צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי קנס שנוי במחלוקת
שלומות,
אמא דריש פנתה אליי לאחרונה לסיוע משפטי/נפשי לאחר שחטפה קנס של 750 ש"ח ו-8 נקודות ליד הבית, על כביש שהיא נוסעת בו מדי יום כבר מעל עשור ללא תקלות.
מדובר על הגשר מעל כביש החוף, המחבר את אזור התעשייה פולג בנתניה (סמוך לחברת החשמל, בניין סלקום והאצטדיון) אל השכונות הדרומיות קריית נורדאו ואגמים. על הגשר שלושה נתיבים ישרים לכל כיוון עם שטח הפרדה בנוי, ובחלקו אף נתיב רביעי לפניה, השתלבות וכו'. הגשר בנוי משלושה מקטעים - אחד סמוך לאזה"ת, שני מעל הכביש ושלישי קרוב לשכונות.
לפני כשנתיים הוצבה על המקטע השני מצלמת אור אדום המצלמת לכיוון העיר, ולאחרונה גילינו שהיא גם הופעלה כמצלמת מהירות. אמא דריש קיבלה את הקנס על נסיעה במהירות 73 קמ"ש על הגשר, בחלק שאינו סמוך לאזה"ת או לשכונות (כלומר נטו מעל הכביש), עם שדה ראייה רחב והפרמטרים שהוסברו לעיל. לטענת המשטרה, מדובר בשטח עירוני שהמהירות המותרת בו היא 50 קמ"ש, למרות שעל הגשר אין אף תמרור המורה על כך.
מעבר לנבזיות של הפעלת מצלמת המהירות במקום כ"כ פרובוקטיבי שספק אם מישהו בו נוסע מתחת ל-70, מעבר לזה שלא נשלחה אזהרה אלא ישר קנס עם נקודות ומעבר לכך שאין תמרורי מהירות על אף מקטע של הגשר המדובר, אני תוהה אם לעניין יש בכלל בסיס חוקי. למיטב זכרוני משיעורי תיאוריה, כשיש לך שטח הפרדה ומספר נתיבים בכל כיוון ללא בניינים מסביב - המהירות המותרת היא 80 קמ"ש.
אני מצרף תמונה ותרשים להבנת הסיטואציה, ומבקש שתחוו את דעתכם על המשך הטיפול האופטימלי בנושא. האם לערער על חוקיות הקנס, לבקש שפשוט יורידו את הנקודות ולספוג את העלות הכספית, או שהייתם נוקטים בטקטיקה אחרת? קבוצות הפייסבוק המקומיות מלאות בפוסטים מתרעמים של אנשים בסיטואציה דומה, אבל ברור שאין שם על מי לסמוך שיצטרף לאיזשהו מהלך משפטי יצוגי.
מודה לכם מראש.
https://i.postimg.cc/Vs7vmGF9/skt.png
https://i.postimg.cc/MKTcB2Gr/cmr.png
שיש שטח הפרדה ומספר נתיבים המהחרות היא 90 אבל זה לא מבטל שטח עירוני
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
שטח עירוני מבוטל ע"י תמרור סוף שטח עירוני.
אבל,
יש תקדימים:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3098691,00.html
אל תתלה את תקוותיך. ואל תיתפס על הקטע של כביש פתוח ובלה בלה... בנתיבי איילון, למשל, מותר לנסוע 70....
תכלס, אמש'ך עברה על החוק, אבל אם אתם רוצים לריב, יש את התקדים שקישרתי לך.
מה המצב דריש. אתה מהפילים? 103? קבע או מיל?
לגבי שאלתך- אני מתעסק לא מעט עם המצלמות ב"חיים האמיתיים"
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3773712,00.html
הנה כמה דברים חשובים שעליכם לדעת.
ראשית- קבלת דוח מהירות היא אירוע מקומם ומבאס. מבחינת הרבה אנשים זה כמו להיתפס בעודך גונב מהמכולת, זה אות קלון. במיוחד הנורמטיביים שבחבורה. אותך תפסו עם רכב על צמיגי 35-זה סיפור טוב לספר לחברים, את אשתך תפסו עם הרכב? היא תתקשר אליך ותשאל האם היא צריכה להודיע למעסיק שלה שיש מצב שהיא תבלה שנה בכלא. לא הכסף קובע כאן-כי הסכום אינו גבוה. הנקודות כמובן קובעות, אך אנשים רבים לא יודעים שנקודות נמחקות אחרי שנתיים (זאת בהנחה שאמא אינה עבריינית). אז הכלל הראשון הוא "גברת תירגעי".
שנית- בוא נגבש אסטרטגיה. להילחם או להיכנע? כל הדיון בשאלה האם מיקום מצלמות המהירות הוא מוסרי או לא אינו רלוונטי. המצלמות שם כדי לעשות כסף. כל קשר בינן ובין הצלת חיים הוא רופף לכל היותר. אין מה לפנות למשטרה או לעיריה או לראש הממשלה. יופיה של מצלמת המהירות הוא שהיא בלתי ניתנת לערעור, אלא אם כמובן יש לך עורך דין מעולה. ויש כאלה, כמו תומר גונן. זו הנקודה בה הרבה אנשים אומרים "טוב נו, אני אמא דריש, 30 שנה לא עברתי עבירה, נשלם את הקנס ושלום". חבל לעשות זאת. עדיף לצאת לקרב. כל עוד הקרב הוא קרב חינמי אז אין בעיות. יש להדגיש: אמא דריש אינה אשמה כל עוד לא שילמה את הקנס. מדינת ישראל רוצה שתשלמו כי ברגע ששילמתם- הודיתם באשמה.
שלישית- טוב, יצאנו למלחמה. קח בחשבון שהמלחמה שאליה אתם נכנסים היא מלחמת התשה, זו לא מלחמה בה מובטח ניצחון, אלא מלחמה בה מובטח הפסד פחות כואב. כאן עליך להחליט: עורך דין או לא? אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאמא דריש לא צברה 60 עבירות ונוהגת על סמיטריילר ותלויה בו לפרנסתה. אז אוקיי, לא עורך דין, קדימה למלחמת ההתשה.
אני עוצר כאן את המלל ומבקש שתיקח מצלמה ותלך למקום הפיגוע.המטרה שלך היא לחפש תמרור מאוד ספציפי- תמרור שבו כתוב שמותר מעל 50 קמ"ש - כלומר תמרור שבו כתוב 60 או 70 קמ"ש או 80 קמ"ש. במורד הדרך, או במעלה הדרך. הרי ברור לך שאת אמא תפסו ב100 מטרים שבהם מותר רק 50 כי זה נבזי. צלם את התמרור בו כתוב שמותר 60 או 7 או 80- גזור ושמור!!! אין כזה תמרור? באסה, צלם את תמרורי ה50 קמ"ש עם כל הרקע מסביב. כביש גדול, רחב. בכל מקרה- אדוני צריך לצאת משם עם אוסף נאה של 40-50 תמונות שמתעדות הכל. את התמרר מקרוב- וגם מרחוק, שיראו היכן זה צולם. צילומי נוף.
