צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה #64980 - סירי בישול מומלצים
זוגתי החליטה שהגיע הזמן לחדש את הסירים בבית.
מדובר על סירים ליוםיום להכנת תבשילים דוגמאת מרק קוסקוס, ממולאים וכו׳
אשמח לקבל המלצות מהמומחים
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מניח שאם לא ציינת, השימוש על גז "רגיל"?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
חיובי, גז ״רגיל״
אני המשתמש העיקרי בבית, אז יכול להגיד לך שכל סיר הוא "בסדר".
מה שלי חשוב שהידיות יהיו מבדדות חום = פלסטיק. רק פלסטיק ולא שום קומבינה אחרת כי זה מעביר חום, גם במכסה.
אני לא אוהב את הציפויי טפלון, אני עורם את הסירים אחד בתוך השני במגירה, והם נפצעים לאחר זמן מה וזה מגעיל.
יש לי סירי נירוסטה ללא ציפוי, אבל עם ידיות מתכת, מלבד זה הם אחלא.
לגבי מכסה, שקוף עוזר מאוד להבין מה קורה בפנים, ולא צריך להרים מכסה כדי לבדוק מה המצב בפנים.
לאחרונה, קנינו סירים הכי פשוטים של שופרסל, עם ידיות פלסטיק מצופה, מן מגע לבד כזה, נראה שהם הכי יתקלקלו במדיח אבל מחזיקים אחלא.
איזה קטע!
אשתי בדיוק הראתה לי שאלה שמישהי שאלה באיזה פורום שלהן:
"בן זוגי החליט שהגיע הזמן להחליף את הג'יפ הישן שלנו.
מדובר על ג'יפ בצבע ירוק בקבוק עם גלגלים שחורים שלפעמים יוצא לו עשן גם מקדימה ולא רק מאחורה. זה ג'יפ שגם נוסעים בו לעבודה וגם לבקר אצל אמא שלי וגם לקנות דברים גדולים באיקאה והוא גם לוקח לפעמים את הילדים ליום שלם כשאני ממש עצבנית.
אשמח להמלצתכן בנות על דגמים מומלצים!"
א. נסיון רב שנים מראה שהסירים שמקבלים לראש השנה וליום האישה העובדת מהוועד - הם הסירים הכי טובים ושימושיים.
ב. לפחות סיר אחד או שניים צריכים להיות נטולי פלסטיק - שיהיה אפשר להכניס לתנור.
ג. אני לא יודע לבשל ואחותי ביקשה ממני להפסיק לנסות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני עם סולתם נירוסטה מכסה שקוף.
חצי מהם עם ידיות בקליט, וחצי עם מתכת (לטובת הכנסה לתנור).
מכסה זכוכית.
יש לי גם ערימה של סירים של הביוקר עם ציפוי (אלו שנראים כמו שיש שחור). כמו שאמרו, עדיף להמנע מהם. כל פעם איזה חכמה תורנית או אמא שלה, מחליטות לאכול עם מזלג ישר מהסיר, או לבשל משהו עם כלי ממתכת ומעלות לי את הסעיף (כן, אני אחראי בישולים בית).
אם מישהו מעוניין בתרומה של איזה סיר שחור כזה, הוא מוזמן.
יש לי סט כזה
https://www.lastprice.co.il/p/27952/%D7%A1%D7%98-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-8-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%AA-Zwilling-Joy/Zwilling-64040~002
אומנם ידיות מתכת ולא פלסטיק.
הסירים עצמם מצויינים, תחתית עבה והולכת חום טובה.
כיון שאין פה טפלון או ציפוי אחר, אז אפשר לערבב עם כלי מתכת ולקרצף אותם עם ברזלית בלי לחשוש משריטות.
בכלל, את כל סירי הטפלון העפתי מזמן, חוץ משתי מחבתות מוסדיות שאני מת עליהן ושורדות יפה
איזה קטע!
אשתי בדיוק הראתה לי שאלה שמישהי שאלה באיזה פורום שלהן:
"בן זוגי החליט שהגיע הזמן להחליף את הג'יפ הישן שלנו.
מדובר על ג'יפ בצבע ירוק בקבוק עם גלגלים שחורים שלפעמים יוצא לו עשן גם מקדימה ולא רק מאחורה. זה ג'יפ שגם נוסעים בו לעבודה וגם לבקר אצל אמא שלי וגם לקנות דברים גדולים באיקאה והוא גם לוקח לפעמים את הילדים ליום שלם כשאני ממש עצבנית.
