צפייה בגרסה מלאה : הוואן של עימרי – קמפר מסעות Mitsubishi Delica L300 4x4
ברוכים הבאים לפרויקט.
החדשות הרעות, עברתי ניתוח בברך ואני לא יכול לזוז יותר מידי.
החדשות הטובות, יש לי זמן לכתוב על פרויקט הוואן.
התוכנית היא לתעד את הבנייה כאן בג'יפולוג ולתרגם חלק מהתכנים לאנגלית לאתר שאני מקים לפרויקט (https://www.omrigi.com/delica-project).
-------------------------------------
131474
חלק א' – מסמוראי טנדר למיצובישי L300
דברים טובים לוקחים 4 שנים. 4 שנים עבדתי על פרויקט הטנדר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/84258/). למי שעקב, לאחר שהטנדר חזר לחיים לקחתי אותו למסע של 30 יום ברחבי הארץ. המסע היה תחילתו של פרויקט אחר שנמשך גם הוא 4 שנים וככל הנראה יסתיים בחודשים הקרובים. זוכרים את השיחה מעמוד 30 של שרשור הבנייה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/84258/)? שם עלתה השאלה האם לכתוב בג'יפולוג על המסע או לא. רון נחמן כתב "מצפה (כמו כולם פה) ליומן מסע מקיף. ומהכרותי אותך גם לוידאו, מחזה והירוגליף", הוא היה קרוב.
בג'יפולוג עדיין לא כתבתי על המסע, אבל הייתה לכך סיבה. לא כתבתי כי נשאבתי לפרויקט גדול ומורכב לא פחות מהטנדר. ב-4 השנים האחרונות כתבתי ספר על ההתמודדויות שהחיים הציבו בפני בשנות ה-20 לחיי. פוסט מלחמת לבנון השנייה והשלכותיה עד בניית הטנדר והמסע. ספר שלם שכתיבתו הייתה גם היא תהליך קשה וסבוך. מקווה שאוכל לפרסם פרטים בקרוב ושאהיה אמיץ מספיק להוציא אותו לאור.
אחרי המסע עברתי לברצלונה. במקביל לספר ולחיים עצמם, התחלתי לתכנן את הפרויקט הוואן.
לפני שלוש שנים כשניסיתי להבין מה הדרישות שלי מהרכב, הצבתי את המטרה הבאה: בניית קמפר מסעות, 4x4, שיכול לאכלס זוג לטיול של כמה חודשים (שנים?) ברחבי העולם. צפי יציאה למסע בתוך שנתיים ממועד קניית הרכב. מאז, התעדוף בחיים קצת השתנה והתרכזתי בכתיבת הספר. הזמן, איך לא, עבר מהר ואני בשנה איחור מתאריך היציאה המתוכנן, אבל זה לא מה ש באמת משנה, מה שחשוב הוא שעשיתי את הצעד הראשון וקניתי וואן.
אחרי הגדרת המטרות לפרויקט, התחילו ההתלבטויות על התצורה המתאימה. הראשונה הייתה בין תצורת וואן לתצורת ג'יפ SUV. לאחר שבחרתי בוואן, התלבטתי בין סינכרו טי 3 לבין מיצובישי L300. ארחיב על השיקולים לבחירת הרכב בהמשך, אך כמו שאתם רואים בתמונות, לבסוף קניתי מיצובישי L300 4X4 שעבר הסבה לקמפר. מאז שנקנה הוואן לפני שלושה שנים הרכב עמד בגבורה בנסיעות לטייל לדרום צרפת, כמה גיחות לפירינאיים, שבועיים במיורקה, שלושה שבועות בפורטוגל וכמה מפגשים עם המועדון הספרדי. מלבד החלפת פילטרים ושמנים הרכב לא דרש
יותר מידי תשומת לב. תמונות מצורפות לשרשור ומוזמנים לעקוב גם באינסטגרם (https://www.instagram.com/delicaproject/) או בפייסבוק (https://www.facebook.com/DelicaProject).
131468
איך ממשיכים
תצטרכו להיות סבלניים. בשלוש השנים שהוואן בבעלותי, לא התקדמתי הרבה מעבר להתקנת שנורקל והחלפת האגזוז, וגם זה היה בגלל אילוץ (ארחיב בהמשך מדוע התחלתי מהמשימות האלה).
בשנתיים -שלוש הקרובות אתעסק בעיקר בתכנון מחדש של הקמפר ואולי כמה משימות שלא מצריכות מקום נוח לעבוד על הרכב. כשאסתדר על סדנא או פינת עבודה נוחה, אני מתכנן לסיים עם השינויים שדורשים את אישורי משרד הרישוי ולאחריהם שיפוץ מכאני מלא ובנייה של הקמפר.
131473 131472 131471
אשמח לשמוע תגובות והצעות בזמן שאני עם הברך מקובעת והרגל באוויר.
בדומה לפרויקט הטנדר, אני כאן כדי לשתף בתהליך כמה שרק אוכל. אתם כאן כדי להנות, לסייע ולדחוף אותי קדימה!
היום אני בן 36, פרויקט נוסף שימשך 4 שנים יהיה מתנה מושלמת לגיל 40.
מתחילים עכשיו, המשך כתיבה בקרוב...
עימרי
131469131470131475
כל הכבוד !
מאחל לך החלמה מהירה וטובה, ושתפרסם לנו ... והרבה.
:)
Oren Kipnis
12-11-20, 23:54
עמרי, ראשית תהיה בריא. זה הכי חשוב.
יופי לשמוע שאתה נהנה מהמיצובישי, ובאמת צברת בו ימים ולילות.
אחרי חודשיים בסתיו של השנה שעברה עם הסינכרו, באה הקורונה וביטלה לנו את התכניות לשנה זו...אבל לא אבדה תקוותינו ובשנה הבאה נצא לטייל.
יופי... עוד משהו לשרוף עליו זמן + לחפש שוב בלוחות ואן לקמפר ולנסות לשכנע את האישה שהסכ נורמלי להתנייד ביום יום בואן 4x4 [emoji1787]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
שלום
אני עוקב בשקיקה ובקנאה אחרי פורומים וקבוצות של דליקה (L300+L400) בחו"ל. מדהים מה שאפשר לעשות עם הרכב ומעבר להיותו וואן על כל המשתמע מכך בהיבטים של מקום ואפשרויות בניה, הוא כנראה גם הכי קרוב ביכולות ל-SUV.
חייב לומר שאני נרגש לעקוב אחרי הבניה שלך ומאחל לך את כל ההצלחה שבעולם
אני גם כתבתי ספר על חוויותיי בצבא ושלי אף ראה אור לפני 6 שנים. אם תרצה להתייעץ בנוגע לכך או אפילו סתם אוזן קשבת אתה יותר ממוזמן.
יוני
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אחלה פרוייקט. אין לי הרבה(אולי בכלל) מה לתרום כי אני לא עוקב/מתעניין בקמפרים למיניהם. אבל כייף לראות ולקרוא בהחלט.
בתור מילואימניק שהיה בפנים ב 2006 אשמח לקרוא את הספר כשיצא לאור.
גם שלך yaki5500.
GodsFather
13-11-20, 12:26
המון בריאות והצלחה.
איפה הטנדר אם כך?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני לא יודע אם מותר לי לתת פרטים על מוצר שתיאורטית אני מרוויח כמה אגורות על כל יחידה שנמכרת אז שאחד המנהלים יפסוק בעניין לי זה לא ככ משנה
בוא נגיד שבשש שנים ראיתי מהספר הזה סכום שלא מספיק לסט מיגונים. משומש. וגם הצ'ק הזה מעלה אבק באיזו מגירה ולא נפדה כי הספר הזה עזר לי להשתחרר וזה היה שכרי האמיתי ממנו
אני לא מרוויח מזה, אז יכול לעדכן שהזמנתי עותק מקוון משוקן (https://www.schocken.co.il/Book/%d7%90%d7%a4%d7%a7%d7%98+%d7%94%d7%9e%d7 %90%d7%a4%d7%a8%d7%94.aspx?name=%d7%90%d 7%a4%d7%a7%d7%98+%d7%94%d7%9e%d7%90%d7%a 4%d7%a8%d7%94&code=40-10050&docNo=1&qid=1), עכשיו שיש לי זמן :)
- - - Updated - - -
המון בריאות והצלחה.
איפה הטנדר אם כך?
שמור היטב. משמש כרכב טיולים כשאני מגיע לביקור.
לא ידעתי שקיים בכלל עותק מקוון
אני לא יודע אם מותר לי לתת פרטים על מוצר שתיאורטית אני מרוויח כמה אגורות על כל יחידה שנמכרת אז שאחד המנהלים יפסוק בעניין לי זה לא ככ משנה
בוא נגיד שבשש שנים ראיתי מהספר הזה סכום שלא מספיק לסט מיגונים. משומש. וגם הצ'ק הזה מעלה אבק באיזו מגירה ולא נפדה כי הספר הזה עזר לי להשתחרר וזה היה שכרי האמיתי ממנו
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkתרגיש חופשי לפרסם באוף-טופיק.
ונחזיר את הדיון הזה לקמפרים ודברים משמחים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חלק ב' – למה L300 ?
כשהתחלתי לחשוב על רכב לטיול ארוך התלבטתי בין שלוש קטגוריות עיקריות.
SUV\ג'יפ – הנציג המוביל בקטגוריה Land Cruiser 78 Troop Carrier.
וואן גדול – הנציג המוביל מרצדס ספרינטר 4X4 או מרצדס 410d ישן.
וואן בינוני - פולקסווגן טרנספורטר סינכרו טי 3.
השיקולים היו טרייד-אוף של יכולות שטח אל מול מרחב מחייה ופסיליטיז. ג'יפ "אמיתי" עם אוהל גג בו רוב מרחב המחייה העיקרי הוא מחוץ לרכב אל מול וואן סגנון ספרינטר עם מיטה בגודל מלא המצויד בשירותים ומקלחת.
*כמובן שהיו עוד הרבה התלבטויות ורכבים פוטנציאלים אך ניסיתי לתמצת, מוזמנים להכווין אותי עם שאלות ספציפיות.
את דרכי בעולם השטח התחלתי בגיל 16 מאופנוע Yamaha DT. אחרי הצבא קניתי טרקטורון פולריס מגנום 500, ולאחריו סוזוקי ג'ימני וטנדר סמוראי. ליכולות השטח של הכלי תמיד הייתה השפעה מכרעת על הבחירות שעשיתי ולכן ה-Land Cruiser נראה כאופציה העדיפה. רכב שטח עם מכלולים מאסיביים, אמינות מנצחת ומוניטין של כלי הרכב המושלם למסעות. הבעיה היא שבאירופה קשה למצוא אותם והמחירים בשמיים (עוד יותר בספרד). לאוהל הגג הנחוץ בתצורה זו יתרונות וחסרונות. הפתיחה והסגירה יחסית מהירים ובקיץ יש זרימה טוב יותר של אויר. החסרונות עליהם חשבתי היו בעיקר סביב מזג אויר חורפי ו- Stealth camping - שינה באזור עירוני. הלנדקרוזר עדיין בגדר חלום ואם הייתי מטייל לבד הוא כנראה הייתה האופציה המועדפת. בתחילה הוא היה בקצה טווח המחירים אך כיום, נראה שהעלויות של הוואן + עלות צפויה לשדרוגים יביאו אותי למספר דומה. מבחינתי, החסרון הגדול של הקטגוריה הוא העדר מרחב פנימי - "סלון".
131531
הקטגוריה השנייה של וואן בגודל מלא בסגנון המרצדס ספרינטר ודומיו נשללה בעיקר בגלל יכולות שטח מוגבלות. אפשרי בהחלט להביא וואן במימדים כאלה לביצועי שטח מספקים אך נראה שהעלויות לפרויקט כזה בשמיים ולא ניתן לעשות את זה חוקי בספרד. גם לטייל עם רכב ארוך במיוחד לא נראה לי תענוג גדול ואנחנו עדיין בשלב בחיים שמוכנים לוותר על חלק מהפינוקים.
הקטגוריה השלישית בה לבסוף בחרתי היא וואן בגודל בינוני (לא מצאתי שם יותר מוצלח לקטגוריה). זו אופציה לא רעה לזוג והאפשרות למרחב מחייה קטן ומוגן קסמה לנו. כשמצמצמים את הוואן-ים בגדלים בינוניים לאלו שמציעים יכולות שטח לא נשארות הרבה אפשרויות. טרנספורטר טי 3 סינכרו הוא אחד מהם. הסינכרו מגיע עם נעילות דיפרנציאל והילוך אחד נמוך. המחיר יחסית גבוה אך יש היצע בספרד וניתן למצוא אותם גם בגרסאת ווסטפליה (החברה שבנתה את פנים הקמפרים של לפולקסווגן). בהתחלה חיפשתי רק סינכרו, וככל שלמדתי על הרכב יותר הבנתי שהוא פחות מתאים למשימה. אני יודע של-T3 יש קהל גדול אבל סיפורים על טרנספורטרים שעולים באש, ציריות שנגזרות בקלות יתרה בשטח ומחיר גבוה רק בגלל התדמית, גרמו לי לוותר על הטנספורטר (אני עדיין חושב שהוא מגניב לאללה).
131532
אופציה נוספת לוואן בגדלים דומים הייתה מיצובישי L300. או אם לדייק Delica L300 P25w. לא הייתי אומר שזה רכב נפוץ אבל בהחלט אפשרי למצוא אחד במצב טוב בספרד. מקור השם Delica מגיע מהיעוד של הוואן – Delivery Car. ממה שידוע לי עד כה, הרכב נמכר בעיקר ביפן, ספרד, רוסיה והסביבה, אנגליה, אוסטרליה ויבוא של השנים האחרונות בצפון אמריקה (גם תחת השם express, exceed, starwagon). המחליף שלו כאמור הוא ה- L400 המודרני (ביפן יש גם דור חדש שנקרא d5). ה-L400 כבר הרבה יותר נפוץ גם בגרסאת ה 4x4. ה- L400, נפוץ הרבה יותר אך העדפתי להתמקד בפשטות של ה L300 (עוד נדון בהמשך על החסרונות של ה L300).
