צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרכים: מיצובישי טרייטון דזרט 4X4
ניתן לצפות בעמוד זה ב
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3954 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3954-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7% A9%D7%99-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%98%D7%95%D7% 9F-%D7%93%D7%96%D7%A8%D7%98-4X4?)
כתבתה יפה.
ידוע לך מה מידת הצמיג עם הקוטר הגדול ביותר שניתן חוקית להתקין על הדגם הידני 4×4 ?
תודה יואב. אותי משמח שעדיין יש גרסה 'פשוטה'.
וזה למרות שלא מדדת מרווח גחון... פעם הבאה תקרא לי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כתבתה יפה.
ידוע לך מה מידת הצמיג עם הקוטר הגדול ביותר שניתן חוקית להתקין על הדגם הידני 4×4 ?
אתה יכול להתקין מה שהיצרן מאשר (כתוב על התווית שנמצאת בד"כ על קורת דלת הנהג) וזה בד"כ גם מצוין באוטודאטה.
245/70R16 של דגם דזרט = כ- 30 אינץ'.
265/60R18 של דגם דקאר/"דקאר פרו" = כ-31 אינץ'.
תיאורטית, מותר לך להתקין על דזרט את החישוקים והצמיגים של דקאר.
רק קח בחשבון שחתך 60 הוא כבר בעייתי כי הוא חד-משמעית חתך נמוך. הדופן פחות גמישה, יותר עדינה ויותר רגישה לקריעות. גם בצמיגי AT.
המידה הנכונה לדעתי לטנדר כזה היא בכלל 235/85R16 = כ-32 אינץ'. המשמעות החוקית של זה ברורה לך.
רק קח בחשבון שחתך 60 הוא כבר בעייתי כי הוא חד-משמעית חתך נמוך. הדופן פחות גמישה, יותר עדינה ויותר רגישה לקריעות. גם בצמיגי AT.
המידה הנכונה לדעתי לטנדר כזה היא בכלל 235/85R16 = כ-32 אינץ'. המשמעות החוקית של זה ברורה לך.
צמיג במידה 245/70/16 נותן קוטר 29.5 " וזה צמיג קטן מדי לדעתי שלא רלבנטי לשטח ( לדעתי...). חבל מאוד.
צמיג במידה 245/70/16 נותן קוטר 29.5 " וזה צמיג קטן מדי לדעתי שלא רלבנטי לשטח ( לדעתי...). חבל מאוד.
זו באמת מידה קטנה ואפילו מגוחכת, ש"לא מכבדת" את האוטו הזה (שמגיע מה שנקרא "מוכן מהמפעל" לצמיג 31-32) ולא מחמיאה ליכולות האמיתיות שלו.
מצד שני, טריטון + פולבק מהדגם הקודם דווקא הסתדרו בכלל לא רע עם צמיגי הכביש המקוריים במידה כזו/דומה (מעט פחות מ-30 אינץ') גם במקומות די, איך נקרא להם? "מכובדים". אמבטיית חמרן לכיוון דרום למשל? בנסיון הראשון, עם נהג לא הכי מנוסה. זה מספיק טוב לך?....
זאת המידה המקורית של טרופר. אז אני מבין שהוא לא רלוונטי בשטח
ושל דיסקברי
אגב, דרור, ההבדל בין 265/60 ל245/70 ( גובה הדופן) הוא סנטימטר אחד בערך. לא יודע אם ההבדל הוא כזה תהומי. מה שכן, במידה הזאת אכן יהיה יותר קשה למצוא צמיג שטח.
במקרה הנוכחי זה הבדל של סנטימטר בגובה הדופן (בגלל האחוז היחסי מסולייה רחבה יותר).
תודה על השיתוף והכתיבה המעולה!
יכול לעשות סדר בהבדלים בין המנוע הנוכחי לדור הקודם?
אני נוסע על טריטון מהעבודה בציר 2018 והמנוע למיטב זכרוני מוציא 170-180סוסים ... לצערי אבל גיר אוט' פרימיטיבי ... עם 4/הילוכים.
בנוסף,
הבציר החדש אני זוכר מתהדר בבקרות חדשות לשטח... כולל בקרת ירידה במדרון, ברוורס (בדיוק לסיטואציות המסוכנות של ניסיוןכיבוש שנכשל) ... מהכתבה אני מבין שהבציר החדש לא עבר מבחן טעימה... מלא?
צמיג קטן צמיג גדול... מרווח גחון... עודף סרח. הכל זוטות לעומת הגישעפט הנ"ל שחוטף בכל הזדמנות:
131079
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תודה על השיתוף והכתיבה המעולה!
יכול לעשות סדר בהבדלים בין המנוע הנוכחי לדור הקודם?
