PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיון - לארגן יום ניקוי של חברי גיפולוג ברחבי הארץ

ishc
23-08-20, 12:34
היי
כולנו יודעים שרוב מקומות הטבע הלא מוסדרים נראים כמו מזבלה אחרי אוגוסט.
אולי ננסה להתארגן כמה קבוצות לפי איזורעץי מגורים ליום אחד שכולם יצאו לאסוף כמה שיותר זבל.
בקרבה שלי למשל הירקון נראה כמו מזבלה.
אני יודע שרובנו אנשים טובים ששומרים וגם אוספים אבל יש משהוא יפה ומיוחד אם זה יהפוך להיות מעין פעילות של כל חברי האתר.
מעין מפגש גיפולוג לניקוי זבל שמפוזר על פני כל הארץ.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

asypeer
23-08-20, 12:36
מוכן לתרום שקי זבל לטובת העניין

Sent from my iPhone using Tapatalk

yoni_0000
23-08-20, 12:44
יאללה.. בחוף חברת חשמל באשדוד יש המון זבל

ishc
23-08-20, 13:30
הרעיון להתארגן קבוצות בכל מיני מוקדים בארץ ולקבוע יום שיוצאים ופשוט אוספים מלא זבל.
יוני באיזור אשדוד, אני קטע בירקון וכו'
אפשר לארגן דרך הוואטאפ.
מי שבאיזור כפ"ס מוזמן לשלוח לי הודעה ונתחיל להניע.
05479
שמונה
שמונה
744

נדב42
23-08-20, 14:57
בפעם הקודמת שעשיתי משהו כזה עצמאית לגמרי, קיבלתי תרומה של שקיות אשפה טובות מהרט"ג ..

כמובן שאשמח להצטרף גם הפעם ...

דרור ברלי
23-08-20, 14:59
הכל אחלה, אבל תרשה לי להיות לרגע אגואיסט ואינטרסנטי: אם זה לא מצולם ומשודר, לא עשינו כלום.

איל מ
23-08-20, 15:02
חבל שאין עיתונאים בקרב חברי האתר...

ishc
23-08-20, 15:53
הכל אחלה, אבל תרשה לי להיות לרגע אגואיסט ואינטרסנטי: אם זה לא מצולם ומשודר, לא עשינו כלום.

1. זה יעשה לנו טוב לנקות את הטבע שכולנו אוהבים לטייל בו
2. זה הרעיון לעשות את זה במסה גדולה של אנשים
3. זה לא ממש קה שמישהו אחד מכל קבוצה שמנקה יתעד ואז אפשר להעלות לאתר, לדף של ג'יפולוג בפייס, לאינסטרגרם, לטיק טוק ולכל פלטפורמה אחרת שבא לכם.

אני באמת חושב שזה אחלה רעיון ואחלה מטרה שבאמת מדברת לכל אחד ואחד (ואחת) אז יאללה מנהלי הפורום בואו נרים את הכפפה (החד פעמית) הזו יחד

savyon
24-08-20, 07:37
אני בפנים

Gilad
24-08-20, 07:47
חכה אחרי החגים, חבל לעבוד פעמיים...

כל עוד אין חול הטבע ושאר מקומות הבילוי ימשיכו להיראות כמו זבל כי הם במליון אחוז תפיסה ביחס לימים רגילים (שגם אז מצבם רע)

ishc
24-08-20, 08:09
חכה אחרי החגים, חבל לעבוד פעמיים...

כל עוד אין חול הטבע ושאר מקומות הבילוי ימשיכו להיראות כמו זבל כי הם במליון אחוז תפיסה ביחס לימים רגילים (שגם אז מצבם רע)זו מחשבה נכונה.
אני אנסה להתחיל לעשות חלוקה של תאי שטח ואפרסם וכמובן לעזר בכם לארגן קבוצות.

