צפייה בגרסה מלאה : הגבהה וכיול.....של מערכות בטיחות?
GodsFather
22-08-20, 09:23
קראתי כאן -
https://m.ynet.co.il/articles/57850300
לפי מה שכתוב, הגבהה של הרכב עלולה לפגום ביכולת של המערכת - מוביליי והמקבילות לה, לזהות באופן ראוי ולהתריע בזמן, זאת בשל שינוי במיקום זוית השמשה הקדמית. ולכן צריך למעשה לכייל מחדש את המערכת בהתאם לשינוי...
עד כמה הדברים נכונים?
בשום פרסום של מתקיני הגבהות, לפחות הגדולים שבהם, לא ראיתי ציון לכך שהם דואגים גם לכיול של המערכת... לעומת כיוון פרונט וטיפול ברשיון שכן מבצעים.
א.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לפני הולך הרגל הראשון שיידרס כאן בגלל מערכת בלימה אוטונומית שיתגלה כי לא תפקדה בגלל שלא כוילה לאחר תיקון.
ואני לתומי חשבתי עד היום שהאחריות לשליטה ברכב היא באחריות הנהג..
אודי עציון כנראה חי במדינה עתידנית בה רכבים אוטונומיים מסיעים אותנו ממקום למקום.
הגבהה תקנית של 5 סמ משנה את הקו התחתון של המצלמה ב.... 5 סמ.
אותו הדבר כמו רכב עמוס מאד בחלקו האחורי.
לזה הם לא מתייחסים.
הסוגייה של החלפת שמשת הרכב נשמעת יותר מהותית כי היא יכולה לשנות את האופטיקה של קריאת החיישן.
זה לזרוק אבנים על דב ישן....
נראה לי הרבה יותר מהותי הוא....נקיון השמשה ביום יום
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
22-08-20, 12:01
כן, לדעתי זה בהחלט נושא ששווה לחשוב עליו ולבדוק אותו לעומק.
לא פחות חשוב, הראדארים בפגושים הקדמי והאחורי. נתקלתי לא פעם בראדארים שהתעקמו ונשברו, אפילו ללא ידיעת הנהג וללא כל סימנים חיצוניים בפגוש, למשל עקב נגיעות בחנייה.
חלק מהפחחים, מנסיון אישי, שמים ז... או לא מודעים, ויחליפו לך בשמחה פגוש, תוך שהם מעבירים את הראדאר/ים לפגוש החדש, בלי לעשות כיול, וההשלכות הן במקרה הטוב, נורת תקלה שתידלק כך וכך ימים לאחר התיקון, ובמקרה הרע, מערכת שתעבוד בצורה לא אופטימלית ואולי לא תמנע תאונה.
אתם הולכים עם הרכב שלכם לתיקון פחחות או זגגות? משנים גיאומטריית רכב? בדקו טוב טוב את הנושא, וסכמו מראש מהם התהליכים שיבצעו ברכב, ומי בעל המקצוע שיבצע אותם.
כיילתי בעצמי מצלמות על השמשה וראדארים קדמיים ואחוריים, הדרכתי מאבחנים ברשת. זה תהליך לא מובן מאליו שדורש הקפדה ותנאים טובים, ולפעמים ציוד די יקר.
למאבחנים יש יכולת גבוהה למציאת מעקפים, כגון כיול מול עגלת כלים, או מכשיר לכיוון אורות, והם מצליחים להגיע למצב שבו המערכת מאשרת שעברה כיול ונכנסת למוד עבודה רגילה, למרות שהיא לא מכוילת באופן מדויק. גם לא חצי מדויק. באחת ההדרכות שעברתי אצל היצרן הראו לנו איך עושים את זה, ואת הפער בעבודת המערכת מול כיול תקני.
המאבחנים גם מקושרים ביניהם היטב ומשתפים את דרכי הקומבינות.
