התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסלולים ברמ תהגולן שמתאימים לפולסייזים?

דרור ברלי
03-11-20, 14:25
זכיתי ב"מתנה" מעניינת - להוביל קבוצת סילברדואים באמצ"ש. רמת הגולן....
מחפש המלצות למסלול שיתאים לדרקונים הגדולים האלה, עם קצת אדרנלין פה ושם (באופן יחסי כמובן. מקומות שהם יוכלו לעבור בהם פיזית... מבחינת המימדים....) שלא יהפוך לשדה קטל למפלצות....

המשוטט
03-11-20, 17:11
יהי זכר המשולשים קדוש.....

אתה הולך לעשות כמה מוסכים שמחים

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

דרור ברלי
03-11-20, 17:41
גם להם מגיע להתפרנס, לא?....

וברצינות, יש משהו שמתאים להם?.... התרגלתי לג'יפים. פתאום בהשוואה למשאיות האלה, גם סובארו נראה כמו משהו גמיש ועביר....

assafy
03-11-20, 18:00
למה שהמסלולים הרגילים כמו נחל סמך ואלעל או אפילו ציר המוסכים לא יתאימו להם? אלה לא מעברים סופר צרים וגם אין תלוליות או מדרגות בעייתיות לזויות הבטן שלהם.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

המשוטט
03-11-20, 18:01
לא יודע להגיד לך לגבי מסלולים

הייתי עם סילוורדו ארוךךך אבל בשטחים החקלאיים תו"כ עבודה ופחות במסלולי הטיול

אבל אם יהיה גשם טוב אני הייתי מוותר

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

דרור ברלי
03-11-20, 18:21
למה שהמסלולים הרגילים כמו נחל סמך ואלעל או אפילו ציר המוסכים לא יתאימו להם? אלה לא מעברים סופר צרים וגם אין תלוליות או מדרגות בעייתיות לזויות הבטן שלהם.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

אני אסביר לך למה וגם אצטט אותך: "כי יש בהם מעברים סופר-צרים, תלוליות ומדרגות בעייתיות לזוית הבטן שלהם".
כי הכל יחסי בחיים.
ממש כמו כשאם תנהג בהיילקס אטמוספרי ישן תיווכח שיש המון עליות ארוכות ומייאשות בכביש 6..... או להבדיל, בסובארו STI ואז נתיבי-איילון ירגיש לך מפותל נורא. ככה המסלולים האלה לסילברדו - הם צרים, הם מאתגרים את הגחון. ואם הדבר הזה נתקע, רק אלוהים יעזור לי.

נדב ש.
03-11-20, 18:22
אם לא רוצים להיסתבך, לדעתי ממש לא ציר המוסכים או נחל סמך, בטח שמדובר בשיירה של כמה כאלה.
רק צירים פתוחים ורחבים, לא חסר כאלה בדרום ומרכז הרמה.

גיסי קנה כזה, מכמה טיולים ראשונים מתחילים להבין מה זאת החיה הזאת.

131346

erezgur
03-11-20, 19:45
אני מניח שבדרום הגולן לא תהיה בעיה לעלות מאנדרטת הטייסים התורכים, עין שוירח תותחי נברון... או גם העליה לבני יהודה הישנה - לא סגור לי משהו צר במיוחד בדרך.

נשלח מהנייד

oferg22
03-11-20, 19:58
היי,

באמצע השבוע בעייתי לטייל ברמה - תצטרך לתאם שטחי אש.

במרכז הרמה יש כמה מסלולים פחות מוכרים אבל נחמדים - אפשר לצאת מאיזור אחמדיה ולנסוע מזרחה. יש מעבר בזויתן סמוך לבריכת האירוסים - יכול להיות מאתגר.
עצירה בבריכה לתצפית ואז למשוך צפונה לכיוון חושניה, רכס חזקה (חלמוניות עכשיו), או לחילופין לזרום לכיוון ציר הנפט - משם יש גם כמה אפשרויות כמו רוגום אל הירי, יש מספר מעיינות סמוכים לציר באזור הזה, או להמשיך עד הג'וחדר.

