PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת/שיקום רתמת חשמל באיסוזו איפון - דחוף

טנדראיש
23-11-20, 10:02
היי חברים וחברות,

הנה תיאור המקרה:
איסוזו איפון DLX אוטומט, מודל 2003.
הרכב כבה לפתע במהלך עצירה קצרה בשטח. אין סטרטר. אפילו לא נסיון קל להתניע. המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש - הגזמתי קצת בשלוליות והמנוע הוצף במים, אולי נתפס. נושם עמוק ונרגע. פותח מכסה מנוע ורואה שהכל יבש. בודק פיוזים. שני פיוזים שרופים מוחלפים. הרכב מניע בנגיעה, ונשמע מדהים, כהרגלו, אלא שכעבור דקה וחצי הוא נכבה שוב. אותם פיוזים שהחלפתי נשרפו שנית. מבין שהבעיה גדולה עלי, וגורר לחשמלאי רכב מעולה שאני מכיר שנים. הוא עובד על התקלה יום שלם, מזהה ופותר שניים שלושה קצרים, ואז מניע. המנוע נדלק ונכבה שוב. שוב אותם פיוזים. הבחור מסתכל עלי ואומר: "תן לי שנייה". מפרק את פילטר האוויר, שממוקם בפינה השמאלית קדמית של תא המנוע. חושכות עיניו: "בוא תראה". טוב - מונחת שם צמה מרכזית, צמודה לדופן המרכב, אכולה, שרופה ומותכת. עשרות חוטים חשופים מתחככים זה בזה. לא ברור עם רק הצמה הספציפית הזאת הלכה, או שיש עוד "כרסומים" כאלה. החשמלאי שלי, באמת איש מקצוע אמין ורציני, אומר לי שהוא לא עושה החלפת ריתמות. לא שווה לו את שעות העבודה. תכלס - אני מבין אותו, אבל אני צריך רכב לעבודה. בינתיים שכרתי ברלינגו לחודש, אבל זה לא פתרון.

כמה שאלות:
1. החלפת ריתמה - יש מישהו שיודע לעשות את זה? חבל על הרכב - הוא באמת מעולה. מנוע שנשמע ומתנהג כאילו עבר אולי 150K, והוא כבר מתקרב ל-400. גיר אוטומט שעובד נפלא, מערכת קירור בת שנה, סוס עבודה זקן ורציני.
2. איפה משיגים ריתמה כזו?
3. כמה זה הולך לעלות לי?

חברים, חברות (יש כאן גם חברות, נכון?) -
תענו לי בהקדם,
אני צריך לקבל החלטה.

Gershon
23-11-20, 11:22
תצלם מה שנשרף

איל מ
23-11-20, 12:01
התשובה לשאלה שלך מסתתרת בפירוקיות. לגבי העבודה, לא מכיר מישהו ספציפי

tooshey
23-11-20, 12:57
אהלן
א. יתכן ויש לי צמת חשמל משומשת..
ב. ניתן לרכוש צמה חדשה ב umi.
לא פשוט להזמין, דורש מקט מדוייק וסבלנות בזמן אספקה, אבל המחיר יכול להפתיע לטובה.
ג. לפעמים תיקון מקומי של החלפת חוט חוט לפי צבעים יכול להיות פשוט ומהיר יותר מהחלפת צמה שלמה, גם אם מדובר ב 10-15 חוטים נפרדים.
ד. לא חסרים איפון לפירוק.

בברכה, טושי

-->