PDA

צפייה בגרסה מלאה : מצבר סטארט סטופ AGM כמצבר שני ברכב שטח

Ofer.g
10-08-20, 13:51
שלום חברים,
יש לי מערכת ניהול מצברים מזה כשנתיים וחצי עם מצבר פריקה עמוקה 72AH חומצה של שנפ כמצבר משני, המצבר המשני שלי שבק חיים ואני מעוניין להחליפו.
1. המצבר נמצא בתוך תא המנוע, יש שם מקום ייעודי ע"י יצרן הרכב (טויוטה ל.ק ארוך)
2. מאחר והמצבר נמצא בתוך תא המנוע השתמשתי במצבר חומצה שעמיד לחום
3. התחלתי לברר, ומוכר מצברים הציע לי להשתמש במצבר שמשמש רכבי סטארט סטופ מסוג AGM שלטענתו הינו מצבר פריקה עמוקה
4. המצבר המשני משמש בעיקר למקרר, משאבת מים ותאורה.
5. הפרש המחיר למצבר בגודל שאני מחפש אינו משמעותי כ- 200 ש"ח.

רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם מצבר שכזה כמצבר שני?
מה דעתכם האם הפיתרון נכון? או שעליי להמשיך עם מצברי החומצה? (לצערי השנפ שרד כשנתיים וחצי לערך - אכזבה)

תודה לעונים,
עופר

yoni_0000
10-08-20, 14:33
מצבר פריקה עמוקה לא אמור למות אחריי שנתיים.. או שהמצבר חרא או שהמערכת שלך לא מותאמת למצבר פריקה עמוקה... הייתי מבודד את הבעיה לפניי שאני קונה עוד מצבר ושולח גם אותו לאבדון.

zivo
10-08-20, 17:49
מצבר פריקה עמוקה לא אמור למות אחריי שנתיים.. או שהמצבר חרא או שהמערכת שלך לא מותאמת למצבר פריקה עמוקה... הייתי מבודד את הבעיה לפניי שאני קונה עוד מצבר ושולח גם אותו לאבדון.

או שהיה לו שנפ, ואז זה בכלל נס שזה החזיק שנתיים.

לגבי ההערה על התאמת המערכת, יש פה עשרות, אולי מאות, הודעות סביב הוויכוח של חיבור שני מצברים מסוג שונה, במקביל לאותה מערכת טעינה.
אם המצבר הראשי הוא מצבר רגיל, והם מתחברים במקביל (בזמן הטעינה. כלומר אין DC2DC), אני חושב שחבל על הכסף ועדיף מצבר רגיל (מאותו הסוג של המצבר הראשי).

יונימוג אדום
10-08-20, 18:52
תתקין מצבר וורטה כחול ותהנה ממנו לפחות 4 שנים .
אצלי כל הטרקטורים , משאיות , מכונות קידוח - דיזל עם המצבר הזה וכולם עוברים התעללות כל הזמן ושורדים סביב ארבע שנים .
צר לי - אני חסיד של תוצרת הארץ אבל לא מוכן לסבול לשם כך .

אילן

ד ו ר ו ן
10-08-20, 21:20
אני עם מצבר צרכנים סטארטסטופ AGM כשנה.
עושה מה שצריך, אין קוסם ובלונים.
יש מקרר תאורה ומשאבת מים.
(נחליף מצבר צרכנים עופרת רגיל).

יוחלף כנראה בקרוב באחד זהה כי כרגיל בשנים האחרונות, איך שמתקרבים לתום האחריות המצבר מתחיל סימני עייפות. ואולי אני מחמיר.

ורטא כחול לא נתן לי כלום מעבר לפחות שקלים בכיס ביחס למה שנתן המותג המשונמך Startup של אותו היבואן.

hadtomer
11-08-20, 18:45
צר לי - אני חסיד של תוצרת הארץ אבל לא מוכן לסבול לשם כך .

שנפ החזיקה במפעל שנסגר בשלהי 2018, כל עובדיו הלכו הביתה. התדמית, ישראלית. היצור- אצל אדון רג'יפ טאיפ ארדואן

המשוטט
11-08-20, 20:02
שנפ החזיקה במפעל שנסגר בשלהי 2018, כל עובדיו הלכו הביתה. התדמית, ישראלית. היצור- אצל אדון רג'יפ טאיפ ארדואןבקיצור סיבה מספיק טובה לא לרכוש

תודה תומר על המידע

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Oren Kipnis
11-08-20, 22:48
שנפ החזיקה במפעל שנסגר בשלהי 2018, כל עובדיו הלכו הביתה. התדמית, ישראלית. היצור- אצל אדון רג'יפ טאיפ ארדואן
הארדואנים שלהם טובים. יש להם גם ממקורות אחרים

- - - Updated - - -

או שהיה לו שנפ, ואז זה בכלל נס שזה החזיק שנתיים.

