PDA

צפייה בגרסה מלאה : יעוץ בקניית רכב שטח- כביש למתחיל

SugBee
31-10-20, 01:41
שלום
אני סטודנט בן 19 ואני שוקל לצאת לשבילים

המטרה שלי כרגע היא ללמוד את הרכב ואיך הוא עובד, אז יש עדיפות לרכב פשוט ומצוי.

מצד אחד הייתי רוצה רכב לצאת לטייל בארץ עם חבר, אין חשיבות כלכך לעבירות או אבנים.
מצד שני הייתי רוצה להתנסות בכל מיני טכניקות נהיגה ראלי שונות בשטח, כגון דריפטים, trail braking וכולי.

לכן הייתי רוצה רכב שטח (גיפ\טנדר\רכב) הנעה אחורית או 4x4 שיהיה קטן ונמוך יחסית.

הרכב ישמש רק לטיולים ויש עדיפות לידני.

התקציב הוא כ 20,000~
והרכבים שקרצו לי כללו את הסובארו טנדר 4x4, והפרוסטר
.

Gershon
31-10-20, 08:08
1.3L jimny engine M13A
שנת ייצור 2000

איל מ
31-10-20, 08:53
סובארו טנדר.
אם תנסה טכניקות ראלי עם ג'ימני אתה תלמדעל הדרך גם פחחות וכירופרקטיקה.
וטיפ קטן,
לא עושים נסיעות כמו שאתה מתאר ליד פרדסים.

סולי
31-10-20, 10:02
רכב עם הנעה כפולה לא ייתן את מה שאתה מבקש,
כדי לייצר דריפטים מהנים מרכב כפול הנעה צריך המון כוח/מעט אחיזה, . המהדרין יבקשו הילוך ראשון ארוך .. ודיפרציאלים מוגבלי החלקה.

הייתי מחפש רכב ישן בנזין הנעה אחורית, כדוגמת פורד אסקורט.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ש01
31-10-20, 10:48
בגילך למדתי (חלק ממה שאתה כותב) עם מונית מרצדס 240D משנת תררפ"ו (מונית לשעבר). היתה כל כך כבדה ויחסית לתקופה חזקה מצד אחד, ומצד שני כל כך זולה, עד שבאמת לא היה חשש לנזקים מהחלקות בשבילים (המקרה שלי - במדבר). והיו נזקים...

חפש רכב ישן, לא 4X4 (כי רמזו לך קודם, החלקה/צלחת עלולה להפוך מהר מידי להתהפכות.
טנדר סוברו רכב נפלא.
גם כזה היה לי, וגם אותו (כמעט) הפכתי אחרי זינוק מהיר מידי ביציאה מנחל (4 גלגלים גבוה באוויר, וסבסוב בלתי נשלט על הקרקע)

לך תמצא אחד.... וגם אז הוא הנעה קדמית.

חפש טנדר ישן וחבוט. גיר רגיל.
עולה כלום ויבצע כל מה שאתה רוצה.

ד ו ר ו ן
31-10-20, 10:50
לדעתי רשימת הדרישות ביחס לתקציב מכוונת קצת לחיפוש חד-קרן.

טנדר סובארו סטנדרטי זה הנעה קדמית, אז לא ממש עונה לך לדרכים וכו.
בהצלחה למצוא טנדר סובארו 4x4 תקין שמישהו ימכור לך בתקציב הזה.

אתה מכוון לכייף לא רשמי ולא ממש רציני, ולדעתי לא ממש חייבים רכב רב-סוסים.
גם לגאסי/אימפרזה סטיישן 2ל בנזין הנעה כפולה עושה יופי של החלקות כשרוצים ויודעים לעשות העברות משקל.

בתקופות הטיפשעשרה, היילקס 2x4 שימש בדיוק למטרות האלו.. רכב קל, הנעה אחורית וגיר קצר יחסית שמאפשר יופי של שימור מומנט, עד כדי החלקת צמיגים גם על אספלט, ומתנהג שונה מאד מאחיו המגודל 4x4.
לא יודע אם יש כאלו במצב נסיעה סביר.

סולי
31-10-20, 11:55
בעד היילקס 2×4... לדעתי אפילו היו כאלו בנזין בתחילת ה90.