רביעית- יש לנו דוח ביד. כתוב בו 73 באזור של 50. יאללה נתחיל לטרטר. דבר ראשון שצריך לעשות זה לפנות למשטרה ולבקש את צילום הדוח המפורט. אולי היה קסם ולא היתם שם לבד? חשוב לציין- קיימת גם חובת הפחתת מהירות בגלל מרווח טעות. כלומר- אם אתה אומר שנסעה 73 קמ"ש -אזי היא נסעה בפועל 78 קמ"ש. תביא את הדוח בו זה כתוב. ואם היא נסעה 73, יש להפחית לה 5 קמ"ש ואז היא כלל לא עבריינית.
חשוב לציין- בחוק יש פרצה: נקודות חלות מיום ביצוע עבירה. כלומר בפשטות- המונה דופק. כל יום בו אתה מטרטר את המשטרה הוא יום בו עוד זמן חלף. היעד הנכסף של שנתיים בהן פגות הנקודות הולך ומתקרב.
חשוב לציין: תכינו קלסר. בקלסר יתועד כל מכתב למשטרה, כל פתק, כל אי מייל.
חמישית- התמונה בידך. אמא אשמה כהוגן. שלב הבא: אמא אינה עבריינית סדרתית. ויש לה נימוקים טובים (לשיטתה) מדוע היא נהגת טובה. אז אחרי 25 ימים (אמרנו, המונה דופק) מיום ביצוע העבירה- יש לשלוח בקשה לביטול
https://www.gov.il/he/departments/general/police_traffic_department_reports_faq
בבקשה תסבירו, נהגת נורמטיבית, אישה חביבה שנסעה במכוניתה כפי שהיא רגילה שנים. כל זה לכתוב. בקשתכם תגיע למשטרה ואז קיים סיכוי של 99.9% שהיא תיפול על שוטרת שיקח לה 30 שניות ללעוס מסטיק ועוד 3 שניות לקבוע שלא, אתם לא זכאים לשום חנינה. זה בסדר, אתם ידעתם מראש שתידפקו. זה לא מעניין. מה שמעניין זה שהמונה דופק. אתם תקבלו בחזרה מכתב רשום ובמכתב יהיה כתוב שמה פתאום לוותר, אמא דריש נסעה מהר. סבבה, זמן שרפנו להם.
שישית: פתח לוח שנה. 80 ימים בדיוק חלפו מביצוע העבירה. סמן לך-זה יום חשוב- עכשיו מתחיל האקשן. מותר לך תוך 3 חודשים ממועד ביצוע העבירה להגיש בקשה להישפט. למה לא לשלוח את הבקשה כבר היום ולגמור עם זה!?? אמרנו, המונה דופק ודופק-ואתה דופק אותם..... לא לשכוח- כל עוד הדוח לא שולם- אמא לא אשמה, אין נקודות, זה אפילו לא מתועד במחשב, למקרה שצריך לחדש רישיון. אז למה אחרי 80 יום? כי זה שלושה חודשים מינוס 10 ימים, מספיק זמן למערכת לתעד את בקשתכם ומספיק זמן לכם לשרוף- אמרנו שבקשה להישפט מגישים עד 90 יום ממועד ביצוע העבירה. אז אחלה- כבר שרפנו 80 ימים.
להגיש בקשה להישפט זה הליך פשוט מאוד
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/gethtmlform.aspx?formType=driverapply@po lice.gov.il
חשוב לציין כמה דברים חשובים מאוד
א. מדינת ישראל ממש לא רוצה שתגיש בקשה להישפט. זה מעמיס על בתי המשפט שגם ככה עמוסים. אבל זו זכותך החוקית
ב. אתה לא חייב עורך דין.
ג. לא, אתם לא תקבלו עונש על שהגשתם בקשה למשפט צדק. אמא אינה חסן נסראללה, היא אישה חביבה שרק רוצה להבין למה עשו לה עוול.
שביעית: הגשתם בקשה להישפט. משטרת ישראל תשלח לכם דואר רשום שעונה שהיא קיבלה את בקשתכם, מועד למשפט יקבע בהקדם- סעו בזהירות. אנחנו לא שוכחים- המונה דופק. ודופק. ודופק. אני שוב מזכיר: כל דואר, כל תמונה- אתם שומרים בקלסר שאמרנו שתארגנו.
כאן זה נהיה עוד יותר מעניין: החוק קובע- אם הגשתם בקשה להישפט וחלפה שנה, הדוח שלכם פג. הסתכלת בחוץ? יש קורונה. העומס על בתי המשפט מטורף. אי אפשר למלא אולם בית משפט, השופט היה חולה, התובע המשטרתי עשה אפצ'י. אתם יושבים ומחכים למשפט. קיים סיכוי לא רע שהדוח שלכם פשוט יאבד במערכת המשטרתית. או שלא יהיה משפט. זה אמיתי לחלוטין.
שמינית: אוקיי, יש משפט. נושא אמינות מצלמות א 3 נמצא כל הזמן בדיונים ומלחמות. יש מצב שעד המשפט יקבע שוב שהן לא אמינות, או שדוח על 30 קמ"ש מעל המותר אינו קביל, או כן קביל, או השד יודע מה. הכל אפשרי. ואמרנו- המשטרה ממש ממש ממש לא רוצה שתילחמו בה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5629414,00.html
סבבה. אין בעיה, לא נילחם. אנחנו סבבה. סתאאאם, נילחם אבל בחוכמה. אז אנחנו עכשיו הגענו למשפט ובטח כבר עברה חצי שנה או שנה ממועד ביצוע העבירה. המונה דפק, עכשיו אנחנו הולכים לפני משפט לתובע המשטרתי. זוכר ששלחתי אותך לצלם את התמרור שבו כתוב שמותר 60? יופי, שלום אדון תובע. כידוע -המהירות המותרת היא עד 50 קמ"ש "אם אין תמרור המורה אחרת". אתה מצאת תמרור המורה אחרת. הוא 400 מטרים במורד הדרך. נבקש להמיר את הדוח ל250 שקל ופחות נקודות.
התובע לא התרשם? אישה בשנות השבעים לחייה שאין לה עבירות ברישיון היא אויבת העם? סבבה, נכנסים לשופט. אותם הסברים בדיוק. לא לשכוח- אל תצפו לפרקליטי אל איי. אתם שם כדי לקבל טיפונת של הקלה. אחרי כל התהליך הזה- עברה שנה? עברה. המונה דפק? דפק. קיבלתם טיפה של נחת? יופי.
בהצלחה וסעו בזהירות.
וואו!
לנעוץ לנעול ולמסגר!!!
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
תומר, ידענו בסוף שישתלם שאתה פה.
מנהלים יקרים, תמצאו איך לעשות שהפוסט הזה יהיה זמין לכל מי שאי פעם יחטוף קנס מהירות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אלוף.
(לפני כ- 17 שנה פרסם מישהו תחת השם ד"ר מוצלחי - רופא רפורטים, מדריך להתמודדות עם דו"חות תנועה. שנים שאנשים ניסו לגלות את זהותו האמיתית:
Dr. Mutzlachi I presume?)
