צפייה בגרסה מלאה : גראנד שירוקי VS דיסקברי 4
שלום!
שואל בעיקר מבחינת אמינות ועלויות אחזקה שוטפות:
(וגם אשמח לחוו"ד אישית)
גראנד שירוקי 2012-13 או דיסקברי 2011-13?
קילומטראז כנראה בין 150,000-200,000
אני אשאיר את הבמה למי שמכיר את הרכבים ויכול לתת תשובה עניינית, אבל מכיוון שאני רואה שכל פעם אתה מתמקד במספר מצומצם של רכבים ושואל לגביהם (דיסקברי, רקסטון, גרנד שירוקי, סקודה קודיאק, פאת'פיינדר ואולי נוספים) ובכל פעם בשרשור נפרד - מה דעתך לייעל את התהליך עבורך ולרכז את הדרישות שלך מהרכב בשרשור אחד (מאד עוזר לנו לעזור לך אם תוכל לענות על השאלון בנעוץ בראש הפורום) - כך יהיה ברור יותר מה אתה מחפש, יהיה קל יותר לנסות לסייע והיסטוריית הדיון תהיה נגישה לכל מי שמצטרף לתת לך סיוע.
לדעתי זה עשוי מאד לעזור לך.
אני דווקא בעד שרשור כזה. זה שרשור מצוין עם כותרת עניינית ויועיל לפורום הרבה יותר מעוד שרשור "איזה רכב לקנות" שילך לאיבוד בין עוד עשרות שרשורים דומים.
וכדי לא להיות סתם לא איפורמטיבי (יש לי דעה, אין לי נסיון אישי, אז אמנע מלכתוב אותה) הנה סרטון:
https://www.youtube.com/watch?v=0Ae2LhImqlI
https://www.youtube.com/watch?v=0Ae2LhImqlI
אשרייך על הזיכרון,
אני מחפש בעיקר חווית נהיגה, נוחות, גודל ואמינות.
וכן רכב שאפשר להעביר בו הרבה שעות של עבודה ביום.
בנינו.. האמת היא שאני נעול על הדיסקברי 4. רכב חלום. אני חושש מאוד להיכנס איתו לבור ללא תחתית מבחינת טיפולים, תיקונים ואחזקה.
ניסיתי להתפשר על רקסטון 2015 וכמעט שכבר סגרתי עסקה, אבל בניגוד למה שנאמר בפורומים ובאינטרנט בכלל, כמה בעלים קודמים של הג'יפ הנ''ל אמרו לי לא להתקרב אליו וגם השוק שלו נראה חלש מאוד.
יש לי ניסיון עם הגראנד שירוקי מטיול שעשיתי בחול לפני 6 שנים בערך קצת אחרי שקיבל צורה חדשה והוא היה גם חלומי לכן כרגע האופציות הצטמצמו ל-2 האלו. הם גם מרגישים לי ג'יפים אמיתיים ביחס לקרוסאוברים וכו'.
עד כאן.. אשמח לחוו"דים ובעז"ה לבצע קנייה כבר.
בניגוד למה שנאמר בפורומים ובאינטרנט בכלל
.
1. שמח שהבנת לבד. אני לא מבין את הפסיכולוגיה הדי מורכבת של אנשים שחשים צורך "לייעץ" שוב ושוב על סמך אפס ניסיון. נראה לי שזה קטע ישראלי לא מוסבר, ה"אני מבין" והקטע של להביא את עצותיהם של אחרים כמקור מידע מהימן, ובתהליך גם לפגוע באנשים שיש להם כזה רכב וגם לפגוע באנשים שרוצים כזה רכב ואשכרה עלולים להוציא כסף על סמך עצה שאינה מבוססת על שום כלום. "אה, למה לא אמרת שאתה רוצה להוציא 100 אלף שקל- הנה העצות שלי שמבוססות על אפס ניסיון מעשי".
