא נמצאים באותה תת קטגוריה.
כל אחד (רנגלר ורפטור) מצטיין בסוג שונה של שטח.
כבר ראיתי רכב שנתקע על הביצה האחורית... בעוד מתירה דומה בגודל ובמשקל עם ארבעה מתלים נפרדים מטפס בהצלחה היכן שהקשוח נעצר.
לדעתי אין מה להיחפז להגדרות... שוק האפטרמרקט ידאג לכולם (:
מה שלי כרגע מפריע זה ריבוי הגרסאות והחבילות האיבזור האופצוניאליות...לא מצליח לבין מה הכי כדאי לי להזמין...:rolleyes::cool:
למי שדאג...אי אפשר עוד להזמין את גרסת המהדורה הראשונה (3,500 יחידות כאלו הוצעו) כולן נחטפו והוזמנו תוך יום!!
תכף אנחנו מקבלים קוגה מחופש לברונקו...
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/By1XRPiJD?utm_source=m.ynet.co.il&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp
את הברונקו האמיתי לא ברור אם נראה ומתי...
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/By1XRPiJD?utm_source=m.ynet.co.il&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp
Sent from my iPhone using Tapatalkטפו, סאמק...
אני בטוח שכל סוכנות יבוא אישי תשמח לספק תמורת כמות המזומנים המתאימה גם ברונקו אוריגינל ברגע שאכן ישווק בארה"ב ויהיה זמין לה אצל הדילרים שהיא עובדת איתם שם.
הרבעון השני של 2021 הוא גם מועד השיווק בארה"ב של הברונקו האוריגינל ואילו הדמוי ברונקו יעני הספורט מיועד לצאת לשיווק בארה"ב בסוף שנה זו אם אני לא טועה.
במה הם שונים מתנאי חום ואבק במדבריות ארהב?
לא שונים, ואולי אפילו התנאים "שם" יותר קשים.
מצד שני, יש לך ספק שרוב הלקוחות שם לא באמת יקחו אותו למדבר?......
אני מאוד מתפעל מביצועי מנוע ה-2.0T ברנגלר. גם ובעיקר בשטח.
גם אין לי ספק בביצועי מנועי סדרת ECOBOOST של פורד.
אלא שכיום, תעשיית הרכב נשלטת על ידי הפוליטיקלי-קורקט. תכלית קיומם מנועי טורבו-בנזין בנפחים קטנים עם הספק גבוה היא פליטת מזהמים נמוכה. זה מה שמעניין את היצרנים, שכבולים על ידי רגולציה הרסנית. והתוצאה היא המנועים האלה, שגם אם מפליאים בביצועים, לי אין צל-צילו של ספק שהם לא מיועדים לעבודת שטח קשה ומתמשכת לאורך זמן. הם עדינים, רגישים, מורכבים מאוד, זקוקים לדיאטה קפדנית (אוקטן 98) וצ'ק-אנג'ין-תזמין-גרר הוא הבוקר-טוב שלהם ביותר מדי בקרים. גם על גיר 10 המהירויות האוטומטי לא הייתי מעיז להמר. במיוחד כשיש אופציה לגיר ידני אמיתי של גברים, עם הילוך ראשון Granny-Low כמו שצריך..... יאממ.
חוויתי מספיק אינצידנטים של צ'ק-אנג'ין אחרי יום שטח אינטנסיבי ברכבי שטח חדשים שנאלצו לעלות על גרר. מספיק תקלות של גירים אובר-חכמים וטרנספרים שעושים מה שהם רוצים. זה גם למה הדיפנדר החדש מפחיד אותי. אני מתעקש על דעתי, שנצרבה חזק ב-31 שנות ג'יפאות, שמכניקה של רכב שטח לא צריכה תיחכום. היא צריך להיות טיפשה ופשוטה. את הטכנולוגיה והתיחכום תשקיעו במתלים.
הייתי שמח אם פורד יציעו בברונקו אופציה של מנוע בנזין אטמוספרי אמריקאי קלאסי, פשוט ועמיד יותר, שחי טוב על דלק 95 רגיל. כזה שאת הביצועים שלו ייתן כמו פעם - באמצעות נפח גדול. לא חסרים להם מנועים כאלה. V8 כמובן. כן, יצרוך קצת יותר דלק ויחרבן קצת יותר ג'יפה. היום כולנו כבר יודעים שזה לא בדיוק הדבר הראשון שיהרוג את כדור הארץ.
מדד cafe לא יאפשר להם לעשות את זה
אסף.
לפי מה שהבנתי הגיר הידני בברונקו מוצע רק עם המנוע הקטן יותר והחלש יותר.
אכן גיר ידני מדהים עם הילוך זחילה ויחס העברה סופי של 1 ללמעלה מ-90...אשקרה זחל אמיתי. יש לו בגיר הידני עוד שתי תכונות מועילות מאד בשטח - מניעת התדרדרות בעלייה ואפשרות להתניע מייד לאחר דימום מנוע בלי ללחוץ על הקלאץ' - מתכנני הברונקו ממש אבל ממש חשבו על רוק קראולר ולא על מול קראולר
למה דלק 98??
נסעתי בארהב על מנוע אקובוסט כזה עם דלק רגולר באוקטן הכי זול שיש.
באופן כללי ולא רק ליצרנים האלה, מנועי טורבו הזרקה ישירה נוטים לצבור ג'יפה של שמן ופיח שחוזרים לשריפה נוספת ועלולים לגרום לשלל בעיות, לכן מי שמקדים תרופה למכה מתקין מיכל איסוף ( catch can).
לגבי הדלק, בארץ הוא יוכל לנסוע על 95 ולא 98, בדיוק כמו ה 2.0 טורבו ברנגלר.
בארה"ב רגולר זה 91 ולפעמים גם 88 אז שם הם חייבים את הפרימיום.
אבל מי שבאמת רוצה לשמור על המנוע המוגדש, ישים 98 גם בארץ בהנחה שה-95 הוא, אפעס, לא תמיד בדיוק....
Razdvakryak
16-07-20, 11:04
קודם כל , זה הולך להיות קרוסובר עם פוטנציאל עבירות הכי טוב בשוק במחיר סביר (בלי להתייחס לחמדנות היבואן , רק על בסיס השוואת מחירים) סביב 200 אלף ש׳׳ח. איפה עוד ראו קרוסובר עם נעילה אחורית ממפעל כסטנדרט ? מערכות 4WD כסטנדרט (חוץ מסובארו)?
לגבי אחיו הגדולים, תמיד יש יבוא אישי ויבוא מקביל :rolleyes:
לגבי האוקטן - אם אני לא טועה יש הבדל בין אופן ציון רמת האוקטן או מדידת האוקטן בין ארה"ב ובין הארץ.
אשמח אם מבינים ממני יאירו עינינו בעניין הזה.
ג'יפ למדו מדיסני ומרוול קומיקס: מנצלים את המותג החזק שבנוי על הרנגלר כדי למכור "מרצ'נדייז" - מוצרי צריכה ממותגים (מזוודות, אופניים, חולצות, רנגייד, קומפס, צ'רוקי). גם פורד הולכים על קונספט דומה.