אשמח להמלצתכן בנות על דגמים מומלצים!"
נשבע לך שחיפשתי את השאלון הנעוץ לקניית סירים.
לא מצאתי.
מה שכתבתי, זה המקסימום שאני יודע להגיד בנושא.
כמו אסף, גם אותי סילקו מהמטבח בבושת פנים...
בקיצור כל תובנה כולל שאלות מכוונות יתקבלו בברכה.
וכמובן תודה לכל המגיבים עד עתה.
Sent from my iPhone using Tapatalkזה מאוד חשוב להבין ה
מהו אמצעי החימום שלכם :
כירת גז, כירת חשמל חום,או כירת אידוקצייה ?
באינדוקצייה זה מאוד מאוד מסובך, גם אם כתוב על הסיר שתומך אידוקצייה זה לא תמיד עובד.
באופן כללי ,אני אישית מעדיף, איכות,פרקטיקה ניקוי קל, משקל קל. ולכן תמיד אחפש סיר טפלון איכותי ולא נירוסטה, שזה סיוט לנקות אם נשרף[emoji2361] .
בשטח רק נירוסטה ,מכיוון אסתטיות לא מעניין וקל לי שרוף ולנקות על המדורה עם אש גלוייה [emoji2]
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
רגע רגע,
אתה לא מבשל אלא היא? למה אתה בכלל מתעסק בזה?
שהיא תטריח את עצמה ותקנה מה שטוב לה. או שתרמוז לך מה היא רוצה, וקנה לה "בהפתעה".
מי שמבשל הוא זה שבוחר.
בדיוק כמו שלא היית רוצה שהיא תקנה לך את ה4×4 הבא.
boaz avrahami
20-09-20, 13:20
מה שאתה צריך זה סולתם טופז.
עכשיו חלץ מאישתך איזה גדלים אתם צריכים וצא למסע חיפושים אחרי המבצעים הטובים ביותר.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
רגע רגע,
אתה לא מבשל אלא היא? למה אתה בכלל מתעסק בזה?
שהיא תטריח את עצמה ותקנה מה שטוב לה. או שתרמוז לך מה היא רוצה, וקנה לה "בהפתעה".
מי שמבשל הוא זה שבוחר.
בדיוק כמו שלא היית רוצה שהיא תקנה לך את ה4×4 הבא.
צודק לגמרי.
ישבתי לתומי בחוץ, עסוק בעינייני (גולש בגיפולוג...) ואז הוטלה ה״פצצה״.
״צריך סירים חדשים. אתה מימלא באינטרנט אז תחפש מבצעים...״
לאחר ש ״פקודת המבצע״ ירדה, אין יותר עם מי להתווכח...
ולכן החלטתי לעשות בדיקה מהירה ואיפה יותר טוב לשאול מאשר בגיפולוג...
או,
שמייח ששיתפת.
שים לב,
להלן תכנית הפעולה:
כנס לאתרי הקניות הזולים, מצא את המבצע על סירי הפח אלומיניום הדקים ביותר שתמצא. עדיף את אלו עם הצבעים הזרחניים מבחוץ והציפוי הגרוע מבפנים.
אחרי פעמיים שלוש של אורז שרוף, היא לא תפריע לך יותר כשאתה באינטרנט. 😈
למי שמחפש כלים איכותיים באמת לכל החיים, ממליץ על All Clad האמריקאים בחג אמזון הבא
יקרים (לפעמים אפילו מאד) אבל מדהימים בשימוש
מאחר ואתה עוד לא יודע שהיא מתכננת להחליף לך את הכיריים לאינדוקציה בקרוב אז כדאי שתתכונן ותקנה כאלה שמתאימים. לרוב ההבדלים לא גדולים במחיר והם מגיעים עם תחתית עבה בד"כ (מה שמפזר חום יחסית טוב מלמטה).
ידיות - רק פלסטיק, וגם אם נותנים לך סיליקון שמצפה אותם זה לא רלוונטי כי הוא פשוט ילך לאיבוד.
מכסים, אני דווקא נגד השקופים (זכוכית), יש להם נטייה ליפול על הרצפה ולהשבר ואז אתה עם סיר בלי מכסה. הוא גם לא באמת שקוף כי בערך אחרי 3 דקות הוא מצופה אדים ולמעט נקודות צבעוניות (לפי התבשיל) אתה לא רואה כלום.
אל תקנה שם לא מוכר ואל תתפתה לעסקאות מפוקפקות כי אתה תקנה לה אחרי זה סט נוסף. פשוט תקנה לפי מגבלת התקציב.
