PDA

צפייה בגרסה מלאה : התקנת אורות ערפל+פנסים+אוזני גרירה על פגוש קדמי-כננת ממתכת

רוכב_נוהג
25-11-20, 11:30
הי,
כידוע פגוש קדמי ממתכת לשיפור שוויות גישה ומיגון אפשרי רק אם אין דרך אחרת להתקין כננת, ואז הוא בא ביחד עם כננת.
עדיין לא ברור לי לגמרי (אני לפני התקנה ועושה בירורים ואני אחרי כמה שיחות עם כמה סדנאות התקנה ומנהל של מכון טסטים) מה הדין לגבי:
1. פנסי ערפל שלרוב נמצאים בחלק של הטמבון שמורד בגלל התקנת הםגוש ולרוב מתקינים אותם בתוך הפגוש (כמו בתמונה)?
2. פנסים שיושבים מעל הפגוש אבל לא עוברים את גובה הפנסים הראשיים של הרכב?
3. אוזני גרירה - הבנתי שיש תקנה חדשה שאסור שהם יבלטו מקו הפגוש ולכן צריך להתקין מתחת?
תודה,

erezgur
25-11-20, 12:52
1. שכחת לצרף את התמונה.
2. למיטב ידיעתי מותר פגוש מתכת כאשר מרכיבים כננת גם אם יש אפשרות התקנה של כננת ללא פגוש מתכת.
3. לא חושב שיש הבדל בין פיננסי ערפל הפגוש רגיל למסע ערפל בפגוש מתכת.
4. סוגיית פנסים נוספים, למיטב זכרוני התקנה מדברת על גובה האורות שלא יעלה על גובה תאורת הדרך ולא על מיקום הפנסים, למרות שאני יודע שיש כאלו המבלבלים בין המקרים ומפרשים שכובה הפנסים לא יהיה מעל גובה פנסי הרכב.

נשלח מהנייד

רוכב_נוהג
25-11-20, 13:19
1. שכחת לצרף את התמונה.
2. למיטב ידיעתי מותר פגוש מתכת כאשר מרכיבים כננת גם אם יש אפשרות התקנה של כננת ללא פגוש מתכת.
3. לא חושב שיש הבדל בין פיננסי ערפל הפגוש רגיל למסע ערפל בפגוש מתכת.
4. סוגיית פנסים נוספים, למיטב זכרוני התקנה מדברת על גובה האורות שלא יעלה על גובה תאורת הדרך ולא על מיקום הפנסים, למרות שאני יודע שיש כאלו המבלבלים בין המקרים ומפרשים שכובה הפנסים לא יהיה מעל גובה פנסי הרכב.

נשלח מהנייד

תודה.
ידוע לך משהו על מיקום נק' עיגון לגרירה (אוזניים)?
כמו כן, מה הדין לגבי טמבון אחורי ממתכת? להבנתי שם התירוץ הוא וו גרירה?

gillss
25-11-20, 15:57
לא הצלחתי לשדך כאן את הקובץ (הוא 5.5 MB) , רצ"ב לינק לספר הקדוש של תקנות התעבורה (הכי מעודכן שיש , 1961 :confused::confused::confused:)
https://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p230_011.doc
1. פגוש קדמי חלופי (מתכת /קצר / שונה המהקור) - מאושר להתקנה רק עם כננת (וגם רק במידה שאי אפשר להתקין כננת במקורי)
2. פגוש אחורי חלופי - מאושר להתקנה רק עם הוא נושא עליו וו גרירה (וגם הוא רק במידה שאי אפשר להתקין כננת במקורי)
3. לא מכיר איזכור בנושא אזני גרירה (דעתי האישית שזה איזור אפור ונתון ל"טוב ליבו" של הטסטר)
4. מגן חזירים אסור בתכלית האיסור משנת 2008.
5. תאורה (ממש לא חשוב היכן הותקנה ברכב) אסורה לשימוש / התקנה שלא כחלק אינטגרלי מהרכב (שזה כולל גם את הפגוש)
משמשע , לד בר, פנסי צד, פנסים על הפגוש (מלפנים ומאחור) אינם נושאים חן בעיני החוק והטסטר .