לגבי האוקטן - אם אני לא טועה יש הבדל בין אופן ציון רמת האוקטן או מדידת האוקטן בין ארה"ב ובין הארץ.
אשמח אם מבינים ממני יאירו עינינו בעניין הזה.
באירופה מודדים לפי RUN
בצפון אמריקה לפי MUN
אלו שני מבחנים דומים בעקרון אבל שונים בפרמטרים (סל"ד, הצתה משתנה ויחס דחיסה).
ועל המשאבות שם בכלל שמים איזה ממוצע בין שניהם.
בסוף אותו דלק שיקרא כאן 95 יקרא שם 88 או משהו דומה (אל תתפסו אותי על המספר)
izigwalker
16-07-20, 16:46
באירופה מודדים לפי RUN
בצפון אמריקה לפי MUN
אלו שני מבחנים דומים בעקרון אבל שונים בפרמטרים (סל"ד, הצתה משתנה ויחס דחיסה).
ועל המשאבות שם בכלל שמים איזה ממוצע בין שניהם.
בסוף אותו דלק שיקרא כאן 95 יקרא שם 88 או משהו דומה (אל תתפסו אותי על המספר)
בארה״ב מה שמופיע בתחנות דלק זה ממוצע של RON + MON חלקי 2 מה שקוראים אותו AKI (אנטי נוק אינדקס),
אצלנו 95 זה בערך 90 בארה״ב, ו-98 אצלנו זה 93 שם.
https://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating#Anti-Knock_Index_(AKI)_or_(R+M)/2
אפשר לנתק מייצב תחת עומס (גלגל באוויר) - וזה לא פשוט - לזה כנראה צריך מערכת בקרה. ההחלטה מתי לחבר מחדש- כנראה כשהרכב עומד ישר.
מידות גלגלים בין 30" ל 35". חבילות שטח. מה שיפה אפשר להזמין את התיבת העברה ידנית ולהוסיף 'רק' גלגלים 35 ומיגונים. לא חייבים את הכל כולל הכל. אבל אפשר.
אסף.
אפשר לראות בסרטון בדקה 5:19 את הפעלת ניתוק המוט המייצב ע"י הנהג . בנוסף, הקריין מציין שהחיבור מתבצי לבד כשאי צורך יותר בניתוק.130171
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=CacIlFaXph0&feature=emb_logo
הסרטונים מעלים יותר ויותר את החשק. עושה לי את זה יותר מרנגלר. כמה יקחו ביבוא האישי - חצי מליון שקל לגרסא סבירה?
הילדות שלי לא באמת צריכות ירושה. שיתחתנו טוב.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=130082&d=1594710617
לגרסה הכי יקרה פחות או יותר.
אסף.
צודק 100 אחוז, ממש גם לי זה עושה משהו, ותכלס מה צריך יותר מג'יפ פתוח נעול כפול עם צמיגי 35 ללא פשרה על נוחות בכביש, לכל מי שמחפש כלי לטיולים ולא כלי לכבוש סלעים בגובה 3 מטר בימי חמישי בלילה זה מספיק די ויותר.
התלבטות קשה תהיה וימים יגידו.
boaz avrahami
16-07-20, 22:57
אם לשפוט לפי התגובות כאן, מאנשים שרקום להם Jeep על התחתונים ושחושבים להמיר את דתם לפורד אז ג׳יפ בהחלט בבעיה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הסרטונים מעלים יותר ויותר את החשק. עושה לי את זה יותר מרנגלר. כמה יקחו ביבוא האישי - חצי מליון שקל לגרסא סבירה?
בניגוד לרנגלר, שאף פעם לא עשה לי את זה, הברונקו באמת עושה חשק.
אבל אם אתה קונה, אל תבנה שאסף יקנה ממך, רכבים כאלו מעצבנים אותו :-)
אם לשפוט לפי התגובות כאן, מאנשים שרקום להם Jeep על התחתונים ושחושבים להמיר את דתם לפורד אז ג׳יפ בהחלט בבעיה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אומנם לא רקום לי על התחתונים JEEP אבל נכון להיום אני אכן מנאמני וחובבי המותג. למרות זאת מתלהב בטירוף מהברונקו שלדעתי לפחות על הנייר עולה על הרנגלר בכמעט כל פרמטר אפשרי ולכן בבוא היום חושב ששוב אחליף נאמנות.
כבר עברתי המרת דת אחת מהכירכרות האנגליות ליוצא חלצי האמריקקים אז תהיה עוד אחת...אולי..
זו שאלה מעניינת עד כמה נאמנות למותג מונעת מאנשים לעבור למוצר מקביל של מותג אחר שעדיף?
השאלה הזו יש לה חשיבות במיוחד על רקע העובדה שבהחלטה על רכישת רכב שטח, לבלוטות החשק יש השפעה ניכרת אם לא מכרעת על קול ההגיון.
בכל אופן אצלי זה בוודאות כך, לבלוטות החשק יש קול מכריע והן קובעות אצלי איזה רכב ארכוש...
סרטון מאד מעניין על תהליך עיצוב הברונקו החדש:
https://www.youtube.com/watch?v=x-sy9boP0DI
חבל שההודים לא עשו תהליך דומה עם הלנדרובר החדש שלהם
מה שאירוני זה שהמעצב הראשי של הברונקו הוא למיטב הבנתי בכלל אנגלי..
נאמנות למותג נראתה לי תמיד, ועדיין נראית לי דבר טיפשי.
מעניין אם זה יוריד את מחירי הרנגלר המשומשים..
אסף.
לא , כי אין מספיק אקזמפלרים בשוק להחליף את כל גרוטאות ה 90 והאלפיים.
razzamataz
17-07-20, 11:14
2 נקודות למחשבה:
1. האם ההייפ היה דומה גם שטיוטה הוציאו את ה FJ קרוזר? ועד כל הבעיות שצצו אחכ שגרמו לו להיעלם....זה היה חתיכת פספוס
2. אם ג'יפ "מפחדים" זה אומר שאולי אולי סוף סוף הם יוציאו יד מהתחתונים וייצרו את הדגמי קונספט\רטרו שצצים במואב מדי שנה? (לדעתי אין ספק שלנד רובר נדפקו בעיתוי ובהשוואה)
+1
יש מעט דברים יקרי ערך ששווים נאמנות. רכב הוא בוודאי לא אחד מהם...
https://www.cnet.com/roadshow/pictures/2021-ford-bronco-4-door/
ברמת פורנוגרפיה
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkמסכים
קונים מה שנכון ומתאים לצרכים. בסוף זה כלי כמו כל כלי אחר.
אסף.
היצרנים וחלק גדול מאד מצרכני הרכב לא חושבים כך.
כבר היו ויכוחים על כך...רכב להבדיל ממקרר קונים כשלרגש יש השפעה מאאאאד גדולה על ההחלטה מה קונים.
רגש - ברור. במקרה של הברונקו הוא מעורר אצלי רגש 'בא לי כזה' עוד לפני שראיתי אותו בעיניים.
