PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה לרכב שטח שישמש גם כמשפחתי

alonbrim
07-10-20, 19:46
שלום לכל חברי האתר,
חשבתי להיכנס לתחום טיולי השטח.
המטרה היא לטייל עם המשפחה בשבילים שרכב רגיל לא יכול להיכנס אליהם, אבל לא למקומות קשים או מאתגרים לעבירות.
הרכב ישמש ביום יום לנסיעה לעבודה, ולטיולי שטח (בשבילים קלים) פעם בחודש.
אני מתלבט בין הדאצ'יה דאסטר, סוברו פורסטר או סוברו XV.
מה אתם אומרים על הרכבים האלו?
יש רכבים נוספים מומלצים?
​​​​​​​תודה מראש לכל המגיבים

alonbrim
07-10-20, 20:38
שכחתי לכתוב שאני מחפש רכב יד שנייה ולא חדש מטעמי תקציב

erezgur
07-10-20, 22:00
שלום וברוך הבא,
דאסטר (דיזל ידני 4x4) נחשב כאן לרכב השטח הטוב מהשלושה, פורסטר יהיה כנראה הינח ביותר בכביש.

כדי שיהיה קל יותר לעזור לך, יענה בקצרה על כל השאלות שבשרשור הנעוץ בראש פורום זה. ככל שיהיה יותר מידע יהיה קל יותר להמליץ על הרכב המתאים לך ולצרכים שלך.

נשלח מהנייד

alonbrim
08-10-20, 11:46
1. תקציב

א. תקציב לרכישת הרכב -

בסביבות ה 70,000

אפשר אולי למשוך ל 80,000
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?

מה עלות התיקונים, שיפורים ואחזקה שנתית בממוצע?
יתכן שיהיה מימון נפרד לאחזקה.

ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?

מסוגל להתמודד עם הוצאה כזו (למרות ש 10,000 נשמע בעייתי כבר)
כל כמה שנים תהיה כזו הוצאה?

2. גודל / קיבולת הרכב -
כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים?
משפחה של 2 מבוגרים ותינוק כרגע, בעתיד משפחה של 4 נפשות (ואולי 5)
זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
נרצה אחת לחודשיים לעשות טיול עם לינת שטח של כמה ימים
3. נסועה שנתית ותחזוקה:

א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה?

כ - 10,000 ק"מ נסיעה שוטפת בשנה
כ- 2,000 - 1,600 ק"מ טיול לצרכי טיול בשנה
השימוש העיקרי של הרכב הוא לנסיעה שוטפת יום יומית

ב.הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?

הרכב הוא יום יומי, אפשר להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת אבל עדיף שלא.

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?

איו ידע טכני אבל יש רצון לבצע תחזוקה עצמית חלקית.
מה ההבדל בעלויות בין תחזוקה עצמית חלקית לבין תחזוקה מלאה במוסכים? (יש תינוק בן שנה, לא בטוח שיהיה לי זמן לתחזוקה עצמית)

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, רק טיולים רגועים בחיק הטבע

?אם אני רוצה להשאיר את האופציה למעבר קשה/ מדרגות סלע האם זה מייקר מאוד את הרכב
?אם אקנה רכב רק לטיולים רגועים, האם אפשר יהיה לקחת אותו לטיולי שטח במדבר או ברמת הגולן
?באיזה אחוז אפשרויות הטיול שלי קטנות במידה והרכב לא יכול לבצע מעברים קשים
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
אין
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
הר סדום, נחל פרצים (מקומות שאני מכיר מטיולי אופניים)
אין לי מקום ספציפי שאני מכיר
נרצה לטייל בהרי ירושלים, ברמת הגולן ובנגב

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - עדיף אוטומט, אפשר ידני
ב. מנוע דיזל/בנזין - אין העדפה, אבל רצוי שיהיה חסכוני בדלק (כמה שאפשר ברכב שטח...)
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) - דומה לסוברו פורסטר
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש בן שנים ספורות

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
ננעלתי על דאצ'יה דאסטר, סובארו פורסטר וסובארו XV , אבל אני פתוח לשמוע על כל רכב
אין וטו על שום רכב

תודה רבה!
השאלות באמת עוזרות להתמקד!

יואב פולס
08-10-20, 11:46
תקציב?

erezgur
08-10-20, 12:00
תקציב?כתב בתגובה לשאלה הראשונה בשאלון 70 אש"ח

נשלח מהנייד

asafk
08-10-20, 12:06
דאסטר שכבר התחלת להסתכל עליו - אופציה מצויינת. כנראה הטובה מהאופציות שכתבת במדד של תמורה לכסף - וגם ביכולות השטח (בשביל זה אנחנו כאן)..

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

יואב פולס
08-10-20, 12:45
הדאסטר - ובתנאי שהוא ידני.
הדאסטר האוטומטי - לא, ונדמה לי שהוא לא 4X4. (בדור הקודם בטוח שהאוטומטי רק 2X4, בדור הנוכחי לא בדקתי).
אם אוטומטי - אז סובארו, אני הייתי בוחר בפורסטר. ה XV האוטומטי עם מנוע 1.6 חלש מדי, ואם כבר מנוע 2.0 ליטר אז אני מעדיף את הפורסטר.

alonbrim
08-10-20, 14:13
איזה רכב יותר נוח בכביש,דאסטר או פורסטר?
חוף מדאסטר ידני ופורסטר אוטומט יש עוד המלצות?
באיזה אחוז אפשרויות הטיול שלי קטנות עם רכב כמו הדאסטר או הפורסטר שלא יכולים לבצע מעברים קשים? (האם יש הרבה טיולי שטח שאי אפשר לעשות עם הרכבים האלו?)

asafk
08-10-20, 14:17
בהמון.
רוב מסלולי הטיול בארץ לא מתאימים לג'יפונים.
אל תאמין לפרסומות בטלוויזיה וגם לא בסרטונים פייסבוק שבהם אכן רואים ג'יפונים עושים דברים 'של גיבורים' - רק שאתה לא יודע שאותם דברים הם סה"כ שביל ללא שם ותואר אם אתה ברכב שטח אמיתי, וגם לא יודע שהאוטו המסכן התפרק לחתיכות אחרי כמה סרטונים כאלה.
אלו לא רכבי שטח.
אלה מכוניות.. עם הנעה לכל הגלגלים ולא יותר מזה.

אסף.

גיא
08-10-20, 14:48
בהמון.
אל תאמין לפרסומות בטלוויזיה וגם לא בסרטונים פייסבוק שבהם אכן רואים ג'יפונים עושים דברים 'של גיבורים' - רק שאתה לא יודע שאותם דברים הם סה"כ שביל ללא שם ותואר אם אתה ברכב שטח אמיתי, וגם לא יודע שהאוטו המסכן התפרק לחתיכות אחרי כמה סרטונים כאלה.
אלו לא רכבי שטח.

אסף.

בערך כמו האחוזים שיוריד לך טוארג .. או קאיין ... שהם רק רכבי פוזה עם הנעה כפולה .. תכלס.

אבל במציאות, דאסטר יאפשר לך לטייל ברוב שבילי הארץ בעיקר אם אתה לא מחפש עבירות אלא טיול.

אתה מוזמן להתחבר לקבוצת הואצאפ של הדאסטרים ולהתרשם או להתיעץ עם החברים. תפנה אלי בפרטי או בטלפון.

Yaki5500
08-10-20, 16:17
כל הרכבים שציינת יכולים לקחת משפחה של 3-4 נפשות לטיול בשבילים כבושים וטיולים נינוחים. אם לוקחים בחשבון את הילדים שעשויים להצטרף גם בעתיד אז אני חושב שלפי הדרישות והתקציב שתיארת הסובארו ייתן את המענה הטוב ביותר
אמנם הדאסטר כנראה עביר יותר ובהחלט זול יותר לרכישה ואחזקה (בגרסת הדיזל הידנית) אבל לסובארו יתרון מוחץ בכל הקשור לבטיחות ומדובר פה ברכב משפחתי שאמור לשרת משפחה ביום יום ובטיולים במשך מספר שנים. אז במתאר כזה אני הייתי מעדיף את ה-xv (עד 4 נפשות) ואת הפורסטר (5 נפשות) בעיקר בגלל הבטיחות.
אבל זה לטיולים רגועים על שבילים כבושים. אם אתה רוצה לעבור מסלולים כמו נחל פרצים ונחל סדום ולטייל בבטחה במסלולי טיול שונים בנגב, מדבר יהודה וכו' אני ממליץ לך להתעניין גם בגרנד ויטרה שמצוידת בחומרה שיותר מתאימה לזה (הילוך כוח, גיר פלנטרי אולד סקול, זוויות מרכב טובות יותר, ואפשרויות שיפור טובות יותר וכו'). במילים אחרות אם יבוא לך פתאום התיאבון הויטרה תהיה כלי שיכול לצמוח איתך ולהגיע איתך רחוק יותר כי אפשר לשפר אותו יותר ועדיין ליהנות מרכב יומיומי מצוין. לחובה אפשר לומר שהיא צפופה יותר מהפורסטר ופחות מתאימה למשפחה של 5 נפשות בטיולים שטח ארוכים אבל עד 4 זה בסדר גמור. בנוסף צריכת הדלק שלה פחות טובה מהפורסטר

גיא
08-10-20, 16:44
כל הרכבים שציינת יכולים לקחת משפחה של 3-4 נפשות לטיול בשבילים כבושים וטיולים נינוחים. אם לוקחים בחשבון את הילדים שעשויים להצטרף גם בעתיד אז אני חושב שלפי הדרישות והתקציב שתיארת הסובארו ייתן את המענה הטוב ביותר
אמנם הדאסטר כנראה עביר יותר ובהחלט זול יותר לרכישה ואחזקה (בגרסת הדיזל הידנית) אבל לסובארו יתרון מוחץ בכל הקשור לבטיחות ומדובר פה ברכב משפחתי שאמור לשרת משפחה ביום יום ובטיולים במשך מספר שנים. אז במתאר כזה אני הייתי מעדיף את ה-xv (עד 4 נפשות) ואת הפורסטר (5 נפשות) בעיקר בגלל הבטיחות.
אבל זה לטיולים רגועים על שבילים כבושים. אם אתה רוצה לעבור מסלולים כמו נחל פרצים ונחל סדום ולטייל בבטחה במסלולי טיול שונים בנגב, מדבר יהודה וכו' אני ממליץ לך להתעניין גם בגרנד ויטרה שמצוידת בחומרה שיותר מתאימה לזה (הילוך כוח, גיר פלנטרי אולד סקול, זוויות מרכב טובות יותר, ואפשרויות שיפור טובות יותר וכו'). במילים אחרות אם יבוא לך פתאום התיאבון הויטרה תהיה כלי שיכול לצמוח איתך ולהגיע איתך רחוק יותר כי אפשר לשפר אותו יותר ועדיין ליהנות מרכב יומיומי מצוין. לחובה אפשר לומר שהיא צפופה יותר מהפורסטר ופחות מתאימה למשפחה של 5 נפשות בטיולים שטח ארוכים אבל עד 4 זה בסדר גמור. בנוסף צריכת הדלק שלה פחות טובה מהפורסטר

כמה אפשר לטחון את זה ?
איך ובאיה מתאר חיים או יקום חליפי .. רכב עתיק ומתפורר יהיה יותר מתאים מאשר רכב חדש אולי אפילו באחריות .. עם שביב מהק"מ למה שביקש פות"ש ?...

זה פשוט מדהים כמה אתם יכולים להתעקש על האג'נדה שלכם ..

למה אתה חושב שפרצים עליון, ששם דאסטר לא מתקשה בכלל .. ( ואם אתה רוצה, תשלח לי את המספר ואצאפ שלך ואשלח לך בחזרה סרטון שבוא רואים איך דאסטר בנזין 2015 ללא נעילות וללא צמיגי שטח נוסע באלגנטיות בפרצים עליון ). הוא לאן שמכוון פותח השרשור שהדגיש שהוא לא מחפש עבירויות ..

זה לא קצת התנשאות ? ..

כפי הנראה לבחור הזה ומתאר השימוש שהוא מצפה לו, כל סובארו 4X4 יתאים או כל דאסטר 4X4 .. אפילו שהוא קיבל רק 3 כוכבי בטיחות במבחן הלא רלונטי NCAP שממילא בוטל ....

Yaki5500
08-10-20, 17:25
כמה אפשר לטחון את זה ?
איך ובאיה מתאר חיים או יקום חליפי .. רכב עתיק ומתפורר יהיה יותר מתאים מאשר רכב חדש אולי אפילו באחריות .. עם שביב מהק"מ למה שביקש פות"ש ?...

זה פשוט מדהים כמה אתם יכולים להתעקש על האג'נדה שלכם ..

למה אתה חושב שפרצים עליון, ששם דאסטר לא מתקשה בכלל .. ( ואם אתה רוצה, תשלח לי את המספר ואצאפ שלך ואשלח לך בחזרה סרטון שבוא רואים איך דאסטר בנזין 2015 ללא נעילות וללא צמיגי שטח נוסע באלגנטיות בפרצים עליון ). הוא לאן שמכוון פותח השרשור שהדגיש שהוא לא מחפש עבירויות ..

זה לא קצת התנשאות ? ..

כפי הנראה לבחור הזה ומתאר השימוש שהוא מצפה לו, כל סובארו 4X4 יתאים או כל דאסטר 4X4 .. אפילו שהוא קיבל רק 3 כוכבי בטיחות במבחן הלא רלונטי NCAP שממילא בוטל ....אני לא הצעתי לו רכב עתיק. הפוך אני בעד רכב חדיש למתאר שימוש כזה

אשמח לדעת מדוע לשיטתך מבחן הבטיחות של הדאסטר לא רלוונטי.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

גיא
08-10-20, 17:40
אני לא הצעתי לו רכב עתיק. הפוך אני בעד רכב חדיש למתאר שימוש כזה

אשמח לדעת מדוע לשיטתך מבחן הבטיחות של הדאסטר לא רלוונטי.

