PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכב גדול לשטח רך בתקציב כולל של עד 45,000 שקלים

omeref
22-08-20, 17:01
שלום רב,
מחפש רכב גדול שיאפשר למשפחה של 4 נפשות עם אפשרות הרחבה:) לצאת לטיול משפחתי על כל ציודנו - כולל לינת שטח.
תקציב כולל - עד 45,000 שקלים
זה רכב שני שביום יום ייסע מעט מאוד (נסיעות קצרות בתוך העיר + 2 נסיעות של 30 ק"מ בסה"כ בכל שבוע) כך שדלק פחות מהווה פקטור.
אין ידע טכני, יש רצון ללמוד אבל רוב התחזוקה במוסכים
מתכננים טיולים די קלילים בדרכים כבושות ולכל היותר מדרגות קלות
מבחינת כביש/שטח אז הרכב יבלה לכל היותר 30% מהזמן בשטח ובשאר הזמן בכביש
מעדיף ללכת לכיוון של שנתונים 2008 והלאה כדי לשמור מספיק מרחק משני מבחני רישוי שנתיים
עדיפות לאוטומט אבל יכול להסתדר גם עם ידני

עד כה גרנד ויטרה ופורסטר נראים לי כדגמים רלוונטיים אבל אני לא בטוח לגבי הגודל שלהם (הדור החדש יותר של הפורסטר - 2010 והלאה נראה מרווח יותר), ההתאמה שלהם לצרכים שלנו והאמינות שלהם לטווח ארוך.

אשמח לשמוע המלצות או דיס-המלצות, רעיונות נוספים ודגשים למה לשים לב בכל אחד מהדגמים.

המון תודה

elephant man
23-08-20, 13:29
הייתי הולך על פורסטר.
הדור המתאים יהיה 2008-2013.
ידוע בקרב סובארואידים כ-SH.
רכבים אמינים מאוד, שורדים יפה את מכונאי ישראל.
יכולת השטח טובה ++, כמובן בתלות ביכולת הנהג.
אמנם לויטארה יש הילוך כוח, אך בכל הקשטר למרווח נוסעים ומטען היא נופלת מהפורסטר.
כך לפחות לפי בדיקה השוואתית שעשיתי כאשר הייתי בדילמה דומה.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

נמרוד
26-08-20, 12:51
חפש סוזוקי XL7, שזה גרסא מוגדלת בשקל תשעים של גראנד ויטארה. הדגם נמכר בארץ עד 2009 אאל"ט. מרווחת כמעט כמו SUV גדול, אבל זולה יותר משמעותית מפאג'רו או LC. מנוע בנזין V6, לא חסכונית אבל אמינה ופשוטה יחסית לתחזוקה, ועדיפה על פורסטר כרכב שטח (יש הילוך כוח). יש ביד 2 כמה למכירה -
https://www.yad2.co.il/vehicles/4X4?manufacturer=98&model=1800

ishc
26-08-20, 13:46
הילוך כוח יש עד 2006 אח"כ זה רכב אחר, עם שלדה אחודה, 4 מתלים נפרדים.
אבל עד 2006 כגיפ רך, מרווח וזול יחסית זה קניה לא רעה. רק לקחת בחשבון שלפעמים יש בעיית חלקי חילוף.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Yaki5500
26-08-20, 15:15
4 נפשות בגרנד ויטרה זה להתקין גגון ועדיין לשחק טטריס כל הטיול. אני יודע כי זו מנת גורלי היום. ככל שהעבירות העדיפה שלה אינה נדרשת אזי הפורסטר יהיה עדיף בהיבטים של מרווח פנים ונוחות ל4-5 דיירים.
אם יש לך סבלנות ולא אכפת לך לרדת קצת בשנתון אזי xl7 יתן לך גם עבירות דומה לגרנד ויטרה וגם מרווח פנים טוב מהפורסטר.
אמנם הוא נמכר פה עד 2006 בדגם הרלוונטי לשטח אבל עיקר המכירות סביב 2002-3 וכבר קשה למצוא רכב עם קמ סביר.
שכן שלי מכר עכשיו אחד שמור ומטופח לטובת איזה טוסון חדיש או משהו כזה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

-->