PDA

צפייה בגרסה מלאה : מייל עם וירוס - ייעוץ

מאיר אלוני
02-10-20, 09:58
אני מקבל מיילים כביכול מהבת שלי אבל זה לא ממנה וליד כתובת מייל השולח כתוב
דרך (https://support.google.com/mail/answer/1311182?hl=iw) assunta.com.myלמייל מצורף קישור שכמובן אינני לוחץ עליו.

יש לי חשד שזה החבר שלה לשעבר מפני שרק הוא מכיר את המייל שלי ושלה ובנוסף הוא מומחה למחשבים.

מה אני יכול לעשות בכדי לאתר את השולח האמיתי ? או למנוע מהאתר הזה לשלוח לי מיילים ?

תודה לעונים

יואב פולס
02-10-20, 10:32
לא להסס להגיש תלונה במשטרה.

grand
02-10-20, 10:36
לא למהר להפליל.. מיילים כאלה מקבלים כמעט כולם, לפעמים אתה עשוי לקבל מייל גם מעצמך, זה גם קורה עם דרישות כספיות כאלה ואחרות, לא להתרגש, למחוק וזהו.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

boaz avrahami
02-10-20, 12:08
באאוטלוק ניתן להגדיר דברים כאלו כספאם או ליצר חוקים מסוימים להעביר סוגים מסוימים לזבל.

בכל מקרה כדאי להיות ערניים ממי ומה מקבלים במייל

———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי

מאיר אלוני
02-10-20, 12:36
לא למהר להפליל.. מיילים כאלה מקבלים כמעט כולם, לפעמים אתה עשוי לקבל מייל גם מעצמך, זה גם קורה עם דרישות כספיות כאלה ואחרות, לא להתרגש, למחוק וזהו.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

זה מגיע כאילו מהמייל של הבת למייל שלי, מיילים אחרים אני פשוט מוחק

GodsFather
02-10-20, 13:43
הנה דוגמה להסבר איך להתחיל באיתור מקור השולח...
https://whatismyipaddress.com/trace-email

יש עוד כאלה מדריכים ברשת.

אם הוא בעל ידע יותר מבסיסי, הוא ידע גם להסוות את זה... ומשם צריך להעמיק בכלי החקירה. עדיין משהו שאפשר לעשות מהבית אבל יצריך למידה.

אני מציע כמו האחרים - פשוט לסמן כספאם ולחסום...

Sent from my HD1903 using Tapatalk

מאיר אלוני
02-10-20, 13:47
תודה לכולם כולל החבר הטלפוני

חג שמח

assafy
02-10-20, 13:51
יכול להיות שזה בוט שאחרי שפרץ את חשבון הבת שלך שלף את אנשי הקשר שלה ושולח מיילים בשמה. שתברר אם גם אנשי קשר אחרים שלה קיבלו מייל דומה.
אגב אין קל מלזייף את כתובת השולח במייל על ידי מישהו שיש לו ידע בסיסי בפרוטוקולים הרלוונטיים.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

lizard
02-10-20, 17:08
לזייף שם שולח זה לא בעיה. לזייף שרת שולח זו כן. לפני 20 שנה עשיתי דוקטורט (לא באמת) על תכנות שרת דואל בשם SENDMAIL. תוכנה כל כך וורסטילית ומסובכת שצריך תוכנה נוספת רק כדי לתכנת אותה, אני לא צוחק. הקובץ הגדרות שלה נראה כמו פלט של מודם אנלוגי. משהו מטורף אבל כמות ההגדרות האפשריות פשוט מטורפת.

אחת ההתקפות הידועות היו להשתמש בשרת שלא עבר אבטחה וכפועל יוצא מזה, יכולת להתחבר לשרת דואר ולשלוח דרכו מיילים לכל מיני אנשים. הדומיין של השרת היה נחשב לבטוח (עד שה"רשויות" היו עולות עליו ומכניסות אותו לאיזה בלק ליסט ואז שיהיה לך בהצלחה להוציא אותו משם) ולכן היה יותר אמין לעשות ספאם דרכו.

היו מלא סוגי התקפות ולמזלי למדתי להתגונן מולן לפני שנגרמו בעיות חמורות.

-->