כל זה נכון אם יבש. אחרי גשם סביר המסלול הזה הופך להיות מלכודת בוץ בטח לגחון של מפלצות כאלה.

עופר

זיף
03-11-20, 21:06
הציר העולה מאנדרטת הטייסים הטורקים לעין שוירח ועין תאופיק יכול להיות נחמד, פתוח ורחב. סמך אלעל כאמור לא יתאים, ציר המוסכים לא להעיז להתקרב איתם. הייתי היום- ולחלוטין לא ממליץ עם כלים רחבים וארוכים.
השביל שיוצא מעל העיקול של כביש גונן צומת וואסט לכיוון צפון יכול להתאים, עם עצירה בירדינון והמשך מעל להבות הבשן. יציאה באזור הבניאס (יש כמה אפשרויות). כמו כן אפשרי לעלות מליד הירדינון מזרחה לציר הנפט בעלייה נוחה עם נוף יפה.

ברמה למעלה אפשר להיכנס ביער אודם, לעלות להר אודם ולהתקדם על שביל הגולן לכיוון עמק הבכא, להקיף את הבנטל והאביטל ולצאת ממש מול התצפית.

זה מה שקופץ לי כרגע

wonderd
06-11-20, 17:52
יש מקומות יותר מאתגרים אחרי הגשמים של שנה שעברה כמו העליות לגולן מאיזור ציר המוסכים, אבל גם אני חושב שעם יצורים כאלה צריך להישאר על צירים רחבים יותר ולא להסתבך במקומות צרים. צריך להיזהר ממקומות שנראים כמו שלוליות יבשות - לפעמים מתחת לפני השטח עדיין יש בוץ עצבני שמחכה לתפוס משהו.. אל תשאל איך אני יודע.
יחד עם זאת כמו שעופר כתב ואני מניח שאתה כבר יודע - חלק גדול מהגולן שטחי אש וצריך לשים לב לאן נכנסים באמצע שבוע - כבר נקלעתי פעם לאיזור ירי של טנקים וזה לא נעים.. בשנה שעברה הייתי צריך לחלץ איזה חכמולוג בפרייבט שנתקע בבוץ ליד שורת עצים שמצידם השני היה תרגיל באש חיה..

asafk
06-11-20, 19:44
מהבניאס על השביל האדום דרומה עד שמיר, עולים מזרחה לציר הנפט וחוסרים עד עין פית.
זה טיול לא ארוך מבחינת קילומטרים אבל עם המון דברים מעניינים בדרך..
השבילים באזור הזה מתאימים כולם למשאיות האלה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

erezgur
06-11-20, 21:48
מהבניאס על השביל האדום דרומה עד שמיר, עולים מזרחה לציר הנפט וחוסרים עד עין פית.
אין בעיה עם שטחי אש באמצע השבוע בציר הנפט?

נשלח מהנייד

asafk
06-11-20, 22:00
באמצע השבוע? ברור שיש בעיה.
כמו בכל רמת הגולן...

אסף.

erezgur
06-11-20, 22:13
- להוביל קבוצת סילברדואים באמצ"ש. רמת הגולן....
.
אז השאלה היתה לגבי אמצע השבוע...

באמצע השבוע? ברור שיש בעיה.
כמו בכל רמת הגולן...

אסף.

נשלח מהנייד

asafk
06-11-20, 22:36
באמצע השבוע ברמת הגולן... זה רק בכביש.. או בירדן ההררי... נראה לי

אסף.

איל מ
07-11-20, 08:10
יש קטעים של ציר הנפט שאין בעיה לנוע עליהם כל השבוע. (לא רוצה להגיד סתם שכולו, אבל האזור של חוות הבקר בג'וחאדר בוודאות)

-->