צפייה בגרסה מלאה : רוצה ג'יפ ויש לי שאלות =] מלאתי הכל לפי האשכול הנעוץ עם כל ההבהרות =]
ioniamichael
01-09-20, 22:41
היי חברים, שמי מיכאל ולעולם לא היה לי ג'יפ לפני זה.
נכנס בי שגעון של לצאת לטייל בשטח עם אישתי והתינוק ( בן שנה ).
1. תקציב:
א. עד 30 אלף או החלפה על האוקטביה המושלמת שלי ( 2010, 1.8 טורבו, 130 אלף ק"מ ).
ב. התקציב הוא לא כולל תיקונים אך כן כולל שיפורים ( אולי אמצא תקציב רק לצמיגי שטח אם יהיה צורך ).
ג. כן מסוגל להתמודד עם הוצאה גדולה אחת לכמה שנים אך רצוי שלא.
2. גודל / קיבולת הרכב:
זוג + תינוק. כן לפעמים נרצה לעשות טיול עם לינה באוהל.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. לא יודע לחשב, מעריך שבאיזור ה 50 ק"מ ביום בכביש רגיל + מידי שבוע נסיעות לשטח ( גר במרכז אז נגיד 200 ק"מ לכל כיוון ).
ב. הרכב הוא יהיה העיקרי, אז כן מדובר בנסיעות יומיומיות לעבודה וחזרה.
ג. יש ידע טכני אך בספק שיהיה את הכילים להחליף מנוע =].
ד. גר במרכז כפי שרשמתי.
4. אופי השימוש בטיולים.
א. לא יודע לענות חד משמעית, מאמין שבנתיים טיולים רגועים, אך כפי שכולנו יודעים , התאבון בא עם האוכל.
ב. יש חבר שחליף את הג'ימני שלו בלנד קרוזר, ויש חבר נוסף שיש לו טרייל בלייזר מוגבה=]. בהחלט חושב להצטרף לכל אחד מהם, אבל גם הם עושים טיולים יחסית רגועים.
ג. בושה אבל בקושי טיילתי במדינה שלנו =/ אז לא מכיר כל כך מקומות.עד
5. העדפות ותנאי סף.
א. לא משנה איזה גיר, זורם גם על אוטומט וגם על רגיל.
ב. חסכוני ?=]
ג. עדיפות לקצר עם שלוש דלתות ( אסתדר עם התינוק=] ), אבל אפשר גם ארוך. טנדר לא.
ד. אספנות וחדש לא כי אין כסף. שיהיה יפה ויעיל, זה יהיה גם רכב יומיומי קודם כל, רק בסופשים יהפוך לחיה.
6. האם עד כה ננעלת על סוגים מסויימים.
אהבתי איך נראת הפג'רו 3 (2001) אך לא אהבתי את המצב שלהן שנמכרות בארץ.
אהבתי גרנד ויטרה , גם קצרה וגם ארוכה 2006 ומעלה , אבל התקציב לדעתי לא יאפשר, ג'ימני גם אחלה, אבל הרוגים בתקציב הזה.
טאראקן נראה לי אחלה , אבל שמעתי שקשה למצוא אחת שלא התחמם לה המנוע.
מקווה שזה יעזור לכם להגיע למסכנות איזה רכב מתאים לי.
אם יש מישהו שרוצה לעשות החלפה ראש בראש, גם זורם.
תגדיל את התקציב, ב30 תמצא צרות של אחרים או רכבים ישנים עם פעמיים טסט בשנה.
ב40 כבר תוכל למצוא ג׳ימני 2009-2010, גרנד ויטרה 2007-2008 וכו׳ - יש הרבה נבלות אבל יש גם רכבים ראויים שלא נקרעו ע״י ילדים.
הדיזלים בתקציב הזה זה רכבים שבקלקול הראשון תקלל את הרגע, גם הנסועה שלך לא מצדיקה דיזל.
עם ילד הייתי הולך על רכב ארוך, אז גרנד ויטרה דור 2006+ (ללא סרן מאחורה) אופציה. הג׳ימני צפוף, קופצני ולא בטיחותי במיוחד.
יש כאן מדריך לגרנד ויטרה איפשהו באתר.
