התחברות

צפייה בגרסה מלאה : צריך עזרה בבחירת צמיגי H/T לדייהטסו טריוס 2008

Guy Levin
26-08-20, 13:01
אהלן חברים.

הטריוס שלי נוסע חמש פעמים בשבוע בערך בתוך העיר (30KM ביום בערך) ובסופי השבוע משמש לטיולי שטח רגועים.

מידות הצמיג: 215/65, קוטר 16.

מאוד התפתיתי לשים צמיגי 50/50 (נקראים A/T, אני צודק?), אבל אני מבין שהמחיר בנסיעת כביש וצריכת דלק הוא די משמעותי ועקב העובדה
שהרכב רוב השבוע משמש לנסיעות בתוך העיר האופציה הזו כנראה תרד מהפרק.

למיטב הבנתי צמיגי H/T יתנו לי את הפשרה הטובה ביותר.
אני מחפש כבר כמה ימים באינטרנט ולא מבין כלום. אף אתר כמעט לא מציין את הייעוד של הצמיג ואת הדירוג שלו (צריכת דלק, אחיזה בכביש רטוב) ולמעשה הרבה פעמים גם לא מופיע שם הדגם. אשמח אם יש כאן מישהו שיכול לתת טיפים להבין איך אני יודע מה אני קונה.

אני בסה"כ הכל רוצה צמיגים שיתאימו לרכב 4X4 קטן, שיורד מידי פעם בסופ"ש לטיולי שטח רגועים. אשמח שלא יהיו מרעישים מידי ועם דירוג צריכת דלק טוב.
בכלל, אשמח לכמה שיותר טיפים איפה למצוא ואיך לחפש ועם מי לדבר.

והכי חשוב, המלצות על צמיגים מתאימים. האם מישהו מכיר? האם עליי לשקול מחדש את סוג הצמיגים שאני מחפש? כל מידע שיעזור לי להגיע להחלטה יוערך מאוד!

Yaki5500
26-08-20, 13:10
אני ממליץ לך לשים at הפער בינם לבין ht מבחינת רעש וצריכת דלק לא כזה היסטרי. לדעתי גם באחיזה בשטח הפער לא מי יודע מה בטח בתנאים רטובים אבל הסיכוי לקרוע צמיג על אבן חדה או בזנט יורד משמעותית וגם היכולת להוריד אוויר בשטח טובה יותר

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

erezgur
26-08-20, 13:11
לא תרגיש שינוי בצריכת דלק עם צמיגי AT.

רוב הרכבים כאן נוסעים רוב הזמן על כביש.

נסה לבדוק אילו אפשרויות יש למידה שלך ואז אפשר יהיה להתייעץ.

נשלח מהנייד

איל מ
26-08-20, 14:46
צמיגי ht הם צמיגי כביש לכל דבר. ברכב כמו טריוס אני לא רואה שום הצדקה לקיום שלהם.
ברכבי יוקרה עאלק שטח, בהם יש צורך בקוד מהירות גבוה, אולי.
בקיצור,
אמרו לך קודם. ההבדל בהתנהגות כביש יהיה זניח.

Guy Levin
26-08-20, 20:35
תודה רבה לכל המגיבים!

קראתי הרבה תגובות טובות על Maxxis AT771 והם זמינים במידה הנכונה.
https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=26864&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

מצד שני, הדירוג שלהם בצריכת הדלק מאוד מאוד נמוך וגם מרחק הבלימה על כביש רטוב.

יש גם אופציה לצמיגי Good Year Efficient grip SUV
https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=25999&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

ראיתי על הצמיג הזה ביקורות טובות מאוד. איפהשהו ראיתי שהוא מוגדר כצמיג עם יכולות כביש גבוהות ויכולות שטח בסיסיות מאוד.
הוא כמובן פחות טוב בשטח אני מניח שבדי הרבה. מצד שני הוא הרבה יותר חסכוני, שקט, ובולם טוב על כביש רטוב.

אני מנסה לשכנע את עצמי לקנות AT אבל האם ההבדלים ברמות צריכת הדלק באמת כל כך זניחים (דרגה F לעומת דרגה B)? חברה שלי נוסעת ברכב ביום-יום בכביש, האם צמיגי AT לא יפגעו בבטיחות? לא מזמן היא עברה תאונה ואנחנו מעט רגישים לנושא הבטיחות. קראתי כתבה בYnet (וכן אני יודע שYNET זה פח אשפה) שדי הפחידה אותי וטענה שלשים צמיגי AT כרוך בהתפשרות בבטיחות.

