PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה לטיול מתאים למתחיל עם דייהטסו טריוס 2008 - אזור חיפה/נשר

Guy Levin
20-08-20, 21:17
אהלן חברים, חדש כאן :)

רכשתי לאחרונה דייהטסו טריוס 2008. אני מודע לכך שהרכב לא בדיוק אריה בשטח אך בהתחשב בכך שהוא יבלה 95% מחייו בכביש זו הייתה הרכישה ההגיונית ביותר (במסגרת התקציב כמובן.)

בעברי הייתי רוכב על אופנועי שטח וטרקטורונים, כמו כן בבעלות המשפחה היה לנד-קרוזר קצר לכן עולם השטח אינו זר לי כלל, אם כי חשוב להדגיש שהניסיון שלי בנהיגת שטח בג'יפים הוא מוגבל לשבילים ומעט מאוד שטח טכני.

לענייננו, האם למישהו כאן יש המלצה מניסיון על מסלול נחמד וקל יחסית שהג'יפון הקטנטן שלי יוכל לעמוד בו בגאווה ובלי להרתיח את השמן גיר? כמה שיותר באזור חיפה/נשר. הכוונה היא לטיול קצר שיהיה נחמד לעשות עם בת הזוג ביום שבת. כמובן שהדגש הוא על נופים וטבע. כמה שיותר טבע! הייתי שמח "להרגיש את השטח", אבל כאמור גם לא לעשות נזק לרכב (עדיף גם לא לשרוט את הצבע עם ענפים). במיוחד בהתחשב בכך שהוא כרגע עוד ללא מיגונים.

קראתי כמה המלצות באינטרנט, אך מהיכרותי עם כתבות לא מעודכנות רמת העבירות של המסלול משתנה אחרי כל חורף.
כמובן שאשמח לכל המלצה נוספת שמתחיל כמוני צריך לדעת. כמו כן, בטריוס ישנה רק נעילת דיפרנציאל מרכזי. מתי עליי להפעיל אותה? האם בכל ירידה לשטח? אפילו לשבילים?

דבר אחרון, האם ישנה אפליקציה מומלצת לניווט ע"מ שלא אלך לאיבוד?

המון תודה מראש.

erezgur
20-08-20, 21:31
תתחדש.

ממליץ לפתוח אתר מפות שטח כמו עמוד ענן, אופרוד או ישראל הייקינג ולחפש באזור המבוקש את שבילי 4x4.
כעת עבור לאורך המסלול ונסה לראות אם יש בעיות עבירות לאורכו. תוכל להתייעץ על מסלול ספציפי אם תתלבט.
יש לא מעט אפשרויות סבירות למתחילים באזור שציינת. למשל
דרך נוף כרמל - מהכביש היורד מהכרמל לנדר ועד למוחרקה.
הרבה מסלולים באזור רמות מנשה
בדוק את המסלול משפיה אל כרם מהר"ל, למיטב זכרוני לא תהיה לך שם בעיה.

נשלח מהנייד

גיא
20-08-20, 22:49
שפיה למהר׳ל יכול להיות בעייתי. יש שם כמה מסלעות.

אבל אתה יכול לנסוע לחרבת סומק למשל.
אתה יכול לנסוע לאזור חורשן. יש שם מלא שבילים רגועים.

כל אזור גבעת הרקפות.

למשל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hadtomer
21-08-20, 07:28
מה קורה. כל המסלולים הנ"ל הם רק מזיכרון- עליך להיעזר בתוכנת ניווט- אלה רק המלצות.

קודם כל אחד המסלולים היפים, שיש בו גם פה ושם צל הוא דרך נוף כרמל. אתה נוסע מדליה לאוניברסיטה, עובר את האוניברסיטה ויורד בכביש הישן לנשר. אתה תראה בצד ימין את הכניסה. השביל לוקח אותך עד המוחרקה ובדרך יש את חניון היערן שהוא קטן ונקי.

אתה יכול גם להיכנס למסלול נוסף- אתה בא ממה שפעם היה המובנפיק (מי שמהאזור מכיר- למי שלא מכיר- מדובר ב"אורחאן הכרמל" שפעילותו הופסקה מזמן) בכביש שעולה מכביש שש לדליית אל כרמל. אחרי כקילומטר למיטב זכרוני הכניסה ימינה תיקח אותך לדרך היקפית מדהימה-המשך דרך נוף כרמל- דרך יחסית ארוכה שתסתיים במוחרקה.

מעבר לכך יש לך את המסלול של חורשן. אתה נכנס מקיבוץ עין השופט- ליד חוות הסוסים- ונוסע לחורשן מתחת לגשר של כביש שש. בדרך תיתקל גם במעיין קטן וחביב. את חורשן אתה תטפס מהדרכים היותר קלות (רובו קל ומסומן) ופשוט תרד מצידו השני ישר לאזור שפיה. זה יום שלם ואתה יכול למצוא פינות מוצלות ויפות.

מסלול נחל ציפורי אומנם אינו בכרמל אבל הוא מתחיל לא רחוק מצומת המוביל ומשפרעם. זה מסלול יפה עם טיפה אווירת חוץ לארץ כולל מנזר- אתה יכול לעשות אותו עד נובמבר והגשם הראשון

https://shvilim.co.il/Tracks/%D7%A0%D7%97%D7%9C-%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99/

בנוסף- וזהו המסלול היחיד שאני לא מכיר אישית, יש את כל אזור נחל תנינים לנחל מערות וצפונה. גדלתי בחיפה (נמלטתי בניינטיז) ומבחינתי תמיד זה היה אזור קסום שמאוד אהבתי לטייל בו וללמוד ניווט. עד היום אני לא באמת זוכר האם נחל תנינים נגיש לרכב שטח - אבל אני כן זוכר את ההליכה הארוכה לים.אני יודע שאפשר להיכנס בעין ח'וד (לא עין הוד, עין ח'וד) ולהגיע לעוספיה- אבל עם השנים איכשהו המסלול הזה נשכח ממני. זה אחד האזורים היפים בארץ ולא חייבים רכב שטח קשוח.

