התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בתכנון טיול באיזור בית גוברין

ishc
13-10-20, 09:26
לקראת הסרת מגבלת ה-1000 מטרים הבאה עלינו לטובה חשבתי לארוז את הזאטוט ולתת לי ולו קצת שקט ובמקביל להרוויח קצת נק' אצל הגברת ולשחרר אותה קצת.
חושבים לנסוע בסופש הקרוב לאיזור בית גוברין, אני חושש שבשביל טיול למדבר עוד קצת חם מדי.
האם המערות באיזור בית גוברין פתוחות ואם כן איזה מערות פתוחות (הגן לאומי סגור)?
הרעיון להתחיל בנחל שקמה (סימון כחול) ומשם לכיוון יער אמציה ולעולות לכיוון בית גוברין.
האם חרבת ברק פתוחה (לא יודע אם זה אתר של רט"ג)?
איפה ישנים באיזור ולאן כדאי להמשיך ביום השני?

תודה

אומי5
13-10-20, 09:42
במדרס יש מערת זחילה שפתוחה לציבור הרחב.
לידה חרבת בורגין גם נחמדה.

אני לא זוכר בן כמה הבחור ומה הרגלי המערנות שלו ושלך, אומנם אלו מערות נוחות יחסית אבל תזחל אתה ראשון לפחות בפעמיים הראשונות

אם אתה רוצה לישון באזור גלאון, אני יכול לשלוח אותך לפינה נחמדה וריקה, או לפינה עם טיפה יותר נוכחות ושולחנות קקל. בכל מקרה תצטרך לשלם לי בכוס קפה.

דרומה ומזרחה מבית גוברין יש לא מעט שטחי אש, הייתי בודק אם ברכת צנאן עוד נעימה, אתה יכול גם לרדת דרומה ממערות חזן לכיוון באח צנחנים, שים לב שהסימון השחור הוא ציר מטווחים, לפי מה שקצין צנחנים בכיר התחייב לי, יורים מהציר ימינה ושמאלה אבל הציר בטוח.

הנוף מחרבת צורה נחמד, הדרכים סביבה ברובן לא מרגשות, יש ירידה מערב בצפון הרמה שאמורה להיות עבירותית. (לא הייתי שם בזמן האחרון)

geva dover
13-10-20, 09:43
1. כרגע כל הגנים הלאומיים סגורים
2. המדבר לא חם מדי( טוב לפחות באזור הר הנגב), אפילו די קריר בערב.

לטעמי לך על פשטות, סע איתו לחניון לילה "משטחים לבנים", בבוקר טבילה לעין עקב. תחזרו אחכ לכביש וסע דרומה לנחל חווה ותעשו צהריים בנחש צמא וחזרה הביתה.
כל המסלול ברמת עבירות קלה והוא יהנה מאוד מהמים והנוף

guy888
13-10-20, 10:01
מעבר למקומות שהוזכרו מעלה, ישנה מערת פעמון גדולה שאנחנו תמיד מבקרים בה
http://off-road.io/mapitem/6425624336400384

וכמובן מסיימים בבריכת צאנן

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

ishc
13-10-20, 10:42
במדרס יש מערת זחילה שפתוחה לציבור הרחב.
לידה חרבת בורגין גם נחמדה.

אני לא זוכר בן כמה הבחור ומה הרגלי המערנות שלו ושלך, אומנם אלו מערות נוחות יחסית אבל תזחל אתה ראשון לפחות בפעמיים הראשונות

אם אתה רוצה לישון באזור גלאון, אני יכול לשלוח אותך לפינה נחמדה וריקה, או לפינה עם טיפה יותר נוכחות ושולחנות קקל. בכל מקרה תצטרך לשלם לי בכוס קפה.

דרומה ומזרחה מבית גוברין יש לא מעט שטחי אש, הייתי בודק אם ברכת צנאן עוד נעימה, אתה יכול גם לרדת דרומה ממערות חזן לכיוון באח צנחנים, שים לב שהסימון השחור הוא ציר מטווחים, לפי מה שקצין צנחנים בכיר התחייב לי, יורים מהציר ימינה ושמאלה אבל הציר בטוח.

הנוף מחרבת צורה נחמד, הדרכים סביבה ברובן לא מרגשות, יש ירידה מערב בצפון הרמה שאמורה להיות עבירותית. (לא הייתי שם בזמן האחרון)

היי לכולם,
אומי, שלח לי בוואטסאפ. תבוא לקפה וגם ליותר בשמחה.
הגמד בן 3.5 ואני לא יודע כמה בא לי על זחילות. מערות שאפשר לעמוד בהן נשמע יותר טוב. בריכת צנאן בכלל נשמעת כמו סיום יאה. מישהו היה שם לאחרונה ויודע מה מצב המים?

guy888
13-10-20, 11:01
מים מעולים. וקרים

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

אומי5
13-10-20, 11:21
היי לכולם,
הגמד בן 3.5 ואני לא יודע כמה בא לי על זחילות. מערות שאפשר לעמוד בהן נשמע יותר טוב. בריכת צנאן בכלל נשמעת כמו סיום יאה. מישהו היה שם לאחרונה ויודע מה מצב המים?

