התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: פרויקט: מיכל נירוסטה לטנדר 4X4

נמרוד
16-09-20, 14:20
ניתן לצפות בעמוד זה

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3952 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3952-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7% 98%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%96-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8)

איל מ
16-09-20, 14:39
יפה מאוד מאוד!
עכשיו רק צריך לסדר את הטמבון האחורי, להוריד קצת ברזל אוברקיל מהגגון של הארגז,
ולמכור לחנן.
(אלא אם תסכים לעשות איתי דיל מתחת לשולחן).
;)

KOOKE
16-09-20, 21:42
כזה מיכל מפואר חייב גם משאבה עם מפסק תת לחץ- כוח הכבידה לא מספיק לצורכי שטיפת כלים/ מקלחת.

חוץ מזה, יופי של עבודה.

toy4FUN
16-09-20, 22:35
יפה.
אם פתח המילוי נפתח לגמרי, יש בעיה להגיע עם יד או מפתח מלמטה ולשים אומים?

zivo
16-09-20, 23:37
נמרוד,
איך הגעת לצורך של 70-75 ליטר?
בעיקר שאין לך משאבה ואתה לא מדבר על מקלחת.

ishc
17-09-20, 00:06
בקיץ שמגיעים לגב ואין מים....

עבודה יפה [emoji122][emoji122][emoji122]
גם אני לא מבין למה לא שמת כבר משאבה.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

DavidL
17-09-20, 09:47
חייב לציין שהתמונה של עידו מרתך והאופן בו רתם וקיבע את חלקי המיכל מדהימים.. שאפו !
2 שאלות:
האם אתה מרוצה מהמכסה שהתקנת? האם ,במכסה יש נשם?
האם שקלת לבנות ולמקם את המיכל היכן שהוא בתחתית הטנדר ולהיעזר במשאבה?
תודה :)

ד ו ר ו ן
17-09-20, 09:55
עבודה יפה [emoji122][emoji122][emoji122]
גם אני לא מבין למה לא שמת כבר משאבה.

+++

נמרוד בשלבי האבולוציה מגריקן למערכת מים.. בלי משאבה חשמלית זה שלב מעבר.. או שלא?

נמרוד
17-09-20, 12:23
עידו לוריה בעל מקצוע יוצא מהכלל. למדתי ממנו המון-המון במהלך השנים, וכל פרויקט מבחינתי זה קודם כל תרוץ להיות השוליה שלו לכמה שעות.

אפשר לעשות מיכל כזה באמת איך שרוצים. אבל מה שלא יהיה פשוט, פשוט לא יהיה. מיכל מתחת לרכב צריך להיות מורכב יותר בצורה, מדויק יותר במידות (והמדידות יותר משמעותיות ודורשות לשכב מתחת לרכב) המילוי שלו מסובך יותר מאשר סתם פקק, השימוש דורש משאבה, והריתום לרכב ממש לא פשוט. אני לא הייתי מגיע לזה כנראה. יש אנשים עם יותר זמן פנוי וסבלנות ממני, ובהחלט אפשר לעשות יותר טוב. אני הסתפקתי במדידה בסיסית, קצת מחשבות על התכנון, שעה על הסולידוורקס, הזמנה של חומר, חצי יום אצל לוריה, גרביטציה, וזה עובד.

לגבי הנפח - זה לא צורך, ככה יצא. המידה החשובה היחידה פה זה העומק של המיכל שהוא מה שגונבים מהארגז. הרוחב והגובה נגזרים. העומק במקרה הזה - 16 ס"מ - נקבע ברגע שקיבלתי את המכסה ליד והחלטתי להשתמש בו.

איל מ
17-09-20, 12:30
בגדול ההבדל בין הגישות שעלו כאן לגבי המיכל די מזכיר לי את ההבדל בין דיפנדר tdi300, לבין דיפנדר 2020 (או סיקס-jl, הילקס דגם עז- היילקס החדש, וכל אחד מה שהוא מתחבר אליו).

הדבר היחיד שמבחינתי עלול להיות פספוס כאן, הוא חוסר היכולת לנקות ידנית את כל המיכל. מניח שהמצב הנוכחי עדיף על ריבוי פתחים, ובוודאי עדיף על מיכל ללא מחיצות.

DavidL
17-09-20, 13:38
עידו לוריה בעל מקצוע יוצא מהכלל. למדתי ממנו המון-המון במהלך השנים, וכל פרויקט מבחינתי זה קודם כל תרוץ להיות השוליה שלו לכמה שעות.

אפשר לעשות מיכל כזה באמת איך שרוצים. אבל מה שלא יהיה פשוט, פשוט לא יהיה. מיכל מתחת לרכב צריך להיות מורכב יותר בצורה, מדויק יותר במידות (והמדידות יותר משמעותיות ודורשות לשכב מתחת לרכב) המילוי שלו מסובך יותר מאשר סתם פקק, השימוש דורש משאבה, והריתום לרכב ממש לא פשוט. אני לא הייתי מגיע לזה כנראה. יש אנשים עם יותר זמן פנוי וסבלנות ממני, ובהחלט אפשר לעשות יותר טוב. אני הסתפקתי במדידה בסיסית, קצת מחשבות על התכנון, שעה על הסולידוורקס, הזמנה של חומר, חצי יום אצל לוריה, גרביטציה, וזה עובד.

לגבי הנפח - זה לא צורך, ככה יצא. המידה החשובה היחידה פה זה העומק של המיכל שהוא מה שגונבים מהארגז. הרוחב והגובה נגזרים. העומק במקרה הזה - 16 ס"מ - נקבע ברגע שקיבלתי את המכסה ליד והחלטתי להשתמש בו.
אהבתי, Keep it simple רציונאל בריא לכל דבר ובהחלט מספק למתאר הטיולים בארץ ולעובדה שהמיכל מותקן בטנדר.
האם לדעתך המכסה שהתקנת עונה על הציפיות?
ואם אפשר לדעת מה העלות הכוללת של המיכל?
תודה!

boaz avrahami
17-09-20, 14:21
אם ממש יהיה חסר לך מיים בלחץ אתה יכול להוסיף וונטיל ולדחוס מעט את המיכל.

תתחדש, נראה מצויין ומאוד נח שיש כמות כזו של מים על הסיפון.

סחטיין ללוריה על העבודה. מכיר את העבודות הנהדרות מקרוב....
לא פחות חשוב שהוא התייצב לצילומים בתלבושת האתר

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200917/79aa54df1c899f46f1bd4fd132ce5bb6.jpg

———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי

DanK
18-09-20, 09:26
מגניב ובעיקר חוסך לי לקחת מיכלי מים נוספים בטיולים...
טיפ קטן - את צינור המים, מומלץ להחליף לצינור אטום, על-מנת שלא יתפתח עובש בתוך הצינור בשל שילוב של מים עומדים ואור השמש.

נמרוד
18-09-20, 09:49
זה לא עובש, זה ספירולינה.

חנן גולומבק
18-09-20, 11:16
אליפות, כל הכבוד. עידו , מקצוען אמיתי.

DavidL
19-09-20, 09:33
המיכל היפה הזה ממחיש עד כמה טנדר פשוט ונוח לזיווד בהשוואה ל SUV.
אינטואיטיבית אני הייתי מעדיף שהמיכל יהיה מונח על תחתית הארגז לכל רוחב ארגז הטנדר כשמשקל המיים והמיכל מפולגים על שטח גדול יותר. נראה לי שזה עשוי למנוע מהמיכל עיוותים וכתוצאה מכך יצירת סדקים בריתוכים של הפח הדק. בתור מתכנן מכני מנוסה אני בטוח שלקחת את זה בחשבון.

יוני5
19-09-20, 15:31
יש דרך לנקות את המיכל דרך הפתח העליון?

ד ו ר ו ן
19-09-20, 15:59
יש דרך לנקות את המיכל דרך הפתח העליון?

למה לנקות?

בשיא הרצינות.

יש לי מיכל מים קבוע ברכב כבר כמה שנים,אטום לאור.
ממלאים מאותו קו מים של הבית שאנחנו שותים ממנו.
שום סימן לכלום, לא ריח טעם או מראה.

אם אתה רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור, שים פעם בכמה זמן טבליות הכלרה/יוד ותעשה סירקולציה.

DavidL
21-09-20, 08:43
עידו לוריה בעל מקצוע יוצא מהכלל. למדתי ממנו המון-המון במהלך השנים, וכל פרויקט מבחינתי זה קודם כל תרוץ להיות השוליה שלו לכמה שעות
אתה צודק, כשרואים שהמחיצות "ננעצות" בחלק שסוגר עליהן מבינים שנדרש כאן דיוק במיקום המחיצות, לא פשוט בכלל. בנוסף, בדרך הזאת המחיצות מחזקות את המיכל וזה חכם. אהבתי. :) המחיצות הן החלק המעניין במיכל.

Trooper
21-09-20, 17:11
מה סדר גודל עלויות חומר ועבודה?

נמרוד
21-09-20, 20:04
החומר עלה לי 900 שקל (חומר, חיתוך,כיפוף).
לגבי עבודה או מיכל קומפלט כולל חומר ותכנון, פנה ללוריה ישירות.

gasgas
21-09-20, 22:29
החומר עלה לי 900 שקל (חומר, חיתוך,כיפוף).
לגבי עבודה או מיכל קומפלט כולל חומר ותכנון, פנה ללוריה ישירות.