איל מ
24-08-20, 09:03
אישית אני לא חושב שלתזמון יש משמעות. זבל ייערם כל הזמן. החשיבות היא
א. להרגשה האישית.
ב. כמו שדרור כתב- אם יהיה סביב זה באזז ברשתות החברתיות, ובתקשורת, זה יעשה אולי איזה אפקט.
אני בעניין!
(מניח שאגייס במקרה הטוב את המשפחה שלי, אבל בואו נראה. אם זה יעזור אפילו כדי לצבוע עוד סיכה קטנה במפה הארצית של המבצע, דיינו).

mugi8675
24-08-20, 09:13
גם אני מוכן. צריך לחשוב גם על לוגיסטיקה. עגלות לפינוי הזבל ויעד הפינוי. יש גורמים מקומיים שצריך לתאם מולם את אתר הפינוי שמשם הם אחראים לפנות.

ishc
24-08-20, 09:16
לא צריך שם לוגיסטיקה. כולם פה נוסעים על רכבים עם גגונים, טנדרים ויודעים לקחת זבל מצויין בטיולים.
תביאו גליל שקיות אשפה כל אחד ותבואו עם האוטו כל אחד. מעמיסים את הזבל על הרכבים ואז יוצאים מהשטח למקום שאפשר לזרוק בצורה מסודרת ונפטרים מהזבל.
אל תנסו לסבך את זה, ככה קוברים רעיונות.

yoni_0000
24-08-20, 09:21
צחי זה כמויות זבל שאתה לא מצליח לתפוס.. זה לא כמות שאפשר לזרוק לפח הזבל בתחנת הדלק הקרובה. צריך מקום לפנות את זה אליו.

ishc
24-08-20, 09:47
תאי שטח קטנים, חמישה-שישה רכבים מפנים מה שאפשר ואז ניגשים למקום הקרוב עם צפרדעים. תוציאו מה שאפשר, לא חייבים לעשות הכנה לפסח של מרוקאית.

Yuvalsh
30-08-20, 22:35
אני מצטרף ומברך על היוזמה (ג'יפ+ גרור)
מוכן להרחיק דרומה.
באשר לחשיפה לתקשורת- יש לי קשר לאנשי מפתח בטלויזיה וברדיו.
רוב האשפה בשמורות ובאתרי תיירות עממיים מטופלת ע"י קבלני הרשויות האזוריות.
אנו הג'יפאים נוכל לתרום בעיקר בחניוני שטח (יום ולילה), אפיקי נחלים ופינות חמד בצידי כבישים ודרכי שטח.

יובל, הוד השרון

אפס חמש שתיים
שלוש שש שבע שמונה
מאה ותשע

Yuvalsh
30-08-20, 22:46
מציע התארגנות מהירה לסבב ראשון וזריז לאיסוף ופינוי אשפה לפני החגים במטרה להכין את אתרי הטבע לקראת גל טיולי החגים.
אחרי החגים נצרך להתארגן לסבב שני לקראת טיולי הסתיו/ חורף.

למרות העוינות ההדדית מול חלק מפקחי רט"ג כדאי להתארגן בתאום איתם, ולקבל הד תקשורתי חיובי גם מהם.

ishc
30-08-20, 23:13
תודה, אנסה לשבת על העניין בסופש ולהציע אזורים ויום לביצוע.
מי שמעוניין אודה לכם אם תרשמו אזורים בסביבת הבית שלכם שהייתם רו ים לקחת כפרויקט.

נדב ש.
30-08-20, 23:30
תשמעו סיפור מלפני שבועיים...
עלינו לעין עלמין, ישבנו, שחינו, אכלנו, שתינו, אספנו את הזבל שלנו כמובן, (פעם לזכרוני היתה צפרדע שם) אין איפה לזרוק את האשפה בקרבת מקום, לקחנו איתנו וירדנו לכיוון גשר אריק, אמרנו ניכנס ל"פארק הירדן" נזרוק שם ונמשיך הביתה... אממה מה השומר בכניסה לא נתן להיכנס בטענה של שקר כזה או אחר(ראינו את הצפרדעים שלהם במרחק נגיעה אבל הם אחרי הש"ג...) אמר לנו תחפשו מקום אחר לזרוק...
טוב המשכנו בדרכנו, לפני גשר אריק יש צפרדעים צמוד לכביש הראשי(קצת מלאים אמנם אבל הצלחנו לדחוף), אז זרקנו שם...
מרחק כמה ק"מ מאיפה שישבנו...
אז לא פלא שהמקומות האלו מלאים בזבל... והם מ ל א י ם! פלסטיק, מנגלים, כסאות ושולחנות שבורים וכו' וכו'.
גגון של רכב בוודאות לא יספיק, צריך ניגררים.