גיא
21-08-20, 11:14
מהסוף.

לאלו ששרדו בחיפה ולא השכילו להמלט ....

המסלול מעין חוד לעוספיה ( שמתחיל לפני עין חוד - בעיקול החד ימינה - ממשיכים ישר ) זה לא כיף. כדאי אוטו זבל. או טנדר. ככה תטמע בשאר האוכלוסיה. זה לא מסלול שטח גם חלקו הגדול סלול. והוא מלא זבל כמו .. טוב. אתם יודעים.

מסלול הוף הכרמל יכול להמשיך אחרי המוחרקה גם עד לשטחי האש שמסביב הכביש שיורד מדליית אל כרמל ( כיום עיר הכרמל ) לאליקים.

אגב אליקים. יש שם גם כמה מסלולים שאתה יכול לטייל בהם. אבל רק בסופ׳ש. כי זה שטח אש פעיל. !!

השביל שירד ימינה אחרי אורחן הכרמל סגור כבר כמה שנים עם שער. אין יוצא ואין בא. וחבל. אבל זה נתן פתח לכניסה לשמורה בלי לעבור בעמדת התשלום. וזה לא היה מקובל.

השביל של נחל מערות לא יתאים לדעתי לרכב. יש מסלעות פה ושם.

ישנם שבילים יפים מאד ועבירים לכל רכב מעופר צפונה. רוב לכביש 4. עם המון צל ומקומות למנוחה. כולל מבנים עתיקים פה ושם.

יש שביל ( אדום נדמה לי ). ממהר׳ל צפונה לעוספיה. אבל הוא עובר בהמשך במזבלה ולא ממש נעים. לפני הלא נעים יש נקודת זולה / תצפית שמסתכלת דרומה. נוף נחמד.

כשאזכר בעוד. אני אוסיף.

erezgur
21-08-20, 11:32
טריוס (במיוחד דור שני) עשוי להפתיע חלק מכם בנסיעה בשטח.

לפותח השרשור, עבור על ההצעות ואם צריך פירוט נוסף או רעיונות נוספים - שאל.
כמו שרשמתי למעלה - תתרגל לעבוד עם אתר כמו עמוד-ענן - תוכל לראות שם מסלולים שונים ותוכל לחקור אותם ולהתייעץ אם תראה קטעים שאולי עלולים להיות בעייתיים.

גיא
21-08-20, 11:47
טריוס (במיוחד דור שני) עשוי להפתיע חלק מכם בנסיעה בשטח.

.

מבחינת גובה המרכב אכן. אבל הבעיה לטעמי. ואני משליך מרכב אחר שאנחנו מכירים שיש לו בעיה לנסוע לאט במסלעות. במיוחד בגלל שפות׳ש ביקש להמנע מלטגן את הגיר.

יש מסלול ממהרל לאליקים. שנמנעתי מהלמליץ כי יש מסלעה שלא ברור לי אם בעייתי או לא ...[emoji2372]

איל מ
21-08-20, 13:06
מסלול נחמד וקליל מתחיל משפיה (כביש 67), לאורך סימון שבילים שחור, ואחר כך שביל ישראל ושוב שחור לכיוון עין איילה. או לעלות בכחול לסיבוב ביער חוף הכרמל.
בדרך לעצור לסיור קצר במערת הפעמון.
קצר וקליל ויפה. אם רוצים ניתן להמשיך על בסיס שביל ירוק, אחר כך שחור ואז אדום דרך גבעת שלוחית, שמורת טוף כרם מהרל, נחל מערות לכיוון עוספיה.
בקטע האחרון לא הייתי המון שנים. אבל לא זכורות לי שם דרכים קשות.

asafk
21-08-20, 14:51
סע להסתובב באזור רמות מנשה. שיטוט לכיוון עמק השלום או המעיינות או גם וגם, וליער, ומה זה משנה לאן.
אם אתה מגיע למשהו שנראה מאתגר מדי - יש מספיק מעקפים.
ההצעה שלי היא לחזור לאותו תא שטח פעם אחרי פעם וככה לאתגר את עצמך והרכב קצת יותר בכל גיחה ולייצר תחושת ביטחון בשטח.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Guy Levin
22-08-20, 20:27
סליחה על הדיליי, המון המון תודה למגיבים!

בסופו של דבר אכן בחרנו בנוף הכרמל בשל הפשטות. היה נהדר ויפהפה! מאוד נהננו, והשביל רובו מתאים אפילו לפרייבט.
ירדנו קצת מהשביל לכמה שבילים אחרים בסביבה שהיו מעט יותר מאתגרים (אך לא באמת) כדי לקבל קצת אדרנלין ולראות אם לרכב יכולות שטח בסיסיות. אני מודה שהאתגר לא היה גדול ממש אך בינתיים הרכב עובד נהדר. בעיקר ניכרת הישיבה ה"ג'יפאית" ברכב, תחושה שנותנת לי מעט יותר ביטחון איתו.

אפילו מצאנו איזו פינה יפהייפיה בה לעשות בה פיקניק. לא עבר אפילו אדם אחד לידנו בכל השעתיים שלנו שם.

היה נהדר ואני מודה לכולם על התגובות, בטח אשתמש בקרוב בכמה מהמסלולים שהוזכרו כאן.

שוב תודה, אני בטוח שבקרוב יהיו לי עוד הרבה שאלות:D

-->