צפייה בגרסה מלאה : נגמרה הפרדת הרשויות- חוזר לרשות אחת. מתלבט בין ל״ק 150 לבין דיסקו 4.
אחרי שנים של רכבי שטח כרכבים יום יומיים, החלטתי לעשות הפרדת רשויות בשנה האחרונה.
אני נוסע לא מעט ביום יום, אבל ההפרדה לא עובדת לי. (יונדאי סונטה היברידית ודיסקו 2. הדיסקו נמכר, אם מישהו רוצה סונטה מפנקת - שיגיד)
לכן, שני האקסמפלרים על הפרק. מודע היטב ליתרונות והחסרונות של כל מהם, עשרות שעות של יוטיוב, חיפושים פה בפורום, וכו, אך עדיין לא מצליח לקבל החלטה מושכלת.
(גילוי נאות, הלב תמיד נמשך לאליפסה הירוקה)
הדיסקברי,
הרכב הכי נוח שנסעתי עליו בחיי. once אתה נוסע על כריות אוויר אי אפשר לחזור. (ואני חשבתי שהסונטה שלי מפנקת)
המון המון כוח, נעילה אחורית ומרכזית עם הרכב (gs3). בעצם להרכיב מיגונים ותושבות לאוהל גג ויאללה ביי. טוב נו, אולי גם מערכת מולטימדיה כי הם באמת מפגרים 10 שנים אחרונה בכל הקשור לזה.
חסרון- נושא הצמיגים. בשנתונים החדשים(14-16) ועם ג׳נט 19״ באמת קשה עד בלתי אפשרי למצוא דברים עמידים. (יש כאלה שטוענים שזה לא נורא כמו שמספרים ויש כאלה שכן) האופציות למען שקט בראש כשיוצאים לטיול הן-
1. גלגל נוסף (על מתקן של ראסטה מאחורה או גגון)
2.סט ג׳אנטים 18 עם אופסט שיוכלו להתאים גם עם הברקסים הגדולים. (העדכון האחרון בפורומים פה הוא שמחכים לתשובה מהמזרח לאישור לגבי קוד מהירות לצמיגים במידה הזאת)
הל״ק,
עשיתי סיבוב גם עליו. אמנם על שנתון 2010, אבל הוא מרגיש הרבה פחות מפנק. הרבה. גם מבחינת איכות הנסיעה, גם מבחינת כח, וגם מבחינת כל הפלסטיקה הזולה.
לי אין את הסטיגמה של טויוטה לא מתקלקלת, בעברי היה לי גם ל״ק 120. לא היה חף מתקלות (אמנם לא מזרקים אבל לא היה חף)
יתרון נוסף הוא שיש הרבה רכבים בשוק, חלקם במחירים מופקעים יותר וחלקם פחות.
פה, בשביל לקחת רכב סטנדרטי ולקחת אותו לטיולים יש צורך בסט 2״, מיגון, נעילה, וצמיגי at (כי אפשר בניגוד לדיסקו) כלומר- יש יותר השקעה באקסמפלר סטנדרטי לעומת הדיסקו.
היתרון, מבחינתי- יש הרבה יותר מבחר בשוק, ועניין הצמיגים. יש at עמידים ולא צריך להיות בלחץ כל הזמן מתי זה יפגוש אותך.
מה התובנות שלכם בנושא?
בתור בוגר לנדרובר - אתה מכיר את הכאב ראש
אם מתאים לך - לא תמצא רכב שטח טוב ממנו לאיכות חיים.
נושא הצמיגים זניח בעיני. יש פתרונות 18 - גם בלי טובות מחברת המזרח
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הדיסקברי טוב בכביש ובשטח (עם צמיגים מתאימים). הייתי שוקל קנייה של סט צמיגים נוסף (אם כי עם קצת מאמץ אפשר למצוא at חוקיים).
הלנדקרוזר מרגיש כמו משאית יפנית קטנה.
מניסיון של מספר חברים, הדיסקו 4 מפגין אמינות סבירה (בוודאי שבהשוואה לדור קודם).
וכמו שאסף אמר, אם אתה מוכן לסבול את השטיקים זה בהחלט רכב דו״ש ראוי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
26-09-20, 13:23
אם תלך נגד הלב זה יגמר בכאב לב.
תזרום ותקבל באהבה כל מה שיקרה. כשאוהבים גם האכזבות פחות כואבות.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
אתה יכול לנסות לייבא צמיגים שטח מלא לדיסקו
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
אתה יכול לנסות לייבא צמיגים שטח מלא לדיסקו
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
לפני עשר שנים הייתי אומר לך יש מצב.. היום לנסוע ביום יום עם שטח מלא? שום סיכוי
הדיסקברי טוב בכביש ובשטח (עם צמיגים מתאימים). הייתי שוקל קנייה של סט צמיגים נוסף (אם כי עם קצת מאמץ אפשר למצוא at חוקיים).
הלנדקרוזר מרגיש כמו משאית יפנית קטנה.
מניסיון של מספר חברים, הדיסקו 4 מפגין אמינות סבירה (בוודאי שבהשוואה לדור קודם).