מקווה שאני יהיה פנוי ביום הפקודה, ואם לא אז
*יש לי ניגרר מוכן 750 ק"ג מוכן למשימה עם טסט בתוקף ומבוטח* לבוא ולקחת.

רק גם לדעתי קחו בחשבון שצריך יותר מצפרדע כדי לרוקן את הכמויות אשפה שיאספו.

אומי5
31-08-20, 09:59
אני מניח שאם נתאם עם הרט"ג הם יוכלו לעזור בלוגיסטיקת הפינוי.

תעדכנו על תאריך.

אמיר.ב.ט
31-08-20, 11:42
רעיון מבורך!
אני מבאר-שבע, מתנדב גם לרכז את הנושא באזור שלי. ז"א, פתיחת קבוצת WHATSAPP, התקשרות עם הפקח המקומי (היכן שיקבע המקום) וכדומה.
מקווה רק שהתאריך יהיה נוח.
הנייד שלי:
אפס חמש אפס שמונה
414
717

איל מ
31-08-20, 11:49
אני באזור של כוכב יאיר (לא חסרות פינות ביערות מסביב שדורשות תשומת לב).

ronen7k
31-08-20, 12:55
אני מוכן להצטרף עם מישהו שנוסע , אין לי ג'יפ כרגע ..

עין יזרעאל מועצה אזורית גלבוע מטונף כמו עוד מלא מקומות אחרים בצפון
130656 130657 130658

ishc
31-08-20, 12:58
כמו שנכתב מעלי, תתחילו לציין מקומות מועדים לפורענות.
ציינו את שם המקום + תיאור של האיזור וכמה מלוכלך.
אני אתחיל לארגן רשימה

im_ri
31-08-20, 15:10
מתחבר מאוד לזה שאם זה לא יוצר יחסי ציבור טובים לא עשינו כלום.
המטרה היא יותר חינוך מאשר באמת לאסוף את הזבל (השני לא יסתיים לעולם בלי הראשון).

צחי, מכיר את מטיילים בארץ?
https://youtu.be/S4VGT38Oh1Y

מי שלא, שלושה אחים מרמת הגולן שמטיילים בארץ ומייצרים תוכן קליל וכייפי לצפייה (עשרות אלפי עוקבים בפייסבוק וביוטיוב (https://www.youtube.com/channel/UCd8BaV8V19N9F-xIaaQpv5g)). המסר שלהם הוא "אל תהיו חראות". והם מכניסים אותו בכל סרטון שקורא לאנשים לאסוף את הזבל סביבם (גם של אחרים).
אני חושב שיש פוטנציאל אדיר לשתף איתם פעולה כדי להוציא סרטון מהנקיונות האלה.

הם מגיעים לקהל גדול וגם עושים פרויקטים עם כאן 11. בנוסף, לא יזיק לשפר את תדמית הג'יפאים בקרב אלה שמטיילים ברגל.
יכול לחבר אם צריך.

ishc
31-08-20, 15:50
מי שרוצה לקחת את הפרויקט הזה למדיה יאללה, אני לא מונע כלום.
אני לא חושב שאני יכול לחנך מלא אנשים אבל להזיק זה לא יזיק.
עמרי, רוצה לקחת את זה עליך?

ronen7k
31-08-20, 15:55
יש פרומו בערוץ 12 על כתבה שתשודר היום בחדשות על העניין הזה של ה ליכלוך והזבל שמטיילים ומבלים בשטח משאירים אחריהם.
אולי שווה לתאם עם כתב זה או אחר ליום האיסוף ..

ishc
31-08-20, 16:04
תנעצו ביומנים... 11.9.20

guy888
31-08-20, 18:04
מציע בכל מקום שנספה משם אשפה לנטוע שלט בסגנון "מבקר יקר, מכאן אין איסוף אשפה, אנא קח את אותה איתך"

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

ishc
31-08-20, 20:03
היוזמות עצמאיות, כל קבוצה בכל איזור תנהל את זה איך שבא לה. תתלו שלטים רק שלט יהפכו לזבל בעצמם ואל תשכחו העיקר זה לנקות טיפה את האיזורים שאנחנו אוהבים.