131539131533
אחרי חיפוש בלוחות בספרד, נמצא רכב פוטנציאלי בבילבאו שבבסקים, מרחק 8 שעות נסיעה. שכרתי רכב ויצאתי לבילבאו לבדוק את הסחורה. דליקה משנת 1991 המצוידת במנוע טורבו דיזל 2.5 שעבר 172 אלף ק"מ.
בניגוד לפרויקט הסמוראי טנדר, שנבנה מערמת ברזלים חלודה, הוואן שמור מאוד ובמצב מכאני מעולה. מהאות M בלוחית הרישוי אפשר ללמוד שהוואן התחיל את חיו במדריד. הבעלים מספר שהוואן הספציפי הזה שימש בעברו כרכב הסעות לשגרירות ארה"ב. לאחר מכן עבר לבאסקים שם שימש כרכב טיולים ונשאר אצל אותו בעלים 25 שנים.
קיבלנו באופן זמני את המפתחות מהבעלים ויצאנו לנסיעת מבחן בכבישים הכפריים של הבסקים. הרכב נוסע טוב, המנוע נשמע מעולה ואין סימנים לעשן שחור במאמץ. גם כשהתאמצתי למצוא בעיות לקראת המשא ומתן על המחיר לא כל כך הצלחתי. אין חופשים בדרייבשאפטים, הרכב יבש לחלוטין לכל אורך רכבת הכוח וגם מערכת ההיגוי מרגישה הדוקה. יש מעט חלודה מתחת לרגלי הנהג אך בסה"כ המצב טוב מאוד לרכב בן כמעט 30 שנה. פנים הרכב שמור וסביבת הנהג במצב מדהים.
סיבוב קצר בנוף של הבסקים
131542
פנים הרכב
131535
אוהל הגג שהיה ברשות הבעלים הקודם:
131537
דגם ה GLX מצויד בהגה כוח, מזגן, חלונות חשמל מקדימה, נעילה מרכזית מאחורה וסאנרוף גדול נפתח במרכז הרכב (הבעלים הקודם השתמש באוהל גג שהכניסה אליו הייתה דרך הסאנרוף). כמו מכלולים רבים גם רכבת הכוח הושאלה מהפאג'רו הישן (או מונטרו בשמו הספרדי), מה שכמובן אומר שיש לו Low אמיתי. הסרן האחורי מצויד במנגנון LSD אך השמועות אומרות שעם השנים היעילות שלה יורדת והיא דורשת שיפוץ רציני. הקמפר בתא הנוסעים האחורי נבנה לפני פחות משנה וכולל מיטה, ריהוט מלא, מערכת חשמל נפרדת, מערכת מים נקיים ואפורים, כירה, מקרר ומערכת חימום סטטית.
פאנל שליטה על הטעינה, מצב המים ומערכת החימום הסטטית.
131538
תא המנוע מתחת למושב הנוסע
131534
תמונה שמצאתי ברשת באתר החברה שעשתה את ההסבה לקמפר
131536
המחיר המבוקש על הרכב היה גבוה מאוד והבעלים לא הראה סימני גמישות, להפך, נראה היה שהוא עומד להתחרט על הרעיון למכור את הוואן האהוב. אחרי שיחה ארוכה על הדיפנדר טנדר שברשותו, סמוראי-ים והתוכניות למסע הוא הסכים להוריד מעט במחיר.
131541
לחצנו ידיים רק לאחר שהתחייבתי שהוא הראשון לדעת במקרה ואחליט למכור את הרכב (נראה שכמעט זלגו לו דמעות). נסענו חזרה לברצלונה ברכב השכור בדיוק שהתחילה סופת שלגים ובסופ"ש שלאחר מכן הגענו ברכבת לאסוף את הרכב.
אז יש וואן 4X4 ייחודי שעבר הסבה לקמפר. האם אפשר כבר אפשר לצאת למסע?
ניירת ממלכת ספרד
131543
חידת מקום, היכן עצרנו בחזור?
131540
Oren Kipnis
16-11-20, 17:23
חידת מקום, היכן עצרנו בחזור?
131540
SAN JUAN DE GAZTELUGATXE
- - - Updated - - -
עמרי, מי ביצע את ההסבה באוטו שלך ?
את הסינכרו שלי בנה Uro Camper בסביליה http://uro-camper.com
מבצעים שם עבודות רק למכונוית כפולות הנעה
היי,
את ההסבה עשתה חברה קטנה ומקומית (לדעתי גם לא הכי מקצועית) שמאז נסגרה.
יורו קמפר עושים פרויקטים משוגעים, הם מאה רמות מעל מי שעשה את ההסבה אצלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כייף לקרוא, תמשיך..
אם לא נתקלת עדיין, יש זוג שמטייל עם רכב כזה בעולם מעל עשור מתעד ומפרסם את המסע.
https://viajeros4x4x4.com/2015/12/08/297-la-cucaracha-a-house-on-wheels-overland-journal/
בוודאי שמכיר.
הם גרים לידי, כרגע מטיילים ברחבי אירופה עם דיסקברי. אני בדיוק מסיים את אחד הספרים שלו.
מה שהם עשו זה באמת מעבר ליכולות שלי, לצאת בלי יותר מידי הכנות לרכב או תקציב לטיול.
אנשים מאוד מיוחדים שמטיילים כבר כמעט 20 שנים.
משמאל בתמונה פבלו.
131571
מירדור דה סאן חואן.
אחלה סיפור. תמשיך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
SAN JUAN DE GAZTELUGATXE
מירדור דה סאן חואן.
אכן Dragonstone from Game of Thrones, aka San Juan de Gaztelugatxe
פוסט לשבת...
בהמשך לסקירה מהפוסט האחרון, שמתי לב שפספסתי עוד כיוון מעניין. קמפר על בסיס טנדר flatbed. איזון מעניין בין עבירות למרווח פנים. אפשר למצוא טנדרים אמינים במחירים סבירים אך כאלה שכבר נבנו כקמפרים עדיין לא ראיתי בלוחות (התמונות מארה"ב). נראה לי שרק אני חושב על רכב כאילו הוא נשאר איתי לתמיד, ובמקרה הזה, רכב שאפשר להשתמש בו ליום יום (שולפים את הקמפר ומניחים ארגז פתוח). יש בספרד סדנאות כמו Uro-camper שמסבות היילקסים חדשים לקמפרים מפנקים אבל המחירים מטורפים. טויוטה ישנה, כמו בתמונה, בהחלט יכולה להיות מעניינת (פור ראנר חתוך אם לדייק).
132918 132919
בכל אופן אנחנו עם הוואן, לפחות לבנתיים.
הטיול הראשון שלנו היה גיחה קצרה לפירינאיים הספרדים.
אנחנו מטיילים לבד אז הטיול לא כלל שטח יותר מידי מורכב. עוד בבית, לפני שיצאנו, בחרתי נקודה בקרחת יער שאיתרתי בגוגל מפס. לנקודה הגענו לקראת חצות כשבחוץ מינוס 2 מעלות. באותו הלילה הבנו כמה חשוב מרחב המחייה הפנימי. מבלי לצאת מהוואן הכנו ארוחת ערב שטפנו כלים ובעיקר נהנינו מחדר חמים, יין וגבינות. בבוקר התעוררנו מעל העננים כשסבבינו מבצבצות פסגות מושלגות.
132923
Panta de sau, שעה וחצי מברצלונה.
132925
WRC Catalunya
132924
Bardenas Reales
132922
חוצה פירינאיים
132920
גיחה של סוף החורף
בטיול הבא כבר חצינו את הגבול לצרפת ונפגשנו עם בחור שטייל שנה עם הדליקה שלו לבד באפריקה.
132929 132928
בקיץ נסענו לבקר חברים בפורטוגל ומשם לשבועיים בצפון ספרד. אחרי זה עשרה ימים במיורקה ומפגש דליקה באי.
באוגוסט האחרון חצינו את הפירינאיים שבעקבות הקורונה היו ריקים מאדם.
בסה"כ שלוש שנים בהן ניסיתי ללמוד את הוואן ולתכנן את השלבים הבאים.
בעיות
זווית הגישה מגבילה מאוד (ישתפר בעתיד עם גלגל קצת יותר גדול והגבהה, אך המבנה עדיין בעייתי).
אין מספיק מקום איחסון בקמפר ויש הרבה חללים שאינם מנוצלים.
תנוחת הישיבה במושב הנהג לא משהו בכלל. בעיקר מפריעה לי הזווית של הברכיים והלחיצה על הדוושות (נראה שהרגליים שלי קצרות מידי).
הגישה למנוע מתחת לכיסא בעייתית ותא המנוע צפוף מאוד.
נטייה להתחממות. לא לרמה שצריך לעצור, אבל כן לרמה שצריך להוריד את הרגל מהגז בעליות ארוכות בכביש (רק בכביש, לא בזחילה בשטח).
132930
פלוסים
אמינות. רכב בן 30 אמינות חצה את ספרד כמה פעמים והדבר היחיד שהחלפתי בו היה שמנים ופילטרים פחות או יותר.
מרווח פנים. שני אנשים מתנהלים בכיף, יש 2 מקומות ישיבה בקמפר אחד מול השני עם שולחן באמצע.
חימום סטטי חובה. יש לנו מערכת חימום של webasto שמחוברת למיכל דיזל. תענוג אמיתי וביחד עם שמיכת הפוך והסאנרוף הופך את הוואן לחדר במלון עם ימבה של כוכבים.
זמינות חלקים.
קהילה, יש מלא מידע וחבר'ה שרוצים לעזור.
שינה נסתרת. אפשר לחנות באמצע העיר והוא לא מעלה חשד של קמפר.
קל לעבור ממצב סלון למצב שינה.
132927
עם יכולות השטח אני חי בשלום. אני מבין שזה וואן ולא רכב עבירות. וואן, עם יכולות שטח סבירות שיוכל לקחת אותנו להרפתקאות בשטח בעבירות קלה עד בינונית (טוב נו, אולי בינונית ספציפית..).
שתי הבעיות העיקריות שעומדות בפני כרגע הן תנוחת ישיבה, נטייה להתחממות. אני צריך להבין איתכם ועם עצמי כמה הן ניתנות לגישור ובאיזה מחיר (אם בכלל...)
סיכום המצב המכאני
ציוץ מציק מהמתלים. זה נפתר ע"י גירוז אבל כל הזמן חוזר (אולי צריך להחליף את התפוחים כי הגריז בורח...).
רעש מחריד שנשמע כמו ציר הטורבו שהתפרק לחלוטין אבל התגלה כפחית מגן שהשתחררה ונגעה בגלגל התנופה בזויות מסויימות.
דוד אגזוז חלוד שהתחיל להתפרק.
לאחרונה התחיל קצת יותר עשן שחור.
בהתחלה המנוע היה מתחמם וגיליתי שנוצר וואקום במערכת קירור. זה נפתר אחרי שהחלפתי את הפקק של הרדיאטור. בנוסף, הורדתי קצת את הרגל מהגז בעליות (2500 סל"ד) והמנוע מצליח להתקרר גם בעליה ארוכה ביום של 40 מעלות. לאחרים בקבוצה אין את זה, אז מניח שאחרי שיפוץ כולל, פאן קלאץ, ניקוי מעברים במנוע, החלפת רדיאטור, זה יכול להיפתר. גם צנרת אגזוז חדשה בקוטר גדול יותר ושנורקל עוזרים למנוע לעבוד יותר יעיל (אכתוב בפירוט בפעם הבאה..), יש גם כאלה שהוסיפו אינטרקולר.
ההסבה לקמפר
היא אחלה לסופי שבוע, פחות מתאימה לטיולים ארוכים או נסיעה בשטח.
הבנייה מאוד אסתטית אבל ממש לא רובסטיות. כמו שכתבתי יש מלא שטחים לא מנוצלים.
חלוקת המשקל לא נכונה - המצבר הנוסף ומיכל המים באותו צד (של הנהג).
הגישה למערכת החשמל של הקמפר לא נוחה ואם צריך לתקן או לבדוק משהו צריך לפרק חצי קמפר.
בהמשך אבנה מחדש את פנים הרכב, בנתיים אנחנו נהנים ממנו ולומדים מה לא לעשות. באופן כללי נצטרך לוותר על הנוחות כדי לקבל עוד שטחי אחסון.
אולי גם אהפוך את הכיוון ככה שהוא יפנה שמאלה (לצד נהג). בצד הימני אי אפשר להתקין צלייה בגלל השנורקל והאגזוז יוצא מתחת לדלת – פחות נעים אם יושבים מתחת לצלייה וצריך להניע קצת.
Delica Camper Club
מסתבר שיש בספרד קהילה של 100 רכבים שמתחלקת בערך 60-40 בין L300 ל- L400 (לטובת השני). 200 אנשים, שחופרים כל היום בוואטסאפפ ומסייעים אחד לשני. הקבוצה נפגשת כמה פעמים בשנה לטיול שטח משותף שכולל בעיקר לילות עם אוכל טוב ושיחות על הדליקה. בשנה נורמלית הם גם עושים טיול שטח למרוקו.
132932 132931
ספרד אומנם גדולה אבל מסתבר שגם כאן כולם מכירים את כולם או שהמקריות חוגגת. מפגשים אקראיים בכביש המהיר, או תמונות שמגיעות אלינו כמה שעות אחרי שיצאנו עם הוואן.
קצת לפני הקורונה עשינו הפתעה לאחד החברים מהקבוצה שהיה צריך להחליף מנוע. בחור מבוגר שגר באיזה כפר באמצע שומקום במרכז ספרד ובחודשים האחרונים מטפל באמא שלו. בתאום עם זוגתו הגענו בהפתעה לקראת חצות ונשארנו לשלושה ימים שהפכו למפגש מרגש של חברי הקבוצה. סרטון מצורף:
https://youtu.be/aCgwGyTJ9V8
עד כאן להיום, התייחסותכם מבורכת.
פורים שמח!
מוזר שאתה היחיד בקבוצה שחווה התחממויות. אני זוכר את התופעה מהL300 (וגם 200) הישנים שהיו כאן. והם עוד היו בלי הנעה 4*4 וצמיגים גדולים.
בכל אופן, קנאה גדולה. תהנה.
כן, אתה צודק, אולי זה לא מדויק. אני גם קורא על זה בחו״ל ויש שוק לאינטרקולר או רדיאטור אלומיניום מוגדל. אבל שייכתי את זה בעיקר לזה שאלו רכבים שעברו הרבה שינויים.
