PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג׳יפ משפחתי

רגב ס
22-08-20, 22:21
שלום,

מחפש לקנות רכב משפחתי גדול למשפחה בת 6 נפשות.
כמובן שאפשרי כל רכבי הפנאי שטח אבל חושב שאפשר להשתמש בהזדמנות זו ולהוסיף מימד נוסף ובמקום לקנות ג׳יפ שישמש אותנו גם לטיולים בשטח (עד היום הצטרפנו כבודדים לאחרים).

1. תקציב - כ 130,000 כולל יישור קו. יכול להתמודד עם הוצאות חד פעמיות לא קטנות.

2. גודל / קיבולת הרכב - 6 נפשות, בהחלט צריך לאפשר גם טיול של כמה ימים עם לינת שטח

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. מעריך שהרכב יעשה כ25,000 ק״מ בשנה כולל טיולים חודשיים.
ב. הרכב הוא יום יומי ולכן כמובן אם ״עומד במוסך״ זה לא נוח
ג. התחזוקה תתבצע במוסכים
ד. גר באיזור המרכז

4. אופי השימוש והטיולים:
א. הרכב צריך לאפשר טיולים ברמת קושי בינונית או קשה
ב. נצטרף לקבוצה שדי מגוונת - דיסקו 3, ל״ק ופאתפיינדר
ג. מתחיל לחלוטין

5. העדפות ותנאי סף - בגדול אין, הרכב צריך להיות גדול ונוח להרכב מלא של שישה, שאפשר לצאת לטיולים בנוחות ובאמינות - לא רוצה לחשוש ״האם ייתקע״

6. הכל פתוח, מהטיפה שראיתי וקראתי זה די סביב פאגרו 2012, ל״ק נראה אפשרי רק סביב מודל 2008-9 והחשש שאז אולי ישן מדי. האם ארגיש ״נחיתות בשטח״ של הפאגרו לעומת הל״ק? האם יש עוד אפשרויות?

תודה מראש

איל מ
22-08-20, 23:15
אם אתה מטייל גם עם פאת'פיינדר, הפאג'רו יהיה בסדר.
יש לך גם רקסטון.

assafy
22-08-20, 23:28
מאחר ואתה מציין 6 אנשים הייתי נותן עדיפות לרכבים שאפשר לפצל את השורה השלישית.
בלנדקרוזר ופאת'פיינדר ניתן לפצל. בדיסקו אני לא יודע. בפאג'רו ורקסטון זה מושב אחד.
בפאת'פיינדר יש תא מטען מאוד גדול וגם זה שניתן לפתוח את השמשה האחורית מוסיף לשימושיות כשהשורה השלישית בשימוש. מצד שני יש לו נקודות חולשה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

erezgur
23-08-20, 09:16
6 מקומות, עבירות בינונית ומעלה ושנתון חדש יחסית - אכן לדעתי סינית נכון את האפשרויות הנפוצות.
לא מכיר אישית אבל נכתב השרשורים דומים שגם הקומנדר של ג'יפ מכיל 7 מושבים ויכול לבוא בחשבון.
מציע להתחיל לסרוק את הלוחות ולגשש מה מוצע למכירה ומהם המחירים. כשתיתקל במועמדים אפשריים - תתייעץ כאן עם בעלי הידע.
והערה טכנית - תשאיר את ההדגשה (bold) למילים שאתה רוצה להדגיש, אין טעם להדגיש את כל הטקסט...

נשלח מהנייד

ש01
25-08-20, 10:48
כולם עושים את אותה הטעות וממליצים בניגוד לבקשת פות"ש.

6 נפשות + מטען לכמה ימים...

אין ביפן, אין בקוראה ואין באירופה.

גם אין בקומנדר (ניתן לפצל את הספסל האחורי).

כל זה לא נכון אם אתה מחליט להעמיס בגובה על הגג (ולפגוע ביציבות הרכב...)