מוטי ג.
31-08-20, 21:01
אני זמין עם רכב חברה ועגלה, מורשה 1300 ק"ג, מידות 2 מטר על 3 מטר אבל דפנות קטנות רגילות (30 ס"מ) יכול לזרוק ברזנט למעלה למנוע התעופפות זבל.
זמין באזור רגבים פלוס מינוס.
יכול לתאם עם פקח חוף הכרמל.
לגבי אתר פינוי הזבל, זו סוגיה שצריך לבדוק.

ולדעתי, אם אנחנו רוצים למנף את האתר וזה מתועד במדיה, צריך לעשות זאת עם חולצות ג'יפולוג.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

מוטי ג.
31-08-20, 21:02
ויש כרגע כתבה בערוץ 12, על "עמותת נקי"

אוהב נגב
31-08-20, 22:52
https://www.facebook.com/forumnaki/

ishc
01-09-20, 08:42
יאללה שנתחיל.

מועד: 11.9.20, יום ו' כל קבוצה תקבע את שעת ההתחלה והסיום שלה
מקומות: כדי לא לקפוץ מעל הפופיק נתחיל בקטן וכמובן שאם עוד קבוצות ירצו להגדיל את כמות המקומות אהלן וסהלן.

1. מקורות הירקון - בית הבטון, לארוך הנחל עד למעבר המים ליד כביש 40, המשך לאורך הנחל, אבו-ראבח (בית המשאבות) ומשם לאורך הנחל למפל הנסתר. מדובר בלא מעם מקומות ועם המון זבל אבל אני בונה על זה שיש לנו הרבה אנשים טובים באיזור.
מוביל קבוצת מקורות הירקון צחי - 0547988744
נפתח קבוצת וואטס אפ ברגע שיצטרפו אנשים

2. עין יזרעאל - עין יזרעאל, אני לא כל כך מכיר את האיזור מסביב אבל אני משערלפי הסתכלות בעמוד ענן שלאורך השביל הירוק והשחור ליד תמצאו מגוון של פינות נחמדות ומטונפות שישמחו להרבה תשומת לב.
צריך כמובן קבוצה עם מוביל שיארגן אותם

3. איזור בית שמש: פה אני גם לא מכיר מספיק טוב כדי לתת מסלול ניקוי אבל אני מעריך שיש פה המון מקומות וכנראה נצטרך שתי קבוצות.
איזורים שחשבתי עליהם: עין קובי, עין כסלון, החניון בכניסה לדרך הגיפים ובטח יש עוד המון.
מי שיכול לקחת פיקוד על האיזור הזה ולארגן מסלול ניקוי וקבוצה זה יהיה מצויין.

זהו לכרגע, יש עוד המון מקומות אבל שוב. פה כל אחד מאיתנו נכנסלתמונה להעלות מקומות, לישם את מס' הטלפון שלו ולהתחיל לגייס אנשים. כמה שנצא יותר קבוצות ביותק מקומות יהיה לעניין הזה יותר אימפקט.
לגבי רשתות חברתיות ומדיה זה מאוד פשוט, תצלמו, תעלו לפייסבוק של גיפולוג, תשת]ו בקבוצות טיולים שאתם חברים בהם. אם זה יהי מספיק גדול ואפקטיבי זה יתפשט כמו אש בשדה קוצים ואם זה יהיה קטן אז אולי לא יהיה לזה אימפקט ענק אבל עדיין קצת ניקינו ועשינו מעשה טוב.
כל קבוצה תהיה אחראית לעצמה, שקיות זה רבות ככל האפשר ופינוי. מי שיכול עם טנדר פתוח או לחילופין מי שיש לו גיפ עם גגון תעמיסו, אח"כ קחו צינור ותשטפו. מי שיכול להגיע עם נגרר מה טוב.
הכי חשוב, תזכרו, עושים את המקסימום שאנחנו יכולים כדי לעשות קצת טוב וכמה שיותר אנשים יצטרפו ככה זה יהיה יותר יעיל.