וכמו שאסף אמר, אם אתה מוכן לסבול את השטיקים זה בהחלט רכב דו״ש ראוי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חלק מהחזרה לרשות אחת היא המחשבה שאתה יכול לעשות קיצור דרך או לעלות לאיזו גבעה בספונטניות בכל רגע, ולא להתבאס על ״למה לא לקחתי את ה4*4... אז להחליף סט צמיגים כל פעם לפני טיול נראה לי פחות רלוונטי.
אתה יכול להגדיר אמינות סבירה?
- - - Updated - - -
בתור בוגר לנדרובר - אתה מכיר את הכאב ראש
אם מתאים לך - לא תמצא רכב שטח טוב ממנו לאיכות חיים.
נושא הצמיגים זניח בעיני. יש פתרונות 18 - גם בלי טובות מחברת המזרח
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
האמת שדווקא בגלל הנסיון האישי שלי, אני נטול סטיגמות.. הדיפנדר 90 שנתון 97 היה אחת המכונות האמינות שהיו לי...
הדיסקו 2 התנהג בדיוק כמצופה מרכב בן 20 שעומד בחניה רוב הזמן... ודווקא הל״ק 120 שהיה בנסועה יומיומית לא היה הדבר הכי אמין.
ולהסתמך על המוטו האלמותי שטויוטה לא מתקלקלת (כי אין לה נשמה?) וכרכרות לא אמינות? אני לוקח את זה כמשהו מאוד אינדיוידואלי.
אם תצליח לשים ג'אנט 18 אז ללא ספק דיסקו 4. עדיף כמעט בכל פרמטר על הל"ק (למעט סחירות ואולי אולי גם אמינות).
לג'אנט 18 יש מבחר לא קטן של צמיגי AT.
שאלה נוספת כי אני לא מצליח לערוך-
האם יש הבדל מהותי בין הל״ק 2010 לבין החדשים? (2015 וצפונה) חוץ מהמנוע כמובן?
כן, דרגת כיעור יותר גדולה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
דניאל מאירי
29-09-20, 09:00
ה-2010 הוא עם 173 כ"ס,
מ-2011 יש דגם 60 שנה עם 190 כ"ס שנחשב מוצלח ממש,
אפשר גם להוסיף לו צ'יפ שמעלה את ההספק ל-220 סוסים,
הוא בטוח יותר פשוט טכנולוגית, ושם המחלות ידועות מראש וניתנות לפתרון בקלות,
יש ים של אקזמפלרים בשוק.
דניאל
2 הגרוש שלי:
החלטה דומה הביאה לפרידה מהאלפא (159) ומסופי ששרתה אותי 9 שנים כולל שיפוץ עד רמת הבורג.
אני הלכתי על גראנד שירוקי.
לא מכיר את הדיסקו, אבל להשוות ל"ק לג"ש זה כמו...
בכביש - נכתב כאן שהאו כמו משאית, אני אוהב לצטט בן של חבר שאמר שלא מבין את אבא שלו שקנה טרקטור מודל 2018... וזה תוך כדי נסיעה על ג"ש שלי יליד 2012 (מאז עליתי ל 2019).
בשטח - נכון, הל"ק מרגיש יחסית ונוסע כמעט כמו טרקטור. אבל, תלוי היכן אתה נוסע, כמה אנשים ומה רמת הקושי שאתה נוהג לעבור. אני מחזיק סט נוסף של ג'אנטים עם צמיגי 100% אבל במקביל, אם בדרך יש איזו שהיא גבעה, או פקק שצריך לעקוף (או שלאשתי בשבת בא פתאום סיבוב קטן) - לא תמיד מחליף את הגלגלים.
אני מניח שמה שכתבתי על הג"ש יהיה נכון גם לחבר האנגלי.
אני מניח ש
ל"ק - לנד קרוזר
ג"ש - גרנד שירוקי
מוגש כשירות לקוראים
נשלח מהנייד
JohnnyEnglish
29-09-20, 16:38
אני מניח ש
ל"ק - לנד קרוזר
ג"ש - גרנד שירוקי
מוגש כשירות לקוראים
נשלח מהנייד סופי = סופה?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
ה-2010 הוא עם 173 כ"ס,
מ-2011 יש דגם 60 שנה עם 190 כ"ס שנחשב מוצלח ממש,
אפשר גם להוסיף לו צ'יפ שמעלה את ההספק ל-220 סוסים,
הוא בטוח יותר פשוט טכנולוגית, ושם המחלות ידועות מראש וניתנות לפתרון בקלות,
יש ים של אקזמפלרים בשוק.
דניאל
ו2011 והלאה? (שנתונים 2014-2017)
- - - Updated - - -
2 הגרוש שלי:
החלטה דומה הביאה לפרידה מהאלפא (159) ומסופי ששרתה אותי 9 שנים כולל שיפוץ עד רמת הבורג.
אני הלכתי על גראנד שירוקי.
לא מכיר את הדיסקו, אבל להשוות ל"ק לג"ש זה כמו...