אז אחדד: בספרד, החבר׳ה שמטפלים כמו שצריך ברכבים לא סובלים מהתחממות.
אולי שווה להשקיע ברדיאטור כזה. היצרן בטיוואן מבקש להחליף גם לתרמוסטט שנפתח בטמפרטורה נמוכה יותר. אני לא מחבב את הרעיון כל כך..
אני גם לא אוהב טרמוסטטים קרים.
מדהים כיף לשמוע ממך חבר תמשיך לעדכן
מקווה שגם היוזמה השניה שלך מתקדמת
Oren Kipnis
26-02-21, 22:03
כל הכבוד על הטיולים וערך החברות בקבוצה.
לגבי התחממות, מעבר ליישור קו של בדיקה, ניקוי וכיו"ב, רדיאטור גדול יותר בהחלט יכול לשפר. האם הסבו אצלך הקבוצה למאוורר חשמלי ? מאוורר 400 עד 500 וואט עם שתי מהירויות יכול להיות פתרון מצוין. הבקרה לא מסובכת.
כיף לקרוא ולקנא.
קמפר 4x4 בגודל כזה הוא החלום האמיתי שלי.
סחטיין עימרי, תודה על השיתוף, הכתיבה והתמונות מרהיבות! לרגע ממש רציתי וואן...
כל הכבוד על הטיולים וערך החברות בקבוצה.
לגבי התחממות, מעבר ליישור קו של בדיקה, ניקוי וכיו"ב, רדיאטור גדול יותר בהחלט יכול לשפר. האם הסבו אצלך הקבוצה למאוורר חשמלי ? מאוורר 400 עד 500 וואט עם שתי מהירויות יכול להיות פתרון מצוין. הבקרה לא מסובכת.הניסיון שלי עם וונטה חשמלית מראה על ערך מוסף דווקא במהירות זחילה בה התנועה נעשית על סלד נמוך והמאוורר המכני לא מספק את הסחורה.
הוא מדווח על התחממות בנסיעה בעליות ארוכות. .. אני הייתי הולך על ריענון ותחזוקה קפדנית של המערכת הקירור המקורית .. ובמקסימום משקיע ברדיאטור עם קצת יתירות..
מעבר לוונטה חשמלית מנסיוני יצריך לא מעט זמן וכסף לא רק על הבקרה אלא גם לשדרוג מערכת החשמל.. ויש גם זמן "הבשלה" למערכת חדשה ולעיתים גם עלויות נוספות ,בזמן הזה האמינות לא מתאימה לדעתי לרכב מסעות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תודה על התגובות חברים. באמת שאין מה לקנא.. וואן בן 30 שבעיקר עומד בחנייה, החלטה מטופשת שכל אחד מכם יכול לקבל מחר בבוקר :) בנתיים אני רק יושב על המקלדת.
אמשיך לעדכן לגבי מערכת הקירור. ממה שאני מבין וונטה נוספת אפקטיבית לנסיעה איטית ולא לכביש המהיר.
אתחיל לעבוד על מערכת הקירור ואנסה לראות אם אפשר לשפר את המצב (משאבת מים, רדיאטור חדש, ניקוי מעברים).
אני מתלבט אם להשאיר את המזגן או לא. היחידה יושבת לפני הרדיאטור של המנוע באזור שגם ככה הכל צפוף. מזגן זה עוד עומס על המנוע בימים חמים. בלי קשר יש בריחה של גז וכרגע הוא לא עובד. שוקל ללכת על פשטות ולהוציא אותו. חימום הקבינה יותר חשוב לי מהקירור.
צחי -אני לגמרי מסכים איתך לגבי הגודל של הוואן. זו בדיוק הסיבה שבחרתי בו. אין הרבה רכבים במחיר סביר שנותנים איזון דומה בין קמפר לרכב שטח.
Oren Kipnis
28-02-21, 20:41
אמשיך לעדכן לגבי מערכת הקירור. ממה שאני מבין וונטה נוספת אפקטיבית לנסיעה איטית ולא לכביש המהיר.
אתחיל לעבוד על מערכת הקירור ואנסה לראות אם אפשר לשפר את המצב (משאבת מים, רדיאטור חדש, ניקוי מעברים).
לא מפוח נוסף, אלא מפוח חשמלי שיחליף את המכני.
אני מתלבט אם להשאיר את המזגן או לא. היחידה יושבת לפני הרדיאטור של המנוע באזור שגם ככה הכל צפוף. מזגן זה עוד עומס על המנוע בימים חמים. בלי קשר יש בריחה של גז וכרגע הוא לא עובד. שוקל ללכת על פשטות ולהוציא אותו. חימום הקבינה יותר חשוב לי מהקירור.
.
איך המזג אוויר שם בשביל לטייל ולחיות ללא מזגן? אפשרי?
תלוי לאן נוסעים.
במרכז ספרד בקיץ יכול להיות מאוד חם. אבל אז נשאלת השאלה.. האם ביום חם אעמיס על המנוע עם מזגן שיפלוט עוד חום בתא המנוע?
כשאתה ברכב הזה אתה בדרך לטיול או מטיול. זה לא רכב שנוסעים בו לפגישה, ובעיקר הפשוט מושכת אותי.
- - - Updated - - -
לא מפוח נוסף, אלא מפוח חשמלי שיחליף את המכני.
למה זה עדיף על מאוורר שיושב על פאן קלאץ?
הי עימרי
בקראוון שלי אין מזגן והוא חסר בנסיעות ארוכות שאני כבר על הקצה.
אני סבור שווה לתקן ולהשאיר אותו.
עומס על המנוע הוא בחירה שלך מעבר לרצועה הקבועה.
זה לטעמי זניח מול האופציה להעביר נסיעה בערנות שאתה חייב להגיע למקום הלינה .
אני הייתי פועל כך בנושא מערכת הקירור:
1. בדיקה מקיפה של מצב המנוע, במיוחד טיימינג ומערכת הזרקה: מצב המשאבה והמזרקים וכיול שלהם ומצב הטורבו. כתבת שיש תוספת עשן שחור, זו אינדיקציה שמשהו לא לגמרי תקין מערכת הדלק. אם משהו מפוספס בהיבטים האלו ומערכת הקירור גבולית, תהיה נטיה מוגברת להתחממות.
2. יישור קו מלא למערכת הקירור, כולל משאבה, פאן קלאץ', טמוסטט וצנרת. כדאי ורצוי לבדוק גם את מצב רדיאטור החימום, אם ישנן נזילות או סתימות. אפשר לחשוב על הגדלת רדיאטור, אבל אם מצבו תקין (לא נוזל ולא סתום) אפשר להשאיר אותו, לפחות בשלב זה. מילוי נוזל קירור מתאים וניקוז אוויר נאות.
3. תיקון והשמשת המזגן
4. בדיקת המערכת בעומס (שחזור התנאים בהם נגרמה ההתחממות). אם לא מתחמם, מצוין! אם כן מתחמם, לבדוק למה? אם הכל נצא תקין, אפשר לחשוב על שיפורים. לטעמי קודם הגדלת הרדיאטור ואחר כך הסבה למאוורר חשמלי. למאוורר חשמלי יתרונות רבים ומבחינה חשמלית ההסבה די פשוטה, אבל צריך לבצע אותה בקפדנות על מנת לקבל תוצאה אמינה לאורך זמן.
boaz avrahami
01-03-21, 11:18
היתרון של מאוורר חשמלי הוא בסלד נמוך.
למאוורר מכני יש ירון מוחץ בסלד בינוני ומעלה.
אם הבעיה היא יחודית לרכב שלך הייתי בודק את מערכת הקירור כפי שהומלץ.
אם היא משותפת לדגם הייתי מנצל את הידע הנצבר אצל השותפים לתחביב ומיישם.
לתחושתי, תוספת מאוורר חשמלי דק , דוחף, לפני הרגיאטור מזגן הוא הפתרון הרצוי ולהפעיל ידנית או מעל חום מסויים וכמובן אוט׳ אם הדלקת מזגן...
לי יש קצת נסיום עם גראנד ZJ 5.2 שידוע כדגם שסובל בחום ומשפיע על יעילות המזגן בזחילות בקיץ.
אחרי שחידשתי א המערכת עם רדיאטור מקורי חדש, בצעתי הסבה לחשמלי.
פתר את הבעיה בזחילות אבל היה פחות יעיל בבינוני גבוה והכי חשוב- לא יכולתי להפסיק להביט בשעון החום מרוב חשש.
הסרתי, שמתי משאבה חדשה ופאן קלאץ׳ חדש ומאז אני רגוע וקצת מזיע באמצע הקיץ בטיולים אטיים עד כדי כיבוי מזגן לכמה דקות פה ושם.
שוקל בעתיד תוספת ספאל קדמי לעזרה למזגן. כשתהיה מוזה... התשתית חשמל קיימת.
ככל הנראה זה באמת מה שאעשה.
אתחיל בכיוון הטיימינג וההזרקה ומשם אמשיך ליישור קו מלא של מערכת הקירור (משאבה, פאן קלאץ טרמוסטט ורדיאטור מקורי).
את המזגן אשמיש ככל הנראה בשיפוץ המלא של הוואן כיוון שבכל מקרה אני מתכנן לפרק את כל הרכב לגורמים. גם חיווט ידני של המאוורר של המזגן יכול להיות מעניין.
התקנתי וואטצדוג ככה שמבחינת המעקב והתראה בזמן אני מכוסה.
חייב למצוא מקום לעבוד על הוואן, זה מאוד מתסכל.
מכל התוכניות והמשימות שרצות לי בראש, עד כה התקדמתי רק עם שני דברים: אגזוז ושנורקל.
את השנורקל הזמנתי מחברה בטייוואן שמייצרת כל מיני תוספות לדליקה. אחרי משלוח ומכס זה עלה הרבה יותר מידי למשהו שאפשר בקלות לבנות לבד לרכב הזה. הצורה של השנורקל מאוד פשוטה ואין סיבה שלא לעשות את זה מכמה צינורות PCV. השנורקל הזה מותאם לדגם עם גג מעט גבוה יותר ובגלל זה הוא בולט מעל הגג (מה שלא כל כך משנה כי אני הולך להתקין גגון).
את השנורקל שקניתי לא תכננתי להתקין בקרוב, אך כשגיליתי חור עצום בדוד של האגזוז נפתח חלון הזדמנויות עבור ההתקנה.
פרויקט אגזוז צד
הרעיון לפרויקט אגזוז צד הגיע כשחיפשתי פתרונות להגדלת מיכל הדלק. באחד האתרים (http://dinoevo.de/auxiliary-diesel-tank/) המוכרים (או המדריך לשדרוג דליקה) נתקלתי בבחור שבנה מיכל דלק של 85 ליטר במיקום הגלגל ספייר (יושב בתחתית המרכב בחלק האחורי). כדי למקסם את המקום הוא קיצר את האגזוז והעביר את היציאה הצידה (לינק לפרויקט המקורי (http://dinoevo.de/side-exhaust/)).
בפורומים קראתי על אנשים שממליצים להגדיל את קוטר הצנרת של הגזוז מ-2 אינץ מקוריים ל 2.5 אינץ. הטענה העיקרית היא ש-2.5 אינץ זה קוטר היציאה המקורי מהטורבו והגדלת הקוטר תורמת ליעילות פליטת החום מהמנוע (פעם הראשונה ששמעתי את הטענה הזו – מישהו יודע יותר מזה?).
אחרי שהלכתי לסדנא בברצלונה שמתמחה באגזוזים לרכבי ספורט התפשרתי על הגדלת הצנרת מ-2 אינץ ל-2.25. לטענתם מעבר ל 2.5 אינץ ישפיע על הכוח הזמין בסל"ד נמוך – באופן כללי הכל נשמע הגיוני אבל אין לי באמת מושג.
כדי שהאגזוז החדש יהיה חוקי הדוד חייב להיות זהה במימדים לדוד המקורי וגם מאושר לשימוש בספרד (את זה הבנתי אחרי שקניתי דוד אחר מאנגליה).
-האגזוז המקורי לצד הדוד החדש-
133949
133948
-הצנרת החדשה-
133950
133951
133952
133953
איך השנורקל נכנס לתמונה?
בספרד אפשר לעשות מגוון שינויים ברכב אבל כולם חייבים להיות רשומים במסמך הטכני שמלווה את הרכב (פיצ'ה טכניקה – ficha tecnica). זה מסמך שיש לכל רכב בנוסף לרשיון הרכב.
לוואן יש 2 עמודים של שינויים. זה מתחיל בוו גרירה והגבלה מספר הנוסעים ל-2 וממשיך ביעוד הרכב למגורים ופירוט השינויים שנעשו בפנים הרכב. מערכת המים, גודל מכלי המים, מטבחון, מיטה, ארון, חימום סטטי ועוד.
כל שינוי במסמך הזה דורש חתימה של מוסך/סדנא מורשת שביצעה את העבודה, ולאחר מכן חתימה של מהנדס רכב. זה אומר שכל פעם שעושים שינוי צריך לשלם באזור-200 יורו אבל אפשר להכניס הרבה שינויים באותה הזדמנות. כיוון שכבר היה לי את השנורקל וזו משימה שיכולתי לעשות על המדרכה ליד הבית, ניצלתי את ההזדמנות כדי להכניס גם אותו לרשיון.
-בית הפילטר המקורי-
133936
-החלק המפחיד בהתקנת שנורקל, אחרי הרבה מדידות וכיול על המילימטר-
133938
-מבפנים-
133939
133937
-גישה מוזרה כדי לחזק את הבנד של הצינור-
133940
-אחרי יום עבודה ארוך-
133945
133946
הספייר שלי עדיין בתחתית המרכב והוא מחכה ליום שאבנה פגוש אחורי עם נקודות חילוץ ומתקן לספייר. אגב, מיכל דלק נוסף זה משהו שמאוד קשה לאשר ברשיון כי זה דורש אישורים מיוחדים ותוכניות של מהנדס (בעיקר עלויות גבוהות שהופכות את זה ללא משתלם אם אין קבוצה של כמה מעוניינים). את השנורקל והפגוש אפשר לאשר כ-בניה עצמית.
ההתקנה של השנורקל הייתה יחסית פשוטה, הגישה קצת חרא אבל זה היה נחמד סופסוף לעבוד קצת על הרכב.