שום טנדר יפני, להבדיל, מעולם לא עורר אצלי כזה רגש.
אסף.
כבר היו ויכוחים על כך...רכב להבדיל ממקרר קונים כשלרגש יש השפעה מאאאאד גדולה על ההחלטה מה קונים.
אל תתנשא. יש פה בפורום אנשים שמושקעים רגשית במקרר שלהם הרבה יותר מברכב.
לא באמת..
לא ראית פה שרשורים אינסופיים על סנומסטר מול ARB (או כל צירוף יצרנים אחר, סליחה אם פגעתי במישהו..)
האמוציות היו בין מקרר (באשר הוא בעל מדחס) לבין צידנית (באשר היא) ..
נדב
אני חשבתי שנמרוד מתכוון יותר לסמסונג מול בוש:p
הייתרונות של הברונקו כסטוק די ברורים, למעט זה שאין סרן חי מלפנים.
השאלות העיקריות יהיו:
7. והכי חשוב: מתי יעשו לברונקו "חזית זועמת" ANGRY GRILL כמו שמוסיפים לרנגלר :-)
8. ובקרוב, ה"מבין השכונתי", זה שקנה ברונקו ושם בצידי מכסה המנוע מדבקות RUBICON.
בקיצור, תחרות זה טוב לנו הצרכנים.
כבר יש:
130185
boaz avrahami
17-07-20, 23:30
אסף.
כן. ברור.
גם אם היה רשום על זה דאצ׳יה או לאדה או איזה שם סיני היינו נותנים לזה אותו יחס.
אין ספק.
אנחנו סוגדים למותגים גם אם נחשוב שאנחנו מעל זה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא באמת..
לא ראית פה שרשורים אינסופיים על סנומסטר מול ARB (או כל צירוף יצרנים אחר, סליחה אם פגעתי במישהו..)
האמוציות היו בין מקרר (באשר הוא בעל מדחס) לבין צידנית (באשר היא) ..
אתה עונה לבן אדם הלא נכון.
הוא כבר שלוש שנים תקוע בעבודות פחחות , צבע, ואיך לתפוס את האום שבתוך התושבת.....
בשביל זה, לא צריך מקרר ברכב, יש לו מקרר בבית.
שיום אחד הוא יתחיל לטייל, הוא יבין למה צריך מקרר ומצבר צרכנים טוב.
ודרך אגב ( שלא יגידו שאנחנו גונבים את הדיון) שמת לב שלברונקו יש הכנות לחשמל צרכנים ופסים לתפיסת תאורה , צלון וכו'?
אין ספק שפורד חשבו שטח (בניגוד לאנגלים \ הודים, שאצלם ה S ב SUV, מרמז שזה מיועד לנסיעה לסופר).
ידידי - נראה לי שבקישור הזה - https://jalopnik.com/an-extremely-detailed-look-into-the-ford-broncos-engine-1844389830/amp
תמצאו את התכתבה המרחיבה ביותר שראיתי עד היום על הטכנולוגיה שמאחורי הברונקו והשוואות מתבקשות לרוביקון.
קחו את הזמן ותהנו - שבת שלום.
אחד ההבדלים העיקריים בין הברונקו לרנגלר הוא המתלה הקדמי.
בפורד לא סתם בחרו במתלה קדמי נפרד - יש לו גם יתרונות
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/akbg9mbb7eitoff4v1eg.mp4
אם כבר סרטון על באמפים...מה זה הבאמפסטיר הזה ?
בקיצור:
מחיר
מתלה קידמי
זה שאין גרסה ידנית בדגם הבכיר לשטח
חלון קדמי לא מתקפל
חוסר (בינתיים) במוצרי אפטרמרקט
לא קונים שנתון ראשון של דגם חדש
היתרון הבולט הוא ה-35, ג'יפ יכולים בקלות לסגור את הפער הזה ולאשר 35 לכל JL חדש בלי לחכות ל-392 שבכלל מתוכנן להגיע עם 37.
בקיצור:
מחיר
מתלה קידמי
זה שאין גרסה ידנית בדגם הבכיר לשטח
חלון קדמי לא מתקפל
חוסר (בינתיים) במוצרי אפטרמרקט
לא קונים שנתון ראשון של דגם חדש
היתרון הבולט הוא ה-35, ג'יפ יכולים בקלות לסגור את הפער הזה ולאשר 35 לכל JL חדש בלי לחכות ל-392 שבכלל מתוכנן להגיע עם 37.מסכים
נראה שהברונקו מציג מספר יתרונות עיקריים בשטח
1. יחס העברה כולל נמוך יותר כמעט בכל גרסא
2. זווית בטן עדיפה בגרסא הארוכה (נקודה חלשה מוכרת ברנגלר הארוך)
3. מרווח גחון עדיף
וזאת כנגד הסרן הקדמי החי של הרנגלר
את 2 ו-3 ניתן לשפר באמצעות הגבהה.
גם בגרסה הקצרה הברונקו עדיף - בסיס גלגלים ארוך יותר מהקצר של רנגלר = רכב מאוזן יותר הן מבחינת שיכוך והן מבחינת יציבות בטיפוס מדרגות תלולות.
לברונקו הקצר בסיס גלגלים 100 אינצ' לעומת 96 אינצ' ברנגלר הקצר.
עוד יתרון בשטח לברונקו - הפטנט שמהדק את קוטר הסיבוב.
בסוף חובבי השטח הקשה ישארו עם הרנגלר. לכל השאר תהיה דילמה ושם הברונקו מציע חבילה מעניינת
בסוף חובבי השטח הקשה ישארו עם הרנגלר. לכל השאר תהיה דילמה ושם הברונקו מציע חבילה מעניינת
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkלמה? בגלל המתלה הנפרד מקדימה?
אם החתנים לא ידעו להעריך ירושה של סיקס וברונקו, משהו בבחירה שלהן דפוק.
GodsFather
19-07-20, 09:25
בין ריר לזקפה, שאלה קצת רצינית -
האם מישהו יודע להסביר למה הפער הזה במימדים של הגוף אל מול החלונות?
אם בעבר חלונות ברכב היו כמעט חצי הדלת, והשמשה הקדמית/אחורית היו רחבות וגדולות בהיקפן לטובת ראיה טובה יותר, כיום ובמיוחד בברונקו (אבל לא רק), זה נראה כאילו מנסים לייצר צורה של הוטרוד או איזה גוץ... וכמובן שבאופן כללי שדה הראיה פחות אידאלי, כשלא מסירים דלתות וחלון (בברונקו אי אפשר מלכתחילה)
עם כל הכבוד למצלמות ההיקפיות...
החלונות הצרים זו נטייה עיצובית אמריקאית בעיקר ברכבי שטח ראה האמר, ראה רנגלר ועוד.
לכן ברנגלר יש דלתות "חצי" אפטר מרקט.
דווקה בברונקו החדש ניסו לחרוג מהנטייה העיצובית הזו והוא מראש מגיע עם "דלתות חצי" - יען כי יחסית לרכבי שטח אחרים ולרנגלר במיוחד שטח החלונות גדול יותר.