מה שתומר מתאר (התרחיש האופטימי) הוא חלק מתהליך ארוך יותר שיביא בסופו של דבר לביטול הדוח ונקרא "שיטת מוצלאחי" אתם רשאים לגגל את זה בצירוף "פולגז" היתה על זה כתבה עם פירוט של השיטה.
זה מצריך הרבה סבלנות, דיוק על הזמנים, ומעקב קפדני איפה אתם בכל שלב.
זה נחמד אבל אל תבנו על זה.
השופטים מודעים לדברים האלה ואין להם סבלנות.
דרור, המטרה שלנו היא מלכתחילה לא להגיע אל השופט. השופט הוא כלות כל הקיצים. חשוב לציין שהמטרה שלנו היא לא להתחמק לחלוטין מדו"ח. רק לשפר את מצבנו. ועד שאתה רואה שופט, זה לא בידיים שלו. המנגנון המשטרתי המנוון קובע.
לדאבוני, אני הגעתי לפני מספר חודשים לשופט כזה, לאחר שתובע משטרתי סירב לבקשתי (יש לציין שזה אחרי מריחה של כמעט שנה). אני מצאתי עצמי בתרחיש דומה, בו המהירות הנמוכה שהוצגה בתמרור היתה בדיוק בקטע של 5 קילומטרים. אני עשיתי עבודת מטה רצינית שכללה חזרה לנקודת התפיסה, צילומים של כל התמרורים בסביבה ושל תנאי הדרך. אני הדגשתי שלא הבחנתי בתמרור אשר מבטל את ההיתר לנסוע 110 קמ"ש באותו כביש. אני יצאתי עם 250 שקל במקום 750 ונקודות. השופט היה סבלני מאוד וגם העריך את העובדה שבניגוד לבחור שהיה לפני, שהסתפק בלומר "אחי, אני יודע, אבל היה לי יומולדת ושתינו"- הבאתי הסבר, נימוקים ותמונות בלפטופ - ואפילו התגלחתי, אם כי בסכין ג'ילט רגיל ולא בערכה המרשימה שקניתי השבוע לאחר התייעצות בפורום מכובד זה.
חשוב לי מאוד להדגיש:
ההתיחסות כאן היא ספציפית לנושא שצץ במהלך השנתיים שלוש האחרונות - המצלמות. וגם לנושא הנסיבות הספציפיות של העבירה. אני שוב מדגיש את העיקר- או לפחות את מה שאני בעצמי מצליח לקרוא מתוך המגילה
1. לצלם את זירת הפשע ולתעד תאריך. דברים משתנים. אותי תפסו פעם על 77 באזור של 50 - ואחרי כמה חודשים הבינו שזה כביש שמותר 70. לא שזה משנה הרבה כי אתה עברת על החוק כשהוא היה חוק, אבל לפעמים זה עוזר.
2. לבקש את הצילום - וזה אם לא קיבלתם אותו כבר. לוודא את נושא ההפחתה, האם בוצעה כראוי.
3. לעקוב טוב טוב אחרי נושא המצלמות. כל הזמן יש שינויים והתפתחויות.
הנקודות כנראה לא מפריעות למי שהיא לא עבריינית סדרתית, ולגבי הקנס, אפשר להתייחס לזה כהפריץ נתן (מענק קורונה) הפריץ לקח בחזרה, שום דבר לא השתנה.
אני בהחלט בעד לטרטר את המערכת ולנצל כל פרצה חוקית לטובתנו.
רק תקפידו לא להגיע לשופט.
מנסיוני הדל (באמת) במשפטי תעבורה, זה סרט נע. בית חרושת לקנסות.
במדינת ישראל הענישה והקנסות אינם אמצעי אלא מטרה בפני עצמה - והמשטרה עסוקה בייצור דו"חות בקנה מידה תעשייתי. זה ממש ייצור המוני - מה שמוביל למצב בו השופטים קורסים תחת עומס מספר התיקים הבלתי נתפס. ומכיוון שרובם ככולם מלכתחילה מוטים לחלוטין לצד המערכת, אין להם סבלנות לנאשמים מתחכמים.
אם להבנתם אתם מנסים למרוח את המערכת, הם עלולים לזמבר אתכם בקנס כפול.
ולמי שחושב שאנחנו עדיין בשנות ה-70 עם ארגזים מלאי ניירות ומאמין שהדוח שלו "יילך לאיבוד" בנבכי המערכת - אני מאחל לו הצלחה רבה.
תודה רבה תומר, וכן לשאר המגיבים.
הערה חשובה: העבירה בוצעה אי שם במאי והדו"ח הגיע רק באוגוסט. לא יודע אם זה נובע מיעילות המשטרה או הדואר, אבל נראה לי קצת מגוחך בהתחשב בכל הדיבור שזכור לי מן העבר על איך המצלמות החכמות האלה שולחות את הדו"ח בעצמן למחרת הארוע.
הצילום כלול בדו"ח יחד עם הרבה פרטים אחרים. הגשר היה ריק ואמא דריש כהרגלה בנתיב השמאלי, לקראת פניה שמאלה ברמזור הבא לכיוון הבית. המלצתי לה לתעד את מקום הארוע מכל הכיוונים ברגע ששמעתי על כך, אבל נראה שתמרורי המהירות הקרובים הם הרבה לפני והרבה אחרי, בתוואי שטח שונים בתכלית. חוץ מזה שלימדו אותנו שבכל צומת תוקף התמרור האחרון מסתיים, ובין הכניסה לגשר לבין סיומו אין שום סימוני מהירות מיוחדת.
אני בספק אם יש לה את המוטיבציה והכוח להיכנס למלחמת התשה כמתואר, המנטליות שלה שונה ובתור מי שגדלה ברוסיה סובייטית היא לא תולה הרבה תקוות במלחמות נגד הממסד. האמון הרעוע מלכתחילה במערכת המשפטית בארץ הוחלש אף יותר בעקבות מחלוקת מהעבר עם מעסיק שהלין שכר ופיצויים עד ש'פשט רגל' והתחמק מתשלום למרות שפסק הדין היה לטובתה.
זה שהנקודות נמחקות אחרי שנתיים מעודד יותר. אמא דריש תמיד אהבה ללחוץ בשטחים פתוחים, במיוחד בתקופה שהיו לה מכוניות קצת יותר חזקות מהיונדאי i10 הנוכחית, אבל מעולם לא נתפסה. כך שאם צריך לשלם 750 שקל אחרי 25 שנות נהיגה, בסה"כ זה לא נורא והיא מבינה את זה. מה שבאמת הציק לה פה זה הנקודות והסכנה לאבד את הרשיון, שבגילה המתקדם עשוי להיות קצת בעייתי לקבל בחזרה. במצב כזה אני מניח שהיא תבחר לשלוח בקשת הקלה ועם קצת מזל תקבל הנחה על הקנס או הנקודות לאור הרקורד הנקי.
לשאלתך הראשונה - הייתי טכנאי בסדיר ובין לקוחותיי היו שתי הטייסות שציינת ועוד שתיים עם מטוסי סילון. עד שהגעתי לקבע כבר לא היו תקנים, ועל שירותיי במילואים בחרו לוותר עם מעבר הבסיס בנתב"ג לדרום.