תוכל להפנות למפעל שחתך וכיפף?

boaz avrahami
21-09-20, 22:35
סליחה על השאלה אבל לא ראיתי התיחסות לעניין המשקל הריק של זה.
כמה שוקל התכשיט הריק?

———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי

נמרוד
22-09-20, 07:05
תוכל להפנות למפעל שחתך וכיפף?

https://r-benes.co.il

נמרוד
22-09-20, 07:06
סליחה על השאלה אבל לא ראיתי התיחסות לעניין המשקל הריק של זה.
כמה שוקל התכשיט הריק?

19 ק"ג.

עידו לוריה
24-09-20, 17:40
ניתן לצפות בעמוד זה

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3952 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3952-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7% 98%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%96-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8)

נמרוד תודה על כל פרויקט שאתה מעביר אלי ,אבל כמו שנאמר כבר " אתה מתחיל בכול הכוח ולאט לאט מגביר " ;) מחכה ....

תודה לכול המחמאות .

עידו

biranit50
30-09-20, 03:29
משאבה זה סיפור של כ20 דולר בעליאקספרס. לטובת מקלחת זה עושה הבדל עצום. גם שטיפת כלים עם מתז גינה הרבה יותר יעילה.

ד ו ר ו ן
30-09-20, 09:22
משאבה זה סיפור של כ20 דולר בעליאקספרס. לטובת מקלחת זה עושה הבדל עצום. גם שטיפת כלים עם מתז גינה הרבה יותר יעילה.
יש גם בפחות, והיתרון גדול לצד חסרון שצריך לבקר את השימוש, כי הלחץ גורם לבזבוז גדול יותר של מים.
אצלי התקנתי ברז כדורי על הקו להפחתת הספיקה כשאני לא רוצה זרם חזק, בעיקר בשביל מזדמנים וילדים בלי בקרה.

https://www.ebay.com/itm/353094421979

biranit50
30-09-20, 11:52
ואני התקנתי ראש מקלחת חסכוני: לחץ גבוה ספיקה נמוכה עם מתג סגירה על הראש עצמו. עושה את העבודה.

ד ו ר ו ן
30-09-20, 15:31
ראש מקלחת לא קשור למשאבה..

הברז הכדורי שולט בספיקה.
הלחץ נשאר כמעט זהה.

DavidL
30-09-20, 16:04
19 ק"ג.
לדעתי יחסית משקל נמוך מאוד.

ד ו ר ו ן
30-09-20, 17:22
לדעתי יחסית משקל נמוך מאוד.

הביצוע יפה מאד, אבל זה משקל גבוה.
על פניו זה עוד 18 ליטר מים במיכל פלסטיק.
או חסכון של משקל דומה לאותו נפח מים.

הגישה של ״זה טנדר אז נעמיס״ שגויה מיסודה כי אנחנו רוצים כמה שפחות משקל ״מת״ כדי שיהיה כמה שיותר משקל פנוי לציוד.

בשטח, כל קג שנחסך הוא במכפלות של הורדת עומס דינאמי מהרכב ומערכותיו.
וזה כאן קג בודד, ושם 19.. והופס.. זה פתאום משקל מירבי של טנדר.
ואין רכב שמתנהג טוב כשהוא עמוס.

biranit50
02-10-20, 03:18
ראש מקלחת קשור לשמירה על המים. יותר יעיל מאשר צמצום עי סגירת ברז . גם שימוש בצינור 3/8 נוקשה לעומת 1/2 רך משפר את התוצאה

יונימוג אדום
02-10-20, 05:48
ראש מקלחת קשור לשמירה על המים. יותר יעיל מאשר צמצום עי סגירת ברז . גם שימוש בצינור 3/8 נוקשה לעומת 1/2 רך משפר את התוצאה
האביזרים שאני משתמש בהם מגיעים מעולם הקרוואנים - גם ראש מקלחת וגם הברז .
שניהם מתוכננים לחיסכון מירבי במים .
אני עם משאבה 7ל/ד ואין לי שום בעיית מים גם בטיול של 3 ינים לזוג ( מקלחות רק ביום השני ) .
המיכל מותקן מתחת לג'יפ בין הבודי לסרן האחורי ומכיל 60 ליטר .
באחד הטיולים ערכנו חמש !! מקלחות מהם שתי נשים הריוניות ועדיין נשארו מים במיכל לכל יום המחרת .

אילן

ד ו ר ו ן
02-10-20, 08:24
לא הבנתי אותך בתגובה הקודמת.

אצלי יש כמובן ברז בידה וזה לא זרימה חפשית.
הברז הכדורי משפר עוד יותר את יכולת השליטה בספיקה.
זה גם אבטחה במצב נסיעה במידה ובראש מקלחת נלחץ, או משתחרר וללא ברז, במשאבה דוחפת מים.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 08:25
אני עם משאבה 7ל/ד ואין לי שום בעיית מים גם בטיול של 3 ינים לזוג ( מקלחות רק ביום השני ) .
באחד הטיולים ערכנו חמש !! מקלחות מהם שתי נשים הריוניות ועדיין נשארו מים במיכל לכל יום המחרת .

אילן

ממש נס פח המים..

DavidL
02-10-20, 09:42
הביצוע יפה מאד, אבל זה משקל גבוה.
על פניו זה עוד 18 ליטר מים במיכל פלסטיק.
או חסכון של משקל דומה לאותו נפח מים.

הגישה של ״זה טנדר אז נעמיס״ שגויה מיסודה כי אנחנו רוצים כמה שפחות משקל ״מת״ כדי שיהיה כמה שיותר משקל פנוי לציוד.

בשטח, כל קג שנחסך הוא במכפלות של הורדת עומס דינאמי מהרכב ומערכותיו.
וזה כאן קג בודד, ושם 19.. והופס.. זה פתאום משקל מירבי של טנדר.
ואין רכב שמתנהג טוב כשהוא עמוס.

המשקל נמוך בהתיחס לעובדה שמדובר במיכל שעשוי מפח נירוסטה. הפח דק והתכנון חכם.

DavidL
02-10-20, 09:57

אילן
מנסיוני מקלחת עם משאבה צורכת כ 7-10 ליטר מיים וללא משאבה כ 3.5 ליטר מיים.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 11:14
המשקל נמוך בהתיחס לעובדה שמדובר במיכל שעשוי מפח נירוסטה. הפח דק והתכנון חכם.
אז תגיד ככה..

ברור שזה קל ביחס לעופרת/אורניום/פלוטוניום וכל חומר במשקל סגולי גבוה יותר.

זה עדיין כבד אבסולוטית.

asafk
02-10-20, 11:42
נכנסתם ללופ של התנצחות.
אבסולוטית שום דבר לא כבד.
אתה יכול לומר שזה שוקל כך וכך קילוגרמים יותר ממיכל פלסטיק באותו נפח, למשל.
האם ההפרש קביל? זה כבר עניין לבחירת בעל הרכב.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נמרוד
02-10-20, 12:53
"כבד אבסולוטית" זה חידוש מדעי, מבחינתי לפחות. אשמח ללמוד יותר.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 14:02
אתה יכול לומר שזה שוקל כך וכך קילוגרמים יותר ממיכל פלסטיק באותו נפח, למשל.
האם ההפרש קביל? זה כבר עניין לבחירת בעל הרכב.
אסף.

נכון, זה מה שכתבתי בהתייחסות לשיקול יחס משקל אריזה/משקל מוצר.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 14:03
"כבד אבסולוטית" זה חידוש מדעי, מבחינתי לפחות. אשמח ללמוד יותר.
קטנוני, הבנת בדיוק למה הכוונה.

נמרוד
02-10-20, 14:27
לא, באמת לא הבנתי. אם אתה הבנת מה שכתבת, תסביר. ואם הבנת בדיעבד שכתבת שטות, גם זה בסדר.

DavidL
02-10-20, 15:10
מי שמתכנן לבנות מיכל מנירוטה כדאי שיביט טוב על התכנון ובמיוחד על אופן שילוב המחיצות.
ושוב שאפו למסגר שריתך את המיכל..איש מקצוע ברמה גבוהה. בו נגיד שאם אזדקק לעבודת ריתוך ברמה איכות ביצוע גבוהה הוא הכתובת.

DavidL
02-10-20, 15:18
אז תגיד ככה..

ברור שזה קל ביחס לעופרת/אורניום/פלוטוניום וכל חומר במשקל סגולי גבוה יותר.

זה עדיין כבד אבסולוטית.

במקום להתווכח לשם הוויכוח תהנה מהתיכנון ומהביצוע במיוחד כשברשותך טנדר עם ארגז במידות דומות... יש מה ללמוד.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 15:44
לא, באמת לא הבנתי. אם אתה הבנת מה שכתבת, תסביר. ואם הבנת בדיעבד שכתבת שטות, גם זה בסדר.
תסכים שמיכל נירוסטה יהיה כבד יותר ממיכל פלסטי באותן מידות בדיוק?

ד ו ר ו ן
02-10-20, 15:49
במקום להתווכח לשם הוויכוח תהנה מהתיכנון ומהביצוע במיוחד כשברשותך טנדר עם ארגז במידות דומות... יש מה ללמוד.
קשקשן כהרגלך..

נירוסטה זה אחלה חומר למיכל מים, עם יתרון חוזק וחסרון משמעותי של משקל ליח׳ נפח.

זה עניין של העדפה ושיקול אישי מה מתאים, ומה רוצים, אבל עובדתית אתה מפסיד לא מעט משקל העמסה כשהדיגום מהווה משקל ״מת״ לא שמיש ביחס למשקל ציוד אפשרי.

