התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלת ריתוך למתקדמים - MIG נירוסטה

נמרוד
22-07-20, 16:07
אני עומד לגמור את בלון הCO2 שלי. האם יש תערובת גז אחת שמתאימה גם לפלדה רגילה (שזה רוב מוחלט של מה שאני מרתך ממה שאני מרתך) אבל גם לנירוסטה מדי פעם? האם תערובת של 80% ארגון/ 20% CO2?

להחליף סליל אין לי בעייה. להחזיק כמה בלוני גז כבר נראה לי מוגזם. אני רוצה להתנסות בריתוך של מיכלים מנירוסטה. התוצאה צריכה להיות אטומה, לאו דווקא יפה.

asafk
22-07-20, 19:29
כן, תערובת .
וחוט נירוסטה.

אבל אל תמלא מזה את הסודהסטרים בטעות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

kd2
22-07-20, 22:26
מרתך נירוסטה כ5 שנים במיג של ג'סיק. אולי התובנות שלי יעזרו לך.

1. בעיקרון התערובת האידיאלית לריתוך נירוסטה במיג נקראת טרי-מיקס (הליום, ארגון, פד"ח), יקרה ולא נפוצה בישראל נכון לבירור האחרון שלי לפני 3-4 שנים (אם תברר שוב אשמח לדעת מחיר).

2. המומלצת אחריה היא 98% ארגון ו2% חמצן או פד"ח.
אני מרתך כמה שנים בגרסא עם החמצן, תאכלס קצת יותר מידי נתזים בכל פעם שהכיוון אפילו קצת לא פרפקט, שזה מעצבן למוצרים בהם האסתטיקה חשובה, אבל זה לגמרי עובד.
עם פד"ח עוד לא ניסיתי, זה יהיה במיכל הבא.
מורגש שבאופן כללי הריתוך פחות נעים מברזל, כנראה כי זה פשוט מוצר "מורכב יותר" (ומתעוות הרבה יותר).

3. יש חוטי ריתוך שתומכים בC25 ("ה-תערובת"), לא יודע אם הם נפוצים פה, רק זוכר שקראתי שיש.

4. בגלל שאני מרתך יותר נירוסטה מברזל, אני פשוט שם גליל נירוסטה 5 ק"ג ומרתך איתו גם כשאני צריך לרתך ברזל. בהיקפים שאני מרתך הפער במחיר לא משחק לי תפקיד משמעותי ואני מניח שגם לך ולכן זאת אופציה (לוקח לי יותר משנה לסיים את הגליל).
הערה למצקצקים, זה לא שימוש text book אבל זה עובד נהדר ברמה "שלנו".

asafk
22-07-20, 22:40
גם אני מרתך עם חוט נירוסטה - יוצא פחות יפה אבל עובד. והכי חשוב, החוט לא מחליד לי במכונה...

אסף.

אלון_ק
22-07-20, 23:09
אתה יודע שארגון זה מיכל נוסף, נכון? את הווסת אתה יכול לשמור, רק מתאם הברגה וניצחת, אבל מיכל צריך אחר.

היתרון של 98-2 זה שאם תעבור לטיג, אפילו על רתכת DC פשוטה, אתה לא מחליף כלום ושם זה כבר עובד נהדר.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

נמרוד
23-07-20, 10:23
השאלה היא פשוטה - האם יש תערובת אחת שטובה לפלדה (בעיקר) ומאפשרת גם נירוסטה?
לא מצאתי תשובה באינטרנט, לכן אני שואל, אם מישהו מהרתכים המקצועיים פה ניסה להשתמש בתערובת C25 נניח כדי לרתך נרוסטה.
אני מבין שבכל מקרה, C20 או C25 עדיף על CO2 נקי, החסרון היחיד זה המחיר וזה די זניח מבחינתי כי אני מחליף בלון פעם בכמה שנים.

נמרוד
23-07-20, 10:36
לגוגל יש תשובה עם שואלים מספיק מדויק:

https://youtu.be/XMPRSKGsdiA

kd2
23-07-20, 22:38
נראה בסדר גמור מה שיצא לו.

אלון, גז 98/2 בטיג ? נשמע כמו מתכון לשריפת טונגסטנים. יכול לפרט ?

אלון_ק
24-07-20, 00:17
אבדוק את עצמי. ייתכן שאני מתבלבל עם ארגון טהור יותר. אם אתה מטיל ספק, ייתכן שאני זוכר את המספר לא נכון ןאסתכל בראשון על המיכל.

אלון_ק
24-07-20, 08:09
נראה בסדר גמור מה שיצא לו.

