צפייה בגרסה מלאה : סופה שטסה במעל ל- 200 קמ"ש?
צפיתי הרגע בסרטון בקבוצת וואטסאפ...כבישי הדרום, רכב משייט בכ- 100 קמ"ש סופה מגיעה נוסעת במקביל לו ואז "פותחת מבערים" וטסה קדימה, הרכב מאיץ גם הוא ועובר את ה- 200 קמ"ש ולא מצליח להשיג את הסופה??? זה אפשרי??
נניח שאכן שתלו בסופה מנוע תפלצת עם מלאן תלפים כוחות סוס - עדיין איך נשמרת היציבות הכיוונית בסופה ? מה עם שאר המכלולים? לא נראה לי אפשרי.
six 4 life
14-11-20, 20:09
יש כמה וכמה סופות בארץ שמסוגלות למהירויות כאלו וגם יותר מכך
מן הסתם לאור המקום בו אנחנו חיים לא תראה ולא תשמע עליהן פרטים ברשת
עניין היציבות מטופל בהתאם בדרך כלל בסקאלות של רמת שיפורים כאלו
עם מספיק טיפשות אפשר גם 230 קמ"ש.
כעקרון אם הקפיצים ממש קשיחים והצמיגים על לחץ גבוה ומדובר במנוע מוגדש אז העסק אפשרי בהחלט. אבל די מסוכן.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
סופה עם יחסי העברה מקוריים וגלגל 35" מגיעה לאזור ה180 קמ"ש ב6000 סל"ד...
GodsFather
15-11-20, 05:27
Nos?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אין לך מושג מה שמו שם.. ואם זה בקו ישר, אז למה לא?
באוסטרליה הם עושים דראג עם לנדקרוזר 76/79 דיזל (2.5טון רכב) משודרגים מהתחת מול מכוניות ספורט ומנצחים.
קיבלתי סרטון של היילקס ישן בכביש 6 מאיץ מאד מהר ביחס לרכבים סביבו ובורח כשלהבות יוצאות מהאגזוז בצד..
לפי הרעש שריקה והלהבות, שמו שם מנוע אחר לגמרי.
כשאין חוקים אז אין חוקים..
ברור לי ששתלו שם מנוע מפלצתי.
הנקודה היא מה עם שאר המכלולים ומהיכרותי עם סופה גם אם זה בקו ישר במהירויות כאלו אם לא שודרגו בטירוף המתלים הרכב היה משייט ועף מהכביש.
תכלס בגדול משפרי הרכבים בארץ בכלל ובענייני סופה בפרט מתמקדים בהספקים ובמנועים ומזניחים שיפור ושידרוג שאר המכלולים בהתאם
יחסי העברה מקוריים וגלגלים מקוריים מאפשרים יותר מ200 קמ"ש.
בהערכה זהירה, 300 כ"ס הילוך רביעי ורגל לפח יביאו סופה מקורית למהירות כזאת בקו ישר.
יחסי העברה מקוריים וגלגלים מקוריים מאפשרים יותר מ200 קמ"ש.
בהערכה זהירה, 300 כ"ס הילוך רביעי ורגל לפח יביאו סופה מקורית למהירות כזאת בקו ישר.
היו לי כמה וכמה סופות חדשות. מהניילון. כשעוד היה דבר כזה "סופה חדשה".
קו ישר?
על הנייר, עם סרגל.
סופה מקורית במצב סטוק בוכה כבר ב-140 שקשה לה עם ה"ישר".
מאד מעניין מה עשו שם עם קפיצים, בולמים וחלקי ההיגוי.
140? קצת מוגזם.
עם סופה צבאית (פתוחה עם ברזנט), גלגלי 29 ומשהו מקוריים, ומנוע כבר עייף (קצין החימוש אפילו הציע לי לרוקן שמן ולהשאיר אותה מונעת כדי שיוכל להחליף מנוע) השעון היה מראה 160++.
מה שכן- פחד אלוהים. אז לא הבנתי את זה. אפס משקל על ההגה וחופשים כמו בסופה.
