צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת בטיחותית בהתקנת נעילה אחורית אוטומטית ברכב 4X4 אוטומטי
ehudzeelim
13-09-20, 13:28
שלום לבעלי ניסיון,
האם התקנת נעילת דיפ' אחורית מסוג לוקרייט או כדומה,
ברכב דוגמת רקסטון, טרקאן או כל רכב אחר עם תיבת הילוכים אוטומטית
מסוכנת בנסיעה בכביש?
אשמח לשמוע וללמוד מנסיונכם
תודה
אהוד
GodsFather
13-09-20, 18:29
נסיון זה אחלה, אבל הנסיון שלי או של כל אחד אחר לא ישתווה לתחושה והתגובה שלך בסופו של דבר, ובטח לא לתחושה של זוגתך/ילדיך, אם השאלה הזו נובעת מהחשש שמא מישהו אחר ינהג ברכב שלך ולא יכיר את ההשפעות.
אומר כך, שדווקא עם גיר אוטומט ההשפעה מורגשת פחות, בשל היכולת של הגיר לשמור על העברת כוח רציפה יותר, לעומת גיר ידני, וכך למנוע התנהגות פחות נעימה כפועל יוצא מדריכה ושחרור שלה.
יהיה הנהג מומחה ככל שיהיה.
מציע שתקח כמה סיבובים על רכבים לנסיון עצמי.
ואם אפשר בכביש רטוב, מה טוב...
היה לי רכב נעול ואוטומט
גם ידני ונעול
לא מדאיג כשיודעים למה לצפות, כולל בחירום
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כמעט לא מורגש אלא בתמרונים קיצוניים.
וממילא מדובר על כלי רכב די חלשים וכבדים אז תמרונים קיצוניים....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כבעלים של רכב שטח שנעול בשתי נעילות אוטומטיות ושל רקסטון אוטומטי, הייתי ממליץ לך לחקור, ללמוד ולהתנסות בנהיגה ברכב עם נעילה אוטומטית, ואז להחליט.
דעתי האישית היא, שנעילה אוטומטית לא מתאימה לרכב יומיומי, אלא לרכב שמשמש לטיולים בלבד.
חוצמזה... איזה רקסטון זה? בנזין/דיזל/שנה?
ehudzeelim
14-09-20, 09:02
תודה לכם
נמשיך להתלבט..:confused:לא שזה משנה לצורך העניין,
אבל לא מדובר ברקסטון אלא בסאנגיונג מוסו
דווקא משנה...
למוסו אין מספיק כח בשביל להכניס אותך לצרות בכביש, בטח לא יחסית למשקל שלו.
ומצד שני יש על המדף נעילה שעולה 250$יש...
על רקסטון, שהוא רכב מעודן ומהיר הרבה יותר, לא הייתי מרכיב לוקרייט (וגם אין. אז כל הדיון הזה תיאורטי).
על מוסו, בטח ובטח אם הוא רכב לטיולים בלבד, לא הייתי מתלבט ומרכיב.
אגב, הייתה לי נעילת נו-סליפ על הקוראנדו בזמנו, העבירות השתדרגה פלאים ובכביש זה לא היה נורא.
בדיפנדר ידני, הנעילה האוטומטית לא הורגשה בכביש...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי ניסיון עם רקסטון או קוראנדו נעול. אני נוהג 4 שנים עם LOKKA (כלומר אוזי לוקר) מאחור ודטרויט טרו טראק מקדימה. הנעילה אינה מורגשת ביום יום - אך עם זאת יש פעם בחודש פיצוץ שמפחיד ילדים, ולעתים על כביש חלק לוקח לה מספר שניות להתעשת. אני עם רכב יחסית גבוה, עם בסיס גלגלים קצר, 210 כוחות סוס ומשהו כמו 30 קג"מ ביום בהיר.
ehudzeelim
14-09-20, 10:15
דווקא משנה...
למוסו אין מספיק כח בשביל להכניס אותך לצרות בכביש, בטח לא יחסית למשקל שלו.
