PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניה

Oreb
15-08-20, 14:34
שלום,
היה ברשותי סובארו XV ואני מעוניין לשדרג למשהו קצת יותר מעניין. (דרגת ביניים)

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. 80K
ב. מחיר רכישה בלבד
ג. מעוניין ברכב שהוא כמה שיותר אמין.

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג, לעיתים נרצה לעשות טיול עם לינה בשטח.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. נסיעה שוטפת 12אלף, לטובת טיולים עוד 4000 (כולל הדרך)
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יום-יומי
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
הכל במוסך
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מרכז

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? בינוני+ במידה ויש משהו אמין וטוב במחיר הזה
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? סובארו
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). נחל סדום. ארצה לעבור את מעלה זיק

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף? לא

א. גיר אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין
ג. תצורה (קצר, ארוך...)
ד. גיל הרכב - כמה שיותר חדש והכי חשוב כמה שיותר אמין

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? אולי גרנד ויטרה.

תודה מראש :)

Yaki5500
15-08-20, 14:46
גרנד ויטרה משופרת יכולה לעלות את מעלה זיק אבל זה ממש לא המגרש הביתי שלה וזה גם לא רמת קושי בינוני + זה כבר מעבר קשה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Oreb
15-08-20, 14:51
תודה. המטרה היא כן לשפר את הרכב.

חשבתי גם על ג'ימני אך אני מפחד שהוא יהיה קטן מדי עבורי 1.85+

Yaki5500
15-08-20, 14:53
בתקציב שלך הייתי חושב לכיוון של פאג'רו bk קצרה או גרנד צ'ירוקי.

Yaki5500
15-08-20, 14:54

חשבתי גם על ג'ימני אך אני מפחד שהוא יהיה קטן מדי עבורי 1.85+לי היה ג'ימני והרכב קטן מאוד מבחינת כושר העמסה ומימדים אבל דווקא לנהג גבוה יש מקום ממליץ לך לנסות כי אם זה נוח לך זה יכול להיות סיפור [emoji180]

Oreb
15-08-20, 15:18
תודה על העזרה,אבדוק את הג'ימני:)
אני מחפש רכב מינימום 2012.

erezgur
15-08-20, 16:16
רכב לשטח קשה, לזוג, עלויות תחזוקה זולות, אמינות, חדש ככל האפשר - הייתי מתחיל עם ג'ימני.
חשוב רק לבדוק איך אתה מסתדר עימו לנסיעות בין עירוניות, הוא יהיה פחות נח מהסובארו.

נשלח מהנייד

דרור ברלי
15-08-20, 23:58

חשבתי גם על ג'ימני אך אני מפחד שהוא יהיה קטן מדי עבורי 1.85+

יש מקום. אבל תנוחת הנהיגה ה"יפנית/אסיאתית" האיומה (מושב גבוה והגה נמוך) יוציאו לך את החשק אחרי חצי שעה רצופה של נהיגה.
הראש בתקרה, ההגה בין הברכיים, הדלת צמודה לך למרפק, המושב קטן....
זה אוטו נפלא, אבל לא לאנשים גדולים. אלא אם אתה מתכוון להשקיע במושב נורמלי שמותקן הרבה יותר נמוך.

איל מ
16-08-20, 10:39
לחילופין,
אני מוכן לקנות ממכם 10-15 ס"מ 😊

-->