הכניסה המקורית של יניקת האוויר לקייס של הפילטר פונה לכיוון המנוע – בכיוון ההפוך מהחור בבודי. כדי לגשר על זה, עם השנורקל החדש מגיע צינור גמיש בארוך מטר שעושה לופ כדי להצליח להתחבר לכניסה המקורית לפילטר – לא נראה כמו פתרון מוצלח. כדי למנוע את הלופ הזה ולאפשר יניקה טובה יותר העברתי את כניסת האוויר לבית הפילטר לצד השני (בעקבות הפוסט הזה (http://dinoevo.de/side-exhaust/)).
-הלופ של הצינור הגמיש-
133941
-בית הפילטר אחרי הוספת יציאה, עדיין לא אטום לגמרי-
133942
133944
השפעה חיובית על חום המנוע
מאז השינוי של האגזוז והשנורקל יש שיפור משמעותי בטמפרטורה של המנוע. אני לא יודע אם זה השנורקל שמאפשר זרימה טובה יותר של אויר קר למנוע או הקוטר של האגזוז החדש שעוזר בפליטת החום. כנראה ששניהם עוזרים קצת והחורים באגזוז הישן בוודאי שלא סייעו לעבודה יעילה של המנוע.
בפרק הבא... תכנית עבודה והצעת מחיר :)
Oren Kipnis
23-05-21, 20:40
מקווה עבורך שלא תהיה בעיה לאשר את יציאת מערכת הפליטה לצד ימין. זה שינוי שרוב מדינות אירופה לא מאשרות.
הכל כבר אושר.
יש הרבה רכבים מסחריים בכל אירופה שמגיעים ככה במקור.
מישהו בעבר אמר לי שאפשר לאשר יציאה צידית רק לרכב שמאושר ל-2 נוסעים (כדי הגזים לא יכנסו מהחלון), אבל המהנדס אמר שגם זה לא נכון.
Oren Kipnis
23-05-21, 21:01
אם אושר זה טוב.
כלי רכב מסחריים המגיעי םבסגנון זה מגיעים עם יציאה בצד שמאל !
יציאה בצד ימין מקובלת ממערב לאטלנטי, שם לא סופרים את הולכי הרגל על המדרכה שנושמים את זה. עניין של תקינה.
שנורקל רשום ברשיון רכב?!
וואו.. איפה דרור?
פתאום אני מרגיש (טיפה..) במדינה ליברלית.
GodsFather
23-05-21, 21:41
שנורקל רשום ברשיון רכב?!
וואו.. איפה דרור?
פתאום אני מרגיש (טיפה..) במדינה ליברלית.אצלהם זה 200 יורו עם קבלה, אצלך זה מתחת לשולחן...
אצלהם זה 200 יורו עם קבלה, אצלך זה מתחת לשולחן...
באיזה מדינה אתה חי?
אצלי באי הפסטורלי בפופיק של המזה״ת, עדיין לא צריך לשלם כסתח בשביל להתקין שנורקל.
או גגון.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אפרופו גגון...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120838
אגב, נראה לי שגגון לא צריך לאשר גם בספרד :)
אם אושר זה טוב.
כלי רכב מסחריים המגיעי םבסגנון זה מגיעים עם יציאה בצד שמאל !
יציאה בצד ימין מקובלת ממערב לאטלנטי, שם לא סופרים את הולכי הרגל על המדרכה שנושמים את זה. עניין של תקינה.
נקודה חשובה מאוד, לא חשבתי עליה ובאמת לא אמרו כלום בתקינה. אתה צודק, המסחריות שראיתי היו עם אגזוז בצד הנהג (פונה שמאלה).
יותר מהולכי רגל, האגזוז שפונה ימינה בעייתי לרוכבי אופניים אותם עוקפים בעליות כשהרכב מתאמץ מאוד.
אהלן,
תקופה מאוד עמוסה ולצערי לא היה לי זמן לכתוב או להתחיל פרויקטים רציניים על הוואן. ברגע שראיתי שאפילו רון נחמן חזר לכתוב בג'יפולוג כבר לא הייתה ברירה ועדכנתי את סדר העדיפויות.
Having said that.... בספטמבר נסענו לחופשה בפורטוגל ;)
לפני היציאה, חבר עם וואן כמו שלי ביקש שאעשה לו משלוח מיוחד – גג פיברגלס מוגבה למיצובישי. ככה מצאתי את עצמי חוצה את ספרד מברצלונה ללאון עם הקליפה הלבנה המלוכלכת הזו על הגג מוחזקת בראצ'טים.
135944135943
לאחר מכן, בילינו שבוע במרכז פורטוגל עם חברים. אני ניצלתי את העובדה שיש מקום שקט ובטוח לפרק את הוואן.
המשימה העיקרית הייתה תיקון נזילת המים שחודרים לרגלי הנוסע והנהג. מסתבר שכל הרכבים האלה סובלים מאותה בעיה ואחרי 20-30 שנה איזה פס אטימה בחפיפת הפחים נסדק ומים חודרים לקבינה.
האתגר האמיתי היה לפתוח את הברגים שמחזיקים את חלקי הפח, כמה מהם היו עקשנים במיוחד ודרשו עבודה עם דיסק. לאחר מכן זה בעיקר נקיונות של כהכנה לאיטום - חומצה להסרת חלודה שטחית, צבע ואטימה מחדש.
135952135953135954135955
כשהמשימה העיקרית הסתיימה עברתי לסגור עוד כמה פינות. התקנת מד טמפרטורה חוץ\פנים עם מד טעינה, חיבור הרדיו לסוויץ, ניקיונות של חוטים מיותרים והחזרת כמה קומבינות במערכת החשמל לתצורה המקורית. כמובן שבדרך הספקתי לטעות בחיווט ולמצוא את עצמי בנסיעה בחושך מצרים, מבול בחוץ ואני בלי תאורת לוח שעונים.
135956
בנוסף, עם כל המשחקים של החשמל ונסיונות להבין את הבעיה כנראה שדחפתי את המצבר הישן לנקודת האל חזור והרכב לא הניע - הוא כבר היה בן חמש, ידעתי שהרגע הזה הולך להגיע. למזלי בוואן יש 2 מצברים ושני מעגלי חשמל ככה שיכולתי להניע את עצמי (עם כבל הנעה מאחד לשני).
ממרכז פורטוגל המשכנו לטיול בדרום. מצרף כמה תמונות להתרשמות מכמה פינות חמד שמצאנו בדרך. לא צריך להוסיף יותר מידי מילים, היה מעולה והנסיעות לבד בשטח עברו בשלום.
135950135948135947135949
135951135945135946
מדרום פורטוגל נסענו ללילה בסביליה ומשם לבקר חברים במדריד וחזרה לברצלונה. סה"כ 4,000 ק"מ במזג אוויר מעולה. הביטחון שלי בוואן נבנה אבל יש כל כך הרבה דברים לעשות – עד שלא אגע בהכל ככל הנראה שלא אצליח להיות רגוע באמת. יש גם איזה רעש חוזר מהתפוחים של הזרועות של המתלה הקדמי. אני לא מצליח לגרז אותם כמו שצריך גם אחרי החלפה לפטמות גירוז חדשות (הגריז בעיקר בורח בחיבור של המגרזת עם הפטמה). הבעיה במגרזת או בתפוחים? בכל זאת משהו כנראה מצליח להיכנס כי הרעש נעלם לכמה ימים ואז חוזר.
אני עדיין בחיפוש אחר מקום קבע בברצלונה לעבוד על הוואן (בנתיים זה סוג של תירוץ לא לעבוד עליו כי גם ככה אני לא מגיע לזה). כפתרון זמני, מצאתי סדנא שיתופית וחינמית בברצלונה שהוקמה במפעל נטוש. מקום מושלם לפרויקטים קטנים רק שהוא פעיל בעיקר במהלך השבוע ואני לא יכול לנסוע בעיר בגלל תקנות זיהום אויר (הא, ונשאר לפתור את העניין שזה לא בראש סדר העדיפויות עם כל מה שקורה אצלי כרגע).
יש סיפור שלם מאחורי הסדנא הזאת וזה דורש הרבה הסברים על התרבות המעט אנרכיסטית בקאטלוניה של השתלטות על מקומות נטושים למען הכלל (ocupas). בגדול, למפעל שננטש קוראים Can Batllo, והוא על שטח ענק ומרכזי בעיר. הוא עמד נטוש שנים למרות הבטחות העירייה לעשות ממנו שטח קהילתי. לבסוף, השכנים פרצו פנימה ולקחו בעלות (יש חוקים שמאפשרים את זה ומגנים עליהם). מפה לשם, העירייה הבינה שעדיף להגיע להסכם לפיו היא נותנת לתושבים אישור להשתמש בחלק משטח המפעל לעשר שנים ובתמורה הם יפנו חלק אחר מהמפעל שיהפוך לפארק ופרויקט דיור מוזל. בנתיים בשטח הקימו התושבים בר קהילתי, בית דפוס במחירי עלות, נגרייה, משחקייה לילדים, מגרשי ספורט, גינת ירקות, מוסך וסופר קטן שתומך בחקלאים מאזור ברצלונה. עוד פרט טריוויה, המפעל היה בבעלות אותה משפחה עשירה מהבית המפורסם של גאודי – Casa Batllo, הוא למעשה בנה אותו עבורם.
135957135961
בחזרה לוואן, קיבלתי במתנה 4 ג'אנטים ברזל מקוריים של המיצובישי. אשמח לשמוע את דעתכם על ג'אנט ברזל אל מול מגנזיום/אלומניום.
הסיבה העיקרית שבגללה אני מחליף כרגע היא שאני לא יכול לראות את הג'אנט גאלופר שיש על הוואן. אני הולך לקנות צמיגי שטח מלא בקרוב (235.75.15) וזו הזדמנות נהדרת להחליף את הג'אנטים.
135958135959
אני אישית בעד ג'אנט פשוט מברזל שאפשר ליישר עם פטיש (כמו אלה שקיבלתי במתנה). הרבה אנשים מחליפים לג'אנט המוכר של מיצובישי (פאג'רו ומגנום). יש כאלה בשפע יד שניה בספרד והם לא עולים הרבה.
135960
לערכתכם, כמה משמעותי ההבדל במשקל?
האם באמת יש סיכוי גדול לשבור ג'אנט כזה? מזה אני חושש בעיקר. אגב, הוא מאלומיניום או מגנזיום?
יש עוד שיקולים בבחירה בין סגסוגת לברזל?
היום גם עברתי טסט, כמו בכל שנה הם מציינים שיש הבדל של 30-20% בין צד ימין לשמאל בבלימה של הגלגלים הקדמיים - לא ברור לי אם אני צריך לעשות עם זה משהו ואם אפשר בכלל לעשות עם זה משהו. יש כיוון לבלמי דיסק? אולי ניקוז אויר? רפידות שחוקות? אני לא מרגיש שהאוטו מושך בבלימה או שיש איזשהם רעשים חריגים. הם גם כתבו משהו על החיווט של השקע של הנגרר אבל זה בקטאלנית ולא הצלחתי להבין :)
זהו בנתיים,
עדכונים חמים בקרוב!
ג'נט-הברזל הספציפי הזה בפירוש יותר יפה. לדעתי.
אבל כנראה שחישוקי הסגסוגת (המקוריים של יונדאי ושל מיצובישי, לא כל מיני אפטרמרקט סיניים) יותר קלים. וכן, זה משמעותי.
אני לא ראיתי פאג'רו או מגנום ששברו ג'נטים בשטח. כן ראיתי ג'נטים מכוסחים ואפילו הרבה (כולל בחישוקי הסגסוגת המקוריים של Jeep אצלי) אבל הם לא נשברו. גם חישוקי ברזל מסיביים חזקים שיש לי חטפו חזק מסלעים ויש עליהם גם מכות שלא הצלחתי ליישר.
טיזר לפרויקט הבא בו אני מעורב.
אולי אין לו 4x4, אבל הוא יצטרך לנסוע בשטח.
136389
אתם מתכוונים להשחית אוטו כזה?...... התחלקתם עלהשכל?
זמן קבלת החלטות לגבי הג'אנטים.
יש לי חמישיה מהג'אנט המקורי - ברזל, וחמישייה מג'אנט אלומיניום של פאג'רו.
הצמיגים שבדרך אליי הם BF Mud Terrain 235.75.15, מידה אחת יותר גדולה מה-215.80 שיש לי עכשיו (השינוי הזה עובר בטסט בלי עדכון רשיון).
קצת נתונים על הג'אנטים להשוואה:
משקל:
ברזל מקורי: 12.3 ק"ג
אלומיניום: 9.1 ק"ג
-> 3.2 ק"ג הבדל.
רוחב:
ברזל מקורי: 7''
אלומיניום: 8''
אופסט:
הג'אנט אלומיניום יוצא 3 ס"מ החוצה - מה שתאורטית אמור להתיישר בדיוק עם המישור של הכנפיים.
1- מה יהיה ההבדל ברוחב הצמיג על כל אחד מהג'אנטים? אינץ כמו ההבדל ברחוב הג'אנט או פחות?
2- כמה ההבדל ברוחב השונה של הג'אנט ישפיע על גובה הצמיג? אני מניח שזה משהו מינורי כמו ס"מ אחד...
3- האם 3.2 ק"ג הבדל במשקל הגלגל זה משהו שמורגש באיזשהו שלב בנסיעה?
136552136551
1- מה יהיה ההבדל ברוחב הצמיג על כל אחד מהג'אנטים? אינץ כמו ההבדל ברחוב הג'אנט או פחות?
2- כמה ההבדל ברוחב השונה של הג'אנט ישפיע על גובה הצמיג? אני מניח שזה משהו מינורי כמו ס"מ אחד...
רוחב הסוליה לא משתנה עם המעבר לחישוק רחב יותר, בטח לא של אינצ בודד.
קח בחשבון שדפנות הצמיג מעוקלות ולא ישרות לגמרי, אז למרות שגאנט רחב יותר אמור דווקא להנמיך קצת את הגובה, ההבדל במקרה הזה יהיה כנראה קטן מאד ובגלל שעלית במידה אז בכלל.
מהסוף להתחלה,
3. גנט קל ב30אחוז כמעט זו ברכה.
משקל בלתי מוקפץ נמוך.. קל יותר למנוע .. קל יותר על הבלמים ועל הבולמים...ועוד.