אלון, גז 98/2 בטיג ? נשמע כמו מתכון לשריפת טונגסטנים. יכול לפרט ?אתה צודק לגמרי, הסתכלתי עכשיו - התבלבלתי בין המיכלים, ה98-2 מתאים לMIG ולא לTIG.

תודה!

kd2
24-07-20, 13:51
בכיף,
חששתי כבר שתשבור לי את כל הקונספציה של לשלם יותר על ארגון חמש תשיעיות (99.999%).
שתמיד אני תוהה האם זה נכון או חירטוט.

asafk
24-07-20, 14:22
אני מרגיש שדווקא במקרה הזה התשובה ה'פשוטה' ובלי להיכנס לרזולוציות של עשיריות היא הנכונה.
מה שכתבתי בהתחלה - הבאתי את הפרקטיקה של מסגרים ורתכים ששאלתי במפעל - שמרתכים יותר מכולנו יחד - ומשתמשים בגז 'רב שימושי' מכמה סוגים בין 80 ל 88 אחוז. לרוב 80 אחוז לחומר עבה. מבחינתם זה טוב לפלדה מכל מיני סוגים ונירוסטה מכל מיני סוגים. כל עוד לא צריך ריתוכים מיוחדים. יש גם אמירה על חוט מצופה מסוגים מסויימים שעבורו צריך גז ספציפי אבל זה היה השלב שאיבדתי את הקשב - כי אני בתחושה שרובנו כחובבים מחפשים לא להסתבך עם חוטים מיוחדים ואם כן - אז עושים את המחקר ומביאים חוט שמתאים לגז ולא להיפך.
כאמור, אלו דברים מידע של אנשים מנוסים ממני.
אצלי הרתכת סופקה מהחנות גם עם חוט נירוסטה מלא וגז 80 אחוז - בתור סט לריתוך נירוסטה.

ועוד דבר חשוב למרות שזה לא הנושא - אם מרתכים נירוסטה, להקפיד שתהיה עם סיומת L כלומר תכולת פחמן נמוכה.

אסף

אליהו...
24-07-20, 14:50
שלום לכל הרתכים המדופלמים.
השאלה שלי לא בדיוק קשורה לשרשור הספציפי, אבל מכיון שיש שמדובר בשרשור פעיל של רתכים, אשאל את השאלה כאן.

ובכן אני מרתך בטיג ריתוכים מיניאטוריים בצנרת נירוסטה - בסביבת גאז ארגון (אמור להיות טהור. - אא''כ מילאו לי בלון לא נקי), הריתוך יוצא די בריא ויפה, אבל משום מה נוצר במהלך הריתוך כפי הנראה 'פיח' ששוקע על כל סביבת הריתוך (יורד בקלות בהברשה), וכל הריתוך יוצא שחור.
משהו יודע למה זה קורה?
נסיתי לשחק עם לחץ הגז, ולא פתר את הבעיה (אגב מה הלחץ שהייתם ממליצים לריתוך בין 10 ל 20 אמפר.)
תודה מראש.

DavidL
24-07-20, 20:15
באיזה עובי פח נירוסטה מינימאלי ניתן/מומלץ לרתך מיכל מיים קטן ( עד 100 ליטר)?

נמרוד
25-07-20, 11:43
אני מרגיש שדווקא במקרה הזה התשובה ה'פשוטה' ובלי להיכנס לרזולוציות של עשיריות היא הנכונה.
מה שכתבתי בהתחלה - הבאתי את הפרקטיקה של מסגרים ורתכים ששאלתי במפעל - שמרתכים יותר מכולנו יחד - ומשתמשים בגז 'רב שימושי' מכמה סוגים בין 80 ל 88 אחוז. לרוב 80 אחוז לחומר עבה. מבחינתם זה טוב לפלדה מכל מיני סוגים ונירוסטה מכל מיני סוגים. כל עוד לא צריך ריתוכים מיוחדים. יש גם אמירה על חוט מצופה מסוגים מסויימים שעבורו צריך גז ספציפי אבל זה היה השלב שאיבדתי את הקשב - כי אני בתחושה שרובנו כחובבים מחפשים לא להסתבך עם חוטים מיוחדים ואם כן - אז עושים את המחקר ומביאים חוט שמתאים לגז ולא להיפך.
כאמור, אלו דברים מידע של אנשים מנוסים ממני.
אצלי הרתכת סופקה מהחנות גם עם חוט נירוסטה מלא וגז 80 אחוז - בתור סט לריתוך נירוסטה.

ועוד דבר חשוב למרות שזה לא הנושא - אם מרתכים נירוסטה, להקפיד שתהיה עם סיומת L כלומר תכולת פחמן נמוכה.