או שתעשה ראש בראש ואז תוכל למצוא משהו חדש יותר בכמה שקלים. אני אישית הייתי נשאר בגזרת סוזוקי ואם לא סוזוקי - בגזרת מנוע בנזין.
במצבך לא הייתי קונה רכב 3 דלתות.
רכב "קצר" לא ממש מתאים לזוג עם תינוק/ילד קטן.
(תחשוב על גמילה מחיתולים, צריך פיפי ועכשיו צריך לצאת, לקפל מושב, לשחרר מבוסטר ולהשתחל החוצה...)
הייתי מחפש כנראה גראנד ויטרה בשלב ראשון.
הדיזלים הגדולים עלולים להתגלות כישנים ויקרים לתחזוקה.
ioniamichael
01-09-20, 23:05
במצבך לא הייתי קונה רכב 3 דלתות.
רכב "קצר" לא ממש מתאים לזוג עם תינוק/ילד קטן.
(תחשוב על גמילה מחיתולים, צריך פיפי ועכשיו צריך לצאת, לקפל מושב, לשחרר מבוסטר ולהשתחל החוצה...)
הייתי מחפש כנראה גראנד ויטרה בשלב ראשון.
הדיזלים הגדולים עלולים להתגלות כישנים ויקרים לתחזוקה.
תגדיל את התקציב, ב30 תמצא צרות של אחרים או רכבים ישנים עם פעמיים טסט בשנה.
ב40 כבר תוכל למצוא ג׳ימני 2009-2010, גרנד ויטרה 2007-2008 וכו׳ - יש הרבה נבלות אבל יש גם רכבים ראויים שלא נקרעו ע״י ילדים.
הדיזלים בתקציב הזה זה רכבים שבקלקול הראשון תקלל את הרגע, גם הנסועה שלך לא מצדיקה דיזל.
עם ילד הייתי הולך על רכב ארוך, אז גרנד ויטרה דור 2006+ (ללא סרן מאחורה) אופציה. הג׳ימני צפוף, קופצני ולא בטיחותי במיוחד.
יש כאן מדריך לגרנד ויטרה איפשהו באתר.
או שתעשה ראש בראש ואז תוכל למצוא משהו חדש יותר בכמה שקלים. אני אישית הייתי נשאר בגזרת סוזוקי ואם לא סוזוקי - בגזרת מנוע בנזין.
הגרנד ויטרה 1.6 גם הולך ? או חובה 2.0 +?
1.6 זה רכב קצר
דור ראשון עם שלדת סולם, סרן חי מאחורה, יכולת שטח לא רעה, בכביש קצת עגלה.
מודל אחרון 2006, אחלה רכב (בייחוד בגרסא הידנית שזמינה עד 2003) מלבד דיפרנציאל פריך מקדימה.
עם ילד הוא יהיה יותר נוח מהג׳ימני, אבל עדיין זה רכב 3 דלתות. מנוע 2.0 יש בדור הבא מ2006 (אחר כך זה כבר 2.4)
הדור החדש יותר זה רכב שונה לגמרי, יוניבודי ללא סרנים, קצת נמוך ומנוע שתיין. שבילים ++ יעשה בלי בעיה ללא הגבהה ונעילות - כרכב דיילי יהיה נוח יותר.
צ״ל את הגרסא הארוכה של הדור הראשון מ1998 עד 2003 אאלט, מנוע 2.0, הרוב אוטומט ויש קצת בגרסאת דיזל.
לדעתי למצוא רכב לא שבור בגיל הזה לא יהיה קל. תסתכל קצת בלוחות תראה את ההבדלים בין הרכבים. השם גרנד ויטרה קצת מבלבל, אין הרבה קשר בין הדורות וב2006 יש גם וגם..
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי דווקא גרנד ויטארה דור 2 שהיה עד 2006 יכול להיות אחלה. טייל איתי כזה נעול מאחורה ונסע בכל מקום. מפתיע מאוד ביכולות שלו.
האתגר בתקציב הזה למצוא כזה שלא שחוט.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
במקומך הייתי שוקל להשאיר את האוקטביה ליום יום.
כל רכב שטח שתקנה ב30 אש"ח יגרור ירידה בשימושיות ובאמינות וגם ירגיש כמו עגלה אחרי שהתרגלת לנסוע ב1.8 טורבו (ויחייב שינוי גדול בהרגלי הנהיגה).
