צפייה בגרסה מלאה : דילמה, דילמה, דילמה - האם להישאר עם הפורסטר או שהגיע הזמן להקשיח
מזה ארבע שנים עם פורסטר 2008 צורה ישנה. הרכב עם מיגון גחון בלבד. צמיגי כביש וללא הגבהה.
רכב ה"שטח" הראשון שלנו.
מלכתחילה בחרנו בו כגישוש (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/101212-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7% 9D-2006-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8?p=7 21963&viewfull=1#post721963), לראות אם מתאים לנו בכלל טיולים משפחתיים ביחד בשטח. אני מטייל היום במקביל על אופנוע, ובעבר על רכבי שטח אמיתיים עם חברים.
אחרי 4 שנים, אנחנו מרוצים. הרכב עושה מה שאנחנו מבקשים ממנו-
רכב יומיומי לאישה,
טיולי סופ"ש קצרים של שבילים++ בסביבה,
פעמיים-שלוש בשנה משהו קצת יותר "קשוח" ורחוק מהבית כולל לילה-שניים באוהל.
מסכמים את חוויית השטח המשותפת שלנו כמשפחה כהצלחה, כאשר הפורסטר ממריץ ותומך בה באופן מובהק.
באופן אירוני, דווקא תכונות הכביש שלו הם אלה שתרמו לחוויה החיובית מהטיולים, הקרובים ובעיקר הרחוקים, והן אלה שגורמות לנו פשוט לצאת ולטייל...
תחושת האמינות - תמיד יניע ויסע. מינימום התעסקות מקדימה לפני יציאה לשטח ומינימום התעסקות בתחזוקת שבר (פלסטיקה לא מעמידה את הרכב :p).
נוחות על הכביש -בדרך אל/מ הטיול. חוסר הרעש, המיזוג, סביבת המחייה. בקיצור, יתרונות הרכב כביש שהוא במהותו. גם לנהג(ת), גם לנוסעת ליד, גם לילדים מאחור.
היציבות והבטיחות היחסית על הכביש.
יחד עם זאת, מגבלות הרכב המוכרות של זוויות גישה, חוסר הילוך כוח, חוסן מופחת ביחס לג'יפ אמיתי הורגשו,
בין אם המוטרדות (בעיקר של הנוסעת :rolleyes:) ש"נשבור משהו בשטח" ובין אם, מה לעשות, כחסם למסלולים פוטנציאליים או כחסם/גורם מעכב למסלולים בזמן אמת.
חשוב להגיד שזה מעולם לא מנע מאיתנו את עצם היציאה לטיולים. שזו בעצם המטרה לא? :)
ובנקודת זמן הזו אנחנו נמצאים.
אשתי צפוייה לקבל רכב מהעבודה. מה שיהפוך את הפורסטר לרכב טיולים בלבד; ואנחנו רוצים ויכולים להרשות לעצמנו כרגע להשאיר רכב לטיולים.
האופציות שעל הפרק:
1. להישאר עם הפורסטר As Is ולהמשיך לטייל :D
2. להישאר עם הפורסטר ולהשקיע "מינימלי" בצמיגים מעט יותר קשוחים (~2500 ש"ח) ואולי הגבהה (~5000 ש"ח)
3. למכור פורסטר ולקנות ראש בראש רכב שטח אמיתי. ללא הוצאה גדולה נוספת למעט יישור קו - קרי רכבים באיזור חיוג 30,000-40,000 ש"ח. כולם יספקו שקט נפשי גבוה יותר מחוץ לאספלט, במקביל לכך שכולם יהיו נחותים מהפורסטר בקריטריונים שתיארתי לעיל - שהם דווקא תמריץ חזק, מבחינתנו, לצאת לטייל... :( ואם כן... איזה רכב?
וכאן אשמח לדעות הפורום המכובד.
תודה על הקריאה עד כה.
להלן השאלון המחייב
1. תקציב
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 30-40 אש"ח
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? רכישה בלבד
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג + 3 ילדים. פעמיים-שלוש בשנה טיול 3 ימים עם לינה בשטח
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כ- 2,500 ק"מ בשנה, כולם בהקשרי טיולים
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? פנאי בלבד
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? יש ידע טכני, רצון ויכולות. זמן - פחות. השיקול לטיפול עצמי/מוסך יהיה חסכון בעלויות תיקון ולא ההנאה מהתיקון
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
איזור ב"ש, אם כי ניידים למרכז
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? הרוב שבילים, כן מדי פעם טיולים שיידרשו מעבר לכך. חושב על החורף המתקרב ולא רוצה להרתע מבוץ
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? פראדו קצר, פאג'רו, ויטארות
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). עברנו עם הפורסטר בהנאה וללא נזקים: נקרות-חדב, נחל עשוש (לא המעלה), נחל יששכר-כוכב הירדן-נחל תבור, סמ"ש ירוק בין מצדה למעלה יאיר, גבי פרס-צורים-מסוע
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין ללא העדפה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) ארוך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש במגבלת התקציב הנ"ל
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לא לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? לא.
רכב עם גג נפתח - יתרון (יש בפורסטר והילדים נהנים)
131597131598131599131600131601131602
30-40 אלף זה רכב יחסית ישן. בן 10-20, לרוב הוא יהיה דיזל עם לא מעט קילומטרים. אם הפורסטר מספק את הצרכים וזה עובד אז זה עובד. אם בא לכם להחליף לרכב גדול ועביר יותר זה לא בגלל שאתה אלא בגלל שאתה רוצה [emoji12]
אם זה רכב ג גם ככה תנסה לחפש אלטרנטיבה קרובה ככל לאספנות, כנראה שזה יקל עליך אם אתה מתכוון לבצע תחזוקה עצמית (רכב פשוט יותר) + יוזיל מעט את העלויות של הטסט והביטוח.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
בתקציב כזה עם דרישות האמינות והנוחות שאתה מתאר ותחת ההנחה שהפורסטר בסך הכל מספק אותן, אני הייתי נשאר עם הפורסטר, משפר אותו כדי להוציא ממנו קצת יותר וממשיך איתו הלאה
בעיניי זה עדיף על פני ללכת אחורה 8+ שנים ולקנות רכב במצב לא ידוע עם פוטנציאל נזק הרבה יותר גדול רק כדי לפתוח עוד כמה מסלולים שהערך שלהם למשפחה הוא גם ככה לא משמעותי. כוונתי היא שיש די והותר מסלולים וטיולים משפחתיים שפורסטר כזה משופר עושה בלי בעיה
אגב, לגיסי יש רכב כזה ידני שכן מצויד בהילוך כח מתון. זה רכב נהדר ובעיניי זה הדגם פורסטר הכי מוצלח. הוא מחזיק אותו כבר 15 שנה כיד הראשונה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מציע שלפני שתקבל החלטה, עשה סיבוב בין כמה מוכרים עם רכבים מהקטגוריה שעליה אתה זומם ותתרשם האם רכב כזה מבחינת גיל, בלאי, נימוסי כביש, תחושת אמינות וכו' עושה לך חשק.
לאחר הגבהה וצמיגים ראויים היכולת בפורסטר שלך תשתפר משעותית אבל זה עדיין לא יהיה דומה ביכולות לsuv תקין ולרכבים שחבריך מטיילים איתם, אלא אם התכוונת לגרנד ויטארה מהשנים 2009-2914 שעדיפה רק בקצת על פורסטר מוגבה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
התיאור והפירוט שבשרשור הפותח מייצגים בדיוק את הדילמה הקלאסית ואולי גם הויכוח שלפעמים מתעורר כאן כאשר מישהו מחפש המלצה לרכב שטח ראשון, "כדי להיכנס לעולם השטח".
מצד אחד רבים ממליצים להתחיל עם רכב רך יחסית שיהיה למעשה רכב כביש משפחתי טוב עם יכולות לטיול שטח רגוע ומצד שני יש הדוגלים להתחיל ברכב שטח קשוח יותר שיאפשר טיולי שטח קשים יותר מבלי לשבור. הדילמה היא ברורה - הרבה פעמים השואל אינו יודע להעריך את רמת הקושי שתידרש ואין לו מספיק ניסיון להגדיר טוב יותר מהם הצרכים שיהיו לו אם החיידק יתפוס אותו.
המצב שאתה מתאר הוא בדיוק השלב הבא - הניסיון הצליח, חיידק טיולי השטח "תפס" את המשפחה ויש כעת הזדמנות (רכב נוסף מהעבודה) וגם רצון להשתדרג - כאן מתחילה הדילמה הבאה שתיארת - לאיזה כיוון להתקדם, האם לשפר מעט את הקיים ולאפשר צעד נוסף קדימה או לבצע קפיצה מבחינת יכולות השטח ולאפשר טיול ברוב מסלולי הארץ (ולהתטרף ללא חשש לכמעט כל קבוצה המטיילת, למעט אולי טיולי עבירות פרופר).