מצטרף להמלצה לנעוץ את ההסבר לעיל, אולי בתור פוסט עצמאי. מהמוצדקים!
קודם כל .. תומר. שאפו !
בהחלט תהליך שדורש התעסקות אבל מנסיוני הדל. זה משתלם.
אמנם נלחמתי אז באגרת הטלויזיה .. אבל אותו עיקרון. בסופו של דבר מחקו עשרות אלפי שקלים. ולא הגענו לשופט.
לגבי תעבורה. אז פה גם התובעת המשטרתית לקחה אותי הצידה רגע לפני השופט ועשתה לי הנחה מאד רצינית בגלל העומס. וזה היה הרבה שנים לפני הקורונה.
מה שכן. בגלל ההתעסקות המיגעת איתם. למדתי להמנע מהעברות האלו לחלוטין. יותר עדיף [emoji2372]
Sent from my iPhone using Tapatalk
2 הגרוש שלי משני אירועים (כמעט הפוכים)
אירוע מס' 1. (היותר מקומם ופחות מוצלח) - בחדרה ליד תחנה מרכזית אני פונה שמאלה, מאט ועוצר לוודא שמימין, אזור המוסתר בקיר בטון, לא מגיע אף רכב.
מיד אחרי הצומת קופץ/מתאבד (מנסה לפחות) שוטר שטוען וכותב - "לא עצר בתמרור עצור ולא בקו העצירה". ואני - רגע לא רק שעצרתי - אין תמרור ואין קו עצירה...
ביקשתי להשפט והגעתי מצוייד בתמונות.
כשהגיע תורי במשפט (ואני שחק - אי שם בסוף היום) - השופט שואל את השוטר שכבר מנקר מרוב שעמום - אתה זוכר את האירוע מלפני XX חודשים? וזה - "בטח, כאילו היה אתמול"...
אני מראה לשופט ולתובע את התמונות - אין תמרור ואין קו עצירה. מציע לשופט להציץ החוצה מהחלון - כי עדין אין תמרור וקו עצירה וזה ממש כאן למטה...
והשופט - הוא קובע:
1. אתה יכול לערער, אני לא בטוח שאתה רוצה.
2. אני מאמין לשוטר, אתה כנראה "מסובב" ומעקם את המציאות כרצונך.
3. תשלם קנס של 125 ש"ח.
4. אין נקודות.
לסיכום - רק לא להוציא את השוטר שקרן/טיפש...
אירוע 2:
כביש 6 לדרום, תחנת הדלק של מגל בבניה ובקטע זה המהירות יורדת ל-70.
שבת, בדיוק קבלתי אוקטביה חדשה ואנחנו נוסעים לבקר את סבתי (וסבתא רבתא של הילדים)
ובדיוק שם שוטר עם ליזר - "נסעת על 137 שזה 67 מעל המהירות המותרת. מדובר בשלילה ל-30 יום (אני לא קצין ולכן מחר תתיצב בתחנה) ומשפט.
אז ביום א אני מתייצב, מנסה להתחנן בפני הקצין שיוותר/יקל עלי אבל אין למי לדבר.
ואז, אחרי שסיים את כל הניירת, הוא סוגר את הפנקס והמחשב, מוזג 2 כוסות מים (אחת לי) ומתחיל להסביר.
1. מכאן אתה נוסע לבית המשפט ומבקש לערער.
2. חייבים לקבוע לך משפט תוך שבוע ואז גם להחזיר לך את הרשיון.
3. ביום המשפט אתה ניגש לתובע, מבקש להודות ולהגיע להסדר.
4. יהיה בסדר.
אני ילד טוב - עושה מה שדוד שוטר אומר.
מגיע יום המשפט, אני ניגש לתובע מבקש להודות ולסגור עסקה. התובע אומר - יהיה בסדר ו... כלום.
במהלך היום השופט שהיה חם במיוחד דן נהגים לאלפי שקלים, שנים ללא רשיון ומה לא... ואני - הלב בתחתונים כי "יהיה בסדר"...
ואז מגיע תורי
התובע אומר - כבודו - יש הסכם. הנהג מודה.
השופט מבקש לוודא ואני בקושי רב מצליח לאשר.
שואל את התובע - ומה ההסכם?
"קנס משמעותי" אומר התובע, ללא שלילה או נקודות.
ואני חושב לעצמי - "קנס משמעותי? מה לעזעזל עשיתי... הממוצע היום הו 7500 ש"ח... כדאי שאמצע מקום לינה לשנה הקרובה...
ואז השופט: העסקה מקובלת (אני בדום לב), הנאשם אשם בנהיגה של 67 מעל המותר, שלילה (התעלפתי) לאחר סיום ההחיאה הוא ממשיך - "על תנאי לשנתיים (רק אח"כ ראיתי שזה חודש על תנאי), אין נקודות ו-700 ש"ח קנס.
מסקנה:
א. אני מכיר את תומר גונן עוד שנים לפני שחשב שיהיה עו"ד. אכן איש ראוי, וכל הכבוד על אירוע המצלמות.
ב. יש לי שכן וחבר שגם הוא נחשב עו"ד טוב לענייני תעבורה.
ג. לא תמיד צריך עו"ד.
ד. לפחות מניסיוני - השופטים כמהים לאנשים ישרים, נורמטיביים שלא מנסים לתחמן ולתמרן ומבינים את הטעות גם בלי החרב על הצוואר.
ואז הענישה מצטמצמת באופן מדהים.
האם שווה לנסות - אולי - כל אדם וכל מקרה לגופו...
ואמא דריש, שנוהגת 25 שנה ללא כל הוכחה שחרגה ולו רק ב 1 קמ"ש - אולי בשבילה זו הדרך...
בהצלחה
האם לא ניתן לפנות למשטרה ולהמיר את הדו"ח באזהרה (שתקפה לשנתיים) על בסיס של עשרות שנים ללא עבירות?
אני מכיר מישהו שעשה את זה אצלי בעבודה וזה הצליח לו.
האם לא ניתן לפנות למשטרה ולהמיר את הדו"ח באזהרה (שתקפה לשנתיים) על בסיס של עשרות שנים ללא עבירות?
אני מכיר מישהו שעשה את זה אצלי בעבודה וזה הצליח לו.אפשר והצליח לי, אבל היה פחות מ20 קמש מעל המהירות המותרת, אני חושש ש20 זה הרף העליון.
בכל אופן, ניתן להגיש הבקשה להמרה דרך אתר המשטרה ובאופן מפתיע עובד לא רע ומתועד.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ניתן, לכך התייחסתי במשפט הנ"ל:
אני מניח שהיא תבחר לשלוח בקשת הקלה ועם קצת מזל תקבל הנחה על הקנס או הנקודות לאור הרקורד הנקי.
אז הנה הסיפור שלי:
לפני אי אלו שנים, קובע טיול בבקעה שאני אמור להוביל. קבענו להיפגש בצומת פצאל.
