התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כלי ייחודי fj40 טנדר... למכירה ביד 2

היילקס אספנות
02-11-20, 11:54
למען הסר ספק אין לי קשר למוכר.
פשוט יהיה נחמד שיגיע לידיים אוהבות.
https://www.yad2.co.il/s/c/4wi7tnv4

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

איל מ
02-11-20, 12:21
נראה לי שיש טעות במודעה.
זה לא יכול להיות 98,
והק"מ בטח שלא אמיתי (רשום 1000).
טסט עד 2023...

דרור ברלי
02-11-20, 13:43
ראיתי את הרכב הזה במודעה אחרת היכן שהוא.
אם אני לא טועה, הוא ללא ניירת.

lizard
02-11-20, 14:14
זה נראה כמו משהו שהאום מכר או נטש או אני לא יודע מה. הוא ממוקם בקצרין, מה שמחזק את הסברה שלי. אולי זה בכלל שלל מלחמה או משהו כזה...

דרור ברלי
02-11-20, 14:36
הוא יכול להיות ממוקם איפה שירצה. ואדי-רם בירדן מלא בכאלה. בצבע הזה בדיוק.
מה זה משנה?
עכשיו הוא כאן בישראל והוא למכירה. אז או שיש ניירת, או שאין.

שוב, ראיתי מודעה אחרת היכן שהוא, עם התמונות של הכלי הזה כנראה (בכל זאת סביר להניח שאין רבים או אפילו בודדים כאלה בישראל, אם בכלל. במודעה ההיא צוין אותו סכום בדיוק. ושם גם היה מצוין בפירוש שאין לו רשיונות).

boaz avrahami
02-11-20, 15:23
זה שאין מספר והמחיר תומכים בהשערה שלך.
עם רישוי זהו כלי שהיה עולה המון כסף.

Gershon
02-11-20, 15:44
FJ40 מיוצר בין 1960-1984
חברה אמריקאית FJ Company מעדכנת אותם היום

נדב ש.
02-11-20, 16:05
המבנה מאחוריו מחורר מקליעים... 🤔

דרור ברלי
02-11-20, 16:35
עם רישוי זהו כלי שהיה עולה המון כסף.

נכון. ותהרוג אותי מה מוצאים בו.
גם אני מפנטז על אחד כזה, כי הוא קלאסי וכו' וכו'. אבל אני גם הצלחתי לגנוב סיבוב קצרצר בדבר כזה - מזכיר קצת CJ ישן, אבל אין בו שום דבר מהקלילות הנמרצת של CJיים. זה מרגיש כבד ומגושם ומסורבל. זו רק הילת המלאכים שסביב טויוטות ישנות, כל מיני אגדות ואמונות על אמינות ושרידות פנומנליות וכו' שהיו נכונות כנראה בתקופתו, רק שהיום מדובר ברכב שגילו נע בין 60 ל-40 שנה... שנים שאותן הוא לא בילה במוזיאון אלא עבד כמו חמור. ברזלים מתעייפים, גם ברזלים מיתולוגיים כאלה. ואתם כבר יכולים להבין לבד מה זה אומר.

זה ספציפית אגב נראה במצב מצוין ממש. קנה המידה שלי להשוואה הם אלה שראיתי בירדן ובזמנו בסיני, שנראים גרוטאות מתפרקות.
לפי המבנה שמאחוריו (נראה מבנה צבאי סורי ישן) כנראה צולם ברמת הגולן, היכן שככלי ללא רישוי בוודאי משוטטים איתו רק בשבילים. לא על כביש.

מכיוון שזו מדינת ישראל והכל כאן אסור, דווקא זה מה שנותן מוטיבציה למצוא פרצות - אני מניח שבדרכים עקלקלות שעוברות בשוליים האפורים-כהים של איזור-הדמדומים וכמובן תמורת סכום מתאים, יימצא מי שיוכל לארגן ניירת לכל דבר.

nirs
02-11-20, 17:02
אותה ״הילה״ שליוותה את הדיפנדרים לפני הגעתם לארץ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
02-11-20, 17:15
קצת נתונים:

FJ/BJ40 זה הדגם הקצר. יש פתוח וסגור. הסגירה מחוברת בברגים וניתנת לפירוק, כמו ב-CJ/YJ/סופה/רנגלר/דיפנדר
גרסאות ארוכות וטנדרים נקראות FJ/BJ45 או HJ45/47

FJ = מנוע בנזין (מנועי סדרה F) - בעלי 6 צילינדר בטור, מוזני קרבורטור, נפחי 3.8 ו-4.2 ליטר. 105, 125 ו-135 כ"ס בהתאמה.
נתון המומנט של מנוע ה-2F (בנפח 4.2) דומה מאוד (28.5 קג"מ) לזה של מנוע ה-258 ב-CJ....

