PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט מה הרכב הבא אחרי 7 שנות גימיני

asafa86
20-07-20, 00:21
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 60,000+-
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לא כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 10,000 הרוב לא בשטח
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?בעיקר ליום יום נסיעה נוחה לעבודה ובסופי שבוע שטח
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? מוסכים בהתחלה
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? יחסית מרכזי

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? מסלולים קלאסים (עשוש,נקרות,אברהם, רמון וכד')
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? יש ניסיון של 7 שנים +- בגימיני

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף? לא

א. גיר אוטומטי/ידני עדיפות לאוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא משנה עדיפות לקצר או טנדר בדול לא משנה
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? עדיפות לרכבים כמה שיותר חדשים

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? לא

Yaki5500
20-07-20, 08:45
מה רע בג'ימני?

Dan Mil
20-07-20, 11:01
ממליץ לך
לעבור לגרנד ויטארה ("האח הגדול") מכל הבחינות נראה שיענה על הצרכים שלך.

שמעון.פ
20-07-20, 12:12
ממליץ לך
לעבור לגרנד ויטארה ("האח הגדול") מכל הבחינות נראה שיענה על הצרכים שלך.
אם אתה מתכוון לגרנד דור שני, ממש לא בטוח שעונה על הצרכים.
פות"ש כתב בין השאר שהוא מתכוון לטייל במעלה רמון.
לא שהוא לא יכול לטפס שם, אבל זה לא כוס התה של הרכב הזה.
יש סיכוי רב שיצא משם עם נזקים, גם אם יהיה מוגבה וממוגן.
גילוי נאות. אני מכיר את הרכב הזה רק מטיולים משותפים.

geva dover
20-07-20, 12:16
אני ראיתי בחיפושים שלי קינג בנזין בקצת פחות מהסכום הזה, שנת 2006
הרכב היה נראה חדש, אני לא מכיר לעומק את המחלות של הקינג בנזין אבל ממה שאני בדקתי רק הטיימינג רגיש.
תחשוב על האפשרות הזו, אם אתה מחפש יותר חדש אז זה רק גימני, גרנד ויטרה, פאתפיינדר שאני אישית פחות מתחבר אליהם

-->