עולה על כביש 5 מזרחה ופוגש חבר נוסף בתחנת דלק באריאל ויחד ממשיכים מזרחה על 505, צומת תפוח, עד צומת אלון.
בצומת אלון עוצר עצירה מלאה בשלט עצור ופונה שמאלה. אחרי 540 מטר (מדדתי) קופץ שוטר לכביש, מוריד אותי וטוען שלא עצרתי בעצור.
ממרחק 540 מטר ו 85 מטר נמוך (גם מדדתי) מהצומת הוא לא יכל לראות אם עצרתי ובטח לא לראות קו עצירה.
כשהסתכלתי בעצמי למקום שבוא נמצא העצור, עמדה שם משאית ובקושי ראיתי את קצה הגג שלה.
בקיצור, לא התרשם מדברי ורשם לי דו"ח עם ברירת משפט כמובן.
אבל הנה הקטע המעניין בסיפור... החבר שפגשתי בצומת אריאל ונסע אחרי, לא מכיר את הדרך, אז איך שהשוטר עצר אותי, בקשתי מהשוטר לסמן לחבר שלי לעצור כי הוא לא יודע את הדרך בלעדי.
השוטר עצר אותו ואז ניגש אליו השוטר השני ונתן לו דו"ח על אי עצירה בעצור !! אף אחד מהשוטרים בכלל לא הסתכל לכיוון שלו, הם היו עסוקים בי וסימנו לו לעצור כי אני ביקשתי. כנראה שהשוטר השני חשב שהראשון עצר אותו בגלל העצור גם כן.
גם מדבריו ומשברי שאני ביקשתי לעצור אותו לא התרשמו ורשמו לו דו"ח.
התקשרתי לקבוצה שאני קצת מתעכב, צילמתי את המקום, את עמדת השוטרים, את הפרשי הגובה, את המרחק לצומת והקלטתי את עצמי נוסע מלמעלה למטה והפוך כך שהמרחק, הסיבובים והפרשי הגובה נראים בברור.
טו מייק א לונג סטורי שורט - שניני הגענו לבית המשפט, בתאריכים שונים, הוא הגיע איתי כדי להעיד שהיה מאחורי ועצרתי, ואני הגעתי עם כל החומר שאספתי. פסק הדין: מאמינים לשוטרים שראו הכל (אבל לא היה להם שום אמצעי ראיה כמו משקפת) הקנס והנקודות נשארו.
חודשיים אחרי החבר מגיע להישפט, אני הגעתי להעיד שביקשתי שהשוטר יורה לו לעצור, בנוסף גם העברתי לו את החומרים שאספתי. פסק הדין: מאמינים לשוטרים, לא עצרת, בנוסף ובלי קשר החבר ביקש לעצור אותך.
חשבנו לערער. העניין הוא שהערעור כרוך בתשלום, שופטים לא אוהבים ערעורים במשפטי תעבורה ובערעור חייבים עורך דין. ולכן החלטנו לוותר. הנקודות התפוגגו מזמן ומהכסף שכחנו כבר...
GodsFather
31-08-20, 16:36
גם כשמנסחים פניה בבקשה להפחתה ובכלל כל פניה בעלת אופי משפטי, רצוי לברור מילים וניסוחים.
כבר בשרשור הזה הייתה הודאה בדבר עבירה ולמעשה תובע/ת משטרתי יעשה עם זה מטעמים... חבל על כך.
יש פה כמה בעלי נסיון בנושא, ירצו יחשפו עצמם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
GodsFather
31-08-20, 16:39
אז הנה הסיפור שלי:
לפני אי אלו שנים, קובע טיול בבקעה שאני אמור להוביל. קבענו להיפגש בצומת פצאל.
עולה על כביש 5 מזרחה ופוגש חבר נוסף בתחנת דלק באריאל ויחד ממשיכים מזרחה על 505, צומת תפוח, עד צומת אלון.
בצומת אלון עוצר עצירה מלאה בשלט עצור ופונה שמאלה. אחרי 540 מטר (מדדתי) קופץ שוטר לכביש, מוריד אותי וטוען שלא עצרתי בעצור.
ממרחק 540 מטר ו 85 מטר נמוך (גם מדדתי) מהצומת הוא לא יכל לראות אם עצרתי ובטח לא לראות קו עצירה.
כשהסתכלתי בעצמי למקום שבוא נמצא העצור, עמדה שם משאית ובקושי ראיתי את קצה הגג שלה.
בקיצור, לא התרשם מדברי ורשם לי דו"ח עם ברירת משפט כמובן.
אבל הנה הקטע המעניין בסיפור... החבר שפגשתי בצומת אריאל ונסע אחרי, לא מכיר את הדרך, אז איך שהשוטר עצר אותי, בקשתי מהשוטר לסמן לחבר שלי לעצור כי הוא לא יודע את הדרך בלעדי.
השוטר עצר אותו ואז ניגש אליו השוטר השני ונתן לו דו"ח על אי עצירה בעצור !! אף אחד מהשוטרים בכלל לא הסתכל לכיוון שלו, הם היו עסוקים בי וסימנו לו לעצור כי אני ביקשתי. כנראה שהשוטר השני חשב שהראשון עצר אותו בגלל העצור גם כן.
גם מדבריו ומשברי שאני ביקשתי לעצור אותו לא התרשמו ורשמו לו דו"ח.
התקשרתי לקבוצה שאני קצת מתעכב, צילמתי את המקום, את עמדת השוטרים, את הפרשי הגובה, את המרחק לצומת והקלטתי את עצמי נוסע מלמעלה למטה והפוך כך שהמרחק, הסיבובים והפרשי הגובה נראים בברור.
טו מייק א לונג סטורי שורט - שניני הגענו לבית המשפט, בתאריכים שונים, הוא הגיע איתי כדי להעיד שהיה מאחורי ועצרתי, ואני הגעתי עם כל החומר שאספתי. פסק הדין: מאמינים לשוטרים שראו הכל (אבל לא היה להם שום אמצעי ראיה כמו משקפת) הקנס והנקודות נשארו.
חודשיים אחרי החבר מגיע להישפט, אני הגעתי להעיד שביקשתי שהשוטר יורה לו לעצור, בנוסף גם העברתי לו את החומרים שאספתי. פסק הדין: מאמינים לשוטרים, לא עצרת, בנוסף ובלי קשר החבר ביקש לעצור אותך.
חשבנו לערער. העניין הוא שהערעור כרוך בתשלום, שופטים לא אוהבים ערעורים במשפטי תעבורה ובערעור חייבים עורך דין. ולכן החלטנו לוותר. הנקודות התפוגגו מזמן ומהכסף שכחנו כבר...בערעור לא חייבים עורך דין וזה לא עולה כסף... מאיפה הבאת את הנתון הזה? אלא אם העורך דין שלך אמר לך...ואז...
ובאמת...אם עושים שיעורי בית כראוי, גם להפיל שוטר בעדות אפשר, צריך רק לדעת מה עושים. כמו שכתבתי כאן, יש פה כמה בעלי נסיון... זה לא קל אבל אפשרי.
