צפייה בגרסה מלאה : מחפש חתיכת נחושת,
לצורך פרויקט חשמל ברכב מחפש חתיכת נחושת לייצר ממנה מוליך.
עובי3-4ממ. רוחב 50ממ אורך 100ממ..
מצאתי באיביי... אבל לא יכול להמתין עד שיגיע.
אשמח להכוונה...
131295
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תזמין. בינתיים תקדח ותחתוך ותייצר מפלדה. אם כשתגיע הנחושת יהיה צורך אמיתי, תחליף לנחושת. רוב הסיכויים שכבר לא תטרח.
לא יודע אם זה אותו עובי ומוליכות, אבל אפשר לקחת צינור נחושת של מזגן ולהשטיח אותו עם פטיש ומלחציים...
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
ניסיתי... בגלל שהמיקום מאוד צפוף..צינור מזגן לא מתאים.
מאיר אלוני
28-10-20, 18:37
תנסה בציוד ללוחות חשמל יש כל מיני פסי נחושת, דוגמא :
http://www.uriel-shay.com/products/2756-%D7%A4%D7%A1%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7% 90%D7%9C%D7%99%D7%9D
כנס לחנות חשמל ובקש פס השוואת פוטנציאלים.
יש בחנויות חשמל.
אבל.
במטוסים "ספרטיביים" (שזה אומר מטוס שבונים לבד בחצר מאחורי הבית והספורט הוא לא להתרסק) משטיחים צינור נחושת ועושים ממנו פס צבירה בתור פרקטיקה מקובלת. אחר כך קודחים ומבריזים בנחושת. באופן הזה הקפיציות של הפס שהיה פעם צינור מונעת מהבורג להשתחרר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תזמין. בינתיים תקדח ותחתוך ותייצר מפלדה. אם כשתגיע הנחושת יהיה צורך אמיתי, תחליף לנחושת. רוב הסיכויים שכבר לא תטרח.יבוצע,
תודה לכולכם על התשובות!
boaz avrahami
28-10-20, 23:37
יבוצע,
תודה לכולכם על התשובות!
תקרא את כל השרשור הזה מחדש ובעיון ותבחר תשובה אחרת.
מכל האפשרויות שקיבלת בחרת את הפחות מתאימה .
לדעתי.
בגלל הצורה אני זקוק לרוחב 50ממ .. הפסים בהם עושים לשימוש לארקה ממה שהצלחתי למצוא זה רוחב 40ממ.
זה לא דחוף, לזמן חיפושים גם יש ערך.
דיסק ומקדחה יחסית נגישית, אייצר משהו זמני מברזל שיהיה גם שבלונה כשתגיעה הנחושת.131306
liontamer84
29-10-20, 09:00
אני רק שאלה ברשותך -
למה לחבר את זה עם פס נחושת ולא כבל עבה עם שתי נעליים?
בגלל הצורה אני זקוק לרוחב 50ממ .. הפסים בהם עושים לשימוש לארקה ממה שהצלחתי למצוא זה רוחב 40ממ.
זה לא דחוף, לזמן חיפושים גם יש ערך.
דיסק ומקדחה יחסית נגישית, אייצר משהו זמני מברזל שיהיה גם שבלונה כשתגיעה הנחושת.131306
ניסית לסובב אותם ב90 מעלות אחד ביחס לשני וופשוט להלביש טרמינל על טרמינל ישירות?
מצטרף לרועי. כבל רתכת קצרצר עם 2 סופיות ייתן לך הרבה יותר גמישות ועמידות לויברציות מאשר פתרון קשיח.
את הכבל עדיף לחתוך ולכופף כך שיתאים למקום לפני שמחברים את הסופיות, וכך הסיבים יסתדרו להם בנחת בהתאם לכיפופים, וחיבור הסופיות "יקבע" את הצורה הסופית.
אני גם נוהג להלחים את הסופיות בנוסף ללחיצה, אבל זה שנוי במחלוקת כאן בפורום.
יכול לסייע בלחיצה עם או בלי הלחמה, וגם באיסוף כל החלקים הדרושים מ- מ.נ.מ, אם תרצה [emoji846]
ניסיתי את הכבל הקצרצר .. לא נראה טוב ולחוץ מאוד.