נמרוד
02-10-20, 16:14
תסכים שמיכל נירוסטה יהיה כבד יותר ממיכל פלסטי באותן מידות בדיוק?בוודאי.

מה שאני לא מבין בדבריך דורון זה הביטוי "כבד אבסולוטית". יש גדלים פיזיקליים שהם אבסולוטיים - טמפרטורה למשל. אבל אני לא מכיר שכוח, משקל, או מסה הם גודל כזה.

erezgur
02-10-20, 16:25
"כבד אבסולוטית"

אבסולוט ... כבד...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201002/2be2058527d90bbc597178a8f6cad103.jpg

נשלח מהנייד

DavidL
02-10-20, 16:37
קשקשן כהרגלך..

נירוסטה זה אחלה חומר למיכל מים, עם יתרון חוזק וחסרון משמעותי של משקל ליח׳ נפח.

זה עניין של העדפה ושיקול אישי מה מתאים, ומה רוצים, אבל עובדתית אתה מפסיד לא מעט משקל העמסה כשהדיגום מהווה משקל ״מת״ לא שמיש ביחס למשקל ציוד אפשרי.

"דיגום מהווה משקל "מת"" ..:) רבאק מהיכן הבאת את הניסוח הזה?
אם מאן דהוא מעוניין במיכל חזק ועמיד עשוי פלב"ם ולשם כך הוא מוכן לעשות המרה בין משקל "מת" כהגדרתך לאמינות וחוזק/ לוותר על כ 15 ק"ג משקל העמסה אז מה הבעיה בכך? בטוחני שמי שבנה את המיכל הספציפי וגם שילם עבורו סה"כ כ 2000 שח (לא כולל נסיעות ובזבוז זמן.).. וזאת אחרי שהתנסה במיכלי פלסטיק שהתפנצרו לו בשטח אחרי שדהר ב 150 קמש בשדות העמק עם בולמי B52 לקח גם לקח בחשבון את משקלו העצמי של המיכל ואת עלותו וזאת בהשוואה מול אלטרנטיבות אחרות אותן מן הסתם הוא מכיר היטב.

asafk
02-10-20, 16:50
אם אפשר הערה אחת עניינית. בעצם שתיים.
חשוב מאוד לבנות מיכל מרותך לרכב שנוסע בשטח מהחומר 304L ולא מ304 רגיל.
תכולת הפחמן הנמוכה חשובה כדי לשמור על האזור סביב הריתוך מסדקי התעייפות לאורך זמן .
וגם פסיבציה - לפחות בחלק הפנימי - על כל הריתוכים - אני מניח שלא צריך לומר ללוריה וזה בוצע בלי לדבר, אבל לטובת מי שקורא ויבנה מיכל בעצמו - הנה אמרתי.

אסף.

ד ו ר ו ן
02-10-20, 18:39
"דיגום מהווה משקל "מת"" ..:) רבאק מהיכן הבאת את הניסוח הזה?
.
יש לך נפח ומשקל העמסה נתון לרכב.
כל דיגום גוזל במידה זו או אחרת נפח או משקל.
זה או ״נפח מת״, או ״משקל מת״.

למה ״מת״?
כי הוא מוריד מנפח/משקל ההעמסה ואינו שמיש.
ובמקרה של נירוסטה, גוזל משקל שאפשר לנצל לציוד או להקלה על הרכב.
זה לא מוריד מאיכות המיכל של נמרוד, לרגע לא.
זה כן שיקול שמי שחושב על מיכל ברכב כדאי שיכיר.

zivo
03-10-20, 01:23
דורון,
בסופו של יום, לדעתי מדובר על 5-8 ק"ג הבדל.
מיכל פלסטיק של 75 ליטר שוקל בטוח 10 ק"ג + , ובנוסף בהחלט יש מצב שיצריך עיגון \ תושבת שגם שוקלת .
נירוסטה אטומה לאור וחזקה פי כמה, כך שבגדול, אני חושב שזו בחירה נכונה.
ודרך אגב, אם אתה כל כך רגיש למשקל, בהחלט יכול להיות שלפחות חלק מהחלקים (מחיצות?) אפשר היה לעשות מחומר דק יותר?
חוץ מזה, מי שלוקח 75 ליטר מים (בנוסף למי שתיה), לוקח כבר הרבה משקל מיותר בכל מקרה :-)

אבל לפי דעתי, נמרוד קצת חיפף את התאור של הפרוייקט, ואתם, בכל הדיון הארוך, פיקששתם את הנקודה הכי מעניינת - איך זה מחובר לרכב.
זה מיכל גדול, שיושב לרוחב כל הרכב, ולמרות שזה בערך אמצע הרכב, כלומר פיתול מינמלי של הבודי, עדין יש פיתול של הבודי.
נמרוד מתאר הכנסה בלחץ, 6 נקודות מגע, ואיזה שני ברגי 10 לא ברורים (יש להם איזה רמת חופש? בושינג?).
אם אין שם איזה רמות חופש מינימליות, אז יש שם בעיה.

ד ו ר ו ן
03-10-20, 08:26
דורון,
בסופו של יום, לדעתי מדובר על 5-8 ק"ג הבדל.
מיכל פלסטיק של 75 ליטר שוקל בטוח 10 ק"ג + , ובנוסף בהחלט יש מצב שיצריך עיגון \ תושבת שגם שוקלת .

מיכל מים 70ל מפלסטיק עבה אטום לאור, ופתחים מובנים שוקל פחות מ-5קג.
עם תושבות אלומיניום, התפרענו לכיוון של 6קג סה״כ.
וכאן נעצור (לפחות אני).

נמרוד
03-10-20, 09:16
מיכל מים 70ל מפלסטיק עבה אטום לאור, ופתחים מובנים שוקל פחות מ-5קג.

קישור למוצר מומלץ? זה נשמע מצויין, אם ניתן ליבא במחיר סביר.

ד ו ר ו ן
03-10-20, 09:33
המיכל של Fiamma, נמכר גם ע״י קינן וגם ברשת.
4.6קג לפי המפרט.

boaz avrahami
03-10-20, 09:36
יש לך בקינן. בארץ.
משקל 4.4 ומחיר 638 שח.

מן הסתם רצוי להכין לו כונכיה. נניח מעץ ואז זה כבר ישקול עוד וזה לא קאסטום למקום הנכון.
הוא כנראה גם ללא מחיצות

———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שליhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201003/5731d5faa57e5edc39c262704fd5da19.jpg

zivo
03-10-20, 09:59
המיכל של Fiamma, נמכר גם ע״י קינן וגם ברשת.
4.6קג לפי המפרט.
אם כל כך טוב ( שאתה ממליץ), למה אף אחד פה לא שם כזה אצלו ברכב???
טוב שלא שמת קישור לתרמיל מים גמיש (כמו של רוכבי אופניים) :-(
זה מיכל שוכב, ללא מחיצות פנים.
תנסה להעמיד אותו, ותבין מה שבועז כתב.
תשאר עם מיכל רגיש, שנכנס אור(ואתה אישית מדגיש את זה כל הזמן), והעיקר, עם "הכונכיה" שוקל מעל 10 ק"ג ומתנדנד (כי אין מחיצות).

בהצלחה

boaz avrahami
03-10-20, 10:09
מה שיפה זה שכל אחד יכול להיות יצירתי.
כל אחד יבחר מה שנראה לו נכון ואין מקום לבקר את הבחירות.

אני יכול לומר שבגלל המשקל ויתרתי אצלי על התקנת מיכל מים מנירוסטה מאחורי המושב האחורי. כרגע לוקח מיכלים מפלסטיק לא קבועים והסידור הזה גם לא מושלם

ד ו ר ו ן
03-10-20, 10:14
אם כל כך טוב ( שאתה ממליץ), למה אף אחד פה לא שם כזה אצלו ברכב???

שלא כהרגלך.. קשקשן הפעם.
יש כאן באתר כמה אנשים עם המיכל הזה.

מסגרת פשוטה מאלומיניום זה אולי 1קג, מנסיון.
ברגע שהלכת על קאסטום זה לא ממש משנה ויש בארץ מי שיכין לך עם מחיצות.

אצלי אין כזה פשוט כי הייתה הזדמנות במחיר מאד אטרקטיבי למיכל פלסטי 58ל.
58ל׳ זה גבולי מבחינת הנפח, 70ל׳ למשפחה לטיול רב-יומי זה אידיאלי לדעתי ובטיולים ארוכים אני לוקח עוד ג’ריקן 20 שמרוקן בהמשך למיכל הראשי עם המשאבה.

בנפח הזה ובארגז חיצוני/מתחת לרכב, רעש השכשוך והמסה של המים המחיצות לא עושות הבדל גדול.

בסוף,
מול יתרונות וחסרונות, זה עניין של בחירה אישית, אמרתי את אני ונוספים כאן מההתחלה אז מיותר לחזור לפינה הזו כל הזמן.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

יונתןמצפה
03-10-20, 10:47
הדיון כאן משעשע ומזכיר לי איך אנשים סופרים כל גרם בכל חלק שהם מרכיבים עם האופניים. משקיעים אלפי, ועשרות אלפי שקלים כדי לחסוך 300 גר'.
אני פשוט עושה קקי לפני הרכיבה. הרבה יותר זול ומוריד יותר משקל.

