PDA

צפייה בגרסה מלאה : חדש באישטח! חבל חילוץ אנרגו-קינטי Black Taurus



E-Shetach
04-08-20, 20:50
שלום!

אנחנו שמחים להודיע על השקה של מוצר חדש אצלנו - חבל חילוץ אנרגו קינטי

למי שלא מכיר -
חבל קינטי הוא חבל אלסטי הנמתח בכ30% בזמן החילוץ.
למה זה טוב?
א. בניגוד לרצועות הרמה (שבטעות נקראות לפעמים רצועות גרירה\חילוץ), המתיחה בולמת את המכה לשלדת הרכב, לפגושים ולנקודות העיגון ובכך שומרת על הרכב מפני נזק.
ב. החבל הקינטי מתפקד כקפיץ - לאחר המתיחה, החבל שואף להתכווץ חזרה בכוח - כוח זה מסייע משמעותית לחילוץ הרכב התקוע.

החבל מצטרף לסדרת מוצרי החילוץ המוצלחים של Black Taurus הכולל רצועות אלסטיות ושאקלים סינטטיים. בשלב ראשון, החבל ישווק בגרסת עומס קריעה של 8 טון - המתאים לרוב רכבי השטח הנפוצים. בעתיד הקרוב יגיע גם בגרסאות המיועדות לטרקטורונים, SBS, משאיות וכלי רכב צבאיים כבדים.

מה ההבדל בין החבל הקינטי לבין הרצועות חילוץ האלסטיות (https://www.e-shetach.co.il/product-category/suv/suv-rescue-equipment/extracting-straps/?filter_elasticity=%d7%a8%d7%a6%d7%95%d7 %a2%d7%94-%d7%90%d7%9c%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%aa)?
הרצועות האלסטיות נמתחות בכ20% בזמן החילוץ והאנרגיה שהן מייצרות בזמן ההתכווצות שלהן קטנה משמעותית מבחבל.

אזהרה - הכוחות שעלולים להתפרץ בזמן קריעה של רצועה או חבל אלסטי גדולים משמעותית מברצועות הרמה. יש לתת תשומת לב גדולה לקרעים שמתפתחים ולשחיקה בציוד על מנת להימנע מנזק בגוף או ברכוש!

את החבל ניתן לרכוש כיחידה המגיעה בתיק נשיאה (https://www.e-shetach.co.il/shop/black-taurus-kinetic-energy-rope/) או כחלק מערכת חילוץ מלאה (https://www.e-shetach.co.il/shop/black-taurus-recovery-kit-kinetic-rope/)

מדובר במוצר שמצטרף למשפחת המוצרים בייבוא בלעדי של אישטח - שמצליחים להשוות את האיכות והמחיר שלהם למקובל בחו"ל.

בברכת טיולים ללא חילוצים ;)

איל מ
04-08-20, 21:17
קודם כל, בשעה טובה. מחכה הרבה זמן לחבל קינטי לרכישה בארץ. שלי כבר זקן.

שנית,
שאלה,
החבל (שמסומן בעומס 8 טון) האם זה עם פקטור?
בנוסף, מה הקוטר שלו? מקובל לעבוד עם חבלי ¾" לרכבים קטנים ובינוניים, וחבלי ⅞" לרכבים כבדים.
תודה.
הבדל נוסף, בין רצועה לחבל שלא ציינת (בלי להכיר את הוראות היצרן הספציפיות של המותג שאתם מביאים), רצועה יותר רגישה לכמות החילוצים שהיא מסוגלת לבצע. אצל יצרנים מסוימים (נחשבים) מדברים על עשרה אימפקטים בעומס מלא לפני שהיא מאבדת מתכונותיה.

E-Shetach
06-08-20, 10:13
אהלן!

ברצועות וחבלים המיועדים לחילוץ, מקובל לציין את עומס הקריעה, ללא פקטור. הפקטור שהתרגלנו אליו מגיע מעולם רצועות ההרמה - שם התקן מחייב פקטור ביחס של 1/7.
החבל בקוטר 3/4" או 19 מ"מ.
המושג "רכבים קטנים\בינוניים\כבדים קצת לא ברור. החבל הספציפי הזה מיועד לעבודה ברכבים במשקל של עד 4 טון.

איל מ
06-08-20, 12:12
תודה על המענה.

מנסיוני. רכב ששוקל 4 טון שמחלץ רכב שקוע ששוקל 4 טון צריך לעבוד עם החבל העבה יותר (7/8) עם עומס קריעה של אזור ה25,000-30,000lb ומעלה). וזה בהגדרתי רכב כבד.