2. על הלנד רובר אין לי שמץ של מושג ולכן אין לי מה לומר, שמועות, עצות מהפורום, אגדות, "ככה אמרו בעלי הלנד רובר שכלל אינם משוחדים" - לא יודע ולא מתחבר. את הגראנד לעומת זאת יש לנו במשפחה (CRD) ואנחנו חיים עם הבהמה לא רע מאז 2013. הרכב משמש לשבילים ולתחביבים אידיוטיים של פנסיונר שאוהב לטייל בשבילי הכרמל, לעשות קפה, לצפות בציפורים ולחשוב שהוא "עושה שטח". חשוב להדגיש- אני לא זה שקנה אותו. אני זה שלוקח אותו כשהג'יפ הפרטי שלי נראה לי יותר מדי עינוי (ודלק) ואני זה שמחזיר אותו לבדיקה קפדנית של הגחון וכו- שמא חס וחלילה ירדתי לשטח והחזרתי אותו שבור ודפוק (שברתי, פעם אחת, לא אשמתי שעשיתם אוטו עם פגוש נמוך). לדאבוני אני גם זה שצריך לקחת אותו לטיפולים במוסך "אמיתי" של ג'יפ וזאת "בניגוד לכל הקצבים שאתה לוקח שמרתכים לך את הג'יפ" ואני זה שנע באי נוחות כשהחשבון מגיע, ושמח על שהכסף לא שלי נכון לעכשיו.
לגבי הרכב עצמו- האמת? אם אתה עושה שטח לא רציני, זה מותק של אוטו. זו האמת. אני יודע שיש רבים שלא שותפים לדעתי בגלל שזה לא בדיוק ג'יפ טהר ולמען האמת אם היתי לוקח את הרכב הזה למקומות שאנחנו מטיילים לפעמים, אז כן, יש מצב שאת זיק זה לא עולה, או עולה בחלקים, אבל את רוב היתר הוא יסע ממש נחמד הודות לבקרת משיכה שעובדת בצורה סבירה מאוד (וממש מעצבנת אם אתה רגיל פשוט לבוא למכשול ולתת עבודה ושלום, בלי כל הקטע של "יא אללה זה אוטו שבעצם לוקח אדם שלא יודע לנהוג בשטח ועושה ממנו גאון שטח"- אמר לי פנסיונר שגאה בעובדה שהוא יצא מהצלבה שסובארו ג'סטי תצא ממנה לא רע. יש גם קפיצי הגבהה למעוניינים. תא נוסעים- בוא נאמר ככה- אמריקאית בת שבע שנראית ומרגישה כמו אמריקאית בת 15. איכות החומרים לא שוס. היו כבר כמה בעיות אלקטרוניקה קטנות, אפשר לחיות עם זה. גם יש פלסטיקים שמצקצקים. בקר המזגן הלך פעם אחת, אז המזגן לא נתן סרקולציה רק אוויר מבחוץ.
לגבי כל היתר- תקלות מכאניות משמעותיות לא ראיתי אבל תקלות חשמל קטנות כן. תרמוסטט שהלך, מאוורר מנוע שהלך, צינור רדיאטור שהתפגר ומזל שנתפס בזמן. בלאי של גומיות במתלים- שלמען האמת אני מחליף בכל מקרה מדי שנה אבל ברכב של אדם שלא מאוד מודע לזה, זה ביג דיל שאיך הלכו הגומיות האלה. העלויות, כאמור, אסטרונומיות לאדם שאינו עשיר- ומטפל אצל היבואן. זו האמת העגומה. מישהו שם החליט שזה רכב יוקרה ולכן צריך לקחת מחירי רכב יוקרה. הבאת למוסך גראנד צ'רוקי, יצאת עם חשבון של מזראטי. כמובן- ברכב עם מנוע פנטהסטאר ניתן לטפל לדעתי אצל כל החבר'ה הטובים ולעשות את זה בזול ועדיין עם חלקי חילוף מקוריים.
מבחינת נוחות נסיעה וכו - נעים בכביש, סביל בשטח. בשטח יש המון הסתמכות על אלקטרוניקה. ממש המון. שורה תחתונה- לא לשטח קשה מאוד, אבל בהחלט לטייל בכיף ברוב המסלולים בארץ. יש סמל טוב מקדימה, יש חלקי חילוף וזה לא טויוטה של קבלן.
טוב שוויתרת על המחשבה של רקסטון.
במצב הכלכלי של היצרן - זה רכב שהייתי לוקח, אולי, בחינם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואני שואל האם פות"ש הולך לטייל בשטח? ואם כן באיזה רמה? קל? בינוני?
ואני שואל האם פות"ש הולך לטייל בשטח? ואם כן באיזה רמה? קל? בינוני?
שבילי עפר קלים.. לא מצוקים וכו' ..