אבל כאמור, כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו. המשקל המורשה של השרת של ג'יפולוג מסוגל לסחוב גם דיונים כבדים כאלה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
03-10-20, 11:06
הדיון כאן משעשע ומזכיר לי איך אנשים סופרים כל גרם בכל חלק שהם מרכיבים עם האופניים. משקיעים אלפי, ועשרות אלפי שקלים כדי לחסוך 300 גר'.
אני פשוט עושה קקי לפני הרכיבה. הרבה יותר זול ומוריד יותר משקל.

אבל כאמור, כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו. המשקל המורשה של השרת של ג'יפולוג מסוגל לסחוב גם דיונים כבדים כאלה.

זה ממש לא אותו הדבר.

אתה מדבר על גרמים.
ברכב זה בקלות מגיע למשקל עודף מעל 100קג כי יש תפיסה מוטעית של ״זה עוד 10קג, מה זה משנה?״

התאוצות ברכב הרבה יותר גבוהות והמשקל מוכפל, וכד-100קג במצטבר מוכפלים פי 3-4 כשהמתלה עובד.. ואנשים מגיעים להרבה יותר מסה עם מערכות מגירות כבדות.
זה המון עומס מצטבר בנסיעת שטח גם לא בקצב מירוץ.

מרגע שהאסימון נפל אצלי, ועשיתי דיאטה משמעותית לרכב, ההבדל ניכר.
זה אומר להשקיע, אבל יש רווח.

זיף
03-10-20, 11:08
אני רק אתן את שני הסנט שלי- לאחרונה התעסקתי עם זה לא מעט, החלפתי מיכל מים קבוע בטנדר ואחרי שריסקתי את החדש בכניסה לחניון בניתי עוד אחד. כל אחד היה ממוקם במיקום אחר על גב הטנדר.

70 ליטר זה המון לדעתי למיכל קבוע. אני מצאתי שנפח של 20-30 ל' מספק ביותר למיכל קבוע יחד עם גריקנים.
בנוסף, העוד כמה קג למעטפת כזו או אחרת לא באמת משנים לטנדר. בטח אם המיכל ממוקם בתוך הארגז ולא בגובה- וגם שם אני חייב לאמר שלא הרגשתי שינוי בהתנהגות של הרכב.

וחוץ מזה נמרוד המיכל שלך נראה אש!!

יונתןמצפה
03-10-20, 11:17
זה ממש לא אותו הדבר.

אתה מדבר על גרמים.
ברכב זה בקלות מגיע למשקל עודף מעל 100קג כי יש תפיסה מוטעית של ״זה עוד 10קג, מה זה משנה?״

התאוצות ברכב הרבה יותר גבוהות והמשקל מוכפל, וכד-100קג במצטבר מוכפלים פי 3-4 כשהמתלה עובד.. ואנשים מגיעים להרבה יותר מסה עם מערכות מגירות כבדות.
זה המון עומס מצטבר בנסיעת שטח גם לא בקצב מירוץ.

מרגע שהאסימון נפל אצלי, ועשיתי דיאטה משמעותית לרכב, ההבדל ניכר.
זה אומר להשקיע, אבל יש רווח.דורון נראה לי שפספסת את הנקודה.
האופניים שלי שוקלים משמעותית יותר משל החברים שאני רוכב איתם.
הג'יפ שלי קטן משמעותית משל החברים שאני מטייל איתם.

הנוף, עדיין יפה באותה מידה.

boaz avrahami
03-10-20, 11:26
הוא לא פספס את מה שחשוב לו ולעוד כמה העיקר.[emoji6]
לנהל ויכוח אובססיבי על כלום על פני מאה עבודים

sus
03-10-20, 12:02
אם אפשר הערה אחת עניינית. בעצם שתיים.
חשוב מאוד לבנות מיכל מרותך לרכב שנוסע בשטח מהחומר 304L ולא מ304 רגיל.
תכולת הפחמן הנמוכה חשובה כדי לשמור על האזור סביב הריתוך מסדקי התעייפות לאורך זמן .
וגם פסיבציה - לפחות בחלק הפנימי - על כל הריתוכים - אני מניח שלא צריך לומר ללוריה וזה בוצע בלי לדבר, אבל לטובת מי שקורא ויבנה מיכל בעצמו - הנה אמרתי.

אסף.

אני מכיר שימוש בפלבם אוסטניטי דל פחמן (כדוגמת 304L) כדי להמנע מקורוזיה הנגרמת מסנסיטיזציה באזור המושפע מחום (= האזור מסביב לריתוך).
לא מכיר קשר לסדקי התעייפות. אתה יודע להרחיב בנושא?

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

asafk
03-10-20, 12:59
אותה קורוזיה מייצגת - וגם יוצרת - נקודות חלשות והן תחת רעידות מתפתחות או יותר נכון - עלולות להתפתח - לסדקי התעייפות זעירים בהתחלה וממשיים מאוד בהמשך.

אסף.

ד ו ר ו ן
03-10-20, 14:26
הוא לא פספס את מה שחשוב לו ולעוד כמה העיקר.[emoji6]
לנהל ויכוח אובססיבי על כלום על פני מאה עבודים
יש כאן נטייה להתכחש לחסרונות של מוצר או פעולה ולתקוף.

אני לא פוסל נירוסטה, ולא שום בחירה של מישהו אחר.
ציינו עובדתית את עניין המשקל והתייחסתי.
מכאן אנשים הלכו רחוק מאד.

boaz avrahami
03-10-20, 14:40
גררו אותי אז נגררתי

zivo
03-10-20, 16:01
שלא כהרגלך.. קשקשן הפעם.
יש כאן באתר כמה אנשים עם המיכל הזה.

מסגרת פשוטה מאלומיניום זה אולי 1קג, מנסיון.
ברגע שהלכת על קאסטום זה לא ממש משנה ויש בארץ מי שיכין לך עם מחיצות.

אצלי אין כזה פשוט כי הייתה הזדמנות במחיר מאד אטרקטיבי למיכל פלסטי 58ל.
58ל׳ זה גבולי מבחינת הנפח, 70ל׳ למשפחה לטיול רב-יומי זה אידיאלי לדעתי ובטיולים ארוכים אני לוקח עוד ג’ריקן 20 שמרוקן בהמשך למיכל הראשי עם המשאבה.

בנפח הזה ובארגז חיצוני/מתחת לרכב, רעש השכשוך והמסה של המים המחיצות לא עושות הבדל גדול.

בסוף,
מול יתרונות וחסרונות, זה עניין של בחירה אישית, אמרתי את אני ונוספים כאן מההתחלה אז מיותר לחזור לפינה הזו כל הזמן.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

דורון,
בא ננסה לנהל דיון עניני, בא נעבור על הנקודות אחת, אחת...
1- המיכל הזה מיעוד להתקנה אופקית (מיכל שטוח) , יש לזה משמעות לגבי ההתקנה ושטח הריצפה שהוא לוקח. בגלל שהוא שטוח, הדפנות יכולות להיות דקות וקלות יותר.
2- אין לו מחיצות פנים. הרעש פחות מדאיג אותי. אבל נדנוד של מסה של כמה עשרות קילו, זה ממש לא דבר שהייתי מתעלם ממנו.
3- המיכל מעביר אור. אני לא צריך להסביר לך את הבעיתיות. אתה בעצמך חוזר כל הזמן על התרומה של מיכל חשוך לאיכות המים.
4- ברגע שרוצים מיכל אנכי (כמו של נימרוד), לחוזק של הדפנות יש חשיבות, ואז צריך להכניס את המיכל הזה לאיזה מעטפת. בגדלים האלו. זה לא קילו בודד, זה הרבה יותר.
5- צורה \ התאמה - שימוש במיכל סטנדרטי מפלסטיק, לא מאפשר את מהגמישות של התאמה וניצול המקום של מיכל מייצור עצמי. זה לא משנה אם זה המיכל שנמרוד עשה, או המיכל שאני עשיתי (ויושב בטרופר מתחת לבודי).

זה לא תפוח לתפוח. כל ניסיון לסגור את הפערים, יגדיל את המשקל.
בקיצור, וזה מה שניסתי לכתוב בהתחלה - אם רוצים להתקרב לתכונות של התוצאה הסופית של מיכל כזה, בסוף לא יהיה הבדל מהותי במשקל.

כן הייתי שמח לשמוע (מנמרוד?) למה הוא בחר ב 1.5מ"מ ולא ב 1מ"מ (דרך אגב, אני עם מיכל חצי גודל, והלכתי על 1.5 מ"מ אבל משיקולים שונים -אצלי המיכל נמצא מתחת לרכב).

ד ו ר ו ן
03-10-20, 18:23
זיו,
מסגרת אלומיניום למיכל כזה זה בערך קילו.
אז הפרש המשקל נשאר גדול.

כל מה שאמרתי היה לגבי הפרשי המשקל, כל השאר לא רלוונטי לדיון מבחינתי.
לא מעט מההנחות שלך שגויות, אם תרצה תפתח שרשור חדש.