מה שתומר מתאר (התרחיש האופטימי) הוא חלק מתהליך ארוך יותר שיביא בסופו של דבר לביטול הדוח ונקרא "שיטת מוצלאחי" אתם רשאים לגגל את זה בצירוף "פולגז" היתה על זה כתבה עם פירוט של השיטה.
זה מצריך הרבה סבלנות, דיוק על הזמנים, ומעקב קפדני איפה אתם בכל שלב.זה פורסם לראשונה במוטו, אם איני טועה, וזה עבד, לי לפחות!
האמצע פחות חשוב, הגעתי לפי תרשים הזרימה הנ"ל לתובע. 1000 שח + 6 נקודות הומרו ל 300 שח ללא נקודות.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
יש דבר חשוב ביותר שלא הועלה כאן.
לאחר שהשוטר כתב את הדוח, הוא פונה אליך ושואל "מה יש לך לומר?"
אל תאמר כלום. ואם אתה מנומס, תגיד משהו בסגנון "אין לי מה לומר"
ברגע שהשוטר רושם תגובות שלך בסגנון. "אני מצטער" "זה פעם ראשונה"
או כל הסבר או תרוץ אחר, אתה נועל את עצמך.
זה בעצם מטרת השאלה הזו. ללכוד אותך.
עוד לא נתקלתי בשוטר שקרע דוח
לאחר תגובת הנהג.
אחרי שתגיע הביתה תרגע ותסתכל טוב מה השוטר כתב.
תמצא פרצה. הם עושים המון טעויות בכתיבת הדוח.
פעם זוכיתי מדוח על נסיעה בשול, כי השוטר כתב
שהוא ראה אותי באמצעות המראה השמאלית...
תודה רבה תומר, וכן לשאר המגיבים.
הערה חשובה: העבירה בוצעה אי שם במאי והדו"ח הגיע רק באוגוסט.
מה????????????????????
חביבי- תבדוק היטב כמה זמן חלף
על פי החוק, לא יוגש כתב אישום או הודעה על תשלום קנס של מצלמת מהירות אלא תוך:
4 חודשים ממועד ביצוע העבירה.
6 חודשים ממועד ביצוע העבירה במידה ומדובר ברכב חדש או רכב ליסינג.
באשר לעבירות תעבורה שהן עבירות קנס שהחשד לביצוען מבוסס על צילום (כגון חריגת מהירות,מעבר ברמזור אדום), קובעים סעיפים 225א(א1 (ו-225א(א2 (לחסד"פ הוראות התיישנות מיוחדות.עבירות אלה שונות מעבירות קנס "רגילות" שבהן נתפס מבצע העבירה על אתר, וניתן לו דוח במקום,כגון אי- ציות לתמרור עצור, עבירת מהירות שנתפסה על ידי ממל"ז וכדומה.5 .יובהר, כי הוראות ההתיישנות המיוחדות אינן חלות על עבירות שהחשד לביצוען מבוסס על צילום,שאינן עבירות קנס (כגון חריגה של מעל 40 קמ"ש בכביש עירוני ולמעלה מ- 50 קמ"ש בכביש ביןעירוני).6 .בעבירות קנס המבוססות על צילום, תקופות ההתיישנות היא של ארבעה חודשים ממועד ביצועהעבירה ביחס לבעל הרכב הרשום; שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה במקרים מיוחדים ("אם היההרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת"); ושנה ממועדביצוע העבירה, מקום בו "הוכיח בעל הרכב כי ל
אולי זה יעזור לך
https://www.mitsu.co.il/?p=9242
למיטב הבנתי יש בעיה עם שימוש במצלמות הרמזור גם כמצלמות מהירות כי ההתקנה של הפסים בכביש היא בניגוד לתקן שקבעה החברה שמייצרת את המצלמות. כאשר רוצים שהמצלמה תשמש כמצלמת מהירות יש לשים את הפסים באלכסון לרוחב הנתיבים ואז אין השפעה של השראה על התוצאה. אבל כשמהצלמות מותקנות כמצלמות רמזור הפסים על הכביש מותקנים בקו ישר לרוחב הכביש, מה שגורם לסטייה במדידה של המהירות עקב השראה של הפסים בכל נתיב על הנתיב שליד.
אולי זה יעזור לך
https://www.mitsu.co.il/?p=9242
למיטב הבנתי יש בעיה עם שימוש במצלמות הרמזור גם כמצלמות מהירות כי ההתקנה של הפסים בכביש היא בניגוד לתקן שקבעה החברה שמייצרת את המצלמות. כאשר רוצים שהמצלמה תשמש כמצלמת מהירות יש לשים את הפסים באלכסון לרוחב הנתיבים ואז אין השפעה של השראה על התוצאה. אבל כשמהצלמות מותקנות כמצלמות רמזור הפסים על הכביש מותקנים בקו ישר לרוחב הכביש, מה שגורם לסטייה במדידה של המהירות עקב השראה של הפסים בכל נתיב על הנתיב שליד.
אין שום בעיה כל עוד היא לא הוגדרה כבעיה-כלומר כל עוד לא הגיע עורך דין ונוצר תיק תקדימי.
Derish, אם אני מבין נכון מהפוסטים שלך כאן אתה לא חי בארץ וגם לא מתכוון לחזור בקרוב.
אולי שאמא שלך תצהיר שאתה נהגת ברכב בזמן ביצוע העבירה?
תבקש המרה לאזהרה. במקרה הטוב תקבל, במקרה הפחות טוב תשלם את הדוח והנקודות ירשמו על שמך.
ליאור
רעיון נחמד, העברתי לקליינטית. תודה! :)
השאלה היא האם הם בודקים במשרד הפנים. אם באמת היית בארץ בתאריכים הנ׳ל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
א. השרשור ננעץ.
ב. אין בימינו סיבה לא להתקין מצלמה ברכב (לטובת השוטרים האורבים מאחורי הסיבוב).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
השיפור הכי טוב ברכב.
התקנתי מצלמות בכל הרכבים המשפחתיים, ואצל רוב החברים שלי.
כבר פעמיים ניצלתי באופן אישי כשאמרתי לשוטר שקרן שהוא מוזמן לתת דו"ח, ואני אבוא בשמחה עם הסרטון לבית המשפט לבאר את הנושא.
פעם אחת על תמרור עצור (ברגע שהשוטר הבין שיש מצלמה הוא גמגם משהו על "פעם אחרונה, תזהר, אני משחרר אותך כי האטת והצומת היתה ריקה"), בפעם השניה כשרכב צמוד של קצין נדחף לי לנתיב בכביש 6 וכמעט זרק אותי מהכביש, ואז עוד היתה לו התעוזה לעצור אותי בצד ולהאשים אותי בנהיגה מסוכנת (בפעם הזו הוא ביקש לראות את הסרטון ווידא שאני מוחק אותו. הייתי אז אשכנזי צעיר (היום אני רק אשכנזי) והסכמתי לזה כדי שיתן לי להמשיך בדרכי למילואים...).
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
שביעית: הגשתם בקשה להישפט. משטרת ישראל תשלח לכם דואר רשום שעונה שהיא קיבלה את בקשתכם, מועד למשפט יקבע בהקדם- סעו בזהירות. אנחנו לא שוכחים- המונה דופק. ודופק. ודופק. אני שוב מזכיר: כל דואר, כל תמונה- אתם שומרים בקלסר שאמרנו שתארגנו.