זה בכלל לא עיניין של התאמת הרכב למהירות, זה עיניין של מחסור בחלק הזה במוח שאמור להגיד לך "משהו עלול להשתבש" לפי יוטיוב המסחור נפוץ ברוסיה, דרום ארה"ב, הנגב הישראלי והודו.
https://youtu.be/_Z9FHoniEiU
https://youtu.be/_Z9FHoniEiU
131506
לא רואה סיבה לצחוק, אם כבר צריך לקנא. זה תרבות מוטורית.
לא רואה סיבה לצחוק, אם כבר צריך לקנא. זה תרבות מוטורית.
אולי מוטורי אבל בטח לא תרבות.
במדינה מתוקנת (שהאזרח הוא מושא השלטון ולא הפוך) יכולה להתקיים תרבות מוטורית.
מדינה שבה יש אוסף של ישויות תומכות לתרבות , ביטוח , אזור מחייה , סדנאות ועידוד.
אם היינו צופים באותה יצירת אומנות בחווה מוסדרת בקליפורניה ? זו הייתה תרבות מוטורית.
עם ביטוח מלא לכל הצדדים, אישור המדינה לספורט מוטורי , ואולי (כן אולי) גם עידוד מימוני.
היה אפשר לכנות זאת תרבות.
בכל מדינה שמכבדת את עצמה , יש רגולציה לספורט מוטורי.
יש מגרשים לדריפטינג (כולל תחרויות) מסביב למגרש שלל סדנאות שהופכות גרוטאות למכונות מלחמה.
יש חוות עם מסלולי SBS קשוחים ומגרשי משחקים סטייל מואב לג'יפאים עם יצירות אומנות שכאלו.
יש מבטח שמוכן ויכול להכיל אירועי שבר , פציעה ושלל מרעין בישין תחת פוליסה הולמת.
ולנו כאן ... יש איש עם חלום שכל מעשיו הם עבירה על החוק (חלקן פליליות וחלקן ניזקיות)
והנה נפתח לו שרשור שדן בסוגיה "מה אם ???"
מה אם בפול גז הראשון הוא נכנס בדיפנדר חדש שעמד שם בצד וצילם ?
מה עם האישה שעומדת ליד הקינג מגוהצת ע"י הפגוש הקדמי או סתם חוטפת אבן מצמיגי החול המדהימים ?
מה אם הטורבו המהונדס מתפוצץ לו בפנים והוא עכשיו נכה או ח"ח מת ?
לנו יש שוכונה מוטורית ובמדינה מתוקנת יש תרבות מוטורית . :(:(:(
הפוך גוטה, הפוך.
במדינה מתוקנת אין ולא צריך חוקים ספציפיים לספורט מוטורי.
כי במדינה נורמלית מותר לבצע שיפורים ברכב. ואם פגעת במישהו/משהו אתה אחראי, לא המדינה.
היכן שהמדינה המנוולת מתערבת, ותוקעת את אצבעותיה המזוהמות ומחטטת, ועושה לכבוד זה חוקים ותקנות מוזרים, ספורט בטח לא ייצא מזה.
המפלצת הזו של נסים גואטה בנויה ברמת אמריקה. מגיעה לשטח על נגרר. אבל גם אם היה לה רישוי אפור, אסור לה אפילו לצאת לנסיעות אימון. מהרגע שירדה מהנגרר היא כולה עבירה אחת גדולה - וזה הכל רק בגלל שיהודים צריכים חוק מיוחד לספורט מוטורי.
לענין סופות ומהירות על כביש.
האוט והזה לא נולד לטיסות נמוכות על כביש אבל אם זה מה שצריך, הוא עושה את זה ואפילו לא רע.
סופה סטנדרטית רואה בקלות 160 על השעון. נעים?... זה לא. אפשר?.... כן. בהחלט. אפשר היה גם יותר אלא שהבעיה אינה כוח או יציבות אלא אוירודינמיקה. אל תקלו ראש בזה.
מהרגע שהתחלתם עם שיפורים לשטח, זה כבר לא זה בכביש. 100-110 קמ"ש הג'יפ בכלל לא מרגיש - ליטוף קליל על הגז, 1800-2000 סל"ד בלבד. אבל בלא מעט צמיגי שטח מלא זה כבר קרוב לקצה גבול התחום הנעים-נסבל.