המסלולון של בורגין. יש כמה מערות בעמידה ומסלול קצר של הליכה

ishc
13-10-20, 12:01
בורגין?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ishc
13-10-20, 12:01
מים מעולים. וקרים

Sent from my SM-N975F using Tapatalkתודה [emoji120][emoji120][emoji120]

אומי5
13-10-20, 13:08
חירבת בורגין, מופיע בעמוד ענן, אתה חונה בשלט, הולך לעם הסימון עד למכלול הממסתור, מציץ, מתרשם, זו גם חורבה נחמדה, ואז ממשיך עם סימון נוסף, ירוק למיטב זכרוני ועובר 3-4 מערות יפות. משם הסימון ממשיך בשביל נחמד חזרה לחניון. לילד נמרץ בן 3.5 זה יהיה אחלה .

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
13-10-20, 13:22
אזהרה קטנה: האיזור מחורר כגבינה שוויצרית. בין השיחים מתחבאים חורים קטנים, שמתחתיהם יש מערות ענק. לשים לב טוב טוב היכן דורכים.

ishc
13-10-20, 13:41
תודה חנן, הכוונה למסלול שאומי רשם?

אומי, אתה מנסה להרוג אותי?

חנן-ג'יפולוג
13-10-20, 13:56
זה נכון לכל האיזור. אם אתה הולך על שבילים קיימים, אין בעיה, אבל סטיה לשיחים והעשבייה הגבוהה בצדי הדרך מחייבת משנה זהירות.

אומי5
13-10-20, 14:31
זה נכון תמיד, בכל מקום, אבל במיוחד בשפלת יהודה, מגדר ההפרדה עד כבישש, מקוו צרעה דרומה עד להב.

yovavz
13-10-20, 15:08
תודה חנן, הכוונה למסלול שאומי רשם?

אומי, אתה מנסה להרוג אותי?חרבת בורגין - אתר שהונגש ע"י קק"ל במסגרת אתרי פארק עדולם ובמידה אתה הולך רק סביב השבילים המסומנים ולא עובר גדרות, אין סיכון מיוחד.
גם אני ממליץ מאוד על האתר - מסלול מעגלי קצר מאוד יחסית עם מערות מונגשות מסוגים שונים (פעמון, קולומבריום, קבורה, מסתור...), כולל מערכת מסתור משולטת ונקיה שילדים בד"כ מאוד אוהבים.

ishc
14-10-20, 09:12
טוב, דפקו לנו את התוכנית. נראה שבוע הבא.

dorbh
14-10-20, 09:32
היי לכולם,

אולי אם יש לך מזל באמצע השבוע, בריכת צנאן תהיה כייפית ונעימה,
לצערי יצא לי להגיע לשם בשנה האחרונה רק בשישי ושבת ותמיד היה עמוס מדי.

ishc
14-10-20, 12:09
זה נכון כנראה לכל מקור מים בארץ. תודה :)

Yuvalsh
19-10-20, 21:45
עדכון מרט"ג הבוקר:
גן לאומי בית ג'וברין פתוח אבל הכניסה מחייבת רישום מראש ותשלום (24 ש"ח למבוגר) עזיבה עד 16:00.
האטרקציה המרכזית היא קולוסיאום הגלדיאטורים המשוחזר במלואו.

ishc
19-10-20, 21:49
תודה

asafk
30-10-20, 15:42
מחזיר את השאלה לשולחן - המלצות ספציפיות לטיול מעט נסיעה (אבל שיהיה מעניין! ) ועצירות משמעותיות. כמה עמוס האזור בשבתות? באילו מסלולים אפשר להתחמק מפרייבטים? (כלומר פחות עומס)

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

אומי5
30-10-20, 16:29
מבחינת עומס, לא הייתי בשטח בחודש האחרון, אבל לא רואה על הכביש שיירות ולא שומע יותר מידי גיזגוזים מהחלון. נראה רגוע סך הכל.
מבחינת נקודות עיניין, דווקא באזור הזה אני יותר אוהב לשוטט ולעצור כשיש עיגול כחול לידי, הרי את רוב היפים והמוכרים יותר כבר ראית.
מול גלאון סידרו יפה חפירה של מצודה צלבנית נחמדה, לא הייתי נוסע במיוחד, אבל נחמד לעבור שם.
כמובן תעדכן מתי הקפה מוכן.

ד ו ר ו ן
30-10-20, 19:08
כולל חניון לילה?

אומי5
30-10-20, 19:17
יש בחורשה שולחנות, פחים ומקום לאוהל.

אומי5
31-10-20, 12:08
אז היום עשיתי סיבוב אופנים מגלאון ללכיש.
באופן הזוי לא נצפה אפילו רכב אחד בשטח.

נמרוד
31-10-20, 13:59
אז היום עשיתי סיבוב אופנים מגלאון ללכיש.
באופן הזוי לא נצפה אפילו רכב אחד בשטח.

Sent from my SM-N950F using Tapatalkכן, כי כולם ירדו לנגב.
רצינו עכשיו לעשות ארוחת צהריים בדרך חזרה בנחל נוקד. צילמתי מלמעלה מה שהולך שם.
131328

Crabbing
31-10-20, 15:37
מחזיר את השאלה לשולחן - המלצות ספציפיות לטיול מעט נסיעה (אבל שיהיה מעניין! ) ועצירות משמעותיות. כמה עמוס האזור בשבתות? באילו מסלולים אפשר להתחמק מפרייבטים? (כלומר פחות עומס)

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

המלצה קולינרית דווקא - החומוס של דואי, מול מושב לכיש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->