התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות דחופה לגבי ג'יפ דיזל 2010

יוסף שלמה
25-08-20, 16:06
אני מתלבט בין מספר רכבים ורציתי לדעת מה דעתכם, לנדרובר דיסקברי 4 מנוע 3000 או טויוטה לנדקוזר 200 v8 או ניסאן פטרול או מיצובישי פאג'רו דקאר פרו או טויוטה fjcruiser אף ג'יי קרוזר או האמר? אני נוטה יותר לדיסקברי אך לא מחייב, רציתי לדעת בעיקר לגבי עלות טיפולים ואחזקה במוסך לא של היבואן, וכן לגבי צריכת דלק אמיתית, וכן באופן כללי מה עדיף מין הרכבים הנ"ל? תודה

hadtomer
25-08-20, 16:11
אני מתלבט בין מספר רכבים ורציתי לדעת מה דעתכם, לנדרובר דיסקברי 4 מנוע 3000 או טויוטה לנדקוזר 200 v8 או ניסאן פטרול או מיצובישי פאג'רו דקאר פרו או טויוטה fjcruiser אף ג'יי קרוזר או האמר? אני נוטה יותר לדיסקברי אך לא מחייב, רציתי לדעת בעיקר לגבי עלות טיפולים ואחזקה במוסך לא של היבואן, וכן לגבי צריכת דלק אמיתית, וכן באופן כללי מה עדיף מין הרכבים הנ"ל? תודה
תשובה דחופה:
תבדוק במוסך או אצל בעל מקצוע או אצל מישהו שמבין או אצל שכן או אצל מי שיש לו או אצל מי שאין לו או בשופרסל או במגה או אצל ג'יפאים או בפורומים או לא בפורומים, או כן בפורומים בעצם או אצל המוסך או שאם כן אז לא או כן זה תלוי מה אתה מחפש. אני נוטה לפורד ראפטור, זה בגלל הכוח.

assafy
25-08-20, 16:15
אני הייתי הולך על המרצדס G class. או בעצם על פורשה קאיין.
אבל רק דיזל.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

erezgur
25-08-20, 16:27
במילים אחרות:
"דחוף" - תשאיר למקרים דחופים, סכנה וכו'.
"מה עדיף" - תלוי במקרה, תלוי בדרישות, תלוי בתקציב,. כדי לקבל תשובה שתתאים לך - נסה לענות על השאלון שבשרשור הנעוץ בראש הפורום (העברתי את השאלה שלך לפורום המתאים - התייעצויות לפני קניה).

נשלח מהנייד

איל מ
25-08-20, 16:54
אני לא מבין,
יש לך ברשימה טויוטה,
ועוד כל מיני רכבים אחרים שהם או גרועים, או רק מתקלקלים כל הזמן.
רק טויוטה!

zivo
25-08-20, 17:40
איך אומרים, "זר לא יבין זאת..."

הבן אדם הצטרף במרץ 2020 ואתם מפילים עליו את כל הציניות שלכם וכל התרבות הקלוקלת של האתר הזה.
לא בא לכם לעזור, תשתקו.
אבל למה להתנפל (על חבר חדש. על הוותיקים..... אפשר בכייף)
איפה דוויד שצריכים אותו? למה הוא לא ענה?

assafy
25-08-20, 18:01
איך אומרים, "זר לא יבין זאת..."

הבן אדם הצטרף במרץ 2020 ואתם מפילים עליו את כל הציניות שלכם וכל התרבות הקלוקלת של האתר הזה.
לא בא לכם לעזור, תשתקו.
אבל למה להתנפל (על חבר חדש. על הוותיקים..... אפשר בכייף)
איפה דוויד שצריכים אותו? למה הוא לא ענה?לי זה נראה כמו הטרלה או סוג של בדיחה. כנראה שזה נראה כך גם לאחרים.
אם אני חושד בכשרים אז שיענה בצורה רצינית לשאלון הנעוץ בפורום הייעוץ.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

איל מ
25-08-20, 18:28
אני לא חושד בהטרלה.
פשוט נמאס לי שאנשים לא טורחים לקרוא ולכבד את חוקי הפורום.
ובלי קשר אני במצב רוח מטונף בגלל החופש הגדול. אז יש מי שסובלים מזה קצת.