BJ = מנוע דיזל (מנועי סדרה B) - בעלי 4 צילינדר בטור, אטמוספרי, תוצרת טויוטה. נפחי 3.0-3.2-3.4-3.7 ליטר. הספקים מ-80 עד 98 כ"ס.
HJ = מנוע דיזל (מנועי סדרה H) - בעלי 6 צילינדר בטור, אטמוספרי, תוצרת טויוטה. נפחי 3.6 ו-4.0 ליטר. 78 ו-105 כ"ס
באנדרנטה = שם הדגם מייצור ברזילאי (עד 2001), מנועי דיזל אטמוספרי OM324/314/364 תוצרת מרצדס. נפחי 3.4, 3.8 ו-4.0 ליטר. 78, 85 ו- 90 כ"ס.

למי שהמבנה הכללי של האוטו הזה, הנפחים והנתונים שלו, מזכירים לו את ה-CJ, זה כנראה לא מקרי.... כל האוטו הזה הוא השראה/העתקה בוטה של ה-CJ, כמובן עם הנדסה ואיכות גבוהות יותר של טויוטה.

yoni_0000
02-11-20, 17:28
אולי יבואני רכבי אספנות יודעים, אי אפשר לעשות תהליך רישוי כמו ביבוא אישי של רכב מחו"ל? ההבדל היחידי הוא שהרכב גיאוגרפית נמצא בארץ.

ד ו ר ו ן
02-11-20, 19:10
נראה לי שיש טעות במודעה.
זה לא יכול להיות 98,
והק"מ בטח שלא אמיתי (רשום 1000).
טסט עד 2023...
או שיש גרוטאה שתרמה את זהותה לקשיש..

המשוטט
02-11-20, 19:29
FJ40 מיוצר בין 1960-1984
חברה אמריקאית FJ Company מעדכנת אותם היוםhttps://www.icon4x4.com/fj

כנראה שקנו את כל הפחים מהפס יצור הברזילאי..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

yoni_0000
02-11-20, 20:12

מגבלות שאילתה של יד 2.. לא צריך להיות גאון בשביל להבין שהשורות המובנות במודעה מולאו סתם.

ד ו ר ו ן
02-11-20, 20:17
מגבלות שאילתה של יד 2.. לא צריך להיות גאון בשביל להבין שהשורות המובנות במודעה מולאו סתם.
תתפלא..
כבר היו כאן מודעות ״מוזרות״ של רכבים שהמכניקה לא תאמה לשנתון או לדגם..

אם מה שכתבת היה נכון אז בגוף המודעה היה פרוט, ראית כזה?

lizard
03-11-20, 06:32
עזבו שטויות. זה רכב שנראה נקי מידי ובמצב טוב מידי מכדי להיות אמיתי. נראה לי סתם טרוליות או איזה נסיון רמאות אחר.

דרור ברלי
03-11-20, 10:34

"שנת ייצור 98" ו"מנוע 4.2 דיזל" הם נתונים של ל"ק סדרה 70 ישראלי רשמי.
הם לא הגיעו לישראל בשום שנה אחרת ועם אף מנוע אחר.
אז האם יש כאן זיוף?.... קומבינה?... לא. ממש לא.

האוטו הזה מוצע למכירה כפי שהוא, והוא ללא רישוי. חד-משמעית. ומעבר לזה אין מה להוסיף.

boaz avrahami
03-11-20, 10:49
על מנת להיכנס לקטגוריה הזו ביד 2 הוא נאלץ לבחור את הנתונים האלו.

מה יש מעבר אני לא יודע.
מי שמעוניין שיתקשר ויספר.
למה סתם לחנטרש?

ד ו ר ו ן
03-11-20, 20:19
על מנת להיכנס לקטגוריה הזו ביד 2 הוא נאלץ לבחור את הנתונים האלו.

