צפייה בגרסה מלאה : ספוג מוקצף במקום כרית אוויר.
חנן-ג'יפולוג
18-11-20, 18:29
אתמול יצא לי להגיע במסגרת העבודה למגרש פירוק מכוניות.
בזמן ששוחטים עבורי מכונית עם כלי מכונאות מקצועיים כגון משור חרב ולום גדול אני משוחח עם בעל המקום והוא מספר לי שסוחרי רכב קונים מכוניות לאחר תאונה. כאלו שכריות האוויר התנפחו בהן והעלות להחלפתן נושקת ל40000 ש"ח.
ממלאים במקומן ספוג מוקצף, את הכיסוי שלהן מדביקים ומחליקים כך שלא יהיה ניתן לראות שהוא נקרע בעבר. את הנפץ מחליפים בנגד כך שמחשב כריות האוויר לא יזהה שאין מולו כרית.
לגבי רישום האירוע במחשב כריות האוויר, אז או שפונים למומחה שיודע לסדר את המחשב ולמחוק את זה, או שבכלל זורקים את המחשב, ואת נורת כרית האוויר בלוח השעונים מחברים במקביל לנורת לחץ השמן.
זה זעזע אותי. גם המוכנות של אנשים לסכן באופן מודע ויזום חיי אדם, אבל יותר מזה, אנשים קונים מכונית משומשת שמתהדרת לכאורה בשש, שבע כריות אוויר או יותר, והכול אשלייה. ביום הדין הראש שלהם ו/של יקיריהם יפגוש ספוג מוקצף במקום כרית.
לשמחתי, בחרתי ב9 השנים האחרונות לרכוש מכוניות חדשות בלבד, מסיבות אחרות לגמרי, אבל בכללי זו נראית לי סיבה מעולה לוותר על מכוניות יד שנייה, אם ניתן.
אגב, מנסיוני, זה אפילו לא חייב להיות רכב לאחר תאונה. נתקלתי ברכבים שהכריות התפוצצו בהן עקב טעות של מאבחן או מתקין.
אווצ,
אין על הראש הישראלי
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אלו מתוחכמים.
יש בעלי מגרשים שקונים רכבים אחרי תאונה,
מכיוון שלפני החסרה לכביד יש בדיקה מדוקדקת, הם פשוט מעבירים חלקים מרכבים תקינים שיש להם, ואת הרכבים שמהם שחטו חלקים מוכרים אחרי קוסמטיקה להגה וקצת פחות תחכום- (הוצאת הנורת אזהרה), מכיוון שאלו נבדקים פחות בקפידה.
ועוד קומבינות רבות...
פשששש.....גבוה ברשימת השפל של הענף. לא שמעתי על זה עדיין.
בסוף באווירה של אכיפה מאוד רופסת, אין לנו מה להתפלא.
כאיש מקצוע, איך אתה מציע לנסות לבדוק דבר כזה ?
לגבי מה שכתבת על רכב חדש, אני מתחבר...
גם אני בחרתי ברכב חדש לאחרונה, במקום ברכב בן 2-3-4, כתוצאה מקו חשיבה שפשוט אין לי כוח לרמת האמינות בשוק היד -2 הנוכחי.
יותר מידי קומבינות, יותר מידי אנשים שלא יודעים לטפל ברכב, והכל בשילוב עם רכבים וטכנולוגיות שלא יודעות לסבול הזנחה.
חנן-ג'יפולוג
18-11-20, 22:29
לגבי הכריות, אני לא מכיר דרך לבדוק. בעל המגרש סיפר לי שהוא הבחין בזה רק כשהוא החזיק כרית כזו ביד, רגע לפני שמכר אותה ללקוח. היא היתה קלה מדי אז הוא חתך את הכיסוי בסכין וראה את הקצף.
