PDA

צפייה בגרסה מלאה : גג אסבסט

קייס קינום
28-10-20, 12:02
אנחנו שוקלים לקנות בית שאנחנו גרים בו בשכירות. אוהבים אותו, רק חסרון אחד מרכזי - יש לו גג אסבסט.

מדובר באסבסט צמנט שהמצב שלו נראה סביר. לא ראיתי שברים או סדקים. אנחנו הראשונים ששוכרים את הבית, בעל הבית מהנדס יקה שבנה אותו כמעט במו ידיו. איש רציני מאד שלא היה חוסך או לוקח סיכון, בטח לא בבית של המשפחה שלו. מצד שני הבית כבר בן 40 בערך.

יש למישהו נסיון עם פתרונות מקובלים ועלויות? מפירוק והחלפה בגג אחר ועד פוליגג/צבע/יריעות על הגג הקיים

(אני חשבתי להשאיר אותו ככה עוד כמה שנים עד שהטכנולוגיה של רעפים סולארים מהסוג שטסלה כבר מתקינה בארה״ב תבשיל, אבל יכול להיות שאני חי באשליות)

shmil
28-10-20, 19:54
מה גודל הבית?
למה לא להשקיע בהחלפה יזומה?
אישית - אני לא אוהב אסבסט וסיימתי רק עכשיו להפטר ממנו במשק שלי.
וכן, עבדתי באסבסט בצעירותי, חתכתי ועשיתי, וגם הורדתי לבד עכשיו.
ועדיין...

raanan
28-10-20, 20:07
אסבסט פולט סיבים בעיבוד שלו (ניסור / קידוח) וכשהוא ישן מאד ומתפורר.
אם יש לך הנמכת תקרה אז אין לך בעיה כלל.
אפשרות נוספת היא צביעה (לא זוכר את סוג הצבע ומפרטו) .

רענן

קייס קינום
28-10-20, 20:36
מה גודל הבית?
למה לא להשקיע בהחלפה יזומה?
אישית - אני לא אוהב אסבסט וסיימתי רק עכשיו להפטר ממנו במשק שלי.
וכן, עבדתי באסבסט בצעירותי, חתכתי ועשיתי, וגם הורדתי לבד עכשיו.
ועדיין...

בית סביב 160 מ״ר. החלפה יזומה היא אחת האפשרויות על הפרק, אני מברר עכשיו עלויות - צריך פירוק של בעל מקצוע מוסמך וכמובן לשים גג חדש.

- - - Updated - - -

אסבסט פולט סיבים בעיבוד שלו (ניסור / קידוח) וכשהוא ישן מאד ומתפורר.
אם יש לך הנמכת תקרה אז אין לך בעיה כלל.
אפשרות נוספת היא צביעה (לא זוכר את סוג הצבע ומפרטו) .

רענן

מה הכוונה בהנמכת תקרה? בתוך הבית יש תקרה מעץ, ולהבנתי גם איזשהו בידוד בינה לבין האסבסט.

כמה שנים נחשב ״ישן״ באסבסט? הבית מאזור 1980, אבל הלוחות נראים במצב תקין סהכ, עד כמה שאני מבין..

עמי
28-10-20, 20:50
לא מבין באסבסט, אבל נמצא בסביבה שבה מדובר לא מעט על אסבסט ופירוקו/פינויו (יועץ משפטי, גם לכמה קבלנים מורשים לפינוי אסבסט).

אם היית רואה את אמצעי הזהירות שננקטים בעת פרוק גגות אסבסט, גם אם הם לא שבורים או מתפוררים (ובעצם בכל עבודה בה מעורב אסבסט ותוצריו), אני מניח שלא היית מעלה בדעתך לגור בבית שגגו עשוי אסבסט.

יכול להיות שזה נשמע מוגזם, אבל בדברים כאלה, לדעתי - Better safe than sorry, ובמקרה הזה, המשמעות של sorry, יכולה להיות ממש עצובה.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

raanan
28-10-20, 20:56
מה הכוונה בהנמכת תקרה? בתוך הבית יש תקרה מעץ, ולהבנתי גם איזשהו בידוד בינה לבין האסבסט.
אז לא אמור להיות לך כל בעיה.
ואם בכל זאת אתה מוטרד, תזמין בדיקת מעבדה מאושרת משרד העבודה לניטור סביבתי.
1500 ש"ח לערך ליום ניטור + דו"ח.