התוצאה של הקומבינה היא הרבה פחות מאופטימלית, כשבסוף מדובר כאן בדיני נפשות ובנזקי רכוש.
באופן ספציפי למובילאיי ודומיו - והגבהה.
המערכות הללו הן חובה ברכב מסחרי. משאית משנה את הגובה במצב עמוס, גם טנדר משנה גובה וחמור מזה את הפילוס שלו. שינוי של פילוס כתוצאה מהעמסה הוא חמור יותר מהגבהה שמשאירה את הרכב מפולס - מבחינת החיישן האופטי. ובכל זאת לא ראיתי שמובילאיי השקיעו בכיול זווית המצלמה יחד, למשל, עם הגבההת והנמכת הפנסים הראשיים שהנהג מבצע ידנית. גם לא ראיתי כזה דבר במערכות מקוריות של יצרני משאיות מובילים.
למה?
כנראה כי זה לא באמת משמעותי.
זו המסקנה שלי בכל מקרה, ותנהגו בזהירות המערכות האלו לא תמיד יצילו אתכם בזמן - עם או בלי הגבהה.
אסף.
אוי למי שסומך על הדברים האלה ומבין שאפשר להוריד רמת עירנות כי יש גמד אלקטרוני ששומר עליו.
GodsFather
23-08-20, 15:58
אוי למי שסומך על הדברים האלה ומבין שאפשר להוריד רמת עירנות כי יש גמד אלקטרוני ששומר עליו.אתה לא צריך לסמוך על זה, בטח לא בעיניים עצומות (תרתי משמע), אבל זה עוזר והרבה.
ואם בעקבות חוסר ידע של בעל הרכב או המתקין/מתקן, או אם אפילו במזיד כפי שנכתב כאן, המערכת הזו מפסיקה לתפקד, אני חושב שצריך לטפל בתופעה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
"ידיעות ג'ורנל אוף אוטומוטיב אנג'ינירינג".
הכתבה כל כך מחוררת שאין טעם להתייחס אליה.
חנן-ג'יפולוג
25-08-20, 11:03
לגמרי מחוררת, וכנראה שלא צריך להתייחס אליה, אבל לא הייתי מטאטא את הנושא עצמו מהמודעות.
באופן ספציפי למובילאיי ודומיו - והגבהה.
המערכות הללו הן חובה ברכב מסחרי. משאית משנה את הגובה במצב עמוס, גם טנדר משנה גובה וחמור מזה את הפילוס שלו. שינוי של פילוס כתוצאה מהעמסה הוא חמור יותר מהגבהה שמשאירה את הרכב מפולס - מבחינת החיישן האופטי. ובכל זאת לא ראיתי שמובילאיי השקיעו בכיול זווית המצלמה יחד, למשל, עם הגבההת והנמכת הפנסים הראשיים שהנהג מבצע ידנית. גם לא ראיתי כזה דבר במערכות מקוריות של יצרני משאיות מובילים.
למה?
כנראה כי זה לא באמת משמעותי.
אסף.
אני יכול להרגיע אותך מובילאיי השקיעו בזה, ולא מעט. יש מנגנון (תוכנתי) שמפצה על חוסר פילוס.
אותו מנגנון גם יפצה על הגבהה של הרכב ברמה כזאת או אחרת אבל יכולה להיות ירידה בביצועים. ברכבים עם מיתלים פניאומטיים מערכות כמו מובילאיי או מקבילות (שמגיעות מובנה ברכב ולא מודבקות אצל היבואן) מקבלות סיגנל מהרכב לגבי הגובה הנוכחי.
לגבי החלפת שמשה- כן, צריך לעשות כיול מחדש. כל יצרן קובע את התהליך לפי מה שנוח לו במפעלי הייצור. חלק מהיצרנים הלכו על תהליכים אקזוטיים שאני בספק אם יש בכלל בארץ מתקן מתאים לבצע אותם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.