צפייה בגרסה מלאה : הסבת מעשנת לחשמלית
שלום.
בניתמעשנת בשנה שעברה שאחרי כמה ניסיונות ושיפורים עכשיו היא מצויינת אממה אין לי כוח לכל הפחמים וכו' חשבתי אולי להסב אותה לחשמלית
מצאתי תנור ישן פירקתי הבנתי מה עושה מה יש שתי גופים אחד של 1800 W והשני 1000W ה1000 כנראה לא עובד
השני עובד מצויין יש לי מעט ידע בחשמל ויש רצון וכוח ויש תוכנית דיי מפורטת
אני שואל ככה..
1.מישהו ניסה את זה או מכיר דבר כזה
2.מסוכן?? עד כמה?.
3.טיפים רעיניות מה לעשות ומה ממש לא
4.סתם חוות דעת
מציע לך לחפש קצת ברשת ( YouTube?).
יש הבדל מהותי בין סוגי המעשנות, זה לא רק לתקוע גוף חימום.
בניגוד לרוב ( כל?) מי שכתב פה על מעשנות, אני עם מעשנת חשמלית כבר 10 שנים.
אני בעד, אבל צריך לבנות את זה נכון.
מציע לך לחפש קצת ברשת ( YouTube?).
יש הבדל מהותי בין סוגי המעשנות, זה לא רק לתקוע גוף חימום.
בניגוד לרוב ( כל?) מי שכתב פה על מעשנות, אני עם מעשנת חשמלית כבר 10 שנים.
אני בעד, אבל צריך לבנות את זה נכון.
מה הכוונה נכון
יש טרמוסטט ויש תכנון לפי איך שהוא על גחלים אני יודע פחות או יותר איפה למקם
פרט לפי מה שידוע לך
תסתכל למשל על הווידיאו הזה-
https://www.youtube.com/watch?v=xPpBLaRepUU
שים לב שהמבנה שונה לגמרי.
במיוחד שים לב לדפנות, אלו דפנות כפולות, מבודדות (המעשנת שלי בנויה מעץ, אבל התוצאה אותו הדבר, דופן מבודדת).
בניגוד למעשנות "הרגילות שיש להן דופן מתכת (ברזל) שמוליכה חום (והמעשנת מתקררת).
בגדול, ומבלי להכנס להסברים מסובכים מדי -
נגיד ואת רוצה לעשן ב 90 מעלות.
1- במעשנת "קלאסית" רגילה, החומר שאתה שורף (פתיתים, קוביות, עצים...) גם מספק את החום וגם את העשן. כל החוכמה במעשנות האלו, איך לקבל עשן, מבלי לקבל חום גבוהה מדי. הרעיון הוא שיש דפנות שמוליכות חום טוב, או במילים פשוטות, מקררות כל הזמן את המעשנת, בזמן שהחומר בוער ע"מ לייצר עשן. למעשנות האלו יש "פרפר" (או שניים) לוויסות כמות העשן ואת עוצמת הבעירה. אבל, וזו הנקודה "שמסבכת" את התפעול, עוצמת הבעירה יוצרת תלות בין כמות העשן והטמפ' של המעשנת . מעשנות קנויות טובות, יודעות לעשות את הוויסות הזה לבד (אתה מגדיר טמפ', והן שולטות על עוצמת הבעירה והזנה של החומר). מעשנות ביתיותף מצריכות הרבה התעסקות ומעקב (או פשוט חיפוף בנתונים).
2- במעשנת חשמלית, יש חלוקת תפקידים, גוף החימום החשמלי דואג לטמפ' , וכמות קטנה של חומר בערה (פתיתים, קוביות, עצים...) דואגת לעשן. את כמות העשן מווסתים ע"י כמות החומר בעירה + תחלופת אוויר \ איטום של המעשנת (אם המעשנת אטומה, זה מאיט את הבערה ומקטין את כמות העשן) , והטמפ' נשלטת ע"י גוף החימום. ע"מ להגיע לטמפ' הנכונה, וגודל סביר, עם גוף חימום סביר וכל זאת עם פיזור חום אחיד, הדפנות חייבות להיות מבודדות.
אני חוזר ומציע לך, תעשה קצת גוגל (חבל סתם להשקיע בבניה ואח"כ להתאכזב).
דרך אגב, היו פה כמה שירשורים על מעשנות, ובאחד מהם שמתי תמונות והסבר על המעשנת שלי.
תסתכל למשל על הווידיאו הזה-
https://www.youtube.com/watch?v=xPpBLaRepUU
שים לב שהמבנה שונה לגמרי.
במיוחד שים לב לדפנות, אלו דפנות כפולות, מבודדות (המעשנת שלי בנויה מעץ, אבל התוצאה אותו הדבר, דופן מבודדת).
בניגוד למעשנות "הרגילות שיש להן דופן מתכת (ברזל) שמוליכה חום (והמעשנת מתקררת).
בגדול, ומבלי להכנס להסברים מסובכים מדי -
נגיד ואת רוצה לעשן ב 90 מעלות.
1- במעשנת "קלאסית" רגילה, החומר שאתה שורף (פתיתים, קוביות, עצים...) גם מספק את החום וגם את העשן. כל החוכמה במעשנות האלו, איך לקבל עשן, מבלי לקבל חום גבוהה מדי. הרעיון הוא שיש דפנות שמוליכות חום טוב, או במילים פשוטות, מקררות כל הזמן את המעשנת, בזמן שהחומר בוער ע"מ לייצר עשן. למעשנות האלו יש "פרפר" (או שניים) לוויסות כמות העשן ואת עוצמת הבעירה. אבל, וזו הנקודה "שמסבכת" את התפעול, עוצמת הבעירה יוצרת תלות בין כמות העשן והטמפ' של המעשנת . מעשנות קנויות טובות, יודעות לעשות את הוויסות הזה לבד (אתה מגדיר טמפ', והן שולטות על עוצמת הבעירה והזנה של החומר). מעשנות ביתיותף מצריכות הרבה התעסקות ומעקב (או פשוט חיפוף בנתונים).
2- במעשנת חשמלית, יש חלוקת תפקידים, גוף החימום החשמלי דואג לטמפ' , וכמות קטנה של חומר בערה (פתיתים, קוביות, עצים...) דואגת לעשן. את כמות העשן מווסתים ע"י כמות החומר בעירה + תחלופת אוויר \ איטום של המעשנת (אם המעשנת אטומה, זה מאיט את הבערה ומקטין את כמות העשן) , והטמפ' נשלטת ע"י גוף החימום. ע"מ להגיע לטמפ' הנכונה, וגודל סביר, עם גוף חימום סביר וכל זאת עם פיזור חום אחיד, הדפנות חייבות להיות מבודדות.
אני חוזר ומציע לך, תעשה קצת גוגל (חבל סתם להשקיע בבניה ואח"כ להתאכזב).
דרך אגב, היו פה כמה שירשורים על מעשנות, ובאחד מהם שמתי תמונות והסבר על המעשנת שלי.
אוקיי הבנתי אז בא נאמר שאני שם שתי גופים אחד בתור מבער של העצים ואחד יותר גבוהה בשביל החימום כמובן שלכל אחד אני שם תרמוסטט ומגדיר טמפרטורה שונה האם זה כוון נכון??
ועוד משהו ממה להיזהרעם החשמל טיפים וכו
דרך אגבאציין שממך קיבלתיהשראה לרעיון הזה
לא יודע.
אין לי ניסיון בתכנון מעשנות.
אחרי שהחלטתי על כיוון, מצאתי איזה סרטון של איזה פרוייקט, עובד, ובגדול העתקתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.