מכיון שזה הולך להיות רכב טיולים בעיקר, אני הייתי עושה בשלב זה את הצעד הגדול יותר - מעבר לרכב שטח קשוח שישחרר אותך מרוב החשוות ויפתח אפשרויות טיול נוספות. התקציב מאפשר רכב לא צעיר, זה אומר קילומטראג' גבוה, ביקורים תכופים יותר במוסך (הוצאות אחזקה גבוהות יותר ממה שהתרגלת עם הפורסטר) ואולי גם תהליך יישור קו שיימשך בשנה הראשונה ויכלול בהתאם לצורך טיפול במכלולים עייפים, אבל אם קצת מזל ורכישה טובה - יהיה לכם רכב לטיולים הכוללים אפשרויות נוספות וחדשות.
צריך להתחיל "לשבת" בסבלנות על לוחות יד 2, להתמקד ברכבים עם הילוך כח ברמת המחירים שהגדרת למצוא מועמדים ולחפש קצת בפורום כדי להתחיל להכיר יתרונות / חסרונות של כל דגם. לפעמים יש עניין של משיכה לדגם מסויים (אנשים החולמים על גרנד צירוקי של ג'יפ, חסידי הדיסקברי, הכרכרה הבריטית) ולפעמים המציאות הפרקטית גוברת ונמצא מועמד אחר שמתאים לצרכים, במצב ובתקציב המתאים.
טרופר 2003-2004, אם תמצא אחד במצב טוב י שאיר לך עוד כסף ביד ליישור קו. לא בקיא במחירים אבל אולי אפשר להתקדם מעט בשנתון - פאג'רו יתן מענה טוב למשפחה, ניסן פאת'פיינדר, רקסטון וגם גרנד ויטרה צעירה יותר (אבל גם מעט מוגבלת יותר).
והערה לגבי מה שרשמת לגבי גג נפתח והילדים הנוסעים בשטח בעמידה עם חלק גוף מחוץ לגג - זה כיף לילדים, נדליק וכו' רבל עשמה לעצמך ולמשפחתך טובה ורדו מהרגל זה - מאד מאד לא בטיחותי ומספיק רגע אחד של חוסר תשומת לב, בור פתאומי, קפיצה על סלע, החלקה או כל תקלה רגעית שיכולה להתרחש במיוחד בנסיעת שטח וזה עלול להיגמר באסון.
דורטור מוטו
20-11-20, 09:49
הייתי ממליץ להעיף מבט על סורנטו 08, אתה מגיע לשנתון גבוה + יחסית מאובזר ביטחותית ( בקרת יציבות ו6 כריות אוויר)
אתה כמובן מקבל הילוך כוח ויכולות שטח מאוד מפתיעות.
רכבים ב 30-40k צר לי לאכזב אבל הם נבלות סרוחות, למי שיש פנינה ביד לא ימכור ב 30, לרכוש ב 30 זה מהר מאוד להגיע ל 60 על יישור קו ותקלות בלתי צפויות, נראה לי שאתה די מאוהב בפורסטר, אז תישאר איתו בינתיים, תאגור קצת מזומנים ותתקדם לרכב שיהיה מספיק אמין וטוב לקחת אותך ומשפחתך לטיול בדרום ולחזור בשלום ולא על גרר.
ואם בכל זאת תחליט ללכת לכיוון רכב שטח גיבור וזול, האפשרות היחידה לדעתי זה דיסקברי על כל החסרונות שלו.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אני אציע לך מה שאני בדרך כלל לא מציע.
תשפר את הפורסטר. אבל ממש - שיהיה גבוה ועם צמיגי שטח והכל.
ותסדר אותו מכנית פיקס.
ויש לך ככה עוד שנה שנתיים שלוש לטייל ואפילו לעלות ברמת הטיולים. לא, זה לא יהיה רכב שטח אמיתי לעולם. אבל זה הכסף שיש לך כרגע והוא לא יספיק לרכב שטח אמיתי שגם ישחזר לך את חווית ה'להניע ולצאת' בלי דאגות שזה מה שגורם לכם לטייל.
ובינתיים קרן ההשתלמות תופחת. ועוד שנתיים שלוש ארבע היא תחכה לך בדיוק בזמן לעלות את המדרגה הבאה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מהצילומים שלך נראה שכבר נכנסת למסלולים שהם הקצה של הרכב הזה, ואם תמשיך ככה, הבלאי יגבר ומדד שביעות הרצון והבטחון מהרכב תרד.
יש לי שכן שנמצא באותו מצב.
אחרי בחינה מעמיקה הבין שבסכום הזה יהיה קשה למצוא רכב סביר בקטגוריה הבכירה יותר.
שתי אפשרויות לדעתי:
1. להשאר עם הפורסטר ולשפר אותו (הגבהה קלה וצמיגים הכי קרביים שמותר בחוק).
בשליש מהסכום שעומד לרשותך, יהיה לך אחלה אוטו.
הפחד שמא יישבר משהו לא ייעלם לגמרי אבל זה יהיה רכב שני אז המשמעות פחות חמורה.
2. לחפש לאט ובסבלנות טנדר שמור וצעיר *יחסית.
לא חייב טויוטה, גם איסוזו או מיצובישי יעשו את העבודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דרך אגב, עם ספייסרים אתה יכול להגביה במחיר זול בהרבה מזה שציינת, עובד יפה בפורסטר, בהנחה שהבולמים והקפיצים שלך תקינים, עשה על זה חיפוש.
ואם יש לך גלגלי 16" אז בכלל מגוון צמיגי השטח האופציונלים רחב.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לו אני הייתי במקומך,
נשאר עם הפורסטר עוד קצת וצובר מזומנים עבור פאג'רו קינג (נדמה לי החל משנת 2001 ).
בעיקר כי חווית הנהיגה של להגיע לשטח תהיה כמו הפורסטר ואפילו יותר.
כמובן שמרחב המחיה יגדל, יכולת השטח ישתפרו משמעותית לעומת הפורסטר.
נ.ב - בכל מקרה לא הייתי קופץ שנותנים עם הפורסטר כי אתה עדיין עם הגיר הנכון.
בהצלחה
רענן
דורטור מוטו
20-11-20, 11:50
לו אני הייתי במקומך,
נשאר עם הפורסטר עוד קצת וצובר מזומנים עבור פאג'רו קינג (נדמה לי החל משנת 2001 ).
בעיקר כי חווית הנהיגה של להגיע לשטח תהיה כמו הפורסטר ואפילו יותר.
כמובן שמרחב המחיה יגדל, יכולת השטח ישתפרו משמעותית לעומת הפורסטר.
נ.ב - בכל מקרה לא הייתי קופץ שנותנים עם הפורסטר כי אתה עדיין עם הגיר הנכון.
בהצלחה
רענן
קינג בהחלט מתאים, קח בחשבון 2 טסטים בשנה...
בקרוב יש מפגש ג'יפולוג (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117936-%D7%9E%D7%A4%D7%92%D7%A9-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92-25-12-2020-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A) - הזדמנות מצויינת להגיע, להסתובב בין הרכבים בערב, להתייעץ, להתלבט, לגבש עוד כמה רעיונות בעד / נגד ואולי לצאת מעט מגובש יותר.
אל תתבייש לעבור בין הקבוצות השונות לשאול ולשמוע דעות לכאן או לכאן, לבקש לשבת ברכב...
מעבר לכל מה שנאמר.
רכב שטח גיבור במחיר הזה. יהרוס לכם את החוויה. אוקי .. כנראה/ אולי/ ייתכן ו...
כי האוטו יהיה כנראה לא אמין ובדיוק ההפך מהסובארו.
ידרוש יישור קו ארוך יקר ומייגע. ותחזוקה מתמשכת לאין קץ. האוטו כולו יהיה משומש. גם המושבים גם צינורות הדלק וגם צירי הדלתות. זה לא רק מנוע וגיר.
וגם אוטו שעומד כל הזמן מתקלקל.
מכיוון שתארת למה אתם כל כך אוהבים את האוטו הזה. עליך להבין שכל הדברים הללו בדיוק יאבדו כשתחליף לענתיקה מתפוררת ...
האוטו יהיה רועש. לא אמין ופחות כיף לנהיגה בכביש.
הוא יהיה אולי כיף יותר בשטח. בהנחה ששום חלק לא יחליט להחזיר את חייו לבורא.