יש עוד מגבלות באריזה של המצבר והאביזרים האלו בתא המנוע הצפוף.. בגלל זה הבטריי בריין והפיוז ממוקמים כמו בתמונה.
האוזן חיבור התחתונה של הבטריבריין הופכת להיות הקוטב החיובי של המצבר הכל מתנקז אליה (חוץ מהאלטרנטור) לא רק הפיוז שבתמונה (שמיועד לצרכנים בחלקו האחורי של הרכב)...
אם אצמיד אליה את הפיוז לא יהיה מקום לחבר את שאר הכבלים לשם.
עריכה:
עם הבטריבריין מגיעים מוליכים בסגנון והוא מעוגן עם אחד מהם.
131307
מצטרף לרועי. כבל רתכת קצרצר עם 2 סופיות ייתן לך הרבה יותר גמישות ועמידות לויברציות מאשר פתרון קשיח.
את הכבל עדיף לחתוך ולכופף כך שיתאים למקום לפני שמחברים את הסופיות, וכך הסיבים יסתדרו להם בנחת בהתאם לכיפופים, וחיבור הסופיות "יקבע" את הצורה הסופית.
אני גם נוהג להלחים את הסופיות בנוסף ללחיצה, אבל זה שנוי במחלוקת כאן בפורום.
יכול לסייע בלחיצה עם או בלי הלחמה, וגם באיסוף כל החלקים הדרושים מ- מ.נ.מ, אם תרצה [emoji846]מעריך מאוד את ההצעה לעזרה!!
עוד תשמע ממני...
איך אגב הלחמה הולכת עם גמישות ועמידות לויברציות?
והנה.. ניסיתי, כמו שאמרתי .. לא אהבתי את איך שזה נראה (לא רק לך מותר להיות עקשן... (; )131308
אם תרחיק מעט את היחידות אחת מהשנייה תוכל לקצר משמעותית את הכבל ולמתן את הכיפופים.
ואם תסובב את אחת היחידות ב-180 מעלות תוכל לגשר ביניהן עם קשת אחת קצרה עוד יותר.
אבל אנחנו לא רואים את התמונה המלאה אז קשה לייעץ ככה ...
לגבי הבדיל - מסתדר נהדר, מוכיח את עצמו כבר הרבה שנים. בדיל הוא חומר רך יחסית גם במצבו המוצק, ואני אמנם לא מומחה חומרים שיודע להסביר מדעית את הסיבות, אבל בפועל הבדיל לא מתנתק, וגם לא סיבי הנחושת בכניסה לסופית.
הירשפלד יובל
29-10-20, 10:08
לצורך פרויקט חשמל ברכב מחפש חתיכת נחושת לייצר ממנה מוליך.עובי3-4ממ. רוחב 50ממ אורך 100ממ..
אלו פסי צבירה ללוחות חשמל BUSHBAR , כפר מנחם , תחמ"ש מייצרים/מייבאים אותם , לא הצלחתי להעתיק קישור.להם יש בטוח , לא בטוח שירצו למכור כמות קטנה . אם לא , חפש סניף גדול של ארכה חשמל , חשמל ישיר , ציוד חשמל.
זה נמכר : גלוי/חשוף או מבודד , ביחידה אחת קשיחה או מספר לוחות/פסי נחושת גמישים.
אני חוזר בי קצת, חשבתי שאתה מדבר על פס לחיבור הצרכנים בקצה. פה אתה מדבר על מוליך ראשי שיהיה עליו הרבה זרם. בהעדר נחושת, תעשה מאלומיניום, מוליכות גבוהה בהרבה מפלדה ואלומיניום באמת שאין בעייה להשיג, תגלח פס בעובי 5 ממ ממיגון אלומיניום ישן (הייתי אומר לך בוא תיקח כמה שבא לך אבל בטוח יש קרובים אליך בהרבה).
צריך להיות לי עובי 5 מ"מ אם זה עוזר לך
הירשפלד יובל
29-10-20, 10:48
אני חוזר בי קצת, חשבתי שאתה מדבר על פס לחיבור הצרכנים בקצה. פה אתה מדבר על מוליך ראשי שיהיה עליו הרבה זרם. בהעדר נחושת, תעשה מאלומיניום, .