המבחן הזה הוכרז כחרטא לאחרונה .. ( משהו עם זה שבודקים ב 11 קמש או משהו כזה .. )
היה פה פרסום על זה.

Yaki5500
08-10-20, 17:55
לא יודע פער של 2 כוכבים (5 לסובארו ו-3 לדאסטר) נראה לי כמו משהו שראוי לציין אותו כשמדובר במשפחה צעירה ורכב דיילי.
תגיד לי שהפער בא לידי ביטוי במערכות בטיחות מתקדמות אז אולי דעתי על העניין תתמתן קצת (בלי לזלזל במערכות האלה) אבל לדעתי חלק מהפער הוא בחוזק המבני של הרכבים ואם יש כזה פער ב-11 קמ"ש אז מה יהיה ב-110 קמ"ש?

גיא
08-10-20, 18:55
לא יודע פער של 2 כוכבים (5 לסובארו ו-3 לדאסטר) נראה לי כמו משהו שראוי לציין אותו כשמדובר במשפחה צעירה ורכב דיילי.
תגיד לי שהפער בא לידי ביטוי במערכות בטיחות מתקדמות אז אולי דעתי על העניין תתמתן קצת (בלי לזלזל במערכות האלה) אבל לדעתי חלק מהפער הוא בחוזק המבני של הרכבים ואם יש כזה פער ב-11 קמ"ש אז מה יהיה ב-110 קמ"ש?

אז תחפש סטטיסטיקה, הרוגים בסובארו ובדאסטר ..

אם אני זוכר נכון ( ואני בכלל לא בטוח ) אז ה2 כוכבי הבדל הם מספר כריות אויר נמוך בדאסטר ואין עצירה אוטונומית ...
יש רק 2 או 4 שם .. לפחות בדגם שיש לי. בסובארו יש איזה 1000 כנראה.
יש על זה מידע במגה-פלצת-שרשור ..

אולי תומר יודע ...

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3737984,00.html

erezgur
08-10-20, 19:11
פותח השרשור לא מכיר עדיין את מסלולי ה4x4, כאשר הוא אדם נחל פרצים אותו הוא מכיר מטיול אופניים, אני משוכנע שהכוונה לנחל פרצים עצמו ולא למסלול שאנו מכנים "פרצין עליון".

לפותח השרשור - באותו תקציב אני חושב שתוכל לרכוש דאסטר דיזל ידני בשנתון גבוה משמעותית מפורסטר. זה שיקול חשוב ולכך רמז גיא למעלה.
להגדרת רמת הקושי ואופי הטיולים שציינת, אני הייתי מחפש בלוחות את אחת המכוניות שציינת ואז יכול להתייעץ יותר ספציפית בהתאם למצאי.

נשלח מהנייד

Asaf-a
08-10-20, 21:33
נחל פרצים באופנים ופרצים עליון ברכב אלו מסלולים שונים.

בתור מי שעשה את המסלול ההפוך, מפראדו, לקינג לפורסטר, אני יכול לאמר שככל שאתה מתחיל בתחום, רכב גיבור יפצה על חוסר הנסיון, בהמשך במסלולים הרגועים נהג עם נסיון יכול להתפשר עם רכב בעל יכולות נחותות.

בטיול הראשון עם הפראדו לקחו אותי למשלט21, אין ספק שהרכב פיצה על הנהג...

במסגרת הפשרות בין תקציב, גיל רכב, יכולות הרכב והתאמתו הן ליום יום והן לטיולים, רק פותח השירשור יכול לדייק את הפשרה הנכונה לו.

אצלנו אישתי דווקא אהבה מאוד את הקינג המזדקן, אבל לי נמאס להתעסק עם רכב מזדקן וטסט לדיזל והאמת כמות ואופי הטיולים שהתמתנו לא הצדיקו להתפשר על רכב דיזל גדול ומזדקן כרכב יום יומי.

ואחרי שאמרתי את כל זה ועם ה"נסיון", מצאתי עצמי תקוע בזיק עם פורסטר....

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

נדב ש.
08-10-20, 22:29
ומה חיפשת בזיק עם פורסטר...?

אתם מתעלמים פה בתגובות בעוד המון פרמטרים, יש עוד רכבים בשוק חוץ מדצ'יה וסובארו.
תסתכל גם על הקוריאנים, בתקציב שהגדרת ניכנס גם רקסטון, אם הבחירה תשתנה בין אלה לבין זה, אז הוא כבר עדיף לדעתי, suv "קשוח" עם הילוך כוח ולא ג'מוס במיוחד. סתם דוגמה.

עוד דבר לגבי המסלולי טיול שמדברים פה עליהם הרבה, הם נוטים להישתנות בין עונות מסויימות... חורף... שטפונות...
אז אם פרצים עליון היום נראה "ככה וככה" שנה הבאה מיד אחרי שטפונות הוא יראה ככה וככה, ואז כבר צריך כנראה גישה אחרת, וזה נכון לעוד הרבה מסלולים/מעברים שונים... רק אומר...

נדב42
08-10-20, 23:29
ויש גם עוד שיקול: מי אמר שכשרוצים לשדרג את יכולות השטח חייבים לעשות את זה עם אותו הרכב שקונים היום ?

אם קונים רכב עם שוק משומשות טוב, נניח דאסטר, ובעוד שנתיים-שלוש מחליטים (אחרי ויכוח לוהט בג׳יפולוג כמובן) שזה לא מספיק, אז מחליפים ועוברים לרכב הבא, לא סוף העולם.

מה שכן, כדאי לעשות את זה לפני שמכסחים את הרכב הרך בתוואים לא מתאימים...

nirs
09-10-20, 12:55
בהמון.
אלו לא רכבי שטח.

אסף.

רוב מסלולי הטיול בארץ לא מתאימים לגיפונים!!??

מהטיפת ניסיון שלי זה רחוק מלהיות נכון.

יעידו על כך מאות המשפחות שטיילו מטיילות (ויטיילו) בדסטרים / פורסטרים / xv ובהנאה רבה וללא נזקים.

נסחפתם בגדול (לא רק בשרשור הנ״ל).
הסגר לא עושה טוב לאף אחד...

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
09-10-20, 14:08
כל הפעמים בהן סחבתי אחרי או איתי ג'יפון למסלול יחד עם רכבי שטח אמיתיים - זה נגמר במפח נפש כלשהו.
אני לא מדבר על טיולי מעלות למיניהם - אין לי עניין בהם כשיוצאים לטיול. אני מדבר על סתם טיולים במדבר שפתאום שבילים שלמים 'נמחקים' מהמפה מחוסר הרצון להסתבך - או שחושבים על מסלול שאין בעיה ואז על שטות - כלום - שלא הייתי מאט עבורו - עוצרים לכוון ולהזיז סלעים - ואני לא מדבר על הפתגם הידוע 'אם זה מפלסטיק וזה נפל - סימן שזה לא היה צריך להיות שם מהתחלה'.
מצטער לבאס, אני יודע שה-מ-ו-ן אנשים נהנים ממש מטיולים בפורסטר ודאסטר (שלדעתי עדיף על כל האופציות האחרות שעלו כאן כולל גראנד ויטרה במובנים מסויימים) - אבל העובדה היא שזה דורש תכנון מדוקדק וכיוון מדוייק - וזה בדיוק התשובה לכמה זה מגביל. אלו מגבלות. שאפשר לחיות איתן, אפילו טוב, אפילו להנות מהחיים - אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.
אפשר לעצום עיניים ולומר לפותח השרשור - אל תדאג אחינו החדש - אין שום בעיה. קח לך פורסטר וכל שבילי הארץ פתוחים בפניך. אבל לא חבל? הוא יגלה שזה לא נכון מאוחר מדי.
אני אומר את האמת כפי שאני רואה אותה.
המלצתי לברנש על דאסטר - מול הצרכים שהוא הציג. אבל אני לא אשקר לו שזה לא יגביל אותו.

אסף.

DavidL
09-10-20, 14:16
אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.
אפשר לעצום עיניים ולומר לפותח השרשור - אל תדאג אחינו החדש - אין שום בעיה. קח לך פורסטר וכל שבילי הארץ פתוחים בפניך. אבל לא חבל? הוא יגלה שזה לא נכון מאוחר מדי.
המלצתי לברנש על דאסטר - מול הצרכים שהוא הציג. אבל אני לא אשקר לו שזה לא יגביל אותו.

אסף.

היטבת לתאר, זאת האמת.

מיכה100
09-10-20, 21:35
כל הפעמים בהן סחבתי אחרי או איתי ג'יפון למסלול יחד עם רכבי שטח אמיתיים - זה נגמר במפח נפש כלשהו.
אני לא מדבר על טיולי מעלות למיניהם - אין לי עניין בהם כשיוצאים לטיול. אני מדבר על סתם טיולים במדבר שפתאום שבילים שלמים 'נמחקים' מהמפה מחוסר הרצון להסתבך - או שחושבים על מסלול שאין בעיה ואז על שטות - כלום - שלא הייתי מאט עבורו - עוצרים לכוון ולהזיז סלעים - ואני לא מדבר על הפתגם הידוע 'אם זה מפלסטיק וזה נפל - סימן שזה לא היה צריך להיות שם מהתחלה'.
מצטער לבאס, אני יודע שה-מ-ו-ן אנשים נהנים ממש מטיולים בפורסטר ודאסטר (שלדעתי עדיף על כל האופציות האחרות שעלו כאן כולל גראנד ויטרה במובנים מסויימים) - אבל העובדה היא שזה דורש תכנון מדוקדק וכיוון מדוייק - וזה בדיוק התשובה לכמה זה מגביל. אלו מגבלות. שאפשר לחיות איתן, אפילו טוב, אפילו להנות מהחיים - אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkהבעיה שאתה מתאר אסף היא שילוב של ג'יפונים עם ג'יפים, שאכן תמיד ייגמר במפח נפש אצל האחרונים.
טיול על טהרת הג'יפונים יכול להיות עונג צרוף, גם אם שורפים חצי יום על איזו מדרגונת.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
09-10-20, 21:41
אז כולנו מסכימים - שזה יגביל אותו. לא שזה לא טוב או אי אפשר להנות - זה מגביל.
אז למה כועסים עלי כשאני אומר את זה?

אסף.

Yaki5500
09-10-20, 22:12
אף אחד לא טוען שזה לא מגביל. אבל אם מלכתחילה היעדים שאליהם הוא מגביל לא בכוונת של הבן אדם, אז אין טעם להתאמץ ולהשקיע בכיוון של רכב קשוח.
אז אפשר ורצוי להבהיר לבן אדם בדיוק מה המשמעות של כל בחירה שהוא יעשה אבל תנו לו לעשות את הבחירה.
פורסטר ודומיו הם הבחירה הנכונה עבור רבים.
בחירה ברכב היא עבור רובינו יותר מאשר תקציב+עבירות=דגם מסוים
רבאק אתם אלה שבניתם את השאלון המצוין דרך אגב אז איך בסוף הכל מצטמצם לעבירות?
יש עוד שיקולים ןלפעמים לקחת רכב רך יותר שיודע לעשות עוד כמה דברים יותר טוב כמו למשל לשמור עליך בתאונה או לתת לך איכות חיים ב-300+ ימים בשנה שאתה על הכביש ולא בשטח או לחסוך לך ריצות למוסך על כל פיפס
לפעמים זה שווה להתפשר טיפה בעבירות בשביל זה.
ונכון, טיול עם האנשים הלא נכונים זה לא כיף וזה לא משנה עם איזה רכב הם באים. לכל רכב היום יש את המועדון שלו שאפשר בין היתר גם להתחבר עם אנשים טובים ולטייל כך שכל זמן שהחברים של הבן אדם לא מטיילים עם רכב גרזן אין סיבה שהוא יתאמץ ויקנה רכב גרזן

לפותח השרשור: קראתי שוב את דרישותיך. מצד אחד אתה כותב טיולים רגועים בחיק הטבע ומצד שני שואל כמה יעלה להשאיר אופציה למדרגה ומציין מסלולים כמו נחל פרצים שאמנם לא נחשבים מאוד קשים או מאתגרים אבל הם גם לא טיול רגוע בחיק הטבע. לפחות לא עם רכב כמו פורסטר או דאסטר שגם אם הם מסוגלים לעבור שם, לא לשם כך הם תוכננו ונבנו.
עצתי לך היא לעשות שיעורי בית ולברר מה אתה רוצה להשיג ואז לפתוח שרשור חדש עם דרישות ברורות יותר (בנושא עבירות - ביתר הנושאים היית ברור)
אמנם רכישת רכב היא לא חתונה קתולית אבל לקנות למכור ושוב לקנות זה גם לא פיקניק. אז אם אפשר לקלוע בול בפעם הראשונה זה עדיף

asafk
09-10-20, 22:31
באיזה אחוז אפשרויות הטיול שלי קטנות עם רכב כמו הדאסטר או הפורסטר שלא יכולים לבצע מעברים קשים? (האם יש הרבה טיולי שטח שאי אפשר לעשות עם הרכבים האלו?)

זאת היתה השאלה.
כולם כאן מסכימים שאחוזים רבים מאפשרויות הטיול קטנות. אבל למה לא לומר את זה פשוט וישר? למה לקחת ללב? העלבתי אתכם? את בעלי הג'יפונים? אתם לא חושבים שזה נכון? את מדריכי טיולים הג'יפונים? מישהו מכם חושב שזה לא נכון?
מה קרה? אתם רוצים לעזור לבנאדם או לתת לו להיכנס לפינה שהוא מברר איך לא להיכנס אליה?

אסף.

asafk
09-10-20, 22:33
ולפותח השרשור - אל תיקח את זה קשה. זה אנחנו הדפוקים שלא מצליחים להתמודד עם העולם המשתנה, לא אתה ששואל שאלות נכונות מאוד.... רק כנראה שאין תשובה אחת נכונה עליהן.