יש לך בעיה גדולה של תקווה מול מציאות.
ההצעה של אסף היא כנראה הכי טובה. או ...
האפשרות היחידה שעשוייה איך שהוא להשאיר אתכם עם חיוך היא ויטארה .. למרות שהיא קטנה יותר. היא תהיה קפיצה גדולה קדימה מבחינת שטח עם דילוג לאחור הכי קטן מבחינת אמינות ואיכות חיים.
בסכום שאתה מקצה לזה הייתי קונה ניסאן פאתפיינדר, ראיתי כמה אקסמפלרים יחסית שמורים בשנתונים דומים שלך 2006-2008. רכב עם מאפיינים דומים לשלך + הילוך כח וTC שיאפשרו לך לטייל במחוזות שהפורסטר לא יכול להגיע אליהם. חשוב מאד לבדוק את המנוע שלהם והמזרקים. הם רגישים למדי.
לי דווקא זועק לשמיים כיוון אחר, שכבר עלה פה כרמז אבל לא ממש קיבל התייחסות:
מאחר ופות"ש הדגיש שוב ושוב את עניין נימוסי הכביש וחווית הנסיעה אל הטיול ובחזרה, חייב גיר אוטומטי, וצופה קילומטראז' נמוך מאוד וכולו לטיולים - אני ללא ספק הייתי הולך לכיוון של גראנד-צ׳רוקי מהישנים - wj/zj, ומחפש אקזמפלר שמור עם/בלי הגבהה מינורית וחוקית
השיקולים:
א. רכב מפנק בכביש, למרות גילו המתקדם, לדעתי הרבה יותר מהסובארו
ב. יכולות שטח מכובדות גם במצב יחסית סטנדרטי, ויכולת שיפור שמוגבלת בעיקר על ידי הארנק.
ג. קילומטראז׳ נמוך - תוכל להינות בטיולים ממנוע המי מפלצתי. אזהרה: ייתכן והמנוע יגרור אותך לעשות קילומטראז' גבוה יותר מהתכנון המקורי [emoji846]
ד. אם תבחר ב- zj, שהוא פשוט יותר אך גם ישן יותר, תגיע מהר יותר לסטטוס אספנות [emoji846]
ה. חלקים מקוריים של ג׳יפ הם זולים יחסית, ומאחר וברכב טיולים תוכל להרשות לעצמך לחכות לחלקים שתזמין מחו"ל, עלות התחזוקה תהיה נמוכה יחסית (לכל יפני מקביל)
אני מעריך שבמפגש ג׳יפולוג הקרוב יהיה לפחות zj אחד שתוכל לראות.
נדב על אינדיאני טוב, תקין ומטופל יבקשו הרבה יותר מ 30, אבל אין ספק שזה הדבר האמיתי, ולא איזה צעצוע יפני מזדקן.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הצצתי ביד-2.
אז יש הרבה שמבקשים 45-50, יש כאלו בלי מחיר, והיו 2 שנכנסים בתקציב (אחד מראש והשני חורג אבל "גמיש ליד הרכב".. השניים האלו היו עם מנוע 4.0 ולא המי. אני לא יודע איך השילוב של המנוע הזה עם הגיר האוטומטי, אבל זה אחד המנועים האמינים ביותר במשפחה (ובכלל), ומכיוון שזה אותו מנוע שמותקן בסופה אז הוא מוכר היטב בארץ ואין לו בעיית חלקים בכלל. זה גם המנוע שמותקן בצ׳רוקים הישנים כמו שלי, אבל אני יודע להעיד עליו רק בשילוב עם גיר ידני [emoji16]
כמו כל חיפוש רכב ישן, סבלנות היא מילת המפתח.
boaz avrahami
21-11-20, 17:17
רמי צודק.
תישאר עם הפורסטר בהנחה שהוא לא גמור.
רכב שטח אמיתי ומתוחזק לא יכנס ב 40 ככול הנראה.
הרגתם את הבנאדם. רכב לטיולים בלבד למה שהוא לא ימצא בתקציב הזה?
לאחרונה שמעתי דעה חיובית על יונדאי טראקן ממישהו שהיה לו כזה (נעול כפול) ושטייל איתו הרבה (כולל לעלות את ורדית). בחיפוש זריז ביד 2 מצאתי כזה שנת 2006 בנזין מוסב לגז ב32k ש"ח. סתם דוגמא.
אני עצמי לפני שנתיים מכרתי פאת'פיינדר מודל 2007 ב45 אש"ח.
אם הלב מושך אותך להתקדם אז לך על זה. רק תהיה מודע למשמעות של להחזיק רכב שטח מתיישן מבחינת עלויות אחזקה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
נשגב מבנתי איך לא משנה מה פותח השרשור שואל,
ימליצו על צ'ירוקי ?
הבנאדם מסתפק בפורסטר לשטח, אך מציין במפורשות את עניין הנסיעה בכביש.
אז שאלה לי לממליצים על צ'ירוקי , האם נהגתם על פורסטר / אימפרזה / לגסי עם מע' AWD ?
האם אפשר להשוות את הנסיעה בכביש בפרט עם ההגה "מת" בצ'ירוקי בגלל הסרן "חי" ?
אגב,
גם צ'ירוקי מקורי (עם צמיגי האופניים, ללא הגבהה שנראה כמו וולו סטיישן מקוצרת משנות ה 70 )
לא מתקרב ליכולת כביש של פורסטר !
רענן
הרגתם את הבנאדם. רכב לטיולים בלבד למה שהוא לא ימצא בתקציב הזה?
לאחרונה שמעתי דעה חיובית על יונדאי טראקן ממישהו שהיה לו כזה (נעול כפול) ושטייל איתו הרבה (כולל לעלות את ורדית). בחיפוש זריז ביד 2 מצאתי כזה שנת 2006 בנזין מוסב לגז ב32k ש"ח. סתם דוגמא.
אני עצמי לפני שנתיים מכרתי פאת'פיינדר מודל 2007 ב45 אש"ח.
אם הלב מושך אותך להתקדם אז לך על זה. רק תהיה מודע למשמעות של להחזיק רכב שטח מתיישן מבחינת עלויות אחזקה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalkהוא יימצא. אבל במחיר של לאבד את מה שחשוב לו- וזה להניע לצאת לשטח בלי לחשוש ובלי להיות מכונאי.
אני לחלוטין מתחבר לזה.
אם היתה כאן התלבטות בקניית רכב שטח ראשון - אתה מאה אחוז צודק.
אבל הפורסטר כבר בחנייה. הוא שם, תקין, עושה את העבודה. ועם 'קצת' נגיעות - גובה וצמיגים - יעלה עוד מעט את רמת השטח עד שיהיה מספיק כסף כדי לעבור לרכב שטח אמיתי בלי לאבד את מה שחשוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לי, להבדיל מאנשים אחרים כאן, הייתה לי סובארו פורסטר במשך כמה שנים. אפילו אותו שנתון אך דור 3.
הפורסטר רכב נהדר וההתנהגות שלו טובה וקרובה מאוד לנהיגה בפרייבט אם כי המנוע שלו מעט חלש.
אך גם על הרכבים שבאו אחריו נהניתי לנהוג בכביש ואפילו יותר ולא הייתי חי בחששות מתקלות.
אפשר לשים בסובארו צמיגי AT בפרופיל לא אגרסיבי (אם עדיין אין) ואפשר להגביה אבל זה ישפר רק בנקודות. לא שפתאום זה יהפך לרכב אחר לגמרי.
נכון, ההיגיון אומר ששוה יותר להשאר עם הרכב, אבל לפי ההיגיון לא צריך לקנות רכב שטח בכלל, זה סתם בזבוז כסף.
בסעיף של רכבים אחרים בחבורה שפות"ש רוצה להצטרף אליהם מצויינים רק רכבים עם הילוך כח. אם באמת פות"ש יטייל איתם עם פורסטר אז כנראה יהיה כאן תסכול משני הצדדים אלא אם הם חברים ממש טובים שמוכנים לטייל רק בטיולים קלים מבחינתם ושמוכנים להתנהל בקצב שלו.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אם הבנתי נכון, האישה הולכת לקבל ליסינג ופותח השרשור מחפש רכב טיולים בלבד.
נושא האמינות (להניע כל יום ראשון בבוקר) ואיכות הנסיעה היום יומית מאבד הרבה נקודות בשיקולים.
בתקציב המדובר, עם (אולי) מעט משיכה למעלה, ניתן למצוא מספיק רכבי שטח עם הילוך כוח שישדרגו את אופי ואיכות המסלולים.