מה יש מעבר אני לא יודע.
מי שמעוניין שיתקשר ויספר.
למה סתם לחנטרש?
כי בגלל אותה הבעיה היו מודעות של לנדקרוזרים 60/80 שבגוף המודעה יש פרוט אמיתי.
והיו מודעות עם שיפוץ העובדות..
אז יכול להיות שהאיש באמת קמצן במילים.
ויכול להיות שלא.

שים לב שלא קבעתי כלום, ציינתי אפשרות שכדאי שתמימים יתייחסו אליה כשהם בודקים את האקזמפלר.
כמו חבר שהתקשר לשאול על 60 שנראה טוב מידי לגילו המוצהר בניירת.

toy4FUN
03-11-20, 22:44
עזבו שטויות. זה רכב שנראה נקי מידי ובמצב טוב מידי מכדי להיות אמיתי. נראה לי סתם טרוליות או איזה נסיון רמאות אחר.

למה סתם לקבוע בלי לדעת את העובדות?
במקרה אני מכיר את המוכר.
הרכב הוא FJ45 טנדר, יש לו מנוע דיזל מקורי של טויוטה, ולרכב אין רשיונות.
במודעה שפורסמה בפייסבוק מצויין זאת במפורש.
מי שרוצה לדעת עוד, שיתקשר לבחור.

lizard
04-11-20, 08:25
במקרה אני מכיר את המוכר.

מצטער אבל היו מלא "סימנים אדומים" במודעה ובייחוד כשהרכב מופיע כמה פעמים בכל מיני מקומות עם פרטים אחרים כל פעם.
אם אתה מכיר את האדם ואת הרכב, סבבה. אני בטוח שנשמח לקרוא על הסיפור שמאחורי הרכב ואיך הוא השיג אותו ובכזה מצב טוב. (חיצונית, לפי תמונות)

nirs
04-11-20, 08:38
במקרה אני מכיר את המוכר.

טויוטה FJ עם דיזל מקורי?
״מעניין״ מאוד....

דרור ברלי
04-11-20, 10:07
טויוטה FJ עם דיזל מקורי?
״מעניין״ מאוד....

+1.

דיזל מקורי בדגמים האלה אינו בנפח 4.2 ובכלל נקרא BJ/HJ.
יכול להיות שהוחלף למנוע דיזל 1HZ של סדרה 70, אוקיי.
לפי מה שאני שמעתי, הכלי הזה בכלל שותה בנזין.
מכיוון שהוא בכלל בלי רשיונות וממילא לא תקנו אותו, אז מה זה משנה בכלל.

KOOKE
04-11-20, 12:13
יש דרך חוקית להכשיר כזה רכב ולקבל עבורו רישוי?

asafk
04-11-20, 14:40
אם הייתי ממש חזק במוטיבציה לזה - הייתי מייבא סריה 40 אספנות גרוטאה מאירופה (היה אחד מפורק באמצע שיפוץ ב1500 יורו לא מזמן) ועושה משניים אחד.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

המשוטט
04-11-20, 15:42
מירדן אי אפשר להביא?

boaz avrahami
04-11-20, 16:05
מירדן אי אפשר להביא?

עדיף מסוריה, לא?
העלאווים שומרים יותר טוב על המכוניות ביחס להאשמים

המשוטט
04-11-20, 16:06
בעיות בירוקרטיה קלה

כדי להביא גרוטאה חוקית בחופו דינרים....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

asafk
04-11-20, 18:53
מירדן אי אפשר להביא?

Sent from my LG-H990 using Tapatalkאפשר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

toy4FUN
04-11-20, 23:03
+1.
מכיוון שהוא בכלל בלי רשיונות וממילא לא תקנו אותו, אז מה זה משנה בכלל.

בול.

דרור ברלי
05-11-20, 07:55
יש דרך חוקית להכשיר כזה רכב ולקבל עבורו רישוי?

- "גברתי המקסימה, שמי ג'ורג' ואני מיליונר. האם תסכימי לקיים עימי יחסי-מין ובתמורה אשלם לך מיליון דולר במזומן?..."
- "אהההממממ......מיליון דולר?..... נראה לי שכן.... אני מסכימה!"
- "הו - פאק! לצערי נמצא בכיסי כרגע שטר אחד בלבד של 100 דולר.... אלף סליחות גברתי. האם תסכימי להסתפק כרגע ב-100 דולר?................."
- "מנוול חצוף!!!.... מה אתה חושב לעצמך שאני?.... נראה לך שאני זונה?!....."
- "גברתי, על מי שאת ומה שאת, אני סבור שכבר הסכמנו. עכשיו זו רק שאלה של מחיר".