אסף.

Yaki5500
09-10-20, 22:42
אני לא מסכים.
אבל לדעתי זו גם שאלה לא חשובה.
הטיול דרך מעלות ואתגרים טכניים שונה מטיול ברמת עבירות קל או קל בינוני וההבדל הוא הבדל איכותני ולא כמותי. הן פעילויות שונות בתכלית ומרגישות שונות זו מזו גם בראש גם בתחת וגם בכיס. ולכן השאלה האמיתית צריכה להיות מה אתה רוצה לעשות?
אתגרי עבירות או טיולים רגועים (או גם וגם)?
אם התשובה היא אתגרי עבירות או גם וגם אז אין לך ברירה אלא לקנות רכב שמסוגל להתמודד עם זה
אם התשובה היא טיולים רגועים אז אין טעם להשקיע ברכב שמסוגל לאתגרי עבירות כי המשמעות תהיה ירידה בשנתון + עלות שוטפת גבוהה יותר וכו' וכו'.

אם התשובה היא אני לא בטוח אז שווה להשקיע זמן כדי לענות תשובה ברורה לעצמך

ד ו ר ו ן
09-10-20, 23:26
אני לא מסכים.
אבל לדעתי זו גם שאלה לא חשובה.
הטיול דרך מעלות ואתגרים טכניים שונה מטיול ברמת עבירות קל או קל בינוני וההבדל הוא הבדל איכותני ולא כמותי.
לא צריך להדבק להגדרת ״טיולי מעלות ואתגרים״ כדי שתפגוש אלמנט עבירות נקודתי שפוסל מסלול שלם, או מייצר אתגר שהרכב סובל ממנו במצטבר.

נכון שיש הרבה מסלולים שאפשר לעבור עם גיפון, אבל ההבדל בין זה לבין רכב שטח בהגדרתו (low לכל הפחות), הוא שלאחרון יש את החופש לבחור בכל מסלול טיול.. ולא רק חלקם.

נדב42
09-10-20, 23:40
לא צריך להדבק להגדרת ״טיולי מעלות ואתגרים״ כדי שתפגוש אלמנט עבירות נקודתי שפוסל מסלול שלם

לא כאן הבעייה, זה לגמרי בסדר ולגיטימי לפסול מסלול שאינו מתאים. הבעייה מתחילה כשהמסלול לא נפסל מראש אלא כשאתם כבר בשטח ומסתבר שהשטח קשה מדי, ואולי אפילו כבר עברתם נקודה שיש לכם בעייה לחזור ממנה בחזרה. ולא צריך בשביל זה להיקלע בטעות למעלה זיק בירידה עם פורסטר וגראנד-ויטארה חדשה, יש הרבה מקומות תמימים לכאורה שיהפכו פתאום לבעייה.

ולפני שגיא קופץ פה - ברכבים רכים יש המון משקל ליכולות והבנת השטח של הנהג, ואין דין נהג שטח מנוסה שידע לעצור בזמן לפני שהוא מסתבך כדין נהג נטול נסיון, כמו הרבה מאלו ששואלים שאלות בדומה לפותח השרשור הזה.

asafk
10-10-20, 00:07
...שיקנה פורסטר כי אמרו לו בג'יפולוג שהוא יכול לעשות איתו כמעט את כל המסלולים בארץ ןלהנות מזה...

אסף.

Asaf-a
10-10-20, 00:10
צודק ויש לי דוגמה שתמחיש הגבוליות עם רכב רך:.
הקטע הלוך חזור למאגורות נחש צמא, הקטע האחרון ממש בסוף בירידה.
לפני שנה לאור מצבו בסוכות הקטע הזה היה כבר לא נעים והיה לי ספק האם הפורסטר יעלה שם בחזרה, ולכן חנינו שם והמשכנו ברגל כי כבר היה הסוף ולא רחוק.

עם רכב יותר רציני, אין מה לחשוש.
נהג חדש עלול לטעות שם עם רכב רך.

חנן-ג'יפולוג
10-10-20, 01:24
לא יודע אם הפרמטר הזה עלה כאן בדיון הזה. אני יודע שהעליתי אותו בעבר בהקשר הזה: קצב נסיעה.
עשו תרגיל קטן: קחו קטע כביש שומם וסעו עליו חמש דקות, בראשון low. עצרו מדי פעם. המשיכו. נגמר התרגיל.
סיוט. אין מילה אחרת. זו החוויה שהיתה לי מטיול הקיבוץ האחרון שאליו הצטרף סובארו xv בסוג של אילוץ.
רק שבמקום חמש דקות של הדוגמא זה היה שבע שעות, וכולנו איחרנו לארוחת חג שהיינו אמורים לחזור אליה ולהספיק להתקלח לפניה וגם לשנו"צ.
וזה בסה"כ היה נחל צין. מסלול קל שברגיל מבוצע בהנעה אחורית בלבד.
מבחינתי, זו עדיין מדינה חופשית. שאנשים יסעו במה שבא להם. רק שלא ינסו להצטרף לטיול רכבי 4x4 רגילים. אם הג'יפאים יהיו מספיק מנומסים כדי לא לסרב, כולם יסבלו.

boaz avrahami
10-10-20, 09:38
זכורה לי תלונה ממך על הקצב גם משיירה ארוכה של גיפים מסוקסים על שבילים כבושים בלילה.
אני חושב שהעניין מורכב משתי סוגיות שנפגשות-
אורך השיירה וקוצר הסבלנות שלך לחבורות גדולות.

אני יכול להבין אותך אבל צריך לתאם ציפיות.

hadtomer
10-10-20, 11:08
קחו קטע כביש שומם וסעו עליו חמש דקות, בראשון low..
אדוני מקבל עמלות ממשפצי טרנספרים?

אגב זה נכון, היתי פעם פעמיים בטיולים שבאו אנשים עם פורסטר וכו, בקטע של "טיילתי כבר עם ג'יפים, לא לדאוג"-זה פשוט להתעלל בכל מי שמגיע לטיול עם רכב שטח אמיתי. לכן אצלנו בחבר'ה תמיד אומרים מראש: רוצה להביא מישהו חדש? בשמחה. בלי נעילה אחת (או טראקשן), LOW, מינימום של 2 אינץ' הגבהה וצמיגים נורמאליים, נא להישאר בבית. צדק האדמור ברלי כשציין שכיום יבואני רכב מעניקים ללקוחות אשליה שהם נוהגים ברכב שטח. זה מפרנס את תעשיית הפוטושופ היטב.

יניב עמית
10-10-20, 12:02
זה לא רק להתעלל בבעלי רכבי השטח "האמיתיים", זה להתעלל גם במכונית עצמה
ובלי להעליב אף אחד יצא לי כבר להריח דאסטר יום שלם אחרי מעלה אברהם
ועם נהג מנוסה.
הויכוח כנראה יהיה לעולם אבל לפחות לפי מה שפות"ש ביקש כנראה שדאסטר ייתן
לו טיפה יותר שטח מהיתר.
ואם ירצה להתפתח, שיקנה עוד כמה שנים רכב גיבור.
הרי "עם האוכל בא התיאבון".

alonbrim
10-10-20, 13:40
תודה רבה על כל התגובות חברים!
אני מחפש רכב שטח יותר לצרכי טיול ופחות עבירות.
אני רוצה לצאת לטייל עם המשפחה במקומות שרכב רגיל לא יכול להיכנס אליהם, ולהגיע לכל מיני פינות מיוחדות ותצפיות.
רוב השימוש שלו היומיומי יהיה נסיעה לעבודה וחזרה.
מדובר על טיול שטח פעם בחודש-חודשיים, ששוב, הדגש הוא יותר על טיול ולא על אתגרי עבירות.
אשמח לטייל במדבר ברמת הגולן ובהרי ירושלים.
אולי בהמשך נתקדם לרכב שטח יותר רציני, אבל לא כרגע.
השאלה האם הדאסטר ,הפרוסטר או ה XV יפתחו את עולם הטיולים הזה?
יש רכבים נוספים שכדאי לשקול?
שוב תודה על העזרה חברים!
שבת שלום

דרור ברלי
10-10-20, 13:59
אני רוצה לצאת לטייל עם המשפחה במקומות שרכב רגיל לא יכול להיכנס אליהם, ולהגיע לכל מיני פינות מיוחדות ותצפיות.
מדובר על טיול שטח פעם בחודש-חודשיים, ששוב, הדגש הוא יותר על טיול ולא על אתגרי עבירות.
שוב תודה על העזרה חברים!
שבת שלום

כל עוד מתאר השימוש הוא בדיוק, אבל בדיוק - כפי שאתה מתאר - אז כן. XV, פורסטר ודאסטר מתאימים.
אלה הסמנים הימניים בקטגוריה. הג'יפונים/קרוסאוברים הכי טובים והכי מתאימים לשטח. כל היתר אפילו לא מתקרבים למכלול היכולות שלהם.

אבל.
מסלולי טיול רבים מאוד, מאוד! תמימים לכאורה (שלא מוגדרים כאן כ"עבירות" ואפילו לא קרוב לזה, כי רוב אלה שעונים לך כאן נוהגים ברכב כביש-שטח אמיתי עם הילוך כוח ורובם בעלי נסיון מצטבר כזה או אחר), תכל'ס בשטח עשויים להיראות/להרגיש לך ואולי גם להיות כאלה בפועל - קשים/מאתגרים בעלי פוטנציאל נזק לא מבוטל.
תוסיף את העבודה שהשטח משתנה כל הזמן. שביל שהיה נוח וזורם לפני שנה, עבר תהפוכות בחורף וכו' ופתאום לא טריוויאלי בכלל.
לזה בדיוק אנחנו מתכוונים כשאנחנו מזהירים - ואז חוטפים על הראש מכל מיני צדקנים ש"יש מקום בשטח לכולם"/"כן, אפשר לטייל לכל מקום גם בג'יפונים". אז כן, אפשר, אבל זה לא גן של שושנים. זה איטי יותר, פוטנציאל הנזק גדול יותר וכו' וכו'.

מצד שני, לכבוד טיול אחד בחודש-חודשיים, להתנהל ביומיום עם ג'מוס גדול ומגושם ושתיין וגם ישן יותר, עם כל מה שמשתמע בהיבטי אמינות, תחזוקה ועלויות.... כנראה שלא זה מה שרצית.

בסופו של דבר אתה מחפש פשרה שאינה כואבת יותר מדי. פורסטר או XV או דאסטר יעשו את העבודה, במגבלות הידועות. אבל המגבלות הללו צריכות להיות ידועות לך מראש מלכתחילה, כדי שזה לא יכאב בכיס ולא יגרום עוגמת נפש.

asafk
10-10-20, 14:02
יש באתר מדור טיולים.
מסלולים, תמונות.
מעט מאוד מה שאנחנו נכנה 'טיולי עבירות'.
תן מבט, תגיד מה נראה לך מעניין - נגיד 5-6 מסלולים - ונגיד לך אם מתאים או לא מתאים לפורסטר.

אסף.

assafy
10-10-20, 14:04
העניין שאתה צריך להגדיר לעצמך היטב לאן אתה מכוון.
אם זה כמו שכתבת בהודעה הראשונה, קרי שבילים קלים אז אכן השלישייה שציינת מספקת את זה. כל הרכבים הללו יכולים לרדת מהאספלט לטייל. אך הם בהחלט לא יכולים לטייל בכל מקום ואתה תצטרך לעשות שיעורי בית ולבחור מסלולים שמתאימים להם.
בגלל שכתבת בהודעות אחרות שאתה רוצה גם לעבור מדרגות ושאלת בתמימות האם יהיו מסלולים שלא תוכל בהם לעבור אז צריך לתאם כאן ציפיות. וזה בעצם הוויכוח שעוררת כאן. אם אתה חושב שתרצה ללכת לכיוון היותר אתגרי קרי אמנם טיולים אך עם יותר פלפל אז ראוי לחשוב גם על רכבים אחרים.
רק כדי להבהיר את הנקודה - ברכבי 4x4 נהוג להבדיל בין רכבים עם הילוך כח לרכבים בלי. משפחת הסובארו והדאסטר הם ללא מה שממצב אותם הרכבים רכים.
חזרה לשאלה שלך, לדאסטר יש יכולת שטח טובה יותר (וגם יש לו אפשרות שדרוג גדולה יותר של נעילה אחורית) והוא רכב עם חסידים רבים אך במהותו הוא בנוי הרכב לאו קוסט והגרסה הטובה יותר לשטח היא הידנית דיזל.
משפחת הסובארו (שניתן להוסיף לה גם את האאוטבק) עד לבואו של הדאסטר נחשבה כג'יפונים הטובים יותר וגם איתם נהג טוב יוכל להגיע רחוק (במיגבלות).
מבין הרכבים הרכים של ה5 שנים האחרונות אכן אלו החלופות. אם הולכים לכיוון של הרכבים הקשוחים אז ישנם חלופות אחרות אבל יש לזה משמעויות לחיוב ולשלילה.
עוד הערה כללית, בתור נהג מתחיל מומלץ לקחת הדרכת שטח וגם לטייל בקבוצה אלא אם זה מסלול ממש מוכר ופשוט.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

hadtomer
10-10-20, 14:31
אני רוצה ברשותכם להביא דוגמה שקרתה לי. אתמול.

הכירופרקט (המעולה) שלי בהוד השרון וכמדי חודש, סגר או לא סגר, קפצתי אליו לכיוונים וכדי להרגיע את הדיסק הבולט שלי-במקרה האמור זו אפילו יציאה לקבלת טיפול רפואי. בדרך חזור עשיתי מה שאני תמיד עושה: נכנסתי לירקון במשתלה שבנוה נאמן, לנסוע עד אבו רבאח, לחצות את הירקון ולצאת באזור תעשיה סגולה תיק תק הביתה.