אם תרגיש את השינוי? קשה לענות.. זה עניין מאוד אינדוידואלי... תחושות ונהיגה..
בוודאי אם את המסה שחסכת תחזיר בצמיג גדול יותר וכבד יותר.
על כן הייתי בוחר בגנט מגנזיום המקורי, סגסוגת מגנזיום אגב... לא אלומיניום למיטב ידיעתי.
מה שלדעתי יותר חשוב זה לבדוק את הגנטים על המכונה בפנצריה ולבחור באלו שמאוזנים. בהנחה ששני הסטים ישרים לחלוטין הייתי בוחר בקלים יותר באופן אישי.
אם הסגנון נהיגה מכתיב התגלחות על סלעים ונסיעה בלחץ אוויר נמוך אז הברזל הצר עדיף לטעמי לחלוטין על הסגסוגת הפריך.
אבל אם המטרה הור touring כמו שאני מבין הקול שלי ילך לסגסוגת.
2. כמו שדורון אמר ההבדל בגובה או ברוחב מינורי לחלוטין.
מה שמשמעותי זה כמה הגנט "חובק" את הצמיג בלחץ אוויר נמוך, זה כמה דופן הצמיג תבלוט מהגנט וכמה ישרה הדופן תהייה עם החישוק הנתון.
גם פה זה לא 0 ו 1... הגומי גמיש והשינוי קטן בין השניים אך נוכח.
1. לא יהיה הבדל ברוחב הצמיג, הוא נתון בתהליך הייצור .. עפ הנתונים שלך 235ממ.
והוא ישאר כזה עם גנט ברוחב 5.5 וגם ברוחב 8. ההבדל העיקרי יהיה בדופן.
אם תתקבל דופן ישרה עם בטן קלה.
זהו, מקווה שתרמתי במשהו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
boaz avrahami
23-12-21, 08:44
איזה תשובות של רוכבי אופנים..
או כמו שחברי מר ל. נוהג לומר, אפשר לעשות על זה דיון של 50 עמודים בג׳יפולוג.
שים את הסט היפה. אם יש לך ספק תקים סקר גוגל.
אני נוסע עם המידה הזו על ג׳אנטים 7" ולא רואים שום התרחבות או פיסוק, נראה שזה יושב "בול". למיטב זכרוני המלצות יצרן הצמיגים למידה הזו היא ג׳אנט 6 או 6.5.
אני מעריך שגם על 8" זה עוד ישב טוב, אבל לא הייתי עולה יותר מזה...
תכל"ס, הג׳אנטים אצלך, אז כשיגיעו הצמיגים תרכיב אחד על הג׳אנט הרחב יותר ותחליט במקום ...
רוחב 7' יותר נכון למידת הצמיג הזו.
אבל ג'נט קל יותר ב-3+ ק"ג זה מאוד משמעותי. האוטו ייסע/יעצור/יפנה/יספוג מהמורות ובאופן כללי יתפקד מכל בחינה דינמית הרבה יותר טוב בכל מתאר וזה משהו שמגובה מדעית (משקל לא מוקפץ קטן יותר) וכמובן גם מרגישים אותו בתחת ובהגה.
אני מנחש שזה לא סוג הרכב + מידת הצמיגים + השימוש המיועד של הרכב הזה - הסיכוי שאתה או כל מישהו אחר יעשה איתו זחילת סלעים הוא קטן ביותר, כך שתרחישים של לחץ אויר חד ספרתי הם רק היפותטיים.
גם האפשרות לשבירת ג'נט בשטח קיימת בעיקר על הנייר. אני נוסע עם חישוקי סגסוגת 8' מקוריים של ג'יפ כבר כמעט שנתיים. הרבה שטח, הרבה שטח קשה, הרבה לחץ אויר נמוך ממש, בינתיים שום דבר מכל תרחישי האימה של שבירת ג'נט שכולם מזהירים מהם (מצד שני, צמיג 31 הכי גדול מבין צמיגי 31 בשוק, רוחב 10.5, יושב בתוך ג'נט 8' פחות או יותר כמו שצמיג 235 יישב אצלך בתוך ג'נט 7'. כלומר דפנות הצמיג מתכנסות פנימה לתוך הג'נט ומגינות עליו.
כך שאני נוטה לבחירה בג'נט הסגסוגת המקורי של מיצובישי. רק לוודא שהצמיג יושב טוב בתוכו ולא נראה "אנוס".
ועוד משהו - נדמה לי שפעם היה כאן דיון על זה - שינוי בקוטר הצמיג בגלל שהג'נט רחב יותר באינץ' - זה קשקוש. כפי שרוחב הצמיג הוא נתון קבוע, כך גם הקוטר. קוטר הצמיג החיצוני לא "מתכווץ" או "מתרחב" ושלא יספרו לך סיפורים. צמיג זה לא קונדום.
שים את הסט היפה. אם יש לך ספק תקים סקר גוגל.
מה שהוא אמר אבל בלי הסקר. לך עמרי יש טעם טוב, בניגוד לרובינו.
אתם מדברים על הג'נט היפה. דברו בשפה שלו.
הג'נט עם החווית משתמש הויזואלית הטובה יותר.
אסף.
הברזל יפה. הסגסוגת מכוער.
כל השאר אלה עובדות.
רוחב 7' יותר נכון למידת הצמיג הזו.
ועוד משהו - נדמה לי שפעם היה כאן דיון על זה - שינוי בקוטר הצמיג בגלל שהג'נט רחב יותר באינץ' - זה קשקוש. כפי שרוחב הצמיג הוא נתון קבוע, כך גם הקוטר. קוטר הצמיג החיצוני לא "מתכווץ" או "מתרחב" ושלא יספרו לך סיפורים. צמיג זה לא קונדום.
אני עם דרור עם ה7", מעבר לזה שהוא קל יותר הוא מקורי של היצרן ואצלי יש לכך משמעות.
אני גם מאלה שיספרו לך שיש הבדל... בקוטר וברוחב, אבל זה יותר החיים האמיתיים, איך הצמיג מתנהג .. ולא במדידות.
איך הדופן תחזיק בפנייה וכמה גובה ישאר מתחת לדיפ' אחרי הורדת אוויר.
לצערי אני נמנה עם מספרי הסיפורים ולכן מעדיף באופן אישי להיות בתחום הכי צר שיצרן הצמיג המליץ.
אבל אני חוזר להמלצה הראשונה שלי שהייתה צריכה להיות מודגשת.
*** תרכיב את הסט היותר מאוזן.
תבדוק כמה הגנטים מאוזנים עם המכונה לפני הרכבת הצמיגים.
אורי, שני הג'נטים מקוריים מהיצרן.
עוד נקודה לטובת ג'נט הסגסוגת המעט רחב יותר, זה האופסט - מכיוון שמדובר בצמיג גדול מהמקורי, צריך לוודא שהוא לא ייגע במשהו מתכתי בסגירת הגה מלאה. עם ג'נט בעל אופסט יותר שלילי (כלומר בולט החוצה קצת יותר) הצמיג מתרחק מהתגרדות במשהו.
לא להקל ראש בזה.
כל השאר אלה עובדות.
לא הבנתי מה ההמלצה שלך בסוף :)
- - - Updated - - -
על כן הייתי בוחר בגנט מגנזיום המקורי, סגסוגת מגנזיום אגב... לא אלומיניום למיטב ידיעתי.
מה שלדעתי יותר חשוב זה לבדוק את הגנטים על המכונה בפנצריה ולבחור באלו שמאוזנים. בהנחה ששני הסטים ישרים לחלוטין הייתי בוחר בקלים יותר באופן אישי.
אם הסגנון נהיגה מכתיב התגלחות על סלעים ונסיעה בלחץ אוויר נמוך אז הברזל הצר עדיף לטעמי לחלוטין על הסגסוגת הפריך.
אבל אם המטרה הור touring כמו שאני מבין הקול שלי ילך לסגסוגת.
לא יודע למה כולם פה טוענים שהוא מאלומיניום..
סטים אני יכול למצוא פה בלי סוף, אם הסט שאבחר יתגלה כ-'בלתי ניתן לאיזון', אפשר להביא סט דומה בעלות נמוכה.
- - - Updated - - -
נראה לי שהתמונה למעלה של הג'אנט המקורי הלבן קצת מבלבלת. הוא לא באמת נראה ככה ויש מצב שההוא מהתמונה לא מקורי - משהו באופסט נראה שונה בתמונה ההיא.
אני כרגע נוטה לג'אנט פאג'רו אלומניום - הוא קל יותר ואחרי שרובכם אמרתם שאין הבדל ברוחב, כנראה שגם אלך על זה שהפרופוציות בו עובדות טוב יותר.
אגב, הצמיג לא אמור לגעת בכנפיים עם הצמיג הזה, יש אצלנו בקבוצה מישהו עם הסט-אפ הזה.
חצי כוח..
אכן היה דיון.
ומה שנאמר בו שצמיג שמותקן על גאנט רחב מידי(!) אפילו מאבד גובה כי הדפנות במקום להיות במצב הנייטרלי (בטן), מתוחות החוצה כדי להגיע לשפת החישוק.
טריגונומטריה של משולש.
הדיון היה על התקנת 31 על חישוק 10״ ביחס לחישוק 7-8״.
בחישוק של עימרי אין מצב כזה.
חצי כוח..
אכן היה דיון.
ומה שנאמר בו שצמיג שמותקן על גאנט רחב מידי(!) אפילו מאבד גובה כי הדפנות במקום להיות במצב הנייטרלי (בטן), מתוחות החוצה כדי להגיע לשפת החישוק.
טריגונומטריה של משולש.
הדיון היה על התקנת 31 על חישוק 10״ ביחס לחישוק 7-8״.
בחישוק של עימרי אין מצב כזה.
לא מאבד גובה.
כדי לאבד גובה, ההיקף צריך לקטון. טריגונומטריה זה אחלה על הנייר, אבל היקף הצמיג עשוי מגומי די קשיח, אז איך בדיוק הוא קטן ומאבד גובה? ההיקף מתכווץ ונדחס לתוך עצמו? גם אם נניח שכן, מדובר בחלקי מילימטרים, לא משמעותי עד זניח לחלוטין.
לגבי חישוקי המיצובישי:
בעצמך ציינת שיש הבדל ברוחב. 7' (ברזל) מול 8' (סגסוגת). גם רואים בתמונה.
רוחב החישוק הנכון לצמיג ברוחב 235 הוא 7'. אבל כנראה שגם 8' יהיה בסדר. צריך להעלות צמיג אחד ולראות איך הוא יושב בג'נט. אני מהמר שיישב טוב.
חישוק הסגסוגת קל בהרבה (מעל 3 ק,ג לחישוק אחד זה משמעותי מאוד) ולכן מעמיס פחות על רכיבי הנעה/מתלה/היגוי/בלמים. זה חשוב שבעתיים ומפצה כשמגדילים מידת צמיגים והצמיגים הגדולים יותר מין הסתם גם כבדים יותר.
לך על הסגסוגת, הוא עדיף בכל פרמטר למרות שלטעמי האישי הוא פחות יפה....
GodsFather
24-12-21, 08:25
מנסיוני הדל, יש הבדל בין ה7 ל8 עם 235. היה לי סט כזה על הרכב.
במעבר מ7 ל8 ניכר היה שיש יותר מקום בתא הגלגל. לא הרבה אבל היה. כמעט כאילו הגבהתי את הרכב.
לבלוט החוצה? לא היה משהו שנראה בעין שונה.
השפעה על נסיעה? לא משהו שהבחנתי בו אבל בתחושה כאילו יש מפסק יותר גדול. האם זה אמיתי או פסיכו, אני לא יודע לומר.
זהו. בלי מהנדסים ובלי מתמטיקה. פשוט תוצאות מהחיים עצמם.
בקיצור - שים את ה8 ותהנה. מקסימום תחזיר.
סטים אני יכול למצוא פה בלי סוף, אם הסט שאבחר יתגלה כ-'בלתי ניתן לאיזון', אפשר להביא סט דומה בעלות נמוכה.
אז מה הבעייה - חפש סט ג׳אנטים סגסוגת 7" בריא עם אופסט מתאים ותביא לכאן לאישור וועדת הקישוט בראשות ד. ברלי ...
לא מאבד גובה.
כדי לאבד גובה, ההיקף צריך לקטון. טריגונומטריה זה אחלה על הנייר,
.
אלא אם אתה מועמד חזק לנובל הבא, ושברת את פיתגורס, אז גם בחיים הגדלת הבסיס (רוחב החישוק) תקטין את גובה הניצב (דופן הצמיג).
כפי שכתבתי, לאופציות של עימרי זה זניח לגמרי.
בין חישוק 8 ל-10 זה גם בולט בעין.
במקרה הזה רוחב הסוליה הוא 235, מה שאומר "¼9.
כלומר, כל עוד מרחיבים את הג'אנט עד הגודל הזה, תיאורטית הגובה של הגלגל יעלה.
אבל זה היה רק כדי לענות לדורון על פיתגורס (יש כאן טרפז הפוך בכלל). כי בתכלס הבדל בגובה יהיה לא מדיד בכלל. יצרן הצמיג הגדיר הוראות וטווחים מדויקים לרוחב ג'אמט, כדי שהצמיג יהיה במנח נכון, בלי לאמץ את הזוויות של הכתפיים, או לעוות את הסוליה, וכמובן כמו שכולם ציינו, הדופן.
מכאן אם יצרן הצמיג מאשר שימוש על ג'אנט ברוחב 8 תפאדל.
אם נסיון החברים מעיד שאין שינוי בשחיקה, או שליפת צמיג בלחץ נמוך, או איך שהוא נראה כשהוא מעט "מתוח" על הג'אנט, אז גם תפאדל.
החישוב הוא לא מרוחב הסוליה אלא משולש שהקודקוד שלו מסוף הסוליה ותחילת הדופן.
תסתכל כמה מתוח צמיג 31 כשמאלצים אותו לחישוק 10.
הדפנות מתוחות בשיפוע פנימה.
ההתייחסות הייתה לדרור, לא לעימרי.
החישוב שלך לא נכון. אתה מוזמן לפתוח שרשור לא אחטוף את הנוכחי.
יש כאן 2 טענות גיאומטריות שהן לכאורה בסתירה:
א. הטרפז על חישוביו השיונים - ישר, הפוך, איך שלא תרצו.