אם ההנחה הנ״ל נכונה אז אפשר להמליץ על לא מעט רכבים.
elephant man
22-11-20, 01:00
בתור בעלים ותיק (2 פורסטר, מעל 6 שנים) של פורסטר, מהדור שלך עם ניסיון בטיולים הן משפחתיים והן עבירות, הייתי לאחרונה בהתלבטות שלך. לבסוף רכשתי דיסקברי 2 שנת 2001. ההמלצה שלי:
תישאר עם הפורסטר, ותשפר אותו.
כל הדברים שעשו לכם את הטיולים כיפים- הנוחות, היציבות, הבטיחות, האמינות ועוד, יעלמו. גם צריכת הדלק תשתנה לרעה.
כל רכב שטח אמיתי שתקנה בתקציב הזה, יחייב אותך להשקיע לפחות 5000₪ רק בשביל ישור קו, שלא לדבר על התאמה לצרכיך.
תתפלא מה כמה שיפורים פשוטים יכולים לעשות לפורסטר.
הגבהה - בולמים וקפיצים (איירון מן עדיפים על קינג). לך על המקסימום האפשרי במסגרת החוק.
בהתקנה, תבקש שיפתחו את גומיות הציריות ויחדשו את הגריז וישימו אזיקונים איכותיים.
צמיגים - החלף את החישוקים לחישוקי 15 פלדה ותוכל להתקין, חוקית, מידה 205/70-15. במידה זו תמצא צמיגי שטח מלא של מקסיס. הם השיפור הכי טוב ליכולת השטח של הפורסטר. אחיזה מצוינת, עמידות בפאנצ'רים ויכולת מבורכת להוריד אוויר בכניסה לשטח.
מיגון - למנוע ולגיר. ביטוח זול.
שיפור זוויות גישה/נטישה- ניתן לחתוך את הפגושים כדי להרוויח עוד זווית ועל הדרך מראה קרבי יותר.
ימנע גם את היתלשות הפגוש במצבים מסוימים. Ask me how I know
לבסוף, הדבר הכי חדוב - יכולת נהיגה. קח קןרסים אצל ברלי ושות' ותלמד למצות את הרכב הנפלא הזה.
אגב, לגבי עמידות ועדינות - מניסיון אישי, אל תחשוש. הרכבים האלו מאוד מאוד עמידים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201121/f5c1aef956f5261398c006cab39013d8.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20201121/c848c2f127dfa906212c8a53c8555f10.jpg
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
ימליצו על צ'ירוקי ?
הבנאדם מסתפק בפורסטר לשטח, אך מציין במפורשות את עניין הנסיעה בכביש.
אני מניח שזה מתייחס אלי, אז ככה:
א. המלצתי על גראנד צ׳רוקי, לא על צ׳רוקי. זה לא אותו רכב. הגראנד הרבה יותר מפנק בכביש וזה אלמנט משמעותי עבור פותח השרשור. לי עצמי יש צ׳רוקי, אבל אני מסתפק בתנאי מחייה צנועים בכביש.
ב. פותח השרשור לא מסתפק בפורסטר, קרא שוב את הודעת הפתיחה. הוא מתלבט בשאלה העקרונית האם להביא את הפורסטר למגבלות או להחליף למשהו אחר שייתן לו שלוות נפש בשטח.
ג. רענן, אתה מוזמן לבדוק כמה פעמים המלצתי פה על רכבים וכמה מתוך ההמלצות היו על צ׳רוקי או גראנד. משפט הפתיחה שלך לא מבוסס על כלום, סתם דמגוגיה שלא מחוברת למציאות.
ד. כתבו כאן חברים מנוסים ומכובדים שלא ניתן למצוא גראנד במצב סביר במחירים האלו. קטונתי מלהתווכח איתם, רק רוצה לחדד ולשאול האם הדבר נכון גם לגראנדים שאינם משופרים מהתחת ? האם כל מה שמופיע ביד-2 באזור המחירים האלו הוא באמת המיץ של הזבל ? הנסיון הצנוע שלי בתחום מלמד שעם סבלנות ואורך רוח ניתן למצוא את הכלי הנכון במחיר הנכון.
ולפותח השרשור - כנראה שההמלצה הטובה ביותר היא להגיע למפגש ג׳יפולוג, שם תוכל לראות את כולם [emoji16]
ימליצו על צ'ירוקי ?
רענן
לא תמיד. לפעמים ימליצו על דאסטר ;) ;) ;)
אני מניח שזה מתייחס אלי, אז ככה:
יקירי !
לא רק אלייך התייחסתי .
בכל מקרה, ממליץ שוב שתקרא בעיון את ההודעה המקורית של פותח השרשור.
ולפותח השרשור - כנראה שההמלצה הטובה ביותר היא להגיע למפגש ג׳יפולוג, שם תוכל לראות את כולם [emoji16]
כשהשיניים נוקשות , כאבים בעצמות, מה שרואים זה רק את המדורה או השק"ש ...
- - - Updated - - -
לא תמיד. לפעמים ימליצו על דאסטר ;) ;) ;)
האמת , חשבתי שהגשם ניתק לך את האינטרנט ...:)
boaz avrahami
22-11-20, 09:56
רענן,
הסיבה להמליץ על אינדיאני נובעת מהעובדה שזה הכי הרבה תמורה לכסף וגם כי למי שמחזיק אותו רק לטיולים זו כנראה העיסקה הנכונה ביותר.
לא שהכול וורוד אבל זו בהחלט בחירה די נבונה אבל כאמור, בשנתינים האלו מצב הרכב- כל רכב, חשוב יותר מהדגם
רענן,
הסיבה להמליץ על אינדיאני נובעת מהעובדה שזה הכי הרבה ג׳יפ לכסף וגם כי למי שמחזיק אותו רק לאיולים זו כנראה העיסקה הנכונה ביותר.
לא שהכול וורוד אבל זו בהחלט בחירה די נבונה אבל כאמור, בשנתינים האלו מצב הרכב- כל רכב, חשוב יותר מהדגם
לא מתאמץ לחלוק עליך. השאלה אם זה עונה לדרישות פותח השרשור ?
מסכמים את חוויית השטח המשותפת שלנו כמשפחה כהצלחה, כאשר הפורסטר ממריץ ותומך בה באופן מובהק.
באופן אירוני, דווקא תכונות הכביש שלו הם אלה שתרמו לחוויה החיובית מהטיולים, הקרובים ובעיקר הרחוקים, והן אלה שגורמות לנו פשוט לצאת ולטייל...
תחושת האמינות - תמיד יניע ויסע. מינימום התעסקות מקדימה לפני יציאה לשטח ומינימום התעסקות בתחזוקת שבר (פלסטיקה לא מעמידה את הרכב :p).
נוחות על הכביש -בדרך אל/מ הטיול. חוסר הרעש, המיזוג, סביבת המחייה. בקיצור, יתרונות הרכב כביש שהוא במהותו. גם לנהג(ת), גם לנוסעת ליד, גם לילדים מאחור.
היציבות והבטיחות היחסית על הכביש.
boaz avrahami
22-11-20, 10:09
יחד עם זאת, מגבלות הרכב המוכרות של זוויות גישה, חוסר הילוך כוח, חוסן מופחת ביחס לג'יפ אמיתי הורגשו,
בין אם המוטרדות (בעיקר של הנוסעת :rolleyes:) ש"נשבור משהו בשטח" ובין אם, מה לעשות, כחסם למסלולים פוטנציאליים או כחסם/גורם מעכב למסלולים בזמן אמת.
חשוב להגיד שזה מעולם לא מנע מאיתנו את עצם היציאה לטיולים. שזו בעצם המטרה לא? :)
ובנקודת זמן הזו אנחנו נמצאים.
אשתי צפוייה לקבל רכב מהעבודה. מה שיהפוך את הפורסטר לרכב טיולים בלבד; ואנחנו רוצים ויכולים להרשות לעצמנו כרגע להשאיר רכב לטיולים.
האופציות שעל הפרק:
1. להישאר עם הפורסטר As Is ולהמשיך לטייל :D
2. להישאר עם הפורסטר ולהשקיע "מינימלי" בצמיגים מעט יותר קשוחים (~2500 ש"ח) ואולי הגבהה (~5000 ש"ח)
3. למכור פורסטר ולקנות ראש בראש רכב שטח אמיתי. ללא הוצאה גדולה נוספת למעט יישור קו - קרי רכבים באיזור חיוג 30,000-40,000 ש"ח. כולם יספקו שקט נפשי גבוה יותר מחוץ לאספלט, במקביל לכך שכולם יהיו נחותים מהפורסטר בקריטריונים שתיארתי לעיל - שהם דווקא תמריץ חזק, מבחינתנו, לצאת לטייל... :( ואם כן... איזה רכב?