DavidL
03-10-20, 19:49
דורון,
בא ננסה לנהל דיון עניני, בא נעבור על הנקודות אחת, אחת...
1- המיכל הזה מיעוד להתקנה אופקית (מיכל שטוח) , יש לזה משמעות לגבי ההתקנה ושטח הריצפה שהוא לוקח. בגלל שהוא שטוח, הדפנות יכולות להיות דקות וקלות יותר.
2- אין לו מחיצות פנים. הרעש פחות מדאיג אותי. אבל נדנוד של מסה של כמה עשרות קילו, זה ממש לא דבר שהייתי מתעלם ממנו.
3- המיכל מעביר אור. אני לא צריך להסביר לך את הבעיתיות. אתה בעצמך חוזר כל הזמן על התרומה של מיכל חשוך לאיכות המים.
4- ברגע שרוצים מיכל אנכי (כמו של נימרוד), לחוזק של הדפנות יש חשיבות, ואז צריך להכניס את המיכל הזה לאיזה מעטפת. בגדלים האלו. זה לא קילו בודד, זה הרבה יותר.
5- צורה \ התאמה - שימוש במיכל סטנדרטי מפלסטיק, לא מאפשר את מהגמישות של התאמה וניצול המקום של מיכל מייצור עצמי. זה לא משנה אם זה המיכל שנמרוד עשה, או המיכל שאני עשיתי (ויושב בטרופר מתחת לבודי).

זה לא תפוח לתפוח. כל ניסיון לסגור את הפערים, יגדיל את המשקל.
בקיצור, וזה מה שניסתי לכתוב בהתחלה - אם רוצים להתקרב לתכונות של התוצאה הסופית של מיכל כזה, בסוף לא יהיה הבדל מהותי במשקל.

כן הייתי שמח לשמוע (מנמרוד?) למה הוא בחר ב 1.5מ"מ ולא ב 1מ"מ (דרך אגב, אני עם מיכל חצי גודל, והלכתי על 1.5 מ"מ אבל משיקולים שונים -אצלי המיכל נמצא מתחת לרכב).

במידה והחיבור בין הפחים נעשה על ידי ריתוך ( ולא קיפול ולחיצה לדוגמה) לא ניתן לרדת בעובי הפח מתחת ל 1.5 ממ וגם זה דק יחסית ומחייב יכולת ריתוך גבוהה.
19 קג למיכל בנפח 70 ליטר מפלב"מ זה משקל נמוך יחסית.

איל מ
03-10-20, 20:06
קחו, תפסיקו לריב, עומד:

https://www.campinglife.co.il/p/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%92-%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%9F-60-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%A7%D7%A7-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%96-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7

zivo
03-10-20, 23:32
ת'שמעו אנשים, או שאתם סתם מחפשים להתווכח, או שבאמת השתבש לכם ההגיון.
כל המאמר, וכל הדיון, זה לא על איך למצוא שלושה ג'רקינים משומשים מפלסטיק, להעמיס על הטנדר ולנסוע...
זה באמת זול ופשוט.
אני אגלה לשניכם סוד, כמו שיש תרמילי מים עם שקית מים (לרוכבי אופנים), אני תפרתי מארזים כאלו, של 20 ליטר, שמיועדים להטסה וזריקה לכוחות על הקרקע, כבר לפני למעלה מ 30 שנה.
זה יותר קל ויותר זול מהדוגמאות שלכם.
אבל זה פשוט לא רלוונטי לשרשור הזה.

כל האתגר זה איך לעשות את נכון!
כל הרעיון להחליף פה דעות, זה איך לעשות דברים נכון, ובמחיר הגיוני.
אז תפסיקו לשים סתם קישורים לכל מני חיפושי אינטרנט.
אני בטוח שיש פה הרבה אנשים שמקנאים במיכל שנמרוד עשה, לא בטוח כמה רצים לקנות חבית 60 ליטר לשים ברכב שלהם.

חבל שאי אפשר לנהל פה דיון ענייני.
כל מני שאלות מעניינות, החל מבחירת הגודל, החומר, העובי, איך מעגנים? לא נענות \ מפותחות,
אבל לשרשור הזה יש כבר כמה דפים.
יונתן סיכם הכי נכון- מזל שלשרתים יש את היכולת לסבול את זה.

חג שמח.

נמרוד
04-10-20, 09:59
מבחינת תכנון אני יכול בהחלט לרדת בעובי ולחזק את המבנה, אבל 1.5 מ"מ זה גבול העובי שעדיין נוח לריתוך. אין סיבה מיוחדת להקשות על הרתך ולשלם על עוד שעות עבודה.

לגבי החיבור זה די פשוט וחשבתי שהתמונות ברורות, אם לא אז הנה עוד כמה. המיכל מונח בשקע שנוצר בין הקיר של הארגז לבתי הגלגלים. הוא נוגע סך הכל בשש נקודות, בכל נקודה כזאת מודבק גומי בעובי ס"מ. בשתי הנקודות העליונות יש ברגים. כשהברגים סגורים לאומים עוורים בקנט העליון של הארגז, המיכל נעול ולא יכול לזוז.

131047131048

איל מ
04-10-20, 11:58
ת'שמעו אנשים...

חג שמח.

הסיבה היחידה שקישרתי את הג'ריקן (התלבטתי אם לקשר חבית פלסטיק 200 ליטר), היא הויכוח המטופש שלך ושל דורון.
ואם אתה לא מבין שאתה חלק מאותו ויכוח, בדיוק כמוהו... אזי אצטרך פעם הבאה לתת רמז יותר מובן.

zivo
04-10-20, 14:38
מבחינת תכנון אני יכול בהחלט לרדת בעובי ולחזק את המבנה, אבל 1.5 מ"מ זה גבול העובי שעדיין נוח לריתוך. אין סיבה מיוחדת להקשות על הרתך ולשלם על עוד שעות עבודה.

לגבי החיבור זה די פשוט וחשבתי שהתמונות ברורות, אם לא אז הנה עוד כמה. המיכל מונח בשקע שנוצר בין הקיר של הארגז לבתי הגלגלים. הוא נוגע סך הכל בשש נקודות, בכל נקודה כזאת מודבק גומי בעובי ס"מ. בשתי הנקודות העליונות יש ברגים. כשהברגים סגורים לאומים עוורים בקנט העליון של הארגז, המיכל נעול ולא יכול לזוז.

131047131048
נמרוד,
המשפט האחרון ( נעול ולא יכול לזוז), מדאיג.
מה יקרה לדעתך בזמן נסיעה בשטח, אתה לא חושש שפיתולים בבודי יגרמו נזק למיכל?
לדעתי, הייתי מגדיל את החור שבאוזן של המיכל ומכניס איזה בושינג שיתן קצת חופש.
במקרה של הפעלת עומסים, המקומות הכי קשיחים והכי פחות גמישים, אלו ההלחמות, וזה ישר אומר נזילות.
אותו הדבר לגבי "הנקודות" מגע האחרות, הייתי מוסיף שם משהו ( עץ!) לפזור הלחץ.
אני מוכן להמר, שתוך זמן קצר, מהגומי לא ישאר כלום, הוא יקרוס. הוא יגן נגד שיפשוף (הצבע של הטנדר) אבל לא יתרום כלום לשיכוך.
שזה מלא, זה כמעט 100קג, ובמהירויות נהיגה שלך......אלו מכות לא חלשות.

asafk
04-10-20, 14:54
ארגז של טנדר קטן - כמעט ולא מתפתל.

אסף.

DavidL
04-10-20, 15:29
המתכנן פדנט ..כנראה עם שורשים ייקים עמוקים ...בוודאי מידל את המיכל ביחד עם הטנדר וביצע אנליזות...

ד ו ר ו ן
04-10-20, 16:15
ארגז של טנדר קטן - כמעט ולא מתפתל.
אסף.
בקצה הארגז בצד הקרוב לקבינה (ולכן המיקום של נמרוד לא בעייתי לדעתי בהקשר הזה)

אבל בקצה השלדה זה גם 2-3סמ בקלות בהצלבות.

ד ו ר ו ן
04-10-20, 16:19
הסיבה היחידה שקישרתי את הג'ריקן (התלבטתי אם לקשר חבית פלסטיק 200 ליטר), היא הויכוח המטופש שלך ושל דורון.
ואם אתה לא מבין שאתה חלק מאותו ויכוח, בדיוק כמוהו... אזי אצטרך פעם הבאה לתת רמז יותר מובן.
הדבר היחיד שציינתי לגבי המיכל נירוסטה היה לגבי הפרשי המשקל.

זיו הרחיב לדברים שמעניינים אותו ולי אין שום עניין לדסקס אותם בשרשור הזה.

נמרוד
04-10-20, 19:53
נמרוד,
המשפט האחרון ( נעול ולא יכול לזוז), מדאיג.
מה יקרה לדעתך בזמן נסיעה בשטח, אתה לא חושש שפיתולים בבודי יגרמו נזק למיכל?
לדעתי, הייתי מגדיל את החור שבאוזן של המיכל ומכניס איזה בושינג שיתן קצת חופש.
במקרה של הפעלת עומסים, המקומות הכי קשיחים והכי פחות גמישים, אלו ההלחמות, וזה ישר אומר נזילות.
אותו הדבר לגבי "הנקודות" מגע האחרות, הייתי מוסיף שם משהו ( עץ!) לפזור הלחץ.
אני מוכן להמר, שתוך זמן קצר, מהגומי לא ישאר כלום, הוא יקרוס. הוא יגן נגד שיפשוף (הצבע של הטנדר) אבל לא יתרום כלום לשיכוך.
שזה מלא, זה כמעט 100קג, ובמהירויות נהיגה שלך......אלו מכות לא חלשות.

אני חשבתי שאני בסך הכל משתף פרויקט נחמד, אבל מסתבר שיש לזה השלכות נפשיות לאחרים. לא התכוונתי להדאיג אותך.