עוד אופציה זו וולוו ישנה ..

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

SugBee
01-11-20, 16:13
תודה רבה על התשובות!

אתחיל לחפש הצעות רכב ספציפיות, אעדכן אם אמצע משהו סופי.

לא עושים נסיעות כמו שאתה מתאר ליד פרדסים.
תודה על הטיפ, אני גם מטייל בפרדסים ויודע כמה מסוכן זה לנסוע שם.

hadtomer
01-11-20, 18:17
מה המצב

אני מניח שאתה מבין שכמו רבים וטובים - אתה מחפש יוניקורן. כלומר הסיכוי שלך למצוא STI במצב טוב אינו גבוה. ולצורך העיניין, כל רכב "אציל" רחוק מדרישותיך ברמות מביכות. אני אישית היתי נותן את ביצה שמאל שלי בשביל להיות שוב הבעלים של הפיג'ו 106 ראלי שהיתה לי פעם (מה אכפת לי, ילדים כבר עשיתי).

אבל - אם אתה בן 19 והצלחת לגייס 20 אלף לרכב שיסע סבבה בשבילים, יהיה יחסית קל לתיקון ויהיה חזק- הרשה לי להציע לך GMC סונומה - או אחותה התאומה שברולט S10. אני לא בן 19, אני בן 44 - ואני כבר חצי שנה עוזר לחבר שבונה אחת כזאת- מונמכת, דיפרנציאל מוגבל וכו - איזה אוטו פאן. מנוע 6 V עם קמשפט בבלוק, מכאניקה ממש פשוטה, והרבה כוח.

jonys
01-11-20, 20:25
volvo 940/740
במקור רכב של סבא/סבתא אבל אפשר להוציא ממנו הרבה חיוכים בשבילים. תוכל גם למצוא מיגון תוצרת בית מאחת מפליטות גרוטראלי ואולי גם הגבהה סימלית. בסיס הגלגלים הארוך ישאיר לך סיכוי לתפוס את הזנב כשהוא יצא לטייל.

דרור ברלי
02-11-20, 00:10
שום רכב ישן לא ישרוד זמן רב שימוש כזה. גם לאחר שיפורים, הגבהות וחיזוקים.
הכל ייפתח וייסדק ויתפרק.

ד ו ר ו ן
02-11-20, 00:11
שום רכב ישן לא ישרוד זמן רב שימוש כזה. גם לאחר שיפורים, הגבהות וחיזוקים.
הכל ייפתח וייסדק ויתפרק.
מחיר הכייף

דרור ברלי
02-11-20, 00:19
נכון. אבל הייפ האספנות יצר מצב שכל גרוטאה עם הנעה אחורית בת 30-50 מתומחרת היום כמשקלה בזהב, זה מחיר קצת יקר מדי בשביל ללמוד לעשות החלקות-זנב בשטח.

אולי עדיף באמת איזה טנדר בנזין 2X4 ישן מהניינטיז. איפון או דומה. שמראש ייראה רע, כדי ששכר הלימוד יהיה מינימלי.

- - - Updated - - -

כמעט רציתי להמליץ על חיפושית.... אולי המכונית הכי מתאימה לנהיגת שבילים מהירה ושניתן לשפר ולשדרג ליכולת שטח מכובדת ממש.
אבל אז נזכרתי שהן הפכו לחביבות על אספנים עם הרבה כסף מיותר ונזיל וכפועל יוצא - יקרות באופן לא פרופורציונלי לחלוטין.

מוטי ג.
02-11-20, 05:59
L200 בזנין
https://www.yad2.co.il/s/c/z24b6aym

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

nirs
02-11-20, 12:33
volvo 940/740
במקור רכב של סבא/סבתא אבל אפשר להוציא ממנו הרבה חיוכים בשבילים. תוכל גם למצוא מיגון תוצרת בית מאחת מפליטות גרוטראלי ואולי גם הגבהה סימלית. בסיס הגלגלים הארוך ישאיר לך סיכוי לתפוס את הזנב כשהוא יצא לטייל.