אחלה יום

asypeer
01-09-20, 10:42
מעונין להצטרף ל1, יש גישה עם רכב פרטי (ליסינג אבל עדיין אוקטביה..) ?
שקיות זבל מפנקות עלי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ishc
01-09-20, 12:17
יש טלפון למעלה... שלח לי הודעה

מוטי ג.
01-09-20, 12:21
אז מי מרכז את עין יבנאל?
יש גישה עם רכב לא 4x4?

ishc
01-09-20, 12:38
צריך מישהו שיתנדב

Yuvalsh
01-09-20, 23:38
לצחי,
כמו שהזדרזתי להצטרף ליוזמה ולברך עליה- כמה הערות:
ריכוזי אשפה וזבל מטיילים מטופלות ע"י הרשויות המקומיות אשר מפעילות קבלני פינוי ומעמידות אמבטיות ("צפרדע") לריקון והובלה.
כנ"ל רט"ג שבדרך כלל מפעיל את הפקחים האזוריים ו"נאמני נקיון" מתנדבים לאיסוף האשפה לשקיות שנערמות במוקדי איסוף.
רוב מוקדי האשפה שמשאירים הנופשים מצטברים בפארקים, שמורות וגנים לאומיים שהכניסה אליהם (במיוחד עם רכב) אפשרית רק באישור רט"ג על בסיס תאום מראש.
ולכן, הצלחתנו (כולל ההד התקשורתי החיובי שאליו אנחנו מכוונים) מוטב שתעשה בתאום עם רט"ג ובברכתם, וניתן לתקשר איתם מהיום למחר.
אני כמובן אשמח להגיע ב-11.9 עם הג'יפ שלי + הגרור המוגבה עפ"י הפריסה האזורית, ולפחות נקבל מושג על נפח האשפה המחכה לנו בשטח.

יובלש.
אפס חמש שתיים
שלוש שש שבע שמונה
109

ishc
02-09-20, 08:14
תודה לכולם,
יובל לא הבנתי מה כוונתך בהערה אבל בהחלט כל איזור מוזמן ליצור קשר עם הפקח באיזור שלו ולנסות לגייס אותו ליוזמה.

עד כה ההיענות נמוכה מאוד ופרט אלי שהרמתי את הכפפה לארגן את הניקוי באיזור ליד ביתי ועוד שני חברים שפנו אלי להצטרף לא פנו אלי ואני לא מודע לקבוצות שמתארגנות.
זה קצת מאכזב אבל אני מקווה שתוך כמה ימים יוכח לי אחרת.

אני מבין שהרבה מצפים פה לאיזה אירגון מופתי, תיאום, סיקורים וכו' אבל לדעתי אתם מפספסים את הנק'. המטרה לנקות אתרי טבע, לא גנים לאומיים ששם יש תחזוקה שוטפת אלא אתרים שהופקרו תחת המיסה של עם ישראל.
הארגון לא קשה, להחליט על איזור שנוח, לפרסם פה, לגייס אנשים ולתאם אותם ליום ו ה-11.9. אם יהין מספיק קבוצות ההד יבוא מעצמו ע"י פרסום סרטונים ברשתות החברתיות אבל כדי שזה יהיה גדול כולנו צריכים להתגייס ובלי עין הרע יש פה מלא אנשים ואנשים טובים.

מקווה שזה יצא לפועל

איל מ
02-09-20, 10:03
לא התקשרתי אליך, אבל כתבתי כאן.