לרוב המכסי זכוכית יש חור "אוורור" לדעתי עדיין רואים.
סיר סיליקון מתקפל מאיש שטח?
אני מאלה שמעיפים את האשה מהמטבח...
סולתם נירוסטה פושטים עם מכסה זכוכית וידיות מתכת סבבה לגמרי. יש כאלה עם שנתות של ליטרים בחלק הפנימי וזה נוח מאוד.
אפשר גם להכניס לתנור עד טמפ' מסויימת (בלי מכסה אין מגבלה מכניס גם לטבון ב 400 מעלות...)
לא אוהב ציפויי נון סטיק. זה עניין של זמן עד שהם מפסיקים לעבוד.
כשחידשתי את הסט שלנו קניתי בזמנו בשופרסל בד"כ יש להם הנחות יפות. יצא כמה עשרות שקלים לסיר.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
רק לידיעה
סולתם זה לא באמת סולתם....
לדעתי הפסיקו ליצר סירים לפני כ 15 שנה
אז אל תצפו שיחזיקו כמו הסירים שההורים שלכם קיבלו לחתונה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
חתיכת נירוסטה. מה יש להחזיק? אם הפיזור חום טוב, לא צריך יותר.
פיזור חום שלהם מחורבן.
יש לי אינדוקציה. בדקתי אחידות חום עם אקדח לייזר כשעצמת החום בינונית (6 מ10)
בסט סירים שהגיע מתנה עם האינדוקציה, משהו תוצרת גרמניה, יש הבדל של 10 מעלות בין מרכז הסיר לשוליים.
בסיר יציקה כבד מצופה אמייל שאמא שלי רצתה לזרוק, כנ"ל.
בסיר של סולתם וסיר של fox (מצופה טפלון) שקבלתי מהעבודה שי לחג, יש הבדל של 40 מעלות.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
boaz avrahami
21-09-20, 21:04
מוזר מה שאתה מתאר על פיזור החום.
בעיקרון הסירים שלהם אמנם כבר לא תוצרת ישראל אבל הטכנולוגיה זהה.
תחתית של נירוסטה אלומיניום ( לפיזור החום) ונירוסטה.
הייתרון של סולתם בכל השנים הם איכות בניה טובה וחלקי ידיות זמינים.
לך תשיג ידית לסיר של נעמן למשל.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
הטכנולוגיה בגדול דומה
היישום זו הבעיה
לסולתם היתה יכולת לעיבוד מתכת באיכות גבוהה ...היום זה תלוי איפה הם מייצרים (תורכיה /סין)
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
משתף אתכם בסוף המעשה...
לאחר ששטחתי בפניה של אשתי (בבטחון של מ״מ לפני מחלקת טירונים) שסירי נירוסטה של פעם עדיפים לאין ערוך על סירי ה״ביוקר״, היא הסתכלה עלי במבת חשדני ושאלה ״אתה בטוח״? ״ברור״ נהמתי.
היא הסתובבה והתחילה לתקתק בנייד...
מאון לאון נשלחתי להביא מחמתי 2 סירי נירוסטה של סולתם משנות ה״תרפפו״ במצב חדש שמישום מה לא היו בשימוש.
יתרונות: לא הוצאתי גרוש, צברתי נקודות זכות אצל החמה בגלל פינוי מקום במזווה.
חסרונות: כרגע לא מוצא, אז סבבה...
בקיצור, תודה בגי״ה.
GodsFather
25-09-20, 12:48
שמעתי שסירי פויקה מעולים לבישול...
רק אומר....
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לטובת הקורבנות הבאים שיתעניינו בנושא ויגיעו אל השרשור, מנסיוני האישי:
1. הרבה אנשים מקבלים סירי בישול איכותיים בתור מתנות חג מהעבודה ואין להם שימוש, אז מפרסמים ביד2/פשפשוק במחירים מגוכחים. שווה בדיקה ועובד לא רק עם סירים.
2. לטפאל יש אחלה סטים פשוטים מצופי טפלון שעונים על 90% מצרכי הבישול והטיגון של משפחה ישראלית ממוצעת. מומלץ לרכוש באמאזון אנגליה, הנה אחד לדוגמה: https://www.amazon.co.uk/dp/B004SNMXRS
משנה זהירות אם יש כיריים אינדוקציה בבית, רוב הסירים החדשים כיום תומכים בחומרה הנ"ל אך לא כולם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.