צפייה בגרסה מלאה : ג'ימני 99 - התייעצות - להחליף או להמשיך להחזיק
yoavnissani
08-09-20, 07:37
בוקר טוב,
יש לי ג'ימני משנת 99, אוטומט. אני מחזיק את הרכב קרוב ל 10 שנים, ונוסע עליו מעט יחסית (60k בעשור, רק לטיולים וסידורים, לעבודה אני הולך ברגל)
המצב של הרכב טוב יחסית, ק"מ נמוך (188k), לא סבל מבעיות רציניות במהלך השנים (אם כי יש כמה נושאים שהייתי שמח להתייחס אליהם בפוסט אחר) ועבר טיפולים בצורה יחסית מסודרת לאורך השנים.
אבל, כיוון שהאוטו כבר לא צעיר, אני קצת חושש כשאני מטייל איתו בשטח, ולא עושה מסלולים שהם מעבר לרמה בסיסית מאוד.
לאחרונה אורך החיים שלי מאפשר לי לטייל יותר, הרעב לשטח גובר ומזה תקופה שאני משתעשע ברעיון להתחדש בג'ימני מעט צעיר יותר (לא ממש צעיר בכל אופן, משיקולי תקציב) מתוך תקווה שארגיש ביטחון רב יותר לטייל עם רכב חדש יותר.
מצד שני, אני תוהה אם יש בסיס לחששות שלי - עד כמה משפיע גילו של הרכב על היכולות שלו? על התקלות הפוטנציאליות? האם ניתן לעשות "יישור קו" לרכב וותיק כדי להביא אותו למצב מצוין בעלות ששווה את התהליך?
מה דעתכם?
הג׳ימני מוכיח את עצמו כרכב שטח אמין, ושורד יפה את השנים. אני הייתי מחכה עם ההחלפה עד שתוכל להרשות לעצמך את הדגם הנוכחי (המרובע), אז תקבל שדרוג משמעותי [emoji846]
אם המנוע והגיר תקינים אין הרבה שיכול עוד להתקלקל באוטו הזה. יש מחשב רכב שגם אם הוא הולך בפתאומיות אז אפשר לבלוע את הצפרדע הזו.
דאג להחליף רצועת תזמון בזמן, בדוק במוסך שמערכת הקירור תקינה והחלף רכיבים אם נדרש. כמובן שמנים נוזל קירור, מחזירי שמן באופן שוטף ולפי הצורך ואתה מסודר ויכול לטייל ללא חשש (כמובן לא לבד ולפי כל הנחיות הבטיחות הרלוונטיות)
לי היה ג'ימני עם 300 אלף קמ
רכב שאתה מכיר כבר 10 שנים ועונה על צרכיך לא כדאי למהר להחליף תמורת חתול בשק.
אם הצרכים משתנים זה כבר סיפור אחר
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יש לרכב איזשהן בעיות שגורמות לך לחשוש?
הרכב מתחמם? רעשים מוזרים? רעידות? משהו לא עובד?
אם זה המצב - הייתי עושה חושבים כמה צריך להשקיע בשביל להפוך אותו לאמין בשבילך, לעומת עלויות החלפה והשקעות ברכב אחר.
אני מטייל בשטח עם רכב שנת 84 ומרגיש בטוח בו ב-100%...אז השנתון הוא לא דבר שצריך לעצור אותך
yoavnissani
08-09-20, 10:39
יש לרכב איזשהן בעיות שגורמות לך לחשוש?
הרכב מתחמם? רעשים מוזרים? רעידות? משהו לא עובד?
אם זה המצב - הייתי עושה חושבים כמה צריך להשקיע בשביל להפוך אותו לאמין בשבילך, לעומת עלויות החלפה והשקעות ברכב אחר.
אם אתה כבר שואל - יש לרכב תופעה שלא בדקתי עדיין לעומק - הוא מתקרר:
בדכ במזג אוויר קריר+, תוך כדי נסיעה יחסית מהירה, ובמיוחד בירידות, מד חום המנוע יורד מתחת לטמפ העבודה הרגילה, והמחוג מצביע ממש בקצה התחתון של הסקאלה. הדבר הזה מלווה בהורדת הילוך ועלייה של הסל"ד, וגורם לי לעבור לנסיעה ב 60-70 במקום 80-90 עד שהמנוע מתחמם שוב.
יש רעיונות? לפתוח על זה שרשור נפרד?
לדעתי - שרשור נפרד עם הכותרת טובה שממנה ניתן יהיה להבין במה מדובר. זה יכול לעניין גם אחרים שיחפשו פתרון לבעיה דומה...
גם בשרשור זה כותרת כמו "ג'ימיני 99 - להחליף או להחזיק" אולי הייתה מתאימה יותר...
נשלח מהנייד
yoavnissani
08-09-20, 11:17
לדעתי - שרשור נפרד עם הכותרת טובה שממנה ניתן יהיה להבין במה מדובר. זה יכול לעניין גם אחרים שיחפשו פתרון לבעיה דומה...
גם בשרשור זה כותרת כמו "ג'ימיני 99 - להחליף או להחזיק" אולי הייתה מתאימה יותר...
נשלח מהנייד
תודה, מקבל את ההערות בברכה ואיישם
אז ברשותך - עזרתי לך עם הכותרת של שרשור זה :)
נשלח מהנייד
yoavnissani
08-09-20, 11:31
אז ברשותך - עזרתי לך עם הכותרת של שרשור זה :)
נשלח מהנייד
תודה רבה
לא מצאתי איפה עושים את זה עדיין
בעשרים דקות הראשונות לאחר כתיבת ההודעה אתה יכול לערוך אותה. לאחר מכן - לא.
נשלח מהנייד
תודה, מקבל את ההערות בברכה ואיישם
השרשור החדש שנפתח בנושא ההתקררות של המנוע הוא - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117427-%D7%92-%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-99-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A8%D7%A8%D7%95%D7% AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9A
העברתי לשם את ההודעות הרלוונטיות משרשור זה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.