גיא
02-09-20, 10:18
תודה לכולם,
יובל לא הבנתי מה כוונתך בהערה אבל בהחלט כל איזור מוזמן ליצור קשר עם הפקח באיזור שלו ולנסות לגייס אותו ליוזמה.

עד כה ההיענות נמוכה מאוד ופרט אלי שהרמתי את הכפפה לארגן את הניקוי באיזור ליד ביתי ועוד שני חברים שפנו אלי להצטרף לא פנו אלי ואני לא מודע לקבוצות שמתארגנות.
זה קצת מאכזב אבל אני מקווה שתוך כמה ימים יוכח לי אחרת.

אני מבין שהרבה מצפים פה לאיזה אירגון מופתי, תיאום, סיקורים וכו' אבל לדעתי אתם מפספסים את הנק'. המטרה לנקות אתרי טבע, לא גנים לאומיים ששם יש תחזוקה שוטפת אלא אתרים שהופקרו תחת המיסה של עם ישראל.
הארגון לא קשה, להחליט על איזור שנוח, לפרסם פה, לגייס אנשים ולתאם אותם ליום ו ה-11.9. אם יהין מספיק קבוצות ההד יבוא מעצמו ע"י פרסום סרטונים ברשתות החברתיות אבל כדי שזה יהיה גדול כולנו צריכים להתגייס ובלי עין הרע יש פה מלא אנשים ואנשים טובים.

מקווה שזה יצא לפועל

נראה לי שהבעיה היא אחרת ... קצת ... אבל אולי זה רק אני.

ishc
02-09-20, 10:51
לא התקשרתי אליך, אבל כתבתי כאן.אז אשמח אם תעביר לי טלפון, יהיה יותר קל פשוט לתאם דרך קבוצת וואטסאפ.

גיא, אני לא מבין את כוונתך

גיא
02-09-20, 11:14
אז אשמח אם תעביר לי טלפון, יהיה יותר קל פשוט לתאם דרך קבוצת וואטסאפ.

גיא, אני לא מבין את כוונתך

כוונתי היא שאני לא מספיק אלטוראיסט כמוך ... ולא מתכונן לאסוף בידיים שלי זבל ש:
1. בבונים זורקים כי יש פראיירים שאוספים
2. המדינה שאני משלם לה מיסים כמו כלב אמורה לטפל בזה ( נושא שלם נפרד של איך ההתנדבות של האזרח שאכפת לו גורמת למדינה להמנע מלעשות את העבודה שלה )

בכל מקרה, יש עוד אירגונים כאלו ... אולי שווה לאחד כוחות.

130683

אומי5
02-09-20, 11:31
כוונתי היא שאני לא מספיק אלטוראיסט כמוך ... ולא מתכונן לאסוף בידיים שלי זבל ש:
1. בבונים זורקים כי יש פראיירים שאוספים
2. המדינה שאני משלם לה מיסים כמו כלב אמורה לטפל בזה ( נושא שלם נפרד של איך ההתנדבות של האזרח שאכפת לו גורמת למדינה להמנע מלעשות את העבודה שלה )

בכל מקרה, יש עוד אירגונים כאלו ... אולי שווה לאחד כוחות.

130683

בגדול אני מסכים איתך, בקטן האפקט בחינוכי חברתי של זה חשוב מאוד.

צחי, התראה של שבוע וחצי זה קצת גבולי, טיבעי שהרבה אנשים לא יוכלו בהתראה כזו לפנות את שישי.
תתחיל עם מי שבא, ובהמשך אפשר לקבוע עוד תאריכים עם קצת יותר מרווח, אני מאמין שיבואו יותר.

Yuvalsh
03-09-20, 10:38
צחי, גיל ושאר המתעניינים שלום,

יצרתי קשר עם מטה רט"ג, והצעתי שת"פ שתכליתו שילוב נוער מתנדבי "נאמני הנקיון" שלהם שממילא מופעלים לאיסוף הפסולת לשקיות ניילון שמספק רט"ג, והובלת השקים למוקדי האיסוף על ידינו. קיבלתי פידבק מאד מעודד כולל הדגשת המסר החינוכי והתדמיתי.
מקווה שעד מחר יתנו הסכמה עקרונית ויכינו המלצה למיפוי גזרות פעילות מול הפקחים הרלוונטים.
אשמח לשתף ולעדכן, וכמובן לדסקס מימוש ע"י חברי הפורום.