ב. היקף ההגלגל - שבו מוטמעים סיבי פלדה (לפחות בחלק מהצמיגים) בסולייה עבה יחסית לשאר חלקי הצמיג - ולכן סביר שהיקף הצמיג לא משתנה.
א-מה-מה - יש פה הרבה גומי שמעורב בסיפור, ולפחות במקום אחד אנחנו יודעים שהוא יודע להמתח, ואלו שפתי הצמיג שיושבות על שפתי הג'אנט (ומי שלא בטוח בזה, שיקפוץ לפאנצ'רייה החביבה עליו...). הניחוש שלי הוא שכדי ליישב את הסכסוך הגיאומטרי הנ"ל, שפתי הצמיג נמתחות מעט ומתרחקות/מתקרבות למרכז הגלגל - כלומר שטח החפיפה בין שפתי הצמיג לשפתי הג'אנט משתנה מעט בהתאם לכוחות המתיחה שעוברים על הצמיג. רק ניחוש כאמור, לא ניסוי מדעי מגובה בסימוכין מקובלים בעולם המדע.
החישוב שלך לא נכון. אתה מוזמן לפתוח שרשור לא אחטוף את הנוכחי.
היה דיון בנושא כולל חישובים והדגמות, מוזמן לחפש.
יש כאן 2 טענות גיאומטריות שהן לכאורה בסתירה:
א. הטרפז על חישוביו השיונים - ישר, הפוך, איך שלא תרצו.
ב. היקף ההגלגל - שבו מוטמעים סיבי פלדה (לפחות בחלק מהצמיגים) בסולייה עבה יחסית לשאר חלקי הצמיג - ולכן סביר שהיקף הצמיג לא משתנה.
א-מה-מה - יש פה הרבה גומי שמעורב בסיפור, ולפחות במקום אחד אנחנו יודעים שהוא יודע להמתח, ואלו שפתי הצמיג שיושבות על שפתי הג'אנט (ומי שלא בטוח בזה, שיקפוץ לפאנצ'רייה החביבה עליו...). הניחוש שלי הוא שכדי ליישב את הסכסוך הגיאומטרי הנ"ל, שפתי הצמיג נמתחות מעט ומתרחקות/מתקרבות למרכז הגלגל - כלומר שטח החפיפה בין שפתי הצמיג לשפתי הג'אנט משתנה מעט בהתאם לכוחות המתיחה שעוברים על הצמיג. רק ניחוש כאמור, לא ניסוי מדעי מגובה בסימוכין מקובלים בעולם המדע.
דוז פואה.
זו התגובה היחידה שמחזיקה מים גם במציאות.
טריגונומטריה ומשפט פיתגורס גם אני יודע בערך מכיתה ה-ו. כל מה שדורון כתב זה כמובן נכון, אבל על הנייר ורק עליו. אתם מהנדסים. אוהבים לחשב. אני לא מהנדס - אני מתייחס רק למה שקורה/יכול לקרות בפועל. במציאות.
ובפועל, סולית הצמיג עשויה מגומי עבה על שלד חוטי פלדה וההיקף הזה לא יימתח/יתכווץ/ישתנה. בטח לא אם הוא עדיין צריך גם להישאר בצורה של עיגול מושלם ולהתגלגל.
אתם טוענים שההיקף (ומכאן גובה הצמיג כולו) מוכרח להשתנות - כי ככה כתוב באבנים הקדושות (חוקי המתמטיקה).
השאלה שלי היא האם סוליית הצמיג אכן מצייתת למשפט פיתגורס ובאמת נמתחת/מתכווצת וההיקף גדל/קטן, האם הפרש של מילימטר או אפילו שניים בהיקף הוא משהו מדיד שמשפיע מבחינתכם כל כך על קוטר הצמיג, עד כדי כך שבנאדם רציני שלא היה במפגש ג'יפולוג ולא לגם שני בקבוקי ויסקי+ליקר 43, יצהיר שאחרי החלפת ג'נט מ-7 ל-8 נדמה לו שהרכב מוגבה ויש לו יותר מקום בבית הגלגל......
אני, טוען את ההיפך ושלמרות משפט פיתגורס ושאר טיעונים טריגונומטריים של דורון, הכל אחיזת עיניים והקוטר החיצוני של אותו הצמיג שמותקן על ג'נט 7 מול ג'נט 8, יישאר אותו דבר ואפילו בדיוק.
מישהו מכיר מישהו שמכיר מהנדס צמיגים שיעשה לנו סדר?
תראה.. יש הבדל, יש גם הבדל בהתנהגות... וכתבתי לפני.
מוזמן לבדוק באגף הlow rider... הם נוטים לעשות זאת במכוון שם ההבדל הוא לא בממ בודדים.. כי הם מרכיבים צמיג לגנט 6 על 10. ושם בקיצון, זה בולט מאוד.. כיצד הגומי ( עם רצועות הפלדה בפנים) מאולץ להתפסק וכמה הגובה יותר בהתאם.
אבל LOW RIDER לא באמת צריך גם לנסוע.
מקסימום לקפץ כמו תיש על מתלי האויר-גז המגוכחים שלהם....
זה למה אני מעדיף שמהנדס צמיגים יעשה סדר בויכוח הזה. לי לא מסתדר ולא הגיוני שהיקף צמיג מתכווץ/מתרחב בפערים כאלה שקוטר כללי של צמיג ישתנה במעבר מג'נט 7 ל-8'. אמנם גומי, אבל זה לא קונדום.
כנראה שבמדידה בהבדלים של 2.5סמ ברוחב הגנט השינוי מינורי אם בכלל... אבל בהתנהגות הדינמית בוודאי שמורגש.. לדוגמא בהורדת לחץ אוויר או בפנייה חזקה, לא צריך מהנדס בשביל זה.
ehudzeelim
26-12-21, 16:49
׳׳™ ׳׳ ׳׳¡׳×׳“׳¨ ׳•׳׳ ׳”׳’׳™׳•׳*׳™ ׳©׳”׳™׳§׳£ ׳¦׳׳™׳’ ׳׳×׳›׳•׳•׳¥/׳׳×׳¨׳—׳‘ ׳‘׳₪׳¢׳¨׳™׳ ׳›׳׳׳” ׳©׳§׳•׳˜׳¨ ׳›׳׳׳™ ׳©׳ ׳¦׳׳™׳’ ׳™׳©׳×׳*׳” ׳‘׳׳¢׳‘׳¨ ׳׳’'׳*׳˜ 7 ׳-8'. ׳׳׳*׳ ׳’׳•׳׳™, ׳׳‘׳ ׳–׳” ׳׳ ׳§׳•׳*׳“׳•׳.
׳׳×׳” ׳¦׳•׳“׳§ ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳ ׳׳©׳×׳*׳”, ׳•׳׳ ׳™׳›׳•׳ ׳׳”׳©׳×׳*׳•׳× ׳‘׳׳•׳₪׳ ׳׳©׳׳¢׳•׳×׳™.
׳׳‘׳ ׳”׳¦׳•׳¨׳” ׳׳©׳×׳*׳”, ׳•׳”׳™׳ ׳׳©׳×׳*׳” ׳‘׳¢׳™׳§׳¨ ׳‘׳׳–׳•׳¨ ׳”׳׳’׳¢ ׳¢׳ ׳”׳§׳¨׳§׳¢. ׳•׳”׳׳–׳•׳¨׳™׳ ׳”׳§׳¨׳•׳‘׳™׳
׳›׳™ ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳׳—׳¥ ׳׳•׳•׳™׳¨ ׳׳¡׳•׳™׳, ׳”׳₪׳—׳™׳¡׳•׳× ׳©׳ ׳”׳¦׳׳™׳’ ׳‘׳—׳׳§ ׳”׳×׳—׳×׳•׳ ׳׳©׳×׳*׳” ׳‘׳”׳×׳׳ ׳׳₪׳™׳¡׳•׳§ ׳“׳₪׳*׳•׳× ׳”׳¦׳׳™׳’,
׳•׳”׳₪׳™׳¡׳•׳§ ׳×׳׳•׳™ ׳‘׳¨׳•׳—׳‘ ׳”׳’'׳׳*׳˜.. ׳›׳›׳ ׳©׳™׳”׳™׳” ׳™׳•׳×׳¨ ׳¨׳—׳•׳§ ׳׳”׳˜׳•׳•׳— ׳”׳׳•׳׳׳¥ ׳”׳“׳₪׳*׳•׳× ׳™׳—׳–׳™׳§׳• ׳₪׳—׳•׳× ׳˜׳•׳‘ ׳׳× ׳”׳׳©׳§׳
׳‘׳¨׳’׳¢ ׳©׳”׳¦׳•׳¨׳” ׳׳©׳×׳*׳” ׳–׳” ׳׳¨׳’׳™׳© ׳›׳׳™׳׳• ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳©׳×׳*׳”, ׳›׳׳• ׳›׳©׳׳•׳¨׳™׳“׳™׳ ׳׳•׳•׳™׳¨
׳׳‘׳ ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳ ׳‘׳׳׳× ׳׳©׳×׳*׳”
[QUOTE=ehudzeelim;972592]׳׳×׳” ׳¦׳•׳“׳§ ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳ ׳׳©׳×׳*׳”, ׳•׳׳ ׳™׳›׳•׳ ׳׳”׳©׳×׳*׳•׳× ׳‘׳׳•׳₪׳ ׳׳©׳׳¢׳•׳×׳™.
׳׳‘׳ ׳”׳¦׳•׳¨׳” ׳׳©׳×׳*׳”, ׳•׳”׳™׳ ׳׳©׳×׳*׳” ׳‘׳¢׳™׳§׳¨ ׳‘׳׳–׳•׳¨ ׳”׳׳’׳¢ ׳¢׳ ׳”׳§׳¨׳§׳¢. ׳•׳”׳׳–׳•׳¨׳™׳ ׳”׳§׳¨׳•׳‘׳™׳
׳›׳™ ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳׳—׳¥ ׳׳•׳•׳™׳¨ ׳׳¡׳•׳™׳, ׳”׳₪׳—׳™׳¡׳•׳× ׳©׳ ׳”׳¦׳׳™׳’ ׳‘׳—׳׳§ ׳”׳×׳—׳×׳•׳ ׳׳©׳×׳*׳” ׳‘׳”׳×׳׳ ׳׳₪׳™׳¡׳•׳§ ׳“׳₪׳*׳•׳× ׳”׳¦׳׳™׳’,
׳•׳”׳₪׳™׳¡׳•׳§ ׳×׳׳•׳™ ׳‘׳¨׳•׳—׳‘ ׳”׳’'׳׳*׳˜.. ׳›׳›׳ ׳©׳™׳”׳™׳” ׳™׳•׳×׳¨ ׳¨׳—׳•׳§ ׳׳”׳˜׳•׳•׳— ׳”׳׳•׳׳׳¥ ׳”׳“׳₪׳*׳•׳× ׳™׳—׳–׳™׳§׳• ׳₪׳—׳•׳× ׳˜׳•׳‘ ׳׳× ׳”׳׳©׳§׳
׳‘׳¨׳’׳¢ ׳©׳”׳¦׳•׳¨׳” ׳׳©׳×׳*׳” ׳–׳” ׳׳¨׳’׳™׳© ׳›׳׳™׳׳• ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳©׳×׳*׳”, ׳›׳׳• ׳›׳©׳׳•׳¨׳™׳“׳™׳ ׳׳•׳•׳™׳¨
׳׳‘׳ ׳”׳”׳™׳§׳£ ׳׳ ׳‘׳׳׳× ׳׳©׳×׳*׳”[/QUOTE
בול!!!
ehudzeelim
26-12-21, 16:56
אבל LOW RIDER לא באמת צריך גם לנסוע.
מקסימום לקפץ כמו תיש על מתלי האויר-גז המגוכחים שלהם....
זה למה אני מעדיף שמהנדס צמיגים יעשה סדר בויכוח הזה. לי לא מסתדר ולא הגיוני שהיקף צמיג מתכווץ/מתרחב בפערים כאלה שקוטר כללי של צמיג ישתנה במעבר מג'נט 7 ל-8'. אמנם גומי, אבל זה לא קונדום.ההודעה הקודמת יצאה קצת מסובכת :)
אתה צודק, ההיקף באמת לא משתנה, אבל הצורה משתנה. כשמיקום הדופן (רוחב הג'אנט) משתנה, אז היכולת להחזיק משקל בלחץ אוויר נתון - משתנה. ואז פחיסות הצמיג באזור המגע עם הקרקע - משתנה. למרות שההיקף לא משתנה.
כמו כשמורידים אויר
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
ההודעה הקודמת יצאה קצת מסובכת :)
אתה צודק, ההיקף באמת לא משתנה, אבל הצורה משתנה. כשמיקום הדופן (רוחב הג'אנט) משתנה, אז היכולת להחזיק משקל בלחץ אוויר נתון - משתנה. ואז פחיסות הצמיג באזור המגע עם הקרקע - משתנה. למרות שההיקף לא משתנה.
כמו כשמורידים אויר
בדיוק!
ההיקף לא משתנה, אבל ההתנהגות כן.
רק שבין חישוק 7 לחישוק 8 זה מינורי עד לא מורגש בכלל. לצמיג 235/75R15 החישוקים הנכונים הם בין 6 ל-7. חישוק 8 כבר גבולי וצריך לוודא שהצמיג יושב נכון.
אבל תנסה לאנוס את הצמיג הזה (ואפילו צמיג 31') לג'נט 10, ואז ההבדלים בהתנהגות כבר יהיו מורגשים לרעה. מאוד-מאוד.
וזה עובד רע גם כשמגזימים לכיוון השני - אני זוכר שהיו כאלה שאנסו צמיג 31/10.5 על ג'נט 6 המקורי של הסופות. זה נראה מגוחך וכמובן שעובר טסטים בלי בעיה "כי זה לא בולט" מהכנפונים והג'יפ נראה צר ומסכן כמו שהבוחנים אוהבים. אבל הצמיג לא עובד נכון וזה משהו שפשוט לא נכון לעשות. אפילו תע"ר הרכיבו את צמיגי ה-31 האופציונליים על חישוק אחר, ברוחב 7.
בסוף, הכל צריך להיות כתוב במפרטים הטכניים שמפרסמים יצרני הצמיגים.