וכאן אשמח לדעות הפורום המכובד.
]
חוששני שדילגת על חלקים מהודעת הפתיחה.
ניקיתי קצת.
ההתייסות של חלק מהמגיבים להתלבטות הייתה ביחס לסעיף 3 של פות״ש.
אגב, אני סברתי שבשל מגבלות התקציב עדיף לו להישאר עם המוכר והנוח עבורו.
חוששני שדילגת על חלקים מהודעת הפתיחה.
ניקיתי קצת.
ההתייסות של חלק מהמגיבים להתלבטות הייתה ביחס לסעיף 3 של פות״ש
לא דילגתי !
הוא לא סתם נתן פתיח משמעותי.
הוא עדיין מתלבט האם בכלל להשתדרג לרכב שטח חזק יותר.
בתכלס הוא רוצה פורסטר (יכולת כביש) אך קשוח יותר לשטח.
זה אפשרי, דיסקברי 4 . אבל זה לא בתקציב.
מה שאני חושב שהכי קרוב לדרישות שלו, פאג'רו קינג.
יום מקסים
רענן
יקירי !
לא רק אלייך התייחסתי .
בכל מקרה, ממליץ שוב שתקרא בעיון את ההודעה המקורית של פותח השרשור.
כשהשיניים נוקשות , כאבים בעצמות, מה שרואים זה רק את המדורה או השק"ש ...
- - - Updated - - -
האמת , חשבתי שהגשם ניתק לך את האינטרנט ...:)
במקרה שלי, שלג .. אבל אני לא באמת מציע לאנשים דאסטר כל הזמן .. הדאסטר מציע את עצמו :)
(( דאסטר יהיה כמובן שיפור גדול מול הסובארו .. ולו רק בגלל הנעילה ומערכת בקרת משיכה או זויות גישה ונטישה .. למרות שהוא יותר קטן מהסובארו .. או איכות חיים יותר טובה בסלון או בטיחות משופרת .. או צריכת דלק משופרת .. תו"כ שמירה על איכות השטח אם לא שידרוגו .. וגם תוך כדי שמירה על אמינות של פרייבט ומחירי אחזקה ותחזוקה של פרייבט - אבל אני לא מציע דאסטר, לא רוצה להדחף ))
במקרה שלי, שלג ..
באת להוציא לנו את העיניים ... :mad:
(( דאסטר יהיה כמובן שיפור גדול מול הסובארו .. ולו רק בגלל הנעילה ומערכת בקרת משיכה או זויות גישה ונטישה .. למרות שהוא יותר קטן מהסובארו .. או איכות חיים יותר טובה בסלון או בטיחות משופרת .. או צריכת דלק משופרת .. תו"כ שמירה על איכות השטח אם לא שידרוגו .. וגם תוך כדי שמירה על אמינות של פרייבט ומחירי אחזקה ותחזוקה של פרייבט - אבל אני לא מציע דאסטר, לא רוצה להדחף ))
חולק עליך, לא חושב שדאסטר כזה שדרוג לפורסטר. אבל אין טעם לפתוח על זה דיון.
לו היה לדאסטר טרנספר עם LOW ,
אין ספק שהוא היה מחזיר את "תור הזהב" של הג'יפונים כדוגמת הספורטאז' והויטרות דור 1 שטיילו כמעט בכל מסלול בארץ.
רענן
אם פותח השרשור עדין כאן,
אז כתבת ויטרה והתייחסו כאן אליה, אני רוצה להזיז אותך מעט הצידה (לערבב?):
המליצו על ויטרה
המליצו על גראנד שירוקי ישן
אז אני אחבר ואמליץ על גראנד ויטרה XL7
היה לחברים שלי והופתענו מהרכב,
בתקציב שלך לא תצטרך (כמעט) לרדת במודל.
מנוע 2.7 חזק
איכות נסיעה בכביש
מרווח פנימי מפתיע (מאוד מפתיע)
ויש גם LOW
עמד בגבורה בטיולים עם סופה וטרופר.
דיברת על חווית הנסיעה בכביש - כל היפנים דיזל ירגישו לך כטרקטורים (הדיזל המטרטר, רועש, רועד).
אם בתקציב היה נכנס גראנד שירוקי במודל סביר (או קומנדר), - אני בעד.
באת להוציא לנו את העיניים ... :mad:
רענן
משתדל שלא ...
אם הייתי מניאק הייתי שולח כאלו תמונות מאתמול ..
131628
אבל כמו שאני לא ממליץ דאסטר ( יש לי סובארו ( להורים שלי יש XV חדש ו OUTBACK מוגבה ) ויש לי דאסטר .. אני מבטיח לך שיש המון הבדל .. ניסיתי בעצמי ) ... אני גם לא שולח צילומי שלג ;)
** מעבר לצחוקים ... אני באמת לא המלצתי לפות"ש דאסטר כי הוא לא צריך את זה לדעתי. הקפיצה היא לא מספיק גדולה ( למרות שלדעתי האישית מבוססת הנסיון האישי בלבד ) היא קיימת .. או שישאר עם מה שהוא מכיר וימתח את זה קצת .. או שיעבור לליגה של הגדולים מה שאני לא ממש חושב שכדאי להמליץ לו ... הנזקים עלולים להיות מבאסים. ( עם הסתייגות לויטארה שאולי מאד עשוייה להתאים )
דיברת על חווית הנסיעה בכביש - כל היפנים דיזל ירגישו לך כטרקטורים (הדיזל המטרטר, רועש, רועד).
ואת זה אתה כותב מניסיון אישי בגלל שנסעת על כל דגמי הדיזל הקיימים ובכל מצב תחזוקה וזו המסקנה שהיגעת אליה?
ואת זה אתה כותב מניסיון אישי בגלל שנסעת על כל דגמי הדיזל הקיימים ובכל מצב תחזוקה וזו המסקנה שהיגעת אליה?
בכל מקרה יש הבדל מוחשי בתחושות בין רכב מונע דיזל ורכב מונע בנזין ..
השרשור הזה התחיל באופן מבטיח עם הצגת מידע ואפשרויות באופן שקול ואחראי אבל התדרדר ל-"אנחנו נגיד לך מה אתה צריך ולעזאזל מה הדרישות שלך"
אכן יש הבדל בתחושות בין דיזל לבנזין.
גם אכן דיזל במצב סרק יהיה נוכח יותר מאשר מנוע בנזין אך אם המנוע מטופל, תושבות המנוע מקוריות ובמצב טוב ובידוד הרעשים של הרכב טוב אז המרחק גדול מאוד מתיאורים של להיות בטרקטור. בשיוט בכביש בכלל מה ששומעים זה את רחש הצמיגים ולא את המנוע.
בכל מיקרה, לפות״ש שציין נסועה מאוד נמוכה כדאי יותר בנזין בגלל הפשטות וחוסר ברכיבים כגון טורבו ומשאבות סולר שעלולים לעשות צרות.
השרשור הזה התחיל באופן מבטיח עם הצגת מידע ואפשרויות באופן שקול ואחראי אבל התדרדר ל-"אנחנו נגיד לך מה אתה צריך ולעזאזל מה הדרישות שלך"
אני לא יודע לאיזה כיוון אתה מכוון כאן, אך אני קראתי את הודעת פות״ש מאוד בקפידה. את הפורסטר יש לו כבר כ4 שנים אז לא צריך ללמד אותו על נקודות הזכות והמיגבלות שלו. אני מאמין שגם את אפשרויות השיפור שלו הוא יודע לשערך.
פות״ש בצורה מפורשת ביקש המלצות לגבי אופציה 3 - קרי החלפת הפורסטר ברכב שטח אחר שישמש לטיולים בלבד למשפחה בת 5 נפשות, בתקציב קנייה של 40 אש״ח ומעונין להצטרף לחבורה שכוללת פראדו, פאג׳רו וויטארות.
משום מה רבים כאן מנסים לשכנע אותו להישאר עם הפורסטר במקום לענות לשאלה המפורשת ולתת לפות״ש לעשות את החשבונות האישיים שלו.
יתקן אותי פות״ש (שקצת נעלם) אם טעיתי לגבי השאלה שלו.
אני רק אשים את זה פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117457-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2
תקציר, פורסטר הוא לא רכב שטח....
אני לא יודע לאיזה כיוון אתה מכוון כאן, אך אני קראתי את הודעת פות״ש מאוד בקפידה. את הפורסטר יש לו כבר כ4 שנים אז לא צריך ללמד אותו על נקודות הזכות והמיגבלות שלו. אני מאמין שגם את אפשרויות השיפור שלו הוא יודע לשערך.