אם הרישום במחשב טופל ע"י השלכתו וחיבור של הנורה בלוח השעונים לנורה אחרת ניתן לעלות על זה בעזרת סורק תקלות. לא תקבל שום חיווי של תקלות או נתונים ממחשב כריות האוויר.
אם זה טופל בצורה מקצועית יותר ע"י שינוי במחשב עצמו אני מניח שאין דרך לעלות על זה.
זה כבר עניין פלילי מהחמורים ביותר.
יכול להיות אחלה סיפור גדול. הבחור מוכן להתראיין?
מחריד.
זה מוסיף יתרון גדול לרכבים עם הסטוריית טיפולים במוסך רציני.
נשמע לי קצת אגדה. לא ניתן להשיג כיסוי של הכרית שבהגה בנפרד מהכרית עצמה, ואני לא רואה איך ניתן לסגור את הפלסטיק אחרי שנקרע, בלי להשאיר סימנים.
ברוב הרכבים החדשים, פתיחה של כרית האוויר של הנוסע גורמת להרס של הדש בורד. בניגוד לפעם שהכרית יצאה מחלק נפרד ובר החלפה, היום מעדיפים דש בורד ביחידה אחת.
חיבור נורה במקביל לאחרת אולי נשמע רעיון ישים, אבל בעידן שבו לוח השעונים הוא בעצם מעגל מודפס והנורות הם לדים SMT שמולחמים ללוח, צריך קצת יותר יכולות מאשר לחשמלאי המדרכה השכונתי.
מה שכן הגיוני בסיפור, זה שמנטרלים את המנורה ע"י נגד.
או שפשוט קונים רכב יד 2 אך ורק לאחר בדיקת היסטוריית תאונות במאגר חברות הביטוח. עולה כמה זוזים מועטים ושווה את השקט הנפשי.
חנן-ג'יפולוג
26-11-20, 16:01
לפני:
https://imageshack.com/i/pn4Q1WLWj
ואחרי:
https://imageshack.com/i/pmmDJodTj
זו עבודה לפי דרישה שלי, עבור סימולטור. הגוון לא מתאים למקור, במכוון. גם לא המיתוג מחדש :rolleyes:
בלי קשר, אין שום בעיה למי שעוסק בתחום לשחוט כרית תקולה מרכב אחר שזרוק אצלם, אבל כאמור,
מכיוון שרכב שחוזר לכביש אחרי תאונה קשה עובר בדיקה,
כנראה שתהיה בו כרית אוויר. הרכב האחר שיש להם, ושממנו פורקה הכרית, הוא זה שיימכר עם נורה מנותקת לקונה התמים, מכיוון שזהו רכב "נקי" לכאורה.
חנן-ג'יפולוג
26-11-20, 18:26
איך מזהים בבדיקה של רכב לאחר תאונה שיש בו כריות, בהנחה ששמו נגד במקום הנפצים וטיפלו במחשב?
אין לי מושג. וכל הידע שלי בתחום הוא מעדות שמיעה מבנאדם שעוסק בתחום הרכבים המשומשים.
הרציונאל הוא שברכב שהולך לעשות בדיקה צריך להשקיע יותר, בעוד ברעב שסתם עומד במגרש למכירה- פחות.
הכרית של הצדדים (טורסו) ניתן לראות מאחורי הפלסיק.
כרית קדמית אפשר לראות אם מפרקים את התא כפפות והגה אם מפרקים את הכרית מההגה והופכים לראות בעין שהיא שם
ספק אם יש שיטות קסם אחרות אם הצליחו לאפס את החיישן בקרת התנגשות והמחשב של הכריות.
אם הוחלפה שמשה(סביר להניח לתחליפית) הייתי חושד פעמיים
כמו כן..ריח הפיח של הנפץ לא יורד כל כך בקלות מאזור יציאת הכרית.
אבל
אני בספק רב שמעאכר ממוצע מקומי ירצה להשקיע יותר מפשוט לצבוע את המנורה של הכריות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.