(ג'ורג' ברנרד שו, מנהל משא-ומתן על מחירו של זיון עם גברת אחת).

כבר לא מעט שנים, רבים סבורים שאלוהים נוסע בטויוטה-לנדקרוזר-הקלאסי של פעם. והנה, מרכבת-האלים נמצאת כאן. פחים על ברזלים, והיא אמיתית לחלוטין. אין לה רשיונות.... נו באמת. בשורה התחתונה זה רק עניין סמנטי. לכלכ דבר יש מחיר. הכל ניתן לסדר תמורת מעטפת מרשרשים שמנמנה. תשאלו כל פקיד-עיריה והוא יסביר לכם איך זה מתנהל.

אני משוכנע שג'ורג'-ברנרד-שו ידע טוב מאוד על מה הוא מדבר. תמורת הסכום הנכון, בסופו של דבר אפשר גם להצליח לשכנע את אחת מהפוסטמות במשרד הרישוי (שמין הסתם הרבה-פחות מצודדת מהזנזונת של ברנרד-שו) להנפיק רשיונות חוקיים לחלוטין ללנדקרוזר-טנדר FJ45 (שמי יודע איך צץ פתאום בישראל. אולי הוברח בדרך-לא-דרך מאחת ממדינות ערב?... אולי שימש את אחת מיחידות השושו של בחורינו המצויינים?.... אולי שימש את המחבלים יימח שמם וזכרם ונפל שלל בידי צה"ל באחת ממלחמות ישראל, עמד ונרקב באיזה מגרש ורק בשניה האחרונה מישהו הצליח להציל אותו מהשמדה?..... לעולם לא נדע) - ולאזרח אותו כדת וכדין. זה הכל עניין של לחיצה על כפתור במקלדת - ורק שאלה של מחיר.

איל מ
05-11-20, 08:14
מכיוון שאנחנו לא יודעים למה אין רשיונות,
ההתלהמות הזאת מיותרת.
אולי משברנפשי ידע לשפוך קצת אור על באילו מקרים ניתן להוציא רשיונות, ובאילו לא (כולל המקרה של האביר).

דרור ברלי
05-11-20, 08:30
זה לא משנה למה יש מין מצב כזה שבו מכונית קיימת ומוחשית אבל אין לה רשיונות.
עובדה שאין.

אלה רק ענייני בירוקרטיה - תקנות וחוקים מטופשים למיניהם של דמוקטטורת-פקידונים עלובה ומתועבת.
טיפש אחד זרק אבן לבאר - אלף חכמים לא יכולים להוציא אותה.

אבל תמורת הסכום הנכון, אותו טיפש ימהר להשתלשל בחבל לתוך הבאר, יצלול במים וישלה את האבן.

אין צורך לטרוד את מנוחתו של כתבנו במכוני הרישוי. מדינת ישראל מתנהלת ככה כבר הרבה שנים. לכן כתבתי - שאל כל פקיד-עיריה איך מקבלים אישור לסגור מרפסת, להכניס מזגן בקיר חזית, לבנות בניין, לשתול דשא. והוא יסביר לך בחיוך וקריצה שהכל מלכתחילה אסור-אסור-אסור, אבל מעטפה שמנמנה מסדרת מיד היתר חוקי ואף אחד לא ישאל שאלות.
ניקח את זה קצת הלאה?... ככה נבנו בישראל שכונות שלמות. ככה נרכשו גם צוללות. הנה אנחנו גולשים לפוליטיקה..... אז סטופ.

אבל השורה התחתונה מאוד ברורה - דמוקטטורה-פקידונים-בלהבלהבלה.... העניין הוא חוקים ותקנות ואיסורים מיותרים שהם-הם יוצרים את השחיתות. וזה לא רק אני חושב ככה - טקיטוס אמר את זה, כמה אלפי שנים לפני: "ככל שתגבר שחיתות במדינה - כן ירבו חוקיה".

ואני, שדעותיי על מדינת ישראל ומערכות השלטון והניהול שלה ידועות, משוכנע שהמטרה שמאחורי התקנות היתה מלכתחילה לייצר את הפתח לשחיתות. עוד ערוץ של הכנסה מהצד לאנשי שלומנו.

