התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כניסה לתחום המכונאות וג’יפים

Tomer Doron
21-09-20, 22:38
אהלן אני תומר עוד מעט בן 18.
כבר כמה שנים אני מתעניין בג׳יפים ובמה שקורה בתוך המכונה, אני מחפש דרך להכנס לתחום ולצבור ידע מעשי.
אשמח לכל המלצה בנושא ( מוסך/ סדנא באיזור עפולה שישמחו ללמד).
תודה מראש.

דרור ברלי
21-09-20, 23:06
תשקיע קצת בעצמך.
הכתובת שלך נמצאת ב"סוויץ בראש".
דבר עם גיתאי. תירשם לאחד הקורסים שהוא מציע.

six 4 life
21-09-20, 23:14
אני לפני 18 שנה (סוף 2001) הייתי במקום שלך ובגילך וקניתי סיקס דיי נבלה בלי לדעת להחליף גלגל. בשלב דיי מוקדם הלך לי ראש מנוע ולא היה לי כסף לתקן אותו במוסך. בעזרת הפורום הזה שעוד היה יחסית חדש קיבלתי ביטחון, הורדתי ספר טיפולים והתחלתי לטפל בו לבד בליווי דרך הפורום של אנשים טובים שגילו סובלנות ואורך רוח (ונמצאים כאן עד היום) לשאלות הרבות ששאלתי בתהליך (חנן, אסף, נמרוד ועוד). מאז עברו מים בנהר, הסיקס עבר המון ועדין אצלי, ומה שלמדתי איתו לקחתי הלאה למקומות הרבה יותר מורכבים.
היום כשיש סרטון ביו טיוב על כל דבר בערך, ויש כל כך הרבה מידע ברשת, כל מה שאתה צריך זה רצון בסיסי ויכולת להשתמש באינטרנט.
בעיניי, לקנות ג'יפ ישן וגס, שהוא בעצם לגו מברזל כמו סיקס או סמוראי או אפילו סופה, או אפילו פרייבט בסיסית וישנה אם אתה לא מחפש ספציפית ללמוד על ג'יפים, כמו פג'ו 205 נוסעת ב3000 שקל כסתם דוגמה, זה יהיה הבית ספר הכי טוב שתוכל לעבור.

Tomer Doron
21-09-20, 23:25
תשקיע קצת בעצמך.

אני לפני 18 שנה (סוף 2001) הייתי במקום שלך ובגילך וקניתי סיקס דיי נבלה בלי לדעת להחליף גלגל. בשלב דיי מוקדם הלך לי ראש מנוע ולא היה לי כסף לתקן אותו במוסך. בעזרת הפורום הזה שעוד היה יחסית חדש קיבלתי ביטחון, הורדתי ספר טיפולים והתחלתי לטפל בו לבד בליווי דרך הפורום של אנשים טובים שגילו סובלנות ואורך רוח (ונמצאים כאן עד היום) לשאלות הרבות ששאלתי בתהליך (חנן, אסף, נמרוד ועוד). מאז עברו מים בנהר, הסיקס עבר המון ועדין אצלי, ומה שלמדתי איתו לקחתי הלאה למקומות הרבה יותר מורכבים.
היום כשיש סרטון ביו טיוב על כל דבר בערך, ויש כל כך הרבה מידע ברשת, כל מה שאתה צריך זה רצון בסיסי ויכולת להשתמש באינטרנט.
בעיניי, לקנות ג'יפ ישן וגס, שהוא בעצם לגו מברזל כמו סיקס או סמוראי או אפילו סופה, או אפילו פרייבט בסיסית וישנה אם אתה לא מחפש ספציפית ללמוד על ג'יפים, כמו פג'ו 205 נוסעת ב3000 שקל כסתם דוגמה, זה יהיה הבית ספר הכי טוב שתוכל לעבור.

תודה רבה על העזרה יש לך הערכה של כמה כסף צריך בשביל להכנס לתחום?

- - - Updated - - -

תשקיע קצת בעצמך.

כבר נרשמתי לקורס בנובמבר תודה על ההמלצה.
מחפש דרך להתחיל להכנס לעניינים ובנוסף לעבוד בתחום ולהרוויח כסף

erezgur
22-09-20, 08:59
"להיכנס לתחום" - האם אתה מתכוון למכונאות רכב ?

נשלח מהנייד

Tomer Doron
22-09-20, 16:19
"להיכנס לתחום" - האם אתה מתכוון למכונאות רכב ?

נשלח מהנייד

כן.

erezgur
22-09-20, 16:33
אם כן, אין כאן משהו ספציפי לג'יפים.
לדעתי אתה יכול לנסות להתקדם באחד המסלולים הבאים (או שילוב):
לבדוק באחד המוסכים הקרובים אליך - אני משוכנע שלפחות אחד מהם ישמח לקבל צעיר נמרץ עם רצון ללמוד.
לבחון מסלול הכשרה מקצועית המתאים ליכולותיך - מהנדסת מכונות, ועד להשתלמות מקצועית בתחום המוסכים.
לייצר לעצמך פרויקט בתחום המוטורי, נתנו כאן מספר דוגמאות כמו רכישת רכב זול שזקוק לטיפול, לשיפוץ או לשיקום, להעזר בסרטונים רבים שיש ברשת ובאנשים הטובים כאן.