יצרן צמיגים שלא מפרסם מפרט טכני מלא שכתוב בו הכל כולל הכל (לאיזה רוחב חישוק הוא מתאים, דירוג עומס, מה מספר השכבות, משקל הצמיג, קוטר אמיתי בפועל, רוחב סוליה אמיתי בפועל, פלדה או ניילון, ועוד ועוד) כנראה יש לו מה להסתיר. ואז אני לא קונה צמיג כזה.
- - - Updated - - -
כנראה שבמדידה בהבדלים של 2.5סמ ברוחב הגנט השינוי מינורי אם בכלל... אבל בהתנהגות הדינמית בוודאי שמורגש.. לדוגמא בהורדת לחץ אוויר או בפנייה חזקה, לא צריך מהנדס בשביל זה.
דעתו של מהנדס צמיגים דרושה כדי לענות על השאלה העקרונית - האם היקף וקוטר של צמיג משתנים כשהוא מורכב על חישוקים ברוחב שונה.
ehudzeelim
26-12-21, 17:27
דעתו של מהנדס צמיגים דרושה כדי לענות על השאלה העקרונית - האם היקף וקוטר של צמיג משתנים כשהוא מורכב על חישוקים ברוחב שונה.
לא משתנים,
דופן הצמיג- עקומה (בצורת קשת)
העקמומיות שלה משתנה כתלות ברוחב הג'אנט. השינוי בעקמומיות מוכתב מההיקף שהינו קבוע.
כשרוחב הג'אנט בדיוק ברוחב הסולייה- העקמומיות מקסימלית.
אבל אני לא מהנדס צמיגים
GodsFather
26-12-21, 17:32
שבנאדם רציני שלא היה במפגש ג'יפולוג ולא לגם שני בקבוקי ויסקי+ליקר 43, יצהיר שאחרי החלפת ג'נט מ-7 ל-8 נדמה לו שהרכב מוגבה ויש לו יותר מקום בבית הגלגל......
?
לא מוגבה ולא נעליים. יותר מקום בבית גלגל כן.
מינורי? אולי. אבל מדובר בעין.
לי לא מסתדר ולא הגיוני שהיקף צמיג מתכווץ/מתרחב בפערים כאלה שקוטר כללי של צמיג ישתנה במעבר מג'נט 7 ל-8'..
כל כך הרבה כישרון בכתיבה והפוך מכך כושר קריאה..
בחייאת דרור,
כבר בהתחלה נאמר, ואז שוב, ואז שוב.. שבמעבר בין 7-8 ההבדל זניח.
ההתייחסות לשינוי הייתה לגבי הביטול הגורף שלך לעניין שינוי גובה כמושפע מגובה הניצב.
לא משתנים,
דופן הצמיג- עקומה (בצורת קשת)
העקמומיות שלה משתנה כתלות ברוחב הג'אנט. השינוי בעקמומיות מוכתב מההיקף שהינו קבוע.
כשרוחב הג'אנט בדיוק ברוחב הסולייה- העקמומיות מקסימלית.
לצמיג נתון יש טווח רוחב חישוק תקין.
כשאתה חורג לחיוב, מעבר לטווח המתאים לצמיג נתון, הדופן המעוקלת מתיישרת ונוטה בזוית פנימה משפתי החישוק אל הסוליה.
כשזה קורה, הצמיג פחוס ביחס להתקנה תקינה.
זה בטל בשישים בצמיג שטווח ההתקנה שלו מראש בטווח עד 8.
נסה להתקין צמיג31 על גאנט 10 כמו שרואים במגזרים מסויימים ותראה לבד איך הוא פחוס ביחס לחישוק 8.
הדופן כבר לא מעוקלת אלא מתוחה ובזוית פנימה.
ehudzeelim
26-12-21, 20:10
זה נכון, ולא סותר את מה שכתבתי.
כל כך הרבה כישרון בכתיבה והפוך מכך כושר קריאה..
בחייאת דרור,
כבר בהתחלה נאמר, ואז שוב, ואז שוב.. שבמעבר בין 7-8 ההבדל זניח.
ההתייחסות לשינוי הייתה לגבי הביטול הגורף שלך לעניין שינוי גובה כמושפע מגובה הניצב.
בדיוק מה שאני יכול לומר עליך.
אתה לא באמת קורא מה שאני כותב לך בפעם המאה, אם נספור גם את השרשור הקודם בנושא הזה.
אולי מה שאהוד כתב יותר ברור:
אין ולא יכול להיות שינוי בגובה הצמיג. ההיקף ולכן גם הקוטר נשארים תמיד זהים.
הדופן יכולה להיות ישרה או מעוקלת.
היא תתיישר (פנימה) אם החישוק צר בהרבה מרוחב הסוליה, או החוצה, אם החישוק רחב בהרבה ממנה.
אבל היא לעולם לא תהיה ישרה אם רוחב הסוליה זהה לרוחב החישוק אלא מעוקלת - ומכאן שגובה הצמיג יישאר זהה.
עכשיו צריך רק אסמכתא רשמית לזה ממהנדס צמיגים כדי שתודה שזה אמיתי.
אבל היא לעולם לא תהיה ישרה אם רוחב הסוליה זהה לרוחב החישוק אלא מעוקלת - ומכאן שגובה הצמיג יישאר זהה.
י.
כאן אתה צודק, וזו תשובה נהדרת אבל לשאלה אחרת.
זו פשוט התשובה למשפט פיתגורס ולתרגילי הטריגו שלך.
התעקלות הדופן משנה את אורך ה"יתר" במשולש הדימיוני שאתה מדבר עליו.
היקף הצמיג נשאר זהה ומכאן גם קוטרו = ולכן גובה הדופן וגובה הגלגל לא משתנים.
פשוט כי כשרוחב הסוליה ורוחב הג'נט זהים/דומים, הדופן מתעקלת מעט.
הכל מסתדר דורון. תבדוק.
עכשיו צריך רק אסמכתא רשמית לזה ממהנדס צמיגים כדי שתודה שזה אמיתי.
תמונה שווה אלף מילים:
136633
תמונה שווה אלף מילים:
136633
מדויק כשמדובר על חישוק שמתאים לצמיג.
השיח היה על ביטול המשמעות לצמיג שמותקן על חישוב רחב ממה שמיועד לצמיג, ומזה דרור מתעלם שוב ושוב.
השיח היה על ביטול המשמעות לצמיג שמותקן על חישוב רחב ממה שמיועד לצמיג, ומזה דרור מתעלם שוב ושוב.
זה לא משנה. הרכבתי פעם צמיגים ברוחב 12.5 על ג'אנט ברוחב 7, שזה מתחת למה שאמור להיות לפי הוראות היצרן, והקוטר לא השתנה. וגם נכחתי בהתעקשות להרכיב צמיג ברוחב 235 (9.5 אינץ') על ג'אנט 10, זה היה מגוחך, אבל טכנית הצליח. גם פה הקוטר לא השתנה.
(הוא התעקש לקחת ממני ג'אנטים 10 תמורת ה7 שעליהם הרכבתי את צמיגי ה33. זה היה סוג של עסקת חתולים וכלבים שאני לא גאה בה)
אם החישוק באמת צר מדי או רחב מדי, לא תצליח להרכיב או שלא תהיה אטימה טובה, וזה בטח לא רעיון טוב משום בחינה, אבל הקוטר לא באמת ישתנה. אם אתה מצליח להתקין, אז הקוטר הוא מה שהוא.
הציור בצד ימין מתאר בדיוק את זה - חישוק רחב מדי לצמיג ברוחב נתון.
לפי הפרופורציות במבט חטוף, זה נראה כמו ג'נט 10 מול 8 מול 7. זה רק ציור, אבל במציאות ככה זה נראה בדיוק.
או כמו שחברי מר ל. נוהג לומר, אפשר לעשות על זה דיון של 50 עמודים בג׳יפולוג.
בועז, קלעת בול:D:D
אתמול נפגשתי בברצלונה עם רן שמטייל עם טי 3 קירור אוויר מישראל ועם אורן קיפניס מהפורום.
מרגש לראות לוחית ישראלית עם הכיתוב רכב אספנות בברצלונה.
136710
עם צמיגי 235.75.15 שטח מלא.
בנתיים הלכתי על הג'אנט ה"קל" - 4 קילו פחות.
לשם השוואה שקלתי את הגאנט גלופר עם צמיג 215.80.15 (ככה קיבלתי את הוואן).
אגלה לכם שהגאנט הקודם והגאנט הנוכחי בתמונה שוקלים בדיוק אותו דבר.
מי רוצה לנחש, כמה לדעתכם ההבדל במשקל בין צמיג 215.80.15 לא שטח, לצמיג 235.75.15 שטח מלא?
136788
ויותר חשוב, יש משיכה ימינה דיי חזקה בבלימה. זה גם בנסיעה איטית וגם בנסיעה מהירה. זה לדעתי לא היה קודם או לפחות לא מורגש בצורה כזו (בטסט האחרון כן אמרו שיש הבדל בעוצמת הבלמים בין הצדדים אבל זה לא היה מורגש בנסיעה).
לחץ האוויר בגלגלים הקדמיים תקין וזהה. הגאנטים יצאו מאוזנים מהמכונה ואין רעידות במהלך הנסיעה.
מה זה עוד יכול להיות? ההבדל בעוצמת הבלימה בין הימין לשמאל? למה עכשיו זה מורגש יותר, יכול להיות שבגלל משקל הצמיגים השונה?
הייתי מתחיל בלפרק גלגלים, להוציא רפידות ולבדוק שאין פיסטון תקוע. לזכרוני מקדימה יש לך 2 לצד. אפשר גם להסתכל ולחפש שחיקה לא שווה של רפידה.
גם מוביל תפוס יגרום לאותה תופעה...
תתחדש. בחירה מעולה!
ויותר חשוב, יש משיכה ימינה דיי חזקה בבלימה. זה גם בנסיעה איטית וגם בנסיעה מהירה. זה לדעתי לא היה קודם או לפחות לא מורגש בצורה כזו (בטסט האחרון כן אמרו שיש הבדל בעוצמת הבלמים בין הצדדים אבל זה לא היה מורגש בנסיעה).
מוכר בצמיגי שטח מלא.
תתחיל מהכי קל, בלהחליף צדדים של הצמיגים מקדימה.
אם ממשיך, תחליף צדדים מאחור.
אם לא נפתר, אחכ תתקדם לפרוק מכניים.
מוכר בצמיגי שטח מלא.
תתחיל מהכי קל, בלהחליף צדדים של הצמיגים מקדימה.
אם ממשיך, תחליף צדדים מאחור.
איזו בעיה זה יכול למצוא?
- - - Updated - - -
גם מוביל תפוס יגרום לאותה תופעה...
הייתי אמור להרגיש את זה גם לפני החלפת הצמיגים, לא?
- - - Updated - - -
מי רוצה לנחש, כמה לדעתכם ההבדל במשקל בין צמיג 215.80.15 לא שטח, לצמיג 235.75.15 שטח מלא?
אף אחד? אני הופתעתי מהנתון הזה...
יש צירופי מקרים בחיים...
ייתכן ומשהו נתפס בסמיכות להחלפה...
יש צירופי מקרים בחיים...
ייתכן ומשהו נתפס בסמיכות להחלפה...
תודה. הברקס החשוב הוא הנגדי נכון? הרכב מושך ימינה אז ככל הנראה יש בעיה בברקס השמאלי?
ככל הנראה...
אבל אם צד אחד מצריך פירוק .. כדאי כבר לטפל גם בשני.
איזו בעיה זה יכול למצוא?
..
לא בעיה.
זה בגלל מבנה הסוליה הגס.
חופש במתלה יגרום למשיכה חזקה בבלימה.
אסף.
חופש במתלה יגרום למשיכה חזקה בבלימה.
אסף.
אם זה הופיע מיד אחרי החלפת משהו ברכב שקשור לתופעה, הכי קל לבדוק את הדבר האחרון שהשתנה.
Oren Kipnis
08-01-22, 12:44
הנתון של הפרש העצמה בבלימה מותוגבר על ידי ההפרש בהתנגדות לגלגול בין הצמיגים החדשים לישנים.
כדאי כמובן לבדוק את הקליפרים ואת פיני ההתקנה שלהם אם אלו קליפרים צפים.
האם כל חישוק חזר למקום המקורי שהיה בו קודם ? עיוות קטן בחישוק, גם אם בא לידי ביטוי במכשיר האיזון יכול להשפיע, ולכן מחזק את ההצעה להחליף בין גלגל שמאל לימין לצורך הבדיקה.
משיכה ימינה בבלימה יכולה להיות תוצאה של בלם בצד ימין בלבד.
ehudzeelim
08-01-22, 14:05
עם צמיגי 235.75.15
מי רוצה לנחש, כמה לדעתכם ההבדל במשקל בין צמיג 215.80.15 לא שטח
אני מנחש 5 ק"ג הפרש
לא מצליח לזהות את הצמיגים בתמונה, גם באותה המידה בדיוק יכולים להיות פערים משמעותיים במשקל בין יצרנים שונים. גם אם כולם "שטח מלא".
אצלי בויטארה בדיוק מידת הצמיגים הזו, אחרי שנים על מקסיס 8060 עברתי (עקב היעדר מלאי) ליוקוהמה. הצמיג מרגיש כבד משמעותית (לא שקלתי), וגם קשיח יותר. מאז ההחלפה התחלתי להוריד אוויר בשטח גם עם הויטארה לצורך הנוחות. עם ה- 8060 לא היה צורך.
הנתון של הפרש העצמה בבלימה מותוגבר על ידי ההפרש בהתנגדות לגלגול בין הצמיגים החדשים לישנים.
אם ההפרש בהתנגדות של הצמיגים החדשים זהה בינם לבין עצמם, אז לא אמור להיות שינוי/תגבור בהפרש הבלימה ימין-שמאל.
האם כל חישוק חזר למקום המקורי שהיה בו קודם ? עיוות קטן בחישוק, גם אם בא לידי ביטוי במכשיר האיזון יכול להשפיע, ולכן מחזק את ההצעה להחליף בין גלגל שמאל לימין לצורך הבדיקה.
החלפתי 5 ג'אנטים שקניתי מיד שנייה יחד עם הצמיגים.
משיכה ימינה בבלימה יכולה להיות תוצאה של בלם בצד ימין בלבד.