החלונות הצרים זו נטייה עיצובית אמריקאית בעיקר ברכבי שטח ראה האמר, ראה רנגלר ועוד.
לכן ברנגלר יש דלתות "חצי" אפטר מרקט.
דווקה בברונקו החדש ניסו לחרוג מהנטייה העיצובית הזו והוא מראש מגיע עם "דלתות חצי" - יען כי יחסית לרכבי שטח אחרים ולרנגלר במיוחד שטח החלונות גדול יותר.
במקרה של הברונקו זה המשך קו העיצוב של המקור.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אז אולי בעצם הברונקו (הישן) הוא זה שהתחיל את הצרה ?
נטייה מחורבנת לכלים שכל עניינם טיול בטבע ובחירת נתיב מדוייקת.
אם חיפשתם ייתרון מוחץ של הדיפנדר החדש, אז הנה.
כן כן, אני יודע, כל מי שייקנה את הברונקו בארץ ייפרק מייד את החלונות והגג. בשמש ובחום ובפודרה שלנו ועם סכנת הגניבות. בטח.
GodsFather
19-07-20, 10:58
אז אולי בעצם הברונקו (הישן) הוא זה שהתחיל את הצרה ?דווקא מהכרות איתו הוא עדיין היה עם חלונות רחבים יחסית, כך גם הבלייזר.
אמנם לא כמו בדיסקו 1/2 אבל עדיין
חלונות צרים ו"קו כתפיים" גבוה זו נטייה עיצובית שהולכת ומחריפה של כל היצרנים בעולם. פשוט כי זה נראה מאוד דינמי.....
דווקא בברונקו הקלאסי גובה החלון היה משמעותי מאוד.
אין לי שום טענה לעיצוב הגרסה הסופית - נראה מעולה בזכות כל אותם פרטים קטנים. ואולי זה כך כי פורד מקפידים מאוד לשחרר תמונות יח"צ רק של הדגמים המאובזרים עם צמיגי 35 שנראים היכ סקסיים כאילו דא.... (שמתם לב שהם בולטים מאוד מחוץ לכנפונים?.... יש לכם ספק שבתקינה הישראלית זה לא יעבור?...) מין ההסתם דגמי הבסיס עם צמיגי 30 ייראו הרבה פחות חתיכים. ואני עדיין חושב שבתי גלגל עגולים וחסרי אופי עושים עוול לדגם עם שם כל כך טעון ודווקא כזה שהשקיעו בו הרבה בעיצוב - לברונקו הקלאסי היה בית גלגל בצורה מזוותת מאוד מזוהה וזה משהו שב-Jeep שהוא יצרן עם יותר נסיון בשמירה עיקשת על שפה עיצובית מובהקת ומובדלת, מאוד מקפידים עליו כי הוא סימן היכר שלהם.
דרור
אם אני לא טועה לברונקו יש 200 אביזרי אפטרמרקט מקוריים של היצרן וביניהם גם מידות שונות של כנפונים.
אני דווקא אופטימי בעניין הרישוי של רכב שמגיע ככה במקור מהיצרן גם אם הוא לא תואם ב- 100% לתקינה האירופית כולל בעניין בתי הגלגלים.
ימים יגידו לכשנראה את הברונקו החדש הראשון בארץ...
למה? בגלל המתלה הנפרד מקדימה?
מוכן להתערב שהדבר הראשון ששוק האפטר מרקט יעשה כשהוא יפול להם לידיים זה הסבה לסרן מקדימה.
מספרית צפויה לרנגלר תחרות קשה.. אין ספק. גם בארה"ב רוב מי שיקנה לא ירוץ להגביהה ולשים צמיגים גדולים וההייפ מספיק גדול בשביל לעשות תחרות.
אבל שוק האפטרמרקט- שם לטעמי יוכרע הקרב. כי בסוף חובב שטח (בארה"ב) לא ישאיר את הרנגלר שלו על צמיגי 33.. אז חוץ מזה שזה יהיה חוקי בארץ לנסוע על 35 בברונקו.. אין פה דיל ברייקר בשבילי.
אז זהו, מבחינתי כמי שנכווה כבר קשות בעניין מידת הצמיגים ברנגלר שלי - צמיג 35" חוקי זה הדיל מייקר מבחינתי...
למה? בגלל המתלה הנפרד מקדימה?
לפי דעתי כן
כל זמן שלא לוקחים את הרכבים האלה לקצה, היתרון של הסרן החי של הרנגלר לא בא לידי ביטוי והוא אפילו מפריע במצבים מסוימים. ואז קל יותר להיתפס למגוון של יתרונות שיווקיים (שחלקם גם יתרונות אמיתיים) שהברונקו מביא לשולחן.
הוא חדש יותר
עיצוב - זה אמנם עניין של טעם אבל אפשר גם להודות שהם עשו פה עבודה יוצאת מן הכלל מבחינה עיצובית בעוד הרנגלר, לטוב ולרע לא עשה הרבה בשנים האחרונות מבחינה זו למעשה בגרסא הארוכה והנמכרת הוא דווקא נראה מעט כבד לטעמי במיוחד מאחורה. ניכר גם שנתנו דגש חזק בעיצוב על שימושיות בשטח כמו דלתות מתפרקות שגם מתאפסנות יפה בתא המטען, מראות צד מחוברות לגוף הרכב, 4 נקודות עיגון מסיביות.
מרווח גחון עדיף
זווית בטן עדיפה
יחס העברה כולל נמוך יותר
אאל"ט אז גם גרסא קצרה מעט יותר ארוכה וגרסא ארוכה מעט יותר קצרה
בטיחות – אמנם הברונקו לא נבחן אבל יפתיע אותי מאוד אם הוא יציג דירוג בטיחות זהה או נמוך משל הרנגלר
חלק מה"יתרונות" האלה הם מספריים ולא באמת חשובים כל כך אבל קל מאוד לשווק אותם
מאחר ורוב המוחלט והמכריע של הלקוחות לא מגיע לקצה גבול היכולת של הרכב – הברונקו מהווה עבורם אלטרנטיבה מאוד מפתה. עבור אלה שכן לוקחים את הרכב לקצה, יהיה קיט הסבה לסרן קדמי חי שיש להניח שנמצא כבר בראשית פיתוח בכמה סדנאות מובילות.
פורד לקחו כאן החלטה כלכלית מובהקת שלא לאבזר את הרכב בסרן קדמי חי.
קל מאוד להסתנוור מהרכב החדש הזה והוא באמת מאוד מאוד מרשים וכנראה שגם מוצלח מאוד. אבל לשטח קשה באמת - הוא לא מתחרה ברנגלר. לא בחוסן והגמישות של הסרן החי ולא באפשרויות שיפור הקיצוניות האפשריות ברנגלר שהופכות את היתרונות המספריים של הברונקו ללא קיימים
אתה נעול על הרנגלר ונתלה בסרן החי מלפנים, וכל השאר לא חשוב.
פורד לקחו את המפרט של הרנגלר, ופשוט דאגו להיות יותר, בכל הפרמטרים-
מנוע חזק יותר
יחסי העברה ( והילוך זחילה) טובים יותר
נעילות, נעילת מייצב הידראולית ולא צעצוע חשמלי.