נשלח מהנייד

נדב ש.
23-09-20, 08:04
אם אתה רוצה ללמוד מקצוע:

https://www.michlalot.co.il/limudim/car-mech1.php

- - - Updated - - -

ד"א, "עוד מעט בן 18".... הצבא יכול להיות אופציה לזה אם אתה לא הולך להיות לוחם...

איציק - 4X6ZH
23-09-20, 08:23
לך ללמוד !!
לא לעבוד !!
מכונאות היום זה קודם כל לימודים
אתה חייב לשלוט באנגלית . אתה חייב לדעת טוב חשבון / הנדסה ( איך עובדת מערכת היגוי )
אתה חייב לדעת כימיה פיזיקה ( מה זה דלק ? מה מתרחש בתוך הסוללות של הרכב )
אתה חייב לדעת חשמל / אלקטרוניקה / מחשבים .
ואז ורק אז תיהיה הנדסאי מכונאי של כלי הרכב שכולנו משתמשים בהם
יהיה לך מקצוע מאד מבוקש
מכאן השמיים זה הגבול .

אפשרות נוספת זה לשחק במכוניות להסתובב במוסכים
ולהיות עוד גיזר בצבא .

כדאי לחשב מסלול מחדש .

איציק

דרור ברלי
23-09-20, 13:25
+1
תקשיב לאיציק.

ואני לא אגזים אם ארמוז לך שזה נכון לכל התחומים בחיים היום.

זה מזכיר לי קטע....: לפני 30 ומשהו שנה, בגדוד שלי בסדיר, איזה ליצן קישקש בלילה על דלת הכניסה לשירותים במגורי אנשי הקבע את משפט האלמוות - "לא תלמד, תהיה נגד"....:rolleyes:

וברצינות: ההתחלה בסוויץ היא מעולה, כנראה הכי טוב שאפשר ברמה האישית עבור המכונאי הביתי החובב, כדי להבין בגדול איך דברים עובדים ולא לחשוש להתעסק ברכב שלך. ובזכות הידע, הכריזמה הכובשת והאישיות של גיתאי כמדריך ומורה, הרקע שלו כאיש משכיל ורחב אופקים בתחומים רבים שהרבה מעבר למכונאות ולמכוניות - אז זה גם כיף גדול ושווה כל אגורה. מומלץ.

אבל אם אתה רואה בענף הרכב את עתידך המקצועי, רוצה להתפרנס מזה וגם להתקדם ולעשות מזה קריירה, אל תוותר על המשך לימודים במסגרת מקצועית רשמית. עם תעודה והסמכה. להיו תשוליה במוסך זה משהו שלא יברח. גם אתה לא תברח מזה כי זה שלב התחלתי הכרחי. החוכמה כאן היא להתקדם מזה הלאה ולמעלה.

אנחנו מחזיקים מעצמנו מבינים ברכב, אוהבים את הרכבים הישנים שלנו, מטפלים בהם לבד, מתקנים אותם. בדרך כלל בהצלחה. אבל זה רק תחביב ואנחנו רק חובבים ואנחנו לא מייצגים את התמונה הרחבה. כל הסיפור הזה של מכוניות פשוטות וטיפשות מברזל שייך לעבר. הטכנולוגיה בעולם הרכב בורחת קדימה הרבה יותר מהר ממה שנדמה לנו, כנראה גם מהר יותר מיכולת רוב אנשי המקצוע בענף ללמוד אותה על בוריה ולגשר על הפער שנוצר להם... אין לי תיאור יותר מתאים לזה.
עבודת מוסך הולכת והופכת לסוג של הייטק. במיוחד עם כניסתם לשוק של כלי רכב חשמליים ובקרוב גם אוטונומיים. אוטו חדש זה אשכרה הייטק אמיתי. מכונית יוקרה מודרנית היא כלי מורכב, מסובך וגם חכם בהרבה מהחלליות שהביאו בני אדם לירח. והטכנולוגיה האקזוטית שקיימת היום ברכב יוקרה של מיליון שקל, תהיה כבר מחר, לכל היותר בשנה הקרובה, הסטנדרט והתקן המחייב שאין בלתו - בייצור המוני של אגורות ספורות לחתיכת חיישן/מוליך (אבל אלפי שקלים רבים ללקוח...) - גם במכונית מיני זולה.