יובלש.

Yuvalsh
03-09-20, 15:04
עדכון:
כצפוי, הובהר לי שהמצוקה העיקרית של רט"ג בנושא היא מחסור בכח אדם לאיסוף שאריות הפסולת מהקרקע לשקיות האשפה, וגם מעט המתנדבים באים לימי מבצע בודדים ורוב העבודה נעשית אישית ע"י הפקחים.
מבקשים מאיתנו (צחי?) רשימה ראשונית של ג'יפאים מתנדבים עפ"י השיוך האזורי (רמה"ג, גליל, מרכז ודרום) במטרה לסנכרן אותה מול הפקחים האזוריים.
זה יעלה בתחילת השבוע הבא לדיון מול רכזי המרחבים ואם יאומת הצורך יחזרו אלינו להפעלת הפריסה בהובלת והנחיית הפקחים.
מיותר לציין שלא צריך לחכות לסיכומים הפורמליים אלא להתניע על בסיס ידע אישי.

אני באזור המרכז ופתוח לתגבר איפה שמזוהה צורך.

יובלש

אומי5
03-09-20, 15:09
יובל, אני חושב שמראש לזה התכוון צחי, לאבסף זבל מהרצפה, ואז כמובן לפנות עם הרכבים.

Yuvalsh
03-09-20, 16:31
ממש כך, רק שלא ניכרת התלהבות/ רצון של חברי הפורום לדחוף ידיים לזבל ולריקבון.

אני מאמין שהצורך האמיתי מצד הפקחים יתן לנו כיוון להתניע.

ishc
03-09-20, 18:32
עדכון,
קבוצה לניקוי באיזור מקורות הירקון ליד הוד השרון קמה ומתהווה.
שלחתי הודעה לאחראי מטעם הרטג על האיזור וביקשתי שירתמו.
אנחנו נצא ב-11.9 כמתוכנן בבוקר ונתחיל לעסוק במלאכה.
מנהלים יקרים אתם מוזמנים להגיע לעזור ואם אתם רוצים לצלם ולהעלות לרשת כדי ליצור באזזז....

Miki Plavin
03-09-20, 19:10
כל הכבוד על היוזמה הברוכה! אני מאוד מקווה שבין שאר המטרות החשובות של הניקיון (שמירה על הסביבה, חינוך) אולי אולי גם נראה הבנה מצד הרט"ג והרשויות לגבינו אוהבי טיולי השטח ואולי ואולי יפסיקו סגירות גורפות של מסלולים ידועים - אולי....

בכל מקרה, בתאריך 11.09 אני מתוכנן להצטרף לטיול עם קבוצת חברים באיזור לטרון ולכן לצערי לא אוכל להצטרף לקבוצות הקיימות. אני כמובן אביא שקיות זבל ואאסוף זבל לארגז הטנדר שלי ואנקה את המסלול שאנחנו מטיילים בו.
אלא אם כן יהיה סגר.......:(

אשמח להצטרף לטיולי ניקיון בהמשך! מוכן לרתום את הטנדר שלי לאיסוף (בתקווה שהכל בו תקין כמובן) - יש ארגז 3 מטר:)
מיקי מאיזור המרכז

058471
שתיים
אחד
שבע
שש

ishc
05-09-20, 15:24
עדכון,
קבוצה לניקוי באיזור מקורות הירקון ליד הוד השרון קמה ומתהווה.
שלחתי הודעה לאחראי מטעם הרטג על האיזור וביקשתי שירתמו.
אנחנו נצא ב-11.9 כמתוכנן בבוקר ונתחיל לעסוק במלאכה.
מנהלים יקרים אתם מוזמנים להגיע לעזור ואם אתם רוצים לצלם ולהעלות לרשת כדי ליצור באזזז....

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalkנשמח למתנדב מטעם האתר עם עגלה או טנדר להרל על פינוי הזבל.