גלגלים גדולים יותר
גבוה יותר, זווית טובות יותר
הכל מספרים ועובדות.
עכשיו, יש לי שאלה, אתה יודע מה מהלך המתלה הקידמי בברונקו? ומה המהלך ברנגלר?
בהינתן שלברונקו גלגל גדול יותר, מאיפה הבטחון שלרנגלר יתרון כזה גדול בשטח???
אני לא יודע, אני פשוט שואל ( כי בשאר המפרט, יש לי את התשובות, ופורד מנצח בכל הסעיפים).
אל תקלו ראש בתקינה האירופית הפוליטיקלי-קורקטית עד גועל וברעותיה החולות.
לא לחינם היא נבחרה ע"י משרד התחבורע שלנו כמשהו להישען עליו. עבור חבורת פקידונים שונאי אדם וחובבי איסורים והגבלות, תקינה אירופית מתאימה בול לפוני.
מבחינתנו, תקינה אירופית עלולה לסרס לחלוטין את הרכב הזה.
לכן אני אומר - קודם נראה אותו בישראל עם לוחית רישוי צהובה על צמיג 35 חוקי ורשמי ישירות מהסוכנות ולא דרך קומבינות, ואז נדבר.
לגבי דירוג בטיחות/מבחני ריסוק - מרכב פריק (גג, דלתות, במקרה של הרנגלר גם שמשה קדמית) עלול בהחלט להביא עימו ציון נמוך יותר. יהיה מעניין לראות איזה ציון הברונקו יביא משם. מבלי לזלזל לרגע בבטיחות ובמבחני הריסוק, אחרי כל-כך הרבה יבבות צדקניות בעניין הזה, אני לא רואה שזה פוגע במכירות הרנגלר. מי שרוצה רכב שטח אמיתי עם הפיצ'רים האלה, לוקח את זה בחשבון.
לגבי הסרן החי מלפנים - אנחנו עושים מהעניין הזה משהו שגדול מחשיבותו האמיתית, במיוחד ברכב שמיועד לטיולים ולא לעבירות קיצונית. דווקא בכל שימוש שאינו שטח (וליתר דיוק שטח בעבירות קשה++), סרן קדמי חי אפילו קצת מפריע. ואני מדבר על התנהגות כביש ונוחות נסיעה.
מנוע חזק יותר
גלגלים גדולים יותר
הכל מספרים ועובדות.
אני לא יודע, אני פשוט שואל ( כי בשאר המפרט, יש לי את התשובות, ופורד מנצח בכל הסעיפים).
זה רק מספרים.. אחריי ששמים את הרנגלר על 35 או 37 מהמפעל, כי אתה יכול, רוב היתרונות נעלמים או מתהפכים. הברונקו יחזיק 37 מהמפעל? זה יהיה אפשרי בכלל? נגלה בעתיד ופה זה המאני...
וכן, לסרן יש חוסן מכאני טוב יותר, קל יותר לשפר, קל יותר לחזק, קל יותר להגביהה ולהוציא מהלך מתלה.. אנחנו עוד לא יודעים איך מתלה נפרד עם צמיג 35 ונעילה יתמודד.. ונדמה לי שזה הרכב הראשון בעולם עם מתלה קדמי נפרד ונעילה מהיצרן, תקנו אותי אם אני טועה.
בהמשך לדרור - עם השנים והנסיון למדתי שהחשיבות של סרן חי היא שאפשר לפרק, להרכיב ולשפר בקלות. במתלה קדמי נפרד מודרני, קשה יותר משמעותית להתקין נעילה או להחליף יחסי העברה כי לוקח יותר זמן ועבודה לפרק סרן Clamshell (כמו שיש בברונקו החדש וגם בכל טויוטה 4X4 ב15 שנה האחרונות). החסרון הגדול של המתלה הקדמי בהיילקס המודרני שלי (שכאמור דומה מאד לזה שבברונקו), מבחינתי, לא שהוא חלש (הוא לא - זה 8 אינץ') ולא מהלך מתלה שהוא סביר לגמרי, אלא שזה סיפור מהתחת גם לפרק אותו מהרכב (אני חושב, יש מעט נסיון גם בארץ וגם ברשת) ועוד יותר מסובך לכוון קורונה פיניון, ובינתיים יש כמעט אפס נסיון מעשי בזה בארץ, למרות שזה נמכר כבר 15 שנה. אגב גם בארה"ב כמעט לא מתעסקים עם זה, שם קונים קלאמשל שלם מותקן ושולחים בתמורה את הישן שפירקת מהרכב שלך.
בברונקו מבחר יחסי העברה קצרים ונעילה קדמית, הכל מקורי מהמפעל - שיחקו אותה לגמרי מבחינתי. זה שזה כבר מגיע מוגבה ועם צמיגי 35 אינץ' - על אחת כמה וכמה.
מבחינת התפקוד בפועל של סרן חי מול מתלה נפרד - זה פשרה וזה פשרה אחרת. למתלה הנפרד יש יתרון לא רק בכביש אלא גם במדבר, בנוחות ובמהירות הנסיעה, וסרן חי עדיף במסלולים של זחילת סלעים ממש.
הסרן החי עדיף על מתלה נפרד בעיקר בגלל סוגיית מהלך מתלה. מהלך המתלה ב-IFS של טויוטה אולי סביר ביחס ל-IFSים אחרים בכלי רכב מתחרים מאותו סגמנט, אבל הוא עלוב עד מגוחך בהשוואה לכל סרן קדמי חי.
עבור רוב הסרנים החיים יש פתרונות של מוטות מייצבים מתנתקים (ידנית או חשמלית) כדי להגדיל מהלך ולאפשר להם לממש את היתרון הפוטנציאלי שלהם. במתלה נפרד יש את בעיית המייצב וגם את בעיית הציריות ומפרקי ה-CV שלא אוהבים לעבוד בזויות פרועות.
ונגיד שה-CV יסתדר כמה שניות בעבודה בזוית קיצונית, אבל אנחנו עדיין עם החסרון של רוב המתלים הקדמיים הנפרדים - מוט מייצב שמגביל את המהלך שלהם. קיטי ניתוק למוט מייצב קדמי עבור IFS הם לא בדיוק נפוצים.
הברונקו מציע פתרון גם לזה - אותו פיצ'ר של מוט מייצב נשלט שיודע להתנתק ולהתחבר בחזרה. עד כמה זה יהיה אמין לאורך זמן? מי יודע. כי המייצב הנשלט-חשמלית ברוביקונים עושה צרות צרורות ויקר ביותר לתיקון/החלפה - לכן רוב משפרי הרוביקון נפטרים ממנו לטובת קיטי ניתוק ידניים או מייצב תחליפי גמיש מאוד, שלא מצריך ניתוק ומצד שני לא אפקטיבי כמו המקורי מול זויות גלגול בכביש.
מנוע חזק יותר
גלגלים גדולים יותר
הכל מספרים ועובדות.
