צפייה בגרסה מלאה : מילאתי שמן "לא נכון" - כמה קריטי
matikrimerman
23-07-20, 21:12
פאג'רו 2003, מנוע דיזל 2003. הוחלף הבוקר שמן ופילטר. שמנו שמן 5W-30 סינטטי איכותי,אבל מאוחר יותר גיליתי את התרשים שמצורף פה למטה, ומאז אני לא ממש רגוע.
לא מעוניין להיכנס ללמה זה השמן שניבחר, מה שהיה היה, ועכשיו אני מנסה להבין כמה זה קריטי - האם אפשר להמשיך עם השמן הזה עוד 7500 ק"מ, וזה פשוט לא משהו שמומלץ לאורך זמן רב, או שחייבים מיידית להחליף שמן. לא לגמרי מבין מה המשמעות בפער בין ה30 ל40 (שב5W-30 ו 15W-40)
אשמח לתובנות ועצות מתותחי הצד הטכני כאן. ואם יש מישהו שכבר שנים מריץ 5W-30 במנוע כמו שלי (קינג, לא Q ולא BK) אז בכלל יהיה נחמד לשמוע.
תודה
130226
לא אופטימלי אבל לא קריטי. גם לפי הטבלה שמן 30 בסדר עד 40 מעלות.
בזכות העובדה שמילאת שמן איכותי.
אם תהיה הזדמנות - תחליף, או תערבב, אבל לא הייתי רץ להחליף.
יש לך הזדמנות לבדוק אם צריכת הדלק תשתפר בזכות זה...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
matikrimerman
23-07-20, 21:40
לא אופטימלי אבל לא קריטי. גם לפי הטבלה שמן 30 בסדר עד 40 מעלות.
בזכות העובדה שמילאת שמן איכותי.
אם תהיה הזדמנות - תחליף, או תערבב, אבל לא הייתי רץ להחליף.
יש לך הזדמנות לבדוק אם צריכת הדלק תשתפר בזכות זה...
אסף.
תודה, הרגעת אותי קצת. אני משער שאם נצא לטייל יש סיכוי שניהיה בשמש ביותר מ40 מעלות פה ושם. זה קריטי?
אולי קצת אוף טופיק - אני מבין שהמספר התחתון מראה על הטמפ הקרה בה השמן יעיל אבל לא ממש הבנתי את עניין טמפרטורת הקצה העליון, הרי כשהמנוע חם הוא בטח עובר את ה40 וגם 50 מעלות, אז מה בדיוק קורה לשמן שהוא לא אפקטיבי בטמפרטורות חוץ האלה אבל עמיד בטמפרטורות המנוע האלה?
סינטטי איכותי זה כללי מדי, הרבה מקרים של יצרנים שזה לא סינטטי כמו שרשום ורחוק מאיכותי. ומה לגבי התקנים? לא כל שמן מתאים לכל מנוע, מנועי דיזל בכלל זקוקים בדרך כלל לשמן שונה בתקניו מבנזין.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אנחנו מניחים מתוך הודעת הפתיחה השמן מתאים למנועי דיזל, סינטטי ואיכותי. רק לא אופטימלי מבחינת הצמיגות.
אסף.
matikrimerman
23-07-20, 22:42
סינטטי איכותי זה כללי מדי, הרבה מקרים של יצרנים שזה לא סינטטי כמו שרשום ורחוק מאיכותי. ומה לגבי התקנים? לא כל שמן מתאים לכל מנוע, מנועי דיזל בכלל זקוקים בדרך כלל לשמן שונה בתקניו מבנזין.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
האמת אני מקווה שזה אכן איכותי ומתאים לדיזל, זה לפחות מה שהבנתי. מצרף תמונה
130227
אם הוא לא מזויף, זה אחלה שמן.
matikrimerman
24-07-20, 10:07
אם הוא לא מזויף, זה אחלה שמן.
חחח.... אני בהחלט מקווה שהוא לא מזוייף.
Oren Kipnis
25-07-20, 18:37
האמת אני מקווה שזה אכן איכותי ומתאים לדיזל, זה לפחות מה שהבנתי. מצרף תמונה
130227
בצד השני של האריזה מופיעים התקנים שהשמן תואם להם. צלם התווית ותוכל לדעת באיזה תקנים השמן עומד
פאגרו 2001 420000+ ק"מ. מזה שנתיים שם רק GOLD 10-40 סינטטי מלא של דלק (מופעה תמונת משאית על גבי האריזה) מאז הרכב מושך נפלא. הפסיק לעשן בהנעת בוקר ולא חסר שמן. גם חוסך בסולר. מחליף פעם ב15000 בעבר כשהתמשתי ב 5-30 אכל שתה עישן והשתעל חחח
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.