גם 120-130 קמ"ש הג'יפ משייט בלי בעיה וללא מאמץ, אבל צריכת הדלק מזנקת ורעש הרוח והצמיגים כבר שולט. לא תשמעו את הרדיו. לא תשמעו אתת עצמכם חושבים. צמיגי שטח מלא לא מיועדים למהירויות כאלה וג'יפים מוגבהים מדי גם סובלים מהיגוי מעורפל, לא תמיד בולמים ישר לחלוטין.... בקיצור - לא מומלץ.
תשאירו את מכלול הפרונט כפי שיצא מהמפעל, עם הקפיצים המקוריים הקשים והקצרים + פנהרד מחובר עם בושינגים תקינים + מוט מייצב מחובר + בולמי י זעזועים איכותיים תקינים ו+ צמיגי כביש/AT, ולמי שלא אכפת מצריכת הדלק, לא תהיה בעיה לרוץ 140 ויותר ולעזוב הגה - הג'יפ נוסע ישר כמו פלס. ועוד משהו: בג'יפ תקין אין חופשים ושלא יבלבלו את מוח. ג'יפ עם חופשים בהיגוי ובפרונט = ג'יפ מוזנח/לא תקין.
דרור ידידי , אתה שוב צודק , אבל .... כנראה לא הבנת את שכתבתי.
במרבית מדינות היבשת שאנו חולמים להיות כמוה ...
אכן כפי שכתבת , האחריות (המשילות) היא של האזרח מתוקף התיקון השישי לחוקה.
רוצה 40" ? רוצה הגבהה 5" ? , רוצה פגושים , פנסים , מנוע HAMVI או סתם תוסף טורבו ל V8.
אין בעיה ... כל עוד אתה מבוטח !!! אחרת תאלץ למכור את גופך למדע בשביל לממן מקרה ביטוח פעוט.
מה שאני לעומת זאת כתבתי ...
בארה"ב של אמריקה אין כמעט חלקת קרקע ללא בעלות (ובעלות של המדינה זה רק בשמורות טבע).
מה שמביא לעובדה שכל "מגרשי המשחקים" (ללא יוצא מן הכלל , שטח, אספלט או סתם מסלעה)
הן בבעלות פרטית. שם נכנסת הרגולציה המדינתית ועושה פלאים (ואפילו נעים בגב).
בקליפורניה , יוטה, נאבדה, אריזונה, ואפילו בפלורידה ... (אינ מאמין שיש עוד רק שאת אלו אני מכיר)
יש תקינה לריתום בכלי, יש תקינה לזיהוי בשטח, יש חוק לאיפה מותר ואיפה אסור לסוע בשטח הפרטי.
יש בקרה על התקן (כלוב , ביטוח , שוטטות אנשים איפה שלא צריך ועוד)
ומסכן האיש שיתפס סוטה מתקינה זו בעודו משייט בכלי המלחמה מהסרט מקס הלוחם בדרכים
כשהוא עובר על אחד או יותר מהחוקים של "מגרש המשחקים"
אצלנו בשכונה פשוט אין הכרה שכזו בכלל (ואל תאמר לי שערד זה סוג של ...)
כך שיפה תארת את המצב בו יצירת הפאר של ניסים יורדת מהנגרר וקופץ עליו פקח עם קנס על אי עטיית מסכה .
אז ... לא הפוך ולא גוטה (בכלל לא גוטה)
כל מה שחפצנו הוא שתגדירו ספורט מוטורי בחוק , תקצו לנו איזורי מחייה, אנחנו רוצים "תקינת מינימום" לאזורי המחייה
אנחנו רוצים ביטוח לגוף ולצד ג' . אבל דחיל ראבאק תנו לחיות.
אל תשפטו אותנו עם כלים משופרים לפי התקינה האנרכוניסטית מימי המנדט הבריטי הקבוע בחוק הכביש.
תנו לחיות למען השם.
תשאירו את מכלול הפרונט כפי שיצא מהמפעל, עם הקפיצים המקוריים הקשים והקצרים + פנהרד מחובר עם בושינגים תקינים + מוט מייצב מחובר + בולמי י זעזועים איכותיים תקינים ו+ צמיגי כביש/AT, ולמי שלא אכפת מצריכת הדלק, לא תהיה בעיה לרוץ 140 ויותר ולעזוב הגה - הג'יפ נוסע ישר כמו פלס. ועוד משהו: בג'יפ תקין אין חופשים ושלא יבלבלו את מוח. ג'יפ עם חופשים בהיגוי ובפרונט = ג'יפ מוזנח/לא תקין.