בהחלט אופציה ראוייה.
הצטרף אלי בזמנו למרסבה. הצליח (עם קצת מאמץ) לעבור את כל המסלול (מנביא מוסא עד מעלה אדומים)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201102/5c65fdfb81e25730c508227fa3da5255.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201102/ad3baf4f379e188493e506085dd67114.jpg

ש01
03-11-20, 10:34
בכפר יאסיף עומד על הכביש סובארו טנדר 4X4 עם שלט למכירה.
לא הספקתי לצלם...

nir.samo
03-11-20, 13:17
מזלך שלא הרסת 740 סטיישן

Sent from my H3123 using Tapatalk

SugBee
04-11-20, 03:22
אהלן,

מעדכן בינתים בחיפוש שלי מצאתי סוזוקי ויטרה.

https://www.yad2.co.il/item/f9llp8po

רציתי לדעת אם זה רכב סביר שאין לו בעיות ידועות בהמשך הדרך,

וגם רציתי לדעת אם הוא לא יתהפך מיידית אם אנסה לעשות משהו :confused:

הרבה אנשים פה רשמו לי לא לטרוח עם 4x4 אבל עד כמה שאני יודע אפשר לנעול את הרכבים הללו להנעה אחורית (?) תהיה בעיה עם זה?

בנוסף ראיתי גם וולו 144, אך אני מודאג שהרכב הזה נדיר מידי בשביל מישהו כמוני להרוס.

אם לא זה אמשיך לחפש טנדרים או רכבי אספנות.

דרך אגב תודה על כל העזרה עד כה!

הדסופה
04-11-20, 08:20
בהחלט אופציה ראוייה.
הצטרף אלי בזמנו למרסבה. הצליח (עם קצת מאמץ) לעבור את כל המסלול (מנביא מוסא עד מעלה אדומים)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201102/5c65fdfb81e25730c508227fa3da5255.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201102/ad3baf4f379e188493e506085dd67114.jpg

מכיוון שזה הוולוו שלי ( עם עוד 2 שותפים) לשעבר אז נאמר שמבחינת עבירות וגם מבחינת שרידות ואמינות הוא עדיף על כל האימפרזות הנעה קדמית מושקעות מוגבהות וכן הלאה .
בכל ערב כשאנשי הסוברו היו הופכים את הרכב על הצד ומתחילים להחליף זרועות וגיר ואלוהים יודע מה עוד, אף פעם לא הבנו מה ולמה. לא נדרשו תיקוני שטח בוולוו.
הוא רק עושה הכל לא באותה מהירות...
בקונפיגורציה הזו הרכב לא שש לזרוק זנב. יחס כח משקל לא מדהים במיוחד עם צמיג מסחרי כבד וגדול מהמקורי

הד

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
04-11-20, 20:05
הויטרה יהיה מצויין.
מוסב (?) לידני - יש בודדים כאלה. נראה במצב טוב (אם התמונה עדכנית).
זול יחסית לאחזקה, לא חזק או מהיר במיוחד, אבל גם את זה תוכל לשפר. והכי חשוב - זה גם רכב טיולים מוצלח.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

GodsFather
04-11-20, 20:18
לא. אל תיקח ויטרה ותהרוס אותה. בטח לא אחת טובה. זה לא מגיע לה ולא לשוק הויטרות ההולך ומצטמצם.... בבקשה ממך.

הציעו פה טנדרים במגוון סוגים. זה כיוון סביר בהחלט. את האמריקאים יש עכשיו בלוח יד2/פייס ב20-25 אשח לכלים יפים בהחלט, בגרסת הנעה אחורית בלבד. לפני מומ.

גם דייהטסו שרמנט היא הנעה אחורית ועולה גרוש וחצי... קשה למציאה כבר אבל כשמוצאים, דיינו. הייתה לי כזו שנת 82...זה לא רכב שהייתי לוקח ליום יום אבל בשביל לזרוק תחת בשבילים לא הייתי פוסל...

*לפני חצי שנה מצאתי חבוב בשוהם שרצה למכור פורסטר טורבו באיזור ה25 אשח לפני מומ. החיסרון היחיד שהיה הוא שמדובר במנוע יקר לתחזוקה יחסית...

ומי ששאל על סובארו טנדר 4x4, יש בלוח גם כזה בחודש האחרון במחיר 25 אשח לפני מומ. רכב שנראה לפחות סביר מאד בפנים ובחוץ.