למי שמכיר- נוסעים עם השביל עד שעוברים את "מחסום הפרייבטים" הראשון- חציית הנחל ליד נווה נאמן. אחר כך, קילומטר במורד הדרך איפה שהאקליפטוסים יש ירידה לעוד ערוץ נחל, עם הצינור הגדול, שכחתי את שמו. אני יורד ומופתע לגלות שיש מים, ככה 20 סנטימטר עומק. פיכס, מריח רע. בא לעלות, אופס, לא עולה. טוב נו, משלב הנעה קדמית, לא עולה. העליה חלקלקה. טוב נו, משלב LOW, זוחל החוצה, עוד 3 שניות מהזמן שלי. ולמעלה פותח את הקפה.

אחרי 2 דקות מגיע פורסטר, מהדור הקודם, מה שיוצר בערך ב2015. משפחה, ילדים חמודים, בטח מהוד השרון. יורדים לאט, עולים. לא עולה. מנסה שוב, לא עולה. מנסה ברייס, לא עולה. נכנס לזווית, האוטו באלכסון לרוחב העליה, האישה צורחת. סחבק שולף את הרצועה, לא בעיה.

למה דווקא זה קרה לו? בגללי. אני עשיתי שני ניסיונות לעלות: בהנעה אחורית וללא LOW ופשוט הרטבתי את העליה במים. חל שינוי מזערי לכאורה במסלול שרוב החבר'ה כאן יכולים לעשות עם ניסאן מייקרה. שינוי ממש קטן, שהופך מסלול בשניה מ"משפחתי קליל" ל"חלקלק ודורש LOW". והנה-הוא נדפק ואלמלא היו לי רצועות, הוא היה צריך ללכת להזמין חילוץ. מדובר בשינוי מזערי במסלול שהוא לחלוטין לא קשה בחודשי הקיץ, "מסלול של פורסטר".

כשאני התבחבשתי שם, שילבתי LOW ושלום. אחד כזה שיצא עם המשפחה למה שמבחינתו הוא מסלול קליל, כמעט מצא את עצמו עם פורסטר הפוך בטיול שבילים קליל.

grand
10-10-20, 14:32
בכל מסלול קל לכאורה, במיוחד בנגב יש את אותו עוקץ שיחרבש לך ולחברים שמטיילים איתך את הטיול עם אותם רכבים שהוזכרו, כדי לצלוח את אותם מסלולים בדאסטר שגיבור יותר מפורסטר או xv אתה צריך להיות נהג מנוסה עם ביצים, וגם לאחר שביצעת בדאסטר שיפורים במיגון קפיצים וצמיגים, עדיין באתגרים פשוטים יחסית, נניח בדרך הבשמים יהיו נקודות שהוא יפרפר עד לאיבוד יכולת תזוזה, מתסכל לטעמי לעכב שיירה בגלל שטות כזו.
לא חייבים ג'מוסים ומפלצות בכדי לטייל בנינוחות, רכבים רכים יחסית כמו ליברטי או גרנד ויטרה משנתונים מתאימים יעשו את העבודה יותר טוב בפלח של הקומפקטיים.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

גיא
10-10-20, 14:32
עכשיו תשובה לפותח שרשור.

אפשר חד משמעית לעשות את מה שאתה מחפש עם דאסטר ידנית 4@4.

גם בלי נעילה

כן ממליץ הגבהה ומיגון גחון. כמעט חובה.

nirs
10-10-20, 14:48
בגדול, מטייל עם 3 קבוצות (בלי קשר לטיולים המודרכים, שמצריך state of mind שונה לחלוטין):
1. חברים טובים, עם גיפונים.
2. החברה ״האחרים״ (עם רכבי שטח משופרים עד 32״).
3. ה- 35״+
אתחיל ואומר שיש מספיק מסלולים לכל הקבוצות, חלקם אפילו חופף (בחלק גדול מהמסלול). כמובן שהקצבים ואתגרי העבירות שונים לחלוטין.
עם כולם אני נהנה (מודה שעם הגיפונים בעיקר מהחברותא בהפסקות....)
ערבוב לא מושכל בין הקבוצות או ללא תאום ציפיות, יגרום לבעיות עבירות ולחוסר שביעות רצון - של כולם.

אגב, וסתם בשביל הקוריוז, חבר עם היילקס טיולים מהשנים האחרונות (נהג מנוסה עם הרבה שנים) התעקש פעם להצטרף לטיול של ה- 35״+.
ניסיתי, התחננתי, הסברתי. לא עזר.
מעבר למשיכות והנזקים, זה היה לא נעים בלשון המעטה....

hadtomer
10-10-20, 14:49
רכבים רכים יחסית כמו ליברטי

זהו, הולך למכור את הרכב הרך יחסית ולקנות רכב רך טוטאלית

131088

grand
10-10-20, 15:12
תומר, כולנו תוצרים של משהו רך שהפך לקשוח [emoji16]

איל מ
10-10-20, 15:27
אני רוצה ברשותכם להביא דוגמה שקרתה לי. אתמול.

הכירופרקט (המעולה) שלי בהוד השרון וכמדי חודש, סגר או לא סגר, קפצתי אליו לכיוונים וכדי להרגיע את הדיסק הבולט שלי-במקרה האמור זו אפילו יציאה לקבלת טיפול רפואי. בדרך חזור עשיתי מה שאני תמיד עושה: נכנסתי לירקון במשתלה שבנוה נאמן, לנסוע עד אבו רבאח, לחצות את הירקון ולצאת באזור תעשיה סגולה תיק תק הביתה.

למי שמכיר- נוסעים עם השביל עד שעוברים את "מחסום הפרייבטים" הראשון- חציית הנחל ליד נווה נאמן. אחר כך, קילומטר במורד הדרך איפה שהאקליפטוסים יש ירידה לעוד ערוץ נחל, עם הצינור הגדול, שכחתי את שמו. אני יורד ומופתע לגלות שיש מים, ככה 20 סנטימטר עומק. פיכס, מריח רע. בא לעלות, אופס, לא עולה. טוב נו, משלב הנעה קדמית, לא עולה. העליה חלקלקה. טוב נו, משלב LOW, זוחל החוצה, עוד 3 שניות מהזמן שלי. ולמעלה פותח את הקפה.

אחרי 2 דקות מגיע פורסטר, מהדור הקודם, מה שיוצר בערך ב2015. משפחה, ילדים חמודים, בטח מהוד השרון. יורדים לאט, עולים. לא עולה. מנסה שוב, לא עולה. מנסה ברייס, לא עולה. נכנס לזווית, האוטו באלכסון לרוחב העליה, האישה צורחת. סחבק שולף את הרצועה, לא בעיה.

למה דווקא זה קרה לו? בגללי. אני עשיתי שני ניסיונות לעלות: בהנעה אחורית וללא LOW ופשוט הרטבתי את העליה במים. חל שינוי מזערי לכאורה במסלול שרוב החבר'ה כאן יכולים לעשות עם ניסאן מייקרה. שינוי ממש קטן, שהופך מסלול בשניה מ"משפחתי קליל" ל"חלקלק ודורש LOW". והנה-הוא נדפק ואלמלא היו לי רצועות, הוא היה צריך ללכת להזמין חילוץ. מדובר בשינוי מזערי במסלול שהוא לחלוטין לא קשה בחודשי הקיץ, "מסלול של פורסטר".

כשאני התבחבשתי שם, שילבתי LOW ושלום. אחד כזה שיצא עם המשפחה למה שמבחינתו הוא מסלול קליל, כמעט מצא את עצמו עם פורסטר הפוך בטיול שבילים קליל.

דוגמה לא טובה. הוא כנראה לא שילב או משהו, כי על פניו, במקום הזה, לא אמור להיות לך יתרון עליו (למעט אולי צמיגי שטח).

raanan
10-10-20, 15:29
דוגמה לא טובה. הוא כנראה לא שילב או משהו, כי על פניו, במקום הזה, לא אמור להיות לך יתרון עליו (למעט אולי צמיגי שטח).
מה יש בדיוק לשלב בפורסטר ?

גיא
10-10-20, 15:35
מה יש בדיוק לשלב בפורסטר ?

את הכפתור שמבטל את הדיפ׳ המרכזי.

גיא
10-10-20, 15:40
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201010/c25744fb126cbe0560253b7715665d36.jpg

בחייאת. פאטתי ...

לכל רכב יש את הסלע שיעצור אותו. גם למגה פלצת של שלמה.

שמעו קטע. טויוטה שהתבחבש ונתקע בעליה קלילה. ניסה מפה. ניסה משם. לאט לאט התחיל לקבל זוית לא נעימה. לא באבו ראבח. באמצע מגה פוליס תל אביב. אלא באמצע המדבר.

סחבק מפרק חצי תא מטען. שולף את הרצועה היריקה. ומתיל את המצב. הבחור והטויוטה.

והכי קטע. הוא שילב ל low... סחבק לא ( טוב .. אין. )

בחיי שחייבים הפגנה כדי לסגור את הסגר הזה.
זה יותר גרוע מהחופש הגדול :(

מוטי ג.
10-10-20, 15:43
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201010/c25744fb126cbe0560253b7715665d36.jpg

בחייאת. פאטתי ...

סחבק מפרק חצי תא מטען. שולף את הרצועה היריקה. ומתיל את המצב. הבחור והטויוטה.

וגם מתפעל רחפן צילום בו"ז, לא?

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

hadtomer

אני לא מומחה גדול לסובארו- אך למיטב ידיעתי ולמיטב זכרוני בסובארו עם הנעה סימטרית אין ביטול דיף' מרכזי.

raanan
האמת, דיון מעניין מאד וכנראה שאין אמת אחת מוחלטת.

יכול להעיד על עצמי שתמיד מעדיף יתירות ביכולת רכב השטח לעומת מסלולי הטיולים.
פשוט להיות תקוע באמצע השטח (ועוד עם משפחה) זה סיוט לא סימפטי.

מצד שני, כשרכב השטח (ויטארה) היה יום יומי, טיילתי הרבה יותר (ספונטני בלילה לבד בחזור מהבסיס, או במסגרת קבוצה).
לצורך היתירות, השתדלתי שתהיה "חמושה" ככל שניתן לאתגרי השטח .

אני מניח שזאת הסיבה לפופלריות של הלנדקרוזר/פראדו שיכולים לשלב את שתי העולמות
(רכב יום יומי , יכולת לא רעה בשטח) עם מינימום מגבלות לכביש והשטח.

לבעלי הג'יפונים ללא הנעילות והילוך הכוח,
הייתי ממליץ להצטרף רק לקבוצות בעלי רכב זהה ואם אפשר גם בעלי אותה יכולת נהיגת שטח.
למתחילים, בכל מקרה לא הייתי ממליץ לטייל ספונטני לבד (למרות שזה הרבה פעמים קורץ לעשות זאת).

רענן

raanan
10-10-20, 15:49
אני לא מומחה גדול לסובארו- אך למיטב ידיעתי ולמיטב זכרוני בסובארו עם הנעה סימטרית אין ביטול דיף' מרכזי.
מחזיק כמה שנים טובות B4 (מע' הינע זהה לפורסטר) ולא מצאתי כפתור/ידית לשליטה על דפרנציאל מרכזי.

רענן

nirs
10-10-20, 16:16

אין כזה.
בפורסטר אפשר לבטל esp (חובה בשטח) ולהפעיל x-mode (בהנחה שיש בדגם הספציפי). זהו.

גיא
10-10-20, 16:38
וגם מתפעל רחפן צילום בו"ז, לא?

אשתי צלמת הבית הנציחה את זה לדראון עולם.

יש סירטון שלם של כל המהלך המביך .. ( לטויוטה )

assafy
10-10-20, 16:57
אשתי צלמת הבית הנציחה את זה לדראון עולם.

יש סירטון שלם של כל המהלך המביך .. ( לטויוטה )

Sent from my iPhone using Tapatalkתמיד יהיו את האנקדוטות האלו. יש נהגים לא מנוסים שלא נאמר גרועים שיצליחו להיתקע במקומות טריוויאלים. גם הצמיגים משחקים כאן.
נתקלתי בכאלה עם לנדקרוזר שנים שלא היה להם מושג מה התפקיד של הידית הקטנה ומה הכפתור של הנעילה המרכזית עושה. אמיתי.

גיא
10-10-20, 17:15
תמיד יהיו את האנקדוטות האלו. יש נהגים לא מנוסים שלא נאמר גרועים שיצליחו להיתקע במקומות טריוויאלים. גם הצמיגים משחקים כאן.
נתקלתי בכאלה עם לנדקרוזר שנים שלא היה להם מושג מה התפקיד של הידית הקטנה ומה הכפתור של הנעילה המרכזית עושה. אמיתי.

אה ... אז יש רכב לא טוב ויש נהג לא טוב .. יש תרוץ לכל מקרה הכינותי מבעוד מועד .... לא. לא תופס. טויוטה לנד קרוזר... יש לו low וגלגלי ענק. אין תרוצים.

עכשיו זה הנהג עקום ... כי קודם האוטו היה עקום.

חחח

asafk
10-10-20, 17:27
גיא, כמו שהצעתי קודם - השואל רוצה לדעת האחוזים כמה מסלולי טיול זה יסגור לו.
אס קח את ה10 מסלולים במדבר הראשונים במאגר הטיולים באתר - כמה מתוכם אתה ממליץ לנהג מתחיל בדאסטר או פורסטר לעשות כפי שהם, וכמה לא?
אמיתי, אתה מנוסה מאיתנו. כמה באחוזים זה מוריד?

אסף.

Asaf-a
10-10-20, 17:33

Sent from my iPhone using Tapatalkאין כזה כפתור לדיפ המרכזי בפורסטר, אבל את הesp יתכן שלא ביטל וזה מה שהקשה.

וגם הצמיגים המקוריים דראק אחד גדול שלא עוזר.

