צפייה בגרסה מלאה : ביצה מעוכה ונזק למכלול שבפנים
לירן אילון
26-02-06, 20:09
בעקבות הטיול של אתמול עברתי על הרכב בחיפוש אחר נזקים. (בירידה לתוך שלולית נשמע רעש של פגיעה כנראה באבן). כמה מחברי הפורום היו נוכחים באירוע המדובר.
כשקניתי את הרכב הביצה הקדמית הייתה מעוותת קצת,אני חושב שבעת הפגיעה אתמול היא התעוותה עוד קצת.
רציתי לשאול אם העוות הזה פוגע בפעולת הדיפרנציאל ואם כן,איך יודעים שזה אכן פוגע?
תודה מראש,לירן.
תשמע.. אני לא מבין גדול.. אבל נראה לי שאם לא שמעת רעש... כנראה שלא נפגע אף אחד מהחלקים הפנימיים...
מה שכן... אם זה דפיקה רצינית זה יכול להוריד לך את כמות השמן שהביצה יכולה להכיל...
עידן
במידה וקיים חשש אמיתי, הדרך הנכונה תהיה לפתוח ולבדוק. אתה תראה סימני שחיקה אם הקורונה נוגעת בבית. אני מניח שמדובר בסרן הקדמי. אתה יכול לנסות לשמוע אם זה נוגע ע"י הרמת הסרן באוויר, נעילת הלוקרים וסיבוב גלגל.
אם זו מכה באמת גדולה, לא יזיק לפתוח וליישר אותה חלקית. תבחן את האזור היטב תו"כ יישור, תוודא שאתה לא יוצר סדקים בתהליך. זה, כמובן, אם תצליח... זה מבנה חזק מאוד. לפגוע בו באמת צריך להדליק לך נורה אדומה לגבי סגנון הנהיגה שלך.
במידה ואין נגיעה, זה לא יוריד את כמות השמן. זה לא ישנה אותה כלל, לפחות עד למילוי הבא (אז באמת יכנס פחות). החשש כרגע הוא להקצפה של השמן, כמו במצב שאתה ממלא יותר מדי.
אני הייתי פותח לראות (שוב, בהנחה שזו מכה מאוד גדולה!). זה קצת יקה-פוצי, אבל זה עדיף על האפשרות השניה...
לירן אילון
27-02-06, 12:56
אכן על הסרן הקדמי מדובר.
זאת מכה קטנה יחסית ולאחר מכן המשכתי לנסוע עם הסרן משולב ולא נשמעו שום רעשים.
אני נוהג בצורה מאוד זהירה,אבל בשנייה של חוסר צומת לב קיבלתי את המכה.
בכל מקרה אני מתכוון להחליף שמנים במכלולים השבוע מה שאני שואל זה אם כדאי בשביל מכה כזו לפתוח ולנסות להחזיר או לא...
אלון-אם תוכל לפנות לי כמה דקות בשביל להסתכל אני אשמח.(אני יודע שאתה עסוק עם הלימודים).
עוד שאלה שנשאלת היא אם אני יכול להחליף רק את מעטפת הדיפרנציאל מה שמכונה "הביצה"?
תודה,לירן.
קרה לי מקרה זהה. התשובה שנתנו לך נכונה: אם אין רעשים - אין מה לגעת.
בכל אופן, אם אתה רוצה להחליף סרן/ביצה ומדובר בסמוראי 1300 עד שנת 88': יש לי למכור לך. צור קשר במסרים.
לירן אילון
27-02-06, 15:08
הייתי אצל דוד שלי שיש לו מוסך הוא הסתכל ואמר לא לגעת בזה.
אני יאמץ את העצה שלו כרגע,כשאני אפתח את הסרן מסיבה אחרת מתישהו אז על הדרך אני אתפנה גם לעניין הזה, כרגע זה הונח בצד.
תודה לכל העונים והמתייחסים .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.