צפייה בגרסה מלאה : CJ כרכב שלישי או סופה כרכב שני
עם הולדת הילדה הראשונה לפני 4 שנים מכרתי את הגרנד צ'ירוקי WJ ששימש אצלנו כרכב יחיד.
נהנתי מה-WJ מאוד בכביש, אבל למדתי שאני צריך כלי שיחבר אותי יותר לשטח - רכב פתוח.
אני לא מחפש טיולי עבירות, אלא: טיולי יום עם הילדה לניקוי ראש בשלב הראשון, ובהמשך טיולים ארוכים יותר, כשהילד (היום בן 10 חודשים) יגדל קצת והאישה תשכנע לנסוע ברכב פתוח.
בעתיד הנראה לעין כל הנסיעות שלי הן עד פעמיים בשבוע רעננה-הרצליה ופעם בשלושה שבועות רעננה-חיפה.
התקציב הוא 20-30K (גמיש) לרכב בלבד במצב סביר+, וכאמור אין צורך במפלצת עבירות.
עד עכשיו התכווננתי על CJ אספנות כרכב שלישי.
אבל, בהנתן הנסועה נמוכה, חשבתי למכור את הרכב שעכשיו אני (בקושי) משתמש בו בכ-40K ולקנות סופה מתוקתקת בעד 60K.
בסופה אשתמש יותר (גם להתגלגל לעבודה בהרצליה או חיפה זה כיף, האמנם?...) ואגדיל את הסיכוי שהמשפחה תצטרף לטיול בהרכב מלא (מזגן, מהירות שיוט גבוהה יותר, קצת יותר בטוח וכו').
מחשבות?
בהקשר הזה cj וסופה זה אותו חרא ואל תצפה שאחד יהיה אמין/נוח יותר מהשני ככלל.. ג'פ זה ג'יפ, זה נטו לפי הרכב הספציפי.
ב30 תמצא סיקס שיצטרך אהבה על מנת שתוכל לסמוך עליו..60 תמצא סופה טובה אבל אתה נכנס לעניין 2 הטסטים וכל המשתמע מכך.
הייתי מחפש סיקס שמור שיעלה 40-50 אלף וגם ככה תגיע לשם תוך שנה אם תקנה גרוטאה ב20-30 אלף.. והייתי שומר על הפרייבט. ככה תהנה מכל העולמות.
לדעתי זה רכב שלישי.
ולא פרקטי לנסיעות מנהליות בעיר.
ואין כיף גדול יותר מרכב שטח אמיתי פתוח.
רק תדאג לחניה מתאימה.
וארגז כלים.
six 4 life
18-08-20, 21:47
אתה לא מוצא סיקס ראוי לנסיעה ב20-30 בימינו.
האמת ב 20-30
לא תמצא סיקס או סופה....
שקול ב25-30 לרכוש רייזר לטיולים מקומיים
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
AvigdorAharon
19-08-20, 16:01
לאחר שנים רבות בכול מני אפשרויות,
המועדפת היא פרייבט ו CJ אספנות כי האחזקה נמוכה.
אביגדור
תודה על העצות.
הלכתי לראות כמה סופות ו-CJ-ים.
צדקתם, הרכבים האלו לא יכולים לשמש כרכב שני.
וצדקתם שוב, הרכבים הזולים שחוטים או דורשים השקעה משמעותית בשביל שיתאימו לטיולים.
אז אני ממשיך בחיפושים...
שאלת המשך, האם משתלם ליבא CJ או רנלגר אספנות מארה"ב?
לא הצלחתי למצוא תשובה שאינה תאורטית בלבד ברשת.
GodsFather
07-09-20, 19:26
ב20-30 אשח תייבא אולי מנוע...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לאחר ההתפכחות העמדתי את התקציב על 50-60 אלף.
האם בתקציב הזה שווה להסתכל על רכבים מארה״ב ולקבל יותר בשביל אותו כסף?
בסכום הזה אתה בהחלט יכול למצוא גם סופות וגם סיקסים מצוינים בארץ.
לאחר ההתפכחות העמדתי את התקציב על 50-60 אלף.
האם בתקציב הזה שווה להסתכל על רכבים מארה״ב ולקבל יותר בשביל אותו כסף?
