צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי נעילות
שלום רב,
אני נוהג בריינג' רובר 99, עם נעילות אלקטרוניות בארבעת הגלגלים.
לאחרונה אני מתייעץ האם כדאי ומומלץ להרכיב נעילה מכנית על הסרנים, ולא מקבל תשובה חד משמעית.
האם יש למישהו דעה בעינין? מה ההבדלים בביצועים בין שני האפשרויות?
יוסי
יוסי שלום, הנושא של השוואת מערכת בקרת משיכה אלקטרונית שנועלת את הגלגלים מול נעילות דיפרנציאל מכאניות נידון בעבר פעמים רבות, אני מפנה אותך לדיון ישן אבל די ממצה בנושא:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=587
במידה ואתה רוצה להמשיך ולחדד את ההשוואה הטכנית בין שתי השיטות, אז אתה מוזמן להמשיך ולשאול בדיון הנ"ל.
תודה על ההפניה.קראתי את כל התגובות שם, ובערך זה מה שהיה לי בראש שיאמר. בינתיים נסתפק במה שיש (אם עלינו את זיק ללא בעייה, דיינו), אבל אמשיך ללמוד את הנושא, אשמח אם תפנה אותי למקורות לצורך זה,
אם אתה בעניין של עבירות טכנית, ומוכן להשקעה כספית גדולה- ובלנדרוברים אין נעילות אוטומטיות זולות כמו בג'יפים - אז נעילות דיפרנציאל מלאות הן הכיוון הנכון. אני נוהג בג'יפ עם שתי נעילות אוטומטיות = נעילות מלאות, כל הגלגלים מסתובבים כל הזמן, ובחנתי את רוב אם לא כל הרכבין החדשים בשנים האחרונות, שרובם מגיע הם מערכת בקרת משיכה שבשנת 99 היתה בהחלט חדשנית ודי יחודית ללנדרובר, ואין אף מערכת בולמת גלגלים שמתקרבת לשתי נעילות אמיתיות. תמיד יש זמן תגובה מוחשי של סחרור גלגלים, וגם אם לא שמים לב לזה - בזמן הפעולה, כשהבלמים ננעלים לסרוגין, הגלגל המניע מסתובב במהירות כפולה מהמהירות של הדיפרנציאל - זה ממש כאילו אתה מטפס את המעלה ובדיוק בקטעים הכי קשים מישהו מוציא אותך מLOW ושם אותך בHI. אז ברכבים המודרניים יש מנועים מאד חזקים ותיבות אוטומטיות טובות שמכפרות לא מעט, אבל עדיין היכולת לזחול, לשלוט, מוגבלת.
מיסרון גדול נוסף של מערכות הכאילו נעילות הוא ההסתמכות על חיישני הABS שגורמת לכך שאתה לא יכול לנטרל את פעולת הABS בשטח.
בלימה בשטח עם ABS פעיל זו חוויה לא נעימה בלשון המעטה - כמעט ואין בלמים.
אומנם דורון ציין חיסרון זה בשירשור הקודם אבל לדעתי לא הדגישו די את החיסרון המשמעותי הזה - האילוץ לנסוע בשטח עם ABS עובד כל הזמן !!!
שלמה
אם אתה בעניין של עבירות טכנית, ומוכן להשקעה כספית גדולה- ובלנדרוברים אין נעילות אוטומטיות זולות כמו בג'יפים - אז נעילות דיפרנציאל מלאות הן הכיוון הנכון. אני נוהג בג'יפ עם שתי נעילות אוטומטיות = נעילות מלאות, כל הגלגלים מסתובבים כל הזמן, ובחנתי את רוב אם לא כל הרכבין החדשים בשנים האחרונות, שרובם מגיע הם מערכת בקרת משיכה שבשנת 99 היתה בהחלט חדשנית ודי יחודית ללנדרובר, ואין אף מערכת בולמת גלגלים שמתקרבת לשתי נעילות אמיתיות. תמיד יש זמן תגובה מוחשי של סחרור גלגלים, וגם אם לא שמים לב לזה - בזמן הפעולה, כשהבלמים ננעלים לסרוגין, הגלגל המניע מסתובב במהירות כפולה מהמהירות של הדיפרנציאל - זה ממש כאילו אתה מטפס את המעלה ובדיוק בקטעים הכי קשים מישהו מוציא אותך מLOW ושם אותך בHI. אז ברכבים המודרניים יש מנועים מאד חזקים ותיבות אוטומטיות טובות שמכפרות לא מעט, אבל עדיין היכולת לזחול, לשלוט, מוגבלת.
אני חושב שאני די מבין ומסכים עם מה שאתה אומר, למרות שמעבר למגבלה שזו לא נעילה אמיתית, החיסרון האמיתי הגדול בו אני נתקלתי הוא שבמעלה ארוך כמו לדוגמא זיק, המערכת כנראה מתחממת או מכל סיבה שהיא עלולה פשוט להפסיק לפעול, הנורות דולקות בשעונים, ואתה מבין שמחכה לך עכשיו מלחמה. וזה קרה לי מספר פעמים. בתיקול טכני קצר ונקודתי כמו מעבר סלעי, מעברי בוץ, או קטע הצלבות קצר המערכת דווקא עובדת מדהים (לפחות אני נדהמתי).
מצד שני, אמנם רכשתי את הרכב מתוך מטרה לטייל איתו ולצאת לשטח עם המשפחה (מה שאני עושה די הרבה יחסית), אבל בסופו של דבר מה שלא יהיה רובנו עושים 95% בכביש. גם בשביל לעלות משהו כמו את זיק, אתה נוסע 200 ק"מ לכל כיוון על הכביש. זו גם הסיבה שיש לי צמיגי סקורפיון ולא MUD. אבל העינין הזה של נעילה נראה לי די קורץ, אני רוצה לבדוק לגבי לפחות נעילה אחורית.
אכן, הבלמים מתחממים וכדי לא לאבד יכולת בלימה, המערכת מפסיקה את עצמה, וזו בעייה אם אתה מטפס משהו רציני, ולאו דווקא שכולו צריך להיות קשה - קח למשל משהו ארוך כמו מעלה יאיר, או שבילי אש ארוכים כמו בהר חורשן - אתה מוצא את עצמך מהר מאד עם בלמים רותחים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.