פות״ש בצורה מפורשת ביקש המלצות לגבי אופציה 3 - קרי החלפת הפורסטר ברכב שטח אחר שישמש לטיולים בלבד למשפחה בת 5 נפשות, בתקציב קנייה של 40 אש״ח ומעונין להצטרף לחבורה שכוללת פראדו, פאג׳רו וויטארות.
משום מה רבים כאן מנסים לשכנע אותו להישאר עם הפורסטר במקום לענות לשאלה המפורשת ולתת לפות״ש לעשות את החשבונות האישיים שלו.
יתקן אותי פות״ש (שקצת נעלם) אם טעיתי לגבי השאלה שלו.אני מכוון לזה שהבן אדם רוצה רכב אמין ונוח שהוא יוכל לסמוך עליו ומכוונים אותו לגרוטאות בנות 20+. עם כל הכבוד אמריקאית בת 20 שאפשר לסמוך עליה לא נמכרת ב-30 וגם לא ב-40
לא צריך להיעלב.
תחושה אישית שלי מכמה וכמה רכבי דיזל שנסעתי (ולא נסעתי בבפפינדר).
בן של חבר שקנה לאנדקרוזר 2018 נסע איתי בגראנד 2012. בסוף הנסיעה אמר שהוא לא מבין למה אבא קנה טרקטור. מכאן ההשוואה לטרקטורים
תודה על דיון טוב מאוד.
דורש ממני (פות"ש, עמית ביום יום) לשאול יותר טוב את עצמי, מה אני רוצה.
מה שאני בכלל רוצה, ותמיד רציתי (לפחות מ-2006 מאז אני בעיקר קורא שקט בג'יפולוג) זה רכב ששוטפים אותו מבחוץ ומבפנים באותו צינור.
פתוח, עם אוויר נקי של מדבר בחורף, ברזלים וקרבורטור, קוביות וריח של בנזין, מכסה מנוע שטוח בשביל הכוסות קפה ומפת הסמ"ש (נייר כמובן).
רכב שהוא קנבס לשיפצורים מעשיי ידיי, הרתכת והפלוק. בין אם גגון, דאשבורד מותאם אישית, מקלחת שטח, מדרגות צד או מערכת מגירות.
הכל אפשרי. כבר מהסופ"ש הקרוב.
אשתי אגב מודעת לחלוטין ומפרגנת. אפילו היתה הסכמה עקרונית על קנייה עתידית של ג'יפ (JEEP, אמיתי. CJ) לרגל חגיגות החלפת קידומת שמתקרבת.
אז למה פורסטר מלכתחילה? ולמה לא סופה פתוחה עכשיו? ולמה הדילמה?
ראשית חוויית טיולים "קשוחים" בעומק השטח אני כבר יותר מעשור, עושה על אופנוע. DR אמין, שלא דורש הרבה תשומת לב, וכשצריך מטופל ב- 10 אצבעות. האופנוע אוכל בוץ, פודרה ודרדרת, מצביע עם הכידון פותח גז ועולה, פק"ל קפה בראש התצפית ששום רכב ליסינג או פורסטר מגיעים אליה - סופה פתוחה, כן.
לפני כן טיולי ג'יפים עם חברים, ובצבא כמובן איפה שהתאפשר.
שנית, כמו שנכתב לא אחת בג'יפולוג, רכב זה פשרה - הנדסית, תקציבית - אל מול צרכים שונים.
והפשרה היא, במסגרת הזמן שאין והרצון לחלוק עם המשפחה תחביב שקרוב לליבי, זה לבחור ברכב שכולנו נהנה ממנו ולא רק אני.
ואחרי 4 שנים עם הפורסטר, עשינו את הבחירה הנכונה לנק' זמן ההיא, עובדה, אנחנו רוצים להמשיך בבילוי המשותף בשטח.
מכיר את משפחתי. אם הייתה לנו סופה פתוחה/סמוראי אספנות, הילדים שלי היו נהנים מאוד מהחווייה בהתחלה. ואח"כ בעיקר סובלים. ואשתי עוד פחות.
אם נקנה עכשיו כזה, צופה אותה תוצאה.
ועם יד על הלב, בניגוד לפנטזיה שתיארתי למעלה, בנק' זמן שלי בחיים היום - בשיקול של להיות בעלים של CJ אל מול ההשקעה הכספית והזמן שאצטרך להשקיע בטיפולים בו - נכון לכרגע הבחירה שלי היא לקרוא בג'יפולוג על ג'יפים אמיתיים של אחרים ולטייל את אותם מסלולים שהם עושים, על האופנוע.
אז סופה פתוחה, לא.
ודיסקו 4 / דיפנדר 2020, גם לא... (ומאותה סיבה, גם אם באיזור חיוג אחר אמנם, גם לא היילקס 2015 לצורך העניין)
למה להישאר עם הפורסטר?
למעט פה ושם קוסמטיקה ופלסטיקה מתבקשים (שכר לימוד לאיך בוחרים ציר/איך ניגשים או נוטשים מכשול/שומרים מומנטום בעלייה או ירידה), כפי שנכתב כאן הרכב אמין ויציב, מוכר לנו, כבר בחנייה.
שיפורים זה עלות נמוכה יחסית בסיכון אפסי. מצד שני, תוספת מוגבלת, מודעים לכך שלא יהיה רכב שטח אמיתי אף פעם.
מודע לכך שאנחנו מגיעים איתו לקצה גבול היכולת הנוכחית. בשמירה על מתאר התפעול הנוכחי, לא צופה בלאי מוגבר. הרכב לא יבלה יותר/יאותגר יותר בשטח ממה שעושה עכשיו.
להחליף ל- GV חדשה/דאסטר יהווה - להכרותי מבחוץ, לא נהגתי - שדרוג אמנם אבל לא כזה שייתן מענה לסיבות להחלפת הפורסטר.
להחליף לרכב קשוח יותר, גם אם "קצת", עלול להתגלות כנבלה. נפסיק לטייל ונתעסק בתיקונים. ועם יד על הלב - לא יענה על הפנטזיה.
למה להחליף את הפורסטר?
כי גם במסגרת פשרה, יש טווח עבודה, גם לתכונות המרכזיות (נוחות כביש, אמינות).
לא כל רכב ישן הוא נבלה. הכי חשוב הוא מצב הרכב הספציפי, פחות הדגם.
יש רכבים עם התנהגות כביש סבירה לגמרי.
רכב לטיולים בלבד - יש זמן לחפש שדרוג מבלי להתפשר. ובמקביל להמשיך לטייל.
תודה על כל התגובות.
עכשיו יש תירוץ להגיע עם הפרייבט ממוגנת הגחון למפגש ג'יפולוג ;-)
מההמלצות שעלו כאן, מסמן:
גראנד צ'ירוקי WJ/ZJ שנתונים ?
ויטארה XL7 שנתונים (2002 - ?)
פג'רו קינג מ- 2001 עד ?
סורנטו עד 2008 - למה לא בעצם? למה לא שומעים על הרכב הזה יותר מדי?
טרופר 2003-2004
ולמה הדילמה?
כי אין תשובה אחת נכונה. נתרשם (כולל האישה) ונקדם. והכי חשוב נטייל :)
נ.ב.
לגבי הגג הנפתח: בזמן תנועה אף אחד לא עומד, כולם יושבים חגורים. ועדיין, נהנים מהגג הנפתח - בנסיעה מהאוויר ומהשמיים ובחנייה מהטיפוס והמשחקים.
תודה שוב,
עמית
סיכמת יפה, אני חושב שאני מתחיל לחפש פורסטר [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נראה לי שהיטבת לסכם את המצב.
נראה שאתה בהחלט עומד בעיניים פקוחות מול דילמה אמיתית ואני לפחות לא מוצא משהו נוסף שראוי לציין... בהצלחה בבחירה ולהתראות בשטח
נשלח מהנייד
תודה על דיון טוב מאוד.
מה שאני בכלל רוצה, ותמיד רציתי (לפחות מ-2006 מאז אני בעיקר קורא שקט בג'יפולוג) זה רכב ששוטפים אותו מבחוץ ומבפנים באותו צינור.
פתוח, עם אוויר נקי של מדבר בחורף, ברזלים וקרבורטור, קוביות וריח של בנזין, מכסה מנוע שטוח בשביל הכוסות קפה ומפת הסמ"ש (נייר כמובן).
רכב שהוא קנבס לשיפצורים מעשיי ידיי, הרתכת והפלוק. בין אם גגון, דאשבורד מותאם אישית, מקלחת שטח, מדרגות צד או מערכת מגירות.