הכל שאלה של לשבת על הלוחות...

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נמרוד
04-11-20, 21:13
אהלן,

וגם רציתי לדעת אם הוא לא יתהפך מיידית אם אנסה לעשות משהו :confused:

הרבה אנשים פה רשמו לי לא לטרוח עם 4x4 אבל עד כמה שאני יודע אפשר לנעול את הרכבים הללו להנעה אחורית (?) תהיה בעיה עם זה?

בנוסף ראיתי גם וולו 144, אך אני מודאג שהרכב הזה נדיר מידי בשביל מישהו כמוני להרוס.

אם לא זה אמשיך לחפש טנדרים או רכבי אספנות.

דרך אגב תודה על כל העזרה עד כה!

ויטארה תעשה כל מה שאתה מבקש מעל ומעבר.
וזאת נראת כמו אחלה אוטו ב18,000 שקל. מן הסתם לא הכל מושלם, הקילומטראז' שרשום שקרי, וטסט קצר. לדעתי השלב הבא זה לחפש עזרה בפורום המישהו מנוסה שיבוא להעיף מבט.

SugBee
05-11-20, 00:31
לא. אל תיקח ויטרה ותהרוס אותה. בטח לא אחת טובה. זה לא מגיע לה ולא לשוק הויטרות ההולך ומצטמצם.... בבקשה ממך.

הויטרה נראת קשוחה יחסית, אני לא חושב שאצליח לעשות משהו מספיק נורא בשביל להרוס אותה (לפני שאתפך), וחלק מהענין בשבילי זה לנסות לתחזק ולתקן רכב, אז בתקווה שאשאיר אותה במצב טוב.

נמרוד למה אתה מתכוון לגבי פורם מישהו המנוסה, יש בפורם חברה שיסכימו סתם לבוא איתי לבדוק רכב? (נשמע נחמד מידי :p)
ואם כן באיזה פורם אני צריך לפרסם הודעה?

ארים טלפון לבעל הרכב מחר. (היום בצהרים)
אעדכן!

נמרוד
05-11-20, 07:02
תגיד מאיפה אתה ואיפה הרכב שצריך לבדוק, ואולי יש מישהו בסביבה שיוכל לתת מבט.

נדב42
05-11-20, 08:13
אהלן,

זו ויטארה ארוכה ידנית - לא ייבאו כאלו לארץ אז או שעברה הסבת גיר או שהיא יבוא אישי.

על הנייר נתוני המודעה נהדרים - אפילו מעלי חשד.

ויטארה כזו לא תתהפך בקלות ותוכל להינות ממנה בהנעה אחורית, אבל זה רכב עדין, ונסיעת "כסאח" לאורך זמן תפרק לה את הבודי. אתה מוזמן לבוא לראות איך נראה בודי כזה אחרי כמה שנים...

raanan
05-11-20, 08:43
שלום
אני סטודנט בן 19 ואני שוקל לצאת לשבילים

המטרה שלי כרגע היא ללמוד את הרכב ואיך הוא עובד, אז יש עדיפות לרכב פשוט ומצוי.

מצד אחד הייתי רוצה רכב לצאת לטייל בארץ עם חבר, אין חשיבות כלכך לעבירות או אבנים.
מצד שני הייתי רוצה להתנסות בכל מיני טכניקות נהיגה ראלי שונות בשטח, כגון דריפטים, trail braking וכולי.

לכן הייתי רוצה רכב שטח (גיפ\טנדר\רכב) הנעה אחורית או 4x4 שיהיה קטן ונמוך יחסית.

הרכב ישמש רק לטיולים ויש עדיפות לידני.

התקציב הוא כ 20,000~
והרכבים שקרצו לי כללו את הסובארו טנדר 4x4, והפרוסטר
.

קראתי כמה פעמים את ההודעה שלך ולא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה!
רכב לטייל בארץ , אין חשיבות לעבירות
טכניקות נהיגה ראלי שונות

לא הבנתי אם אתה רוצה לטייל בארץ במסלולי שטח או לטייל להגיע לנקודות עניין בארץ עם רכב כביש.