ד ו ר ו ן
05-11-20, 11:31
בואו נודה..
אם היה לזה רשיון או אפשרות לרשיון, אז גם אם זה מנוע דיזל משנתון מתקדם באקזמפלר שאמור להיות בנזין, רובנו הייינו לוקחים אותו בשמחה.

זה רכב סופר קלאסי, ולא סתם ״אייקון״ מוכרים כאלו בכשירות ״אפס״ בהמון כסף, מגרסאות נאמנות מקור ועד מודרניזציה מלאה מתחת לפחחות קלאסית.

תכלס, אנחנו מברברים עליו כי בא לנו כזה..

דרור ברלי
05-11-20, 12:41
מאוד מאוד בא לנו כזה. לכולנו.
עם מנוע בנזין, דיזל, מימן, חשמל, קיטור....
וזה למרות שכאוטו?.... נו שויין. בתכל'ס? ה-FJ45 הוא רכב שמקביל כמעט בהכל - בגיל, בתכנון, במבנה, אפילו בדמיון החיצוני, לטנדר ויליס....
נעזוב לרגע את הקטע של אספנות ונוסטלגיה - כל היילקס נוסע ומבצע ועובר טוב יותר ממנו.
אבל - וזה אבל גדול מאוד - מבחינתנו ההיילקס לעולם לא יהיה מגניב כמו FJ45.

תהיה בטוח שבירדן - איפה שיש כאלה בכל פינה כמו זבל, רובם במצב צבירה הרבה פחות אטרקטיבי מהאקזמפלר הישראלי היפה הזה, מתלהבים קצת פחות.

הבן שלי טוען ש"אוטו לא צריך להיות טוב, מהיר, אמין, מתנהג או שימושי. הוא רק צריך להיות מגניב".
והוא צודק. ומבחינתי FJ45 הוא מגניב. וזה למה אני מת על הדגם הזה. הוא כל כך מכוער עד שהוא פשוט מדהים ביופיו.
אין מה לעשות, קלאסיקה. לנצח זה יישאר "ג'יפ-טויוטה" האחד והיחיד.

אם היה לי את הכסף המיותר לשטויות + הסכום הדרוש כדי לפלס את הדרך ולהתגבר על מכשולי הניירת, הפקידונים, השוחד.... לא הייתי מהסס.

איל מ
05-11-20, 15:20
בחיי שלא קראתי את הכל דרור, מצטער אם אני חוזר על דברים.
אבל זה מאטד משנה למה אין רשיונות. כי אם זה משהו שהורד פעם מהכביש, אולי ניתן להחזיר אותו, ואםזה משהו שמישהו מצא בשולי הכביש בסיני אחרי יום כיפור, אז כנראה שלא (ולא מעניינות אותי השיטות הלא חוקיות).
נכון שאני לא אקנה את הfj בכל מקרה, אבל אביר ידני- וואלה, קיים סיכוי.
אפשר לזהם כל שרשור בהקאת זפת שחורה ומרירה ישר מהריאות. אבל ממש לא חייבים.

ניר ל
05-11-20, 16:05
אין רשיונות כי זה לא כלים שעברו רישוי (לא האביר ולא הקרוזר) , הראשון מן הסתם כי יועד לייצוא השני מן הסתם כי נלקח שלל . בשני המקרים המשמעויות של רישוי כוללות לא רק פרוצדורת רישוי אלא גם מיסים

דרור ברלי
05-11-20, 16:45
בחיי שלא קראתי את הכל דרור, מצטער אם אני חוזר על דברים.
אבל זה מאטד משנה למה אין רשיונות. כי אם זה משהו שהורד פעם מהכביש, אולי ניתן להחזיר אותו, ואםזה משהו שמישהו מצא בשולי הכביש בסיני אחרי יום כיפור, אז כנראה שלא (ולא מעניינות אותי השיטות הלא חוקיות).
נכון שאני לא אקנה את הfj בכל מקרה, אבל אביר ידני- וואלה, קיים סיכוי.
אפשר לזהם כל שרשור בהקאת זפת שחורה ומרירה ישר מהריאות. אבל ממש לא חייבים.

זה מה שאתה לא מבין. זו לא זפת שחורה אלא הכרה מוחלטת (מרירה במקצת, אני מסכים) במציאות שאנו חיים בה.