יוסף שלמה
25-08-20, 19:19
קודם כל תודה על ההיענות והזמן, ואינני יודע על איזה שאלון מדובר. ברמת העיקרון נוסע כל יום בשטח עם טוסון ולמרות שיש לו ביצועים די טובים לא בא לי להשקיע עליו, לאחר בירור מקיף הבנתי שכדאי לי לנדקרוזר או פאג'רו אך עדיף את הפאג'רו מכמה סיבות כגון עלות קניה, אמינות, טיפולים וכד' אך עדיין בליבי אני חושב על הדיסקברי 4 שבעלות הקניה בשנים 2010 הוא דומה אך מצד יכולת שטח, נוחות וכד' הוא הרבה יותר טוב וגם התלבטתי לגבי הרכבים האחרים שהצעתי, עדיין מסתפק לגבי האחזקה והאמינות של הדיסקברי במידה ואתם יודעים משהו אשמח לדעת והאם בכלל כדאי לשקול את זה או לא? אשמח לתשובה תודה ויום טוב

- - - Updated - - -

לגבי תקציב עד 110,000 בערך, לגבי דרישות שיסע טוב ברוב השטחים, אמינות, אחזקה לא יקרה תודה

GodsFather
25-08-20, 19:27
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D28 546&share_tid=28546&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

השאלון כאן. תקרא ותענה לפי הסדר, גם יעזור לך במיקוד וגם יעזור לנו לעזור לך.

יוסף שלמה
25-08-20, 19:36
טוב ראיתי את השאלון אשתדל לענות, אז ככה צריך רכב שטח יד שניה סביבות 2010 בערך, שיהיה דיזל ואוטומטי, שיהיה אמין ועלויות סבירות של אחזקה וצריכת דלק, נוסע בשטח כל יום כורכר, אבנים, בוץ, מדרגות קצת, בורות וכד', שיהיה 7 מקומות, נסעתי בעבר בלנדקרוזר משופר ועוד כמ כלים, מתכנן לטפל אצל מוסכניקים שמבינים בג'יפים אך לא במורשה מרכזי, חלק מהנסיעות בשטח קצרות 5 עד 10 דקות וחלקם שעה עד 3 שעות בערך ויתכן שיהיה קצת יותר בעתיד. תקציב לקניה 110 אלף בערך, שכחתי משהו? עזר לכם?

Gershon
25-08-20, 19:40
טוב ראיתי את השאלון אשתדל לענות, אז ככה צריך רכב שטח יד שניה סביבות 2010 בערך, שיהיה דיזל ואוטומטי, שיהיה אמין ועלויות סבירות של אחזקה וצריכת דלק, נוסע בשטח כל יום כורכר, אבנים, בוץ, מדרגות קצת, בורות וכד', שיהיה 7 מקומות, נסעתי בעבר בלנדקרוזר משופר ועוד כמ כלים, מתכנן לטפל אצל מוסכניקים שמבינים בג'יפים אך לא במורשה מרכזי, חלק מהנסיעות בשטח קצרות 5 עד 10 דקות וחלקם שעה עד 3 שעות בערך ויתכן שיהיה קצת יותר בעתיד. תקציב לקניה 110 אלף בערך, שכחתי משהו? עזר לכם?

לך על PAJERO

hadtomer
25-08-20, 19:44
כל התרבות הקלוקלת של האתר הזה.

למעשה, כאן הטעות - שלך. אנחנו "מפילים עליו" את התרבות האיכותית של האתר הזה.

הדברים לא נאמרים עם שמץ של ציניות או צחוק. אם מישהו יכנס אליך למכולת, נאמר שאתה מכולניק, ויאמר לך "אני רוצה בבקשה סיגריות טיים או מלבורו שוקולד זה טעים? אני מנסה לקצת מוצרי חלב תביא לי קילו מרכך כביסה אבל בטעם מלבורו אדום כי אני מנסה להפסיק לאכול פירות", היית מתייג אותו בשניות כתמהוני, נכון? נכון. אם יש לך...חנות מנורות..ואדם נכנס ואומר שהוא צריך לסלון מנורת שולחן או אולי תמליץ לו על תאורת גינה ואולי על תאורה לסלון ואולי על לד ואולי על לד באר ואולי על מייבש כביסה, לא היית קצת חושב שאולי עדיף להתפנות ללקוחות אחרים?