אשתי אגב מודעת לחלוטין ומפרגנת. אפילו היתה הסכמה עקרונית על קנייה עתידית של ג'יפ (JEEP, אמיתי. CJ) לרגל חגיגות החלפת קידומת שמתקרבת.
ראשית חוויית טיולים "קשוחים" בעומק השטח אני כבר יותר מעשור, עושה על אופנוע. DR אמין, שלא דורש הרבה תשומת לב, וכשצריך מטופל ב- 10 אצבעות. האופנוע אוכל בוץ, פודרה ודרדרת, מצביע עם הכידון פותח גז ועולה, פק"ל קפה בראש התצפית ששום רכב ליסינג או פורסטר מגיעים אליה - סופה פתוחה, כן.
שנית, כמו שנכתב לא אחת בג'יפולוג, רכב זה פשרה - הנדסית, תקציבית - אל מול צרכים שונים.
והפשרה היא, במסגרת הזמן שאין והרצון לחלוק עם המשפחה תחביב שקרוב לליבי, זה לבחור ברכב שכולנו נהנה ממנו ולא רק אני.
ואחרי 4 שנים עם הפורסטר, עשינו את הבחירה הנכונה לנק' זמן ההיא, עובדה, אנחנו רוצים להמשיך בבילוי המשותף בשטח.
מכיר את משפחתי. אם הייתה לנו סופה פתוחה/סמוראי אספנות, הילדים שלי היו נהנים מאוד מהחווייה בהתחלה. ואח"כ בעיקר סובלים. ואשתי עוד פחות.
ועם יד על הלב, בניגוד לפנטזיה שתיארתי למעלה, בנק' זמן שלי בחיים היום - בשיקול של להיות בעלים של CJ אל מול ההשקעה הכספית והזמן שאצטרך להשקיע בטיפולים בו - נכון לכרגע הבחירה שלי היא לקרוא בג'יפולוג על ג'יפים אמיתיים של אחרים ולטייל את אותם מסלולים שהם עושים, על האופנוע.
אז סופה פתוחה, לא.
ודיסקו 4 / דיפנדר 2020, גם לא... (ומאותה סיבה, גם אם באיזור חיוג אחר אמנם, גם לא היילקס 2015 לצורך העניין)
למה להישאר עם הפורסטר?
למעט פה ושם קוסמטיקה ופלסטיקה מתבקשים (שכר לימוד לאיך בוחרים ציר/איך ניגשים או נוטשים מכשול/שומרים מומנטום בעלייה או ירידה), כפי שנכתב כאן הרכב אמין ויציב, מוכר לנו, כבר בחנייה.
שיפורים זה עלות נמוכה יחסית בסיכון אפסי. מצד שני, תוספת מוגבלת, מודעים לכך שלא יהיה רכב שטח אמיתי אף פעם.
מודע לכך שאנחנו מגיעים איתו לקצה גבול היכולת הנוכחית. בשמירה על מתאר התפעול הנוכחי, לא צופה בלאי מוגבר. הרכב לא יבלה יותר/יאותגר יותר בשטח ממה שעושה עכשיו.
להחליף ל- GV חדשה/דאסטר יהווה - להכרותי מבחוץ, לא נהגתי - שדרוג אמנם אבל לא כזה שייתן מענה לסיבות להחלפת הפורסטר.
להחליף לרכב קשוח יותר, גם אם "קצת", עלול להתגלות כנבלה. נפסיק לטייל ונתעסק בתיקונים. ועם יד על הלב - לא יענה על הפנטזיה.
למה להחליף את הפורסטר?
תודה על כל התגובות.
מההמלצות שעלו כאן, מסמן:
פג'רו קינג מ- 2001 עד ?
טרופר 2003-2004
ולמה הדילמה?
נ.ב.
לגבי הגג הנפתח: בזמן תנועה אף אחד לא עומד, כולם יושבים חגורים. ועדיין, נהנים מהגג הנפתח - בנסיעה מהאוויר ומהשמיים ובחנייה מהטיפוס והמשחקים.
תודה שוב,
עמית
שמח לראות שיש עוד אנשים עם אחריות משפחתית ושכל +1
בהצלחה.
נשמע שאתה יודע מה אתה צריך ומה אתה רוצה. מאחל לך שתמצא את הפשרה הנכונה ביותר עבורך בין השניים
מוני אורבך
23-11-20, 08:21
עמית, כאחד שהיה במצבך ויודע בדיוק היכן אתה עומד, איעץ לך עיצה..
תהנה עם המשפחה שלך בטיולים כמה שאתה רק יכול.
זמן הבילוי המשפחתי בטיולים הוא מאוד מאוד מוגבל עשר שנים מכסימום 15.
אלא אם כן אתה עושה ילד זקונים בגיל 45 ואז, לא בטוח שלך יהיה כוח אליו (-:
מהר מאוד הם גדלים ורוצים להיות יותר עם החברים מאשר איתך.
וכאשר הם מתגיסים, אבוד לך, אין יותר טיולי משפחה גרענית.
אז תהנה ממה שיש כל עוד יש.
לקנות נבלה בת 20+ זה מתכון לצרות.
כנ"ל נבלה שעברה את ה 300K בנזין וגיר אוטומטי באופן מיוחד.
לא שאי אפשר לחיות עם זה, אפשר ועוד איך.
אני עשיתי את זה הרבה שנים.
אפילו פעם היה לי דיסקו דור 1...
אבל זה כל הזמן התעסקות, ואם אתה עושה את זה במוסך, זה גם מאוד יקר.
אני אהבתי את זה, אבל מצד שני אני התגרשתי (-:
אז קנה רכב חדש ואמין ככל שאתה יכול.
הפורסטר נשמע לי פשרה מצוינת בשבילך, לא ברור למה אתה רוצה להחליף.
הוא לא מספיק בעל עבירות? מהר מאוד תגלה שאין גבול ל"עבירות"
נראה לי שאתה פשוט נוסע עם האנשים הלא נכונים.
חפש קבוצת פורסטרים ותוכלו לטיל בכיף 90% משבילי הנגב.
הנגב לא מתחיל ונגמר ב"וורדית" "עשוש" "נקרות"
יש הרבה יותר מסלולים מצוינים שדורשים הרבה פחות מהרכב.
Gilad Medraft
23-11-20, 08:24
אחרי 14 שנים טובות ו-300,000 ק"מ עם פורסטר קצת יותר ותיק, בכביש ובשטח- 5 נפשות - התלבטנו בדילמה דומה. החלפנו ל-XV קצת מתוך התפשרות. לא מצטערים (כמעט) לרגע, ותוסיף לדילמה שלך ללמה כן להחליף את העובדה שהפורסטר דור 2 צפוף לחמישה. בטח כמשפחה גדלתם לתוכו ועוד לא מרגישים... אבל אפילו ה-XV יותר מרווח בהרבה-ברמת המושב האחורי, וברמת תא המטען- כל מה שנבלע בפורסטר הישן, נכנס די בקלות ב-XV (חוץ מהאופניים שלי).
ולמה לא להחליף?
הדגם הזה- 2008 בעיקר עם המנוע הקצת יותר חזק והגיר הפלנטרי מוצלח מאוד ונותן לך באמת יכולת שבקצת מזומנים הופכת לעבירה ברמה מספקת מאוד. אני הייתי משקיע במיגון וצמיגים, רק אח"כ הגבהה. לחיי הנישואין- המיגון עושה פלאים. כל חיכוך בקרקע שפעם גרר מבט מאשים מהגברת הופך למבט מעריץ על ההשקעה הנבונה שלך... וחץ מזה-המגבלה לטיולים כיפיים עם המשפחה (בדגש על טיולים) תגיע כנראה הרבה קודם ממקומות אחרים- הרבה לפני המגבלות של הרכב. פה בפורום המכוון טיולי קצה ועבירות קשה לשמור על "שפיות צרכים ורצונות" מול פנטזיות לא ריאליות- אבל כתבת יפה על החלום הפתוח שלך מול המציאות המשפחתית. הפורסטר נחשב ג'יפון (שזה סוג של חיה נחותה במדרג פה בפורום), פשרה- אבל הוא פוגע קרוב מאוד למטרה שלך- קצת התאמות ואתם שם.
קח רק בחשבון שהאוטו מתיישן ודורש טיפול אוהב ומונע. בסוף- גם פורסטרים מתיישנים ומאבדים אמינות..