יניב עמית
10-10-20, 17:51
אתה שוכח דבר אחד, אתה מכיר את הרכב שלך מבפנים ומבחוץ כבר תקן אותי כ120k קמ. אתה יודע מה הוא מסוגל. זה גררת כנראה שלו. גם בטיול שהזכרתי קודם במעלה אברהם במדרגה, אחרי הדאסטר שעלה רק בגרירה ניסה לעלות לנדקרוזר כנראה עם נהג לא מנוסה ונכנס לשיפוע צד כך שהיה צריך חילוץ. מה ההבדל? שאת הגיר או הקלאץ או הברקסים של הדאסטר הרחנו כל היום והלנדקרוזר היה יכול להמשיך עד מצריים בלי להניד עפעף.
הפותש מצהיר שרוצה להיכנס לעינייני השטח, רוצה דאסטר, מצויין, אבל לטפח בו תקוות שווא על הגעה אל מעבר להרי החושך? חבל, רק יגרום לו לכאב לב וחזרה מהירה למשפחתומטית

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

גיא
10-10-20, 17:55
גיא, כמו שהצעתי קודם - השואל רוצה לדעת האחוזים כמה מסלולי טיול זה יסגור לו.
אס קח את ה10 מסלולים במדבר הראשונים במאגר הטיולים באתר - כמה מתוכם אתה ממליץ לנהג מתחיל בדאסטר או פורסטר לעשות כפי שהם, וכמה לא?
אמיתי, אתה מנוסה מאיתנו. כמה באחוזים זה מוריד?

אסף.

אני לא מנוסה מאף אחד פה. בטח לא ממך.

אני מטייל גם לפי מסלולים מהאתר. שזורות פה בפורום הרבה שאלות שלי על מסלולים. אפשר למצוא אותן.
הייתי בחלק מהם כמו מעלה סיירים שבועז הופתע שעליתי ואני לא שמתי לב בכלל שיש מעלה שם. או גשר טעלת ההטיה שהיה סביר לגמרי והיה איתי עוד דאסטר טירון לגמרי שהסתדר מצויין לבד. או פרצים הידוע ששם היו דאסטרים ללא קץ. אחת מהם עברה 1/3 מהמסלול עם ציריה שבורה.
ויש עוד.

אני לא אמרתי לרגע שדאסטר עדיף על רכב אחר. בשום מקום פה בפורומים או בכל מדיה אחרת.

מה שאמרתי והתעקשתי עליו הוא , שאפשר בכיף עם דאסטר.

לדעתי האישית עדיף אוטו פחות גיבור יותר חדש מאשר אוטו גיבור עתיק.

בטח לפות׳ש שלא נראה לי ישמח לשכב כל שבוע מתחת לאוטו. בטח אשתו לא תשמח ..

לגבי הנסיון או חסרי הנסיון. אז יש בקבוצות הואצאפ שאני חבר בהן. סביב 300 אנשים שמטיילים על דאסטרים ואין להם הרבה נסיון. כל מה שיש להם זה דאסטר וחד יומי עם דרור. וראה זה פלא. כמות הדאסטרים שמאבדים פגוש פה ושם דיי קטנה.

יותר מזה. אני שכידוע אידיוט גדול ולוקח את הדאסטר למקומות שהיא לא אמורה להיות בהם. מצאתי המון חלקי פלסטיק ופגושים בדרך. אבל לא של דאסטר. ואפילו הדאסטר המרוטה שלי לא אבדה פלסטיקים עד היום.

אפשר עם רנגלר 35״ ואפשר עם דאסטר 27״.

זה תלוי רק איפה ועם מי.

הסכמנו שלא טוב לערבב. הסכמנו שיש בלת׳מים הסכמנו הכל. גם שטויוטה לא נשבר. הסכמנו.

אבל לא מסכים עם החד משמעיות של עדיף טרופר מתפורר עם 400 אלף ק׳מ על פני דאסטר עם 60 אלף. רק כי אתה או נדב או שלמה רוצה במקרה שהוא נקלע פתאום בהפתעה למעלה כמריר להיות יכול לטפס שם בקלילות.

אני לא נקלעתי במקרה לכמריר. גם לא כשהיה לי היילקס נעול פעמיים.

חייבת להיות הפרדה בין מה אתה רוצה ומה טוב לך ומה מתאים לך ובין מה מתאים למישהו שמחפש רק להריח פרחים מטר אחרי שנגמר האספלט.

ואם כבר יש לי איזה שהוא נסיון שמיש. אז הנסיון שלי אומר שלמטרה שהציב פות׳ש. דאסטר תפור עליו כמו כפפת משי ליד הענוגה של מלכת אנגליה.

asafk
10-10-20, 18:01
אין חד משמעי.
אני המלצתי לו בתגובה הראשונה למצוא דאסטר. עדיף שיהנה מטיולים ולא מהיכרות עם חדרי המתנה של מוסכים.
ואז הוא שאל כמה מסלולים זה מוריד לו ?
ובאמת - אתה המנוסים ביותר כאן בנסיעה בדאסטר. בלי שום ציניות. כמה מסלולים זה מוריד? לא לך - לא לקבוצת הדאסטרים - אלא לנהג חדש בשטח עם דאסטר או פורסטר?

אסף.

גיא
10-10-20, 18:09
אין חד משמעי.
אני המלצתי לו בתגובה הראשונה למצוא דאסטר. עדיף שיהנה מטיולים ולא מהיכרות עם חדרי המתנה של מוסכים.
ואז הוא שאל כמה מסלולים זה מוריד לו ?
ובאמת - אתה המנוסים ביותר כאן בנסיעה בדאסטר. בלי שום ציניות. כמה מסלולים זה מוריד? לא לך - לא לקבוצת הדאסטרים - אלא לנהג חדש בשטח עם דאסטר או פורסטר?

אסף.

לא יודע לענות על זה.

גם כי אני לא ניסיתי את כל המסלולים
גם כי אין לי את היכולת להעריך מה קשה ומה קל למישהו אחר.

אפילו לא יודע כמה מסלולים יש באתר.

יכול להגיד שהמסלול שלקחת אותי בדום שומרון היה לא קשה אבל מעיק. עבר ללא שום נזקים.

ראיתי שההילקס הירוקה שהיתה לפניי גם טולטלה והנהג התלטל בפנים כמוני.

האם הייתי נוסע לשם שוב ? כנראה שכן.

האם הייתי ממליץ לנהג חסר נסיון לחלוטין לנסוע לשם ? אולי לא.

האם זה עושה את קניית הדאסטר ללא שווה בגלל שיש מקום שאני לא יכול לטייל בו ? חד משמעית לא.

יש לי את האוטו הזה שנה שישית. ויצא לי לטייל לא מעט בכלל ועדיין לא מיציתי שביב מהמסלולים שמתאימים לו ב 100%.

יתר על כן. הבחור פה הצהיר שאין לו קבוצת טיולים ככה שמלכתחילה לא יהיה עירוב ושעטנז. אם הוא יקנה למשל דאסטר. יוכל להצטרף לקבוצות המטיילות ואז יטייל עם דומים ושווים לו. אותו דבר בסובארו. יש את רפי פסח וחבורות סובארו דומות. אם יחליט אחרי שנה שקטן עליו והוא חייב טרופר ... אז ימכור. דאסטר יימכר ממש בקלות. לא יודע לגבי סןבארו.

לביא
10-10-20, 18:19
שוב תודה על העזרה חברים!
שבת שלוםאפשר לשקול גם גרנד ויטרה ארוכה. בין שנת 2011 עד 2015. מעט נמוך מסובארו אבל יש לו הילוך low ודיפרנציאל מרכזי ננעל.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-10-20, 18:22
גיא,
תן דוגמא מהמסלולים באתר שמהיכרות עדכנית או עבר לא היית נכנס עם דאסטר.

ככה נוכל לפחות לקבל קריאת כיוון.

גיא
10-10-20, 18:33
גיא,
תן דוגמא מהמסלולים באתר שמהיכרות עדכנית או עבר לא היית נכנס עם דאסטר.

ככה נוכל לפחות לקבל קריאת כיוון.

לפני הדאסטר, רכב השטח האחרון שנסעתי לטייל בו היה הטראנו הקצר הידני המקורי עד העצם שהיה לי ..

נתקעתי איתו במדרגת נקרות בעליה .. משכו אותי.
נתקעתי איתו בביצות של צין .. משכו אותי.
נתקעתי איתו במוחרקה .. משכו אותי.

כשקניתי את הדאסטר, הצטרפתי לטיול של יהושוע ב"לא" ישראל ... הוא לא התלהב מזה .. אבל הבטחתי לו שבכל מקום שטראנו יעבור אני גם אעבור ..

וכך היה.

דווקא עם הדאסטר, אולי אני נזהר יותר כי זה "רק פרייבט מנופח" ... ולכן פחות נתקע .. למרות שגם עם הדאסטר כבר נתקעתי כמה פעמים.

בשבילך דורון. המעלה של הציפורים עצר אותי, בעיקר כי כבר היה כמעט 16:00 ולא רציתי להתקע בחושך בשמורה.
אבל חששתי ששם יהיה עיכוב גדול. אני לא יודע אם באמת היה או לא כי לא ניסינו.

לגבי דברים שלא הייתי ממליץ לנסות עם דאסטר, למשל עשוש / ורדית / זיק / זרון / מרזבה .. ברובם עברו דאסטרים .. לפחות בירידה ( בזרון - בעליה ) .. אני אישית לא הייתי מנסה ולא מתכנן גם בטעות להקלע לירידה בזיק.

במרזבה ירדו וגם עלו שיירה של פסיכים עם דאסטר. כולם ללא נעילות.לא היו שום דרמות שם. וזה למשל נותן לך אמת מידה.
לטעמי זה מפחיד. אבל אני הייתי שם עם סמוראי סרן צר ומוגבה לשמיים .. לפני הנעילות.

במוחרקה גם עלו מלא דאסטרים ולא נרשמו שברים או חוסרי פלסטיק, אני הגעתי לתחתית .. הטסתי קצת את הרחפן ולא עבר בי שום חשק לעלות משם .. מעלה הצינור גם לא נראה לי מתאים לדאסטר ..אבל גם עם ההיילקס הסתבכתי שם .. חלק מהעליות בחורשן שלא מומלץ לנסות ולא מזמן ראיתי גאלופר מתבחבש שם .. עליתי לפני הנעילה עם הדאסטר ללא דרמה ובקושי אבק ..

עוד דוגמאות ? ...

מעלה כנף או איל שקוראים לזה לא האט אותי, לגשר הגעתי ללא בעיה ועליתי ממנו חזרה ללא בעיה .. מצד שני, בשלוליות שמיד בכניסה לירדן ההררי מדרום, פחדתי לנסות איפלו .. לפני הכננת, רכב בודד לקראת סוף היום עם אשתי באוטו .. היה נראה לי מאד מסוכן.

מעלה חצרה או חצבה .. שאחרי המרפסת של צין בכיוון למכתש הקטן עליתי שלוש פעמים, 2 בלי הנעילה ו 1 עם .. לא נרשמו דרמות ..

זה נותן לך כיוון ?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201010/8f3becf34964e4c00828d4d51d85500d.jpg

גיא
10-10-20, 18:51
הנה עוד משהו. דורון.

אם אתה מזהה את המקום הזה.

אז אני נכנסתי ויצאתי משם כבר מעל 10 פעמים. בקלילות.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201010/1e8b7c6bc59df23f967e4708aee24953.jpg

לא יודע אם זה אומר משהו. אבל מי שהכיר לי אותו התפלא מאד כשנכנסתי ועוד יותר כשיצאתי.

ד ו ר ו ן
10-10-20, 19:13
זה לא בשבילי.. זה בשביל פות״ש בעיקר, ובשביל להוציא את הדיון מהלופ שנכנס אליו.

מעלה זלזל, ממפגש גיפולוג, היית מכניס כמשהו לגיטימי?

גיא
10-10-20, 19:20
זה לא בשבילי.. זה בשביל פות״ש בעיקר, ובשביל להוציא את הדיון מהלופ שנכנס אליו.

מעלה זלזל, ממפגש גיפולוג, היית מכניס כמשהו לגיטימי?

איפה זה ?

ובכל מקרה, מי שם אותי כמחליט בשביל אחרים איפה לנסוע ואיפה לא ?

DavidL
10-10-20, 19:24
לא מבין על מה הוויכוח?
אם יש כאן מישהו שנהנה לטייל עם פרייבט בשטח שיעשה זאת, מדינה חופשית...שידפוק את הרכב, יתקן וחוזר חלילה...
מנגד, לא נראה לי שהפורום הזה אמור להיות אכסניה לפרייבטים....

גיא
10-10-20, 19:29
לא מבין על מה הוויכוח?
אם יש כאן מישהו שנהנה לטייל עם פרייבט בשטח שיעשה זאת, מדינה חופשית...שידפוק את הרכב, יתקן וחוזר חלילה...