לצערי, משהגיע הצאצא מס' 4 האפשרויות מאוד מצטמצמות.
(והרכבים הרלוונטים עם הגבהה וצמיגים מספיק גדולים יתמודדו יפה עם שטח בינוני)
צר לי אבל פרט ליוקון (XL) וסברבן או טנדר (רשיון ג') אין פוטנציאל מתרים.

נמרוד
25-08-20, 11:11
ברור שצריך להעמיס ציוד על הגג לטיול משפחתי של כמה ימים. גם בלי הטעות של ילד רביעי.

התלבטות אמיתית בין היפנים. פת'פיינדר יש רק עד 2012, הם נדירים יחסית ונמכרים ב80 או משהו כזה. לך יש תקציב מכובד יותר. הוא מאפשר לנדקרוזר 2010, אולי 2011 אפילו, או פאג'רו יותר חדש בשנתיים שלוש. לא תיפול עם תקנה את זה או את זה, חפש היסטורית טיפולים, מינימום ידיים וקילומטראז' נמוך גם על חשבון שנתון.

raanan
25-08-20, 13:05
כולם עושים את אותה הטעות וממליצים בניגוד לבקשת פות"ש.

6 נפשות + מטען לכמה ימים...

אין ביפן, אין בקוראה ואין באירופה.

גם אין בקומנדר (ניתן לפצל את הספסל האחורי).

כל זה לא נכון אם אתה מחליט להעמיס בגובה על הגג (ולפגוע ביציבות הרכב...)

לצערי, משהגיע הצאצא מס' 4 האפשרויות מאוד מצטמצמות.
(והרכבים הרלוונטים עם הגבהה וצמיגים מספיק גדולים יתמודדו יפה עם שטח בינוני)
צר לי אבל פרט ליוקון (XL) וסברבן או טנדר (רשיון ג') אין פוטנציאל מתרים.

10+
אולי גם פטרול יספיק (אבל לא יהיה חדיש).

רענן

yoav
25-08-20, 15:27
בתקציב שרשמת נכנס ל״ק 2008 שמור במצב מצויין ומצוייד לשטח. מבחינת עבירות אתה מסודר. היתרון בספסל אחורי מפוצל שמאפשר לקפל כיסא אחד ( ואפילו להוציא ולהשאיר בבית!) ולהושיב נוסע בודד בשורה השלישית. אני חושב של״ק הוא אחד הרכבים שמבחינת איכות החיים בתא הנוסעים מזדקן טוב ממתחריו, וגם בגיל דו ספרתי תא הנוסעים מרגיש חדש והנסיעה נעימה. תהיה חייב גגון כמובן. אנחנו משפחה של 5 נפשות, מכרנו לק 2007 מדוגם לא מזמן - ממוגן, גגון, תאורה, שולחן דלת אחורית, הגבהה חדשה, צמיגי שטח חדשים, מטופל היטב (לרבות מרססים חדשים) יד נמוכה (2) וקמ נמוך במחיר נמוך בהרבה מהתקציב שלך. עם סבלנות תמצא גם כזה. האחזקה לא זולה כשמגיעות הפתעות- אבל זה כנראה נכון לכל רכב ישן מהקבוצה. בהצלחה.

oferc
28-08-20, 09:24
לעשות 25K ק"מ בשנה עם סברברן קצת יקר אלא אם כן יעבור לגז

לדעתי טיוטה לנד קרוזר ממודלים 2006-2009 , יש דגמים עם 8 מושבים , המושבים האחוריים מפוצלים , עדיין זה יהיה צפוף ל8 אבל אפשרי .
לרכב הזה הייתי לוקח בחשבון החלפת מזרקים בעלות של 10K, הגבהה (אם לא קיים) 6K ומיגון 5K, בסה"כ דגם מוצלח מאד, אחד הרכבים האמינים שקיימים בשוק עם אופציות רבות של שדרוגים לשטח.

בפאגרו המושבים האחוריים מתחת לכל ביקורת , לא הייתי שם שם את האויבים שלי.

בהצלחה .

-->