אני מתנצל, וגם לוקח סיכון ומקבל את ההימור שלך. על מה התערבנו?

zivo
04-10-20, 20:44
אני חשבתי שאני בסך הכל משתף פרויקט נחמד, אבל מסתבר שיש לזה השלכות נפשיות לאחרים. לא התכוונתי להדאיג אותך.

סגרנו עיסקה.
מעכשיו, כל מפגש ג'יפולוג אנחנו בוחנים ביחד את המיכל והחיבורים שלו לרכב.
אתה יכול להיות ציני, אבל לפחות מישהו אולי ילמד משהו.
אני מוכן להמר, שבמיוחד עם הסגר, השנה עוד תעבור את הבדיקה, אבל במפגש הבא, אתה כבר בבעיה (או שיווצר חופש הברגים או שכבר יהיו נזילות).
אני שומר את הקישור.
ולגבי ההערות הציניות שלך, אז אל תדאג, בדיוק הפוך, גרמת לי שימחה...מהמפגש של שנה הבאה, יהיה על מה לצחוק בכל מפגש.

boaz avrahami
05-10-20, 07:46

זה בטח בגלל שאתה מתכנן פדנט ומוכשר וגם מצחיק ויפה וביצעת אנליזות מורכבות על המודל במשך עשרה חודשים.

ממש מהנדס עם התמחות פסיכולוגית [emoji14]

נמרוד
05-10-20, 08:04
אני מוכן להמר, שבמיוחד עם הסגר, השנה עוד תעבור את הבדיקה, אבל במפגש הבא, אתה כבר בבעיה (או שיווצר חופש הברגים או שכבר יהיו נזילות).
אני שומר את הקישור.

מעולה, 24.12.2021, מפגש ג'יפולוג שאחרי הקורונה. המיכל צריך להיות שלם, בריא, אטום ומחוזק היטב. ההימור הוא על בקבוק וויסקי שערכו לא פחות מ-300 שקלים ושאת המדבקה שעליו יקבע השופט העליון ד.ברלי.

לגבי השאלות על חומר הגלם - נירוסטה 304L. פסיבציה מבוצעת עם חומצה חנקתית במריחה על התפרים מבחוץ, ומבפנים נסיעה עם חצי מיכל חומצה מדוללת במשך יומיים של טלטולים ואחרי זה סדרת שטיפות הדרגתית עם סבון ומים עד שהמיכל נקי לגמרי.

boaz avrahami
05-10-20, 08:12
נמרוד, אתה יכול לתת לו את הוויסקי
ש”הרווחת״ ממני על ההימור שלך על קו הרכבת מאילת.

זיו, הפיתול על אלמנט כזה קצר כנראה לא יגרום לכלום. אני מהמר שהארגז יתפרק לפני המיכל.

erezgur
05-10-20, 08:20
אני בכלל מאמין שעד אז יהיה בכלל היילקס חדש, אסף רוצה להתחדש בעוד שנה :)

zivo
05-10-20, 11:00
נמרוד, אתה יכול לתת לו את הוויסקי
ש”הרווחת״ ממני על ההימור שלך על קו הרכבת מאילת.

זיו, הפיתול על אלמנט כזה קצר כנראה לא יגרום לכלום. אני מהמר שהארגז יתפרק לפני המיכל.

בועז,
כל הדיון הזה כבר מזמן ירד לרמה לא עניינית, לא טכנית -ומתחכמת.
ארגז של טנדר, בנוי לקבל פיתולים (שים לב למה שדורון כתב על הניסיון שלו).
בבניית המיכל, נמרוד לא הזכיר שום שיקול של גמישות \ יכולת תנועה.
זה לא מיכל עומד, זה מיכל שוכב, ארוך...שלפחות לפי התאור, מקובע עם שני ברגים ללא שום רמת חופש.
בטוח שיש פה איזה בעיה, ובטוח שזה "יעבוד".
אם נמרוד היה מתייחס עניינית ואומר משהו כמו , בדקתי, זה בקושי 2-3 ממ תזוזה, והגמישות של המיכל מספיקה, לא הייתי מתווכח.
אבל לקבע "קוביה" כזו גדולה, שאנחנו יודעים שיש לה בעיית גמישות, לרוחב ארגז של טנדר, ולהגיד שאין בעיה???
אם יהיה מזל, זה יגמר בהחלקה של האוזניים מתחת לברגים ואולי כיפופים קטנים באזורי המגע (בתי הגלגלים).
אם לא יהיה מזל, משהו יצטרך לשלם את המחיר.
מאחר וזה לא שלי ולא על חשבוני, אין לי בעיה לחכות.
אני לא ממהר, ולי יש מים.
(ובכל מקרה אני לא איש של וויסקי, אז גם ההתערבות עם נמרוד לא מעניינת).
דרך אגב, ואם דיון טעני, אמיתי מעניין אותך-
מיכל כזה, צריך להיות או תלוי או "לצוף" על מגש.
תסתכל על מיכלים שמגיעים מיצרני הרכב.

boaz avrahami
05-10-20, 11:11
תראה, אין לי איתך ויכוח על עניין התשובה שקיבלת אבל זכותו של נמרוד אפילו לטעות. זה שלו.
גם אני ככול הנראה הייתי מקבע על תושבות גומי. דווקח מחשש לפרק את הארגז.

ולעצם העניין הטכני.
אני לא מהנדס ומבין בזה פחות מכולכם אבל התובנות שלי הן כאלו-

1. המיכל ניצב.
2. יש מעט מאוד נקודות עיגון דבר שמעמיס עליו פחות עומסי פיתול.
3. המיכל ממוקם באזור מרכז השילדה. אזור שבו הפיתול הכי פחות מורגש.
4. החתימה של המיכל במימד האורך של הרכב מאוד קטנה ולכן גם ההשפעה האפשרית על הפיתול מינורית.

asafk
05-10-20, 11:32
בועז אתה צודק באופן כללי. תוסיף לזה את העובדה שהוא צמוד לדופן - בארגז שלא מתפתל, זה החלק הקשיח.

אסף.

ד ו ר ו ן
05-10-20, 14:34
ארגז של טנדר, בנוי לקבל פיתולים (שים לב למה שדורון כתב על הניסיון שלו).

מנסיון עם דיגום מקובע בברגים לקאנט הארגז באותו מיקום +\- כמו נמרוד, אני לא רואה שום עיוותים בארגז כשהדיגום הזה נמצא בו כ-20שנה רצוף.

הגמישות כפי שכתבתי היא בקצה הארגז (קצות שלדה).

zivo
05-10-20, 16:32
מאחר ויש פה כבר 3 הודעות רצופות לעניין... אז אני אענה.
קודם כל אני מרגיש שהתקדמנו, אנחו מבינים שיש פוטנציאל לאיזה פיתול (רק לא יודעים כמה, וכנראה לא מסכימים על הסכנה בנזקים).

דורון,
הסיבה שאנחנו קוראים לזה פיתול, זה בגלל שאם בקצה זה 2-3 ס"מ, אז ככל שנלך לעבר המרכז, זה ילך ויקטן.
עוד הרבה לפני ההערות של אסף, באחת התגובות הראשונות שלי, גם אני אמרתי שהעובדה שהמיכל קרוב למרכז הרכב, עובדת לטובתו (במובן של גודל \ פוטנציאל הפיתול).
כל השאלה, כמה פיתול יש שם? ולא פחות חשוב מה בדיוק בודקים (האם רק את המישור של הדופן האחורית, או לוקחים את כל 6 הנקודות שנמרוד ציין ובודקים מה קורה ביניהן)?

מאחר ואני חושב שחלק מהתרומה של הקשקשת פה, זה ללמוד, ניסיתי להעלות את הנקודה של איך נכון לעגן מיכל קשיח בגודל כזה.
לדעתי (בנוסף למה שנמרוד כתב) צריך להתייחס לשלוש נקודות חשובות שנמרוד לא התייחס בכתיבה שלו (אין לי מושג לגבי התכנון)-
1- הבעיה של הפיתול. אין לי את הכלים לחשב ולבדוק מה קורה בארגז של הטנדר של נמרוד, ואני בספק כמה מהאנשים פה יודעים מה באמת קורה שם. ולכן, קודם כל צריך לדעת שיש בעיה ואנחנו לא יודעים "לקמט" אותה. אח"כ, דווקא בגלל שאני לא יודע, הייתי נוקט ביותר זהירות.
2- חלוקת המשקל. זה מיכל של קרוב ל 100ק"ג ובתוספת ה G של הקפיצות, אלו מכות לא קטנות. אז אני בטוח שהרבה אנשים אומרים עכשיו מה הוא מ.... את המוח. אבל תחשוב על זה כך - המיכל בחוץ, מונח על הריצפה, ומישהו, עם פטיש דופק ברציפות על הדופן של המיכל, קרוב לקצה, ליד ההלחמה. תוסיף לזה גם לחיצה של כמה עשרות קילו ליד ההלחמה..... ואני חושב שאנחו מסכימים שזה לא בריא למיכל.
3- התפשטות והתכווצות - האם המיכל (בעיקר שהוא מלא במים), מתנהג כמו הארגז של הטנדר?

cut a long story short
עם כל הכבוד לביצוע של המיכל ובחירת המיקום שלו, אני חושב שהקיבוע שלו מעט שגוי.
מייכל כזה לא יכול לשבת על נקודות בודדות, והדרך הנכונה זה או לתלות או להניח על איזה מגש.
אפילו פעולה פשוטה של קרש לרוחב הבתי הגלגלים, תומך את החלק האלכסוני התחתון של המיכל, ומשטח גומי, עבה, או קרש נוסף, בין המיכל לדופן של המרכב שלפניו (וגומי בצדדים למטה), הייתה מאפשרת חופש תנועה קטנה של המיכל ומפזרת את הלחץ מנקודות בודדות לשטח גדול יותר.
וכן, להתעקש ולבדוק שנוצר ונשמר חופש תנועה. "נעילה" של המיכל היא הבטחה לבעיות.