נמרוד , לא יודע מה הצרכן שלו וצריכת הזרם. אבל , הוא לפעמים/תמיד פדנט. האלומניום מוליך פחות טוב מהנחושת ולהבדיל מהנחושת שהיא גמישה לכיפופים , האלומניום שביר. בזמנו כשהייתי בונה קווי חשמל ל-400AMP+ הייתי קונה כבלים אלומיניום 240×4 ממ'ר במקום 185×4ממ'ר נחושת , כי את כבלי הנחושת בגלל מחירם פשוט היו גונבים לי. העקרון הוא שאם להולכת זרם A בכבל נחושת בחתך X , ואתה עובר לאלומניום , בגלל המוליכות הפחותה אתה עולה לפחות לחתך Y בשימוש באלומניום , שהוא גדול במידה אחת לפחות בטבלת גדלי/חתכי מוליכים.
נכון, ב5 מ"מ עובי אלומיניום הוא יקבל מוליכות דומה ל3 מ"מ עובי נחושת שזה מה שהוא חיפש. מוליכות של אלומיניום משהו כמו 60% מנחושת.
נמרוד , לא יודע מה הצרכן שלו וצריכת הזרם. אבל , הוא לפעמים/תמיד פדנט. האלומניום מוליך פחות טוב מהנחושת ולהבדיל מהנחושת שהיא גמישה לכיפופים , האלומניום שביר. בזמנו כשהייתי בונה קווי חשמל ל-400AMP+ הייתי קונה כבלים אלומיניום 240×4 ממ'ר במקום 185×4ממ'ר נחושת , כי את כבלי הנחושת בגלל מחירם פשוט היו גונבים לי. העקרון הוא שאם להולכת זרם A בכבל נחושת בחתך X , ואתה עובר לאלומניום , בגלל המוליכות הפחותה אתה עולה לפחות לחתך Y בשימוש באלומניום , שהוא גדול במידה אחת לפחות בטבלת גדלי/חתכי מוליכים.
עבור אורך המוליך המדובר - זה זניח
אורי אם אתה עדיין מחפש פס נחושת ברוחב הזה ולא מצאת בחנויות חשמל מסחריות (ארכה וכו'), לסגלוביץ' בחולון (בית מסחר למתכות שאין לו בעיה למכור לפרטיים בכמויות קטנות, אבל יקר) בטוח יש.
המון תודה לכולם, הסתדרתי בינתיים עם חתיכת אלומיניום.
boaz avrahami
12-11-20, 19:25
שים לב שאלומיניום צריך לנקות פעם בשנה באזורי החיבורים
לצורך פרויקט חשמל ברכב מחפש חתיכת נחושת לייצר ממנה מוליך.
עובי3-4ממ. רוחב 50ממ אורך 100ממ..
מצאתי באיביי... אבל לא יכול להמתין עד שיגיע.
אשמח להכוונה...
131295
אני חושב שהגזמת במידות אלא אם אתה מתכוון לקדוח ולהבריז בפס.
פס כזה נושא בקלות מעל 500 אמפר......... קיים צורך כזה? בספק.
לא כ"כ התעמקתי אבל קיימת גם האופציה הזו אם רלוונטי.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=131594&d=1605811503&thumb=1&stc=1
זהו שטוח שזור שעשוי בד"כ משרוול סיכוך עגול שנפחס ומופיע ברחבים ועוביים שונים. בצבא, שימוש נרחב ככבלי הארקה לאדמה , בגנרטורים ועוד, גמיש להפליא ומצוי בכל חברה להרכבות אלקטרוניות. ניתן כמובן לשדך כמה במקביל.
הסיבים מנחושת מצופה בדיל.
אורי תראה מה מצאתי בשבילך
131608
131609
יואב תודה רבה!
תודה לכולם בעצם...
הפס נחושת אכן הגיע .. באיחור אופנתי.
בזמן שעבר כאמור לא חיכיתי, חתיכת אלומיניום שנקדחה..נקצצה ובודדה.. מוליכה את החשמל באיזור הצפוף הזה.
בשיא יעבור שם 100אמפ.. בלחץ.
כשאמצא זמן ואוסיף עוד צרכנים על הקו אחליף בין אעתיק את המוליך אלומיניום לנחושת...
שוב תודה על הטבלה ועל העצות הטובות.
132405132406132407132408
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.