למרבה הצער, הרבה מכונאים ותיקים, מנוסים וטובים, אנשים של ברזלים, מומחים למכונאות קלאסית, שהגיעו למקצוע בעל כורחם כי לפני 30 ו-40 שנה לא בדיוק הלך להם עם לימודים רגילים בבית הספר והיום עדיין מתקשים/לא מבינים כלום באנגלית לדוגמה, (והם לא מעטים. לא תאמינו כמה כאלה עדיין במקצוע) או לא שולטים בקסמי המאגיה-השחורה האלקטרונית-ממוחשבת של מערכות ניהול מנוע/גיר מודרניות, מגרדים היום בראש בסוג של ייאוש מול תא המנוע של רכב מודרני.
המוסכים הקטנים האלה, של ליפט אחד או שניים עם שניים-שלושה פועלים שלא סיימו כיתה ט' ולא יודעים אנגלית - ימיהם אשכרה ספורים. כבר היום תיתקל בזה יותר ויותר, תמצא את עצמך יושב ומתרגם טקסטים שלמים באנגלית למכונאים שנחשבים אלופים בענף שלנו, שזה מה שתוקע אותם בעבודה..... אפילו עם חיישן שהשתגע באוטו פשוט כמו סופה הם כבר מתמודדים בשיטת הניחושים, ניסוי ותעיה (עם הרבה טעיה בדרך). אין מה לעשות - העתיד שייך למכונאי האקדמאי.

אז אם זה הכיוון שאתה רוצה בחיים שלך, תשקיע בזה. כי מי שנכנס לתחום הזה בלי ללמוד ולשלוט היטב בחומר עדכני, יישאר פועל שחור. יחליף שמנים (וגם זה עוד מעט ייגמר), יגרז, יפתח ויסגור ברגים, יטנף ידיים, אבל לא באמת יגיע למשהו שיקדם אותו בחיים. וזה כבר חבל.

לך ללמוד.

ש01
23-09-20, 13:48
[QUOTE

ד"א, "עוד מעט בן 18".... הצבא יכול להיות אופציה לזה אם אתה לא הולך להיות לוחם...[/QUOTE]

+ 1

לצערי, אני נתקל לא מעט בחבר'ה מהאזור שלך שמשום מה לא "עשו" צבא.
ולצערי כי לדעתי השירות בצבא, כלוחם, תומך לחימה או מש"ק ממטרות בקריה הוא חובה לכל אחד. המעט שאנחנו יכולים לתת למדינה בגיל 18 - ובהמשך נקבל ממנה עוד הרבה הרבה הרבה.

גם בצה"ל צריך מכונאים
וחלק מאלו שמגיעים לשם לא למדו מכונאות או מעבר לכך,
אבל,
הצבא משקיע בהכשרה, לימוד והעשרה.
בעבודה כמכונאי בצבא תצבור המון ידע וניסיון. יותר מאשר כפועל "שחור" במוסך כזה או אחר באזורך.

גם אם הצבא החליט לוותר על שירותך, פנה אליהם. בקש לשרת כמכונאי בסדנה כזו או אחרת. לא תצטער.

יואב פולס
23-09-20, 14:10
מה שאיציק אמר + צבא.

boaz avrahami
23-09-20, 15:08
יש באתר בחור צנוע העונה לכינוי ״חנן ג׳יפולוג״.
ליתר דיוק הוא אחד הבעלים של האתר.

הסיפור חיים של חנן מאוד מעניין ומהווה השראה.
חנן הילד מאוד אהב מנועים... אופנועים ובהמשך גם ג׳יפים.
כמקצוע חנן למד הנדסת מחשבים וגם עבד בתחום זמן מה אבל הג׳וק לא הניח לו והוא עשה הסבה לתחום הרכב.
בהתחלה במשאיות ובהמשך כמנהל טכני של יונדאי, כלמוביל וכלמוטור.
הידע הרחב שלו באלקטרוניקה ובמחשבים יחד עם הידע במכונאות הפך את חנן למוביל בתחומו.

אם ייצא לך להתיעץ איתו זו יכולה להיות אחת המתנות הטובות ביותר שתוכל לבקש בדרך לעיצוב עתידך.

יש מספר כתבות באתר מעין זו.
גם על תחרויות בחול. טעימה קטנה עם כיוון להתלבטויות שלך.

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2992-מכונאות-רכב-לא-מה-שחשבתם-תחרות-אולימפיונדאי-למאבחני-רכב

. http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2992-מכונאות-רכב-לא-מה-שחשבתם-תחרות-אולימפיונדאי-למאבחני-רכב?styleid=17

———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי

שמעון.פ
23-09-20, 15:39
שלמה המלך, החכם מכל האדם כתב בקהלת.
"אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך"

הצבא מספק לך קורסים מעולים בכל תחומי המכונאות.
אבל במקביל כדאי לך להתקשר עם איזה מוסך קטן
שיתן לך בחופשות לגעת בברזלים יותר פשוטים.

נכון שגם בצבא אתה תעשה עבודה מעשית,
אבל עבודה אמיתית במוסך תוסיף לך המון.

יש אצלנו בחור שפעל כך ויצא עם הסמכה לניהול מוסך.
והוא אמר שהעבודה הצדדית עזרה לו מאוד.
כרגע החליט לחתום קבע. ובמוסך הקטן הוא מופיע
רק לתקן את הרכב שלו.
לא נראה לי שתהיה לו בעיה למצוא עבודה בתחום.

-->