אם מותר לך לכתוב פה, מותר גם לבעלי פרייבט.

assafy
10-10-20, 19:36
גיא, יש לי חיבה לדאסטר. בתור ג'יפון שנמכר במחיר נורמאלי הוא ממש רכב מופלא בעיני. יצא לי לראות אותו כמה פעמים בפעולה (כולל גם איתך) והוא ממש מפתיע. אני מסכים לחלוטין שעבור הדרישות של פות"ש הוא מעל ומעבר.
אבל צריך גם לשים את הדברים בפרופורציות.
אני זוכר טיול שהייתי בו בתחילת השנה. היינו חבורה של לנדקרוזרים, גראנד צ'ירוקים, היילקס סטוק, רוביקון וגם ליברטי אחד...
נסענו דרך המעלות של הר קומות. עכשיו לרכבים שלנו לא היה באמת אתגר רציני. שמים בהילוך כח, למי שיש נעילה שם נעילה ופשוט עולים.
כשהיתקרבנו למעלה הראשון ראינו דאסטר בודד, כזה עם מלא כיתובים בצדדים, גגון עמוס בפנסים ושפאלות שנאבק קשות בעליה תוך כדי העלאת ענני אבק. חיכינו למטה עד שלבסוף איכשהו הוא עלה את זה. הוא נעצר לבקרת נזקים, אנחנו עלינו כאמור בלי דרמות עקפנו אותו ועלינו את המעלה השני שם עשינו עצירה.
הוא הגיע לתחתית המעלה ושם עצר והתלבט מה לעשות במשך זמן מה. בסוף הוא התחיל לעלות. מאחר ואין לו הילוך כח הוא היה צריך לעשות את זה עם הרבה תנופה. באיזה שלב הפרונט שלו ממש נזרק הצידה והוא עצר תוך כדי שהוא בשיפוע צד במצב מאוד לא נעים. אני כבר הצעתי שנרד ונמשוך אותו. איכשהו הוא הצליח להיחלץ לאחור, להיתיישר ואז לעלות עם המון ענני אבק ומאמץ.
הוא עצר לידינו זורח כולו ומתפאר איך גם דאסטר עושה את זה (אגב הוא היה נעול). סיפר גם סיפור שלא כל כך עקבתי אחריו שזה הדאסטר השני שלו אחרי שהוא קלקל את הראשון.
אז מבחינתו הוא עלה את המעלות של הר קומות עם דאסטר בהצלחה אך מבחינתי זו הייתה דוגמה רעה מאוד. כי אם אני נוסע במסלולים כאלה (ובטח אם אני לבד) אז אני רוצה להרגיש הרבה יתירות כפי שאחרים כתבו. לא צריך להיות כל הזמן על הקצה.
גם אני מזכיר לך שאיכשהו יצא שהייתי באחת מקבוצות הוואטסאפ המרכזיות שלכם במשך זמן לא מבוטל (עד שיום אחד נשברתי מהקישקושיאדה) וראיתי גם את שלל הבעיות והקילקולים שדווחו, אז גם הדאסטר זה לא רכב פילאי שאף פעם לא מתקלקל. גם ראיתי תמונות וסירטונים של טיולים שהיו במקומות שלא חשבתי שדאסטר יגיע אליהם אבל מצד שני אלה היו גם חתיכת מבצעים עם גרירות עבודת צוות של הרבה עבודות מעצ משיכות ברצועות וגם נזקים. נראה שהמשתתפים ממש נהנו. לי אישית זה פחות מתאים.

yovavz
10-10-20, 19:47
זה היה מעלה משורה אם אאל"ט
וזה בהחלט לא מומלץ לנהג דאסטר לא מנוסה, אבל בשלב מתקדם יותר של הנסיון, זה בהחלט אפשרי (לפחות במצבו של המעלה אז) ודי חובה שהרכב יהיה מוגבה (וממוגן מן הסתם). בכל מקרה, נדרשת הבנה שצריך להשקיע ולהזיע בבניה ראויה לפני שתוקפים את המעלה ונדרש כיוון מדוייק ואחראי.

מהיכרותי עם קבוצות מטיילי הדאסטר, רוב מי שרכש/ה כזה לא מחפש/ת לשבור את הרכב ומאוד מרוצה מהמבחר של הטיולים שנפרש בפניו/יה.
גם אלו ש'באים לתת בראש', ישמחו לצאת ממסלול עם תמונה-שתיים של הנפת גלגל סקסית וישתפו את כולם איזה מדהים הרכב ואיזה כיף היה. רובם המוחלט לא ינסו להסתער על מעלה עשוש מתוך הבנה שזה לא בשבילם ומתוך פחד לשבור את הרכב - כי זה הרכב היומיומי שלהם ועדיין הם חורשים את מסלולי הארץ מהחרמון ועד אילת ולא מרגישים שהפשרה כל כך כואבת.
באותן קבוצות, אותם אלה שמנסים להפוך את הדאסטר למה שהוא לא - מקבלים מאוד מהר המלצה גורפת להשקיע את הכסף ברנגלר ודומיו - ומדובר באמת במתי מעט.
אז לפי עדותו של פות"ש, הדאסטר או פורסטר/XB כנראה יענו היטב לצרכיו ויספקו לו גם מרחב לימוד ושיפור כך שיוכל להתפתח בכיסוי מסלולים לפני שימצה את המגבלות.

נסענו דרך המעלות של הר קומות. עכשיו לרכבים שלנו לא היה באמת אתגר רציני. שמים בהילוך כח, למי שיש נעילה שם נעילה ופשוט עולים.
כשהיתקרבנו למעלה הראשון ראינו דאסטר בודד, כזה עם מלא כיתובים בצדדים, גגון עמוס בפנסים ושפאלות שנאבק קשות בעליה תוך כדי העלאת ענני אבק. חיכינו למטה עד שלבסוף איכשהו הוא עלה את זה. הוא נעצר לבקרת נזקים, אנחנו עלינו כאמור בלי דרמות עקפנו אותו ועלינו את המעלה השני שם עשינו עצירה.
הוא הגיע לתחתית המעלה ושם עצר והתלבט מה לעשות במשך זמן מה. בסוף הוא התחיל לעלות. מאחר ואין לו הילוך כח הוא היה צריך לעשות את זה עם הרבה תנופה. באיזה שלב הפרונט שלו ממש נזרק הצידה והוא עצר תוך כדי שהוא בשיפוע צד במצב מאוד לא נעים. אני כבר הצעתי שנרד ונמשוך אותו. איכשהו הוא הצליח להיחלץ לאחור, להיתיישר ואז לעלות עם המון ענני אבק ומאמץ.
הוא עצר לידינו זורח כולו ומתפאר איך גם דאסטר עושה את זה (אגב הוא היה נעול). סיפר גם סיפור שלא כל כך עקבתי אחריו שזה הדאסטר השני שלו אחרי שהוא קלקל את הראשון.
אז מבחינתו הוא עלה את המעלות של הר קומות עם דאסטר בהצלחה אך מבחינתי זו הייתה דוגמה רעה מאוד. כי אם אני נוסע במסלולים כאלה (ובטח אם אני לבד) אז אני רוצה להרגיש הרבה יתירות כפי שאחרים כתבו. לא צריך להיות כל הזמן על הקצה.
גם אני מזכיר לך שאיכשהו יצא שהייתי באחת מקבוצות הוואטסאפ המרכזיות שלכם במשך זמן לא מבוטל (עד שיום אחד נשברתי מהקישקושיאדה) וראיתי גם את שלל הבעיות והקילקולים שדווחו, אז גם הדאסטר זה לא רכב פילאי שאף פעם לא מתקלקל. גם ראיתי תמונות וסירטונים של טיולים שהיו במקומות שלא חשבתי שדאסטר יגיע אליהם אבל מצד שני אלה היו גם חתיכת מבצעים עם גרירות עבודת צוות של הרבה עבודות מעצ משיכות ברצועות וגם נזקים

הקילקולים שקישקשו עליהם כל הזמן בקבוצה הם בלאי של רכבים ובעיות שיש בדאסטרים בדיוק כמו בכל רכב אחר וקיימים כנראה בכל קבוצה שמשוייכת ליצרן/דגם כלשהו.
כמות תקלות השטח למיניהן שייחודיות בעיקר לנסיעת שטח כמו צירייה שבורה, או דרייבשאפט שנדפק מאוד מעטות - לא בגלל שהוא עמיד יותר מאחרים, אלא בגלל שהוא צעיר יותר ובגלל שרובנו לא מעמתים אותו בד"כ עם מקומות שלא מתאימים לו.
זה שנתקלת בבחור בהר קומות שהתקשה לעלות או שקראת על מישהו שנתקע בבוץ בירקון, לא מעיד על כלל האוכלוסייה של בעלי/ות דאסטר, אלא על החריגים וחריגים, יש מן הסתם בכל אוכלוסיה.

גיא
10-10-20, 19:48
גיא, יש לי חיבה לדאסטר. בתור ג'יפון שנמכר במחיר נורמאלי הוא ממש רכב מופלא בעיני. יצא לי לראות אותו כמה פעמים בפעולה (כולל גם איתך) והוא ממש מפתיע. אני מסכים לחלוטין שעבור הדרישות של פות"ש הוא מעל ומעבר.
אבל צריך גם לשים את הדברים בפרופורציות.
אני זוכר טיול שהייתי בו בתחילת השנה. היינו חבורה של לנדקרוזרים, גראנד צ'ירוקים, היילקס סטוק, רוביקון וגם ליברטי אחד...
גם אני מזכיר לך שאיכשהו יצא שהייתי באחת מקבוצות הוואטסאפ המרכזיות שלכם במשך זמן לא מבוטל (עד שיום אחד נשברתי מהקישקושיאדה) וראיתי גם את שלל הבעיות והקילקולים שדווחו, אז גם הדאסטר זה לא רכב פילאי שאף פעם לא מתקלקל. גם ראיתי תמונות וסירטונים של טיולים שהיו במקומות שלא חשבתי שדאסטר יגיע אליהם אבל מצד שני אלה היו גם חתיכת מבצעים עם גרירות עבודת צוות של הרבה עבודות מעצ משיכות ברצועות וגם נזקים. נראה שהמשתתפים ממש נהנו. לי אישית זה פחות מתאים.

זה מעלה זלזל ?
https://www.youtube.com/watch?v=aUjOVViu9UI

אם כן, אז אולי .. אולי לא .. יש מצב לנסות וכפי הנראה שאם הדוגמן בסרטון מתפרע שם .. עם כל הצמיגים וה LOW שלו ... אז כנראה זה לגיטימי להתפרע עם הגז במעלה כזה או אחר .. במה זה יותר טוב או פחות מדאסטר שמשתולל בעשוש ? שניהם הגיעו למעלה ..

אסף, מישהו אמר איפה שהוא שאתה צריך דאסטר או שלך מתאים דאסטר ? .. מה אתה מכניס את עצמך ? ..
לגבי הבעיות והקילקולים שאתה ראית בקבוצת ואצאפ ... אתה מנסה לרמוז שבקבוצות של ל"ר / פג'רו / טויוטה / רולס רוייס / ג'יפ .... אין תקלות ובעיות ? מכוניות פלא שלא מתקלקלות לעולם ? .. ומה קשור התקלות שיש או אין לדאסטר ? .. מישהו אמר איפה שהוא שדאסטר לא מתקלקל ? .. ( רק שזה עולה פחות ... הרבההההההההההההההה פחות )

לא יודע איך עושים פה פונט בגודל מטר, אבל תדמיין ...

תוציאו את עצמכם מהמשוואה, אתם לא קשורים בכלל .. מה שמתאים לכם לא מעניין את פות"ש .. בכלל ..

הוא שואל, לטובת טיולים כאלו .. יתאים או לא יתאים רכב איקס. וזהו, יש כן ויש לא ויש אולי.

אין שום קשר מה אתם נוסעים לאן ועם מי ..

השאלה היתה, אם דאסטר יתאים לטיולים פושטים. התשובה האחת והיחידה היא כן. לא חשוב שאתה מעדיף פג'רו והוא מעדיף דיסקברי וההוא מעדיף ג'יפ. יופי לכם.
תהנו :) באמת !!

אבל פות"ש לא שאל מה טוב בשבילכם וממש לא אכפת לו.

הוא בכלל לא מכיר אתכם.

גם לא אותי.

וזה שאולי מעלה זלזל לא מתאים לדאסטר... SO WHAT ????
הייתי במפגש הזה ? .. ואפילו לא ידעתי שיש מעלה כזה שם. בכל זאת טיילתי יום שלם אחרי המפגש.

ואללה ..

איזה קוסם אני :))

דרור ברלי
10-10-20, 19:56
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201010/1e8b7c6bc59df23f967e4708aee24953.jpg

לא יודע אם זה אומר משהו. אבל מי שהכיר לי אותו התפלא מאד כשנכנסתי ועוד יותר כשיצאתי.

נחל חלמיש.
ומה הבעיה שם בדיוק?

גיא
10-10-20, 20:07
נחל חלמיש.
ומה הבעיה שם בדיוק?

יותר מידי אנשים מכירים את זה ...זאת הבעיה

assafy
10-10-20, 20:12
גיא ידידי, אתה לוקח את זה מאוד אישי.
תשאף אויר ותקרא שוב את הפיסקה הראשונה שכתבתי. תראה שאנחנו בהסכמה מוחלטת.
כל מה שכתבתי אחרי זה רק המשך של הדיון הצדדי שהתפתח כאן (וגם בשרשור הנוסף שנפתח בעקבות הדיון כאן).
אני לא הסיפור כאן (ולמעט משפט אחד בסוף לא התייחסתי לעצמי) אבל משלב מסויים צריך לחשוב אם הרכב הוא באמת האופטימלי למה שעושים (ולהוסיף פנסי לד ומדבקות כנראה שזה לא מה שישנה באמת).
שוב, לגבי מה שפות"ש רוצה אני בהסכמה מוחלטת איתך.

ד ו ר ו ן
10-10-20, 20:23
איפה זה ?

תיקון- מעלה משורה (מתנצל על הבלבול.. שנים זו הייתה החצר האחורית שלי ולעלייה הזו לא היה בכלל שם..).

ובכל מקרה, מי שם אותי כמחליט בשביל אחרים איפה לנסוע ואיפה לא ?
לא מחליטים לאף אחד אבל מנסים לייצר בסיס לדיון במקום אמירות שלא נפגשות.

גיא
10-10-20, 20:33
אסף. אני לא נגד אף אחד. ולא לוקח אישית כלום.

אתה אמרת שלא מתאים לך איך שהבחור התפרע .. הסיבה היחידה שזה אמור להיות משנה לך היא אם אתה מתעניין בדאסטר. ומכיון שאתה לא. אז מה אכפת לך ?

לגבי מעלה משורה.

ראיתי שיובב ענה. ויובב נהג מנוסה ושקול.

אני אענה גם. חד משמעית לא ממליץ על כלום לאף אחד אבל באותו טיול היו גם נהגי דאסטר בתולים שעלו שם.
עם הדרכה והכוונה. גם שלי. וכולם עלו בלי שום נזק.

אז מיותר כנראה. אבל בהחלט לא ממש נורא.