כאמור- בשבילי עפר קלים הוא עובד יפה וגם בקצת יותר מזה
הוא עובד מצוין גם במקומות הרבה יותר מזה.
הבעיה שלו היא שאין שום הקבלה בין יכולות הרכב הגבוהות לבין עדינותו ועלויות התיקון של כל מיני דברים פשוטים לכאורה.
בשנתונים המדוברים אין ראדאר בפגוש או משהו שיותר פגיע מרכבים אחרים, בכל מקרה רצוי למגן ולהגביה מעט גראנד צ'רוקי, החלפה לצמיגי כביש/שטח סבירים ואתה די מסודר לרוב הטיולים השפויים. עלויות הטיפולים שפויות ברכבים האלה כל עוד אתה מתרחק ממוסכי היבואן, ולא יחסרו לך כאן המלצות על מוסכים טובים שמתמחים בדגם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הניסוח של דרור מצא חן בעיני וקולע בול לתחושה האישית שלי עם הרכב. לא צריך רדאר כדי שהוא יהיה עדין.
גם עם ההגבהה הסטנדרטית ומיגון גחון ( שאין בו הרבה טעם מהסיבה שהוא מורכב ישירות על קורת הרדיאטור) הרכב עדין מדי. תוסיף לזה ראות קדימה בעייתית בגלל מכסה מנוע ארוך ותנוחת ישיבה נמוכה, מתלה קדמי נפרד ומשקל גבוה מלפנים - מתכון לחטוף.
במקרה שלי חריץ רוחב פשוט באדמה, לא נורא עמוק, מהירות של 10 קמש או פחות - מכה אדירה וקורת רדיאטור עקומה עם המיגון. עלות תיקון 17 אלף שקל. מזל שהביטוח שילם. לא הייתי בכלל שם על חריץ כזה עם הסופה שהיתה לפניו או הרנגלר שהגיע אחריו ולכן הוא היה אפיזודה חולפת בת שנה אצלי. והיה מדובר על המי מפנק עם 90 אלף קמ ובלי תקלות.
הד
ולא רק בגלל זה הייתי בוחר בדיסקו 4 .
חווית נהיגה ונוחות עדיפות לדעתי, הגבהה בלחיצת כפתור, בשביל שבילי קק"ל שפות"ש מייעד לו זאת הבחירה העדיפה.
על אמינות יש דעות לכאן ולשם.
מציע שיגש לבדוק את 2 האקזמפלרים ויעשה נסיעה כדי להבין...
איפה מומלץ לבדוק דיסקברי לפני קניה? עדיף איזור ירושלים. לא מכוני רישוי.. אלא בדיקה של מוסך מומחה שידע להצביע על מחלות קיימות או שנראות לעתיד.
רמי מכפר מנחם, אייל מקיבוץ דליה ואלי שחר.
רמי מכפר מנחם, אייל מקיבוץ דליה ואלי שחר.
מוסכים או אנשים פרטיים?
אפשר טלפונים?
תודה
זהירות. אתה תקלל את הרגע שעשית את הטעות היקרה הזאת.
התלונה העיקרית לגבי ה4 היא הקראנק במנוע ה3.0. אפשר לחפש אחת עם מנוע2.7 שמספיק בהחלט לאופי הנהיגה שהרכב הזה אוהב.
אופציה אחרת (בהנחה שאפשר לוותר על השורה השלישית, קצת מקום בבג'אז ולחיות עם תדמית קצת "אחרת") היא הריינג' רובר ספורט. אותו הבסיס כמו הדיסקו 4 אבל עם מבחר מנועים יותר גדול כולל ה TDV8 המוצלח.
יש עוד תקלות ל4. סעפות, חיישנים, גיזמואים שמשתגעים...
אל תבינו אותי לא נכון. האחזקה שלו (למעט עניין המנוע, שלפי פרסומים זרים אין תמימות דעים לגבי האם הבעיה נפתרה או לא, או האם קיימת רק במנוע הגדול), לא תהיה שונה מרכב פרימיום מקביל מכל חברה אחרת. אבל, זה כבר לא הדיסקברי 2. עלויות האחזקה גבוהות בהרבה.
אם אני הייתי מתלבט בין השניים, הייתי הולך על הדיסקו. תוך השלמה עם הרעיון שבשניהם אני לא הולך לטפל בעצמי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.