כאן זה נהיה עוד יותר מעניין: החוק קובע- אם הגשתם בקשה להישפט וחלפה שנה, הדוח שלכם פג. הסתכלת בחוץ? יש קורונה. העומס על בתי המשפט מטורף. אי אפשר למלא אולם בית משפט, השופט היה חולה, התובע המשטרתי עשה אפצ'י. אתם יושבים ומחכים למשפט. קיים סיכוי לא רע שהדוח שלכם פשוט יאבד במערכת המשטרתית. או שלא יהיה משפט. זה אמיתי לחלוטין.
האם השנה נספרת מרגע הדוח או מרגע הבקשה להשפט?
האם סוג בדו"ח/ עברה רלוונטים?
את הדו"ח קיבלתי ב21.7.20
הגשתי בקשה ב19.10.20
קיבלתי את הזימון ב2.09.21
הוא הודפס אצהלם ב12.8.21
ז"א שעברה שנה מהדוח, ולא בטוח שמהבקשה.
איפה כתוב בחוק עיניין השנה? אתה יודע להפנות אותי?
תודה רבה
boaz avrahami
03-09-21, 11:08
מדובר למיטב הבנתי מתאריך העבירה ועד שנשלחה אליך ההודעה מהמשטרה.
אם ההליך החל אז הסרט התחיל.
ראה כן עם פרשנות
https://www.erezrofe-law.co.il/מידע-מקצועי-עמוד-דיני-תעבורה/התיישנות-עבירות-תעבורה/
האם השנה נספרת מרגע הדוח או מרגע הבקשה להשפט?
האם סוג בדו"ח/ עברה רלוונטים?
את הדו"ח קיבלתי ב21.7.20
הגשתי בקשה ב19.10.20
קיבלתי את הזימון ב2.09.21
הוא הודפס אצהלם ב12.8.21
ז"א שעברה שנה מהדוח, ולא בטוח שמהבקשה.
איפה כתוב בחוק עיניין השנה? אתה יודע להפנות אותי?
תודה רבה
למיטב ידיעתי מרגע קבלת האסמכתא על הבקשה להישפט. אני מצטער ידידי, זה אומר ששלחו לך אחרי 10 חודשים. זה פחות משנה.
עוברים לדפ"א 2. מתלבט אם ללכת על זה לבד או לקחת עו"ד.
וכאן נשאלת השאלה
היה לי דו"ח עם שמונה נקודות כמעט שנתיים לפני הדו"ח הנ"ל.
אם אני ניגש למשפט, ומקלב את הנקודות על העברה הזו (גם שמונה), האם אני צריך נהיגה מונעת או שהישנות נגנזו עקב סיום השנתיים שלהן?
יש לי טיעון לא רע, אבל בלי עו"ד לא בטוח שאצליח להעביר אותו.
עו"ד מניסוני יעלה כ1800 שח, שלושה ימי חופש לנהיגה מונעת עולים קצת יותר....
מצד שני, תחושת הסיפוק לעשות את זה לבד תהייה אדירה.
אני מכיר עו"ד מעולה מהמרכז, האם מישהו מכיר אחד טוב מרחובות או אשדוד?
boaz avrahami
05-09-21, 10:03
נהיגה מונעת בזמן הקורונה רק יומיים [emoji41]
לא משנה מהיכן העורך דין אלא שיהיה טוב ושיהיו לו קשרים טובים עם התביעה באזור הרלוונטי.
אתה צריך לשאוף שזה יסגר בעיסקה ולא מול שופט.
GodsFather
05-09-21, 18:19
יש פה כמה עורכי דין וכאלה מהם שמנוסים בתעבורה.
ראשית- קבלת דוח מהירות היא אירוע מקומם ומבאס. מבחינת הרבה אנשים זה כמו להיתפס בעודך גונב מהמכולת, זה אות קלון. במיוחד הנורמטיביים שבחבורה. אותך תפסו עם רכב על צמיגי 35-זה סיפור טוב לספר לחברים, את אשתך תפסו עם הרכב? היא תתקשר אליך ותשאל האם היא צריכה להודיע למעסיק שלה שיש מצב שהיא תבלה שנה בכלא. לא הכסף קובע כאן-כי הסכום אינו גבוה. הנקודות כמובן קובעות, אך אנשים רבים לא יודעים שנקודות נמחקות אחרי שנתיים (זאת בהנחה שאמא אינה עבריינית). אז הכלל הראשון הוא "גברת תירגעי".
שנית- בוא נגבש אסטרטגיה. להילחם או להיכנע? כל הדיון בשאלה האם מיקום מצלמות המהירות הוא מוסרי או לא אינו רלוונטי. המצלמות שם כדי לעשות כסף. כל קשר בינן ובין הצלת חיים הוא רופף לכל היותר. אין מה לפנות למשטרה או לעיריה או לראש הממשלה. יופיה של מצלמת המהירות הוא שהיא בלתי ניתנת לערעור, אלא אם כמובן יש לך עורך דין מעולה. ויש כאלה, כמו תומר גונן. זו הנקודה בה הרבה אנשים אומרים "טוב נו, אני אמא דריש, 30 שנה לא עברתי עבירה, נשלם את הקנס ושלום". חבל לעשות זאת. עדיף לצאת לקרב. כל עוד הקרב הוא קרב חינמי אז אין בעיות. יש להדגיש: אמא דריש אינה אשמה כל עוד לא שילמה את הקנס. מדינת ישראל רוצה שתשלמו כי ברגע ששילמתם- הודיתם באשמה.
שלישית- טוב, יצאנו למלחמה. קח בחשבון שהמלחמה שאליה אתם נכנסים היא מלחמת התשה, זו לא מלחמה בה מובטח ניצחון, אלא מלחמה בה מובטח הפסד פחות כואב. כאן עליך להחליט: עורך דין או לא? אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאמא דריש לא צברה 60 עבירות ונוהגת על סמיטריילר ותלויה בו לפרנסתה. אז אוקיי, לא עורך דין, קדימה למלחמת ההתשה.
אני עוצר כאן את המלל ומבקש שתיקח מצלמה ותלך למקום הפיגוע.המטרה שלך היא לחפש תמרור מאוד ספציפי- תמרור שבו כתוב שמותר מעל 50 קמ"ש - כלומר תמרור שבו כתוב 60 או 70 קמ"ש או 80 קמ"ש. במורד הדרך, או במעלה הדרך. הרי ברור לך שאת אמא תפסו ב100 מטרים שבהם מותר רק 50 כי זה נבזי. צלם את התמרור בו כתוב שמותר 60 או 7 או 80- גזור ושמור!!! אין כזה תמרור? באסה, צלם את תמרורי ה50 קמ"ש עם כל הרקע מסביב. כביש גדול, רחב. בכל מקרה- אדוני צריך לצאת משם עם אוסף נאה של 40-50 תמונות שמתעדות הכל. את התמרר מקרוב- וגם מרחוק, שיראו היכן זה צולם. צילומי נוף.