לנהג טירון לבד אין מה לחפש שם. אני עצמי כנראה לא אסע לשם שוב. גם לי אין מה לחפש שם.

DavidL
10-10-20, 20:41
אם מותר לך לכתוב פה, מותר גם לבעלי פרייבט.
האם ניתן להסיק ממה שכתבת שאני נוסע בפרייבט? אני שמח שזה לא נכון.
אני מבין שאתה מנסה לחסוך כסף ולכן שידרגת/שינמכת לפרייבט...זה בסדר אנחנו מדינה חופשית אבל זה לא הוגן במסגרת הנסיון לחסוך זוזים להפעיל עלינו קמפיין של עיצוב דעת קהל ולשכנע אותנו שהפרייבט שלך עביר יותר למשל מהדיסקו הגיבור של מוטי זה פשוט לא נכון.

נדב42
10-10-20, 20:52
.

לא נעים להגיד, אבל אני נתקלתי בחבר וותיק באתר, שהיה בזמנו עם רנגלר, ולא ידע לתפעל את הידית הקטנה... היה מביך ...

nirs
10-10-20, 21:02
יכולות הנהג (הכולל תפעול נכון של מערכות הרכב) הם פקטור משמעותי בעבירות הרכב.
באמת צריך להזכיר את זה כאן?

yovavz
10-10-20, 21:05
לא מבין על מה הוויכוח?

האם ניתן להסיק ממה שכתבת שאני נוסע בפרייבט? אני שמח שזה לא נכון.
אני מבין שאתה מנסה לחסוך כסף ולכן שידרגת/שינמכת לפרייבט...זה בסדר אנחנו מדינה חופשית אבל זה לא הוגן במסגרת הנסיון לחסוך זוזים להפעיל עלינו קמפיין של עיצוב דעת קהל ולשכנע אותנו שהפרייבט שלך עביר יותר למשל מהדיסקו הגיבור של מוטי זה פשוט לא נכון.

ההודעה המקורית שלך מסתמכת על 2 הנחות יסוד:
1. ג'יפונים (ובהם דאסטר ופורסטר/XV) אינם רכבי שטח
2. פורום ג'יפולוג מיועד לדעתך רק לרכבי שטח אמיתיים
גיא ענה לך את דעתו על הנחות היסוד שלך בצורה די ברורה.
במענה השני שלך לגיא שוב מסתתרת הנחת יסוד סמויה:
הג'יפונים הם פשוט רצון לחסוך קצת כסף וג'יפאי אמיתי (הכוונה לחובב טיולי שטח) אפילו לא יפזול לכיוונם
ואז הגדלת והדבקת לגיא הינדוס תודעה המיועד להעביר על דעתם ג'יפאים ישרי דרך וג'יפאים ישרי דרך בפוטנציה.
יש לך את זה ביותר מתנשא וחסר מודעות, או שפשוט רצית שהשרשור הזה ינעל כבר (כמו שרשורים קודמים בהם נקטת בגישה דומה)?

גיא
10-10-20, 21:23
טרול. תתעלם. יובב.

DavidL
10-10-20, 21:45
מעבר לכל הצחוקים הטיול בשטח עם רכבים כאלו יכול להסתיים רע. אני הייתי עד למספר אירועים בהם משפחות עם גיפונים בעלי יכולת שטח מוגבלת נקלעו למצבים מסוכנים. לדוגמא שיירה של סובארואים בדרך לכרכום בעת התפתחות שיטפון כאשר הרכבים עמוסים במשפחות..הרכבים מחליקים בבוץ ומתקשים להתקדם ולחצות את הערוצים שמתחילים לזרום למקום גבוה יותר וסנטה פה בודד עם משפחה שנתקע בפתחה של נחל אילות בשדה בולדרים כשהוא לא מסוגל לנוע לשום מקום....
מי שקונה רכב כזה צריך להכיר את המגבלות שלו ..אבל ממה שאני ראיתי רוב אלו שמחזיקים ברכבים האלו אופטימיים מאוד ביחס ליכולות של הרכב האמיתיות של הרכב בשטח והקלות בה רכב כזה יכול לשבור מכלול ולהיתקע בשטח.

ד ו ר ו ן
10-10-20, 21:54

בארהב יש כבר כמה שנים קמפיין סיבתי-גיפאי תחת הסיסמא tread lightly.
המהות שלו הוא נסיעה בשטח במינימום מאמץ כדי לא להרוס את השבילים ולצמצם את סחיפת הקרקע ויצירת מעקפים בכלל קטעי דרך שנהרסים בגלל מי שניתן בגז, חופר, ומתפרע.

אין דרך לייפות את זה, קרוסאוברים שמתפרעים בשביל לעבור במקום שרכב שטח עם תחום העברה נמוך לא מתאמץ, פשוט הורס שבילים.

נכון,
לא כל נהגי רכבי שטח יודעים לעלות/לעבור באלגנטיות, אבל הסף שלהם גבוה בהרבה מקרוסאובר מצוי.
כולל דאסטר.

מוטי ג.
10-10-20, 21:58
נראה לי שהרגתם את השרשור הזה,
וגם עשיתם וידוא הריגה.
שלא לדבר על זה שנראה לי שהברחתם את פות"ש.

DavidL
10-10-20, 22:00
ההודעה המקורית שלך מסתמכת על 2 הנחות יסוד:
1. ג'יפונים (ובהם דאסטר ופורסטר/XV) אינם רכבי שטח
2. פורום ג'יפולוג מיועד לדעתך רק לרכבי שטח אמיתיים
גיא ענה לך את דעתו על הנחות היסוד שלך בצורה די ברורה.
במענה השני שלך לגיא שוב מסתתרת הנחת יסוד סמויה:
הג'יפונים הם פשוט רצון לחסוך קצת כסף וג'יפאי אמיתי (הכוונה לחובב טיולי שטח) אפילו לא יפזול לכיוונם
ואז הגדלת והדבקת לגיא הינדוס תודעה המיועד להעביר על דעתם ג'יפאים ישרי דרך וג'יפאים ישרי דרך בפוטנציה.
יש לך את זה ביותר מתנשא וחסר מודעות, או שפשוט רצית שהשרשור הזה ינעל כבר (כמו שרשורים קודמים בהם נקטת בגישה דומה)?

שמע, לא מבין מהיכן אתה מסיק את כל המסקנות האלו...אני חושב שבפורום הזה ישנם אנשים רציניים ומביני עניין בתחום הגיפאות המסורתית ולהרחיב את העיסוק כאן בגיפונים שבינם לבין רכב שטח אין לדעתי קשר למעט הרצון של יצרני הרכב להגדיל מכירות ...פוגע לדעתי הלא חשובה והלא קובעת ( כטרול חי ונושם, עדיין :)) במיקוד של הפורום אבל זאת רק דעתי האישית..

yovavz
10-10-20, 22:06
מעבר לכל הצחוקים הטיול בשטח עם רכבים כאלו יכול להסתיים רע. אני הייתי עד למספר אירועים בהם משפחות עם גיפונים בעלי יכולת שטח מוגבלת נקלעו למצבים מסוכנים. לדוגמא שיירה של סובארואים בדרך לכרכום בעת התפתחות שיטפון כאשר הרכבים עמוסים במשפחות..הרכבים מחליקים בבוץ ומתקשים להתקדם ולחצות את הערוצים שמתחילים לזרום למקום גבוה יותר וסנטה פה בודד עם משפחה שנתקע בפתחה של נחל אילות בשדה בולדרים כשהוא לא מסוגל לנוע לשום מקום....
מי שקונה רכב כזה צריך להכיר את המגבלות שלו ..אבל ממה שאני ראיתי רוב אלו שמחזיקים ברכבים האלו אופטימיים מאוד ביחס ליכולות של הרכב האמיתיות של הרכב בשטח והקלות בה רכב כזה יכול לשבור מכלול ולהיתקע בשטח.שוב נזכיר שהשאלה המקורית היא האם הג'יפונים מאפשרים לטייל בשטח ולא ניתוח אופי לבעלי ג'יפונים (המסתמכים על הראיה הסובייקטיבית של המשתתפים)
מניח שיוסכם בין רוב משתתפי הפורום כי רכבי SBS יהיו עדיפים ככלי שטח על חלק גדול של רכבי השטח, אבל במקביל, כמות השטויות שעושים איתם והמצבים המסוכנים וההתהפכויות שקורות איתם, מאוד גדולה.
האם זה אומר שהם לא טובים לטיולים ושצריך להמליץ להימנע מהם כדי לא להיכנס לסיכונים הנ"ל?

שמע, לא מבין מהיכן אתה מסיק את כל המסקנות האלו.
אההה... פשוט קראתי את ההודעות שלך?

גיא
10-10-20, 22:08
טרול: מזל שלנד קרוזרים ודיסקברי אפעם לא נתקעים. בעיקר לא בזמן שסרנים נטחנים לאבק באמצע מעלה רמון או זיק או סיבוב המוות בטיז׳ אל אללה.

דורון: מזל גדול גם שרק קרוס אוברים משתוללים בעליה וכל שאר רכבי השטח צנועי המומנט והקג׳ג מעולם לא עברו את 700 סל׳ד תוך כדי נסיון נואש לקרוע צמיגי 47״ בעליה כזאת או אחרת.

אני שמח שרוב קוני רכבי כביש-שביל למינהם לא נכנסים לפה.

אחרת כולם היו או מוותרים על טיול בטבע. או כולם היו נוסעים בגוויות של טרופר עם ק׳מ צנוע של חצי מליון פלוססססס ק׳מ

ובמקום לבלות על כוס תה צמחים בטבע .. מבלים את הסופ׳ש מתחת לאוטו בהחלפת טרנספר או קופלונג או צלבים או מוטות למינהם או מיסבים או כל חלק מתבלה אחר שיש במכונית.

ד ו ר ו ן
10-10-20, 22:18
גיא,
תקרא שוב מה כתבתי לגבי הפגיעה בשבילים.
לא טענתי שרכבי שטח חפים מזה, אבל עובדתית נקודת ההתחלה שונה, גם אתה מסכים לזה.

מעבר לזה,
לדעתי אתה הדוגמא שכן מציירת מה כן אפשר לעשות עם רכבים כאלו ובגלל זה שוב ושוב שאלו אותך לדוגמאות לחיוב ושלילה כדי לצייר תמונת מציאות שמי שלא נוסע בכזה רכב, לא יכול לתאר.

תתעלם מההרמות להנחתה.

asafk
10-10-20, 22:27
שוב נזכיר שהשאלה המקורית היא האם הג'יפונים מאפשרים לטייל בשטח

לא.
השאלה היתה:

"האם יש הרבה טיולי שטח שאי אפשר לעשות עם הרכבים האלו?"

ועניתי לו - המון. המון טיולי שטח *אי אפשר* לעשות עם הרכבים האלו.

לשאלה ששאלת אתה - התשובה היא ברור שכן. ג'יפונים מאפשרים טיולים בשטח. מאפשרים, מהנים מאוד כנראה, ומהווים פשרה מצויינת עבור המון אנשים - דגש מיוחד על דאסטר. אבל זו שאלה אחרת.

הודגמו בדיון הזה המון כשלים לוגיים. זה רק אחד מהם.

בהזדמנות, תעיפו מבט:
https://youtu.be/Qf03U04rqGQ

אסף.

גיא
10-10-20, 22:28
אז נתתי דוגמאות.

אסף ק. ואתה התעלמתם.

מה אתם למדים מזה ?

——-

עריכה:

ראיתי קצת מהסרטון הזה. הבחורה הזאת נוראית.
אבל אני לא רואה קשר.

ד ו ר ו ן
10-10-20, 22:31
אז נתתי דוגמאות.
אסף ק. ואתה התעלמתם.
מה אתם למדים מזה ?
למה מתעלם?
הרעיון היה להעביר את הדיון לכיוון מעשי של להבין מה כן ומה פחות.

נתת יופי של דוגמאות.
עכשיו פות״ש יכול לקבל סוג של קנ״מ מה עומד בפניו ולבחור.

asafk
10-10-20, 22:32
שהם שם, יעזרו לפותח הדיון ולבאים אחריו - לגבש דעה עצמאית. ועל כך - תודה.

אסף.

alonbrim
10-10-20, 23:42
יש באתר מדור טיולים.
מסלולים, תמונות.
מעט מאוד מה שאנחנו נכנה 'טיולי עבירות'.
תן מבט, תגיד מה נראה לך מעניין - נגיד 5-6 מסלולים - ונגיד לך אם מתאים או לא מתאים לפורסטר.

אסף.

טוב חברים,
לבקשה של אסף העפתי מבט בכמה מסלולים באתר ואני תוהה אם זה מתאים לדאסטר או לפורסטר.
אבל לפני כן שאלה.
הבנתי שהדאסטר הוא המומלץ ביותר לצרכים שלי, וצריך לדעת לאיזה מסלולים לקחת אותו.
האם חוץ מהפורסטר או ה XV יש רכב אוטומט אחר שהייתם ממליצים עליו?

אלו המסלולים שתהיתי :
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/10-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-4X4?tabid=463

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2121

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3821

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3857

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3848

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3845-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-4X4-%D7%9E%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3650

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3544

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3229

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1445

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3546

תודה על התגובות ועל העזרה חברים!

גיא
10-10-20, 23:49
נראה לי שבחרת את המסלולים לפי צבע התווית ...

וכדאי שתלך לעשות סיבוב ברכבים הללו שאתה מלבט לגביהם. שתבין על מה מדןבר.

אין הרבה קשר בין המסלולים שבחרת.
ובתור אחד ש ׳חשב להכנס לנושא של טיולים׳....

ואללה ...

נדב42
11-10-20, 02:01
הצצתי בחלק מהמסלולים שפותח השרשור ציין.
אני בטוח שגיא היה עובר כל אחד ואחד מהם עם הדאסטר ואפילו בלי נזקים מיידיים/נראים לעין.