לגבי ההערה על התאמת המערכת, יש פה עשרות, אולי מאות, הודעות סביב הוויכוח של חיבור שני מצברים מסוג שונה, במקביל לאותה מערכת טעינה.
אם המצבר הראשי הוא מצבר רגיל, והם מתחברים במקביל (בזמן הטעינה. כלומר אין DC2DC), אני חושב שחבל על הכסף ועדיף מצבר רגיל (מאותו הסוג של המצבר הראשי).
יש לי בקמפר שני ורטה AGM 72 אמפר שעה כמצברי קראוון ומצבר התנעה ספרדי ממותג שאינני מכיר, כולם כרגע בני שלוש. האלטרנטור טוען את שלושתם ואין בעיה. כאשר הקמפר חונה, כולם מחוברים עם המטען המשמר שמותקן באוטו. בחורף שעבר בלילות הקרים של אירופה, שני המצברי קראוון עבדו קשה בגלל החימום שפעל חלק גדול מהלילה, ולרוב לא התחברנו לחשמל חיצוני.
בשורה התחתונה אין שום בעיה אם המצברים מסוג שונה, וכולם מקבלים טעינה כמו שצריך.

zivo
12-08-20, 10:00
הארדואנים שלהם טובים. יש להם גם ממקורות אחרים
יש לי בקמפר שני ורטה AGM 72 אמפר שעה כמצברי קראוון ומצבר התנעה ספרדי ממותג שאינני מכיר, כולם כרגע בני שלוש. האלטרנטור טוען את שלושתם ואין בעיה. כאשר הקמפר חונה, כולם מחוברים עם המטען המשמר שמותקן באוטו. בחורף שעבר בלילות הקרים של אירופה, שני המצברי קראוון עבדו קשה בגלל החימום שפעל חלק גדול מהלילה, ולרוב לא התחברנו לחשמל חיצוני.
בשורה התחתונה אין שום בעיה אם המצברים מסוג שונה, וכולם מקבלים טעינה כמו שצריך.

אלוהים בפרטים הקטנים.
יש כל כך הרבה פרטים במשוואה הזו -
למה מתוכנן הווסת טעינה שברכב?
למה מתוכנן המטען?
איזה מצבר יש לרכב?
ה AGM, איזה טכנולוגיה?

ואחרי כל זה, מי הייצרן והדגם (יש מצברים יותר סלחניים ויש יותר רגישים).
השורה התחתונה - כל היצרנים , ללא יוצר מהכלל, מזהירים משילובים כאלו.

חנן-ג'יפולוג
13-08-20, 23:59
גם הagm וגם הsla הסטנדרטי הם בטכנולוגיה של חומצה עופרת והפרשי המתחים ביניהם קטנים יחסית, כ0.3 וולט.

לדעתי, וכך גם הנסיון בשטח מראה, שניתן להחליף ביניהם ללא בעיות מיוחדות, וזה גם הגיוני, כי ישנם גם ככה הפרשים גדולים יותר במתחי הטעינה בין רכבים שונים, וגם באותו רכב ממש, בסיטואציות שונות.

עם זאת, במידה ונשאיר שני מצברים משתי הטכנולוגיות מחוברים ביניהם שלא תחת טעינה, הsla יפרוק את הagm.

לכן, לדעתי, כל עוד הם מנותקים ביניהם כשהמנוע לא עובד, אני לא רואה שום בעיה בשילוב ביניהם.

סולי
03-07-21, 15:14
אולי זה בגלל החולצה המכופתרת או האנגלית הרהוטה... אז הכל נשמע אמין יותר...
אבל בגדול הוא אומר שמצברי פריקה עמוקה דורשים טעינה שונה ממצבר עופרת... הוא גם מדבר על שימוש במצברים שונים.. (נראה לי שמחזק את הגישה של זיו... ומכיר בו זמנית בגישה של דורון)
אני אומנם עם מצבר בודד ברכב, מצבר ג'ל פריקה עמוקה כראשי... מעניין כמה זמן יחזיק.

https://youtu.be/TAEzCcayI0g

-->