ואגיד לך עוד דבר מאוד סובייקטיבי אבל חותך אצלי הרבה שנים והרבה דגמים. אני מדריך הרבה שנים טיולי ג'יפים בחו"ל. יצא לי לנהוג בהרבה רכבים שהזכרת שמם פה בפורום תרטיב ותקלקל הרבה מקלדות- מדאצ'יות וויטרות, אאודי Q למינהן, פיקאפים, לנדרוברים ועד טויוטות מכל המינים והסוגים-בסוף באחת בלילה בכיכר ביציאה מהחניון של נתב"ג? החיוך מהדבר הזה שנקרא פורסטר- הישיבה בו, הלא-פוזה שלו שגורמת לנהגי פורסטר דור1-2 לחייך אחד לשני, האחיזה הנייטרלית בסיבוב- לא יודע מה עוד- החיוך הזה לא נמחק! סובייקטיבי- נכון... אבל לא היה לי חיוך מהסוג הזה בסיטרואן או במזדה באותה הסיטואציה.
הזהירו אותי מזמן שמי שקונה פורסטר... כבר לא יכול להיגמל מזה..
כשמכרנו את האוטו..
1. הילדים כעסו עלי מאוד. מאוד!
2. הסתובבתי בחיפושי רכב אחר (פורסטר לא היה בתקציב) מבואס מ א ו ד.
3. מזל! מזל שמצאנו את ה-XV הנוכחי...(פורסטר קורונה קוראים לו אצלנו).
ועדיין עם ה-XV, השקט, המרווח, עם חיבור בלוטוס לספוטיפי, החסכוני, החזק ועוד ועוד יתרונות ביחס לפורסטר הישן- אני מתגעגע אליו...
לא מייצרים כאלה יותר.. (ואני יודע שאומרים את זה גם על טנדר 404- גם אליו אני מאוד מתגעגע..)
עמית,
תרשה לי לשתף אותך בחוויה שלי
(אני מניח שאני ותיק ממך בכעשור +/-).
אז לנו היה ברור שמתי שהו יהיה רכב שטח,
אני X מושבניק מהדרום הפרוע, אשתי אוהבת טבע וטיולים.
אבל תמיד היה תירוץ למה לא, או "עדין לא".
כשהחלטנו שחלומות צריך להגשים קפצנו למים וקנינו סמוראי.
אחרי 3 שנים אשתי נכנסה להריון עם מס' 3 והיה ברור שצריך להשתדרג - וכך החל הרומן עם סופי (ארוכה, פתוחה, סטנדרתית).
החוויה שלנו עם הסופה היתה מצויינת - כולם, 3 ילדים, אשתי וכמובן אני מאוד אהבנו.
ברמה שיכולתי לקום בשבת בבוקר (כמשל, כמובן. אני קם ראשון...) ולמצה את כולם מחכים לי בסלון עם ג'חנון וערכת קפה ויאללה, מתי ולאן נוסעים!
אחרי 9 שנים נהדרות, וכששני רכבי הליסינג עזבו (אני הפכתי עצמאי ואשתי השתחררה משירות ארוך) החלטנו שאין ברירה ויש יותר מידי רכבים בבית.
אלפא 159 ("המלכה האם") + סופה אהובה (סופי) עזבו לטובת גראנד שירוקי (צ'יף) יליד 2012.
הגראנד אמור היה לתת 80% מכל אחד מהרכבים.
בפועל הוא נותן יותר, אבל לסופי אנחנו עדין מאוד מתגעגעים.
מה אני רוצה לומר, אם אתה והילדים רוצים CJ או סופה, ואם אשתך מוכנה לכך (קל מאוד להתאהב) ואם אתה יכול כלכלית - לך על זה. כי חלומות צריך (חובה) להגשים.
אצלי למדו מאוד מהר את הכיף שלנסוע פתוח. גם בחורף לא הסכימו לסגור את הברזנט (וזה כולל נסיעות מהמושב, ליד בנימינה, לדרום או לרמה).
נכון, חווית נסיעה אחרת, לא מפנקת, רועשת ובכל זאת - ללא תחליף.
אם לא, נסה לתת מאמץ, אולי אפילו מימון כזה או אחר, ולך על SUV חדיש יותר, מפנק ועדיין שייתן לך יותר מהפורסטר (אני יכול להמליץ על הגראנד שירוקי, אבל יש עוד)
בהצלחה
תודה על דיון טוב מאוד.
אז סופה פתוחה, לא.
למה להישאר עם הפורסטר?
למה להחליף את הפורסטר?
תודה על כל התגובות.
מההמלצות שעלו כאן, מסמן:
פג'רו קינג מ- 2001 עד ?
טרופר 2003-2004
ולמה הדילמה?
נ.ב.
תודה שוב,
עמית
אם אני קורא את הודעת הפתיחה ואת ההודעה הנוספת הזאת שלך, די ברור לי, שלהשאר עם הפורסטר זה לא התשובה שאתה רוצה לשמוע. אחרת לא היית פותח את הדיון הזה.
די ברור שמה שאתה רוצה זה רכב טיולים, משפחתי, לא יום-יומי, כן אמין ברמה הפסיכולוגית לפחות, והיית רוצה רכב שיש מה לשחק לדגם ולהשקיע בו. וב40,000 שקל, זה בהחלט אפשרי, במיוחד שזה לא רכב השטח הראשון ואתה תדע להמנע מגרוטאות ומלכודות יד שנייה.
הייתי מציע לך - טנדר! כן, טנדר - היילקס 2002-2005, או האנטר 2006-2008 פחות או יותר. מה שנכנס בתקציב. יש בשוק מבחר גדול, וזה הבסיס למציאת רכב טוב. חיפוש ממוקד ביד 2 -
https://www.yad2.co.il/vehicles/commercial-cars?manufacturer=55,58&model=1352,1399&price=-1-40000&priceOnly=1
טנדר כזה, שנבחר ונקנה בקפדנות, אמין פשוט ונוח מספיק בנסיעת כביש, ויש בו חצי אחורי שאותו אפשר לדגם ביד חופשית ולשטוף עם צינור. זו אחת הסיבות שאני אוהב טנדרים - קבינה סגורה ונוחה וחלק אחורי שהוא בעצם ג'יפ פתוח. והילדים מאד יהנו מהנסיעה בארגז הפתוח (במגבלות ונסיבות מסוימות וכו' וכו'). היילקס והאנטר באים עם נעילה אחורית מקורית. עם הגבהה קלה וצמיגי שטח, אלו מכונות טיולים נהדרות. לא תהיה לך שום נחיתות מול כל SUV אחר, המגבלות בבחירות מסלולים שהכרת עד היום יעלמו לחלוטין.
הכי חשוב אמין ברמה הפסיכולוגית [emoji23][emoji23][emoji23]
במסגרת ה׳אני תמיד אמליץ מה שיש לי !׳
אני שמח שנמרוד לא המליץ על מרכבה.
נפלא מבינתי איך זה :
הייתי מציע לך - טנדר! כן, טנדר - היילקס 2002-2005, או האנטר 2006-2008 פחות או יותר. מה שנכנס בתקציב. יש בשוק מבחר גדול,
מסתדר עם זה ?
וואלה, לא מכיר טנדר שהישיבה בו מאחור נוחה כמו קינג/פראדו/טרופר (טראנו לא ברשימה בכוונה).
רענן
שום הצעה לא תענה על כל הדרישות של פות"ש, אני מניח שזה ברור לכולם.
הצעתי כיוון מחשבה שמתפשר על סעיפים מסוימים (כמו נוחות במושב האחורי או גיר אוטומטי) ועונה, היטב, על אחרים.
שום הצעה לא תענה על כל הדרישות של פות"ש, אני מניח שזה ברור לכולם.
הצעתי כיוון מחשבה שמתפשר על סעיפים מסוימים (כמו נוחות במושב האחורי או גיר אוטומטי) ועונה, היטב, על אחרים.
צריך להיזהר בעצות, שלום בית זאת מצווה מאד מאד חשובה ...
רענן
צריך להזהר בקבלת עצות.
אם צריך להזהר בלחלק עצות... אז בוא נסגור את השאלטר של השרת עכשיו וזהו [emoji16]
אחרית דבר.
שלוש ומשהו שנים אחרי שהעליתי את הדילמה על הכתב, עברתי להיילקס (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128684-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%91-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%A1-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99):)
מסכמים שמונה שנים מעולות עם הפורסטר (שנכון למועד כתיבת שורות אלו עומד למכירה (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128413-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-2008-%D7%93%D7%92%D7%9D-SG-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D)).
ניפגש בשבילים :D
תודה על דיון טוב מאוד.
נו טוב.....
האמת - אני מסכים עם כל מילה,
אבל מה לעשות, כולנו מתברגנים (ומתבגרים)...
תתחדש!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.