אני לא יודע, אני פשוט שואל ( כי בשאר המפרט, יש לי את התשובות, ופורד מנצח בכל הסעיפים).אני לא נעול על הרנגלר. להפך. הברונקו מסתמן כעדיף בכל המתארים. למעט....השטח הקשה מאוד. אבל מכיוון שמדובר בחלק קטן מאוד מהלקוחות שגם על פי רוב יודעים לפתור לעצמם את הבעיות - אז אני קורא להחלטה שלהם כלכלית מובהקת
אני לא נעול על אף אחד מהם. להיפך - אשמח אם שניהם יעמדו ליד הסופה בחנייה שלי...
נהפוכו - אני כל כך מרוצה שיש פתאום מין התעוררות מוזרה בתחום הזה, אחרי שנים שהיצרנים והרגולציות חנקו את הסגמנט הזה.
עכשיו תהיה תחרות והשוואה ואולי זה ימשוך בחזרה עוד כמה יצרנים לקטגוריה הזו. תענוג! תחשבו רק איך האוטו הזה וים של אפטרמרקט חדש עבורו יככבו בתערוכת-SEMA הקרובה (נובמבר הקרוב, אם הקורונה תאפשר לה להתקיים....:mad:)
זה רק מספרים.. אחריי ששמים את הרנגלר על 35 או 37 מהמפעל, כי אתה יכול, רוב היתרונות נעלמים או מתהפכים. הברונקו יחזיק 37 מהמפעל? זה יהיה אפשרי בכלל? נגלה בעתיד ופה זה המאני...
וכן, לסרן יש חוסן מכאני טוב יותר, קל יותר לשפר, קל יותר לחזק, קל יותר להגביהה ולהוציא מהלך מתלה.. אנחנו עוד לא יודעים איך מתלה נפרד עם צמיג 35 ונעילה יתמודד.. ונדמה לי שזה הרכב הראשון בעולם עם מתלה קדמי נפרד ונעילה מהיצרן, תקנו אותי אם אני טועה.
אתה טועה. כבר יש רכב עם מתלה קידמי נפרד ונעילה.
Colorado zr2
G-class / wagen
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
לגבי הסרן החי מלפנים - אנחנו עושים מהעניין הזה משהו שגדול מחשיבותו האמיתית, במיוחד ברכב שמיועד לטיולים ולא לעבירות קיצונית. דווקא בכל שימוש שאינו שטח (וליתר דיוק שטח בעבירות קשה++), סרן קדמי חי אפילו קצת מפריע. ואני מדבר על התנהגות כביש ונוחות נסיעה.
איפה הייתה של כל חכמי האתר תקפו אותי???
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116657-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%94-%D7%A0%D7%A4%D7%A8%D7%93-%D7%9E%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%A8%D7%9F-%D7%97%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97-%D7%90%D7%95-%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%28%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7% 95-%D7%97%D7%93%D7%A9%29?p=900905&viewfull=1#post900905)
אל תקלו ראש בתקינה האירופית הפוליטיקלי-קורקטית עד גועל וברעותיה החולות.
לא לחינם היא נבחרה ע"י משרד התחבורע שלנו כמשהו להישען עליו. עבור חבורת פקידונים שונאי אדם וחובבי איסורים והגבלות, תקינה אירופית מתאימה בול לפוני.
מבחינתנו, תקינה אירופית עלולה לסרס לחלוטין את הרכב הזה.
.
דרור,לרכבים תוצרת ארהב יש החרגות תקינה שונות בייבוא ביחס לעמידה התקינה האירופאית במסגרת הסכמי סחר.
ויש בארץ לובי מסחרי פעיל שדואג לקדם את העניין.
נקווה שהם יעשו את העבודה..
אז למה הרוביקון של סמל"ת הוא "אירופאי", כלומר לפי תקינה אירופית?.....
לעומת הרוביקונים שסופרג'יפ מביא שהם בתקינה אמריקאית ובמפרט עדיף (אפשרויות אבזור, גודל צמיגים, אפשרות בחירת מנועים וגירים ועוד ועוד)
איפה הייתה של כל חכמי האתר תקפו אותי???
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116657-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%94-%D7%A0%D7%A4%D7%A8%D7%93-%D7%9E%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%A8%D7%9F-%D7%97%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97-%D7%90%D7%95-%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%28%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7% 95-%D7%97%D7%93%D7%A9%29?p=900905&viewfull=1#post900905)
תגיד תודה שגם אני לא תקפתי אותך....:rolleyes:
אם אני הייתי מתכנן את הברונקו, יש מצב שהיה יוצא כמעט אותו דבר. חוץ מכמה דברים קטנים - מנוע V8 אופציונלי, אפשרות לגיר הידני המעניין עם כל המנועים וסרן חי מקדימה....
אני מסנגר על ה-IFS של הברונקו לא כי זה מה שחלמתי שיהיה שם, אלא כי למרות שיש שם IFS אני מוכן לקבל אותו... מתלה קדמי נפרד שמתוכנן נכון זו פשרה סבירה ביותר אבל אנחנו נעדיף תמיד סרן חי, כמו שנעדיף גג ודלתות ניתנים להסרה וחלון ניתן לקיפול למרות שחוץ ממני ומעוד כמה פסיכים שרובם מטיילים איתי בג'יפים דומים/זהים לשלי, רובכם לא תטרחו לפתוח ולהסיר ולקפל.....
להזכיר לכולם: JK מיובא לישראל החל ממודל 2008. כלומר כבר 12 שנה. JL איתנו כבר שנתיים.
עוד לא ראיתי JK/JL אחד בישראל שמטייל ללא גג וללא דלתות ועם חלון קדמי מקופל.
דרור, עד כמה שאני יודע הרוביקונים במפרט אמריקאי שמגיעים ביבוא אישי כולל הדיזל מגיעים באופן חוקי וכשר למהדרין כנראה בגלל מה שדורון כתב.
לכן אני אופטימי לגביי יבוא אישי של הברונקו במפרטים אמריקאיים של היצרן כולל הדגם עם צמיגי 35"
דרך אגב, בסרטון שצירפתי לגבי תהליך העיצוב ןהתכנון של הברונקו הוא גם נשאל לגבי תוכניות השיווק של הברונקו באירופה והוא השיב שזה כרגע לא על הפרק מבחינת פורד בעיקר בשל השוני שבתקינה האירופאית המחמירה ובפרט הוא התייחס לנושא בתי הגלגל וכיסוי הצמיגים.
להזכיר לכולם: JK מיובא לישראל החל ממודל 2008. כלומר כבר 12 שנה. JL איתנו כבר שנתיים.
עוד לא ראיתי JK/JL אחד בישראל שמטייל ללא גג וללא דלתות ועם חלון קדמי מקופל.
נכון גם אני לא ראיתי אף רנגלר מטייל גם עם חלון מקופל אבל בהחלט יש הרבה שמטיילים בלי גג ובלי דלתות- תהרוג אותי אם מבין את השיגעון הזה במזג האוויר הישראלי שנע בין חם לחם מאד ובתוואי השטח הישראלי שנע בין מאובק לבין ענני פודרה מחניקים.