ובכן- אני מהמר שיש לך כאן (במכולת) עיסוק עם תמהוני, או לסירוגין מישהו שחושב שהוא הגיע לקבוצת פייסבוק, שם נהוג לזיין במוח בלי להתחשב באמת בתרבות שיחה, בדעות של אנשים או בכל כלל שהוא. ר ערך "לא קראתי בכלל מה שואלים לפני שקונים רכב". שים לב שרוב התשובות המזלזלות הגיעו מאנשים שלעניות דעתי הם בהחלט חבר'ה טובים, בדעה צלולה וכיו"ב שקראו את הבקשה וחירבנו במכנסיים מצחוק, לא בגלל הבקשה: אלא בגלל אופי הבקשה. זה מזכיר לי פתיחת שולחן אצל נימר: "עזוב מה אתה ממליץ, על הז.. שלי מה השף אומר שטעים, פה זה נימר, יאללה יאללה תביא הכול והרבה". כלומר אנשים צריכים עכשיו לשבת ולהסביר לבן אדם למה פטרול, למה FJ, למה האמר, למה דיסקו, למה מזראטי גיבלי (אני כמובן שם בצד את בעלי "חוכמת ההמונים" שאף פעם לא היה להם, אבל הם קראו המון באינטרנט, אלה, זיוני שכל זה אצלם מקצוע....)- מבחינתי זה זלזול, או חוסר הבנה שאנחנו לא בפייסבוק "אח שלי". בכל מקרה, סליחה, אבל אני חוזר למטפורת המכולת - נאמר שזו המכולת שלך - אם אתה לא אומר לתמהוני שבא למכולת "או שאתה טרול או שאתה סתם לא הקורונה פיניון הכי מכוונת בדיפרנציאל הזה" - אז אתה ללא ספק אדם יותר טוב מרובנו.

יוסף שלמה
25-08-20, 19:50
תודה על העצה לגבי הפאג'רו זה מה שחשבתי גם מבחינה שכלת אף על פי שבלב הייתי רוצה דיסקברי, תוספת למה שכתבתי מקודם נוסע לבד או עם משפחה או חברים אך לא בקבוצות, יתכן שבעתיד אסע יותר בשטח ובמקומות רציניים יותר, אני מודע לכך שהעלויות של אחזקת ג'יפ יקרות בהרבה מפרייבט וגם שיתכן שאצטרך להשקיע על שיפורים בעתיד

- - - Updated - - -

תודה על התגובה, אני לא מבין בג'יפים או בשטח רק נוסע כל יום וקצת ביררתי אצל מוסכניקים או חברים או באינטרנט, במידה ולא הייתי מתחשב בדעה שלכם לא הייתי שואל, רק שנראה לי שתמיד כדאי להגיב בסבלנות והבנה ובלי ניבול פה אך מה שתרצו אני מקבל בכל אופן את דעתכם, בכל אופן תודה רבה על הזמן והעזרה

יוסף שלמה
25-08-20, 20:00
דרך אגב חשבתי רעיון נוסף, אולי אצלם למי שבאמת רוצה לעזור תמונה או סרטון קצר של נסיעות שאני רגיל לעשות ואולי זה יתן מושג לגבי הצורך האמיתי הנוכחי? דרך אגב אשמח לעוד תגובות על רכבים עם קצת הסבר על הנימוקים והטעמים שבדבר וקצת פרטים, תודה

asafk
25-08-20, 20:08
כל המכוניות ששאלת לגביהן עונות על מה שצריך חוץ מהאמר, fj קרוזר. כי הם לא 7 מקומות. ולא דיזל
כולם לא יהיו זולים לאחזקה.
מכאן הלאה זה עניין של טעם. אם מה שעושה לך את זה זה דיסקברי 4 - למה לא? לך על זה. זה רכב מצויין.
אני לא יודע מה עלויות האחזקה שלו כי לא היה לי כזה אף פעם, וכל פעם ששאלתי כאן באתר- הבעלים שלהם התחמקו מתשובה. לא יודע מה להבין מזה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