אבל... אני כנראה החבר שגיא התייחס אליו בנחל חלמיש, ואני מודה, זה לא נראה לי מתאים לרכב. לא להכנס לנקודה ולא לצאת ממנה.

ואז ראיתי את גיא נוהג. הבחור מ נ ו ס ה ושקול ובאמת מפיק מהרכב את המירב, ללא רעש, צלצולים , וענני אבק מיותרים. ורק להזכיר, היו לו לפני כן טראנו, היילקס, סמוראי, ונדמה לי שגם דיסקו.

אז לפותח השרשור - אלא אם כן יש לך ליווי ראשוני צמוד ממישהו מנוסה כמו גיא/דרור/ניר שמכיר היטב את הרכב, אני עדיין הייתי הולך על רכב חסון יותר אם אלו המסלולים שאתה מתכנן. רכב שיהיה יותר סלחן ועמיד בפני טעויות נהג, רכב שיש לו רזרבות של יכולת שאתה לא מתכנן להשתמש בהן, אבל במקרה הצורך הן שם.

אז אני לא שולח אותך לקנות מפלצת עם גלגלי 37" או 44" או עם סרן דנה 90, או אפילו אחד מהרכבים שהייתי נוסע עליהם בעצמי אם אפשר היה לנסוע לאנשהו בכלל. למעשה אני מעדיף לא לנקוב באף מועמד ספציפי כי ממילא אני תמיד במיעוט פה. אומר רק זאת: בתור מתחיל בשטח אל תיקח רכב שיכול לעשות מה שאתה רוצה אבל "על הקשקש".

בכלל, מה שלא תקנה, בשנה הראשונה נסה להצטרף לטיולים נינוחים של בעלי רכבים דומים, וככלל אצבע נסה לא לתכנן אף מסלול שעובר את מחצית מהיכולת של הרכב שקנית. נסיון בנהיגת שטח משפיע מאוד על יכולת העבירות והדרך לצבור נסיון בלי לשלם ביוקר היא להתקדם לאט לאט ...

יאללה, כמה חפרנו.. אם ידני זורם לך אז חפש דאסטר דיזל ותתעלק על גיא בטיולים הראשונים, הוא כבר יחבר אותך לקבוצות המתאימות. מקסימום, תחליט למכור, זה יהיה קלי קלות [emoji846]

alonbrim
11-10-20, 20:24
נראה לי שבחרת את המסלולים לפי צבע התווית ...

וכדאי שתלך לעשות סיבוב ברכבים הללו שאתה מלבט לגביהם. שתבין על מה מדןבר.

אין הרבה קשר בין המסלולים שבחרת.
ובתור אחד ש ׳חשב להכנס לנושא של טיולים׳....

ואללה ...

לא כל כך הבנתי את התגובה שלך.
הסתכלתי על מסלולים עם עבירות בינונית שנראים מעניינם.
מזל שנדב הסביר למה התכוונת.

בכל מקרה למה כולם ממליצים באופן גורף על דיזל ולא על בנזין?
מה היתרונות של הדיזל על פני הבנזין?
כרגע אין ביד 2 אפילו דאצ'יה 4x4 עם מנוע דיזל אחת למכירה...

איל מ
11-10-20, 20:28
אם אתה מסתכל על כל מסלול שהוא מעבר לרמת עבירות המוגדרת כ"קלה", עזוב את הג'יפונים.
גייס עוד כמה שקלים לקניה,
שמור בצד כסף לאחזקה, וקנה suv.
הסיבה שאנשים ממליצים על דיזל (בsuv, לא בג'יפון) היא שהרכבים הללו גדולים וכבדים ולכן גרסאות הבנזין שותות המון דלק. כשזה רכב לטיולים בלבד, זה עוד סביר. לרכב יומיומי זאת חתיכת הוצאה.
הסיבה שממליצים על דיזל בדאסטר, היא שאופי המנוע מאפשר מעט יותר מומנט בסל"ד נמוך, וברכב שאין לו הילוך כוח (דאסטר) זה יותר מתאים לעבודת שטח.

Asaf-a
11-10-20, 20:35
ובנוסף בדאסטר בנזין יש מנוע 1.2 לא מוצלח שקיים גם בשאר רכבי רנו וניסן ונצפו בו כשלים מוקדמים, תריץ עליו חיפוש.

גיא
11-10-20, 21:12
ובנוסף בדאסטר בנזין יש מנוע 1.2 לא מוצלח שקיים גם בשאר רכבי רנו וניסן ונצפו בו כשלים מוקדמים, תריץ עליו חיפוש.

זה לא כל כך נפוץ כמו שעושים מזה ..

לא כל כך הבנתי את התגובה שלך.
הסתכלתי על מסלולים עם עבירות בינונית שנראים מעניינם.
מזל שנדב הסביר למה התכוונת.

בכל מקרה למה כולם ממליצים באופן גורף על דיזל ולא על בנזין?
מה היתרונות של הדיזל על פני הבנזין?
כרגע אין ביד 2 אפילו דאצ'יה 4x4 עם מנוע דיזל אחת למכירה...

מה שהתכוונתי הוא שאין שום קשר בין המסלולים שלך .. לא מבחינת קושי לפחות.
ואין בינהם קשר ובין ההצהרה שלך בהתחלה לגבי אופי הטיולים שאתה מחפש.

לגבי דאסטר דיזל .. הן נמכרות מפה לאוזן ולא סביר שיגיעו ליד2.
הרכבים שכן מגיעים לשם, לפחות כל מה שראינו עד עכשיו היו רכבים שטבעו ונמכרו כ"חדש שלא ראה שטח" .. בדיוק בשביל זה הצעתי לך להצטרף לואצאפ.

שם גם מציעים למכירה מידי פעם רכבים.

מעבר לזה, נאמר שאני סוג של קוסם .. אני לא חושב ככה, בצניעותי הרבה אני חושב שאני נהג ממוצע מאד .. אבל עדיין אני ממליץ לך מאד להתנסות ולעשות סיבוב לפני שאתה רץ לקנות .. כי כל מילה שרשמו פה לא תהיה טובה כתחושה שלך אישית ...

erezgur
11-10-20, 22:24
לפותח השרשור - תוסף לרשימה גם גרנד ויטרה, יש סיכוי לא רע שתמצא בלוחות ביתר קלות מאשר דאסטר.
הוא יחסית עדיין זול לתחזוקה והוא כבר עם הילוך כח (בשנים הרלוונטיות לתקציב שלך) ולכן יוכל להתמודד גם עם מסלולים מאתגרים יותר.

נשלח מהנייד

Amza30
12-10-20, 00:07
הי אלון,

כמוך גם אני חיפשי רכב טיולים לשוטטות רגועה, רכשתי סובארו XV ובמשך שלוש שנים טיילתי איתה במסגרת מועדון סובארו וטיולים בעבירות קלה עם חברים בעלי קרוסאוברים. מבחינת עלויות אחזקה/התנהגות כביש הרכב מעולה. מבחינת יכולות שטח, החברה פה כבר כתבו שסובארו מתאימה למסלולים של עבירות קלה. ממליץ לא להיתפשר על מנוע שני ליטר 1:10 בערך, עדיפות לפורסטר אם אתה חובב קמפינג או סוחב הרבה ציוד, אחרת דורש צ'ימגג. לחבר יש דאסטר דיזל שיצא לי לטייל איתו, רכב אמין, ללא תקלות קרדינליות (היה משהו עם טורבו ועוד משהו עם רטיבות בתא נוסעים, לא כואב בכיס) רכב מרווח יחסית, חזק, 1:15. רכבים מצויינים להתחיל איתם את התחביב. אחרי שלוש שנים עברתי לגרנד ויטרה ארוכה 10, רכב אמין אבל היישור קו ההתחלחתי עלה לי קצת בבריאות וקצת בנישואים, קח בחשבון שבעת הרכישה של כל רכב כדי לשים קצת בצד ליישור קו, התקנת הגנות וכו' בכל מקרה רכב אמין, לקח אותי לקצה גבול העבירות שמעניינת אותי כרגע, 1:8, קצת יותר צפוף מהסובארו, בגאג' סביר.

alonbrim
13-10-20, 14:51
זה לא כל כך נפוץ כמו שעושים מזה ..

מה שהתכוונתי הוא שאין שום קשר בין המסלולים שלך .. לא מבחינת קושי לפחות.
ואין בינהם קשר ובין ההצהרה שלך בהתחלה לגבי אופי הטיולים שאתה מחפש.

לגבי דאסטר דיזל .. הן נמכרות מפה לאוזן ולא סביר שיגיעו ליד2.
הרכבים שכן מגיעים לשם, לפחות כל מה שראינו עד עכשיו היו רכבים שטבעו ונמכרו כ"חדש שלא ראה שטח" .. בדיוק בשביל זה הצעתי לך להצטרף לואצאפ.

שם גם מציעים למכירה מידי פעם רכבים.

מעבר לזה, נאמר שאני סוג של קוסם .. אני לא חושב ככה, בצניעותי הרבה אני חושב שאני נהג ממוצע מאד .. אבל עדיין אני ממליץ לך מאד להתנסות ולעשות סיבוב לפני שאתה רץ לקנות .. כי כל מילה שרשמו פה לא תהיה טובה כתחושה שלך אישית ...

תודה רבה.
שלחתי לך הודעה בפרטי.
אשמח אם תצרף אותי לקבוצת ואטס אפ של הדאסטרים.
איפה אתה חושב שאפשר לבדוק את הרכב ולהרגיש איך הוא נוסע?

תודה,
אלון

- - - Updated - - -

חברים,
המון המון תודה על כל התגבות ועל כל היייעוץ!
באמת טוב שיש מקום להתייעץ עם אנשים שמבינים עניין ותמיד טוב לשמוע דעות לכאן ולכאן.
עזרתם לי המון!!!

עכשיו רק נשאר להיזכר איך נוהגים על ידני ולמצוא דאסטר (או פורסטר או ויטארה).
נראה שהעדיפות היא לדאסטר בגלל צריכת הדלק הטובה שלה ביחס לשאר.

שוב תודה,
אלון

לביא
13-10-20, 15:53
עכשיו רק נשאר להיזכר איך נוהגים על ידני ולמצוא דאסטר (או פורסטר או ויטארה).
נראה שהעדיפות היא לדאסטר בגלל צריכת הדלק הטובה שלה ביחס לשאר.

שוב תודה,
אלון

גרנד ויטרה. לא ויטרה. לא משנתונים 2008 ו 2009 שם יש חשד לכשל בבלוק מנוע.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Asaf-a
13-10-20, 16:15
לא הייתי חותם על כך ש2010 וצפונה מחוסן מבעיית הסדק,

Yaki5500
13-10-20, 17:12
הכשל הוא בסדרות הייצור המוקדמות של המנוע ה-2.4 ליטר ואינו קשור באופן ישיר לשנת המודל של הרכב. רוב הסדקים נצפו במכוניות משנות מודל 2008-9 אבל היו גם מקרים מ-2010 אם כי מעטים.
בשנות מודל אילו יש לפעמים גם כשל במחשב abs אבל זה יותר נדיר ופחות כואב בכיס.
בתקציב של 70k אפשר להגיע ל-2011 וליהנות מראש שקט משם והלאה הרכבים מאוד אמינים

geva dover
13-10-20, 19:21
נחל פרצים באופנים ופרצים עליון ברכב אלו מסלולים שונים.

בתור מי שעשה את המסלול ההפוך, מפראדו, לקינג לפורסטר, אני יכול לאמר שככל שאתה מתחיל בתחום, רכב גיבור יפצה על חוסר הנסיון, בהמשך במסלולים הרגועים נהג עם נסיון יכול להתפשר עם רכב בעל יכולות נחותות.

בטיול הראשון עם הפראדו לקחו אותי למשלט21, אין ספק שהרכב פיצה על הנהג...

במסגרת הפשרות בין תקציב, גיל רכב, יכולות הרכב והתאמתו הן ליום יום והן לטיולים, רק פותח השירשור יכול לדייק את הפשרה הנכונה לו.

אצלנו אישתי דווקא אהבה מאוד את הקינג המזדקן, אבל לי נמאס להתעסק עם רכב מזדקן וטסט לדיזל והאמת כמות ואופי הטיולים שהתמתנו לא הצדיקו להתפשר על רכב דיזל גדול ומזדקן כרכב יום יומי.

ואחרי שאמרתי את כל זה ועם ה"נסיון", מצאתי עצמי תקוע בזיק עם פורסטר....

לעולם לא תשכח את זה הא?
תתעודד, השבוע חילצנו משם איגניס 2X4 שנתקע גם כן בירידה בדיוק באותה הנק'

Amza30
14-10-20, 00:23
https://www.yad2.co.il/item/edjh1kq5

מצאתי פה דאסטר רענן יחסית שיכול לענות על מה שאתה מחפש. שים עליו עוד עשרייה במיגון והגבהה ויש לך אופציה לא רעה בכלל לטיולים.

גיא
14-10-20, 02:00
https://www.yad2.co.il/item/edjh1kq5

מצאתי פה דאסטר רענן יחסית שיכול לענות על מה שאתה מחפש. שים עליו עוד עשרייה במיגון והגבהה ויש לך אופציה לא רעה בכלל לטיולים.

למה נראה לך שזה 4/4 ?

Amza30
14-10-20, 02:20
למה נראה לך שזה 4/4 ?

היה רשום במודעה, ידני, דיזל, 4x4

גיא
14-10-20, 11:23
היה רשום במודעה, ידני, דיזל, 4x4

אני לא רואה 4X4 ואני רואה סרן מת מאחורה ..
גם לא מדבקות 4X4 על האוטו.

אני לא בטוח שזה באמת ככה ... אבל אולי ..

שעיר בגב"ב
14-10-20, 13:00
בתחילה נכתב 4X4, מאז הבוקר עודכן ל2X4 ואכן נראה סרן מת

איל מ
14-10-20, 13:26
אללה ירחמו :(

-->