נכון גם אני לא ראיתי אף רנגלר מטייל גם עם חלון מקופל אבל בהחלט יש הרבה שמטיילים בלי גג ובלי דלתות- תהרוג אותי אם מבין את השיגעון הזה במזג האוויר הישראלי שנע בין חם לחם מאד ובתוואי השטח הישראלי שנע בין מאובק לבין ענני פודרה מחניקים.
בינינו? כמה אתה מטייל באמת בקיץ כשבאמת חם נורא והאבק עומד באוויר?............................
באופן אישי יש לי בעיה פיזית קשה עם חום קיצוני. ובלי קשר לזה, אני שונא את הקיץ הישראלי. את החום הנורא, את הלחות המטורפת והזיעה, את צבע השמים הדהוי ואת הנוף הקוצני והצהוב המעולף מרוב חום. אבל אני מטייל הרבה בקיץ פשוט כי אין ברירה - זו עבודה וצריך להתפרנס.... והתרגלתי. אני מודה שהאבק פחות מפריע לי כי אני ראשון בשיירה.... זה לא אומר שהג'יפ לא מתמלא כולו באבק.... ברור שכן. בשביל זה עשו בברונקו פתחי ניקוז בריצפה וחומרי ריפוד ודיפון שניתנים לשטיפה בצינור ללא נזק. שאפו לפורד - ככה זה צריך להיות בג'יפ אמיתי!
נחזור לטיולים על פי עונות השנה אצלנו. טיולי הכיף שלנו מתחילים בחגי תשרי. ספטמבר-אוקטובר. עד אמצע דצמבר בערך אפשר לנסוע פתוח בכיף. כבר לא כל כך חם אם בכלל ועדיין גם לא קר ובדרום גשם זה אירוע די נדיר.
החורף שלנו לא באמת קר, אבל בצפון גשום ובוצי ובמקומות הגבוהים כמו הגליל והגולן כן קר מאוד. החורף במדבר קר ועוד איך, במיוחד באיזורים הגבוהים ואני לא מתווכח. למרות זאת, בחורף אין אבק והחלון הקדמי מקופל אצלי גם בטיולי חורף במדבר, אם לא יורד גשם. כי בטיול נוסעים לאט בדרך כלל ואז זה פשוט כיף! אויר צונן וטוב.
ובאביב - החל מאמצע-סוף מרץ עד אמצע מאי בערך, אפשר לנסוע פתוח ולהינות. גם לא חייבים פתוח לגמרי אלא עם גג ביקיני/ברזנט קיץ מעל לראש, רק כדי שהשמש לא תתן בומבה למוח. דלתות וחלון קדמי? בשביל מה? להוריד, להוריד!!!
הסופה במיטבה
לעומת הרוביקונים שסופרג'יפ מביא שהם בתקינה אמריקאית ובמפרט עדיף (אפשרויות אבזור, גודל צמיגים, אפשרות בחירת מנועים וגירים ועוד ועוד)
אני יכול רק להניח שזה קשור לחלוקה העולמית של שווקים (כמו של טויוטה למשל).
אני כן מכיר מחבר קרוב שעובד בלשכת סחר ארהב שהם כל הזמן עובדים לקידום מוצרים אמריקאים, מול הבדלי התקינה.
ד״א, אם סמלת מביא בתקינה אירופאית, אז למה אין כאן דיזל ידני?
דרך אגב, בסרטון שצירפתי לגבי תהליך העיצוב ןהתכנון של הברונקו הוא גם נשאל לגבי תוכניות השיווק של הברונקו באירופה והוא השיב שזה כרגע לא על הפרק מבחינת פורד בעיקר בשל השוני שבתקינה האירופאית המחמירה ובפרט הוא התייחס לנושא בתי הגלגל וכיסוי הצמיגים.
האמריקאים ״מקטרים״ על התקינה האירופאית שמאפשרת העמסת טון מטרי על טנדרים בינוניים כשאצלם זה רק על בהמות פול-סייז.. כל אחד בוכה על מה שאין לו.
לעומת הרוביקונים שסופרג'יפ מביא שהם בתקינה אמריקאית ובמפרט עדיף (אפשרויות אבזור, גודל צמיגים, אפשרות בחירת מנועים וגירים ועוד ועוד)בגלל שסופר ג'יפ קונה מדילר אמריקאי, כי היצרן לא ימכור לו ישירות בגלל שיש יבואן בארץ.
על רגל אחת.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
בגלל שסופר ג'יפ קונה מדילר אמריקאי, כי היצרן לא ימכור לו ישירות בגלל שיש יבואן בארץ.
על רגל אחת.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
זה לא סיבה.. כי הוא היה יכול לרכוש גם מדילר אירופאי.
היכן מיוצרים אותם רנגלרים שמגיעים ארצה ביבוא רשמי? אולי באירופה?
אם החתנים לא ידעו להעריך ירושה של סיקס וברונקו, משהו בבחירה שלהן דפוק.ענק. מרגיש כמוך .
סהכ ברזל ופלסטיק, כמה כבר יעלה?
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
https://www.carscoops.com/2020/07/upcoming-wey-p01-looks-like-a-ford-bronco-straight-out-of-china/amp/
ויש גם זווית ישראלית:
https://www.forbes.com/sites/samabuelsamid/2020/07/20/ford-goes-mobileye-inside-for-driver-assist-systems/#4e134f838eed
למי שחשש , אמריקה...
https://youtu.be/-eQsudKZL-s
למי שחשש , אמריקה...
https://youtu.be/-eQsudKZL-sאמריקה אמריקה....
יש לו במשרד תמונה של לאדה ניבה? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200724/80fcde126d00edd977402c9a60bed5fd.jpg
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
https://www.bronco6g.com/forum/threads/2025-bronco-pickup-details-from-sources-close-to-the-project-by-automobile.2714/
אמריקה אמריקה....
יש לו במשרד תמונה של לאדה ניבה? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200724/80fcde126d00edd977402c9a60bed5fd.jpg
Sent from my LG-H930 using Tapatalkסובייטי במקור....
עוד סרטונים ותמונות מהשטח בניסוי שלהם
https://www.bronco6g.com/forum/threads/first-videos-of-2021-ford-bronco-on-rubicon-trail-more-pics.3465/
בסרטונים ה"מודלפים" האלו פורד עשו נא בעין לג'יפ ולקחו את הברונקו למסלול הרוביקון שנחשב למגרש הביתי של ג'יפ ושאפילו הרכב שלהם נקרא על שמו.
רק אומר שיבואן מקביל בארץ כבר הזמין 10 רכבי ברונקו והמחיר המשוער כ- 500,000 ש"ח.
דרך אגב אותו יבואן מוכן לעשות טרייד אין גם על כליה....:cool::p
500 אלף לאיזה רמת גימור ?
הטווחים של גם בדולרים גבוהים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://www.motor1.com/news/437816/2021-ford-broncos-trail-damage/amp/
תחילת הספקה, אביב 2021, 230,000 הזמנות עד עכשיו.
לפי התוכנית של פורד, זו כמות ל 18 חודשי יצור!!!