יונתןמצפה
05-10-20, 18:49
הקשקשת פה

בכל נסיון ליישוב קונפליקט צריך להתחיל ממציאת נקודות ההסכמה.

מוגש כשירות לציבור.

[emoji4]

ד ו ר ו ן
05-10-20, 18:56
2- חלוקת המשקל. זה מיכל של קרוב ל 100ק"ג ובתוספת ה G של הקפיצות, אלו מכות לא קטנות. אז אני בטוח שהרבה אנשים אומרים עכשיו מה הוא מ.... את המוח. אבל תחשוב על זה כך - המיכל בחוץ, מונח על הריצפה, ומישהו, עם פטיש דופק ברציפות על הדופן של המיכל, קרוב לקצה, ליד ההלחמה.
אני חסיד גדול של הפחתת משקל ציוד מת בארגז אבל התיאור שלך לדעתי לא משקף את התופעה בזמן נסיעה.
המיכל מקובע, ואינו קופץ בנפרד מהארגז, אז התדר שלו יהיה משותף או קרוב לזה של כלל הרכב.
במרכז הרכב זה בסביבות 2G בקיצון לעומת כמעט 5 בקצה השלדה.

זה אומר לא ״מכות פטיש״ כמו שתארת אלא עומס מצטבר על השלדה ועל המתלים ועל התפרים בפחים של הארגז, אבל לא בתדר גבוה שמפרק אלא יותר לכיוון של עייפות מצטברת, בטווח ארוך.

בקיצור,
לדעתי במפגש גיפולוג הבא אתה הולך להשקות את כולנו.

sus
05-10-20, 19:01
אותה קורוזיה מייצגת - וגם יוצרת - נקודות חלשות והן תחת רעידות מתפתחות או יותר נכון - עלולות להתפתח - לסדקי התעייפות זעירים בהתחלה וממשיים מאוד בהמשך.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאה, corrosion fatigue
לא עשיתי את הקישור.
תודה.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

zivo
05-10-20, 21:49
בקיצור,
לדעתי במפגש גיפולוג הבא אתה הולך להשקות את כולנו.
ועל סמך מה הקביעה הזו?

ד ו ר ו ן
05-10-20, 22:56
נסיון מעשי, תחושת בטן, וכמיהה לסינגל איכותי ליד מדורה.

boaz avrahami
05-10-20, 23:14

וחוות דעת משני מהנדסי מכונות זה משהו שולי בעינך?!

asafk
06-10-20, 00:30
אני מדבר לא מחישוב הנדסי אלא מנסיון מעשי בהתקנות בטנדרים ובמשאיות. ובטנדרים יפנים 'קטנים' - ארגז של מטר וחצי על מטר וחצי - הוא לא מתפתל. או לא באופן שמונע התקנה קשיחה עליו.
השילדה כן מתפתלת. בטויוטה פחות באחרים יותר. רואים את זה מצויין למשל במיצובישי ואיסוזו באזור תא המנוע ש'מרחף' לו באוויר כשהשילדה עובדת.
בטויוטה רואים יותר תנועה יחסית בין הארגז לקבינה.

אני אנסה מחר להצליב את הטנדר ולמדוד פיתול ארגז - מתוך סקרנות הנדסית ורצון לכמת משהו שאני כבר יודע שהוא זניח

אסף.

zivo
06-10-20, 08:37
אתה ממשיך לא להבין עברית ?
לא משנה מה יקרה מכנית, איך הגעת למסקנה שבמפגש הבא, אני הולך להשקות את כולכם?
על סמך מה? איפה זה נאמר? נכתב?

ד ו ר ו ן
06-10-20, 09:08
וחוות דעת משני מהנדסי מכונות זה משהו שולי בעינך?!
איזה חו״ד?

boaz avrahami
06-10-20, 09:10
באמת דורון, הסגר מנוון אותך. [emoji23]

ד ו ר ו ן
06-10-20, 09:11
אתה ממשיך לא להבין עברית ?
לא משנה מה יקרה מכנית, איך הגעת למסקנה שבמפגש הבא, אני הולך להשקות את כולכם?
על סמך מה? איפה זה נאמר? נכתב?
אז לא הרמת בסוף את כפפת ההתערבות שנמרוד זרק?

פתאום יש ספקות?

ד ו ר ו ן
06-10-20, 09:11
באמת דורון, הסגר מנוון אותך. [emoji23]
לגמרי... [emoji1750]

zivo
06-10-20, 10:40
דורון,
מאחר והדיון נטכני נכנס להקפאה (עד שאסף יביא מדידות ועד שנמרוד יעשה קצת קילטמטרז' בשטח), בא נעבוד קצת על הבנת עברית ותרבות הדיון פה בפורום -

אני כתבתי (הודעה #84) -

נמרוד (הודעה #86) דווקא הבין את הלוחות זמנים שאני ציינתי וכתב -

מעולה, 24.12.2021, מפגש ג'יפולוג שאחרי הקורונה. המיכל צריך להיות שלם, בריא, אטום ומחוזק היטב

אתה בכלל מתלהב, וכותב (#95) -

לדעתי במפגש גיפולוג הבא, מפגש שלדעתי, לפחות כך אני מקווה, יקרה בדצמבר 2020.

גם אחרי שאני רומז לך על הבנת עברית, אתה לא מבין.... :-(

אבל הכי חשוב -

בכל סערת הקשקשת הזו, והסטות הדיון - אני באמת לא מנסה לקבוע שאין מצב שזה לא יחזיק וזה יתפרק תוך שנה. אני בסה"כ נסיתי להציף שיקולים שנמרוד לא התייחס אליהם בכתבה שעלולים להביא להתפתחות בעיות. נסיתי להגיד, שיש פרקטיקה איך לחבר מיכל כזה (תסתכל פעם על מיכלים מובנים ברכבים).
ההתלהמות פה כל כך גדולה ולא עניינית, שאפילו ההערה של אסף (#52) על סוג הנירוסטה (בדיוק מאותו חשש של היווצרות סדקים), שבגדול אומרת שנמרוד טעה בבחירת החומר (או טעה בכתיבה?), הלכה לאיבוד!

ואם אתה עדיין מתעקש על התערבות אז אני אחדד עוד פעם -
1- אני לא צופה שזה יופיע מייד.
2 - בהחלט יכול להיות, שדווקא עם הברגים לא מהודקים, וכל המיכל מעט משוחרר, אז בסופו של יום אין בעיה (ובדיוק לזה התכוונתי ששאלתי את נמרוד (#54) על רמות חופש או אפילו בושינג).
3- לדעתי, תוך שנה בערך, גם אם לא תהיה בעיה מיידית (שבר, נזילה) יתחילו להופיע סימנים (אולי פשוט סימנים של חופש \ שיפשוף בחיבור של המיכל לגוף, וזה דווקא טוב).

כל הדיון היה ע"מ ליצור מודעות. אסור לקבע את המיכל באופן קשיח, צריך לשמור על רמות חופש.
אם אני נמרוד, אני הולך עכשיו לרכב, משחרר את הברגים, מגדיל את החור באוזן של המיכל, וסוגר קלות, אולי עם איזה גומי, את הברגים חזרה.

ולא פחות חשוב - אם אתה רוצה להמשיך בדיון טכני, אז בכייף. אבל כל הכוונה זה להמשיך את מה שקורה פה....אז שיהיה לכם בהצלחה.

סגר נעים לכולם

ד ו ר ו ן
06-10-20, 12:05
לא מבין איך אני קשור להתערבות שלך עם נמרוד.

zivo
06-10-20, 13:05
לא מבין איך אני קשור להתערבות שלך עם נמרוד.

באמת שהסגר מנוון אותך ....
שים לב לתאריכים, אתה "בונה" על המפגש הקרוב, נמרוד הציע התערבות למפגש הבא, 2021

erezgur
06-10-20, 13:52
אתה "בונה" על המפגש הקרוב, נמרוד הציע התערבות למפגש הבא, 2021

אני רק מקווה שהמפגש הקרוב לא יהיה זה של 2021...

נשלח מהנייד

ד ו ר ו ן
06-10-20, 14:44
באמת שהסגר מנוון אותך ....
שים לב לתאריכים, אתה "בונה" על המפגש הקרוב, נמרוד הציע התערבות למפגש הבא, 2021
גם אני.

אומי5
06-10-20, 14:54
אני מקווה שזה יהיה 2021 ולא 2022

נדב ש.
06-10-20, 18:02
באמ'שלי חפרתם על כלום...
הבנאדם כולה התקין מיכל מים ועוד בטנדר פתוח, לא איזה טלסקופ לראות כוכבים.

ומה 2021/2022??? אני מחכה ל 12/2020 🤬

סולי
06-10-20, 20:38
נמרוד תתחדש! יופי של כתבה... יופי של קיבולת, סליחה שאני חוזר לנושא השרשור...

מחיצות, מה השיקולים למס' המחיצות והצורה שלהם?

אני גם רוצה לתכנן מיכל מים צורני ברכב ומוצא את הכתבה מאוד רלוונטית לי (":

אם זה בסדר לשאול פה..