זה מה הצלחתי לדלות מלשון החוק (כולל פרשנות אישית) .

רוכב_נוהג
25-11-20, 16:23
לא הצלחתי לשדך כאן את הקובץ (הוא 5.5 MB) , רצ"ב לינק לספר הקדוש של תקנות התעבורה (הכי מעודכן שיש , 1961 :confused::confused::confused:)
https://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p230_011.doc
1. פגוש קדמי חלופי (מתכת /קצר / שונה המהקור) - מאושר להתקנה רק עם כננת (וגם רק במידה שאי אפשר להתקין כננת במקורי)
2. פגוש אחורי חלופי - מאושר להתקנה רק עם הוא נושא עליו וו גרירה (וגם הוא רק במידה שאי אפשר להתקין כננת במקורי)
3. לא מכיר איזכור בנושא אזני גרירה (דעתי האישית שזה איזור אפור ונתון ל"טוב ליבו" של הטסטר)
4. מגן חזירים אסור בתכלית האיסור משנת 2008.
5. תאורה (ממש לא חשוב היכן הותקנה ברכב) אסורה לשימוש / התקנה שלא כחלק אינטגרלי מהרכב (שזה כולל גם את הפגוש)
משמשע , לד בר, פנסי צד, פנסים על הפגוש (מלפנים ומאחור) אינם נושאים חן בעיני החוק והטסטר .

זה מה הצלחתי לדלות מלשון החוק (כולל פרשנות אישית) .

תודה רבה. כמה שאלות:
1. איך מוכיחים שלא ניתן להתקין כננת בפגוש הקדמי המקורי?
2. אורות ערפל (אני לא מתכוון לזרקורים/לד בר ששמים מעל הפגוש) על הפגוש הקדמי - זה דבר מאוד נפוץ (כי כאמור לרוב המקוריים נמצאים בחלק התחתון של הפגוש שמוסר לטובת החליפי). מלשון החוק משתמשע שאסור?
131699
3. לגבי טמבון אחורי-יש לי את ההתקן עם הרסיבר לוו גרירה. המטרה שלי במעבר לטמבון מתכת היא בכלל עיגון נק' חילוץ פלוס מיגון-אין מה לעשות בסוף קשה יותר לעקוב אחרי החלק האחורי ומניסיון מר הטמבון האחורי אצלי חוטף יותר מכל שאר החלקים :). עד היום כרכתי שרשרת חביקה סביב קורת השלדה-לא הכי נוח ופרקטי, כי כמובן שלא רציתי לעגן רצועה ישירות להתקן גרירה. אז מלשון החוק זה אבוד כי גם אם מן הסתם בהתקנה של הטמבון מתכת מסירים את התקן הגרירה המקורי, "הם ידעו" שבמקור רכב כזה מגיע עם רסיבר?

131700
תודה על העזרה,

gillss
25-11-20, 17:19
לפי מה שאני מכיר (ושוב , זו לא המלצה או קביעה , כי לכל טסטר יש את הימים הטובים והפחות טובים שלו)
מרבית הסדנאות הגדולות בארץ מתקינות פגושי מתכת (עם כננת) שהטסטר אפילו לא מסתכל עליו
אלה רק על האם יש בפנים כננת או לא.
(מכיר חבר שלא אוהב את המשקל העודף של הכננת ויש לו קיט דמוי כננת לאירועי טסט).
בנושא פנסים בתוך הפגוש , אם זה לא משהו ראוותני ונראה פחות או יותר דומה למקורי (כך זה בתמונה שאתה מציג)
לא נראה לי שיקום הטסטר (על צד ימין) שיהיה אכפת לו מפנסים אלו.
אפרופו פנסים בכלל , לרובנו יש כאלו על הגג , בצידי החלון הקידמי או על הפגוש.
הטריק הכי נפוץ הוא להשתמש במכסים המקוריים שלהם (הכי יפים הם של KC :cool::cool::cool:) ברגע שהפנס מכוסה
הוא לא נחשב בכלל בעיני החוק או הטסטר כפנס. אלה כעיגול פלסטיק שהרכבת על הגג.
בנושא הפגוש האחורי , לכל רנגלר יש אפשרות להתקן וו גרירה בלי להחליף פגוש.
לשון החוק מורה שהתקנת פגוש מתכת מצריך שוו הגרירה יהיה עליו.
מרבית חברנו (בפורום ומחוצה לו) בעלי רנגלרים מכל השנים מסתובבים ביננו עם פגוש מתכת אחורי ועליו וו גרירה.
ואני רוצה להאמין שכולם בעלי רישיון רכב התוקף :).
כך ששוב זו דעתי האישית ... עם הגעת להחלטה שבא לך פגוש מתכת אחורי עם הוו עליו , ויש לך וו גרירה מוסדר ברישיון.
אף טסטר לא יכעס עליך כשתבוא עם התקנה שכזו.