גם אם נניח שהתחילו לייצר ( לפחות חלקים), זה עדיין אומר שיש אנשים שמוכנים לשים מקדמה על רכב שיקבלו עוד יותר משנה.
התכניות של פורד יודעות להשתנות. והיכולת שלהם בייצור - מרשימה. אפשר לקחת בחשבון שהליין יודע להוציא 80 כלי רכב בשעה - ומכאן זה עניין של איזה מפעל ייצר את הברונקו ועל חשבון מה.
אני מבין שבפורד יש עכשיו גם מהפכה בתחום המכוניות הפרטיות. אם הבנתי נכון הם מפסיקים לייצר מכוניות פרטיות, פרט לדגם אחד או שניים חשמליים, כך שקו המוצרים שלהם יהיה טנדרים (לעבודה ומשפחה ולדאווין ולעשירים) - ברונקו (תת מותג) - suv למיניהם - מוסטאנג (תת מותג) - אוטו חשמלי - שיטור.
כך שיש הגיון בוויסות הכמויות של ברונקו כדי לאזן את הביקושים לדברים אחרים אבל אני מניח שהם לא ירדו מ150000 בשנה...
אסף.
בסרטונים ה"מודלפים" האלו פורד עשו נא בעין לג'יפ ולקחו את הברונקו למסלול הרוביקון שנחשב למגרש הביתי של ג'יפ ושאפילו הרכב שלהם נקרא על שמו.
....:cool::p
ולפי מה שפורסם, די עשה שם בושות.
עושה רושם שהמיתלים הקידמים לא מספיק גמישים למסלול, כצפוי.
500 אלף לאיזה רמת גימור ?
הטווחים של גם בדולרים גבוהים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אני שאלתי על דגם הבדלנדס עם חבילת סאסקוואש. - זה בעצם הדגם של ברונקו שמקביל לרוביקון של רנגלר
אז בהמשך לתמונות הלא רשמיות ממואב, יש גם סרטון יותר רשמי:
https://www.youtube.com/watch?v=kyMTRUUl_as
ממה שאני מצליח להבין, רכבים לא משופרים. לא רע בכלל. או שהבחור בקצר סופר רגיש על הדוושות, או שההילוך זחילה עושה את העבודה. יש גם רוקר פאנל מובנה? כך לפחות נראה. אוזני הלינק האחורי יצטרכו אולי קצת עיבוי למי שהולך להתכסח, אבל נראה כמו "ready to rock" ישר מהמפעל.
אז בהמשך לתמונות הלא רשמיות ממואב, יש גם סרטון יותר רשמי:
https://www.youtube.com/watch?v=kyMTRUUl_as
ממה שאני מצליח להבין, רכבים לא משופרים. לא רע בכלל. או שהבחור בקצר סופר רגיש על הדוושות, או שההילוך זחילה עושה את העבודה. יש גם רוקר פאנל מובנה? כך לפחות נראה. אוזני הלינק האחורי יצטרכו אולי קצת עיבוי למי שהולך להתכסח, אבל נראה כמו "ready to rock" ישר מהמפעל.
סירטון טוב.
אני חושש שרואים את התופעה הידועה של צניחת ה IFS בשטח טכני ברכב עם קפיצי סליל. בעיה.
גם בסרטון של מסלול הרוביקון וגם בסירטון של מואב נלווה לשלושת הברונקו רנגלר רוביקון - פורד באמת לקחו את הרנגלר כקנה מידה להשוואת יכולות הברונקו.
יהיה מאד מעניין לראות מבחן דרכים/שטח של הברונקו מול הרנגלר כשבפועל ישווק הברונקו והמדיה יערכו את המבחנים ההשוואתיים האלו.
סירטון טוב.
אני חושש שרואים את התופעה הידועה של צניחת ה IFS בשטח טכני ברכב עם קפיצי סליל. בעיה.
צניחת מה?
גם בסרטון של מסלול הרוביקון וגם בסירטון של מואב נלווה לשלושת הברונקו רנגלר רוביקון - פורד באמת לקחו את הרנגלר כקנה מידה להשוואת יכולות הברונקו.
יהיה מאד מעניין לראות מבחן דרכים/שטח של הברונקו מול הרנגלר כשבפועל ישווק הברונקו והמדיה יערכו את המבחנים ההשוואתיים האלו.מה שתקף לארהב אינו תקף לארץ,
במואב ללא שום ספק הייתי לוקח רוביקון על 37 עם מהלכי מתלה כמו שצריך, עשינו את המסלולים האלה שבסרטון ברובם ללא שום כיוון, אבל.. זה לא רוביקון סטנדרטי שיצא כך מהמפעל, וכאן כל הקטע, בארץ בגלל הרשעים ברונקו מהיבואן על צמיגי ה 35 שלו מול רוביקון תיקני 2 אינץ עם צמיגי 32 במקרה הטוב?
ברור שלמסלולי הארץ הברונקו עדיף, רק בגלל הסטנדרט הגבוה שהיצרן נותן.
הרוביקון ה"ארצישראלי" מגיע עם 32.5 בערך.. אם תקנה אחד שהגיע ביבוא אישי הוא עם 33.
ועדיין, לברונקו יתרון עם ה 35. אבל אם כסף הוא לא העניין ואתה רוצה צמיג גדול ברשיונות חוקי, רכב שטח ופחות נעים בכביש, הזיבאר מגיע עם 37. והוא "ארצישראלי" אמיתי ! :-)
מה שתקף לארהב אינו תקף לארץ,
במואב ללא שום ספק הייתי לוקח רוביקון על 37 עם מהלכי מתלה כמו שצריך, עשינו את המסלולים האלה שבסרטון ברובם ללא שום כיוון, אבל.. זה לא רוביקון סטנדרטי שיצא כך מהמפעל, וכאן כל הקטע, בארץ בגלל הרשעים ברונקו מהיבואן על צמיגי ה 35 שלו מול רוביקון תיקני 2 אינץ עם צמיגי 32 במקרה הטוב?
ברור שלמסלולי הארץ הברונקו עדיף, רק בגלל הסטנדרט הגבוה שהיצרן נותן.
קודם כל אתה צודק - אבל זה בדיוק העניין במבחן השוואתי מנסים קודם כל להשוות סטוק מול סטוק- לכן אמרתי שזה יהיה מעניין לראות מבחן השוואתי כזה שיהיה רלבנטי גם לארץ. חוץ מזה למיטב ידיעתי, ג'יפ לקחו רוביקונים סטנדרטיים מדגם JL למסלול הרוביקון והם אכן צלחו אותו!!
כבר כתבתי שבעיני מה שהכי אטרקטיבי בארץ בברונקו החדש זו מידת הצמיגים של 35' שיכולה להגיע כסטנדרט של היצרן!!!
אם הרוביקון 392 (מנוע המי וצמיגי 37') אכן יעבור משלב הקונספט לשלב הייצור אז בהנחה שיהיה לי המצלצלין זו תהיה הבחירה שלי - צמיג 37' סטוק מהיצרן - ימות המשיח בארץ!!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.