אסף

תשאל את הרתכים שלך: תערובת 80% ארגון 20% פד"ח. זה מאפשר ריתוך סביר של נירוסטה בעובי 2 מ"מ?

kd2
26-07-20, 01:35
השאלה שלי לא בדיוק קשורה לשרשור הספציפי, אבל מכיון שיש שמדובר בשרשור פעיל של רתכים, אשאל את השאלה כאן.

ובכן אני מרתך בטיג ריתוכים מיניאטוריים בצנרת נירוסטה - בסביבת גאז ארגון (אמור להיות טהור. - אא''כ מילאו לי בלון לא נקי), הריתוך יוצא די בריא ויפה, אבל משום מה נוצר במהלך הריתוך כפי הנראה 'פיח' ששוקע על כל סביבת הריתוך (יורד בקלות בהברשה), וכל הריתוך יוצא שחור.
משהו יודע למה זה קורה?
נסיתי לשחק עם לחץ הגז, ולא פתר את הבעיה (אגב מה הלחץ שהייתם ממליצים לריתוך בין 10 ל 20 אמפר.)
תודה מראש.

ארגון חמש תשיעיות וניקוי מעולה של האזור + הפילר, ישפר את המצב, אבל זה עדיין קורה ודורש הברשה.
אני מרתך באזור ה8-10 L/M עם גז לנס (אפשר להוריד אבל אני לא מרתך מספיק בשביל שיהיה שווה לי לשחק בזה).

באיזה עובי פח נירוסטה מינימאלי ניתן/מומלץ לרתך מיכל מיים קטן ( עד 100 ליטר)?

1.5 ממ.

DavidL
26-07-20, 02:03
תודה.
ד"א משקל המיכל לא זניח ( כ 40% ממשקל המיים).

אליהו...
26-07-20, 08:10
[QUOTE=kd2;903549]ארגון חמש תשיעיות וניקוי מעולה של האזור + הפילר, ישפר את המצב, אבל זה עדיין קורה ודורש הברשה.
אני מרתך באזור ה8-10 L/M עם גז לנס (אפשר להוריד אבל אני לא מרתך מספיק בשביל שיהיה שווה לי לשחק בזה).

סלח לי, אבל מה זה אומר ''הפילר''?

boaz avrahami
26-07-20, 19:22
פילר הוא חומר/חוט המילוי.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אליהו...
26-07-20, 20:34
תודה חברים.
אוקי, ניקוי של אזור הריתוך אני עושה תמיד, ויסודי.
ובכל זאת הבעיה קיימת. ולא מדובר בקטנה, אלא כל הריתוך יוצא ממש שחור (אבל טוב כמו שכתבתי).
נשמח אם יהיה למישהו עוד משהו להציע?

kliq
13-02-21, 21:31
היי חברים,
אני יודע שעבר הרבה זמן מחודש יולי אבל חשוב שתכירו שפתחנו חנות חדשה בנתניה (ברג ובניו בעבר).
אנחנו מייבאים את כל סוגי המיכלים מאלומיניום היישר מארה"ב וכמובן שממלאים במקום את כל סוגי הגזים והתערובות (כן גם הליום,ארגון וCO2).
יש לנו גם את כל הציוד המקיף שכולל ווסתים, אלקטרודות סלילים וציוד מגן.
מוזמנים לבקר ולשבת איתנו על כוס קפה.
כליק אספקה וטכנולוגיות בע"מ - דוד פנקס 15 נתניה , 09-865-9997, פתוחים כל השבוע מ7-16 ואם אתם רוצים להגיע בשישי מומלץ להתקשר מראש (במיוחד אם אתם מגיעים מרחוק).132733

kd2
15-02-21, 20:30
מביאים גם אצטילן במיכלים קטנים כמו בארה"ב ?

kliq
22-02-21, 08:45
מביאים גם אצטילן במיכלים קטנים כמו בארה"ב ?
בוקר טוב , בהחלט. הוא מכיל 400 גרם map

doron cj
22-02-21, 11:43

משהו יודע למה זה קורה?
תודה מראש.
נכון שעבר הרבה זמן אבל בכל זאת אגיב. חשוב מאוד לבדוק אחת לכמה זמן שצינור הגז שמוביל את הארגון לידית שלם ולא דולף יש נם מיקרים שכישיש חור בצינור נוצרץ יניקה של חמצן מהסביבה במן הזרימה והתוצאה ריתוך שחור. לפעמים זה קורה גם בתוך הרתכת עצמה בחיבור לסולונואיד.

-->