DavidL
25-08-20, 20:17

שמע,תקשיב למה שאומרים לך כאן באתר בקונטקסט המתאים כי יש כאן סוג של פוזיציה רגעית כזאת או אחרת.
כרגע החבר'ה כאן ב hipe בקטע של או טנדרים בעדיפות להיילקס ידני עם בולמים B52 ופגוש אחורי מקוצץ שנופל בקטגוריה של life style עכשווי ו/או גימיני וכל השאר זה דרעאק.
לפי סוגי הרכבים שציינת יש לך טעם טוב, ואם תמצא דיסקו 4/פטרול/לנדקרוזר V8/האמר... במצב טוב אז לך על זה לפי מה שיוב^ל אותך ליבך (אחרי שתעשה סיבוב ברכב).
ממה שאני מכיר מקרוב כל מי שיש לו דיסקו 4 לא מוכן להחליפו באף רכב אחר, יתכן ומדובר בבעיה נפשית אבל בגלל השכיחות הגבוהה של התופעה האופציה הזאת נפסלת והדבר מלמד בוודאות על ערך מוסף ייחודי שיש ברכב הזה ולא ברכב אחר.
בנוגע לעלויות אחזקה אל תצפה שזה יהיה זול ולכן כדאי להתמקד באיתור רכב במצב טוב שטופל באהבה.

יניב עמית
25-08-20, 21:04
לפות"ש, לפי אופי הנסיעות שלך כמו שאתה כותב כאן וכתבת גם בשירשור הקודם
שלך ממרץ, וכפי שהיציעו לך גם אז, וכיוון שצריך 7 מקומות: רקסטון, פגארו
(נדמה לי שגם המכונאי שלך המליץ)

asafk
25-08-20, 21:11
שמע,תקשיב למה שאומרים לך כאן באתר בקונטקסט המתאים כי יש כאן סוג של פוזיציה רגעית כזאת או אחרת.
כרגע החבר'ה כאן ב hipe בקטע של או טנדרים בעדיפות להיילקס ידני עם בולמים B52 ופגוש אחורי מקוצץ שנופל בקטגוריה של life style עכשווי ו/או גימיני וכל השאר זה דרעאק.
.

אמירה מעניינת לאור זה שאתה הראשון והיחיד בינתיים בדיון הזה שהזכיר טנדרים, היילקס, או ג'ימני.

אז באמת.. בקונטקסט המתאים.
לא כדאי להסיט את הדיון כשסוף סוף הפך לענייני.

אסף.

zivo
25-08-20, 22:35
אני לא חושד בהטרלה.
פשוט נמאס לי שאנשים לא טורחים לקרוא ולכבד את חוקי הפורום.
ובלי קשר אני במצב רוח מטונף בגלל החופש הגדול. אז יש מי שסובלים מזה קצת.

רוצה לדבר על זה???

בפאלו
26-08-20, 18:39
אני לא מבין,
יש לך ברשימה טויוטה,
ועוד כל מיני רכבים אחרים שהם או גרועים, או רק מתקלקלים כל הזמן.
רק טויוטה!אמר זה שהתמונה שלו זה דיפנדר [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

zivo
26-08-20, 20:26
ל.............
- אם אתה לא אומר לתמהוני שבא למכולת "או שאתה טרול או שאתה סתם לא הקורונה פיניון הכי מכוונת בדיפרנציאל הזה" - אז אתה ללא ספק אדם יותר טוב מרובנו.

אני אפנה אלייך בפרטי. פעם הבאה, בראיון עבודה, שיבקשו ממליצים אני אתן את הפרטים שלך.

לגופו של עניין, קח אוויר, ותנסה להגיד (קודם כל לעצמך), מה ניסיתם להשיג בתשובות שלכם?
לעזור? לחנך? ללמד? לגרש? לצחוק (על משתמש חדש)? לסתום לו את הפה (מקלדת)?

יש הבדל בין תגובה למשתמש וותיק (בעיקר למתחזים :-( שלפעמים באמת בא לי לנתק להם את המקלדת ), לבין מצטרפים חדשים.
אפילו גנץ אמר השבוע שהוא נתן לליכוד 100 ימים אבל לא עוד :-)

asafk
26-08-20, 21:11
בואו ננסה לעזור לברנש. קיץ, אין כח לכלום גם ככה.

אסף.

יוסף שלמה
27-08-20, 18:55
תודה על כל העזרות, מה שנראה לי שאלך על פאג'רו, ובמידה וארגיש שזה לא מספיק תמיד אפשר למכור ולעבור לדיסקו 4, אגב איזה דגם של פאג'רו דיזל ארוך עדיף? דזרט או דקאר או לימיטד? אני חושב שעדיף דזרט ומקסימום לשפר אותו עם בולמי פוקס קוני והגבההות ומיגון מה דעתכם?

-->