צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה על מוסך מקצועי לגרנד ויטרה שנת 2000
שלום רב, שמי סלבה ואני חדש בתחום הג'יפונים.
לאחרונה רכשתי גרנד ויטרה שבדק אותה טל צופי ממוסך המהיר בתל אביב.
האוטו תקין ויש דברים מעטים שצריך לשפר על מנת ליישר קו סופי.
אני גר בעין איילה ( אזור זכרון ועתלית ) ואני מחפש מוסך אמין ואיכותי לגרנד ויטרה, מנוע 2000 שנה 2000.
תודה מראש.
שאלה נוספת, יש באוטו פעמון צירייה שצריך להחליף, האם כדאי שאחליף אותו בעצמי?
החלפתי כל מיני חלקים במכוניות הקודמות שלי, האם זה פירוק פשוט והרכבה פשוטה?
בסרטונים ביוטיוב זה נראה פשוט.
למישהו יש ניסיון ודגשים?
צד הנהג, קל להחליף. אפילו לא צריך לפרק גלגל.
הצד השני מסובך יותר.
תודה שמעון,
בצירייה יש 2 פעמונים, פנימי שנכנס לדפרנציאל , סליחה על הבורות אך אני לא יודע בדיוק לאן הוא נכנס.
וחיצוני שנכנס לתושבת גלגל.
איך אני יכול לגלות איזה מהם?
תודה שמעון,
בצירייה יש 2 פעמונים, פנימי שנכנס לדפרנציאל , סליחה על הבורות אך אני לא יודע בדיוק לאן הוא נכנס.
וחיצוני שנכנס לתושבת גלגל.
איך אני יכול לגלות איזה מהם?
אחרי שהורדת את הצירייה מהרכב
אתה בודק באיזה צד יש את החופש.
על פי רוב, הכשל הוא בצד החיצוני.
ניסיתי למצוא סרטון על איך מחליפים צירייה בלי לפרק את הגלגל וטרם מצאתי, יש לך קישור לסרטון או דף שניתן לקבל בו מידע על איך עושים את זה?
נ.ב - אם יש לי נעילה ידנית של הדפרנציאל שיושבת על הצירייה האם זה משנה לתהליך הפירוק, חוץ מעוד כמה ברגים?
סלבה,
אני רחוק מאד מלהיות מומחה טכני ואיני מכיר את הויטרה, לכן לא יכול לעזור ספציפית בשאלות הללו, אבל קבל טיפ -
1. שאלות טכניות בנושא הרכב כדאי לפתוח בשרשור מתאים בפורום של סוזוקי ולא בפורום של התייעצויות לפני קניה.
2. בשרשור העוסק ההמלצה על מוסך לרכב ספציפי לא כדאי לדון בשאלות טכניות נקודתיות מכיוון שאתה כנראה מפספס כך אנשים שהיו יכולים לענות מייד אם היו יודעים שיש דיון כזה (לכן כדאי דיון נפרד עם הכותרת מתאימה).
בכל מקרה - לא ברור לי איך ניתן להוציא ציריה בלי לפרק גלגל...
נשלח מהנייד
בויטארה (וגם בגראנד דור 1 המדובר), אחת הציריות מתחברת לדיפרנציאל באמצעות פלטה. 3 ברגים והצירייה מנותקת מהדיפרנציאל, ואז מושכים אותה החוצה מהנאבה, בלי לפרק גלגל.
בדיפרנציאל הקדמי של קאלמיני ז"ל זה מיושם באותו אופן גם בצד השני, כך ששתי הציריות זהות וניתנות להחלפה בקלי קלות. מכיר גם גראנד ויטארה אחת שקיבלה הסבה כזו על דיפרנציאל מקורי ...
לגבי השאלה המקורית - לא מכיר מוסכים בצפון.
אם אתה יכול להגיע למרכז, אז 2 המכונאים הטובים ביותר שאני מכיר לויטארה עובדים עכשיו יחד במוסך טופ-גיר שנמצא בטירה (ליד כפ"ס), ובכפ"ס עצמה יש את סער שמכיר גם את הויטארה/גראנד לא רע בכלל.
הויטארה שלי בשוטף אצל סער.
ניסיתי למצוא סרטון על איך מחליפים צירייה בלי לפרק את הגלגל וטרם מצאתי, יש לך קישור לסרטון או דף שניתן לקבל בו מידע על איך עושים את זה?
נ.ב - אם יש לי נעילה ידנית של הדפרנציאל שיושבת על הצירייה האם זה משנה לתהליך הפירוק, חוץ מעוד כמה ברגים?
בפורום סוזוקי אצלנו יש מדריך מצולם להחלפת הצירייה הזו.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/113040-%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A6%D7%93-%D7%A0%D7%94%D7%92-Suzuki-Grand-Vitara-XL7-2002
נכון, הוא כותב להסיר את הגלגל.
אמנם זה מיקל על הגישה, אבל זה לא ממש נצרך.
מצאתי באיזה אתר רוסי, תמונות מאוד ברורות של מבנה הצירייה
שכנראה יעזרו לך בעבודה.
https://ajpgroup.ru/suzuki/escudo/privod/privod-suzuki-escudo-td52w-j20a-pered-lev-b-u-15106/
הנעילה הידנית שהזכרת, אינה של הדיפרנציאל.
תפקידה לחבר את פעמון הצירייה לנאבה.
וזה נקרא נועל טבור.
לבחור שכתב את המדריך, יש גם את הנועל הזה.
בהצלחה.
וכפי שכתב ארז, אתה מוזמן לפורום סוזוקי.
לשאלה המקורית-
ארנון מלאכי מוסך אנדורו בפרדס חנה.
גם קרוב וגם הכי טוב.
תודה רבה לכל התשובות, אקח את השאלות להבא לפורמים המתאימים.
עזרתם לי מאוד.
היי סלבה,
אם יזדמן לך להגיע לתל אביב - טל צופי מהמוסך המהיר מתמחה בסוזוקי (ויטארה, ג'ימני, סמוראי), בחור ישן, אמין ומקצועי.
אני כבר לא מחזיק בסוזוקי אך עדיין מתכנן לבצע אצלו מספר שיפורים לרכב.
לאחרונה רכשתי גרנד ויטרה שבדק אותה טל צופי ממוסך המהיר בתל אביב.
.
מההודעה הפותחת... אז את טל צופי הוא מכיר
נשלח מהנייד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.