סופה סטנדרטית עם מתלים סטנדרטיים מתוחזקים כמו חדשים אבל עם מנוע תפלצת תרוץ על יותר מ- 200 קמ"ש כמו פלס??? הממממ...אני קצת ספקן בעניין הזה.
הנה הסירטון
https://youtu.be/YU9Th1bwp48
six 4 life
15-11-20, 19:20
יש בג'יפ הזה מנוע LSX.
boaz avrahami
15-11-20, 20:29
יש בג'יפ הזה מנוע LSX.
עזוב מנוע... איזה היגוי וחיזוקים יש שם?
סופה זה לילדים...
https://www.youtube.com/watch?v=iXrxCDmazOw&ab_channel=MotorTrendChannel
six 4 life
15-11-20, 23:16
עזוב מנוע... איזה היגוי וחיזוקים יש שם?
דנה 44 ובעיקר חיזוקי אמונה
שלמה, שאלת וקיבלת תשובה.
ראית איזה תאוצת ROLL-ON יש לדבר הזה?.....
הג'יפ של גואטה, אם היה נועל צמיגים שמתאימים לכביש, כנראה יכול הרבה יותר......
אבל מה שמעניין זה איך בנוי ג'יפ שרץ 200++ מעבר למנוע - הג'יפ הלבן הזה לא נראה מפלצת סלעים. הסט-אפ כנראה קרוב למקור. לא מכיר את האוטו אבל אם בנו אות וברצינות כנראה חיזקו/החליפו סרן קדמי למשהו שיחזיק עוצמות כאלה.
אם זה אחד מהבדואים אבירי הדיונות, אז הקפיצים ככל הנראה מאוד קרובים לסט-אפ מקורי, אם לא מוקשחים אפילו. ואז זה עושה רק טוב להתנהגות כביש וליציבות כיוונית.
לעניין ספורט מוטורי ותקננה 380 ותרבות מוטורית בכלל.... אין לי כוח להיכנס שוב לויכוחים הישנים, לשפוך את מררתי על חוקי המדינה ועל מערכות השלטון המנוולות שלה, השנואים עליי עד תיעוב.
איזה אינטרס יש להם שתהיה לך תרבות?....
על אחת כמהו כמה תרבות מוטורית?.....
ובכלל מה להם ולתרבות מוטורית אם הם לא שולטים בה?....
נראה לי שתאוצה כזאת על אספלט, בסופה, עושים בהנעה אחורית. לא נראה לי שהסרן הקדמי משחק תפקיד משמעותי מלבד להחזיק את הגלגלים במקום.
אבל ברגע שייכנסו לשטח, נגיד הדיונות שהם כל כך אוהבים....
מכות הכוח ממנוע LSX כזה על דנה 30?..... עם גלגלים 33 שהסופה הזו נועלת, אולי יחזיק. לכמה זמן? אין לי מושג.
six 4 life
16-11-20, 16:27
יש סרטונים של הג'יפ הזה בדיונות ובעיקר בדיונה הגבוהה בנחל לבן (הפירמידה) שנראים כאילו לקוחים מערב הסעודית/ דובאי עם איך שהרכב בולע אותם
חיזוקים? יציבות? אין לסופה שום בעייה לסגור 200 קמ"ש וגם הרבה יותר, צריך רק מנוע חזק. אני חוזר על הערכתי (המלומדת במקרה זה) שסופה מקורית לחלוטין מכל בחינה למעט מנוע עם בערך 300 כ"ס תעשה את זה בקלות. רוב הסוסים נדרשים כדי להזיז את האויר הצדה שלא יפריע.
בשביל הפרופורציה, הרכב הראשון ששבר את מחסום ה200 קמ"ש היה הStanley Rocket: מנוע קיטור, גלגלי אופניים על באמת, שנת 1906, הנהג פרד מריוט על החוף בדייטונה. שנה אחרי זה הוא ניסה לשפר את השיא, ובסביבות ה250 הרקטה התעופפה. לפי ויקיפדיה פרד יצא מזה חי.
131585
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.