אני נוסע על טריטון מהעבודה בציר 2018 והמנוע למיטב זכרוני מוציא 170-180סוסים ... לצערי אבל גיר אוט' פרימיטיבי ... עם 4/הילוכים.
בנוסף,
הבציר החדש אני זוכר מתהדר בבקרות חדשות לשטח... כולל בקרת ירידה במדרון, ברוורס (בדיוק לסיטואציות המסוכנות של ניסיוןכיבוש שנכשל) ... מהכתבה אני מבין שהבציר החדש לא עבר מבחן טעימה... מלא?
צמיג קטן צמיג גדול... מרווח גחון... עודף סרח. הכל זוטות לעומת הגישעפט הנ"ל שחוטף בכל הזדמנות:
131079
Sent from my SM-A530F using Tapatalkמה זה?
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
מוכן לתת ניחוש מהסמוראי 98 שלי שהיה מצוייד במשהו דומה שחובר לאיבר השלישי מעל הדרייבשאפט.... משהו שקשור לריסון/איזון וויברציות במהירויות גבוהות...
אולי אחת אחת מהסיבות שהוא מרגיש נינוח כל כך באיזור ה140 עפ הכתבה...(:
זה אכן סוג של משקולת איזון. רוב הסיכויים שאפשר להוריד אותה בלי הרבה השפעה, אבל לך תדע. אם זה היה הרכב שלי - אגב במיוחד, אורי, אם הוא לא היה בדיוק שלי - הייתי מוריד את זה מראש יחד עם מגיני הבוץ למיניהם כי חבל שזה ינשור מעצמו.
מצד שני, טריטון + פולבק מהדגם הקודם דווקא הסתדרו בכלל לא רע עם צמיגי הכביש המקוריים במידה כזו/דומה (מעט פחות מ-30 אינץ') גם במקומות די, איך נקרא להם? "מכובדים". אמבטיית חמרן לכיוון דרום למשל? בנסיון הראשון, עם נהג לא הכי מנוסה. זה מספיק טוב לך?....
שאפו לנהג ולחבורה שהיתה שם איתו... אם משקיעים בטנדר 250 א"ש מצפים לצמיג במידה סבירה יותר לשטח.
- - - Updated - - -
זאת המידה המקורית של טרופר. אז אני מבין שהוא לא רלוונטי בשטח
אם אני זוכר נכון מהטרופר החדש שהיה לי אי שם בתחילת שנות ה 2000 הוא נעל 31/10.5/15 וגם עם הנעליים האלו הטרנספר הנמוך היווה בעיה...אבל טרופר זה לא נושא הכתבה.
- - - Updated - - -
מה זה?
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
כמעט בוודאות סוג של משקולת איזון. גם בדיסקו מותקן משהו דומה במיקום הרבה יותר מוצלח.
טרופרים 3.0 הגיעו עם ג'אנט 16". אני מניח שהבנזין מאותן שנים עם ג'אנט זהה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה אכן סוג של משקולת איזון. רוב הסיכויים שאפשר להוריד אותה בלי הרבה השפעה, אבל לך תדע. אם זה היה הרכב שלי - אגב במיוחד, אורי, אם הוא לא היה בדיוק שלי - הייתי מוריד את זה מראש יחד עם מגיני הבוץ למיניהם כי חבל שזה ינשור מעצמו.שאני אתכופף?! בשביל מה יש מוסך?
הגישעפט שתלוי מהביצה האחורית הוא אכן משקולת איזון.
או חיישן פאסיבי להתרעה על קרבה מסוכנת לאדמה כמו במטוסים ( TAWS (https://en.wikipedia.org/wiki/Terrain_awareness_and_warning_system) ).
אבל התשובה הנכונה היא הראשונה.
לגבי זחילה מתחת לרכב - אסף תתכונן עם חליפת הזחילה. יש עוד אחד בדרך.
רכשתי דקאר בעיקר בשביל לגרור את הקרוואן ושיהיה מקום לגנרטור ומים. הרכב פשוט תותח!!! חזק יפה מהיר ולא שתיין. אני מרוצה יותר ממה שציפיתי. . . . רק אישתי מתלוננת שהוא קופץ בפראות על הבמפרים. התרגלה לפאגרו הישן והטוב שהחלטתי להחליף בטריטון. אגב הפאגרו למכירה. נאמן למותג מיצובישי :)
טרנספר part time, נעילת דיפ, אבזור מינימלי ויש אופציה לגיר ידני. נשמע סה"כ טוב.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אכן מבחן יפה.
עם זאת נראה לי הזוי שרכב ברמת מחיר כזו מציע איבזור בטיחות כלכך זעום יחד עם דש בורד של פגרו קינג מלפני עשרים שנה
אחלה כתבה יואב.
הצעה לכתבה הבאה- השוואת רכבי שטח אמיתיים, יד שנייה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.