אם מסלולי שטח, אזי ג'יפ/ג'יפון טנדר זה מה שנדרש.
מאידך הם לא בדיוק אופטימליים לנהיגת ראלי
(צרים, מרכז כובד גבוה, מע' מתלים מהלך עבודה גדול שגורם לזויות גלגול ).

עבור לימוד נהיגת ראלי,
רצוי רכב כביש עם הנעה אחורית , עדיפות שניה הנעה קידמית , עדיפות שלישית הנעה AWD .
כמובן שרצוי שיהיה קל משקל ובעל הספק גדול.

בקיצור,
קשה (ויקר מאד) להכין רכב לטיולי מסלולי שטח, גם לנהיגת ראלי, ולבסוף שגם יהיה רכב יום יומי.
לדעתי, תצטרך יותר מרכב אחד עבוד הדרישות הללו.

תתמקד יותר ויהיה אפשרות לייעץ פרטני יותר.

בהצלחה
רענן

GodsFather
05-11-20, 11:28
חשבתי על זה שוב..

בתכלס, קצת גזגוזים בפניות זה לא נורא... ואם גם תלמד אצל מישהו איך עושים נכון, אז תוכל לצמצם נזקים פוטנציאליים. ולטיולים בכללי זה אחלה רכב ראשון.

תבדוק את הויטרה.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

SugBee
05-11-20, 15:10
קשה (ויקר מאד) להכין רכב לטיולי מסלולי שטח, גם לנהיגת ראלי, ולבסוף שגם יהיה רכב יום יומי.
לדעתי, תצטרך יותר מרכב אחד עבוד הדרישות הללו.

נכון לעכשיו יש לי רכב פרטי לניסיעות יומיומיות, אני כרגע מחפש רכב אקסטרה לשטח, לא הייתה בכוונתי ללכת למסלולי שטח אשר דורשים מעברי אבנים וכולי, אך ככל שעובר הזמן זה נשמע יותר מענין.

המטרה העיקרית היא לרכב בעל הנעה אחורית או 4x4, שלא יהיה כלכך נורא אם אני דופק את הגחון או עושה טעות.

בנוגעה לויטרה, התקשרתי למוכר והוא טוען שהיא אוטומטית ושמישהו אחר מגיע לראות אותה מחר, הכי מוקדם שאני יכול זה יום שני.
אז אני שומר אותה בצד וממשיך לחפש.

raanan
05-11-20, 16:33
וואלה, עדיין לא מבין מה אתה רוצה.
יש לך בכלל מקום בקרבתך להתאמן בנהיגת ראלי ?

בכל מקרה, ויטרה לא מתאימה לנהיגת ראלי בפרט האוטומטית (חסר לה כוח).

רענן

איל מ
05-11-20, 16:42
הוא לא הולך להתחרות.
כל רכב שמגיע ל60 קמ"ש יהיה טוב.

SugBee
05-11-20, 17:02
הוא לא הולך להתחרות.
כל רכב שמגיע ל60 קמ"ש יהיה טוב.

בתכלס

עיקר הדאגה היא שהרכב לא יתהפך בקלות מידי

SugBee
05-11-20, 19:38
טנדר של ניסאן
קמ לא יודע
https://www.yad2.co.il/item/8iwvc2po
שווה לי לנסות?

ד ו ר ו ן
05-11-20, 19:43
לדעתי מה שבאמת מתאים לדרישות שלך זה בינבה יד2 מבן 4 שעבר לאופניים.

פלטפורמה בסיסית כזו+מדרון תלול יספקו לך את כל הכייף שבעולם מינוס העלות של רכב אמיתי והוצאות מוסך אחרי הנסיעת התחראות הראשונה, בהנחה שתצליח להתחמק מהעצים בפרדס המדובר.

איל מ
05-11-20, 20:23
הבעיה היא לא העצים.
הבעיה היא הרכב/טרקטור/אופניים שבדיוק מהצד השני של הפניה/שיוצאים פתאום מהשורה.

המשוטט
12-11-20, 19:02
טנדר של ניסאן
קמ לא יודע
https://www.yad2.co.il/item/8iwvc2po
שווה לי לנסות?עשיתי 400k עם כזה

במחיר הזה שווה לנסות

לא חזק אבל עושה יופי של צלחות

ביחוד על כביש רטוב

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

-->