asafk
25-11-20, 17:31
לגבי התקנת הפנסים אתה טועה.
אסור להתקין פנסים נוספים על הראשיים + פנסי ערפל + DRL ומותר זרקור אחד בתנאי שניתן לכוון אותו מצא הנהג.
זה החוק.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ד ו ר ו ן
25-11-20, 18:03
נשלח מהנייד
בהכרח אם הפנס הנוסף גבוה מפנס הרכב, האלומה שלו גבוהה יותר.. אין דרך לעקוף את הגיאומטריה וזה לא עונה לתקינה.

gilur
25-11-20, 20:59
בהכרח אם הפנס הנוסף גבוה מפנס הרכב, האלומה שלו גבוהה יותר.. אין דרך לעקוף את הגיאומטריה וזה לא עונה לתקינה.

??

131705

gillss
26-11-20, 07:58
אסור להתקין פנסים נוספים על הראשיים + פנסי ערפל + DRL ומותר זרקור אחד בתנאי שניתן לכוון אותו מצא הנהג.
זה החוק.

אסף.

אסף ידידי , כפי שכתבתי מעלה , כל פנס שאינו אינטגרלי (יענו בתוך הפגוש) יקפיץ עלינו את הטסטר.
וזה ממש לא משנה איפה התקנו אותו (על הגג , בקדמת השמשה הקדמית או על הפגוש)
אבל ... יש להם (לטסטרים) איזה קטע של עצימת עין כשהמוצר ארוז עם מכסה הפלסטיק המקורי שלו.
131708
מדגיש שזו לא המלצה להתקין או לא להתקין , זו רק דעה אישית מניסיון.
יש לי בצידי החלון הקדמי ברנגלר שני פנסים קטנים (וחזקים בטירוף) של KC
כל עוד הם מכוסים בפלסטיק המקורי , הם שומרים על העדשה והזכוכית ועלי מפני טסטרים .

ד ו ר ו ן
26-11-20, 08:08
??

131705
זה לא יותר גבוה?
זה בדיוק מה שכתוב בתקנה.

ד ו ר ו ן
26-11-20, 08:12
זה החוק.
אסף.

אסף,
התקנה מאשרת התקנת פנסים נוספים בחזית הרכב בכפוף למגבלות הגובה, ומתג הפעלה נפרד מאורות הרכב.

gilur
26-11-20, 08:58
זה לא יותר גבוה?
זה בדיוק מה שכתוב בתקנה.

ניראה לי שאנחנו מפספסים אחד את השני :)
כל מה שניסיתי להמחיש הוא שפנס שמותקן גבוה יותר לא בהכרח מאיר רחוק יותר.
הפנס הגבוה בתרשים הזה מכוון כלפי מטה ומאיר קרוב יותר.
(אם הטסטר יבין וגם יקבל את זה זאת שאלה אחרת לגמרי ...)