ומצד שני יש על המדף נעילה שעולה 250$יש...
על רקסטון, שהוא רכב מעודן ומהיר הרבה יותר, לא הייתי מרכיב לוקרייט (וגם אין. אז כל הדיון הזה תיאורטי).
על מוסו, בטח ובטח אם הוא רכב לטיולים בלבד, לא הייתי מתלבט ומרכיב.
אגב, הייתה לי נעילת נו-סליפ על הקוראנדו בזמנו, העבירות השתדרגה פלאים ובכביש זה לא היה נורא.
הרכב משמש לא רק לטיולים אלא גם להרבה נסיעות כביש לכן ההתלבטות
לגבי הנעילה יש לי אותה חדשה בקופסה, רק מתלבט אם להרכיב או לא...
יש לי גם נעילה קדמית של LOKKA, לגביה אין בעיה בנסיעת כביש כשהאקס הקדמי מנותק, אז ארכיב אותה ונראה
אין לי מה לתרום לדיון בנושא נעילות, אבל אנא שמור את ההדגשה, bold, למקומות בהם אתה רוצה להדגיש בלבד. קצת מציק לעין במיוחד הקריאה מהסלולר
נשלח מהנייד
ehudzeelim
14-09-20, 10:44
אין לי מה לתרום לדיון בנושא נעילות, אבל אנא שמור את ההדגשה, bold, למקומות בהם אתה רוצה להדגיש בלבד. קצת מציק לעין במיוחד הקריאה מהסלולר
נשלח מהנייד
אין בעיה
תודה לכולם
אין לי ניסיון עם רקסטון או קוראנדו נעול. אני נוהג 4 שנים עם LOKKA (כלומר אוזי לוקר) מאחור ודטרויט טרו טראק מקדימה. הנעילה אינה מורגשת ביום יום - אך עם זאת יש פעם בחודש פיצוץ שמפחיד ילדים, ולעתים על כביש חלק לוקח לה מספר שניות להתעשת. אני עם רכב יחסית גבוה, עם בסיס גלגלים קצר, 210 כוחות סוס ומשהו כמו 30 קג"מ ביום בהיר.
אז מה 'תה מתערב
כי השאלה המקורית לא נגעה לדגם ספציפי זה או אחר, אלא לרכב אוטומטי עם נעילה אחורית. זה מה שיש לי. אני הקפדתי לציין שאין לי את הרכבים האמורים כי גילוי נאות זה חשוב ודעתי על כל אלה שאין להם ניסיון אבל ככה הם שמעו, קראו באינטרנט, שמעו בפורומים, נאמר שאינה דעה חיובית.
אגב היתה לי גם קוריאנית עם נעילת TF. שעבדה למען האמת יותר חלק ונעים מהאוזי לוקר
המוסו כנראה שווה פחות משתי נעילות אוטומטיות (בלי להעליב). רמת העידון במוסו ישן היא לא כזאת שכמה קליקים ובום-לוקרייט פה ושם יגרמו למלכת אנגליה במושב האחורי להתעורר מתנומת הצהריים.
תרכיב. סע. תהנה.
ehudzeelim
14-09-20, 13:36
המוסו כנראה שווה פחות משתי נעילות אוטומטיות (בלי להעליב). רמת העידון במוסו ישן היא לא כזאת שכמה קליקים ובום-לוקרייט פה ושם יגרמו למלכת אנגליה במושב האחורי להתעורר מתנומת הצהריים.
תרכיב. סע. תהנה.
דווקא המוסו שווה יותר (פר שקל)
ותאמין לי שזה בדוק :).
השאלה אינה על עידון או תחושות.
שאלת על סכנה - על בטיחות.
והתשובה היא - אין בעיה. סע לשלום.
אסף.
ehudzeelim
14-09-20, 19:48
השאלה אינה על עידון או תחושות.
שאלת על סכנה - על בטיחות.
והתשובה היא - אין בעיה. סע לשלום.
אסף.
תודה השתכנעתי.
נרכיב את שתי הנעילות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.