רכבים קלים-בינוניים הם אלו שמתארים את רוב הsuv אם אינם עמוסים בעודף משקל. לצורך העניין, ראיתי חבלים 3/4 שכושלים בחילוץ של רכבים ששוקלים באזור ה3.5 טון בתקיעות קשות.
ההתלבטות היא, שאם עובדים עם חבל בדירוג עומס גבוה מדי לחילוץ הוא לא מגיע לטווח העבודה שלו (לא נמתח מספיק כדי לאגור אנרגיה), מצד אחד, ומצד שני אם עובדים עם חבל חלש מדי מגיעים לתחומים האפורים שלו. מה שאומר, שאם אני בא לחלץ מישהו עם טנדר עמוס לעייפה (יש כאן לא מעט שמטיילים במשקלים כאלו), או איזה טנדר פולסייז, אני עלול להלך על חבל דק...
יש לי את הרצועה שקניתי ממכם, שכבר עבדה יפה, ואני מתלבט על חבל בנוסף (חבל שלא הבאתם אותו לפני שנה ;)), היה מצוין לי אם הוא היה בעומס גבוה יותר כדי להשלים את הארסנל למקרים בהם הרצועה גבולית.

ושוב,
תודה על המענה, השאלות הן לא קנטרניות אלא כדי לשתף בהתלבטויות שלי.

אגב,
עריכה:
משוטטות ברשת, עולה שברוב המוצרים בסגמנט הזה (חבל קינטי) מפורסם העומס קריעה ולא העומס עבודה. וכי מקובל לקחת פקטור בטיחות של 3:1. כלומר, עומס העבודה הבטוח הוא כשליש מעומס הקריעה.

חנן-ג'יפולוג
06-08-20, 12:55
אייל, במקרה של המוצר הספציפי הזה, אני מניח שחישובים סטטים הם סבאבה, אבל למפעיל יש יכולת לשנות מקצה לקצה את הכוחות הפועלים.

לא עבדתי עם זה בחילוץ. כן יצא לי לתרגל גרירת האמרים עם חבל כנ"ל. לא רלוונטי לענייננו. יש סטנדרט כלשהו שאומר מהי המהירות המקסימלית שמותר לרכב המחלץ לצבור לפני שהחבל נמתח?

אני שואל כי ההגיון שלי אומר שזה שנקרעו לכם חבלים, לא בהכרח מעיד על חבל לא נכון, ואולי בכלל מדובר על תפעול שיוצא מהמעטפת.

איל מ
06-08-20, 13:28
יש חישוב לכמה עודף חבל אתה משאיר רפוי כדי לתת תנופה (בחיי שאני כבר לא זוכר) . הבעיה היא שהחישוב הוא כשיש אחיזה. כשאתה מחלץ בבוץ, לרכב המחלץ לוקח זמן לתפוס מומנטום, ואז אתה לוקח תנופות ארוכות מאוד. כשהחבל עובד בעומסים המתאימים, אתה לא מרגיש את האימפקט האופייני לרצועות. הוא ממש נמתח כמו גומיה. ולכן, יש כאן עניין של רגש. הסיפור על קריעה של ה3/4 היה כאשר ידענו שלפי ההנחיות, החבל לא מתאים, אבל החבל העבה לא היה זמין.

כדי לסבר את האוזן, הצלחתי לחלץ עם חבל 7/8, טרקטור (ג'ון דיר 4030) ששקע טוב טוב בשדה, בעזרת סופה פתוחה והרבה תנופה. אחד המעשים האוויליים שעשיתי בחיי, אבל להגנתי עומדת העובדה שהייתי צעיר וטיפש. בקלות יכולתי להכנס לשרשור המטומטמים במקרה הטוב, או לעמודים האחוריים של איזה עיתון במקרה הרע.
מה שאני מנסה לומר הוא, שהיתרון של החבל על פני הרצועה הוא החילוץ בעומסים רציניים מאוד. לחילוצים רגילים מספיקה לי הרצועה הקינטית אני רוצה כלי להשלמה לחילוצים כבדים יותר.
(או לחילופין כננת, רק שכרגע, אין לי הזמן והכוח להתעסק בהתקנה נכונה ורישוי של אחת, כדי שתשב כמו משקולת מקדימה).
ואומר שוב,
אם היום הייתי בפני קניה של רצועה קינטית או החבל שמוצע כאן, לא הייתי חושב פעמיים. רק חבל. אפילו אם הרצועה היתה במחיר מבצע (מה זה מבצע, זה היה בכלום כסף) שהיה אז, כשקניתי.

idanw
06-08-20, 15:08
מנסיוני. רכב ששוקל 4 טון שמחלץ רכב שקוע ששוקל 4 טון צריך לעבוד עם החבל העבה יותר (7/8) עם עומס קריעה של אזור ה25,000-30,000lb ומעלה). וזה בהגדרתי רכב כבד.

רכבים קלים-בינוניים הם אלו שמתארים את רוב הsuv אם אינם עמוסים בעודף משקל. לצורך העניין, ראיתי חבלים 3/4 שכושלים בחילוץ של רכבים ששוקלים באזור ה3.5 טון בתקיעות קשות.


רכב SUV, גם אם הוא עמוס לעייפה, לא מגיע ל4 טון.

ככלל - החבל הזה יתאים לכל רכבי השטח הנפוצים בארץ, למעט פולסייז,

TYD
06-08-20, 16:12
בקיצור אחרי שעשיתם לנו אוניברסיטה
תכלס מה אורך אחבל ומה המחיר

איל מ
06-08-20, 16:44
כנס לקישור שבהודעה הראשונה

-->