לשחיתות שפשתה בארץ הזו בכל פינה יש גם צדדים "חיוביים", אם אפשר לקרוא לזה כך (?....) אני באמת ובתמים מאמין שבמציאות הישראלית של 2020, כשבאמת רוצים משהו וכמובן גם יכולים ומוכנים לשלם, אין דבר כזה "אי-אפשר". הכל אפשרי. והיי - זו לא צוללת! זה רק אוטו. אני לא רואה שום הבדל בין ה-FJ הזה לבין האביר ההוא. זה וגם זה הם רק ערימות של ברזלים וגומיות עם מנוע. גם לכסף אין ריח. המגבלות הן רק סמנטיות ובירוקרטיות.

עצם העובדה שאתה מהרהר ברצינות, בקול רם, באפשרות ההיפותטית/ריאלית שאחד האבירים הידניים ההם יהיה שלך, מוכיחה שברנרד-שו צדק - עכשיו הכל רק שאלה של מחיר. כמה תהיה מוכן לשלם כדי שזה גם יקבל לוחית צהובה של מדינת ישראל. בין אם באופן חוקי (נגיד, בצורת תשלום מס למדינה, כמו על רכב אספנות?....) ובין אם באופן לא-חוקי (בצורת שוחד למי במשרד הרישוי שלוחץ/ת על כפתור במקלדת, והופ - יש לרכב זהות ורשיון).

כאילו, לרשום ברשיון באמצעות מאכער, מידת צמיגים שאינה מקורית, זה פחות קרימינלי?.... לזייף מספר מנוע, פחות פלילי?... או להלביש על רכב כזה את הזהות של רכב ישן אחר שירד מהכביש מסיבה כלשהי, האם זה יותר חוקי והגון?... לא תאמין כמה כלים בבעלותם של אנשים טובים, הגונים, צדיקים וישרי-דרך מכל בחינה אחרת שתעלה על דעתך, נוסעים ככה עם לוחית צהובה כבר הרבה מאוד שנים. נכנסים לטסט, עוברים אותו, והכל בסדר. השמיים לא נפלו.
וזה לא כי הם קרימינלים. הם ממש לא! זה רק כי בגלל שהמערכת מערימה על אזרחיה מגבלות וקשיים בלי סוף. ואז אין ברירה אלא לבחור - לוותר על החלום, או לחפש ולמצוא את הפרצות והקומבינות. הרוב מוותרים, אבל יש כאלה שמוצאים את האפשרות, אי שם באיזור הדמדומים.

אז מי שבאמת ובתמים רוצה להילחם בשחיתות ולשים לה סוף, ימצא שאין לו ברירה אלא להסיר את רוב ההגבלות האלה שבינינו, גם אתה תסכים שאין להן שום הצדקה חוץ מאשר להדק את אחיזת החנק ותו לא.

איל מ
05-11-20, 17:02
אמלק
זה פשוט לא מקדם את השרשור לשום מקום

boaz avrahami
05-11-20, 17:08
דרור, אתה מנסה לנפנף בכח למשטרה שיבואו לבקר? תמשיך והם יבואו...

לא על זה נאמר ״להשתין מהמקפצה״?
אתה באמת תמים לחשוב שפעם המדינה התנהלה ללא שחיתות?

פנקסים אדומים
מרכזי מפלגות
מעכרים
זה הכול חדש בשבילך או שרק לאחרונה התבגרת?

DavidL
05-11-20, 17:13
לגמרי במקרה היה לי אחד כזה כשנה מ 82 עד 83 חדש כרכב צמוד, עם קבינה סגורה ומנוע בנזין. עשה קילומטראז משמעותי בין גוניה בואכה טריפולי בצפון לבנון לצפון הארץ ומדי פעם בחופשות גם ביקר בנגב...עם דלק אדום...מספר הרישוי שלו היה סיפור מעניין.. כלי אמין, נחמד מקפץ וספרטני למדי....כלי נחמד אבל לא צריך להגזים...

ניר ל
05-11-20, 18:27
דווקא במקרים האלה נראה הגיוני שיהיה קושי להעלות רשמית לכביש.
כלים שלא שולם עליהם מס כחוק ולא עברו תקינה, איך היית מציע דרור להעלותם לכביש במדינה אוטופית שמתנהלת בצורה הגיונית וישרה?