תודה שוב.

Yaki5500
26-08-20, 20:48
הפער בין at ל-ht באמת לא כזה גדול אבל אם הטיולים שלך באמת רגועים וזה מה שייתן לך שקט נפשי כשאתה בעבודה והאישה על הכביש אז גם צמיג ht יעשה את העבודה. ממליץ לך לבחור משהו שמיובא באופן סדיר כך שאם יקרע לך אחד בשטח תוכל להשיג בקלות צמיג אחר

erezgur
26-08-20, 21:18
בקישורים שצירפת - המקסיס הוא צמיג AT והגודייר נראה כמו צמיג כביש, לא יודע למה אתה חושב שהוא AT.
האם במידה שברשיון אין אפשרויות לצמיגי AT מחברות נוספות?

Guy Levin
26-08-20, 21:29
בקישורים שצירפת - המקסיס הוא צמיג AT והגודייר נראה כמו צמיג כביש, לא יודע למה אתה חושב שהוא AT.
האם במידה שברשיון אין אפשרויות לצמיגי AT מחברות נוספות?
זו הייתה הכוונה. להציג את ההתלבטות בין צמיג AT לבין צמיג שמיועד למעט נסיעה בשטח, ובעיקר לכביש. אני מנסה לפענח את ההשלכות בבטיחות ובצריכת הדלק. לקחתי בחשבון את מה שאתם אומרים. אני מאוד רוצה AT, אבל לא לגמרי מבין את משמעות המחיר.

ה-AT היחיד שראיתי מלבד זה ששמתי כאן הוא ה- Toyo open country A/T אבל הוא יקר יותר מהמקסיס ולפי הביקורות שקראתי המקסיס מוצלח מאוד לכן צמצמתי אליו.

עכשיו מצאתי צמיג שנראה כמו משהו ביניהם, של חברת Riken. אבל כרגיל אני מתקשה להבין אם יש לצמיג הזה איזהשהו ייעוד לשטח או לא.
קראתי באתרים בחו"ל שהוא נקרא צמיג "שטח-כביש".
הוא זול, ויש לו דירוגים טובים של צריכת דלק ובלימה בכביש רטוב. מצאתי מעט מאוד חוות דעת, רובן היו חיוביות. אשמח אם מישהו יוכל אולי להעיף מבט ולהגיד לי מה דעתו, אולי תדעו טוב ממני להגיד אם יש לו מאפיינים של צמיג שטח:
https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=31934&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

erezgur
26-08-20, 22:28
על קצה המזלג ובאופן לא לגמרי מדוייק אבל שיעזור לך לבצע סינון ראשוני - אם לצמיג יש חריצי אורך, המיועדים לניקוז המיים (שיפור האחיזה בכביש רטוב למשל) הוא מיועד לכביש.
אם יש לו קוביות בשרניות המאפשרים אחיזה טובה בשטח טרשי - הוא מיועד לשטח.
צמיג AT מתאפיין בשילוב של "קוביות" לאחיזה טובה בשטח טרשי וחריצים (גם אם לא בקו ישר) המאפשרים ניקוז של מיים בכביש רטוב.

יש עוד לא מעט הבדלים (הרכב וכמות השכבות המרכיבים את הצמיג וכו', אבל מבחינה ויזואלית אם תבחן את הנושאים שרשמתי לעיל יהיה לך קל להבחין).

צמיג AT טוב לא אמור להיות משמעותית פחות טוב בכביש ולא אמורה להיות השפעה מורגשת על צריכת הדלק.

חפש את המאמרים של אסף בנושא הצמיגים - שם המידע מקיף הרבה יותר ומדוייק הרבה יותר.

Guy Levin
27-08-20, 13:00
על קצה המזלג ובאופן לא לגמרי מדוייק אבל שיעזור לך לבצע סינון ראשוני - אם לצמיג יש חריצי אורך, המיועדים לניקוז המיים (שיפור האחיזה בכביש רטוב למשל) הוא מיועד לכביש.
אם יש לו קוביות בשרניות המאפשרים אחיזה טובה בשטח טרשי - הוא מיועד לשטח.
צמיג AT מתאפיין בשילוב של "קוביות" לאחיזה טובה בשטח טרשי וחריצים (גם אם לא בקו ישר) המאפשרים ניקוז של מיים בכביש רטוב.