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

itayhi
06-10-20, 22:21
לא בטוח כמה רצים לקנות חבית 60 ליטר לשים ברכב שלהם.

חבית עגולה של 60 ליטר זה בדיוק מיכל המים שלי ביוקון. כבר 4 שנים (אוטוטו).
הבסיס מחוזק בתוך ריבוע עץ שהוא חלק מארונית מקרר/מגירת מטבח/בסיס למיכל מים, החלק העליון מקובע עם ראצ׳ט לנקודות עגינה בבגאז׳ (ביחד עם שאר הארונית). משאבת מים כמובן ועובד נהדר. טרם נרשמו נזילות.
היתרון בחבית הוא מכסה בקוטר כל חלקה העליון שמאפשר ניקוי (עד היום לא היה צורך. אין שום ריח או ירוקת).

נכון שהיא לא מנצלת טוב את המקום (עגולה ...) אבל לא חסר נפח איחסון ביוקון וזה היה הפתרון הכי זול ביחס לנפח.

החלום הוא מיכל קאסטום מייד. צמוד למשענת הכיסאות האחוריים. יש שם בחישוב גס 120 ליטר (90 ליטר קרים. 30 ליטר חמים 🤩🤩🤩) ע"ח 30 ס"מ עומק שגם ככה די מתים בבגאז׳ בתצורה הנוכחית.
ביום שיהיו לי 3-4 אלפים פנויים אני רץ לשלם אותם ללוריה!

איתי

ishc
06-10-20, 22:55
נמרוד תפסיק לעדכן בפרויקטים של הטנדר, זה מוציא פה את האנשים מפרופורציה ועוד מעט נתחיל לחשב את צריכת הזרם של המצבר צרכנים שצריך בשביל להפעיל רתכת כדי לתקן את המכיל שלך שיסדק אולי עוד כמה שנים שהטנדר יהיה בכלל של אסף.
ללט [emoji12]

asafk
07-10-20, 00:34
נסעתי הלילה למדוד פיתול של הארגז בהצלבה.
שיטת הבדיקה היא פלס על הסף האחורי לרוחב, ועל הדופן הקדמית - ולראות כמה מעלות אם בכלל - ההפרש.
אבל מה הבעיה? קורונה.
איך שהצלבתי את הטנדר - בפאתי חוף ים מבודד בקצת לפני חצות הלילה - ניידת, שוטרים, אדון מה אתה עושה כאן, איפה אתה גר וזה.
הסברתי להם על הנושא, מיכל, נירוסטה, גמישות. הסברתי בפירוט על הנפשות הפועלות - והם הסכימו שאכן מדובר בעבודה חיונית. ניסיתי לשכנע אותם שבגלל שהם עצמם ג'יפאים - גם סורנטו משטרתית זה נחשב - הם צריכים לעזור בכדיקה החשובה אבל זה השלב שהם בחרו לעזוב ולא לעזור.
בקיצור 78 מעלות בקצה האחורי, טיפטיפונת פחות מזה בקצה הקדמי - לחלוטין בתוך טעות המדידה ויצויין שדלת הארגז נפתחה ונטרקה ללא בעיה.
בקיצור. שום פיתול.

אסף.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201006/aaf75a1256fdf1db179d5590883a37aa.jpg

talw
07-10-20, 04:48
אם הייתי קרציה יהירה הייתי שואל אותך כמה משקל היה לך בארגז ואיפה. אבל אני לא , כי במיקום המיכל הנוכחי , גם הפרש של חמש מעלות זניח .

asafk
07-10-20, 15:36
השוטרים לא הסכימו לעלות לארגז.

אסף.

נמרוד
07-10-20, 18:53
מחיצות, מה השיקולים למס' המחיצות והצורה שלהם?

אני גם רוצה לתכנן מיכל מים צורני ברכב ומוצא את הכתבה מאוד רלוונטית לי (":

המחיצות הן חלק מהמבנה. בעיקרון, מיכל שהוא קטן יחסית לעובי החומר, וקרוב כמה שאפשר לצורה של קוביה (הפאות בגדלים דומים) לא צריך מחיצות. אם מייצרים את המיכל בצורה כזאת שאפשר לתת כיפופים לדפנות עצמן, לעגל את הפינות וכולי, גם לא צריך מחיצות. כמעט כל מיכל בגדלים האלו שמיוצר ביצור המוני, מפלסטיק או לחיצות פח, לא כולל מחיצות.

צריך מחיצות כשהצורה יותר מוארכת וצרה, כמו המיכל שלי; ככל שהעובי של החומר ביחס לנפח ולצורה קטן יותר; ובשיטות יצור פרימיטיביות של פחים שטוחים בלבד.

הצורה של המחיצות זה בגדול הצורה זה החתך של המיכל מינוס פינויים למעבר המים. הן בסך הכל מחברות את הפאות.

מספר המחיצות? כלל אצבע הוא לחלק את הנפח לנפחים קטנים יותר שהפרופורציה שלהם יותר קרובה לקוביה.

זה זהה לחלוטין לתכן של מסבך צינורות פשוט - נגיד סככת צל - אם המפתח גדול מדי, אז מוסיפים עמוד באמצע. אם המפתח גדול מאד, והקורה עליונה דקה, אז מוסיפים שניים או שלושה עמודים שזה נגיד המקרה של המיכל שלי.

אלון_ק
07-10-20, 20:44
לגבי השאלות על חומר הגלם - נירוסטה 304L.

למה לא 316L?

סולי
07-10-20, 20:52
המחיצות הן חלק מהמבנה. בעיקרון, מיכל שהוא קטן יחסית לעובי החומר, וקרוב כמה שאפשר לצורה של קוביה (הפאות בגדלים דומים) לא צריך מחיצות. אם מייצרים את המיכל בצורה כזאת שאפשר לתת כיפופים לדפנות עצמן, לעגל את הפינות וכולי, גם לא צריך מחיצות. כמעט כל מיכל בגדלים האלו שמיוצר ביצור המוני, מפלסטיק או לחיצות פח, לא כולל מחיצות.

צריך מחיצות כשהצורה יותר מוארכת וצרה, כמו המיכל שלי; ככל שהעובי של החומר ביחס לנפח ולצורה קטן יותר; ובשיטות יצור פרימיטיביות של פחים שטוחים בלבד.

הצורה של המחיצות זה בגדול הצורה זה החתך של המיכל מינוס פינויים למעבר המים. הן בסך הכל מחברות את הפאות.

מספר המחיצות? כלל אצבע הוא לחלק את הנפח לנפחים קטנים יותר שהפרופורציה שלהם יותר קרובה לקוביה.

זה זהה לחלוטין לתכן של מסבך צינורות פשוט - נגיד סככת צל - אם המפתח גדול מדי, אז מוסיפים עמוד באמצע. אם המפתח גדול מאד, והקורה עליונה דקה, אז מוסיפים שניים או שלושה עמודים שזה נגיד המקרה של המיכל שלי.תודה רבה על התשובה, למדתי.
אני מתכנן בעתיד על מיכל בתוך הקבינה לכן נושא המחיצות עניין אותי.

הקודם היה צינור גיברית בקוטר 20סמ ולמרות עובי הדפנות (מעל ל5ממ) ודפנות של צינור הרעש של המים במיכל היה מורגש. כמובן שלא היו מחיצות במיכל.

תודה על השיתוף.

נמרוד
08-10-20, 09:06
למה לא 316L?

יקר יותר ואין שום יתרון במקרה הזה.

נמרוד
08-10-20, 10:15
תודה רבה על התשובה, למדתי.
אני מתכנן בעתיד על מיכל בתוך הקבינה לכן נושא המחיצות עניין אותי.

הקודם היה צינור גיברית בקוטר 20סמ ולמרות עובי הדפנות (מעל ל5ממ) ודפנות של צינור הרעש של המים במיכל היה מורגש. כמובן שלא היו מחיצות במיכל.

תודה על השיתוף.

פרסמו במקרה עכשיו בלוח מיכל נירוסטה שאולי יתאים לך -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117702

סולי
08-10-20, 12:25
תודה נמרוד,
מאוד רחוק מהמידות שלי...
אצלי זה מיכל בקבינה ויחסית קטן, לא בטוח שנירוסטה מתאימה לי מבחינת עלות/תועלת...ומצד שני אין חלופות.
אבל אפסיק להסיט את נושא הדיון.

אפתח שרשור בהזדמנות...

biranit50
20-11-20, 03:28
במחשבה על יחסי עלות תועלת לקחתי מיכל גמיש
https://www.aliexpress.com/item/32840251728.html?spm=a2g0o.productlist.0 .0.45d2649dDaAQ6a&algo_pvid=01d9170c-ec2a-4af4-99cb-774e519f6cf2&algo_expid=01d9170c-ec2a-4af4-99cb-774e519f6cf2-8&btsid=0bb0622e16058353907853406e7abd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_ ,searchweb201603_
כ-15 דולר
שמתי אותו בתוך ארגז תנובה. זרקתי לפח את הצינור וראש המקלחת שמגיעים איתו-זבל אמיתי!
החלפתי את המכסה במכסה 40ממ של צנרת ביוב שאוטם טוב יותר.
התאמתי לפיה חתיכת צינור וברז כדורי. חברתי משאבה (נחוברת לארגז מבחוץ) ואני מרוצה

- - - Updated - - -

המיכל מתכווץ בשאיבה אז אין צורך בנשם.

-->