למה בצד ימין? דווקא חשבתי שאם ברקס השמאלי בעייתי ופחות יעיל הרכב - ימשוך ימינה.
אני מנחש 5 ק"ג הפרש
215.80.15 ג'אנט מגנזיום + צמיג כביש משומש: 22.5 ק"ג
235.75.15 ג'אנט מגנזיום + צמיג מלא חדש: 31.4 ק"ג
הוספתי לכל צמיג 9 ק"ג.
סה"כ 36 ק"ג לסרנים ועוד 9 ק"ג לספייר.
או שהצמיג לא רועש או שאני רגיל מפעם (אולי אפילו התגעגעתי).
הנסיעה בכביש עד כה ממש סבבה, לא רגשתי הבדל משמעותי בהאצה.
אבל הבלימה... מלבד המשיכה ימינה, ההבדל ביעילות הבלמים משמעותי מאוד. זה מרגיש שצריך לסחוט את הבלמים יותר כדי להגיע לאותה תגובה.
- - - Updated - - -
לא מצליח לזהות את הצמיגים בתמונה
BF Mud terrain
To make a long story short...
137473
צרות של עשירים [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
התמונה תחת הכותרת "כל הרכוש שלי" חחח
הבאת את הסמוראי לספרד ?
יאפ
סחטיין עליך ..
כשזה יהיה יותר רלוונטי. אני אדבר איתך על זה.
מה זה עוד יכול להיות? ההבדל בעוצמת הבלימה בין הימין לשמאל? למה עכשיו זה מורגש יותר, יכול להיות שבגלל משקל הצמיגים השונה?
עדכון קצר.
בוצע:
- החלפה בין גלגל ימין לשמאל.
- כיוון פרונט מחדש בעיקר בגלל שחיקה לא שווה בקדמיים - הייתה סטייה גדולה בכל הפרמטרים בערך...)
- ניקוי קליפרים והחלפת אטמים - לא נתקלתי במשהו תקוע.
- החלפת נוזל בלמים.
כבר קשה לי להגיד אם משהו השתפר או שהתרגלתי אבל המשיכה ימינה מורגשת הרבה פחות.
אם אני לא מחזיק את ההגה ובולם חזק הרכב עדיין תמיד ימשוך מעט ימינה.
מה שיותר מטריד אותי זה שהברקסים סבבה אבל לא מספיק חזקים. לא עשיתי יותר מידי ניסויים עם הצמיגים הקודמים אז קשה לי להשוות ומרגיש לי שזה מאז ההחלפה. כרגע קשה עד בלתי אפשרי לנעול את הגלגלים הקדמיים. אולי אני צריך לנסוע על רכב זהה אחר כדי להתאים את הציפיות.
עוד דבר שנתקלתי בו זה שבמיכל של הנוזל בלם יש תא אחד שכתוב עליו קלאץ. למה זה משמש בדיוק? חשבתי שהקלאץ לגמרי מכאני.
כנראה שהקלאצ' לא מכני.....
תוכל לראות בקלות. למה מתחברת הדוושה? מה יש על בית המצמד עצמו? כבל? שטנגה? או משאבה ובוכנה?
אסף.
כנראה שהקלאצ' לא מכני.....
תוכל לראות בקלות. למה מתחברת הדוושה? מה יש על בית המצמד עצמו? כבל? שטנגה? או משאבה ובוכנה?
אסף.
הכל כל כך צפוף באזור הדוושה שקשה לראות, אסתכל מלמטה בהזדמנות. אבל ככל הנראה לא כבל :)
לגבי הבלמים, יכול להיות שיש משאבה נפרדת לצד ימין ושמאל ושאחת מהן לא עובדת כמו שצריך? כי בקליפרים הכל נראה היה תקין. גם הניקוז והזרימה מהצינורות הייתה טובה ולא נראה שמשהו סתום בצינור.
- - - Updated - - -
השבוע ביקר אצלי חבר מהפורום.
138532
יונימוג אדום
05-06-22, 19:05
עמרי , שבוע טוב וחג שמח .
אצלי בסיקס ( בוסטר וואנדורה גדול ) עדיין יש משיכה ימינה .
לאחר מחקר מעמיק התברר לי שהבעיה היא עם צינורות הבלם הגמישים מקדימה - היו מותקנים זוג צינורות שזורים והכל היה תקין , באחד הטיולים התפוצץ צינור אחד והחלפתי במה שהיה במגירת החלפים - צינור בלם גומי מקורי .
מסתבר שצינור הגומי מתנפח מעט לפני הבלימה ואילו הצינור השזור לא , הדבר גורם להפרש לחצים ומכאן הסטייה בבלימה .
מעבר לכך - תמיד מעניין לקרוא ממעלליך הרבים כאן באתר , אל תתקמצן .
בידידות - אילן
תבדוק האם שחיקת הרפידות (פנימית מול חיצונית) זהה
לגבי הבלימה החלשה-בדקת עובי רפידות מאחורה?
בטח יש לך דראמים שם-תבדוק את מצב הריגולאז',עובי רפידות, מידת השחיקה של התוף.
יכול להיות מצב שכל מהלך הדוושה מתבזבז על סגירת המרווחים מאחור ולקדמיים לא נשאר מספיק.
תוודא שהסרן הקדמי ישר.
תוודא שהסרן הקדמי ישר.
בושינג רדיוס מאחור.
תוודא שהסרן הקדמי ישר.
Sent from my SM-G781B using Tapatalkרק שזה IFS
טעות שלי בהבנת הנקרא.
אזאני מהמר שהפרונט לא עבר כיוון המון זמן והשחיקה של הצמיג גבוהה ומכתיבה את כיוון הבלימה גם לאחר הכיוון.
טעות שלי בהבנת הנקרא.
אזאני מהמר שהפרונט לא עבר כיוון המון זמן והשחיקה של הצמיג גבוהה ומכתיבה את כיוון הבלימה גם לאחר הכיוון.
עבר כיוון פרונט ממש עכשיו. הצמיגים חדשים לגמרי.
- - - Updated - - -
בושינג רדיוס מאחור.
לא הבנתי...
- - - Updated - - -
לגבי הבלימה החלשה-בדקת עובי רפידות מאחורה?
כיוון מעניין. אבדוק את הנושא. אבל.. לרוב הצנרת של נוזל הבלמים לקדימה ואחורה נפרדת, ככה שהם לא אמורים להשפיע אחד על השני. גם אם אין בכלל נוזל בלמים מאחורה הברקס הקדמי אמור לתפקד נורמלי. תקן אותי אם קשקשתי קשקושים
תבדוק את הקליפרים הקדמיים, שיש להם את חופש התנועה - הציפה הנדרשת, רואים את זה בהבדלי עובי הרפידות בין חיצונית לפנימית
בושינג בלוי בתושבת רדיוס ראשית או משנית (מתלה סליל) או בעין בחיבור לשלדה (עלים) גורם להיגוי אחורי בבלימה ולפעמים גם בנסיעה.
ההיגוי האחורי בבלימה מרגיש כמשיכה לכיוון אחד בבלימה.
לא יודע איך, אבל נפתרה הבעיה של המשיכה ימינה בבלימה.
מכל הדברים שעשיתי משהו עבד (כיוון פרונט, שיפוץ קליפרים, החלפת נוזל בלמים וסבב החלפה בין הצמיגים).
משתף בכמה תמונות מטיול שעשיתי בתחילת יוני. חוצה פירינאיים בעשרה ימים. מסלול העובר מהים התיכון בצפון ספרד ועד לים הקנטברי (מפרץ ביסקאיה/אוקינוס האטלנטי). המסלול עובר בספרד, צרפת ואנדורה. סה"כ 1,170 ק"מ.
חצי מהמסלול בערך (אולי פחות) עובר בשטח והשאר בכבישים צדדים מדהימים. הרשויות בכל שנה סוגרות לכלי רכב עוד ועוד שבילים בפירינאיים ואם מישהו רוצה לעשות לחוות את זה עם רכב, כדאי שימהר כי נראה שעוד כמה שנים זה לא יהיה אפשרי.
המסלול לפיו נסענו בויקילוק:
https://www.wikiloc.com/offroading-trails/transpirenaica-en-4x4-513780
1390381390291390321390311390331390341390 36139035139037139030139039
נראה מדליק לאללה.
מה רמת הקושי/עבירות בשבילים האלה?
קרוסאובר AWD ללא הילוך כוח מהסוג הממוצע (שאולי יש בחברות ההשכרה) יסתדר שם?
כי בתמונות נראים צירים כבושים מהסוג של שביל קק"ל שלכאורה כל פרייבט יכול לנוע בהם.
נניח שבאים לעשות מסלול כזה ברכב שכור, לא קמפר. מקסימום אוהל קטן מדקטלון....
מותר לעשות קמפינג בשטח?
או שרק בחניונים מוסדרים?
חדרים/צימרים בסיסיים?
שאלות מורכבות.
הרוב המוחלט שבילים כבושים ונוחים, בעיקר הקטעים הכי יפים שזה לפני הכניסה ואחרי היציאה מאנדורה. בקטע האחרון בצרפת נכנסנו לכמה שבילים קצת יותר קשים. אחד עם הרבה מאוד בוץ, השני ירידה קצרה עם בולדרים גדולים והשלישי שביל לא עביר שנראה שהפסיקו לתחזק וחלקים שלמים של השביל קרסו לנחל והשאירו מעבר לקוליס אחד של אופנוע. זה היה קטע קצר ובקלות מוצאים מעקפים.
אז כן - קרוסאובר ללא הילוך כוח יסתדר כל עוד הנהג זהיר ומתחמק מאבנים גדולות שבדרך ויודע להסתובב כשצריך. צריך לקחת בחשבון שאם מגיעים אחרי שבוע גשום ייתכן והכל הופך קשה הרבה יותר.
לגבי קמפינג בשטח - חלקים גדולים עוברים בשמורות טבע ובאופן כללי אסור להקים אוהל. בעיקרון, יש הבדל בין הקמת אוהל (קמפינג) לבין שינה בוואן (חניה). בשמורות שניהם אסורים.
מלבד יום אחד שהיינו בתוך שמורה וישנו באתר קמפינג מסודר, בכל שאר הימים מצאנו פינה מקסימה בסמוך לשביל והעברנו שם את הלילה. יש גם את park4night שמסייעת בהמלצות למקומות בהם אפשר לפתוח אוהל. אז בגדול, אני לא בטוח שזה מותר אבל יש לא מעט אופנוענים, וג'יפאים שישנים לצד הדרך.
השביל עובר דרך כפרים ואין בעיה למצוא חדרים, לא ניסיתי אבל יש מלא עיירות סקי בדרך וחלק מהדרך מצטלבת עם הקמינו דה סנטיאגו.
לסיכום, אני חושב שזה אחד המקומות הכי שווים לטיילים בהם מבחינת הזמן-כסף שצריך להשקיע אל מול החוויה שקיבלנו - תחילת המסלול או הקטעים הכי מעניינים הם במרחק שעתיים וחצי נסיעה משדה התעופה בברצלונה.
אם תרצה עוד פרטים אוכל לנסות ולמצוא את הנקודות הספציפיות בהן ישנו.
לפני מספר שנים עשיתי טיול באיזור עם סיטרואן קקטוס שכור, פחות שטח אבל רק כבישים צדדיים.
מומלץ באמצע השבוע.
לא לשכוח את פסטיבל סן פרמין בפמפלונה, אחד הדברים המדהימים בכל קנה מידה!
נצפתה בניצנים... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/c64642968c306990346f6536a68d81a6.jpg
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
איזה יופי
ואוו זה זוג צרפתים שמטייל מצרפת לאפריקה ועכשיו כנראה נכנס לארץ. מעניין מאיפה..
זה הערוץ שלהם:
https://m.youtube.com/c/LesMariolesTrotters
- - - Updated - - -
לפי האינסטגרם שלהם הם נכנסו מירדן. מעניין לאן הם ממשיכים :)
https://www.instagram.com/lesmariolestrotters/
מצרפת לאפריקה...
נכנסו מירדן...
אני מניח שיש רק כיוון הגיוני אחד.
מצרפת לאפריקה...
נכנסו מירדן...
אני מניח שיש רק כיוון הגיוני אחד.
לחזור לירדן או נמל חיפה...
לישראלים לפחות בעבר היה אסור להכניס למצריים רכבי דיזל / 4על4
אסף-א
Asaf-a
אני חושב שההגבלה היא לא על מצרים אלה על סיני, ולא רק ישראלים.
חבר צרפתי שגם טייל וואן כזה מאפריקה הצליח להיכנס למצרים במקרה אחרי שהוריד את המדבקות של ה 4x4...
הם כבר בעיראק :)
יופי... עוד משהו לשרוף עליו זמן + לחפש שוב בלוחות ואן לקמפר ולנסות לשכנע את האישה שהסכ נורמלי להתנייד ביום יום בואן 4x4 [emoji1787]
נראה שהצלחת :)
אני חושב שההגבלה היא לא על מצרים אלה על סיני, ולא רק ישראלים.
חבר צרפתי שגם טייל וואן כזה מאפריקה הצליח להיכנס למצרים במקרה אחרי שהוריד את המדבקות של ה 4x4...
הם כבר בעיראק :)
יש כמה ולוגרים שעברו בשנים האחרונות במצרים עם רכבי 4X4.
אגב, כל מי שראיתי דילג על ישראל ועבר במעבורת מסיני לירדן כדי להמשיך לעיראק-איראן- טורקיה ולהמשיך לאירופה.
עדכנתי את שרשור פרויקט הגגון לוואן.
מצרף כמה תמונות להתרשמות ואת הלינק לשרשור.
145692145696145697145698
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120838/page3
(https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120838/page3)
חזרתי אתמול משלושה שבועות עם הוואן בצפון ספרד ופורטוגל. 4,200 ק"מ מברצלונה, לקנטבריה, גליסיה, פורטו, סגרס, אנדלוסיה ובחזרה לברצלונה. היה נהדר.
145695145694145693
עוד תמונות בהייליטס של ה-Van (https://www.instagram.com/omri.gin/)
בקרוב אכתוב על המערכת החדשה של המים החמים :)
ורכב מאוד מיוחד שפגשתי בדרך:
145703
איזה כיף, אני קצת שונא אותך כרגע
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.