במקרה הטוב זאת ערימת חלקי רכב פטורה ממסי יבוא שקיים לגביה שטר מכר שמוכיח בעלות.

amir_shai
05-11-20, 18:48
לגמרי במקרה היה לי אחד כזה כשנה מ 82 עד 83 חדש כרכב צמוד, עם קבינה סגורה ומנוע בנזין. עשה קילומטראז משמעותי בין גוניה בואכה טריפולי בצפון לבנון לצפון הארץ ומדי פעם בחופשות גם ביקר בנגב...עם דלק אדום...מספר הרישוי שלו היה סיפור מעניין.. כלי אמין, נחמד מקפץ וספרטני למדי....כלי נחמד אבל לא צריך להגזים...נכון! אפילו אני נסעתי בו

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
05-11-20, 19:39
נכון! אפילו אני נסעתי בו
השאלה האמיתית היא האם גם הוא היה פנטסטי.

אחרת לא נתקדם כאן.

amir_shai
05-11-20, 20:05

אחרת לא נתקדם כאן.בתור ילד אני זוכר אותו כבעל מנוע חזק ובסהכ מרשים.

razzamataz
05-11-20, 20:31
גם לי היה כזה FJ40, שנת 84 עם מנוע בנזין 2F

הייתי ב 2004 סטודנט בטזמניה אז החלטתי לקנות אוטו שיעזור קצת בלימודים - נקנה ב 5000 דולר אוסטרלי מחוואי זקן שהחליט שהאוטו ספרטני וכואב לו הגב אז הוא עובר לניסאן פטרול

מצב חדש, עם כל המדבקות המקוריות, פגוש חזירים "קנגרו" צבע אדום וגג פלסטיק לבן - שמתי אז תמונות שלו פה וזכיתי לשלל "קללות" מבאי הפורום

אוטו זולל דלק, איטי וחלש, הורדת רגל מהגז ב 90 קמש תאופיין בהרגשה של פתיחת מצנח מאחר ולאוטו התנגדות לרוח כמו סי אן סאן
השדרוג העיקרי שלו הוא V6 או V8...
קפיציות נוראית על אספלט (קפיצי עלים all around) אבל ברגע שאתם על כביש עפר הוא מגהץ יותר טוב ממגהץ

ואם כל הספרטניות, וזה שירדתי מכביש לא בכוונה פעמיים איתו - פעם אחת בגלל black ice ישירות לתעלה ופעם אחת מתשומת לב לשקית ציפס במקום לכביש הרטוב ישירות לתוך גדר הפרדה של כבלי מתכת המגינים על צינורות הידרו של חברת החשמל
הייתי קונה אותו שוב ברגע!

האוטו פשוט בלתי שביר! פח בעובי עור של פיל והצבע שהתקלף בנקודה אחת בלבד היה תזכורת לאיך ובאיזה עובי צבעו פעם מכוניות
סרנים ונאקלים בעלי יכולת לנגח סלעים, בלי לכתוב על זה הביתה
דשבורד פח אדום מבריק, ריח בנזין ורעש אגזוז הצד, גלגל הגה דק מפלדה מצופה שיט כלשהו ולוח שעונים שתמיד הזכיר לי את המסכה של דארת ויידר....געגועים

דרור ברלי
07-11-20, 00:03
דרור, אתה מנסה לנפנף בכח למשטרה שיבואו לבקר? תמשיך והם יבואו...

לא על זה נאמר ״להשתין מהמקפצה״?
אתה באמת תמים לחשוב שפעם המדינה התנהלה ללא שחיתות?

פנקסים אדומים
מרכזי מפלגות
מעכרים
זה הכול חדש בשבילך או שרק לאחרונה התבגרת?

בטח הם יבואו.
היום הם כבר העלו מסוק לאויר (.....) כדי לצוד ג'יפים שמטיילים במסלול הירקון.
אני לא צריך להזכיר לכם כמה עולה שעת מסוק. כי מה אכפת לבני העוולה?.... אנחנו משלמים ממילא.

הרבט בגלילות כבר מעביר את כל הפרטים למי שצריך.

DavidL
08-11-20, 12:27

אחרת לא נתקדם כאן.

מדובר ברכב עבודנ נטו. ספרטני יותר מהדיפנדר עם הקפיצי סליל ודי דומה להיילקס שלך .

-->