התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי ספק תקלה ביונדאי סנטה פה 2014

Shaike1976
01-09-20, 22:03
אהלן.
לפני כשבוע קניתי סנטה פה דיזל 2014. עשיתי בדיקה לפני כן במכון רישוי/בדיקה, ובסה"כ לא היו בעיות רציניות. כשהגעתי למוסך לעשות יישור קו, המכונאי הראה לי שכאשר הוא מסובב את הדריישפט מתחת לרכב באופן ידני, רק הגלגלים האחוריים מסתובבים, והוא טוען שגם הקדמיים אמורים להסתובב. הטענה שלו שיש גלגל שיניים שחוק שנמצא מתחת לגיר. עלות תיקון שכולל פירוק הגיר, והחלפת החלק לטענתו, 15 אלף ש''ח. שום נורת תקלה לא דלוקה ברכב, והוא טוען שזה בגלל שזו תקלה מכנית ולא חשמלית. מספר שאלות ברשותכם: 1.האם זו תקלה הגיונית ומתקבלת על הדעת? 2.האם המחיר של התיקון מתקבל על הדעת? 3. האם מכון הבדיקה/רישוי אחראי על אי מציאת התקלה? מודה מאוד על העזרה.

elibaba
01-09-20, 22:31
למיטב הבנתי לסנטה פה דיזל יש הנעה כפולה קבועה אבל אם הדיפרנציאל המרכזי אינו נעול, סיבוב גלגלים מאחורה לא מסובב את הגלגלים מקדימה.

מציע שתבדוק שוב עם דיפרנציאל מרכזי נעול או שתתיעץ עם שירות טכני של יונדאי, לא נשמע לי שיש כאן תקלה.

Shaike1976
01-09-20, 22:52
למיטב הבנתי לסנטה פה דיזל יש הנעה כפולה קבועה אבל אם הדיפרנציאל המרכזי אינו נעול, סיבוב גלגלים מאחורה לא מסובב את הגלגלים מקדימה.

מציע שתבדוק שוב עם דיפרנציאל מרכזי נעול או שתתיעץ עם שירות טכני של יונדאי, לא נשמע לי שיש כאן תקלה.[/QUOTE

ם.
הבדיקה הייתה במוסך של יונדאי, בחברה. אם זה היה מוסך רחוב, לא הייתי אפילו שואל.]

- - - Updated - - -

[QUOTE=elibaba;908609]למיטב הבנתי לסנטה פה דיזל יש הנעה כפולה קבועה אבל אם הדיפרנציאל המרכזי אינו נעול, סיבוב גלגלים מאחורה לא מסובב את הגלגלים מקדימה.

מציע שתבדוק שוב עם דיפרנציאל מרכזי נעול או שתתיעץ עם שירות טכני של יונדאי, לא נשמע לי שיש כאן תקלה.

תודה!
מכון הבדיקה מחוייב לעלות על כזו תקלה בבדיקה? וזה הגיוני שאין נורת תקלה?

Shaike1976
01-09-20, 22:56
האם התקחה הזו מוגדרת כתקלה בגיר? משמעותי לדעת כי המכון מתחייב על תקינות גיר.
תודה.

Gershon
03-09-20, 15:41
http://gershon.ucoz.com/index/santa_fe/0-156
יש כאן חומר בנושא של 4X4 Santa Fe

-->