לדעתי דווקא גרנד ויטארה דור 2 שהיה עד 2006 יכול להיות אחלה. טייל איתי כזה נעול מאחורה ונסע בכל מקום. מפתיע מאוד ביכולות שלו.
האתגר בתקציב הזה למצוא כזה שלא שחוט.
עד 2006 דור 1, היה לי כזה 3 שנים - אחלה אוטו מלבד הסרן הפריך ומסרק ההגה. עם ילד מאחורה יכול להיות מאתגר
ההמלצה הנפוצה יחסית אצלנו במקרים דומים היא ג'ימני (יכול להיות פחות נח כאשר יש תינוק) או גרנד ויטרה והיא מתאימה גם הפעם לדעתי.
הפאג'רו / טרופר / טראנו / טאראקן כנראה יהיו יקרים מאד לאחזקה יחסית לסוזוקי.
תביא בחשבון שבקניית רכב בן עשרים, אתה צפוי להוציא בשנתיים הראשונות לפחות את סכום הקנייה כדי ליישר קו / לתקן נושאים שלא תחזרו טוב על ידי הבעלים הקודמים. אושר לחסוך משמעותית עם הרבה עבודה עצמית ולראות השבתה ממושכות של הרכב, אבל זה לא ילך אם הרכב הוא היחיד במשפחה ואם אתה עובד ויש לך זמן לעבוד עליו רק הסופי שבוע למשל.
נשלח מהנייד
עד 2006 דור 1, היה לי כזה 3 שנים - אחלה אוטו מלבד הסרן הפריך ומסרק ההגה. עם ילד מאחורה יכול להיות מאתגר
Sent from my iPhone using Tapatalkוויטארה דור 1 היה בין 89 ל99. דור שני בין 99 ל2005 ודור 3 בין 2006 ל2015. ולדור 4 שיש עכשיו כבר לא נתייחס...
זה לא רכב גדול אבל כיוונתי לארוך עם 5 דלתות. למשפחה קטנה זה צריך להספיק.
אני כאן לא מדבר מידיעה אישית אבל אותו חבר מרוצה מאוד.
אתה מבלבל ויטרה עם גרנד ויטרה ולסיום עם הויטרה החדשה שזה פרייבט שמגיע במקרה עם הנעה כפולה. לא משנה - העיקר שפות״ש יבין.
https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Vitara?wprov=sfla1
מזל שאנחנו לא קונים רכבים בויקיפדיה אלא בישראל שבה הדגם מ-1998 נקרא *גרנד* ויטרה
סבבה, מה שאתה אומר. אבל לפחות מספר דלתות אני מקווה שאתה יודע לספור.
אני החזקתי בשניהם, ואתה?
נשאר עם סוזוקי אבל אחר,
XL7
אתה עם כרגע עם צאצא אחד, אבל יש מצב שיגיע/יגיעו עוד.
רכב קטן מבחוץ ומפתיע מבפנים.
מאוד מרווח
מקום גם ללול, חיתולים, בגדים, שמיכות, בובות, כל מה שהגברת תחליט שהקטן צריך ללילה באוהל וגם לכלב (אם יש).
מפתיע לטובה בשטח
יש הילוך כוח ויש ערכות הגבהה (אם לא תמצא אחד מוגבה) - כך שיוכל לשמש אותך לעוד הרבה זמן ועליה בידע, רמה ומורכבות הטיולים.
כל שכתבתי הוא מרכב שהיה לחברים וטיולים רבים שביצענו יחד
לא היה לי, אך שאלה - כמה דלתות יש לרכב שבתמונה ולא משנה איך קוראים לו (אבל זה לא xl7).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200902/670e997affbc28631f518796932a6bd4.jpg
בתמונה זה גרנד ויטרה דור ראשון מנוע 2.0
5 דלתות אם זה לא ברור מהתמונה
שנתון הכי צעיר בתצורה הזאת הוא 2003 או 2004, בתצורה הקצרה של 3 דלתות עד 2006
XL 7 זה מנוע 2.7, ארוך מאוד ודי מגושם לדעתי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200902/60de1f81ecc0f0e0c0d3f2f4e25a9d21.jpg
לי היה XL7.
מאוד נהנו מהרכב.
ארוך ונמוך. על מנת להכנס לשטח שהוא טיפה יותר מדרכי קק"ל צריך להגביה ולמגן.