בסכומים האלה אתה לא תמצא משהו ראוי בארה"ב
סיקס וסופה זה כיף גדול.
אבל לא לנסיעות כביש ארוכות באופן קבוע.
פעם ב.... צריך לנסוע רחוק, זה בסדר. אבל באופן קבוע ובשיא הקיץ או שיא החורף, זה יתיש אותך. כי רועש. וכי חם ומיוזע בקיץ, וכי קר וגשם דולף לתוכו בחורף גם אם החימום עובד וגם עם הברזנט האמריקאי הכי איכותי, והמגבים הםבדיחה גם אם הם תקינים ועובדים, וכי תמיד יש אדים על השימשה וכו' וגם ההתנהגות על כביש רטוב מסוכנת. כל זה חד משמעית ובלי ויכוחים.
האוטו גם במצבו המקורי והתקני מהמפעל מאוד רועש, לא הכי יציב על הכביש, שתיין דלק ללא תקנה. אי אפשר להחנות אותו בלי לנעול מכל הכיוונים. ברכב פתוח אי אפשר להשאיר שום פריט שלא מרותך אליו כי יגנבו. לפעמים גם ישחיתו, סתם ככה כי עם ישראל מלא בני זונות.
ההבדלים - יש הבדלים. למרות שהכלים האלה הם כמעט אחים ודי דומים עד זהים במבנה וברוב התכונות שלהם.
סופה במצבה המקורי מתנהגת טוב יותר על הכביש. היא יותר מהודקת ויציבה ומתורבתת וצפויה, אבל אל תצפה לפער משמעותי שמשנה את עובדות היסוד ואת כללי המשחק. זה עדיין רכב גס ופרוע שדורש נהג מיומן ורגוע עם הרבה עירנות ומשמעת עצמית. אחרי הגבהות ושיפורים וגלגלים יותר גדולים וכו', אני כבר לא רואה הבדל מהותי בהתנהגות - שניהם מאתגרים על הכביש באותה מידה ודורשים נהיגה רגועה, מהירויות שפויות והרבה משמעת עצמית.
סופה מורכבת יותר מסיקס, בעיקר סביב מערכות החשמל, ההזרקה וניהול המנוע. יש מחשב, הזרקה רב-נקודתית, חיישנים, צמה, לוח מחוונים בעייתי עם מעגל מודפס באיכות נמוכה שעושה צרות ושאר דברים שמסבכים את החיים. מצד שני אלה בדיוק הדברים שאם יישרת קו ברצינות והם תקינים, אין יותר מה לגעת בהם. והם אלה שהופכים את הסופה להרבה יותר אמינה לאורך זמן. לפחות מנסיוני הדל עם סיקסים ואחר כך סופות, הסופות יותר אמינות ויותר עמידות בסדרי גודל. במפתיע, גם במכניקה (למרות גיר וטרנספר המקוריים שלכאורה פחות חזקים מאלה של הסיקס). אבל ככל שגיל הרכב עולה, וככל שבוצעו בו שינויים למיניהם (וכבר קשה למצוא סיקס וסופה שלא עברו סאגת שינויים ושיפורים ואילתורים מכאן ועד הודעה חדשה) העניין הזה משתווה ומתאזן.
בכל מקרה, אנחנו מדברים על רכבים מאוד ישנים שעברו מדורי גהינום וכמה מחזורי חיים ולכן כל זה כבר ממש לא משנה. מה שמשנה זה רק מצב האוטו הספציפי ברגע נתון ואל תצפה לאמינות מופלגת נטולת תקלות בין הטיפולים השגרתיים, או לרכב שמסיימים לטייל וזורקים בחנייה עד לטיול הבא. תמיד יהיה מה לתקן ומה לחזק ומה לסדר ומה לשפצר לפני ואחרי כל טיול. תמיד האוטו יאותת לך שמשהו מציק לו וכואב לו ואתה תצטרך להכיר אותו ולתת לו צומי וללמוד לעבוד עליו בעצמך. כעקרון זה פשוט וקל, אבל דורש מוטיבציה, זמן, קצת ידע, סט כלים טוב, ידיים סבירות ובעיקר נכונות ללכלך אותן ולהזיע, ובתדירות לא נמוכה. זו לא אזהרה אלא ציון עובדה. סתם שתדע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.