ד ו ר ו ן
26-11-20, 09:59
ניראה לי שאנחנו מפספסים אחד את השני :)
כל מה שניסיתי להמחיש הוא שפנס שמותקן גבוה יותר לא בהכרח מאיר רחוק יותר.
הפנס הגבוה בתרשים הזה מכוון כלפי מטה ומאיר קרוב יותר.
(אם הטסטר יבין וגם יקבל את זה זאת שאלה אחרת לגמרי ...)
צריך להפריד בין התקנה הקשיחה ובין האופטימיות שלא לומר נאיביות לחשוב שכל הטסטריח וכל השוטרים שתפגוש יגלו הבנה לחריגה וישחררו אותך לדרכך בחיוך וטפיחה ידידותית על השכם..

אופטימיות היא גישה נכונה לחיים,
נאיביות קצת פחות.

יש לי ברכב 2 פנסים שמותקנים לפי ההנחיות, ועדיין אני שומר את התקנה מודפסת בתא הכפפות כי מידי פעם יש חוכם שמנסה להתלבש עליהם.

chewy
26-11-20, 11:48
מותר זרקור אחד בתנאי שניתן לכוון אותו מצא הנהג.
זה החוק.
אז לד בר כזה הוא למעשה חוקי? https://youtu.be/Q4ANSv8WyFs

https://youtu.be/Q4ANSv8WyFs

דרור ברלי
26-11-20, 13:10
לא. הוא לא חוקי.

בפועל, מה זה משנה מה כתוב או לא כתוב בחוק?

שוטרים ובוחנים שמחפשים דברים כאלה הם חלאות, ומעליהם יש חלאות גדולים בהרבה שלוחצים עליהם "להביא תוצרת" ולמלא פנקסים.
ולכן הם ינסו בכל כוחם למצוא סיבה מהתחת להכניס לך דו"ח/הורדה מהכביש על משהו.
אם לא על לד-בר אז על משהו אחר. במקרה של הטנדר הזה? צמיגים בולטים. בטח יש עוד.

למי שהתווכח איתי "מה זה קשור" בשרשור אחר.
הכל קשור. מדינת ישראל VS האזרח.

MashberNafshi
26-11-20, 13:53
אסף,
התקנה מאשרת התקנת פנסים נוספים בחזית הרכב בכפוף למגבלות הגובה, ומתג הפעלה נפרד מאורות הרכב.

...ונורית התראה.

erezgur
26-11-20, 14:15
...ונורית התראה.תוכל להתייחס לנושא גובה הפנסים לעומת פנסי הרכב?
האם יש איסור להתקין אותם מעל פנסי הרכב או שהאיסור מתייחס למיקום האזור המואר על ידם לעומת האזור המואר על ידי תאורת הדרך של הרכב

נשלח מהנייד

Pageup
26-11-20, 14:32
החוק מתיר להתקין בנוסף לפנסי החזית ברכב לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית. פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס”מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.

ולכן, אם אם מותקנים מעל יש נקודות כאלה וזה לא חוקי.

asafk
26-11-20, 17:27
קובץ תקנות התעבורה זמין להורדה ברשת.
מציע לכם להוריד לשמור ולקרוא.
למשל הציטוט המדוייק בתגובה האחרונה - חסך אינספור מילים של אי דיוקים ניחושים והשערות.

אסף.

ד ו ר ו ן
26-11-20, 17:44
החוק מתיר להתקין בנוסף לפנסי החזית ברכב לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית. פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס”מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.

זה מה שמודפס ושוכן דרך קבע בתא כפפות ברכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

MashberNafshi
26-11-20, 19:01
תוכל להתייחס לנושא גובה הפנסים לעומת פנסי הרכב?
האם יש איסור להתקין אותם מעל פנסי הרכב או שהאיסור מתייחס למיקום האזור המואר על ידם לעומת האזור המואר על ידי תאורת הדרך של הרכב

נשלח מהנייד

פנסים נוספים אלו אשר מותקנים פיזית מעל קו פנסי החזית, בדר"כ מותקנים על ציר כך שהם מופעים רבות מתזוזה, כך שיתכן ויאירו גבוה מהמותר.
אין בתקנות איסור מפורש לכך, אך ההוראה היא לפסול.

-->