רביעית- יש לנו דוח ביד. כתוב בו 73 באזור של 50. יאללה נתחיל לטרטר. דבר ראשון שצריך לעשות זה לפנות למשטרה ולבקש את צילום הדוח המפורט. אולי היה קסם ולא היתם שם לבד? חשוב לציין- קיימת גם חובת הפחתת מהירות בגלל מרווח טעות. כלומר- אם אתה אומר שנסעה 73 קמ"ש -אזי היא נסעה בפועל 78 קמ"ש. תביא את הדוח בו זה כתוב. ואם היא נסעה 73, יש להפחית לה 5 קמ"ש ואז היא כלל לא עבריינית.
חשוב לציין- בחוק יש פרצה: נקודות חלות מיום ביצוע עבירה. כלומר בפשטות- המונה דופק. כל יום בו אתה מטרטר את המשטרה הוא יום בו עוד זמן חלף. היעד הנכסף של שנתיים בהן פגות הנקודות הולך ומתקרב.
חשוב לציין: תכינו קלסר. בקלסר יתועד כל מכתב למשטרה, כל פתק, כל אי מייל.
חמישית- התמונה בידך. אמא אשמה כהוגן. שלב הבא: אמא אינה עבריינית סדרתית. ויש לה נימוקים טובים (לשיטתה) מדוע היא נהגת טובה. אז אחרי 25 ימים (אמרנו, המונה דופק) מיום ביצוע העבירה- יש לשלוח בקשה לביטול
https://www.gov.il/he/departments/general/police_traffic_department_reports_faq
בבקשה תסבירו, נהגת נורמטיבית, אישה חביבה שנסעה במכוניתה כפי שהיא רגילה שנים. כל זה לכתוב. בקשתכם תגיע למשטרה ואז קיים סיכוי של 99.9% שהיא תיפול על שוטרת שיקח לה 30 שניות ללעוס מסטיק ועוד 3 שניות לקבוע שלא, אתם לא זכאים לשום חנינה. זה בסדר, אתם ידעתם מראש שתידפקו. זה לא מעניין. מה שמעניין זה שהמונה דופק. אתם תקבלו בחזרה מכתב רשום ובמכתב יהיה כתוב שמה פתאום לוותר, אמא דריש נסעה מהר. סבבה, זמן שרפנו להם.
שישית: פתח לוח שנה. 80 ימים בדיוק חלפו מביצוע העבירה. סמן לך-זה יום חשוב- עכשיו מתחיל האקשן. מותר לך תוך 3 חודשים ממועד ביצוע העבירה להגיש בקשה להישפט. למה לא לשלוח את הבקשה כבר היום ולגמור עם זה!?? אמרנו, המונה דופק ודופק-ואתה דופק אותם..... לא לשכוח- כל עוד הדוח לא שולם- אמא לא אשמה, אין נקודות, זה אפילו לא מתועד במחשב, למקרה שצריך לחדש רישיון. אז למה אחרי 80 יום? כי זה שלושה חודשים מינוס 10 ימים, מספיק זמן למערכת לתעד את בקשתכם ומספיק זמן לכם לשרוף- אמרנו שבקשה להישפט מגישים עד 90 יום ממועד ביצוע העבירה. אז אחלה- כבר שרפנו 80 ימים.
להגיש בקשה להישפט זה הליך פשוט מאוד
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/gethtmlform.aspx?formType=driverapply@po lice.gov.il
חשוב לציין כמה דברים חשובים מאוד
א. מדינת ישראל ממש לא רוצה שתגיש בקשה להישפט. זה מעמיס על בתי המשפט שגם ככה עמוסים. אבל זו זכותך החוקית
ב. אתה לא חייב עורך דין.
ג. לא, אתם לא תקבלו עונש על שהגשתם בקשה למשפט צדק. אמא אינה חסן נסראללה, היא אישה חביבה שרק רוצה להבין למה עשו לה עוול.
שמינית: אוקיי, יש משפט. נושא אמינות מצלמות א 3 נמצא כל הזמן בדיונים ומלחמות. יש מצב שעד המשפט יקבע שוב שהן לא אמינות, או שדוח על 30 קמ"ש מעל המותר אינו קביל, או כן קביל, או השד יודע מה. הכל אפשרי. ואמרנו- המשטרה ממש ממש ממש לא רוצה שתילחמו בה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5629414,00.html
סבבה. אין בעיה, לא נילחם. אנחנו סבבה. סתאאאם, נילחם אבל בחוכמה. אז אנחנו עכשיו הגענו למשפט ובטח כבר עברה חצי שנה או שנה ממועד ביצוע העבירה. המונה דפק, עכשיו אנחנו הולכים לפני משפט לתובע המשטרתי. זוכר ששלחתי אותך לצלם את התמרור שבו כתוב שמותר 60? יופי, שלום אדון תובע. כידוע -המהירות המותרת היא עד 50 קמ"ש "אם אין תמרור המורה אחרת". אתה מצאת תמרור המורה אחרת. הוא 400 מטרים במורד הדרך. נבקש להמיר את הדוח ל250 שקל ופחות נקודות.
התובע לא התרשם? אישה בשנות השבעים לחייה שאין לה עבירות ברישיון היא אויבת העם? סבבה, נכנסים לשופט. אותם הסברים בדיוק. לא לשכוח- אל תצפו לפרקליטי אל איי. אתם שם כדי לקבל טיפונת של הקלה. אחרי כל התהליך הזה- עברה שנה? עברה. המונה דפק? דפק. קיבלתם טיפה של נחת? יופי.
בהצלחה וסעו בזהירות.
אני מחייה את כל השרשור הזה כדי לבשר לכם שהשיטה עובדת ואני עבדכם הנאמן ההוכחה - בשבוע שעבר בוטל הדוח שלי.
לנוחיותכם צירפתי- כל הטפסים, התיעוד, הערעורים וכו
כמובן שאני לא ממליץ להתחמק בדרך זו מדוחות תעבורה - ואני לא ממליץ לנסוע מהר - זה איכסה פיחסה.
136269
136268
בראבו. מישהו אחר כבר היה ממנף את זה ל'מרכז הישראלי לביטול קנסות' במקום לחלוק את המידע סתם ככה ברשת.
אהבתי את התמונה בת"ז, הולם אותך. ;)
נ.ב. שאלה שבטח חוזרת על עצמה מדי כמה שנים: אותו תומר הדר עם הדובלו מהפורום הסמוך, או סתם שם דומה?
כל זה ובסוף מה שזוכרים מהבנאדם זה הדובלו.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מחייה את כל השרשור הזה כדי לבשר לכם שהשיטה עובדת ואני עבדכם הנאמן ההוכחה - בשבוע שעבר בוטל הדוח שלי.
כנ"ל אצלנו - שלחנו את הבקשה בשבת ולמחרת כבר קיבלנו את העדכון.
אמא דריש מבקשת לדעת מה האלכוהול החביב על תומר ולאן לשלוח אותו. יש לנו תקציב של 750 שקל (ושמונה נקודות). ;)
.......
מדהים !! אלוף
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.