עושה על בנזין 1:9. על גז 1:8.
בגאז' ענק.
מבחינת טיפולים שוטפים צפה לפרייבט + 10%
שוב מנסה להיות פרקליט השטן ...
כולם מדברים על סוזוקי (מוצר פנטסטי , מהסמוראי 84 ועד לג'ימיני 2021 כולל הויטרות שבדרך)
הייתי בעלים של כמה מוצרים אלו במרוצת השנים .
אבל ... בתקציב של 30-40 אש"ח ,
למה לא להציע לאיש הנחמד מוצר אמיתי ?
מחיפוש קצרצר (לא מושקע בכלל) ביד2 עולה :
בתקציב זה ניתן כמה צ'ירוקים באזור 2010 (+/-).
או וריאציות של טרופרים או רודאו בשנתונים 03-04.
לא נכנס לאיזור הטראנו (כי השנתון ארכיוני) אבל מכיר כמה כאלו בין חברי שלא נס ליחם.
נכון שהחיפוש יצריך לעבוד קשה (קשה מאד) למצוא מתוכם משהו ראוי שיכול לענות על צרכי המבקש.
יש בתוכם כלים שלא ראו שטח מעולם, שלא עשו פעמיים סיבוב בספידומטר. ואפילו פרדו אחד או שניים לא קרועים לחלוטין.
לא ממליץ על לרדת משנת 2000 ובטח לא לכוון לרנגלר או סופה (למרות שזה רעיון מדהים לרכב שני במשפחה)
אבל בטח לא להדבק דווקא למותגי סוזוקי המופלאים.
כי עלויות הרכישה לרכב שטח גדול ומזדקן עם 400 אלף קמ הם רק חלק, ו כנראה אפילו לא חצי, מהעלויות הצפויות לרוכש בשנתיים הראשונות.
להבנתי המצב אמור להיות טוב בהרבה עם ג'ימני או ויטרה צעירים יותר ועלויות אחזקה נוחות יותר.
נשלח מהנייד
אני אתייחס רק פאג'רו קינג 2001 שפות"ש כתב עליו.
אם כבר הלכת לרכב כל כך ישן תרד עוד שנה אחורה וקח פאג'רו q בסופו של דבר זה רכב הרבה יותר פשוט עם פוטנציאל תקלות יותר נמוך. זו הבחירה שאני עשיתי לפני חמש שנים שקניתי את ה-q שלי.
גילוי נאות, הרכב שלי למכירה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
בתקציב זה אני מצטרף להמלצה לחפש את הסוזוקי הרענן ביותר שתמצא. זה באמת רכב שיושב יפה מאוד על התפר הזה שבין רכב כביש טוב (פחות בהשוואה לקרוסאוברים רכים יותר) לבין רכב שטח קשוח (פחות בהשוואה לרכבים הקשוחים כמו פאג'רו ולנד קרוזר). יש לו שוק שיפורים בסיסי ומעלה לכל הדגמים והוא עושה את כל זה תוך שמירה על עלויות אחזקה שפויות באופן יחסי.
יש גרנד ויטרה קצר עד מ-98 עד 2006 (הישן) ומ-2008 (החדש)
יש גרנד ויטרה ארוך מ-98 עד 2003 ומ-2006 עד 2015
יש גרנד ויטרה ארוך מאוד (xl7) מ-2002 ועד 2006
יש גם ג'ימני שגם היה לי אבל לפי התשובות שנתת לשאלון נראה לי לא מתאים
אם אתה מושך לכיוון גרנד ויטרה 2006 ומעלה שים לב שבשנתון זה הרכב מגיע ללא בקרת משיכה וזה ממש חבל (גם בשטח וגם בכביש) אז תתאמץ קצת ותקנה 2007 עם בקרת משיכה (בשנתון זה לחלק יש ולחלק אין).
חפש בראש פורום סוזוקי מדריך רכישה לגרנד ויטרה שיעשה לך סדר על הדגם הזה. בגלל שהרכב שתיין יש עדיין אפשרות להשיג רכבים עם קמ נמוך (סוג של חרב פיפיות)
מוזמן גם לסיבוב על שלי
בהצלחהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200904/965c7f61d65d6d6565535835ab9e2aed.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.