כמה שנים נחשב ״ישן״ באסבסט? הבית מאזור 1980, אבל הלוחות נראים במצב תקין סהכ, עד כמה שאני מבין..
מזמן כבר לא מייצרים אסבסט .
ישן זה משנות ה 50 / 60

boaz avrahami
28-10-20, 20:58
בן כמה בעל הבית?
תסיק מזה את המסקנות.

לדעתי קצת מפריזים עם המוצר.
היצור שלו באמת גרר קורבנות אבל השימוש עצמו הוא די נפוץ ולא מפיל חללים.

raanan
28-10-20, 20:58
לא מבין באסבסט, אבל נמצא בסביבה שבה מדובר לא מעט על אסבסט ופירוקו/פינויו (יועץ משפטי, גם לכמה קבלנים מורשים לפינוי אסבסט).

אם היית רואה את אמצעי הזהירות שננקטים בעת פרוק גגות אסבסט, גם אם הם לא שבורים או מתפוררים (ובעצם בכל עבודה בה מעורב אסבסט ותוצריו), אני מניח שלא היית מעלה בדעתך לגור בבית שגגו עשוי אסבסט.
זה מצטלם טוב, עושה רושם טוב על הלקוח למחיר המופקע שהוא משלם ....

יכול להיות שזה נשמע מוגזם, אבל בדברים כאלה, לדעתי - Better safe than sorry, ובמקרה הזה, המשמעות של sorry, יכולה להיות ממש עצובה.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
מסכים !!!

עמי
28-10-20, 21:50
זה מצטלם טוב, עושה רושם טוב על הלקוח למחיר המופקע שהוא משלם ....

זה סתם פופוליזם. אמצעי הזהירות והבטיחות מוכתבים על ידי החוק(ים).

מנסיון, אני יכול להבטיח לך שקבלנים מעדיפים עבודות שאין בהן אסבסט, על פני עבודות שמערבות טיפול באסבסט ומלוות בסיבוך ובמורכבות אדירים (ויקרים).

עמי

זוהר לב
28-10-20, 22:04
מהומה על לא כלום, סערה בכוס מים.

הסיכון באסבסט היה בתהליך היצור שלו . סיבי אסבסט זעירים התעופפו בשטח המפעל ואיש לא היה מודע לסכנה שבהם.
תחלואת סרטן ריאות גבוהה בקרב עובדי המפעל בנהריה שלא מוגנו כראוי, הביאה לכתבת תחקיר ששודרה לפני שנים רבות והפילה פחד על כל עמך ישראל שהאסבסט מסרטן, וכאן נולד המיתוס שגם מוצרי האסבסט המוגמרים,מסרטנים. אין אמת בקביעה זו, אבל היו כאלו שניצלו את חוסר הבהירות והפחד שהוטמע בציבור לייצור תילי תלים של חוקים ותקנות כדי שהרבה אנשים נוספים ירויחו מהפניקה שנוצרה.

לפות"ש. הישאר עם גג האסבסט, שום נזק בריאותי לא יגרם.

Yohay
28-10-20, 22:35
הי,
בעבודתי יוצא לי להחליף גג אסבס אחד בשנה לפחות
בחודש האחרון החלפתי גג של 180 מ"ר בפאנל צמר סלעים

אם האסבסט לא נשבר אין מה להילחץ
כן הייתי מתכונן להחליף כשנוח לי (מזג אויר וכלכלית)
זה יכול גם להגיע ל200 ש"ח/מ"ר פינוי והתקנה של גג פאנל חדש

פאנל קלקר יהיה זול יותר אבל הוא לא עומד בתקן אש

לגבי הניטור, זה תלוי מה ידרשו ממך בהיתר

יוחאי

זיף
29-10-20, 09:17
בבית הקודם ששכרתי היה גג אסבסט אז קצת נכנסתי לעניינים. ממה שהבנתי, ריכוז האסבסט במוצרי בטון השונים (פלטות וגגות) הוא די נמוך, בין3-5%. האסבסט ישתחרר רק עם קודחים\מנסרים\חותכים\משייפים. האסבסט המסוכן הוא אסבסט פריך ששימש בעבר לבידוד תרמי בהתזה, ובתהליך היישום שלו אכן השתחררו חלקיקים קטנים. כמו כן כשהוא חשוף ומתבלה הוא מתפרק מאד בקלות ומשחרר אבק.

-->