יש עוד לא מעט הבדלים (הרכב וכמות השכבות המרכיבים את הצמיג וכו', אבל מבחינה ויזואלית אם תבחן את הנושאים שרשמתי לעיל יהיה לך קל להבחין).

צמיג AT טוב לא אמור להיות משמעותית פחות טוב בכביש ולא אמורה להיות השפעה מורגשת על צריכת הדלק.

חפש את המאמרים של אסף בנושא הצמיגים - שם המידע מקיף הרבה יותר ומדוייק הרבה יותר.
המון תודה.

אני בהחלט מנסה לקרוא וללמוד. חוסר הסיווג באתרי האינטרנט בישראל מקשה מאוד את מלאכת בחירת הצמיגים.
וגרוע מכך, הפנצ'ריות שאני מתקשר אליהם בכלל לא בטוחים מה יש ומה אין להם ולא ממש יודעים לייעץ שומדבר מעבר ל"זה צמיג 50.50 והוא טוב לשטח". מבאס. אני באמת מרגיש שאני יורה בערפל פה.

צמצמתי את הרשימה לצמיגים הבאים:
Maxxis AT771
https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=26864&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

Toyo OpenCountry A/T
https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=34853&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

Continental CrossContanct ATR
https://autotire.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=1792497

המקסיס הם הזולים ביותר, אבל הזהירו אותי מהצמיג הזה היום.

למישהו יש חוות דעת? או רעיון אחר?

assafy
27-08-20, 13:48
היו לי בעבר את המקסיס וגם את הטויו.
כשהם חדשים כולם טובים.
המקסיס זולים יותר אך גם נשחקים מהר יותר.
ההבדל בצורת הסוליה בניהם אינו גדול. שניהם צמיגי AT לא אגרסיביים שזה מה שמתאים לך.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Yaki5500
27-08-20, 14:09
גם אצל הגרנד ויטרות רצו הרבה דיווחים על המקסיס שהוא נשחק מהר. אישית לא התנסיתי איתו

Guy Levin
27-08-20, 14:49
היו לי בעבר את המקסיס וגם את הטויו.
כשהם חדשים כולם טובים.
המקסיס זולים יותר אך גם נשחקים מהר יותר.
ההבדל בצורת הסוליה בניהם אינו גדול. שניהם צמיגי AT לא אגרסיביים שזה מה שמתאים לך.

האם שמת לב להבדלים ברעש מהצמיגים?

היום איזה בחור בפנצ'רייה היה מוכן להשבע לי שהמקסיס רועשים הרבה יותר.

assafy
27-08-20, 15:02
לא ממש. כפי שכתבתי כאשר הם חדשים כולם מרגישים טוב והם גם שקטים יותר.
המבחן הוא אחרי חצי שנה כאשר הגומי כבר פחות גמיש. אז גם הרעש גובר לאט לאט.
המקסיס מתיישנים מהר יותר. את הטויו יותר אהבתי. מצד שני לא מדובר כאן באיזה זבל סיני וגם המקסיס נחשבים סבירים אם כי לא מצויינים.
נראה שאתה מאוד מוטרד מהסיפור. אז תשקיע קצת יותר ולך על הצמיגים הטובים יותר.

Guy Levin
27-08-20, 17:46
שוב המון תודה לכל המגיבים! עזרתם לי מאוד להתכוונן.

בסופו של דבר הלכתי על Cooper ATT discoverer. קניתי רביעיה ב-1600 ש"ח (כולל התקנה ואיזון וכו'). מקווה שלא נפלתי כאן.
קראתי עליהם המון ביקורות טובות וגם ההגדרה שלו (60% כביש, 40% שטח) קרצה לי.
דירוגים סבירים בצריכת דלק והתנהגות על כביש רטוב.

גם נראה טוב שזה תמיד נחמד.
https://www.tyres-outlet.co.uk/product/cooper/discoverer-att/215-65-r16/r-395085

אדווח בעתיד האם זו הייתה רכישה חכמה.

Yaki5500
27-08-20, 18:02
תתחדש וסע בדרכים משובשות

-->