Yuvalsh
06-09-20, 15:11
צחי,
ההתראה הקצרה ל- 11.9 מחייבת הזזת מחויבות אחרת שלי. אני עובד על זה.

בכל מקרה- דיברתי עם גיא ורון שהפיק את כתבות הכיסוי לערמות האשפה של חופי הכנרת לערוץ 12, וקיבלתי תמיכה מידידי עודד בן עמי שהגיש את הכתבות ("שש עם עודד בן עמי"). גיא מבקש שנעביר סרטוני וידאו עצמאיים מהאירוע הראשון (11.9 ?) שימחישו לו על מה מדובר.

יובלש

ishc
06-09-20, 15:22
היי יובל,
תודה.
בינתיים מועצת דרום השרון תיתן יד ואני מנסה לקבל קצת עזרה מהרטג (שקיות ופינוי אשפה).
סה"כ מדובר על עשרה מתנדבים, לא בטוח שזה יהיה שווה סרטוני וידאו אבל בזכות שכולם הדגישו שזה חשוב פניתי לאחד המנהלים פה לעזור בטע של תיעוד והפצה ברשת.
אני פחות יהיה מרוכז בזה ואשתדל לרכז את מאמצי בלאסוף אשפה.

אמיר.ב.ט
08-09-20, 15:17
שלום, גם הדרום על המפה!
כמו שהתחייבתי קודם http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png, אני אשמח לרכז מתנדבים מהדרום.
יצרתי קשר עם רשות הטבע והגנים, אזור הדרום.
לבקשתם הם צריכים עזרה בגשר החבלים אשר בנחל הבשור.
הם יוכלו להביא שקיות ואף יפנו את האשפה.

המטרה להגיע לכ 10 מתנדבים.
ניתן גם לנסוע ביחד למקום. להערכתי, לא מחייב רכב שטח, אך אבדוק זאת.

אם למישהו יש רעיון למקום, נא לשלוח כאן לדיון.
תאריך ההתנדבות הוא יום שישי הזה או הבא, בהתאם לכמות המתנדבים.
מי שמעוניין להצטרף, אנא השאירו כאן הודעה או שתשלחו לי הודעה.

בברכה, אמיר
אפס, חמש, אפס, שמונה
414
717
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.png

ishc
08-09-20, 16:06
כל הכבוד [emoji122][emoji122][emoji122]

Yuvalsh
09-09-20, 13:30
לצערי לא אוכל להגיע (בידוד משפחתי מאתמול).

בינתיים נמסר לי שפקח ערבה נזקק למתנדבי הובלת שקי פינוי - האם מישהו מהאזור מתנדב לרכז רשימת 5-10 מתנדבים?

רכז אזורי רט"ג מחוז מרכז : הראל (052-6707520) ישמח לשת"פ מולך ולהרחיב מעבר לפינוי אשפה.

יובלש.

ishc
10-09-20, 15:20
עשיתי היום סיור מקדים בירקון מבית לאה ועד למפל הנסתר בגדה הדרומית ו.... האיזור מבריק!!!
אז לאור העבודה הטובה של רשות נחל ירקון ו/או רטג נשארנו ללא עבודה ולאור החמסין אולי עדיף ככה.
ננסה לקבוע מועד חדש אחרי החגים אם בכלל יהיה צורך.

מוטי ג.
10-09-20, 15:24
אולי הפחדנו שם מישהו,
בוא נכריז מלחמה על עוד אזורים

Miki Plavin
10-09-20, 15:26
חברים צר לי אך לגבי שישי (מחר ה 11.09.2020) אני לא יוצא לטיול ולניקיון. אני מצונן (רוב הסיכויים מהמזגן - לא לדאוג!) ולא רוצה כרגע להסתובב וחלילה לגרום לפחד ולדאגה - הכל ליתר ביטחון. אבל אשאר זמין לטיולים הבאים ואשמח לבוא עם הטנדר הישן ולנקות את הטבע שלנו:)
מיקי
058-4712176 איזור המרכז

-->