בכביש - נכתב כאן שהאו כמו משאית, אני אוהב לצטט בן של חבר שאמר שלא מבין את אבא שלו שקנה טרקטור מודל 2018... וזה תוך כדי נסיעה על ג"ש שלי יליד 2012 (מאז עליתי ל 2019).
בשטח - נכון, הל"ק מרגיש יחסית ונוסע כמעט כמו טרקטור. אבל, תלוי היכן אתה נוסע, כמה אנשים ומה רמת הקושי שאתה נוהג לעבור. אני מחזיק סט נוסף של ג'אנטים עם צמיגי 100% אבל במקביל, אם בדרך יש איזו שהיא גבעה, או פקק שצריך לעקוף (או שלאשתי בשבת בא פתאום סיבוב קטן) - לא תמיד מחליף את הגלגלים.
אני מניח שמה שכתבתי על הג"ש יהיה נכון גם לחבר האנגלי.
לא חושב שהדיסקו נופל מהל״ק מבחינת שטח..
בכל מקרה, להחליף סטים של גלגלים פחות בשבילי, זה כמו להישאר בשתי רשויות:)
ואכן גם הגרנד וגם הדיסקו שניהם על כריות אוויר, אז הגיוני שיהיו הרבה יותר נוחים.
סופי = סופה?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
אכן,
אצלנו לכל רכב יש שם.
סופי זצ"ל היא סופה פתוחה וארוכה ילידת 94 שמעולם לא שרתה בכוחות הבטחון, טיולים בתשלום וכד'.
היום מובילה טיולים בשומרון.
ו2011 והלאה? (שנתונים 2014-2017)
- - - Updated - - -
לא חושב שהדיסקו נופל מהל״ק מבחינת שטח..
בכל מקרה, להחליף סטים של גלגלים פחות בשבילי, זה כמו להישאר בשתי רשויות:)
ואכן גם הגרנד וגם הדיסקו שניהם על כריות אוויר, אז הגיוני שיהיו הרבה יותר נוחים.
החלפת גלגלים (עם מכשור מתאים - ג'יק בקבוק ומברגה המתחברת למצית) נמשכת לא יותר מ1/2 שעה. מבוצע רק לפני טיול מתוכנן מראש. מומלץ.
הגעתי לשם אחרי שהרכב שקניתי הגיע עם צמיגי 100% חדשים והיה לי חבל על הצמיגים היקרים, צריחת דלק, רעש וירידה באחיזת כביש.
והיה לי חבל על הצמיגים היקרים, צריחת דלק, רעש וירידה באחיזת כביש.
אלא אם אתה על צמיג שטח ייעודי כבד בצורה יוצאת דופן, ההבדל בדלק זניח עד לא ניתן לכימות באמת.
אם תלך נגד הלב זה יגמר בכאב לב.
תזרום ותקבל באהבה כל מה שיקרה. כשאוהבים גם האכזבות פחות כואבות.
+1, אם כי הייתי מנסח מכיוון טיפה שונה:
כאב לב עלול להיות בכל מקרה, גם אם קנית מאהבה. דוגמא לא מופרכת: נניח אם יתפוצץ המנוע ב D4.
אבל רוב הסיכויים שלא יהיו דרמות, ואז השאלה היא איך תרגיש סתם להיכנס לאוטו בבוקר ולנסוע?
במקרה שלי התלבטות דומה נגמרה בדיסקברי 4 GS3 (כן יש תכנון להחליף תמונה כאן, עובד על זה).
רק חודשיים, ועקב המצב לא הספקתי עדיין לאתגר אותו באמת בשטח.
אבל במבחן הכניסה לאוטו בבוקר אין שאלה בכלל.. אני מתרגש כמו ילד לפני, ומחייך כמו אידיוט עם כל לחיצה על הגז.
אה, ולקפוץ לדרום (מטר פרסאידים) או לצפון (רכיבת שישי עם החברים) פתאום נהיה עניין של מה בכך.
+1, אם כי הייתי מנסח מכיוון טיפה שונה:
כאב לב עלול להיות בכל מקרה, גם אם קנית מאהבה. דוגמא לא מופרכת: נניח אם יתפוצץ המנוע ב D4.
אבל רוב הסיכויים שלא יהיו דרמות, ואז השאלה היא איך תרגיש סתם להיכנס לאוטו בבוקר ולנסוע?
במקרה שלי התלבטות דומה נגמרה בדיסקברי 4 GS3 (כן יש תכנון להחליף תמונה כאן, עובד על זה).
רק חודשיים, ועקב המצב לא הספקתי עדיין לאתגר אותו באמת בשטח.
אבל במבחן הכניסה לאוטו בבוקר אין שאלה בכלל.. אני מתרגש כמו ילד לפני, ומחייך כמו אידיוט עם כל לחיצה על הגז.
אה, ולקפוץ לדרום (מטר פרסאידים) או לצפון (רכיבת שישי עם החברים) פתאום נהיה עניין של מה בכך.
אם כבר דיסקו אז gs3 זה הכיוון. מה עשית בנושא הצמיגים?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.